Yerel Haberler
Kütahya
26 Mayıs 2026 Salı - 12:08 Tavşanlı hayvan pazarında bayram arefesi hareketliliği Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde kurban pazarında bayram arefesi yoğunluğu yaşanıyor. Çevre köy ve bölgelerden getirilen kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar alıcılarını beklerken, pazarda bütçelerine uygun kurbanlık arayan vatandaşlar ile üreticiler arasında sıkı pazarlıklar dönüyor. Pazara getirdiği kurbanlıkların büyük kısmını satan Aziz Esen isimli besici satışlardan memnun olduğunu belirterek, "Köyümüzden yaklaşık 50 tane büyükbaş hayvan getirmiştik. Kesimi ve nakliyesi de dahil olacak şekilde teslim ederek dağıttık. Allah nasip ederse elimizde sadece 3 tane kurbanlığımız kaldı. Hayvanlarımız ikişer yaşlarında. Fiyatlar zaten genelde 100-130 bin lira bandında oluyor. Hayvanlarımız ortalama 450 kilo canlı ağırlıkta, karkas (et) olarak da 195 ila 420 kilo arasında geliyor. Ağzını açtığında kurban vasfı taşıdığını gösteren kapakları da yerinde. Kantarda tarttığımız burada bir arkadaşımızın hayvanı maşallah 660 kilogram canlı ağırlık geldi. Tam bir kalite; bu hayvandan rahatlıkla 6 veya 7 hisse çıkıp kesilir. Fiyatlar kilosuna göre, bıçak altına gidişine göre 180 bin ile 250 bin lira arasında değişiyor" dedi. Pazardaki genel durumu değerlendiren üreticilerden Mustafa Coşar ise Tavşanlı’da geleneksel olarak alıcıların son ana kadar beklediğini ifade etti. Arefe gününün ilk saatlerinde pazarın biraz durgun olduğunu ancak umutlu olduklarını dile getiren Coşar, "Bugün biraz durgun başladı ama ilerleyen saatlerde hareket bekliyoruz. Zaten Tavşanlı’da yaklaşık 3-4 seneden beri olağan bir durum bu; millet hep son günü bekliyor. Biz de son gün ciddi bir hareketlilik öngörüyoruz. Küçükbaş fiyatlarından bahsetmek gerekirse, 20 bin liradan başlıyor, 25 bin liraya kadar gidiyor. Tabii hayvanın boyutuna, kilosuna göre bu fiyatlar değişiyor; 30 bin, 35 bin liraya kadar çıkan küçükbaşlar da var" diye konuştu. Bayram namazı öncesinde ellerindeki kurbanlıkları bitirmek isteyen üreticiler ile son gün indiriminden faydalanmak isteyen vatandaşların pazardaki yoğunluğunun geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.
Kütahya’da Haydar Aliyev’i anma etkinliği
08 Aralık 2023 Cuma - 23:03 Kütahya’da Haydar Aliyev’i anma etkinliği Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, Azerbaycanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Azerbaycan Kültür Topluluğu tarafından düzenlenen Haydar Aliyev’i Anma etkinliğine katıldı. Kütahya Belediyesi ev sahipliğinde yapılan anma etkinliğinde konuşan Başkan Vekili Damcı, “Her milletin, özellikle de çeşitli halkları ve etnik grupları etrafında birleştiren bir devleti ve devlet geleneği olan milletin, bir milli ideolojiye ve milli bir ülküye büyük ihtiyacı vardır. Çünkü halkın güç ve kudretinin kaynağı olan birlik, tarihinin bütün fikrî ve mânevî tecrübelerini içinde barındıran millî ideoloji temelinde oluşturulmuştur. Millî ideoloji kavramının içeriğini bilimsel ve teorik açıdan doğru bir şekilde ortaya koyabilmek için millî fikir ile millî ideolojiyi birbirinden ayırmak gerekir. Bilindiği üzere modern felsefe ve siyaset biliminde millî fikir ve millî ideoloji kavramlarına farklı yaklaşımlar bulunmaktadır. Toplumun bütünlüğü ve dayanışması, ulusal ideolojinin çeşitli toplumsal ve siyasal sınıflar, ulusal azınlıklar ve etnik gruplar ile dini toplulukların çıkarlarını doğru bir şekilde ifade etmesine bağlıdır. İşte bu zaviyeden bakıldığında yüce Türk dünyasının sembol ismi, kahraman insan Haydar Aliyev önümüze bir değerler abidesi olarak çıkmakta, Türk dünyası tarihine adını altın harflerle yazdırmaktadır. Onun büyük Azerbaycan halkı için yapmış olduğu fedakarlıklar hafızalarımızda yerini almış bulunmaktadır. Haydar Aliyev ismi kendi ülkesi için değerli olduğu kadar bizzat Türkiye Cumhuriyeti için de son derece önem arz etmektedir. Sağlığında ülkemiz ile kardeş ülke Azerbaycan arasında kopmaz bağlar örülmüş olup, bugün rahmetlinin evladı, Azerbaycan’ın mevcut Devlet Başkanı İlham Aliyev de bu dostluk kardeşlik meşalesini babasının bıraktığı yerden almış onurla taşımaktadır. Kardeş devlet Azerbaycanımızın büyük devlet başkanı Haydar Aliyev i ölüm yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyor, kardeş Azerbaycan halkına bir kez daha baş sağlığı diliyoruz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi. Kütahya Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen anma etkinliğine; Kütahya Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Azerbaycanlılar Dernek Başkanı Cavid Aydın, Kütahya Göç idaresi Müdürü Hüseyin Demir, Türk Mühendisler Odası Başkanı Devlet Sanatçısı Abdurrahman Yıldız ve birçok davetli katıldı.
