Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Manisa
Manisa’da 131 bin dekarlık alanda domates mesaisi
29 Nisan 2026 Çarşamba - 19:47:13
Türkiye’nin önemli bitkisel üretim merkezlerinden biri olan Manisa’da, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte domates fidelerinin dikim mesaisi başladı. İl genelinde 131 bin dekar alanda gerçekleştirilecek üretimin ilk mahsullerinin Haziran ayında hasat edilmesi planlanıyor. Manisa’nın verimli ovalarında Nisan ayı ile birlikte çiftçiler tarlalara inerken, domates fidesi dikim çalışmaları Şehzadeler ilçesinde yoğunlaştı. Şehzadeler ilçesine bağlı Yeni Harmandalı Mahallesi’nde gerçekleştirilen dikim çalışmalarını yerinde inceleyen Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, üreticilerle bir araya gelerek yeni sezonun başlangıcını yaptı. Salçalık üretimde Türkiye ikincisi Manisa’nın salçalık domates üretiminde stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan İl Müdürü Karayılan, kentin bu alanda Türkiye genelinde ikinci sırada yer aldığını hatırlattı. Karayılan, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) verilerini paylaşarak şu ifadeleri kullandı: "Manisa, salçalık domates üretiminde ülke genelinde ikinci sırada yer almaktadır. İlimizde ÇKS kayıtlarına göre yaklaşık 7 bin 500 üreticimiz 131 bin dekar alanda domates dikimi gerçekleştiriyor. 25 bin dekar alanda da sofralık domates yetiştiriciliği yapılmaktadır. Geri kalan alanda salçalık ve kurutmalık domates yetiştiriciliği gerçekleştirilmektedir. Yeni üretim sezonunun üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, mahsulü bol ve bereketli bir yıl diliyorum." Çalışmalara; İl Müdürü Mehmet Karayılan’ın yanı sıra İl Müdür Yardımcısı Ali Gök, şube müdürleri, ilçe müdürü, konu sorumlusu teknik personel ve çok sayıda üretici katıldı. Haziran ayı itibarıyla başlaması beklenen hasat dönemiyle birlikte Manisa domatesinin hem iç piyasada hem de sanayideki yerini alması hedefleniyor.
29 Nisan 2026 Çarşamba - 18:08
Namaz için uyandı, oğlunu banyoda ölü buldu
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde babasıyla yaşayan bir kişi, evin banyosunda hareketsiz halde bulundu. Namaz vakti için kurduğu alarmın çalmasıyla uyanan baba, banyoda oğlunun cansız bedeniyle karşılaştı. Olay, saat 15.00 sıralarında İstasyon Mahallesi Tren Yolu Sokak’ta bulunan iki katlı bir evde meydana geldi. Babası İ.M. (80) ile birlikte yaşayan Halil Metingider (44), iddiaya göre babası uyuduğu sırada yıkanmak için banyoya girdi. Namaz vakti için kurduğu saatin çalmasıyla uyanan baba İ.M., abdest almak amacıyla banyoya gittiğinde oğlunu yerde hareketsiz halde buldu. Oğlunu kaldırmaya çalışan baba başarılı olamayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Halil Metingider’in hayatını kaybettiği belirlendi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Metingider’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Alaşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldıktan sonra İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Baba İ.M., ifadesinde, "Evde beraberdik. Ben uyudum. Namaz vakti için saat kurmuştum. Saat çalınca abdest almak için banyoya gittim. Oğlumu yerde yatarken gördüm. Kaldırmaya çalıştım ama kaldıramadım, sonra sağlık ekiplerini çağırdım. Herhangi bir sorunumuz yoktu" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
29 Nisan 2026 Çarşamba - 17:54
Manisa’da firari hükümlü hastanede yakalandı
Manisa’nın Salihli ilçesinde çeşitli suçlardan aranan ve hakkında 10 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polis ekiplerinin başarılı operasyonuyla hastanede yakalandı. Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında önemli bir operasyona daha imza attı. Ekipler, dolandırıcılık, hükümlü ve tutuklunun kaçması, güveni kötüye kullanma ve vergi usul kanunine muhalefet gibi suçlardan aranan ve hakkında kesinleşmiş 10 yıl 8 ay hapis cezası bulunan C.U.’nun hastanede olduğunu tespit etti. Harekete geçen ekipler, şüpheliyi Salihli Devlet Hastanesinde kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan firari hükümlü, daha sonra Salihli T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.
29 Nisan 2026 Çarşamba - 17:01
Manisa Büyükşehir’den afetzede üreticilere destek
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula, Selendi, Gördes ve Kırkağaç ilçelerinde meydana gelen fırtınada seraları zarar gören 23 üreticiye sera tepe naylonlarını teslim etti. Destekler, üretimin aksamaması adına yüzde 100 hibeli olarak sağlandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, her şartta çiftçilerin alın terine güç katmaya devam edeceklerini vurguladı. Manisa genelinde etkili olan olumsuz hava şartları ve fırtına nedeniyle seraları hasar gören çiftçilerin mağduriyetini gidermek amacıyla başlatılan çalışmalar tamamlandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılan saha incelemelerinin ardından, üretime ara vermek zorunda kalan 23 üreticiye ihtiyaç duydukları sera naylonları ulaştırıldı. "Üretim sürecinin aksamaması temel gayemiz" Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sosyal belediyecilik anlayışıyla üreticinin her şartta yanında olduklarını vurguladı. Başkan Dutlulu, "Doğal afetlerden etkilenen, alın teriyle toprağı işleyen çiftçimizin yanındayız. Son dönemde yaşanan afetler nedeniyle Kula, Selendi, Gördes ve Kırkağaç ilçelerimizde seraları hasar gören 23 üreticimize, sera tepe naylonlarını yüzde 100 hibe desteğiyle teslim ettik. Amacımız, çiftçimizin emeğinin yerde kalmaması ve üretim sürecinin aksamadan devam etmesidir. Alın terine güç katmaya, çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. "Amacımız üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak" Teslimat sürecine ilişkin bilgi veren Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Mustafa Eralp, önceliklerinin tarımsal faaliyetlerin kesintiye uğramaması olduğunu belirtti. Eralp, şunları söyledi: "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, yaşanan doğal afetlerin ardından hızla hareket ederek üreticilerimizin yanındaki yerimizi aldık. Başkanımız Besim Dutlulu’nun bu konudaki hassasiyetiyle hızla çalışma başlattık. Zarar gören 23 çiftçimizin seralarını yeniden aktif hale getirebilmeleri için yüzde 100 hibeli sera naylonlarını teslim ettik. Temel gayemiz, hem Manisa hem de ülke ekonomisi için kritik önemdeki üretim sürecinin devamlılığını sağlamaktır." Fırtınada serası hasar alan Selendili üretici Mehmet Kara, "Başvurumuzun ardından ekipler yerinde incelemelerini gerçekleştirdi. Mağduriyet yaşadığımız bu süreçte bizlere destek olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’ya teşekkür ediyorum" derken, Gördes’te serasında domates üreticiliği yaptığını ifade eden Mehmet Çetin ise sağlanan destek sayesinde üretime kısa sürede yeniden başlayacaklarını ifade ederek, "Belediyemiz sağ olsun başvurumuza hızlı yanıt verdi. En kısa sürede seralarımızı yenileyerek işimizin başına döneceğiz" diye konuştu.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 16:55
Yaban hayatını unutmadılar
Manisa’nın eteklerine kurulduğu 1517 rakımlı Spil Dağı Milli Parkının karla kaplanmasının ardından yaban hayatı için yemleme çalışması yapıldı. Hava sıcaklığının eksi derecelerde olduğu milli parkta ekipler tarafından doğaya yonca ve buğday bırakıldı. Günlerdir hava sıcaklığının eksi derecelerde seyrettiği Spil Dağı Milli Parkı, kırağı ve karla kaplanırken eşsiz manzaralarıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Eşsiz doğası ve florası ile Manisa’nın eteklerine kurulduğu bin 517 rakımlı Spil Dağı Milli Parkı Müdürlüğü ekipleri karla kaplanan alanda yaban hayatını unutmayarak doğada yemleme çalışması yaptı. 300 kilo yonca 200 kilo buğday olmak üzere ekipler yaban hayvanlarının besine ulaşabilmesi için milli parkın farklı bölgelerine toplam 500 kilogram yem bıraktı. Yaptıkları çalışma hakkında bilgi veren Spil Dağı Milli Park Müdür Yardımcısı Kemal Ekşi, "Spil Dağı Milli Parkında zorlu geçen kış şartlarında yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıyoruz. Burada bitki örtüsü tamamen karla kaplandığı için yem bulamayan, yiyecek bulamayan hayvanlar için yemlemeleri gerçekleştiriyoruz. Böylece yaban hayatının sürekliliği ve sürdürülebilirliği için çalışmalarımız devam etmekte" dedi.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 15:13
Salihli jandarmadan KADES bilgilendirmesi
Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) KADES uygulaması tanıtıldı. Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı, kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) faaliyet gösteren ve yaklaşık 35 ülkede ihracat faaliyeti bulunan bir firmadaki, erkek personele Kadına El KAL-KA-MAZ projesi hakkında bilgi verilirken, kadın personele ise KADES uygulamasının tanıtımı, kullanımı, uygulamanın sağladığı kolaylıklar anlatıldı. Salihli’de kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele kapsamında bilgilendirme ve farkındalık faaliyetlerinin aralıksız devam edileceği bildirildi.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 15:07
Manisa’da bir mahallenin daha içme suyu sorunu tarih oluyor
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in alt yapı yatırımlarına verdiği önem doğrultusunda, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde alt yapıyı güçlendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yunusemre ilçesine bağlı Pınarköy Mahallesi’nde yaşanan su sorununun çözülmesi için 1.300 metrelik içme suyu terfi hattı yenileme çalışması başlatıldı. Çalışmaların tamamlanmasıyla mahalleye daha verimli, kesintisiz ve sağlıklı içme suyu ulaştırılacak. MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde vatandaşlara daha sağlıklı alt yapı sistemleri sunmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri Yunusemre ilçesine bağlı Pınarköy Mahallesinde 1.300 metrelik içme suyu terfi hattı çalışmalarına başladı. Önümüzdeki günlerde hat döşeme işinin tamamlanmasıyla birlikte Pınarköy mahallesine daha verimli, kesintisiz ve daha temiz içme suyu ulaşacak. Mahalle muhtarı ve bölgede yaşayan yurttaşlar, çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek yetkililere teşekkür etti. "Mahallemiz susuzluktan kurtulacak" Pınarköy Mahalle Muhtarı Hüseyin Sanlı, eski içme suyu hattında sık sık meydana gelen arızaların mahalle halkını zor durumda bıraktığını belirterek, "2016 yılında değiştirilen içme suyu terfi hattımızda sürekli patlaklar meydana geliyordu. Arızalar çok sık olduğu için ekipler hemen hemen her gün arızaları gidermek için geliyorlardı. Bir gün gelmeseler ertesi gün yine geliyorlardı. Ekipler arızayı gideriyor bir gün sonra yine patlak oluyordu. Bu nedenle mahallemiz susuz kalıyordu. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek sesimize kulak verdi. Taleplerimiz doğrultusunda hattımızı yeniliyorlar. Mahallemiz susuzluktan kurtulacak. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi. "Su olmayınca her şey bitiyor" Mahalle sakinlerinden Fatma Sanlı, "Hattımızda oluşan patlaklar sebebiyle köy halkı olarak çok susuz kaldık. Sürekli kesintiler meydana geliyordu. Köy yerinde su olmayınca her şey bitiyor. Şu an yeni hat yapılıyor çok memnunuz" dedi. "Çok su sıkıntısı yaşadık" Mahalle sakini Metin Sıva, "Yazın su patlakları sebebiyle MASKİ ekipleri gün aşırı mahallemize geliyordu. Çok su sıkıntısı yaşadık. Allah razı olsun şu an hattımız yenileniyor. İnşallah bu sorunun kökten çözülecek. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi. "Suyumuz bir gün geliyor üç gün gelmiyordu" Mahalle sakinlerinden Mehmet Şahin ise "Özellikle yaz döneminde ciddi su sorunu yaşadık. Suyumuz bir gün geliyor üç gün gelmiyordu. Ekipler her gün mahallemize gelip arızaları gidermeye çalışıyordu. İnşallah yeni hat ile birlikte bu sıkıntıdan kurtulacağız. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 14:57
Hükümlülerin ürettiği kovanlar üreticiye dağıtılacak
Yunusemre Belediyesi, Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen iş birliği ile hükümlülerin ürettiği kovanlar, Yunusemreli üreticilere dağıtılacak. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın öncülüğünde tarıma ve üreticilere desteğini her zaman sürdüren Yunusemre Belediyesi, üreticilere kovan dağıtacak. Adalet Bakanlığı’nın başlattığı Mesleki Eğitim Kursları sonucunda Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği hükümlüler tarafından üretilen 300 arı kovanını gerekli şartları taşıyıp talepte bulunan üreticilere dağıtacak. Mart ayında dağıtılacak Çalışmaya ilişkin bilgi veren Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, kovanların dağıtımını mart ayında yapmayı planladıklarını belirterek şunları söyledi: "Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek hem hükümlülerimizin topluma kazandırılmasına katkı sağlıyor hem de üreticilerimizin ihtiyacını karşılamaya devam ediyoruz. Belediyemize başvuran üreticilerimizin talepleri, Kırsal Kalkınma Komisyonumuz tarafından değerlendirilerek uygun bulunan hak sahiplerine Mart ayı içerisinde kovanların teslimatı yapılacak. Tarıma ve üreticilerimize desteğimiz bundan sonra da devam edecektir."
12 Şubat 2025 Çarşamba - 14:44
Manisa FK, Yeni Malatyaspor maçı hazırlıklarına başladı
Manisa Futbol Kulübü, Trendyol 1. Lig’in 25. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Yeni Malatyaspor maçının hazırlıklarına başladı. Manisa Futbol Kulübü, Trendyol 1. Lig’in 25. haftasında deplasmanda Yeni Malatyaspor’a konuk olacak. 24. haftada evinde dün akşam oynanan mücadelede Kocaelispor’a 2-0 yenilen Manisa ekibi, 15 Şubat Cumartesi günü saat 16.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanacak maçın hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Hakan Şapçı yönetiminde gerçekleşen antrenman ısınma hareketleriyle başladı. Antrenman dar alan oyunları ve şut çalışmasıyla sona erdi. Siyah-beyazlılar, yarın yapacağı antrenmanla Yeni Malatyaspor maçının hazırlıklarını sürdürecek. Manisa FK 30 puanla düşme hattının hemen üstünde 16. sırada yer alırken, henüz puanla tanışamayan Yeni Malatyaspor ise -21 puanla ligin son sırasında bulunuyor.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 14:11
Turgutlu Zabıtası kaldırım işgallerine karşı denetimlerini sürdürüyor
Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırım işgallerine karşı denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yayaların cadde ve sokaklardaki kaldırımları güvenli kullanabilmeleri amacıyla Turgutlu genelinde pek çok noktada denetimlerini gerçekleştirdi. Denetimler sırasında kanun ve mevzuata aykırı olarak motorlu araç, ticari malzeme ve gıda ürünlerini kaldırım ve yol kenarlarına yerleştiren kişi veya kişiler hakkında gerekli cezai işlemler uygulandı. Kaldırım ve yol işgalinin önüne geçmek adına denetim ve çalışmalar devam edecek. Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Kızıl, "Vatandaşlarımızın huzurunu ve esenliğini sağlamak ve olabilecek olumsuzlukları engellemek için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Geçişi engelleyen hiçbir malzemenin kaldırım ve yol kenarlarında bulunmasına izin vermeyeceğiz. Ekiplerimizle birlikte denetimlerimize devam edeceğiz" dedi.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 13:52
Babaannesini ziyarete giderken geçirdiği kazada hayatını kaybetti
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde hasta olan babaannesini ziyarete giderken direksiyon hakimiyetini kaybederek devrilen motosikletli genç adam kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Alaşehir -Salihli karayolu Akkeçili Mahallesi mevkiinde dün gece meydana gelen kazada Zekeriya Özsarı (26) hayatını kaybetti. Zekeriya Özsarı’nın akşam saat 22.00 sıralarında hasta olan babaannesini 45 ZB 568 plakalı motosikletiyle ziyarete giderken direksiyon hakimiyetini kaybederek devrildi. Kazada ağır yaralanan Zekeriya Özsarı önce ilçedeki özel bir hastaneye ardından da Salihli Devlet Hastanesine sevk edildi. Zekeriya Özsarı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polisin kazayla ilgili soruşturması devam ediyor.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 12:48
TURBELDAK -4 derecede yürüdü
Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Dağcılık Akademisi (TURBELDAK), bu haftaki yürüyüş parkurunu Spil Dağı’nda gerçekleştirdi. Yaz-Kış Yürüyüş Liderleri Orhan Mert ve Haydar Atilla’nın rehberliğinde yapılan etkinlik, sabahın erken saatlerinde-4 dereceyi gösteren bir havada başladı. TURBELDAK tarafından Spil Dağı’nda gerçekleştirilen yürüyüş, sisli, soğuk ve karlı bir havada, çam, çınar ve meşe ağaçları arasındaki doğal güzelliklerle dolu bir parkurda yapıldı. Katılımcılar, doğanın kış mevsimindeki büyüleyici atmosferinde ilerlerken etkileyici manzaralarla keyifli bir deneyim yaşadılar. Orman alanlarında, doğal patikalarda ve -4 dereceyi gösteren havada yapılan yürüyüş, dostane bir ortamda devam etti. Katılımcılar, doğanın güzelliklerini fotoğraflayarak unutulmaz anlar biriktirdi. Yürüyüş liderlerinin tecrübesi ve katılımcıların uyumu sayesinde yaklaşık 12 kilometrelik yürüyüş sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, "TURBELDAK’ın bu haftaki rotası Spil Dağı oldu. Yorucu ama bir o kadar güzel bir yürüyüş yaptık. Günün sonunda, doğanın sunduğu tüm zorluklara rağmen unutulmaz bir deneyim yaşamıştık. Kışın en sert günlerinden birinde, Spil Dağı’nın büyüleyici güzelliklerine tanık olmanın keyfiyle geri döndük. Bu yürüyüş, hem doğayla hem de kendimizle yeniden buluştuğumuz bir gün olarak hafızalarımıza kazındı. Her etkinliğimizde olduğu gibi bu etkinliğimizde de hem doğa sevgisini hem de dostluk bağlarımızı pekiştirdik. Yürüyüşümüze katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 12:45
MABEM’de öğrenciler yeni binalarına kavuştu
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar’da öğrencilere daha iyi eğitim imkanları sunmak için Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri’nin (MABEM) yeni binasını açtı. MABEM Akhisar’daki şubesi, öğrencilerin en iyi eğitim imkanlarına kavuşması için yeni binasına taşındı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Meliha Kılınçlar ve Halk Eğitim Şube Müdürü Serap Gücüyen de Akhisar’daki yeni binada öğrencilerin heyecanını paylaştı. Öğrenci, öğretmen ve velilerden gelen yeni bina talebi üzerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in talimatıyla çalışmalara başladıklarını belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Meliha Kılınçlar, "Öğrencilerimiz bizim için çok önemli. Buradaki eğitimle onların geleceğine dokunuyoruz ve her birinin daha iyi bir yaşam kurabilmesi için en uygun şartları sağlamak adına elimizden geleni yapıyoruz. Ferdi Zeyrek Başkanımızın desteğiyle bu yeni bina, sadece öğrencilerimizin bugünü değil, yarını için de büyük bir yatırım anlamına geliyor. Eğitimin kalitesini artırarak, gençlerimizin geleceğe daha güçlü bir şekilde hazırlanmasını sağlamayı hedefliyoruz" dedi. Yeni binayı değerlendiren öğrencilerden Melek Yalçınkaya, "Yeni binamızda sınıflar oldukça geniş. Sıralarda rahat bir şekilde oturabiliyoruz" derken Mehmet Neşat Özcan ise "Eşit ağırlık sınıfındayım. Yeni binamız gayet geniş, gayet rahat, gayet ferah. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 12:45
Yatak odasında yanan kömür kovasıyla yatan muhtar hayatını kaybetti
Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Bahçedere Mahallesi Muhtarı Nezir Ertürk (55)’ten haber alamayan vatandaşlar kapısını kırarak girdikleri evde, muhtarı baygın bir vaziyette buldu. Hastaneye kaldırılan muhtar yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Muhtarın yatmadan önce yatak odasına sobadan çıkardığı kömür kovasını koyduğu tespit edildi. Alaşehir’in Bahçedere Mahallesinde 2014 yılından bu yana 3 dönemdir muhtarlık yapan, bekar ve evde tek başına yaşayan Muhtar Nezir Ertürk’ten haber alamayan inşaat işçileri muhtarın ses vermemesine üzerine kapısını kırarak girdikleri evindeki yatak odasında baygın bir şekilde yattığını gördü. Muhtarı baygın bulan işçiler durumu hemen 112 Acil Çağrı merkezine iletti. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlçedeki özel bir hastaneye kaldırılan Muhtar Nezir Ertürk yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri yatak odasında sobadan çıkarılmış yanar vaziyette kömür kovası buldu. Karbon monoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybettiği düşünülen muhtarın cenazesi Alaşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, kesin ölüm sebebinin yapılacak otopsinin ardından öğrenileceği açıklandı. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması devam ediyor.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 12:44
Esnafların sorunlarını tek tek dinliyorlar
Yunusemre Belediyesi, esnafların sorunlarını yerinde tespit etmek ve çözüm üretmek amacıyla anket çalışması yapıyor. Sosyal Doku Ekibi, merkez mahallelerde esnaflarla birebir görüşerek taleplerini dinliyor. Şu ana kadar 14 mahallede yaklaşık iki bin esnafla görüşen ekipler, talepleri ilgili birimlere aktararak çözüm sürecini hızlandırıyor. Halkın beklenti ve ihtiyaçlarına duyarlı bir yönetim anlayışı benimseyen Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, katılımcı belediyecilik ilkesiyle esnafların ve vatandaşların görüşlerini önemsiyor. Özel Kalem Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında esnafların önerileri titizlikle değerlendiriliyor ve belediye hizmetlerine yön vermek için kullanılıyor. Belediye bünyesinde görev yapan Sosyal Doku Ekibi, merkez mahallelerdeki esnaflarla birebir görüşerek anket çalışması gerçekleştiriyor. Bugüne kadar 14 mahallede yaklaşık iki bin esnafla temas kuran ekipler, esnafın talep ve önerilerini belediyenin ilgili birimlerine ileterek sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmasını sağlıyor. Titizlikle yürütülen anket çalışması yalnızca merkez mahallelerle sınırlı kalmayarak, önümüzdeki süreçte de kırsal mahallelerde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelinerek ihtiyaçlar tespit edilmeye devam edecek.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 12:44
Manisa’da 210 yıldır faaliyet gösteren su değirmeni yıllara meydan okuyor
Manisa’nın Demirci ilçesinde bulunan 210 yıllık su değirmeni yıllara meydan okuyarak buğday öğütmeye devam ediyor. Tarihi değirmende öğütülen buğdayların kepek kısımları ayrılmadığı için daha sağlıklı olduğunu düşünen vatandaşlar tarihi değirmene oldukça ilgi gösteriyor. Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Sevinçler Mahallesi’nde yer alan 210 yıllık tarihi değirmen yıllara meydan okumaya devam ediyor. Değirmenci Mustafa Yetiş’in babasından devraldığı mesleği sürdürmesiyle işletilen değirmende çevre mahalle ve ilçelerden gelen buğdaylar suyun gücüyle una dönüştürülüyor. Günün ilk ışıklarıyla birlikte değirmene gelen Mustafa Yetiş, Demirci ilçe merkezi ve mahallelerinin yanı sıra, Simav, Akhisar, Selendi ve Köprübaşı ilçeleri İzmir ve Kütahya’dan da gelen buğdayları un haline getiriyor. Yaz aylarında derede su olmadığından faaliyet göstermeyen değirmen kış mevsiminde yağmurlarla birlikte yılda 5 ay çalışıyor. Babasından devraldığı değirmeni 50 yıldır çalıştırdığını söyleyen Mustafa Yetiş, "50 yıldır değirmeni çalıştırıyorum. Tahıl getirmek isteyenlere gün veriyorum. Buğdayı sepetliğe koyuyorum. Sapaktan suyunu bıraktığım zaman değirmen dönmeye başlıyor. Birçok yerden buğday öğütmek için geliyorlar. Su değirmenin de öğütülen unun lezzetti fabrikalarda üretilen undan lezzetli olur. Buğday yaş olmadıktan sonra öğütülen un 2 yıl tazeliğini korur. Kışın çok sipariş alıyorum. Suyla döndüğü için yazın yapamıyoruz derelerde su olmadığı için. Bu mesleğe heves eden yok. Değirmencilik zor bir meslek. 20 litrelik tenekeden dökülen buğdaydan 50 lira alıyorum. Mesleğimi seviyorum. Boşta durmaktansa sağlığım el verdiği sürece mesleğimi yapmayı sürdüreceğim" dedi. Değirmende öğütülen buğdayın daha lezzetli olduğu için tercih ettiğini söyleyen Seyfettin Yıldız, "Tarlamdan 25 çuval buğday ürettim. Bunu kurutarak su değirmenin öğütüp doğal olarak yiyoruz. Bu doğal olduğu için daha lezzetli oluyor. 40 yıldır buradaki su değirmeninden un öğütürüm. Undan isteyen olursa gönderiyorum" diye konuştu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder