Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Manisa
Basketbol Süper Ligi: Manisa Basket: 78 - Fenerbahçe: 82
24 Nisan 2026 Cuma - 21:33:19
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 28. haftasında Manisa Basket, konuk ettiği Fenerbahçe’ye 78-82 mağlup oldu. Salon: Muradiye Hakemler: Kerem Baki, Kaan Büyükçil, Halil Erkoç Manisa Basket: Stevenson 15, Johnson 13, Pereira 12, Starks 12, Smith 9, Yiğit 7, Mintz 6, Martin 4, Buğra, Yağız, Batu, Altan Başantrenör: Serhan Kavut Fenerbahçe: Hall 18, Melli 14, Tarık Biberovic 13, Birch 11, Tucker 10, Colson 7, De Colo 4, Melih 3, Jantunen 2, Mert Emre, Onur Alp, Yiğit Hamza Başantrenör: Sarunas Jasikevicius 1. Periyot: 21-26 Devre: 39-51 3. Periyot: 60-67
24 Nisan 2026 Cuma - 19:51
TARİŞ’ten bağlara yakın takip
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde TARİŞ Üzüm Tarım Satış Kooperatifi, ortak üreticilere yönelik bağ inceleme ve arazi tarama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Teknik ekipler, üzüm bağlarında hastalık, gelişim durumu ve bakım süreçlerine ilişkin yerinde incelemeler yapıyor. TARİŞ Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Sarıgöl Üzüm Tarım Satış Kooperatifi tarafından üreticilere destek amacıyla sürdürülen arazi taramaları devam ediyor. Kooperatif Müdürü Halil Güvendiren, kooperatif bünyesinde görev yapan uzman teknik personelin sahada aktif olarak çalıştığını belirtti. Güvendiren, "Kooperatifimiz ziraat mühendisi Celal Emircan ve ziraat teknikerimiz Mustafa Atakan Aktan, ortaklarımızın bağlarında teknik incelemeler gerçekleştirmektedir. Üreticilerimizin bağlarında yapılacak kontroller ve teknik destek talepleri için kooperatifimizin teknik personeline müracaat etmeleri yeterli olacaktır." dedi. Yürütülen çalışmalar kapsamında bağların genel durumu değerlendirilirken, üreticilere bakım, hastalıklarla mücadele ve verim artırıcı uygulamalar konusunda da bilgilendirme yapıldığı öğrenildi.
24 Nisan 2026 Cuma - 17:36
Gastronomi panayırında denetim
Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, 486. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen Manisa Gastronomi Panayırı’nda stantları mercek altına aldı. Yöresel ve tescilli ürünlerin tanıtıldığı panayırda hijyen kurallarına uymayan işletmelere uyarı yapıldı, denetimlerin festival sonuna kadar süreceği bildirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından, festival etkinlikleri çerçevesinde Ulupark içerisinde kurulan Manisa Gastronomi Panayırı’nda kapsamlı denetim gerçekleştirildi. Yöresel lezzetlerin ve tescilli ürünlerin vatandaşlarla buluştuğu panayırda stantlar tek tek kontrol edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkan Vekili Bilgihan Hasturan, şehir genelinde sürdürülen denetimlerin festival alanında da aralıksız devam ettiğini belirterek, park ve fuar alanındaki işletmelerde gıdaya yönelik günlük kontroller yapıldığını söyledi. Hasturan, denetimlerde hijyen kuralları, personel temizliği ve vatandaşlara sunulan ürünlerin uygunluğu konularına öncelik verdiklerini ifade ederek, yapılan uyarılara rağmen kurallara uymayan işletmelere yasal işlem uygulanacağını kaydetti. Zabıta ekipleri özellikle açıkta ürün satışı yapan stantlarda görevli personeli önlük, bone ve eldiven kullanımı konusunda uyardı. Festival süresince denetimlerin kesintisiz devam edeceği öğrenildi.
