Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Manisa
Yağışa teslim olan bağlar ayağa kalktı
21 Mart 2026 Cumartesi - 10:00:05
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yoğun yağışlar nedeniyle uzun süre su altında kalan üzüm bağları, havaların ısınmasıyla birlikte yeniden toparlandı. Üreticiler, geciken bakım çalışmalarını tamamlayarak bağlarını yeni sezona hazır hale getirdi. Kış aylarından itibaren mevsim normallerinin üzerinde seyreden yağışlar, Alaşehir’de üzüm üreticilerini zor durumda bıraktı. Birçok bağda su baskınları yaşanırken, üreticiler uzun süre arazilerine giremedi. Bağlar suya teslim oldu Yoğun yağışların etkisiyle bazı bölgelerde bağlar tamamen suyla kaplandı. Asmaların gövde seviyesine kadar yükselen su nedeniyle bağlar adeta bataklığa dönerken, üreticiler ne traktörle ne de yaya olarak bağlarına ulaşabildi. Bu durum, her yıl kasım ayında başlayan budama ve bakım çalışmalarının ciddi şekilde gecikmesine neden oldu. Budama, bağlama ve toprak işleme gibi önemli çalışmaların aksaması, üreticileri sezon başında yoğun bir tempoya zorladı. Bağda çalışan işçi kadınlardan Meryem Aktürk, "Bu sezon işçi yöntemlerinin veren için de, işçi içinde zor oldu. Üzüm para ederse çalışan da kazanacak, üretici de kazanacak. Kadın işçi bin TL, erkek işçi bin 500 TL. Bu durumlarda veren için de işçi için de zor Allah nasip ederse bir orta yolunu bulacağız." dedi. Sular çekildi, çalışmalar hızlandı Bahar aylarıyla birlikte hava sıcaklıklarının artması ve suyun çekilmesiyle bağlarda yeniden hareketlilik başladı. Toprağın tava gelmesiyle birlikte üreticiler bağlarına girerek eksik kalan tüm işlemleri kısa sürede tamamladı. Budama, tel germe, direk yenileme, çift sürme, ızgara çekme ve gübreleme gibi çalışmalar yoğun tempoda gerçekleştirilirken, bağların büyük bölümünde sezon hazırlıkları tamamlandı. Bağlarda çubuk bağlama işi yapan Hülya Kocaman ise yağışların işleri geciktirdiğini ifade ederek, "Bu sene yağışlardan dolayı işlerimiz hep geriledi. Soğuk ve çamurda çalışmak zor oldu. Ama şimdi sonuna geldik. Bu son bağlarımız, bitmek üzere. Üzüme hazırladık, artık üzümün uçları görünmeye başladı" diye konuştu. Alaşehir Hacıaliler Mahallesi’nde üretim yapan çiftçi Selim Aktürk, sezon hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, "Bağımızın budağından başladık, budama bitti. Telleri gerdik, direkleri değiştirdik. Kadınlarımız çubuk bağlama işini yaptı. Toprağımızı işledik, gübremizi attık. Artık durmak yok, sezon başladı. İnşallah bu yıl hem üzüm bol olur hem de çiftçimiz kazanır" dedi. Üreticiler umutlu Geçtiğimiz yıl beklenen verimi alamadıklarını dile getiren üreticiler, bu yıl yağışların toprağa olumlu yansıyacağını ve verimin artacağını düşünüyor. Uzmanlar ise yağışlı geçen kışın ardından düzenli bakım yapılan bağlarda verimin yüksek olabileceğini, ancak hastalık ve zararlılara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
20 Mart 2026 Cuma - 18:30
Manisa’nın Salihli ilçesinde Türk sporunu yasa boğan ölüm
Yeni Salihlispor’un yetiştirerek Türk futboluna kazandırdığı önemli isimlerden olan Somaspor’un kaleci antrenörü Süleyman Küçük (48), memleketi Manisa’nın Salihli ilçesinde aniden fenalaşarak hayatını kaybetti. TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Somaspor’da kaleci antrenörü olarak görev yapan Küçük, Seyrantepe Mahallesi’ndeki evinde rahatsızlandı. Yakınlarının ihbarı üzerine sağlık ekipleri tarafından ambulansla Salihli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Küçük, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Futbola Yeni Salihlispor’da başlayan Süleyman Küçük, kariyeri boyunca Denizlispor, Altay, Kartal, Karabük, Güngören Belediyespor ve Turgutluspor formaları giydi. 10 kez Ümit ve (A) 2 Milli Takımı’nda görev aldı. Süper Lig’de 124, Bank Asya 1. Lig’de 66, 2. Lig’de 32 ve Türkiye Kupası’nda 18 maçta görev alan Küçük, son olarak Somaspor’da kaleci antrenörü olarak çalışıyordu. Küçük’ün ani ölümü, ailesi, sevenleri ve futbol camiasını yasa boğdu.
