Yerel Haberler
Manisa
12 Mart 2026 Perşembe - 21:34 Demirci’de 5 bin kişilik iftar sofrası kuruldu Manisa’nın Demirci ilçesinde ilçe belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel halk iftarı, binlerce vatandaşın katılımıyla adeta bir dayanışma şölenine dönüştü. İlçedeki kapalı pazar yerinde kurulan gönül sofralarında 5 bin kişi birlikte iftar açtı. Demirci Belediyesi tarafından organize edilen büyük iftar programı, ilçede Ramazan ayının manevi atmosferini zirveye taşıdı. İftar programına; AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara, AK Parti İlçe Başkanı Nurullah Akgün, MHP İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşlik etti. İftar programı öncesinde ilçeye gelen AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, program öncesi Demirci esnafını ziyaret ederek nabız tuttu. Esnafla tek tek sohbet eden Arınç, hayırlı işler ve bereketli kazançlar diledi. Pazar yeri alanını dolduran vatandaşlar, ezanın okunmasıyla birlikte huzur içerisinde oruçlarını açtı. Belediye Başkanı Erkan Kara, etkinlikte yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Demirci halkıyla aynı sofrada ekmeğimizi paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gönül sofrasında bizleri yalnız bırakmayan hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum" dedi. AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, "Ramazan huzuru, kardeşliği ve sofrayı paylaşmaktır. Bugünde Demirci kendisine yakışan bir sofra kurdu. Değerli Belediye Başkanımıza bu güzel organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum. Dünyanın etrafından heryerde bir ateş çemberi, kaos ve sıkıntı var. Müslümanlar mağduriyet altında. Mazlumlar inliyor. Bu coğrafyada bu ateş hattının ortasında dimdik ayakta duran, binlerce yıl evveliyatından gelipte hale bugün aleme nizam veren güçlü duran bir Türkiye var. Al bayrağın gölgesi altında rabbim bizleri inşallah bizi muhafaza etsin. Devlete zeval vermesin. Milletin sofrasına bereket ve kardeşlik ruhumuz daim olsun" dedi. İftar alanına geçildiğinde ise Arınç, masaları tek tek gezerek vatandaşlarla selamlaştı. Vatandaşların Ramazan-ı Şerif’ini tebrik eden Arınç, çocuklarla da yakından ilgilendi.
TOBB Manisa Kadın Girişimciler İcra Komitesi Turgutlu’da toplandı
05 Kasım 2025 Çarşamba - 17:53 TOBB Manisa Kadın Girişimciler İcra Komitesi Turgutlu’da toplandı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde Manisa ve ilçelerindeki kadın girişimcileri bir araya getiren TOBB Manisa Kadın Girişimciler İcra Komitesi, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) ile TOBB Turgutlu Kadın Girişimciler Kurulu’nun ev sahipliğinde toplandı. Turgutlu Kadın Girişimciler Kurulu tarafından kurulan Kasabai Kadın Kooperatifi’nin Çıkrıkçı Mahallesi’ndeki kahvaltı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ve eşi Fahriye Aydın, Genel Sekreter Nevzat Avcı ile TOBB Manisa KGK Başkanı Emel Uslu, Turgutlu KGK temsilcisi Jale Kutluel ve ilçelerde ki komite üyeleri katıldı. TUTSO’dan kadın girişimcilere destek vurgusu Toplantının açılışında konuşan Turgutlu KGK temsilcisi Jale Kutluel, katılımcılara teşekkür ederken, kadın girişimcilere verdiği desteklerden dolayı TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’a Atatürk portresi hediye etti. TUTSO Başkanı Faruk Aydın, kadın girişimcilere verdikleri önemi vurgulayarak şunları söyledi: "Biz kadın girişimcilere çok önem veriyoruz. TUTSO olarak evrak alıp, evrak veren bir kurum değil, üreten bir kurumuz. TOBB’a bağlı odalar olarak hem Manisa’da hem de Türkiye genelinde güzel işlere imza atıyoruz ve sürekli diyalog halindeyiz. Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak, sanayicilerimiz ve iş insanlarımızla aralıksız olarak çalışıyor, ülkemizin kalkınması için emek veriyoruz. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı oldukça mutluyuz" dedi. Lösemili çocuklar için farkındalık oluşturuldu TOBB Manisa KGK Başkanı Emel Uslu ise konuşmasında Faruk Aydın’a ev sahipliği için teşekkür etti ve kadının ekonomiye katkısının önemine dikkat çekti: "Faruk başkanımıza ev sahipliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Gerçekten güzel bir ortamda bugün buradayız. Biliyorsunuz kadının dokunduğu her yer güzelleşiyor. Manisa KGK olarak bizler de elimizden geldiğince üretimin ve gelişimin her aşamasında olmaya çalışıyoruz." Uslu, ayrıca toplantının yapıldığı haftanın "Lösemili Çocuklar Haftası" olması nedeniyle bir farkındalık mesajı verdi: "Bu hafta lösemili çocuklar haftası ve bizler de kampanyalarına destek vermek için bugün hepimiz turuncu çiçekler taktık. Lösemili çocuklarımıza destek olmak amacıyla farkındalık oluşturmak istedik. Elimizden geldiğince destek vermeye devam edeceğiz." Toplantıda, Turgutlu’nun tarihi hakkında, mimar Kübra Işıl Meşe tarafından katılımcılara bilgilendirme yapıldı. Toplantı, bölgedeki kadın girişimciliğin güçlendirilmesi ve işbirliğinin artırılması konularının ele alınmasının ardından sona erdi. Manisa KGK İcra Komitesi toplantısı sonrasında, kadın girişimciler kurulu üyeleri Turgutlu Kent Müzesini ziyaret etti.
Kula’da ’Helal kazanç ve dürüst kazanç söyleşisi’ gerçekleştirildi
05 Kasım 2025 Çarşamba - 15:30 Kula’da ’Helal kazanç ve dürüst kazanç söyleşisi’ gerçekleştirildi Kula İlçe Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Helal kazanç ve dürüst kazanç’ söyleşisinde, ilçenin köklü esnafları öğrencilerle bir araya geldi. Deneyimli ustalar, kuşaktan kuşağa aktarılan esnaflık kültürünü ve helal kazancın önemini anlattı. Kula İlçe Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen "Helal Kazanç ve Dürüst Kazanç" söyleşisi, İlçe Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa Hacı Ömer Özbayacı Teknik ve Anadolu meslek Lisesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Program, Kula İlçe Spor Müdürü Ufuk Özlem’in açılış konuşmasıyla başladı. Özlem, gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişmesinin önemine vurgu yaparak, söyleşinin bu amaca katkı sunduğunu belirtti. Açılışın ardından söz alan Kula Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, öğrencilere esnaflığın ve ahiliğin toplumdaki yerini anlattı. Şadan, "Ticarette ve esnaflıkta başarılı olmanın temelinde dürüstlük, güven ve helal kazanç anlayışı vardır." diyerek gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Söyleşiye ayrıca Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, ilçede 50 yılı aşkın süredir esnaflık yapan leblebici İbrahim Karcıoğlu, ayakkabıcı Mehmet Baylan ve semerci ustası Ali de katıldı. Deneyimli esnaflar, kuşaktan kuşağa aktarılan esnaflık kültürü ve yarım asrı aşan meslek tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.
Manisa’nın 2 mahallesi için kentsel dönüşüm projeleri geliyor
05 Kasım 2025 Çarşamba - 14:04 Manisa’nın 2 mahallesi için kentsel dönüşüm projeleri geliyor AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelerek Manisa’nın ihtiyaç duyduğu toplu konut ve kentsel dönüşüm projelerini görüştü. Baybatur, Yunusemre ilçesine bağlı Mutlu ve Lalapaşa mahallelerinde yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili kısa süre içerisinde sevindirici gelişmeleri vatandaşlarla paylaşacaklarını ifade etti. Baybatur, Manisa’nın her geçen gün daha modern, güvenli ve yaşanabilir bir kent haline gelmesi için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü belirterek, "AK Parti olarak her zaman vatandaşımızın can güvenliğini, yaşam kalitesini ve şehirlerimizin geleceğini önceleyen bir anlayışla çalışıyoruz" dedi. Kentsel dönüşümün sadece eski yapıları yenilemekten ibaret olmadığını, şehirlerin daha dirençli, çevreyle uyumlu ve modern yaşam alanlarına dönüştürülmesi anlamı taşıdığını söyleyen Baybatur, "Bu vizyon doğrultusunda Manisa’mızda da önemli projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Mutlu ve Lalapaşa mahallelerinde yaşayan hemşehrilerimiz daha güvenli ve modern konutlara kavuşacak" diye konuştu. Baybatur, yapılan görüşmelerin Manisa genelinde TOKİ aracılığıyla planlanan yeni projelerin hız kazanmasına katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.
