Yerel Haberler
Kütahya
Kütahya’da Hıdırellez ve Fetih coşkusu bir arada yaşandı 06 Mayıs 2026 Çarşamba - 16:57:18 Baharın müjdecisi Hıdırellez Bayramı ile Kütahya’nın fethinin 952. yıl dönümü, Kütahya Kalesi’nde düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Kütahya Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde Hisar Kalesi’nde gerçekleştirilen programa; Vali Musa Işın’ın yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. "Kütahya Saklı Bir Cennettir" Programda konuşan Vali Musa Işın, Kütahya’nın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle müstesna bir şehir olduğunu belirterek, "Kütahya saklı bir cennettir, gizli bir hazinedir. Her geçen gün bu güzellikleri aziz milletimizin hizmetine sunmak için gayret ediyoruz" dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü bir medeniyet mirasının son halkası olduğunu belirten Vali Musa Işın, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Biz Selçukluların, Osmanlı’nın, Germiyanoğulları’nın torunları; Türkiye Cumhuriyeti’nin aziz vatandaşlarıyız. Birbirimizi sevecek, saygı gösterecek, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Kütahya’nın her ilçesiyle ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu ifade eden Vali Musa Işın, vatandaşların Hıdırellez’ini ve Kütahya’nın fetih yıl dönümünü tebrik etti. Programda Kütahya Belediye Başkanı Sayın Eyüp Kahveci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal da günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı. Kutlamalar, mehteran gösterisi ve halk oyunlarıyla sona erdi.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 10:45 AK Parti’den CHP’ye "Hastane" tepkisi AK Parti Kütahya İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Göktekin, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın kamuoyuna yansıyan son açıklamalara ilişkin yaptığı değerlendirmede, siyasi sorumluluk ve tutarlılık açısından ciddi bir güven sorunu oluştuğunu belirtti. Göktekin, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın hastane projesine yönelik "yapılamaz" açıklamasına dikkat çekerek, aynı gün içerisinde CHP’li bir başka yönetici tarafından projenin "yapılacağı" yönünde ifadeler kullanıldığını hatırlattı. Bu durumun kamuoyunda kafa karışıklığına yol açtığını ifade eden Göktekin, "Aynı gün içinde hem ‘yapılamaz’ hem ‘yapılacak’ denilmesi siyasi ciddiyetle örtüşmemektedir" dedi. Açıklamasında Kasap’ın milletvekillerine yönelik "Pinokyo" benzetmesine de tepki gösteren Göktekin, söz konusu ifadelerin siyasi eleştiri sınırlarını aştığını ve kabul edilemez olduğunu vurguladı. Göktekin, "Siyasi rekabetin hakaret ve alay üzerinden yürütülmesi toplumsal birlik ve saygı kültürüne zarar vermektedir" ifadelerini kullandı. Siyasetin tutarlılık, şeffaflık ve sorumluluk üzerine inşa edilmesi gerektiğini belirten Göktekin, aynı konuda çelişkili açıklamalar yapılmasının kamu vicdanında karşılık bulmadığını dile getirdi. Göktekin, "Vatandaşlarımızın aklıyla alay eden bu çelişkili söylemleri kabul etmiyoruz. Yapılan yakışıksız benzetmeyi şiddetle kınıyoruz. Tüm siyasi aktörleri daha sorumlu, daha tutarlı ve daha saygılı bir dil kullanmaya davet ediyoruz" diye konuştu.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 10:03 Emet’te kükürt kokusuna ilişkin İlçe Kaymakamlığı’ndan açıklama Kütahya’nın Emet ilçesinde sülfürik asit fabrikasının faaliyete geçmesiyle birlikte bazı bölgelerde hissedilen kükürt kokusuna ilişkin Emet Kaymakamlığı tarafından kamuoyunu rahatlatan bir açıklama yapıldı. Emet Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine konunun uzun süredir takip edildiğini belirterek, işletme tarafından sorunun tamamen çözümüne yönelik çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti. Kaymakamlık açıklamasında, geçmişte yaşanan koku ve çevre kirliliği iddialarıyla ilgili gerekli temas ve denetimlerin yapıldığı, tesisin çevre mevzuatına uygunluğunun titizlikle incelendiği vurgulandı. Açıklamada, sülfürik asit fabrikası için tüm çevresel etkilerin kapsamlı şekilde değerlendirildiği ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "ÇED Olumlu" kararı verildiği belirtildi. Tesisin faaliyete geçmeden önce Geçici Faaliyet Belgesi aldığı, faaliyet sürecinde emisyon ölçümleri ve deşarj analizlerinin yapıldığı, ardından çevre izin başvurusunun tamamlanarak 23 Ocak 2026 tarihinde Çevre İzin ve Lisans Belgesi alındığı ifade edildi. "Emisyonlar anlık takip ediliyor" Tesisin proses bacasında sürekli emisyon ölçüm sistemi bulunduğu belirtilen açıklamada, bu sistem sayesinde değerlerin anlık olarak Bakanlık ve İl Müdürlüğü tarafından takip edildiği kaydedildi. Soğutma suyunun kapalı devre sistemiyle yeniden kullanıldığı, üretimde kullanılan demineralize suyun ise ürün içinde kaldığı aktarıldı. Personelden kaynaklanan evsel atık suların 150 kişilik paket biyolojik arıtma tesisinde arıtıldığı ve çevre izinleri kapsamında deşarj edildiği belirtilirken, bu değerlerin de düzenli olarak yetkili laboratuvarlar aracılığıyla kontrol edildiği ifade edildi. "Koku sorunu için çalışmalar tamamlanmak üzere" Üretim sırasında oluşan ve rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine ulaşabilen kokunun giderilmesi için başlatılan çalışmaların son aşamaya geldiği vurgulandı. Planlanan sistemin kısa süre içinde devreye alınacağı ve ilgili kurumlara bilgi verileceği bildirildi. Ayrıca, tesis sahasında muhtemel çevresel risklere karşı çeşitli önlemler alındığı; üretim ve depolama alanlarının beton havuzlar içine alınarak muhtemel sızıntı ve kazalara karşı güvenlik sağlandığı belirtildi. "Tesis 8 kez denetlendi" Açıklamada, sülfürik asit üretim tesisinin Çevre İzin süreci kapsamında İl Müdürlüğü tarafından 8 kez denetlendiği, ayrıca Bakanlık tarafından da incelemeler yapıldığı kaydedildi. Tesisin 2026 yılı Birleşik Denetim Programı kapsamında olduğu ve habersiz denetimlerin de sürdüğü ifade edildi. Kaymakamlık, tesisin çevre mevzuatı kapsamında tüm ölçüm, analiz, raporlama ve bildirim süreçlerinin titizlikle yürütüldüğünü belirtti.