Kütahya ve ilçelerinde uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli tutuklandı
08 Aralık 2023 Cuma - 22:04 Kütahya ve ilçelerinde uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli tutuklandı Kütahya il merkezi ile Tavşanlı ve Domaniç ilçelerinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 7 şüpheli tutuklandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Domaniç İlçe Emniyet Amirliğince yapılan çalışmalar sonucu, Kütahya il merkezinde Eskişehir çevreyolu üzerinde durdurulan araç ve K.C.B., İ.Ö. ve K.K. isimli şahısların üzerlerinde yapılan aramalarda, 9 parça halinde satışa hazır vaziyette olmak üzere toplam 27,26 gram metamfetamin maddesi ele geçirilerek şahıslar gözaltına alındı. Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 3 gram uyuşturucu madde ile yakalanan A.G. isimli şahıs uyuşturucuyu Domaniç ilçesinde E.K, N. Ç, ve M.Ö. aracılığı ile F. K’ dan aldığını beyan etmesi üzerine zanlıların ikametlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 13.48 gram sentetik kannabinoid, 1 adet kurusıkı tabanca ve 2 adet metamfetamin kalıntısı olan payp ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kütahya Valisi Musa Işın, ilde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarıyla ilgili sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Zehir tacirlerine göz açtırmayacağımızı sürekli ifade ediyoruz. Bugün bu işi yapan 7 kişi tutuklandı. Güvenlik güçlerimiz fedakarca çalışmakla birlikte bu kötülüğün tamamen silinmesi için ailelerin mücadeleye katılması elzemdir” ifadelerini kullandı.
Vali ve milletvekilleri, özel çocuklar ve aileleriyle buluştu
08 Aralık 2023 Cuma - 19:47 Vali ve milletvekilleri, özel çocuklar ve aileleriyle buluştu Kütahya protokolü, özel çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. Vali Musa Işın, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, Özel Anasultan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Vali Işın ve milletvekilleri, program çerçevesinde ilk olarak sınıfları ziyaret ederek özel öğrencilerle bire bir görüştü, her biriyle yakında ilgilendi. Okul hakkında bilgiler veren Anasultan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilisi Serdar Akkoç, 17 öğretmen ile 300 özel çocuğa hizmet verdiklerini söyledi. Engelli bireylerin ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracak çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, özel eğitime ihtiyacı olan çocukların hiçbir zaman ihmal edilmeyeceğinin altını çizerek her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Öğrencilerin genel durumları hakkında öğretmenlerden bilgiler alan Vali Işın ve milletvekilleri, özel eğitim öğretmenlerinin sabır ve metanet gerektiren bu mesleği büyük bir fedakarlıkla yerine getirdiğini söyledi. Özel çocukların yetiştirilmesi konusundaki hassasiyetini dile getiren Vali Işın, bu konuda büyük emek sarf eden anne ve babalara da teşekkür etti. Işın, "Allah devletimize zeval vermesin. Bu çocuklarımız, evlerinden alınıp özel eğitim kurumlarında becerilerini ve niteliklerini geliştirmek için öğretmenlerimiz eşliğinde hizmet almaktadır. Bu büyük bir hizmettir” dedi. Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, özel çocukların yetiştirilmesi konusundaki hassasiyetini dile getirdiler. AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, özel çocukları için büyük emek sarf eden anne ve babalara da teşekkür etti. Anasultan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Tuna, Vali Işın ve milletvekillerine günün anısına hediye takdim etti.