20 Mart 2026 Cuma - 18:18
Otomobil şarampole uçtu: 1 yaralı
Manisa’nın Kula ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin şarampole devrildiği kazada 1 kişi yaralandı. Kaza, saat 16.15 sıralarında İzmir-Ankara D300 karayolu Kovukdere Rampaları’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Halil Nuri Ö. (78) idaresindeki 06 GIY 01 plakalı otomobil, yağışlı havanın da etkisiyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole uçtu. Kazada otomobilde yolcu olarak bulunan sürücünün eşi Nezihe Ö. (73) hafif yaralandı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. 112 Acil Servis Ekipleri tarafından Salihli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralının durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan, İzmir-Ankara D300 karayolu İzmir istikametine bir süre tek şeritten sağlanan trafik akışı kazaya karışan otomobilin yoldan kaldırılması ile seyrine döndü. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
20 Mart 2026 Cuma - 17:23
Kula’da yarım saat arayla iki kaza: 5 yaralı
Manisa’nın Kula ilçesinde yarım saat arayla meydana gelen iki farklı kazada ikisi çocuk toplam 5 kişi yaralandı. İlk kaza, Eski Selendi yolu Kula Devlet Hastanesi kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kavşaktan yola bağlanmak isteyen Burak Er idaresindeki 35 ADZ 068 plakalı otomobil ile Şaban Şafak (34) yönetimindeki 45 LS 744 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada 45 LS 744 plakalı aracın sürücüsü Şaban Şafak ile yolcular Ayfer Şafak (32), Zeynep Erva Şafak (5) ve Elif Gül Şafak (8) hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Kula Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İkinci kaza ise, Piri Reis Caddesi üzerinde meydana geldi. Mustafa Telli idaresindeki motosiklet, sürücünün bir anlık dikkatsizliği sonucu kontrolden çıktı. Bu sırada cadde üzerinde seyir halinde olan Mehmet Öz idaresindeki 45 ASU 664 plakalı otomobile çarpmamak için manevra yapan motosiklet sürücüsü yere düştü. Otomobil sürücüsü ve araçta bulunan yolcular kazayı yara almadan atlatırken, yaralanan motosiklet sürücüsü 112 Acil Servis ekiplerince Kula Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazanın ardından motosikletin olay yerinden kaçırıldığı öğrenildi. Yarım saat arayla meydana gelen iki kazayla ilgili polis ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.
09 Eylül 2025 Salı - 20:29
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi tarihi mekanda toplandı
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan toplantısı, binlerce yıllık tarihiyle uygarlıklara ev sahipliği yapan Salihli ilçesindeki Sardes Antik Kenti’nde gerçekleştirildi. Sardes Antik Kenti ve Bin Tepeler Lidya Tümülüsleri’nin, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil edilmesinin ardından Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağan meclis toplantısını tarihte paranın ilk basıldığı Salihli Sardes Antik Kenti Gymnasium binasında gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, "Bugün meclis toplantımızı çok özel bir alanda gerçekleştireceğiz. Çok güzel bir ambiyans var. Biliyorsunuz Sardes bir zamanlar Lidya Uygarlığının başkenti idi. Bu uygarlık 5 bin yılı aşkın köklü bir geçmişe sahip. Sart Antik Kenti ve Bintepe Tümülüsleri 12 Temmuz 2025 tarihinde UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil edildi. Bu yönüyle bugün yalnızca bir meclis toplantısı değil tarihle iç içe bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Sart bilinen tarihe göre paranın ilk kez basıldığı yer olarak medeniyetin ekonomik temellerinin atıldığı bir merkez. Ayrıca Sardes’in yaklaşık 5 kilometre kuzeyinde Gölmarmara yolu üzerinde Bintepeler ismiyle anılan yaklaşık 85 tane Lidya Kraliyet Mezarı da bulunuyor. Yine Sart’ta bulunan Artemis Tapınağı Batı Anadolu’nun en büyük 7 tapınağından biri olarak dikkat çekiyor. Bu antik kent adeta bir açık hava müzesi niteliğinde. Bu tarihi alanda alacağımız kararların hem ilimiz, hem de gelecek nesillerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu yapının ayağa kalmasında emeği geçen başta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz olmak üzere ev sahipliğinden dolayı Salihli Belediye Başkanımız Mazlum Nurlu’ya teşekkür ediyorum" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşülerek karar bağlandı.