24 Nisan 2026 Cuma - 17:30
Salihli’de zeytin üreticilerine "Zeytin Pamuklu Biti" uyarısı
Manisa’nın Salihli ilçesindeki Tarım ve Orman Müdürlüğü, zeytin üreticilerini "zeytin pamuklu biti"ne karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, zararlının özellikle çiçeklenme döneminde ağaçlarda ciddi verim kayıplarına yol açabileceği vurgulandı. Uzmanlar, zeytin pamuklu bitinin larvalarının zeytin somakları, tomurcuk sapları ve sürgün uçlarında bitkinin öz suyunu emerek ağaçları zayıflattığını, bunun da çiçek ve tomurcuk dökülmelerine neden olduğunu belirtti. İklim şartlarına bağlı olarak zararın boyutunun arttığı ifade edildi. Açıklamada, zararlının özellikle yağışlı ve nemli geçen ilkbahar dönemlerinde, bakım yapılmayan zeytinliklerde ve çiçeklenme zamanında daha yoğun görüldüğü, uygun şartlarda meyve döneminde de etkili olabildiği kaydedildi. Müdürlük, mücadelede bilinçli hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, gereksiz ve yaygın ilaçlamadan kaçınılması gerektiğini bildirdi. Sadece yoğun zarar görmüş dalların ilaçlanmasının doğal düşmanların korunması açısından büyük önem taşıdığı belirtildi. Yılda bir döl veren zeytin pamuklu bitine karşı en etkili mücadele zamanının, sürgün uçlarında ilk pamuklanmanın görülmesinden yaklaşık 10 gün sonra başlayıp çiçeklenme dönemine kadar olan süreç olduğu ifade edildi. Bu dönemde yapılacak tek bir doğru ilaçlamanın yeterli olacağı bildirildi. Yetkililer, üreticilere "erken müdahale ve doğru yöntem" çağrısı yaparak, hem verim kaybının önlenebileceğini hem de doğal dengenin korunabileceğini hatırlattı.
31 Mart 2025 Pazartesi - 12:59
Manisa Büyükşehir Belediyesi huzurevi sakinlerini unutmadı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda huzurevi sakinlerini unutmadı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İsmail-Muammer Cider Huzurevi ve Manisa Huzurevi Vakfı Özel Huzurevi’ni ziyaret ederek büyüklerin bayram sevincine ortak oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Volkan Sert, Sosyal Projeler ve Gençlik Spor Şube Müdürü Müjde Günderen ile birlikte Ramazan Bayramı’nda huzurevi sakinleriyle bir araya geldi. Sert ve Günderen, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in selam ve bayram hediyelerini ileterek, büyüklerin dualarını ve hayır dileklerini aldı. Ziyarette duygusal anlar yaşanırken huzurevi sakinleri, unutulmadıklarını hissettiren Büyükşehir yetkililerine teşekkür etti. "Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum" Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in, her zaman huzurevi sakinlerinin yanında olduğunu belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Volkan Sert, "Başkanımız şehir dışında olduğu için bu programa katılamadı, sizlere selam, saygı ve en içten sevgilerini iletmemizi istedi. Kendisi hepinizin ellerinden öpüyor. En kısa zamanda ziyaretinize geleceğini de ifade etti. Tüm imkanlarımızla her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Ramazan Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyor, hep birlikte daha nice bayramlar geçirmeyi diliyorum" dedi.
31 Mart 2025 Pazartesi - 12:54
MASKİ, İş sağlığı ve güvenliği için toplandı
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Çamur, "Yaptığımız çalışmaların birçoğu sahada ve riskli iş grubunda yer alıyor. Çalışma arkadaşlarımızın can sağlığı da her şeyden önemli. Bu yüzden iş sağlığı ve güvenliğine çok önem veriyoruz" dedi. MASKİ Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü’nün toplantıları devam ediyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu toplantısına, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Çamur, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Onur Artan, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ruhan Bayraktar, iş güvenliği uzmanları ve iş yeri hekimleri katıldı. Toplantıda, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ruhan Bayraktar tarafından, yapılan düzenlemeler ile ilgili bir sunum da gerçekleştirildi. "Daha sağlıklı ve güvenli iş ortamı sağlamak için çalışıyoruz" 17 ilçedeki hizmet binalarında ve saha çalışması yapılan ekiplerin daha sağlıklı ve daha güvenli çalışma ortamlarının oluşması için alınması gereken önlemler ve İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çeşitli iyileştirmeler görüşüldü. Genel Müdür Yardımcısı Bülent Çamur, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "İş sağlığı ve güvenliğine çok önem veriyoruz. Uzmanlarımız sürekli olarak 17 ilçemizde görev yapan personelimiz ile dirsek teması halinde ve gerekli önlemlerin alınması için çalışıyor " dedi. Çamur açıklamasının devamında ise "Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile yaptığımız protokole göre çalışanlarımıza yönelik akademisyenlerden de eğitimler alıyoruz. Kanalizasyon Daire Başkanlığımıza bağlı olarak çalışan kombine kanal açma aracı, vidanjör gibi araç kullanan personelimize yönelik Kanal Açma İş Ekipmanları Operatörlüğü Eğitimi vererek, su ve kanalizasyon idareleri arasında bir ilke imza attık. Personelimize yönelik Bilinçli Farkındalık konulu eğitimler de düzenledik. Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları ile belediye ve bağlı kuruluşlarında çalışan personellere yönelik bir ilk olan bu eğitimi tüm personelimize ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.
31 Mart 2025 Pazartesi - 12:52
Manisa’da yol çalışmaları hız kesmeden sürüyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentin daha yaşanabilir ve güvenli hale gelmesi amacıyla 17 ilçede yol genişletme, dolgu ve temel malzemesi serimi çalışmalarını sürdürüyor. Gerçekleştirilen çalışmalarla yol güvenliğini arttırmayı hedeflediklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Dilek Yeltin, Manisalıların daha güvenli ve rahat bir ulaşım sağlayabilmesi için ekiplerin aralıksız çalıştığını belirtti. Manisa’nın 17 ilçesinde halkın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan noktalarda yol genişletme, dolgu ve temel malzemeleri serimi çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Gördes, Kırkağaç, Soma ile Şehzadeler ilçelerinde yol genişletme çalışmaları gerçekleştirildi. Demirci ve Turgutlu’da ise yol genişletme ve dolgu malzemesi serimi yapıldı. Saruhanlı’ya bağlı Paşaköy Mahallesi Çevre Yolu’nda asfalt yama çalışması yürütülürken Gördes’te de yol genişletme ve hendek tamir çalışmaları gerçekleştirildi. "Çalışmalarımız devam edecek" Çalışmalarla ilgili bilgi veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Dilek Yeltin, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak kent genelinde yol güvenliğini ve konforunu artırmak adına yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Manisalıların daha güvenli ve rahat bir ulaşım sağlayabilmesi için ekiplerimiz sahada çalışıyor. Şehrimizin dört bir yanında yol standartlarını yükseltmek ve hemşehrilerimizin konforlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak için çalışmalara devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
31 Mart 2025 Pazartesi - 11:33
Yüzyıllardır süren bayram geleneği
Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Kuşluk Mahallesi’nde, Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmez geleneği olan şeker toplama etkinliği yüzyıllardır devam ediyor. Sadece çocukların değil 7’den 70’e herkesin katıldığı etkinlik, bayram coşkusunu ve birlik beraberlik duygusunu pekiştiriyor. Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı 250 nüfuslu Kuşluk Mahallesi’nde bayram namazının ardından mahalle sakinleri, evlerinin önünde hazırladıkları şeker, çikolata, kek gibi ikramlarla misafirlerini ağırlayarak çocukları sevindirdi. Köy halkı adetlerini yaşatıyor Yaklaşık 250 kişinin yaşadığı 50 haneli Kuşluk Mahallesi’nde bu geleneğin her Ramazan Bayramı’nda sürdüğünü belirten İsmail Aybey, "Bayramda çocuklar ellerinde poşetlerle kapı kapı dolaşarak bayram şekeri topluyorlar. Kuşluk köyünde bayram çocuklar için çok güzel geçiyor. Hatta sadece çocuklar değil, yediden yetmişe herkes şeker topluyor. Bu adet çoğu yerde yok. Köy halkı bu güzel adeti yaşatmaya çalışıyor" dedi.
31 Mart 2025 Pazartesi - 11:25
Yüzyıllardır süren bayram geleneği
Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Kuşluk Mahallesi’nde, Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmez geleneği olan şeker toplama etkinliği, yüzyıllardır devam ediyor. Sadece çocukların değil 7’den 70’e herkesin katıldığı etkinlik, bayram coşkusunu ve birlik beraberlik duygusunu pekiştiriyor.
31 Mart 2025 Pazartesi - 11:14
İhtiyaç sahiplerinin yüzü Kızılay ile güldü
Ramazan ayında Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelerin yüzü hayırsever fırıncıların destekleri ve Kızılay’ın aracılığıyla güldü. Türkiye Kızılay Derneği Sarıgöl ilçe koordinatörlüğü tarafından Sarıgöl’deki fırın sahiplerinin katkıları ile ramazan ayı boyunca ilçedeki 85 ihtiyaç sahibi ailenin pide ve ekmek ihtiyacı karşılandı. Ramazan ayının ilk gününden itibaren ilçedeki fırın sahiplerinden temin edilen toplam 7 bin 200 adet pide ve ekmek, Kızılay gönüllüleri tarafından 85 aileye sıcağı sıcağına ulaştırıldı. Sarıgöl Kızılay İlçe Koordinatörü Yusuf Tüfekçi, "Yaklaşık 85 aileye ramazan boyunca pide ve ekmek desteği verildi. İhtiyaç sahipleri arasında dul ve yetimler ile çalışamayan yaşlılara öncelik tanındı. Ekmekler Sarıgöl Hükümet Konağı bahçesindeki Kızılay konteynerinden alınarak ihtiyaç sahiplerine her gün ulaştırıldı. 25 kişiye yakın hasta ve yaşlıya ise Kızılay görevlileriyle gönüllüler her gün iftar öncesine kadar dağıttı. Ekmek bağışı yapan fırıncılarımıza çok teşekkür ederiz. Allah hayırlarını kabul etsin." dedi.
31 Mart 2025 Pazartesi - 11:14
Manisa FK için kritik viraj
Trendyol 1. Lig’deki en kötü sezonunu yaşayan Manisa Futbol Kulübü, önümüzdeki iki hafta evinde oynayacağı karşılaşmalardan galibiyetle ayrılarak düşme potasından kurtulmanın planlarını yapıyor. TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta 2020-2021 sezonunu namağlup şampiyon tamamlayarak 1. Lig’e yükselen Manisa FK, 4 sezondur mücadele ettiği ligde en kötü sezonunu yaşıyor. Trendyol 1. Lig’in 31. haftası sonunda 30 puanla 17. sırada düşme potasında yer alan Manisa FK, 32. ve 33. hafta evinde önce Keçiörengücü’nü ardından da Amedspor’u ağırlayacak. Manisa ekibi, her iki karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak düşme potasından uzaklaşmayı hedefliyor. Trendyol 1. Lig 2024-2025 Sezonu’na Teknik Direktör Çağdaş Çavuş ile başlayan ve Hakan Şapçı ile yola devam eden Manisa FK, kötü gidişatın ardından takımın başına Taner Taşkın’ı getirmişti. Taşkın, Manisa FK ile çıktığı 3 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.
31 Mart 2025 Pazartesi - 11:05
Su sıkıntısına karşı kendi imkanlarıyla çözüm
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde çiftçiler, yaz aylarında tarım arazilerini sulayabilmek için çeşitli önlemler almaya başladı. 700 bin TL harcamayla arazisine sulama göleti inşa eden üretici Ahmet Ur, bu sayede 100 dekarlık tarım arazisini sulamayı hedefliyor. Alemşahlı Mahallesi’nde çiftçilik yapan Ahmet Ur, kendi imkanlarıyla arazisine 6 bin ton su kapasiteli bir havuz inşa etti. Su geçirmez özel naylonla kaplanan havuzun çevresi tel örgülerle çevrildi ve "Havuza girmek tehlikeli ve yasaktır" uyarı levhası asıldı. Üretici Ahmet Ur, kendi imkanlarıyla yaptığı sulama göleti sayesinde 100 dekarlık tarım arazisini yaz aylarında sulamayı hedefliyor. Su sıkıntısına karşı çözüm Su sıkıntısı yaşamamak için 700 bin TL harcama yapan Ahmet Ur, "Yeterli yağış olmaması nedeniyle yaz aylarında arazilerimi sulamada sıkıntı oluyordu. Çare arıyordum. Küçük çaplı bir gölet yaparak 100 dekarlık tarım alanımı sulama imkanı sağladım. Bu gölet 6 bin tonluk olup, 10 metre derinlikte, 30 metre genişlikte ve 60 metre uzunluğundadır. Derinkuyu sondaj pompasından suyu dolduruyorum ve toplanan suyla 100 dekarlık tarım arazisini 20 günde rahatlıkla sulayabiliyorum. Böylece enerjiden de tasarruf ediyorum. Ayrıca bu gölet, olabilecek bir orman yangınında helikopterlerin su almasına da imkan sağlayacak" dedi. Derin sondaj kuyuları yaygınlaşıyor Sarıgöl ve çevresinde su sıkıntısını gidermek için küçük sulama göletlerinin yaygınlaştığı öğrenilirken, öte yandan, yaz aylarında çiftçiler, tarım arazilerini sulamak için 250-400 metre derinliğe ulaşan derin sondaj pompalarına yönelmeye başladı. Yüksek maliyet nedeniyle ortak kullanımlı sondaj çalışmalarının da yapıldığı öğrenildi. Jeoloji mühendisinden sondaj açıklaması Sarıgöl’de serbest çalışan Jeoloji Mühendisi Rukiye Yörük, son yıllarda yaşanan su sıkıntısı nedeniyle sondaj pompa izin taleplerinin arttığını belirtti. Yörük, "Sadece Sarıgöl ovasında 2024-2025 yıllarında 1500 sondaj ruhsatı alındı. Sarıgöl’de 12 sondajcı gece gündüz sondaj yapıyor. Yeraltı sularının 300 metre derinliğe kadar indiğini görüyoruz. Talepler artıyor. Yeraltı suyu bulmak için son teknolojik cihazları kullanıyoruz. İlçenin bölgesine göre yeraltı suyu derinlikleri değişiyor. Ancak su seviyesi her geçen yıl daha da derinlere iniyor. Bu durum, sudaki mineral madde miktarının artmasına neden oluyor" dedi.
31 Mart 2025 Pazartesi - 11:05
Bayramda şehit ailesini yalnız bırakmadılar
Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak, Şehit Haşim Dirik’in kabrini ziyaret ettikten sonra Şehit Haşim Dirik’in annesi Huma Dirik’in evine giderek anlamlı bir ziyarette bulundu. Ramazan ayı boyunca ilçedeki şehit aileleri ve gazileri ziyaret eden Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak bayramda da şehit ailelerini yalnız bırakmadı. Kaymakam Dalak, Şehit Haşim Dirik’in önce kabrini ardından da annesi Huma Dirik’in evini ziyaret ederek, şehit ailesini bayramda yalnız bırakmadı. Ziyaret sırasında Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Kaymakam Halil Dalak, devletin her zaman şehit ve gazi ailelerinin yanında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelleri de gazi ailelerini ziyaret etti.
30 Mart 2025 Pazar - 18:06
Kula protokolü bayramlaştı
Kula’da Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen geleneksel bayramlaşma programında protokol üyeleri, kamu kurum temsilcileri ve vatandaşlar bir araya geldi. Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir’in önderliğinde 100. Yıl Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleşen programa Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, İlçe Jandarma Komutanı Bayram Yüksel, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum müdürleri, emniyet ve jandarma personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bayramlaşma programında konuşan Kaymakam Özdemir ve Belediye Başkanı Dönmez, Ramazan Bayramı’nın Kula’ya, ülkemize ve tüm İslam âlemine huzur, barış ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu. Katılımcılar sohbet ederek, bayram sevincini paylaştı. Bayramlaşma programının ardından protokol üyeleri, sırasıyla Kula Şehitliği, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek, görevi başındaki personelin bayramını kutladı.
30 Mart 2025 Pazar - 15:33
Kızının doğum gününde vefat etti
Kızının doğum gününde vefat eden Acil Tıp Teknisyeni Şükrü Kaymak, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Manisa’da 112 kurulduğu ilk yıllarından bu yana Ahmetli ilçesinde ve merkez 112 istasyonlarında Acil Tıp Teknisyeni (ATT) olarak görev yapan Şükrü Kaymak (42) tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Şükrü Kaymak’ın vefatı, sağlık camiasını derinden üzdü. Yunusemre 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda görevli ATT Şükrü Kaymak için ilk tören, Manisa İl Ambulans Servisi Başhekimliği binası önünde gerçekleştirildi. Başhekimlik bahçesindeki törene, Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Fatih Zeren, Manisa İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ömercan Göz, merhum Şükrü Kaymak’ın eşi Serpil ve kızı Defne (15) ile oğlu Çağan (9) ile Manisa İl Ambulans Servisi personeli ile akrabaları ve arkadaşları katıldı. Törende konuşan Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Fatih Zeren, "Yunusemre 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda görev yapmakta olan çalışma arkadaşımız ATT Şükrü Kaymak’ın vefatı hepimizi üzdü. Mübarek günde rahmetli oldu, öncelikle merhuma Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sağlık camiamıza başsağlığı dilerim. Hepizimin başı sağolsun" dedi. Manisa İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ömercan Göz ise "Kendisi aklımızda gülen siması ve şakalarıyla, her zaman en zor yanımızda yanımızda olmasıyla hatırlayacağız. Allah’tandır rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz" diye konuştu. Merhum Kaymak’ın eşi Serpil, törende ayakta durmakta zorluk çekti, eşinin arkadaşları 112 personeli tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. 9 yaşındaki oğlu ise cenazeye her baktığında gözyaşlarını tutamadı. Kızı Defne ise gözyü yaşlı olarak babasını kendi yaş gününde kaybetmenin üzüntüsünü taşıyordu. Başhekimlik bahçesinde gerçekleştirilen törenin ardından merhum Şükrü Kaymak’ın naaşı ambulansların eşliğinde sirenler alınarak cenaze namazını kılınacağı Yusuf Sedat Altıntaş Camii’ne getirildi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı ardından merhum Şükrü Kaymak, mesai arkadaşlarının gözyaşları arasında Kırtık Mezarlığında toprağa verildi.
30 Mart 2025 Pazar - 14:53
Manisa Büyükşehir’in Ramazan sofraları 146 bin 800 kişiye ulaştı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca, kurduğu iftar sofraları, sosyal destekleri, geleneksel etkinlikleri ile dayanışma ve paylaşma ruhunu en güçlü şekilde yaşattı. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının coşku, bolluk, bereket ve paylaşım içinde geçmesi için Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca organize edilen iftar sofralarında 17 ilçedeki 28 noktada, 136 bin 800 kişiye ulaştı. Bunun yanı sıra belediyenin aşevi mutfağında hazırlanan sıcak yemekler, ay boyunca, 10 bin ihtiyaç sahibi hasta, yaşlı ve engelli vatandaşın hanesine ulaştırıldı. Toplam 146 bin 800 yurttaş, Büyükşehir’in sofralarında Ramazan’ın bereketini paylaştı. Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca sosyal yardım faaliyetlerini de sürdürerek, kent genelinde ihtiyaç sahibi hanelere 5 bin 300 adet gıda kolisi ulaştırdı. Ramazan ayında, özel beslenme ihtiyacı bulunan çölyak ve fenilketonüri hastaları da unutulmadı. Özenle hazırlanan gıda kolileri, 315 çölyak ve 15 fenilketonüri hastasına ulaştırıldı. Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği çorba dağıtımını da sürdürdü. Kentte eğitim gören öğrencilere toplamda 58 bin kişilik sıcak çorba ikramı yapıldı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı organizasyonuyla 29 gün boyunca her akşam kentin farklı noktalarındaki iftar sofralarında düzenlenen çeşitli etkinliklerle Ramazan’ın geleneksel ruhu yaşatıldı ve Manisalılara keyifli ve manevi bir atmosfer sunuldu. İftar sonrası, Hacivat-Karagöz gölge oyunu, Aşuk ile Maşuk ve kukla gösterileri, meddah ve orta oyunu, semazen gösterileri, tasavvuf müziği konserleri gibi geleneksel gösterilerle Ramazan akşamları renklendi. Ramazan’ın manevi iklimini daha da pekiştirmek amacıyla iftardan sonra Kuran-ı Kerim tilavetleri gerçekleştirildi. Ramazan’ın paylaşma ruhuna uygun olarak iftar sonrasında; pamuk şeker, Osmanlı macunu, şerbet, çay ve kahve ikram edildi. Başkan Ferdi Zeyrek, Ramazan ayı boyunca, Manisa’nın dört bir yanındaki hemşehrileriyle aynı sofrayı paylaşıp aynı ekmeği bölüşmenin kendisine tarifsiz bir mutluluk verdiğini vurgulayarak, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, bu ayın manevi değerlerinden ilham alarak, her bir yurttaşımıza ulaşmayı ve onları yalnız hissettirmemeyi amaçladık. İftar sofralarımız, sosyal desteklerimiz ile 200 binin üzerinde yurttaşımıza ulaştık. Hedefimiz, Manisa’da hiçbir yurttaşımızın kendini yalnız hissetmemesi ve yatağa aç girmemesi. Bu, sadece Ramazan’a özel bir hedef değil, bizim önceliğimiz olmuştur. Sosyal belediyecilik anlayışımızla, ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza her zaman destek olmayı sürdüreceğiz. Bu desteği sürekli hale getirerek, kentimizde herkesin refah içinde yaşamasını sağlayacağız" dedi. Başkan Zeyrek, Ramazan Bayramı’nı da kutlayarak, "11 ayın sultanı Ramazan’da her gün farklı bir ilçemizdeydik. Vatandaşlarımızla bir araya geldik, soframızın bereketini büyüttük. Şimdi bayram coşkusunu birlikte paylaşıyoruz. Herkese sevdikleriyle birlikte, birlik ve beraberliğin gücüyle, bolluk ve bereket dolu bir bayram diliyorum. İnşallah, yeni bayramlarda daha güzel günlerde hep birlikte, hep bir arada olacağız. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öpüyor, Ramazan Bayramı’mızın huzur, mutluluk ve sağlık getirmesini diliyorum" diye konuştu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder