Yerel Haberler
Kütahya
08 Mayıs 2026 Cuma - 11:34 Tavşanlı’da mesleki eğitim şöleni Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde düzenlenen Mesleki Eğitim Fuarı, geleceğin teknisyen ve tasarımcılarının gövde gösterisine sahne oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlarda, patentli ürünlerden teknolojik tasarımlara kadar pek çok yenilik vatandaşların beğenisine sunuldu. Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde, mesleki eğitimin geliştirilmesi ve genç nesillere tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Tavşanlı’daki meslek liseleri inovatif projeleriyle dikkat çekti. Üç gün sürecek olan fuarda, öğrencilerin el emeği ve göz nuruyla hazırladığı projeler, hem akademisyenlerden hem de vatandaşlardan tam not aldı. Fuarın en dikkat çeken ürünlerinden biri, Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı bölümü tarafından geliştirilen özel tasarım koltuk oldu. Bölüm Şefi İsmail Bozdemir, koltuğun her oturuş pozisyonunda vücudu rahat ettirdiğini vurgulayarak, "Tasarımımızın en büyük özelliği tamamen demonte olabilmesi; yani dağıtıp bir çanta içerisinde muhafaza edebiliyorsunuz. Ayrıca zemindeki bozukluklardan veya engellerden etkilenmeyen özel bir yapıya sahip," dedi. Öğrencilerin çalışmalarını yerinde inceleyen Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi akademisyenlerinden Harika Özkan, gördüğü tablodan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özkan, "Öğrencilerimiz sadece fikir oluşturmakla kalmamış, bu fikri teknolojiyle birleştirmişler. Küçük çocuklardan yetişkinlere kadar her yaş grubuna hitap eden, nesiller arası ve çok boyutlu düşünülmüş projeler görmek beni çok mutlu etti," diyerek emeği geçenleri kutladı. Okul bünyesinde gerçekleştirilen üretim faaliyetleri hakkında bilgi veren yetkililer, teknoloji odaklı üretimin ekonomik katkısına değindi. Tavşanlı Belediyesi için üretilen 200 adet döner sermaye bankının yanı sıra, CNC kesim teknolojisiyle kişiye özel tasarımlar yapıldığı belirtildi. Metal teknolojisi bölümünde ise geleneksel ve maliyetli kaynak işlemleri yerine, son teknolojiye sahip dört çerçeveli cam çıtalı parmaklık üretimine geçildiği ifade edildi. Bu sayede hem öğrencilerin üretim sürecinde kazanç sağladığı hem de okul bütçesine katkıda bulunulduğu vurgulandı. Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Küçükkağnıcı, fuarın amacına ulaştığını belirterek şu açıklamada bulundu: "Genç nesillere meslekleri tanıtmak amacıyla okullarımız Cumhuriyet Meydanı’nda stantlarını açtı. Tavşanlı halkımızın ve öğrencilerimizin gösterdiği yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Mesleki eğitimin gücünü burada bir kez daha hep birlikte görüyoruz." Cumhuriyet Meydanı’ndaki teknoloji ve tasarım şöleni, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
Kütahya’da merhum Mehmet Dumlu Hoca anısına tezhip ve minyatür sergisi
01 Haziran 2024 Cumartesi - 07:59 Kütahya’da merhum Mehmet Dumlu Hoca anısına tezhip ve minyatür sergisi Kütahya’da, Evliya Çelebi Kültür, Hizmet ve Tarihi Eserleri Onarma Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Mehmet Dumlu Sanat Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan, hat, tezhip, kaligrafi eserlerinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Bir alışveriş merkezinde açılan ve 3 gün boyunca devam edecek olan sergiye Kütahyalılar yoğun ilgi gösterdi. Sergide Kütahyalı mutasavvıf, araştırmacı ve yazar merhum hafız Mehmet Dumlu Hoca’nın yanı sıra merhum minyatür ve tezhip sanatçısı Nesrin Şarlıgil’de anıldı. Serginin hat sanatçılarının eserlerinden ve kendi öğrencilerinin kaligrafi eserlerinden oluştuğunu belirten kaligrafi sanatçısı Akif Ören, "Mehmet Dumlu Hazretleri manevi olarak insanları eğitmeye çalışan, dergah kuran, insanlara gönül birikimlerini aktaran, aktarılmasını isteyen, bu konuda vakıf kurarak faaliyetlerde bulunan rahmetli ve yüce bir insan. Bende onun gölgesinde olmaktan mutluyum. Açılışta Mücahit abimiz de anlattı, insanlar sanat yaparak Rab Teala’ya ulaşmaya, Rab Teala’nın verdiği yüce değerleri anlatmaya çalışırlar. Bu sanat galerisinde sergilenen eserler, insanların o yüceliğe ulaşmak için gösterdikleri gayretlerin birer sonucudur. Biz düşünüyoruz ki, burayı ziyaret edenler de, o manevi hazzı yaşarlar" diye konuştu. Sanatçı Ören, "Hafız Mehmet Dumlu, 1929-2011 seneleri arasında Kütahya’da yaşamış bir din görevlisidir. Buna ek olarak hafızlığı, çiniciliği, müzisyenliği ve Türk İslam Sanatlarına olan özel ilgisi ile de tanınmaktadır." dedi.
Azerbaycan’ın ticaret temsilcileri Kütahya OSB’yi ziyaret etti
31 Mayıs 2024 Cuma - 16:07 Azerbaycan’ın ticaret temsilcileri Kütahya OSB’yi ziyaret etti Azerbaycan’ın Ticaret Temsilcisi Ofisi’nden Ticaret Temsilcisi Tamerlan Tahiyev ve Başdanışman Javid Abdullayev, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyarette misafirleri, Bölge Müdürü Tunahan Ergin ve Bölge Müdür Yardımcısı Harun Kara karşıladı. Görüşmelerde, işgalden kurtarılmış bölgelerdeki yatırım fırsatları, Azerbaycan’ın yatırımcılara sunduğu muafiyet ve teşvikler, Ticaret Temsilcisi Ofisi’nin faaliyetleri ve Azerbaycan’ın ithalat ve ihracat fırsatları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bölge Müdürü Tunahan Ergin, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün daha da güçlendiğine vurgu yaparak, "Kütahya OSB olarak, Azerbaycanlı yatırımcıları bölgemizde görmekten mutluluk duyarız. İş birliğimizi artırarak hem bölgemiz hem de ülkelerimiz için katma değer oluşturmayı hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi. Ticaret Temsilcisi Tamerlan Tahiyev ise, Azerbaycan sanayi bölgelerinde yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcılar için büyük fırsatlar bulunduğunu belirterek, "Yatırımcılara sunduğumuz muafiyet ve teşviklerle onların yanında olmayı sürdüreceğiz. Kardeş ülke Türkiye ile ekonomik iş birliğimizi daha da ileriye taşımak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Karşılıklı görüş ve fikir alışverişlerinin akabinde ziyaret son buldu.