09 Eylül 2025 Salı - 17:53
Salihli’de yeni eğitim öğretim yılı trafik tedbirleri masaya yatırıldı
Manisa’nın Salihli ilçe Kaymakamı Ali Güldoğan başkanlığında 2025-2026 eğitim-öğretim yılının huzur ve güven ortamı içerisinde geçirilebilmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Salihli’de 2025-2026 eğitim-öğretim yılının huzur ve güven ortamı içerisinde geçirilebilmesi amacıyla, alınacak trafik ve güvenlik tedbirleri konulu toplantı Kaymakam Ali Güldoğan başkanlığında düzenlendi. Tüm kurumların işbirliği içinde olacağını belirten Kaymakam Güldoğan, eğitim öğretim yılında öğrencilerin daha güvenli bir ortamda eğitimlerine devam edebilmeleri amacıyla okullarda ve çevrelerinde alınacak asayiş, trafik ve güvenlik tedbirlerini masaya yatırdıklarını söyledi. Salihli İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Doğukan Karaaslan’ın sunup yaptığı toplantı, yapılacak çalışmalar ve alınacak yeni güvenlik tedbirleri konusunda fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi. Salihli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda Kaymakam Ali Güldoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Selim Akbıyıkoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Doğukan Karaaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, şube müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ile taşıma kooperatif başkanları katıldı.
09 Eylül 2025 Salı - 16:07
Manisalı vatandaş, motosikletine 5 buçuk yıl sonra kavuştu
Manisa’nın Salihli ilçesinde 5 buçuk yıl önce kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınan motosiklet, Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bulunup sahibine teslim edildi. Alınan bilgiye göre, Salihli İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Sart Karakol Komutanlığı ekiplerinin, Sart Mahallesi’nde yaptığı rutin devriye görevi esnada park halinde bulunan ve durumundan şüphelendikleri 45 ST 362 plakalı motosikletin yapılan plaka sorgusunda Şubat 2020 yılından çalıntı kaydının bulunduğunu belirledi. Motosiklet jandarma ekiplerince sahibi Ahmet Altıntaş’a(50) teslim edilirken olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
09 Eylül 2025 Salı - 14:50
Tütün ürünlerinin zararlarını açtıkları stantta anlattılar
Yunusemre Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay iş birliğiyle Millet Çarşısı’nda açılan stantta vatandaşlara tütün ve tütün ürünlerinin zararları anlatıldı. Yunusemre Belediyesi, Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay Manisa Şubesi iş birliğiyle Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı’nda farkındalık etkinliği düzenlendi. Kurulan pazarda alışveriş yapan vatandaşlara, tütün ve tütün ürünlerinin zararları hakkında bilgilendirme yapıldı. Etkinlik kapsamında açılan stantta; tütün ve tütün ürünlerinin zararları, pasif etkilenim, dumansız hava sahası uygulamaları, ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı, ALO 184 Tütün İhbar Hattı ve Yeşil Dedektör Uygulaması gibi konular hakkında vatandaşlara bilgi verildi. Yunusemre Belediyesi Zabıta ekipleri ile Tütünle Mücadele Timleri de pazar alanında sigara kullanımına yönelik denetimler gerçekleştirdi.
