Yerel Haberler
Manisa
SOLOTÜRK’ten Demirci’de muhteşem gösteri
27 Ağustos 2025 Çarşamba - 21:31 SOLOTÜRK’ten Demirci’de muhteşem gösteri Manisa’nın Demirci ilçesinde kurtuluş festivali kapsamında SOLOTÜRK gösteri uçuşu yaptı. Demirci Belediyesi tarafından düzenlenen ve 5 gün sürecek olan kurtuluş festivali kapsamında SOLOTÜRK, Eğitim Fakültesi çim sahasına toplanan binlerce vatandaşa gösteri uçuşu yaptı. Gösteriyi izlemek için kimi vatandaşlar evlerinin balkon ve çatılarına çıkarken, kimi vatandaşlar da gösteriyi ilçenin yüksek tepelerinden izledi. Türk Hava Kuvvetleri F16 pilotu Hava Pilot Binbaşı Murat Bakıcı, ters uçuş, sert dönüş, havada drift, saatte bin 200 km hızla geçiş ve selamlama uçuşlarıyla halkı hayran bıraktı. Demirci Belediyesi tarafından vatandaşlara bin adet Türk bayrağı hediye edildi. SOLOTÜRK gösterisini vatandaşlarla birlikte izleyen Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara, "Bugün Demirci açısından tarihi bir gün. Demirci akıncılarının torunları SOLOTÜRK gösterisini izlemek için meydanlarda. Milli Mücadele’de Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı komutasında Demirci Akıncıları Müfrezesi düşmana geçit vermedi bu topraklarda. SOLOTÜRK, Demirci’de ilk kez gösteri gerçekleştiriyor. SOLOTÜRK tarafından meydana toplanan binlerce vatandaşa Demirci Akıncıları gösteri uçuşu yaptı. Demirci tarihin yanı sıra halıcılıkta ve eğitimde marka bir şehir. Kurtuluş festivalimizi geleneksel hale getirerek, her yıl düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.
SOLOTÜRK ekibinden Demirci’de muhteşem gösteri
27 Ağustos 2025 Çarşamba - 21:16 SOLOTÜRK ekibinden Demirci’de muhteşem gösteri Manisa’nın Demirci ilçesinde kurtuluş festivali kapsamından SOLOTÜRK tarafından Demirci Akıncıları gösteri uçuşu yaptı. Demirci Belediyesi tarafından düzenlenen ve 5 gün sürecek olan kurtuluş festivali kapsamında SOLOTÜRK tarafından Eğitim Fakültesi çim sahasına toplanan binlerce vatandaşa gösteri uçuşu yaptı. SOLOTÜRK gösterisini izlemek isteyen vatandaşlar gösterinin yapılacağı sahanın yanı sıra evlerin balkon ve çatılarına çıkarken, kimi vatandaşlarda gösteriyi ilçenin yüksek tepelerinden izledi. Türk Hava Kuvvetleri F16 pilotu Hava Pilot Binbaşı Murat Bakıcı tarafından birbirinden güzel uçuşlar gerçekleştirdi. Ters uçuş, sert dönüş, havada drift, saatte 1.200 km hızla geçiş ve selamlama uçuşlarıyla halkı hayran bıraktı. Demirci Belediyesi tarafından da alana toplanan vatandaşlara 1.000 adet Türk Bayrağı hediye edildi. Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara’da SOLOTÜRK gösterisini vatandaşlarla birlikte izledi coşkuya ortak oldu. Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara yaptığı açıklamada " Bugün Demirci açısından tarihi bir gün. Demirci Akıncılarının torunları SOLOTÜRK gösterisini izlemek için meydanlarda. Demirci Milli Mücadelede Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı komutasında Demirci Akıncıları müfrezesi düşmana geçit vermedi bu topraklarda. SOLOTÜRK Demirci ilk bir gösteri gerçekleştiriyoruz. SOLOTÜRK tarafından meydana toplanan binlerce vatandaşa Demirci Akıncıları gösteri uçuşu yaptı. Demirci tarihin yanı sıra halıcılıkta ve eğitimde marka bir şehir. Kurtuluş festivalimizi geleneksel hale getirerek her yıl düzenlemeye devam edeceğiz." dedi.
Domates kurutma alanlarında görsel şölen
27 Ağustos 2025 Çarşamba - 15:05 Domates kurutma alanlarında görsel şölen Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Hacırahmanlı Mahallesi’nde yaz aylarının vazgeçilmez geçim kaynaklarından biri olan kurutmalık domates mesaisi hız kesmeden devam ediyor. Tarlalardan toplanan domatesler geniş alanlara serilerek güneş altında kurutulurken, kırmızıya bürünen ova görsel şölen oluşturuyor. Bölgede üreticiler, domateslerin bozulmasını önlemek ve kuruma süresini kısaltmak için ürünlerin üzerine tuz serperken, kurutulan domatesler hem iç pazarda hem de başta Avrupa olmak üzere 34 ülkeye ihraç ediliyor. Özellikle İtalya, Almanya, Fransa ve Amerika’nın en çok talep gösterdiği kurutulmuş domatesler, pizza ve sos yapımında tercih edilen katma değerli bir ürün olarak öne çıkıyor. Kurutmalık domates üretimi her geçen yıl artarak devam ettiği öğrenildi. Kilogram fiyatı 110-120 TL Çiftçiler, 2025 sezonunda fiyatların kilogram başına 110 ila 120 TL arasında değiştiğini belirterek, kurutmalık domatesin taze ürüne göre daha kazançlı olduğunu ifade etti. "Hava şartları iyi, rekolte yüksek" Üreticiler, bu yıl hava şartlarının uygun gitmesiyle hem ürün kalitesinin hem de rekoltenin yüksek olduğunu dile getirdi. Çiftçiler, devlet desteğinin artırılması ve ihracat pazarlarının genişletilmesi çağrısında bulunurken, kurutma işlemi için yüksek sıcaklık ve düşük nemin verim açısından avantaj sağladığını da ifade etti.
Çocuk kültür sanat merkezlerinde kış dönemi kayıtları başladı
27 Ağustos 2025 Çarşamba - 14:36 Çocuk kültür sanat merkezlerinde kış dönemi kayıtları başladı Turgutlu Belediyesinin okul öncesi eğitime verdiği destekle hayata geçirdiği Çocuk Kültür Sanat Merkezlerinde yeni dönem heyecanı başladı. 2025-2026 eğitim-öğretim yılı için kayıt süreci açıldı, dersler ise 8 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Turgutlu Belediyesinin Albayrak ve Mustafa Kemal Mahallelerinde hizmet veren ve ücretsiz okul öncesi eğitim, üç öğün beslenme desteği ve çok yönlü gelişim imkanlarıyla Türkiye’de örnek projeler arasında yer alan Çocuk Kültür Sanat Merkezlerinde kış dönemi kayıtları açıldı. 8 Eylül Pazartesi günü ders zilinin çalmasıyla birlikte minikler yeni döneme merhaba diyecek. 3-5 yaş arası çocukların eğitim aldığı merkezlerde, temel okul öncesi derslerin yanı sıra spor, jimnastik, müzik, resim, el sanatları ve drama gibi alanlarda da eğitimler veriliyor. Yarım gün ve tam gün eğitim seçenekleriyle ailelerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuluyor. Kayıt işlemleri Turgutlu Belediyesi Hizmet Binası zemin katında gerçekleştiriliyor. Kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların anne, baba ve çocuk nüfus fotokopileri, ikametgah belgesi, çocuk sağlık raporu, anne ve babanın sosyal güvenlik kayıt sorgulama hizmeti belgesi ile birlikte başvuru yapmaları gerekiyor. Anne ya da babadan herhangi biri çalışıyorsa maaş bordrosunun da evraklar arasında bulunması talep ediliyor. Hafta içi 09.00-12.30 ve 13.30-17.00 saatleri arasında başvurular yapılabilirken, kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar 0236 313 21 22 numaralı telefon hattından bilgi alabilir. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz, "Çocuk Kültür Sanat Merkezlerimizle çocuklarımızın eğitimine destek oluyor, onların güvenli ve sağlıklı bir ortamda gelişimlerini sürdürebilmeleri için çalışıyoruz. Merkezlerimiz, sosyal belediyecilik anlayışımızın en önemli örneklerinden biri. Çocuklarımızın eğitimine ve gelişimine katkı sunmak için tüm hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Yeni eğitim döneminin öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.