Yerel Haberler
Manisa
24 Mart 2026 Salı - 19:25 Ramazan Avuşmak tahliye edildi Manisa’da Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ders sırasında Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde felsefe öğretmeni Ramazan Avuşmak hakkında başsavcılık, tahliye kararı verdi. Tahliye olan Avuşmak, Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi tarafından Manisa E Tipi Cezaevi çıkışında karşılandı. Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Ahmet Yasav yaptığı açıklamada, yaşanan süreci yakından takip ettiklerini ifade ederek, öğretmen Ramazan Avuşmak’ın maruz kaldığı sürecin kamuoyunda farklı şekillerde yansıtılmaya çalışıldığını söyledi. Sürecin başından itibaren gelişmeleri dikkatle izlediklerini belirten Yasav, "Olayın başladığı günden bu yana tüm aşamaları yakından takip ediyoruz. Kamuoyunu Ramazan Avuşmak öğretmenimiz aleyhine yönlendirmeye çalışanların art niyetlerini görüyoruz" dedi. Bazı öğrencilerin öğretmenleri hakkında şikayetçi olmaları için yönlendirildiğine yönelik iddiaların bulunduğunu dile getiren Yasav, velilerden gelen beyanların bu yönde olduğunu ifade etti. Yasav, "Velilerden edindiğimiz bilgilere göre öğrencilerin öğretmenlerini şikayet etmeleri için yönlendirildiği ve kendilerine dikte edilen cümlelerle dilekçeler yazdırıldığı yönünde iddialar bulunmaktadır" diye konuştu. Yaşanan sürecin eğitim ortamında gerginliğe neden olduğunu vurgulayan Yasav, eğitim kurumlarının tartışma ve çatışma alanına dönüştürülmemesi gerektiğini söyledi. Yasav, "Eğitim-öğretim ortamlarının siyasi veya ideolojik tartışmaların merkezi haline getirilmesi doğru değildir. Bu tür gelişmeler eğitim iklimine zarar vermektedir" ifadelerini kullandı. Ramazan Avuşmak’ın gözaltı ve tutukluluk sürecine de değinen Yasav, tutuksuz yargılanabilecek bir konuda tutuklama uygulanmasının kamu vicdanında soru işaretleri oluşturduğunu belirtti. Öğretmen Ramazan Avuşmak’ın Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildiğini kaydeden Yasav, "Sendika üyemiz Ramazan Avuşmak bugün Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edilmiştir. Cezaevi çıkışında sendika üyelerimiz ve meslektaşları tarafından karşılanmıştır. Hukuki sürecin sağduyu içerisinde yürütülmesini temenni ediyoruz" dedi. Yasav, Eğitim-Bir-Sen olarak sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerini belirterek, "Adaletin en kısa sürede tecelli edeceğine inanıyoruz. Öğretmenlerimizin haklarını ve hukukunu korumak adına süreci yakından izlemeyi sürdüreceğiz" diye konuştu. Bu arada, tahliye edilen Ramazan Avuşmak Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Ahmet Yasav aracılığıyla telefonda sendika Genel Başkanı Ali Yalçın ile görüştü.
24 Mart 2026 Salı - 17:34 Kayıp dağcıdan sevindiren haber: 4 gün sonra bulundu Manisa’nın Salihli ilçesinde 4 gün önce kaybolan amatör dağcı Umut Tanrıkulu (53), İzmir’in Kiraz ilçesinde bir bağ evinde sağ salim bulundu. Tanrıkulu Kiraz Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesi sonrası Salihli Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. 21 Mart’ta Salihli’nin Burhan Mahallesi mevkiinden zirve tırmanışı için Bozdağ’a hareket eden bölgede etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle yönünü kaybettiği değerlendirilen amatör dağcı Umut Tanrıkulu, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım talebinde bulundu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Kar yağışı nedeniyle bir süre ara verilen çalışmalar, havanın düzelmesiyle yeniden başlatıldı. Arama çalışmalarına 100’ün üzerinde personel, yaklaşık 30 araç ve 5 dron ekibi katıldı. Ekipler, sahada yürüttükleri titiz çalışmalar sonucu Tanrıkulu’nun izini İzmir’in Kiraz ilçesine kadar takip etti. Kiraz ilçesi Çatak Mahallesi Muhtarı Eyüp Çoban da arama çalışmalarına destek verdi. Çoban, sabah saatlerinde kendi bağ evinin de bulunduğu Akçay mevkiine gittiği sırada bir evin bacasından duman yükseldiğini fark etti. Durumdan şüphelenen Çoban, eve girdiğinde Umut Tanrıkulu ile karşılaştı. Ekiplere haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Tanrıkulu’nu Kiraz Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Buradaki ilk muayenesinin ardından Salihli’ye sevk edilen Tanrıkulu’nun, Salihli Devlet Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü ve 72 saat gözlem altında tutulacağı öğrenildi. Hastane önünde gazetecilere konuşan eşi Nuray Tanrıkulu ise, "4 günlük bu zor süreçte yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Şu anda durumu gayet iyi. 72 saat gözlem altında tutulacak" ifadelerini kullandı.
24 Mart 2026 Salı - 17:30 Kayıp dağcıdan sevindiren haber: 4 gün sonra bulundu Manisa’nın Salihli ilçesinde 4 gün önce kaybolan amatör dağcı Umut Tanrıkulu (53), İzmir’in Kiraz ilçesinde bir bağ evinde sağ olarak bulundu. İlk müdahalesi Kiraz Devlet Hastanesi’nde yapılan Tanrıkulu, daha sonra Salihli Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Edinilen bilgilere göre, amatör dağcı Umut Tanrıkulu 21 Mart’ta Salihli’nin Burhan Mahallesi mevkiinden zirve tırmanışı için Bozdağ’a hareket etti. Bölgede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle yönünü kaybettiği değerlendirilen Tanrıkulu, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım talebinde bulundu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Kar yağışı nedeniyle bir süre ara verilen çalışmalar, havanın düzelmesiyle yeniden başlatıldı. Arama çalışmalarına 100’ün üzerinde personel, yaklaşık 30 araç ve 5 dron ekibi katıldı. Ekipler, sahada yürüttükleri titiz çalışmalar sonucu Tanrıkulu’nun izini İzmir’in Kiraz ilçesine kadar takip etti. Kiraz ilçesi Çatak Mahallesi Muhtarı Eyüp Çoban da arama çalışmalarına destek verdi. Çoban, sabah saatlerinde kendi bağ evinin de bulunduğu Akçay mevkiine gittiği sırada bir evin bacasından duman yükseldiğini fark etti. Durumdan şüphelenen Çoban, eve girdiğinde Umut Tanrıkulu ile karşılaştı. Hemen ekiplere haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Tanrıkulu’nu Kiraz Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Buradaki ilk muayenesinin ardından Salihli’ye sevk edilen Tanrıkulu’nun, Salihli Devlet Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü ve 72 saat gözlem altında tutulacağı öğrenildi. Hastane önünde gazetecilere konuşan eşi Nuray Tanrıkulu ise, "4 günlük bu zor süreçte yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Şu anda durumu gayet iyi. 72 saat gözlem altında tutulacak" ifadelerini kullandı. (BA-AY-
Soma’daki orman yangınında soğutma çalışmaları sürüyor
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 15:10 Soma’daki orman yangınında soğutma çalışmaları sürüyor Manisa’nın Soma ilçesi Turgutalp Mahallesi’nde 11 Ağustos’ta çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesiyle dün kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. Edinilen bilgiye göre, Turgutalp Mahallesi’ndeki yangın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına müdahalede çok sayıda hava aracının yanı sıra İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 20 arazöz, 7 su tankeri ile 2 adet 28 tonluk su tankeri, 10 teknik personel, 6 dozer, 2 ekskavatör ile Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 12 itfaiye aracı görev aldı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından ekipler, yeniden alevlenme riskine karşı soğutma çalışmalarına başladı. Bölgede tedbirler artırılırken, yangının çıkış sebebine ilişkin incelemelerin sürdüğü öğrenildi. Soma Belediye Başkanı Sercan Okur yaptığı açıklamada, yangınla mücadelede görev alan tüm personele ve destek veren kurumlara teşekkür ederek, "Fedakarca çalışan tüm personelimize ve destek veren kurumlarımıza teşekkür ediyor, hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Unutmayalım; tek bir kıvılcım, binlerce ağacı yok edebilir. Doğamızı korumak hepimizin sorumluluğu" ifadelerini kullandı. Yetkililer, vatandaşlara ormanlık alanlarda daha dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.
Yunusemre Belediyesi taksici esnafını dinledi
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 12:09 Yunusemre Belediyesi taksici esnafını dinledi Yunusemre Belediyesi, ilçede esnafla birebir iletişim kurmak amacıyla başlattığı "Esnaf Güçlendirme Projesi" kapsamında taksici esnafını ziyaret etti. İlçedeki tüm taksi duraklarını tek tek dolaşan belediye ekipleri, taksici esnafının talep ve önerilerini dinledi. Yunusemre Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü tarafından yürütülen Esnaf Güçlendirme Projesi başladı. Proje doğrultusunda ilk olarak ilçedeki taksi durakları ziyaret edildi. Belediye personeli, duraklarda görev yapan taksici esnafıyla birebir görüşmeler yaparak hem sohbet etti hem de karşılaştıkları sorunları dinledi. Ziyaretler sırasında Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın selamı da esnafa iletildi. Ziyaretlerde dile getirilen tüm sorunlar, talepler ve öneriler belediye ekipleri tarafından detaylı şekilde kayıt altına alındı. Halkla ve esnafla doğrudan temas kurmayı önemsediklerini ifade eden Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaşlarımızla ve esnafımızla iç içe olmayı ilke edindik. Taksici esnafımız, ilçemizin ulaşım altyapısında önemli bir yer tutuyor. Onların yaşadığı sorunları yerinde dinleyerek çözüm üretmeyi ve taleplerine hızlıca yanıt vermeyi amaçlıyoruz. Bu ziyaretlerle sadece dinlemekle kalmıyor, aynı zamanda güvene dayalı bir bağ kuruyoruz. Onların önerileri bizim için çok kıymetli. Bu ziyaretlerimiz sürecek, her zaman esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.