09 Eylül 2025 Salı - 14:43
İYİ Partili meclis üyesi partisinden istifa etti
Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi Murat Fural, İYİ Parti’den istifa ederek yoluna bağımsız meclis üyesi olarak devam edeceğini açıkladı. 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Şehzadeler Belediye Meclisi’ne seçilen Murat Fural, yaptığı yazılı açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurdu. Fural açıklamasında, "Siyaset, milletimize hizmet etmenin en önemli yollarından biridir. Bu anlayışla 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Şehzadeler ilçemizde İYİ Parti’den aday olarak Belediye Meclis Üyeliğine seçildim. Seçildiğim günden bu yana, hemşehrilerimizin emanet ettiği bu kutsal görevi samimiyet ve gayretle yerine getirmeye çalıştım. Ancak gelinen noktada, siyasi ve kişisel gerekçelerle İYİ Parti üyeliğimden ve parti içindeki tüm görevlerimden istifa etme kararı almış bulunuyorum." ifadelerine yer verdi. Bundan sonraki süreçte görevine bağımsız olarak devam edeceğini vurgulayan Fural, "Aldığım bu karar, şahsi ve vicdani sorumluluğumun bir sonucu olup, halkımıza duyduğum bağlılığın bir tezahürüdür. Bundan sonraki süreçte tek önceliğim; Şehzadeler halkının menfaatlerini savunmak, onların sesi olmak ve şehrimizin gelişimine katkıda bulunmak olacaktır. Bugüne kadar desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerime en içten teşekkürlerimi sunuyor, hizmet yolculuğuma bu memleketin bir evladı olarak, bağımsız bir şekilde devam edeceğimi kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ediyorum." dedi.
09 Eylül 2025 Salı - 14:37
Özkasap, Özbekistanlı üzüm üreticilerini bilgilendirdi
Üzümün başkenti Manisa’ya gelen Özbekistanlı üzüm üreticileri kentteki üretim ve ihracat faaliyetleri hakkında Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap’tan bilgi aldı. Özkasap, karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı toplantının tarım ve ticaret alanlarında uzun vadeli iş birliklerinin başlangıcı olduğuna dikkat çekti. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Akhmedov Hasan ve beraberindeki Özbekistan’dan gelen üzüm üreticileri heyeti, Manisa Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Ziyarette, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Meclis Başkan Yardımcısı Ali Yılmaz, Yönetim Kurulu Sayman Üye Mehmet Ersaygı ve Genel Sekreter Burcu Sunguroğlu hazır bulunurken Pagmat Gıda A.Ş Sahibi Nejat Almış ve Osman Akça A.Ş Müdürü Süleyman Yüksel de eşlik etti. Toplantıda konuşan Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, iki ülke arasındaki bu buluşmanın, tarım ve ticaret alanlarında uzun vadeli iş birliklerinin başlangıcı olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin üzüm ihracatının çok büyük bir kısmının Manisa tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Özkasap, Manisa Sultani Çekirdeksiz Kuru Üzümünün dünya çapında bilinirliğe sahip, markalaşmış bir ürün olduğunu ifade etti. Başkan Özkasap konuşmasında, tarımda yenilikçi ve teknolojik gelişmelerin hem üretimde hem de üzüm ticaretinde sürdürülebilir başarının temelini oluşturduğunu belirtti. Bu yıl yaşanan don afetinin üretimde önemli zararlara yol açtığını dile getiren Özkasap, iklim krizinin yalnızca Türkiye için değil, tüm dünya için ortak bir sorun haline geldiğini ifade etti. Su kaynaklarının azalması ile birlikte aşırı sıcak ve soğuk hava dalgalarının üretime olumsuz etkilerinin giderek arttığını vurgulayan Özkasap, çiftçilerin bu tür risklere karşı TARSİM sigortasının önemini hatırlattı. Ayrıca, Borsanın üreticiler, ihracatçılar ve ilgili kurumlar arasında köprü görevi üstlenerek sektörün karşılaştığı sorunların çözümünde etkin bir rol oynadığını da sözlerine ekledi. Toplantıda iki ülke heyetleri arasında karşılıklı görüş alışverişi yapılarak, tarımsal üretim, ihracat süreçleri, iklim değişikliğine karşı alınabilecek önlemler ve sürdürülebilir tarım uygulamaları konularında detaylı değerlendirmeler gerçekleştirildi. Özellikle üretimde kaliteyi artırma, yeni pazarlar oluşturma ve teknolojik yatırımları destekleme noktasında ortak paydalar belirlendi. Ziyaretin sonunda, karşılıklı hediye takdimi yapıldı.
09 Eylül 2025 Salı - 14:09
Salihli’de ikametten çok sayıda ruhsatsız tabanca ve tüfek çıktı
Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından bir ikamete düzenlenen operasyonda, çok sayıda ruhsatsız tabanca ve tüfek ile fişek ele geçirildi. Sorumluluk alanında huzur ve güvenin sağlanması konusunda çalışmalarını etkin ve kararlılıkla sürdüren Salihli İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı, Poyrazdamları Karakol Komutanlığı, İstihbarat ve JASAT ekipleri, H.B.’nin(30) ikametinde ruhsatsız silah bulundurduğu bilgisine ulaştı. Harekete geçen ekipler, H.B.’nin ikamet ve eklentilerinde yaptığı aramada ruhsatsız 3 tabanca, 2 av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca.75 adet tabanca fişeği ve 50 adet tüfek fişeği ele geçirildi. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenilirken, ayrıca 25 bin lira idari para cezası kesildiği öğrenildi.