Başkan Önsay: "15 Temmuz, Türkiye tarihi açısından çok önemli bir tarihtir"
12 Temmuz 2024 Cuma - 20:54 Başkan Önsay: "15 Temmuz, Türkiye tarihi açısından çok önemli bir tarihtir" AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 15 Temmuz’un Türkiye tarihi açısından çok önemli bir tarih olduğunu ifade etti Önsay, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016 gecesi Türk milletinin iradesine kahramanca sahip çıktığını ifade etti. Başkan Önsay, "Darbenin 8. yılındayız. Hakikaten Türkiye’mizde yüzyıllardır devam eden seçilmişlere karşı darbe girişimlerinin en sonuncusunu, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşamış olduk. Tabi bu darbe girişimi sırasında vatanı müdafaa etmek için ülkenin geleceğine sahip çıkmak için meydanlara çıkıp orada canını bu iş bu ülke için veren 251 tane şehidimizi 2700’den fazla gazimizi bugün anmamız gerekiyor. Bu anma merasimleri her yıl yapılıyor. Bu yılda İnşallah pazartesi günü Ulu Cami’de akşam namazında başlayıp Vazoya kadar bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Kütahya Valiliğimiz önderliğinde İnşallah nasıl 2016’da günlerce orada nöbet tuttuysak İnşallah pazartesi günü akşam da, 251 şehidimizi rahmetle anacağız, dualar edeceğiz , ezanlar okuyacağız, sela vereceğiz. Tabii 15 Temmuz Türkiye tarihi açısından çok önemli bir tarih, bugüne kadar istediklerini bir takım güçler vasıtasıyla yapanların ve her seferinde bu darbe girişimlerinde başarılı olanların 15 Temmuz 2016’da milletimizin iradesiyle bir şekilde püskürtülmeleri dünya tarihine geçmiş bir hadise. Bu noktada bütün bu darbe girişimlerine karşı milletimize önderlik eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve o akşam görev alan ülkemizin tekrar bir şekilde geri bırakılmasını, darbeyle yıllarca oluşturduğu birikimlerin heba olmasına engel olan herkesi, bugün 15 Temmuz’un yıl dönümünde tekrar anmamız gerekiyor. Bu noktada dış güçlerin, dış güçlerin içerideki aparatlarının her seferinde bir takım aparatlar kullanarak bir şekilde ülkemizin gelişmesinde, mutlu ve refah içerisinde dünyada tekrar önemli bir siyasi aktör olmasının önüne geçmek için çaba gösterenlerin inşallah bundan sonraki çabaları yine milletimiz sayesinde hakim kalacaktır. FETÖ Terör Örgütü’nün ülkemizin, milletimizin manevi değerleri üzerinden yapmaya çalıştığı hadiselere karşı uyanık olmamız gerekiyor. Çünkü bu tip, insanlarımızın manevi duygularını istismar ederek hareket eden, onları bir şekilde kendi istek arzuları noktasında kullanmak isteyen bütün yapılara karşı hepimiz uyanık olmamız gerekiyor. Şunu unutmamamız gerekiyor, milletimizin seçtiklerinin bir şekilde herhangi bir güçle ortadan kaldırılmasına hepimiz engel olmalıyız. 15 Temmuz 2016 gecesi vatanı savunmak adına meydanlara çıkan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Emet Belediyesinde işçilerin bir yıl sonra tam maaşları hesaplarına yatırıldı
12 Temmuz 2024 Cuma - 14:16 Emet Belediyesinde işçilerin bir yıl sonra tam maaşları hesaplarına yatırıldı Yaklaşık bir yıldır tam maaş alamayan Emet Belediyesi işçilerinin, 2024 Temmuz ayı maaşlarının tam olarak hesaplarına yatırıldığı bildirildi. Emet Belediyesinde 2023 yılı Temmuz ayında başlayan mali kriz, işçilerin belini bükmüştü. İşçiler yaklaşık bir yıldır eksik maaş alırken, ikramiye ve benzeri haklarını da alamıyorlardı. Kaynak arayışlarının sürdüğünü belirten Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu ay işçilerimizin alın teri olan maaşları hesaplarına tam olarak yatırıldı. Yaklaşık bir senedir mağdur olan işçilerimizin içeride kalan alacaklarını ödemek için mali disiplin sağladık ve kaynak arayışımız devam ediyor. İşçimiz sıcak soğuk demeden gece gündüz alın teri döküyor. Bizler burada oldukça elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi. “Boyumuzu aşan borçla karşı karşıyayız” Belediyenin bütçesini oldukça aşan mali yükle karşılaştıklarını belirten Başkan Koca,” Göreve geldiğimiz günden beri boyumuzu aşan borçla karşı karşıyayız, bunun üstesinden gelmek zor ama Allah’ın izniyle başaracağız. Hiçbir çalışanın emeğini boşa çıkarmayacağız" diye konuştu. Emet belediyesinde çalışan 140 işçinin maaş, ikramiye ve benzer alacaklarının toplam 13-14 milyon arasında olduğu öğrenildi.