Yunusemre’nin judocuları Makedonya’dan zaferle döndü
05 Kasım 2025 Çarşamba - 13:18 Yunusemre’nin judocuları Makedonya’dan zaferle döndü Yunusemre Belediyespor’un judocuları, Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenen 14. Mioki Uluslararası Açık Judo Turnuvası’nda büyük bir başarı elde ederek organizasyonu 22 madalya ve 2 kupayla tamamladı. Birçok ülkeden yüzlerce sporcunun katılım gösterdiği önemli turnuvada Yunusemre Belediyespor, U15 yaş kategorisinde takım halinde ikinci olarak gümüş kupa kazandı. Ayrıca turnuvanın en prestijli ödüllerinden biri olan "En İyi Takım (Best Team)" kupasına da layık görülerek Türkiye’nin gururu oldu. Süper minikler kategorisinde Hüseyin Alim Karataş ve Cemal Ensar Sezer bronz madalya kazandı. Minikler kategorisinde ise Esila Er demir, Melis Kurt ve Hüseyin Kumsar altın madalya alırken; Bulut Yusuf Örs gümüş, Yağız Duman, Şakir Tuna Koçtürk, Taçmin Eroğlu, Süheda Cantürü ve Alp Canıtez bronz madalyanın sahibi oldu. Yıldızlar kategorisinde Elif Şanıer altın madalya kazanarak zirveye çıktı. Bu kategoride ayrıca Rabia Tekin, Yağız Duman, Erdem Topuz ve Eda Su Tekin gümüş madalya; Aydın Giray Zeytin, Ecrin Nisa Baş, Melis Kurt ve Muhammed Enes Uysal bronz madalya elde etti. Ümitler kategorisinde ise Rabia Tekin altın, Elif Şanıer gümüş madalya kazanarak turnuvayı başarıyla tamamladı. Yunusemre Belediyespor, yurt dışında aldığı bu derecelerle hem Manisa’nın hem de Türkiye’nin adını bir kez daha uluslararası arenada başarıyla temsil etti.
Yasav, Eğitim-Bir Sen 65. Başkanlar Kurulu toplantısını değerlendirdi
05 Kasım 2025 Çarşamba - 12:10 Yasav, Eğitim-Bir Sen 65. Başkanlar Kurulu toplantısını değerlendirdi Eğitim-Bir-Sen Manisa 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Yasav, Antalya’da düzenlenen 20. Türkiye Buluşması’nın ardından gerçekleştirilen Eğitim-Bir-Sen 65. Başkanlar Kurulu Toplantısında, kamu görevlilerinin kayıplarının giderilmesi için başta yeni toplu sözleşme düzenlemesi olmak üzere önemli taleplerin gündeme taşındığını söyledi. Eğitim-Bir-Sen Manisa 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Yasav, Antalya’da gerçekleştirilen 65. Başkanlar Kurulu’nda, kamu görevlilerinin kayıplarının 2026 bütçesine eklenmesi ve sendikal hakların güçlendirilmesi için yeni toplu sözleşme yasasının zorunlu hale geldiğini vurguladı. Genel Başkan Ali Yalçın başkanlığında yapılan toplantıya, şube yönetimleri, ilçe temsilcilikleri ve kadın komisyonlarının da aralarında bulunduğu 2 bini aşkın teşkilat yöneticisi katıldı. Toplantıda, 8. Dönem Toplu Sözleşme süreci, eğitim çalışanlarının sorunları, sendikal politikalar, ülke ve dünya gündemi ele alındı. Toplantının, tüm katılımcıların katkılarıyla hazırlanan 65. Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi’nin yayımlanmasıyla sona erdiğini aktaran Şube Başkanı Yasav, bildirgede yer alan taleplerin eğitim çalışanlarının beklentilerini yansıttığını ifade etti. "Yeni bir sendika ve toplu sözleşme kanunu kaçınılmaz" Bildirgede, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin kamu işvereninin uzlaşmaz tavrı nedeniyle mutabakatsızlıkla sonuçlandığını vurgulayan Yasav, ILO normlarına uygun, emeğin karşılığını güvence altına alacak yeni bir sendika ve toplu sözleşme kanunu çağrısı yapıldığını belirtti. Bildirgede, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerine de dikkat çekildiğini ifade eden Yasav, kamu görevlilerinin kayıplarının karşılanması için gerekli maddelerin 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’na eklenmesinin talep edildiğini ve ayrıca kamu görevlilerinin ağırlaşan yaşam şartları nedeniyle kira yardımı yapılmasının zorunlu hale geldiğinin altının çizildiğini söyledi. Gündemde 20 madde Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi ile işgal, insan hakları ihlalleri ve küresel adaletsizlik konuları da gündeme taşındığını aktaran Yasav, Gazze ve Batı Şeria’da İsrail’in sürdürdüğü saldırılar kınanırken, mazlum halklara yönelik her türlü zulme karşı uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yapıldığını belirtti. Yasav, toplantıda alınan 20 maddelik kararda ise "Yeni toplu sözleşme ve sendika kanunu gerekliliği, kamu görevlilerinin ücret kayıplarının giderilmesi, 3600 ek gösterge düzenlemesi, öğretmen atamaları ve adil yer değiştirme talepleri, eğitim yöneticiliğinde liyakat vurgusu, akademik ve idari personel haklarının iyileştirilmesi, üniversite personelinin merkezi yer değişikliği düzenlemesinin hayata geçirilmesi" gibi başlıkların öne çıktığını bildirdi. "Mücadelemiz devam edecek" Eğitim-Bir-Sen’in bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insan hakları, adalet ve örgütlenme özgürlüğü konusunda mücadelesini sürdüreceğini belirten Yasav, "Kamu görevlilerinin hak kayıplarının önlenmesi, yeni hakların kazanılması ve toplumsal adaletin sağlanması için sendikal mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz" dedi. Yasav, bildirgede yer alan maddelerin uygulanması için takipçi olacaklarının da altını çizdi.