09 Eylül 2025 Salı - 13:51
Manisa’da eğitim yılı fidan dikimiyle başladı
2025-2026 eğitim-öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlama programı, Halil Yurtseven İlkokulu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Programa katılan Manisa Valisi Vahdettin Özkan, öğrencilerin heyecanına ortak oldu, ilk ders zilini çaldı ve yeni eğitim yılının hayırlı olmasını diledi. İlk ders yeşil vatan temasıyla başlayan yeni eğitim öğretim yılında okul bahçesine fidanlar dikildi. İlköğretim Haftası kapsamında Manisa’da bu yıl da gelenek bozulmadı. Öğrenciler, Şehzadeler ilçesindeki Gazi İlköğretim Okulu’ndan başlayan kortej yürüyüşünü Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle tamamladı. Bando ekibi ve bayrak taşıyıcılarının yer aldığı yürüyüşte öğrenciler, ellerinde "Doğa Bizim Evimizdir" ve "Yeşil Vatan Manisa" pankartları taşıdı. Minikler ayrıca ellerinde fidanlarla doğa sevgisini yansıttı. Halil Yurtseven İlkokulu bahçesinde yapılan açılış programına ise Vali Vahdettin Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, protokol üyeleri ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından okul müdürü Reşat Akyüz ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli birer konuşma yaptı. Vali Özkan: "Eğitim geleceğimizi inşa ediyor" Törende konuşan Vali Vahdettin Özkan, Manisa genelinde 1.143 okul ve kurumda 271 bin 21 öğrenci ve 19 bin 953 öğretmen ile yeni eğitim yılına başlandığını belirtti. Eğitim altyapısına yönelik yatırımların sürdüğünü kaydeden Vali Özkan, "Donanımlı, üretken, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek en önemli görevimizdir. Eğitimin niteliğinin artması, nitelikli öğretmenlerin rehberliği ile ilimizde yükselen bir ivmemiz var. Tüm velilerimizi, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum." dedi. ‘İlk ders yeşil vatan’ Vali Özkan ve protokol üyeleri ilk ders zilini çalarak öğrencileri sınıflarına uğurladı. Bu yılın ilk dersinde, öğrencilere orman sevgisi ve doğayı koruma bilinci aşılandı. "Her Çocuk Bir Fidan, İlk Ders Yeşil Vatan" temasıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler ve protokol üyeleri, fidanları toprakla buluşturdu. Öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Özkan, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekerek, "Sizler eğitimin temel direğisiniz. Öğrencilerimizi bir fidan gibi büyütüyor, bilginizle ve sevginizle geleceğimizi şekillendiriyorsunuz." ifadelerini kullandı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli ise konuşmasında, eğitimi "Milletimizin istikbal defterine düşülen yeni bir satır" olarak nitelendirerek, "Okullarımız sadece bir bina değil; milletimizin geleceğe bıraktığı birer medeniyet mührüdür. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile geleceğe yürüyoruz." dedi. Törende öğrenciler şiirler okudu, bayrak gösterisi ve halk oyunları sergilendi.
09 Eylül 2025 Salı - 13:49
Manisa’da eğitim yılı fidan dikimiyle başladı
2025-2026 eğitim-öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlama programı, Halil Yurtseven İlkokulu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Programa katılan Manisa Valisi Vahdettin Özkan, öğrencilerin heyecanına ortak oldu, ilk ders zilini çaldı ve yeni eğitim yılının hayırlı olmasını diledi. İlk ders yeşil vatan temasıyla başlayan yeni eğitim öğretim yılında okul bahçesine fidanlar dikildi. İlköğretim Haftası kapsamında Manisa’da bu yıl da gelenek bozulmadı. Öğrenciler, Şehzadeler ilçesindeki Gazi İlköğretim Okulu’ndan başlayan kortej yürüyüşünü Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle tamamladı. Bando ekibi ve bayrak taşıyıcılarının yer aldığı yürüyüşte öğrenciler, ellerinde "Doğa Bizim Evimizdir" ve "Yeşil Vatan Manisa" pankartları taşıdı. Minikler ayrıca ellerinde fidanlarla doğa sevgisini yansıttı. Halil Yurtseven İlkokulu bahçesinde yapılan açılış programına ise Vali Vahdettin Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, protokol üyeleri ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından okul müdürü Reşat Akyüz ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli birer konuşma yaptı. Vali Özkan: "Eğitim geleceğimizi inşa ediyor" Törende konuşan Vali Vahdettin Özkan, Manisa genelinde 1.143 okul ve kurumda 271 bin 21 öğrenci ve 19 bin 953 öğretmen ile yeni eğitim yılına başlandığını belirtti. Eğitim altyapısına yönelik yatırımların sürdüğünü kaydeden Vali Özkan, "Donanımlı, üretken, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek en önemli görevimizdir. Eğitimin niteliğinin artması, nitelikli öğretmenlerin rehberliği ile ilimizde yükselen bir ivmemiz var. Tüm velilerimizi, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum." dedi. ‘İlk ders yeşil vatan’ Vali Özkan ve protokol üyeleri ilk ders zilini çalarak öğrencileri sınıflarına uğurladı. Bu yılın ilk dersinde, öğrencilere orman sevgisi ve doğayı koruma bilinci aşılandı. "Her Çocuk Bir Fidan, İlk Ders Yeşil Vatan" temasıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler ve protokol üyeleri, fidanları toprakla buluşturdu. Öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Özkan, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekerek, "Sizler eğitimin temel direğisiniz. Öğrencilerimizi bir fidan gibi büyütüyor, bilginizle ve sevginizle geleceğimizi şekillendiriyorsunuz." ifadelerini kullandı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli ise konuşmasında, eğitimi "Milletimizin istikbal defterine düşülen yeni bir satır" olarak nitelendirerek, "Okullarımız sadece bir bina değil; milletimizin geleceğe bıraktığı birer medeniyet mührüdür. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile geleceğe yürüyoruz." dedi. Törende öğrenciler şiirler okudu, bayrak gösterisi ve halk oyunları sergilendi.
09 Eylül 2025 Salı - 11:30
Kaymakam Dalak öğrencilerle buluştu
2025-2026 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak, Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle buluştu. Kaymakam Dalak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Dalak, tüm öğrencilere başarılar, öğretmenlere ise kolaylıklar temennisinde bulundu.
09 Eylül 2025 Salı - 11:17
Salihli Jandarmadan ‘Huzur’ denetimi
Manisa’nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından 17 mahallede "Huzurlu Okul Önleri ve Huzurlu Sokaklar" uygulaması gerçekleştirildi. Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 17 mahallede, 33 okul önünde eş zamanlı "Huzurlu Okul Önleri ve Huzurlu Sokaklar" uygulaması gerçekleştirildi. Denetimde, okul çevreleri, parklar, metruk binalar ve umuma açık alanlar kontrol edilip, şüpheli şahıslar ve araçlar kontrol edildi. İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Merkez, Sart, Adala, Poyrazdamları Karakol Komutanlığı, JASAT, Asayiş ve Trafik Timleri olmak üzere 64 personelin katıldığı huzur denetiminde, 112 okul servis aracı kontrol edilirken, okul çevresinde bulunan kişilerin kimlik kontrolü yapıldı. Salihli’de, halkın ve öğrencilerin huzur ve güvenliğini sağlamak için benzer uygulamaların aralıksız süreceği öğrenildi.
09 Eylül 2025 Salı - 10:49
Sarıgöl’de şaraplık üzüm alımları sürüyor
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde şaraplık üzüm alımları tüm hızıyla devam ediyor. Sarıgöl ve çevresinde 2025 yılı şaraplık üzüm alımları, çeşitli alım merkezlerinde kilosu 16 liradan sürüyor. Üzüm üreticileri, bağlarında yaptıkları çalışmalar sonunda ihracata girmeyecek olan salkımları seçerek şaraplık üzüm olarak satıyor. Böylece işçi masraflarını karşılamaya çalışıyor. Sarıgöl’de alımlarını sürdüren alıcı Halil Duran, ilk dönem alımlarının Tarsus ilçesine gönderildiğini belirterek, "Şu anda alımlar Alaşehir’deki suma alkol fabrikasına gönderiliyor. Alımlar sezon sonuna kadar devam edecek." dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder