Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kütahya
Kütahya ve Sakarya’dan öğrenciler aynı sergide buluştu
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 22:01:14
Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi ile Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin ortak çalışmasıyla hazırlanan resim sergisi, Kütahya Zafer Meydanı’nda sanatseverlerle buluştu. Toplam 30 eserden oluşan sergide, iki şehrin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan özgün çalışmalar yer aldı. "Köklerden Geleceğe" projesiy kapsamında Kütahya ve Sakarya’daki öğrenciler, kendi şehirlerine ait tarihi mekânları, geleneksel Osmanlı mimarisini ve sivil mimari örneklerini farklı tekniklerle resmetti. Yağlı boya, sulu boya ve pastel boya teknikleriyle hazırlanan eserlerde hem şehirlerin kültürel mirası hem de öğrencilerin sanatsal bakış açıları ön plana çıktı. Sergiye rehberlik eden öğretmenler, öğrencilerin çalışmalarını danışmanlıkla yönlendirdiklerini belirterek, gençlerin "Geleceğin ressamları ve sanatçıları" olarak büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Projenin, Milli Eğitim Bakanlığının "Maarif Modeli" kapsamında "Köklerden Geleceğe" anlayışıyla hayata geçirildiği bildirildi. Bu çerçevede öğrencilerden, geleneksel Osmanlı mimarisini insan yaşamıyla ilişkilendirerek sanat eserlerine yansıtmaları istendi. Proje koordinatörleri, çalışmanın geçen yıldan bu yana olgunlaştırıldığını ve iki okul arasında kurulan iş birliğiyle geliştirildiğini belirtti. Kütahya ve Sakarya arasında karşılıklı ziyaretlerle şekillenen proje, "Doğu Pınarı" adıyla da anılıyor. Proje kapsamında iki okuldan toplam 15’er eser sergiye dahil edildi. Öğrenciler tarafından hazırlanan çalışmaların yanı sıra, öğretmenlerin de sürece katkı sunduğu ifade edildi. Projenin koordinatörleri, amaçlarının iki farklı şehirdeki öğrencileri bir araya getirerek kültürel birliktelik sağlamak olduğunu vurguladı. Etkinliğin oldukça ilgi gördüğü ve gün boyu ziyaretçi akınına uğradığı belirtildi. Serginin ilk ayağının Kütahya’da gerçekleştirildiği, ikinci ayağının ise Haziran ayı başında Sakarya’da konser ve sergi programıyla devam edeceği açıklandı. Proje yetkilileri, destek veren Milli Eğitim Bakanlığına, il müdürlüklerine ve okul yöneticilerine teşekkür ederek, bu tür kültürel ve sanatsal iş birliklerinin artarak devam etmesini temenni etti.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 16:57
Kütahya’da Hıdırellez ve Fetih coşkusu bir arada yaşandı
Baharın müjdecisi Hıdırellez Bayramı ile Kütahya’nın fethinin 952. yıl dönümü, Kütahya Kalesi’nde düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Kütahya Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde Hisar Kalesi’nde gerçekleştirilen programa; Vali Musa Işın’ın yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. "Kütahya Saklı Bir Cennettir" Programda konuşan Vali Musa Işın, Kütahya’nın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle müstesna bir şehir olduğunu belirterek, "Kütahya saklı bir cennettir, gizli bir hazinedir. Her geçen gün bu güzellikleri aziz milletimizin hizmetine sunmak için gayret ediyoruz" dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü bir medeniyet mirasının son halkası olduğunu belirten Vali Musa Işın, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Biz Selçukluların, Osmanlı’nın, Germiyanoğulları’nın torunları; Türkiye Cumhuriyeti’nin aziz vatandaşlarıyız. Birbirimizi sevecek, saygı gösterecek, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Kütahya’nın her ilçesiyle ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu ifade eden Vali Musa Işın, vatandaşların Hıdırellez’ini ve Kütahya’nın fetih yıl dönümünü tebrik etti. Programda Kütahya Belediye Başkanı Sayın Eyüp Kahveci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal da günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı. Kutlamalar, mehteran gösterisi ve halk oyunlarıyla sona erdi.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 10:45
AK Parti’den CHP’ye "Hastane" tepkisi
AK Parti Kütahya İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Göktekin, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın kamuoyuna yansıyan son açıklamalara ilişkin yaptığı değerlendirmede, siyasi sorumluluk ve tutarlılık açısından ciddi bir güven sorunu oluştuğunu belirtti. Göktekin, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın hastane projesine yönelik "yapılamaz" açıklamasına dikkat çekerek, aynı gün içerisinde CHP’li bir başka yönetici tarafından projenin "yapılacağı" yönünde ifadeler kullanıldığını hatırlattı. Bu durumun kamuoyunda kafa karışıklığına yol açtığını ifade eden Göktekin, "Aynı gün içinde hem ‘yapılamaz’ hem ‘yapılacak’ denilmesi siyasi ciddiyetle örtüşmemektedir" dedi. Açıklamasında Kasap’ın milletvekillerine yönelik "Pinokyo" benzetmesine de tepki gösteren Göktekin, söz konusu ifadelerin siyasi eleştiri sınırlarını aştığını ve kabul edilemez olduğunu vurguladı. Göktekin, "Siyasi rekabetin hakaret ve alay üzerinden yürütülmesi toplumsal birlik ve saygı kültürüne zarar vermektedir" ifadelerini kullandı. Siyasetin tutarlılık, şeffaflık ve sorumluluk üzerine inşa edilmesi gerektiğini belirten Göktekin, aynı konuda çelişkili açıklamalar yapılmasının kamu vicdanında karşılık bulmadığını dile getirdi. Göktekin, "Vatandaşlarımızın aklıyla alay eden bu çelişkili söylemleri kabul etmiyoruz. Yapılan yakışıksız benzetmeyi şiddetle kınıyoruz. Tüm siyasi aktörleri daha sorumlu, daha tutarlı ve daha saygılı bir dil kullanmaya davet ediyoruz" diye konuştu.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 10:03
Emet’te kükürt kokusuna ilişkin İlçe Kaymakamlığı’ndan açıklama
Kütahya’nın Emet ilçesinde sülfürik asit fabrikasının faaliyete geçmesiyle birlikte bazı bölgelerde hissedilen kükürt kokusuna ilişkin Emet Kaymakamlığı tarafından kamuoyunu rahatlatan bir açıklama yapıldı. Emet Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine konunun uzun süredir takip edildiğini belirterek, işletme tarafından sorunun tamamen çözümüne yönelik çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti. Kaymakamlık açıklamasında, geçmişte yaşanan koku ve çevre kirliliği iddialarıyla ilgili gerekli temas ve denetimlerin yapıldığı, tesisin çevre mevzuatına uygunluğunun titizlikle incelendiği vurgulandı. Açıklamada, sülfürik asit fabrikası için tüm çevresel etkilerin kapsamlı şekilde değerlendirildiği ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "ÇED Olumlu" kararı verildiği belirtildi. Tesisin faaliyete geçmeden önce Geçici Faaliyet Belgesi aldığı, faaliyet sürecinde emisyon ölçümleri ve deşarj analizlerinin yapıldığı, ardından çevre izin başvurusunun tamamlanarak 23 Ocak 2026 tarihinde Çevre İzin ve Lisans Belgesi alındığı ifade edildi. "Emisyonlar anlık takip ediliyor" Tesisin proses bacasında sürekli emisyon ölçüm sistemi bulunduğu belirtilen açıklamada, bu sistem sayesinde değerlerin anlık olarak Bakanlık ve İl Müdürlüğü tarafından takip edildiği kaydedildi. Soğutma suyunun kapalı devre sistemiyle yeniden kullanıldığı, üretimde kullanılan demineralize suyun ise ürün içinde kaldığı aktarıldı. Personelden kaynaklanan evsel atık suların 150 kişilik paket biyolojik arıtma tesisinde arıtıldığı ve çevre izinleri kapsamında deşarj edildiği belirtilirken, bu değerlerin de düzenli olarak yetkili laboratuvarlar aracılığıyla kontrol edildiği ifade edildi. "Koku sorunu için çalışmalar tamamlanmak üzere" Üretim sırasında oluşan ve rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine ulaşabilen kokunun giderilmesi için başlatılan çalışmaların son aşamaya geldiği vurgulandı. Planlanan sistemin kısa süre içinde devreye alınacağı ve ilgili kurumlara bilgi verileceği bildirildi. Ayrıca, tesis sahasında muhtemel çevresel risklere karşı çeşitli önlemler alındığı; üretim ve depolama alanlarının beton havuzlar içine alınarak muhtemel sızıntı ve kazalara karşı güvenlik sağlandığı belirtildi. "Tesis 8 kez denetlendi" Açıklamada, sülfürik asit üretim tesisinin Çevre İzin süreci kapsamında İl Müdürlüğü tarafından 8 kez denetlendiği, ayrıca Bakanlık tarafından da incelemeler yapıldığı kaydedildi. Tesisin 2026 yılı Birleşik Denetim Programı kapsamında olduğu ve habersiz denetimlerin de sürdüğü ifade edildi. Kaymakamlık, tesisin çevre mevzuatı kapsamında tüm ölçüm, analiz, raporlama ve bildirim süreçlerinin titizlikle yürütüldüğünü belirtti.
10 Temmuz 2024 Çarşamba - 10:36
Kütahya’da uyuşturucu operasyonu
Kütahya’da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliden 1’i tutuklandı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce ilde uyuşturucu madde kullanımının ve dolaşımının önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde S.D ve İ.K. isimli şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptığı ve haksız kazanç elde ettiği yönünde bilgilere ulaşıldı. Takibe alınan şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edildi. Şüpheli şahısların yakalanması için ikametlerinde yapılan aramada, 40 parça halinde bin 200 içimlik satışa hazır A4 (kağıt bonzai), 2 parça halinde 1,41 gram metamfetamin, 33 bin 285 TL suçtan elde edildiği değerlendiren para ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara çıkarıldı. S.D. isimli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, İ.K. isimli şahıs serbest bırakıldı.
10 Temmuz 2024 Çarşamba - 10:17
Kütahya’da apart otelde uyuşturucu ve silah ele geçirildi: 3 şüpheli tutuklandı
Kütahya jandarma ekiplerinin bir apart otele düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve silah ele geçirilirken, gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı. Kütahya İI Jandarma Komutanlığı unsurlarınca uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde yürütülen çalışmalar neticesinde Yoncalı Mahallesinde bulunan bir apart otele gerçekleştirilen operasyonda, 56 gram metamfetamin, 741 adet sentetik ecza, 2 adet av tüfeği ve 32 adet av tüfeği mühimmatı ele geçirildi. Olayla bağlantılı olduğu tespit edilen R.Ç., H.T. ve O.Ç. isimli şüpheliler çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
09 Temmuz 2024 Salı - 16:07
Kütahya’da arıcılığı geliştirme projesi
Kütahya’da arıcılığı geliştirme projesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce metot demonstrasyon çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Arıcılığı Geliştirme Projesi çerçevesinde ana arı yetiştirme ve arı sütü üretiminin yaygınlaştırılarak birim kovandan verimin arttırılması ile katma değerli arıcılık ürünlerinin üretiminin Kütahya’ya kazandırılması adına metot demonstrasyon çalışmalarına devam edildiği belirtildi.
09 Temmuz 2024 Salı - 14:49
Dumlupınar Kızılca Köyü camiinin mihrap bölümünde yangın
Dumlupınar ilçesi Kızılca Köyü Camiinin mihrap bölümünde elektrik kontağından çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü. Yangın sonucu caminin mihrap bölümü tamamen yandı. Kızılca Köyü Camiinde incelemelerde bulunan İlçe Müftüsü M. Emin Olgun, Müftülük olarak mihrap bölümü yangından zarar gören camiye her türlü desteği vereceklerini belirtti. Müftü Olgun,” Başta Kızılca Köyü Camii İmam Hatibi Süleyman Demir ve onun nezdinde tüm Kızılca Köyü sakinlerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah vatanımızı ve milletimizi her türlü afetten ve musibetten muhafaza eylesin” dedi.
09 Temmuz 2024 Salı - 13:27
Tavşanlı’da Karate Diamond Cup 2024 organizasyonu gerçekleştirildi
Karate dünyasının önemli organizasyonlarından biri olan Karate Diamond Cup 2024, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde gerçekleştirildi. Tavşanlı Karate Okulu Spor Kulübü’nün, Tavşanlı Belediyesi’nin desteğiyle düzenlediği turnuva 3 gün sürdü. Bu yılki turnuva, Türkiye genelinde 35 ilden gelen 88 kulübün toplam 1200 sporcusu ve yakınları ile 2 bin kişiyi ağırladı. Tavşanlı Belediyesi Spor Kulübü de bu prestijli organizasyonda mücadele eden kulüpler arasında yer aldı. Karate Diamond Cup 2024 turnuvasını organize eden Karate Antrenörü Mustafa Oğulcan Alımcı ve İstanbul’dan Barış Kılıç Karate Okulları antrenörü Barış Kılıç, katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Av. Dr. Aslan Abid Uğuz ve Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Turhan Yavuz da turnuvada yer aldı.
09 Temmuz 2024 Salı - 13:22
Kütahya’da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Kütahya’da 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 1 öldü 2 kişi yaralandı. Kaza, Tavşanlı-Kütahya kara yolu Yoncalı Kavşağı’nda meydana geldi. Alınan bilgiye göre, N.Ş. idaresindeki 43 AAC 619 plakalı otomobil, M.A.Ş (64) kullandığı 35 YMB 90 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada, 64 yaşındaki Emine Şahan’ın olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Naim Şahin ve 16 yaşındaki Emine Şahin yaralandı. Yaralılar 112 Acil Sağlık ekiplerince Kütahya Şehir Hastanesine kaldırıldı.
09 Temmuz 2024 Salı - 12:54
Hisarcık Belediyesi’ne Koca Çay kenarında korkutan kirlilik eleştirisi
Kütahya’nın Hisarcık ilçesinden geçen ve sulamada kullanılan Koca Çay’ın kenarlarına ve içlerine uluorta moloz ve çöp dökülmesinin önlenememesi yüzünden çaydaki kirlilik gün geçtikçe artıyor. Vatandaşlar, MHP’li Hisarcık Belediyesi’nin kirliğin önlenmesi için hiç bir tedbir almamasını eleştirdi. İlçeden geçen Koca Çay’ın kenarlarına atılan inşaat artığı, moloz ve çöp dökülerek kirletilmesine tepki gösteren ve “Hani nerede sıfır atık?” diyen çevreye duyarlı vatandaşlar, ”Koca Çay’ın kenarları çöp yığınlarıyla dolu. Bu yüzden çaydaki kirlilik her geçen gün artmakta, yıllar önce masmavi akan ve içinde insanların yüzdüğü Koca Çay artık kirli akmaktadır. Bu kirlenmeye karşı yetkililerce hiçbir önlem alınmamaktadır. Ayrıca sulamada kullandığımız çayın kirletilmesi yüzünden yetiştirdiğimiz ürünler zarar görmekte ve üretim azalmaktadır. Bu kirlilik böyle devam ederse genç nesillere tertemiz akan çay yerine kirlenmiş çay ve çöplüğe dönmüş çevre bırakacağız. Bir an önce Koca Çay kenarındaki bu alanlar çöplerden arındırılmalı ve bölgeye tekrar çöp atılmasını önleyici tedbirler alınmalı” dediler.
09 Temmuz 2024 Salı - 12:42
Tavşanlı’da motosiklet ile kamyonet çarpıştı : 1 yaralı
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde motosiklet ile kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Kaza Moymul Mahallesi Tunçbilek Caddesi Şehit Jandarma Komando Er Cemil Demirayaklı Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre M. B. L. idaresindeki 43 A 483 plakalı kamyoneti ile Şehit Jandarma Komando Er Cemil Demirayaklı Sokağa geldiği sırada sürücü E. K. idaresindeki 43 A 795 plakalı motosiklet ile çarpışması sonucu trafik kazası meydana geldi. Kazada çarpışmanın etkisi ile motosiklet sürücü E.K. yaralandı. Yaralı sürücü ihbar üzerine belirtilen adrese gelen 112 acil servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Tavşanlı Doçent Doktor Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
09 Temmuz 2024 Salı - 12:12
Kahveci, Dumlupınar Diorama Müzesi’nde incelemelerde bulundu
Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Dumlupınar Belediyesi’ni ziyaret etti ve Dumlupınar Belediye Başkanı Zekeriya Yılmaz ile birlikte, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle, tören alanı ve Dumlupınar Diorama Müzesi’nde incelemelerde bulundu. Törenin coşkulu ve anlamlı geçmesi için yapılacak çalışmalar değerlendirildi ve gerekli önlemler konuşuldu. Başkan Kahveci, törenin sorunsuz geçmesi için her türlü desteği vereceğini belirtti. Ziyarete, CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya ve CHP Dumlupınar İlçe Başkanı Şerafettin Uçar da katıldı.
09 Temmuz 2024 Salı - 12:12
Fenerbahçeli genç yetenek Belediye Kütahyaspor’da
Fenerbahçe’nin 18 yaşındaki profesyonel futbolcusu Mustafa Emir Akyıldız, kiralık olarak Belediye Kütahyaspor ile sözleşme imzaladı. Mustafa Emir, 1 yıl boyunca kiralık olarak Belediye Kütahyaspor’da oynayacak. Halen eski milli sağ bek Sabri Sarıoğlu’nun çalıştırdığı U-18 Milli takımında da sağ bekin değişilmezi olan ve 27 Nisan tarihinde Suudi Arabistan’a karşı oynanan son maçta 90 dakika görev alan Mustafa Emir Akyıldız, Fenerbahçe’nin Süper Kupa maçında 11’de sahaya sürdüğü kadroda yer aldı. Belediye Kütahyaspor Kulübü Başkanı Osman Altınkaya, Mustafa Emir’in kiralanmasında Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Kütahyalı Esin Güral Argat’ın özel bir gayreti olduğunu dile getirerek, Argat’a teşekkür etti.
09 Temmuz 2024 Salı - 11:13
Vali Işın: “Tarihi ve kültürel mirasının korunmasına yönelik hazırlanan projeler önemli”
Kütahya Valisi Musa Işın, şehrin tarihi ve kültürel mirasının korunmasına yönelik hazırlanan projelerin önemine dikkat çekti. Kütahya merkez ve ilçe belediyelerinin gerçekleştirmeyi planladığı kamulaştırma, proje ve restorasyon çalışmaları için 2024 Yılı Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait 1’inci Katkı Payı Dağıtım Toplantısı, Vali Musa Işın’ın başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payı Toplantısı’nda, Kütahya Kalesi içerisinde yer alan II. Etap Büyük Hisar Sokak yol düzenleme uygulama işi, Merkez Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki Sümerbank Keramik Fabrikası taşınmazının röleve ve restitüsyon projelerinin hazırlanması işi, Simav Babuk Bey Hamamı’nın teşhis ve tanzim uygulama işi, Simav’ın Demirci Belediyesi sınırları içerisindeki tescilli okulun restorasyonu, Tescilli yapıların kamulaştırma, projelendirme, restorasyon ve bakım onarım işleri için tahsis edilecek ödenekler ele alındı. Kütahya’nın tarihi ve kültürel mirasının korunmasına yönelik hazırlanan projelerin önemine dikkat çeken Vali Işın, projelerin hayata geçirilmesi için imkanlar dahilinde gereken desteğin verileceğini ifade etti.
09 Temmuz 2024 Salı - 10:55
Kütahya’da kemik yaşını belirleyen yapay zeka karar destek sistemi geliştirildi
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi, Radyoloji Anabilim Dalından (AD) Dr. Öğretim üyesi Mehmet Ali Gedik ve ekibi, sol el röntgenlerinden kişinin kemik yaşını belirleyebilen bir yapay zekâ karar destek sistemi geliştirdi. Geleneksel yöntemlerle kemik yaşı, kişilerin sol el röntgenleri çekilerek kemik yaşı atlasındaki standart görüntüler ile karşılaştırılması suretiyle radyolog hekimler tarafından tespit ediliyor. Geliştirilen yapay zeka karar destek sisteminin, kemik yaşı atlasına ihtiyaç duymadan, kendi algoritmaları ile kemik yaşını otomatik olarak belirlediği ifade edildi. Çocuklarda üç buçuk ay, yetişkinlerde ise iki yıl hata payı ile yaklaşık yüzde 96 doğruluk oranında kemik yaşı tespiti yapabilen bu sistem, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hastane bilgi yönetim sistemine entegre edildiği ve bir yıl süreyle hastane hekimleri tarafından kullanılabileceği kaydedildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder