Yerel Haberler
Manisa
Hayırseverden Yarhasanlar Camii’ne asansör 15 Mayıs 2026 Cuma - 22:02:20 Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde Yarhasanlar Camii’ne hayırsever Şerife Balkız tarafından yaptırılan engelli ve yaşlı asansörü, cuma namazı sonrası dualarla hizmete açıldı. Asansörün camiyi "engelsiz ibadet alanı"na dönüştürmesi hedefleniyor. Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Yarhasanlar Camii’nde, engelli ve yaşlı vatandaşların ibadet erişimini kolaylaştırmak amacıyla yaptırılan asansör düzenlenen törenle hizmete girdi. Hayırsever Şerife Balkız tarafından yaptırılan asansör, 25. Dönem MHP Manisa Milletvekili ve Manisa Barosu eski başkanlarından Zeynel Balkız’ın da destekleriyle camiye kazandırıldı. Cuma namazı sonrasında yapılan açılışta dualar okunurken, cemaate lokma hayrı da yapıldı. Açılış programında konuşan Yarhasanlar Camii Onarım ve Güzelleştirme Derneği eski başkanlarından Murat Eşmen, caminin geçmişten bugüne gelişimini anlatarak, engelli erişiminin uzun süredir önemli bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Eşmen, caminin yapısal nedeniyle asansör çözümünün sınırlı kaldığını belirterek, mevcut sistemin teras katına kadar erişim sağlayabildiğini, ilerleyen süreçte üst kat için ikinci bir asansör ihtiyacının değerlendirilebileceğini ifade etti. Camiye gelen engelli ve yaşlı vatandaşların yaşadığı zorluklara dikkat çeken Eşmen, "Artık ibadet erişimi daha kolay olacak" dedi. Törende ayrıca mimar Oğuz Yanık tarafından asansörün kullanımı hakkında bilgi verilirken, katılımcılar arasında Mesut Doğan, Bakkallar Odası Başkanı Saffet Taşkıncan ve iş insanları da yer aldı. Konuşmaların ardından yapılan dua ile asansör resmen hizmete açıldı. Program sonunda hayırsever Şerife Balkız adına eşi Zeynel Balkız’a çiçek takdim edildi.
15 Mayıs 2026 Cuma - 20:08 MHP Grup Başkanvekili Akçay, Demirci’de temaslarda bulundu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa’nın Demirci ilçesinde bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, beraberinde MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner ile birlikte gerçekleştirdiği Demirci programında, ilçe girişinde MHP Demirci İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz ve çok sayıda partili tarafından coşkuyla karşılandı. Ziyaret programı kapsamında ilk olarak MHP Demirci İlçe Başkanlığına geçen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, burada partililerle bir araya gelerek teşkilatın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı. İstişare toplantısında konuşan Akçay, birlik ve beraberlik mesajları vererek saha çalışmalarının önemine dikkat çekti. Cumhur ittifakı vurgusu ve esnaf ziyaretleri Programına AK Parti Demirci İlçe Başkanlığını ziyaret ederek devam eden MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Cumhur İttifakı’nın ilçedeki uyumlu çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, İlçedeki yerel basın kuruluşu olan Halıkent Müstakil Bölge Gazetesi Genel Müdürü Cengizhan Erdem’i de iş yerinde ziyaret etti. İş dünyası ve oda başkanlarıyla buluşma MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın Demirci temaslarındaki son durağı Demirci Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Burada ilçede faaliyet gösteren meslek odası başkanlarıyla bir araya gelen Akçay, iş dünyasının temsilcilerinin sektördeki talepleri ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulundu.
15 Mayıs 2026 Cuma - 17:44 Demans hastalarına sanatla farkındalık çağrısı Manisa’da sahnelenen "Demans Pratiği" adlı tiyatro oyunu, demans hastalarına bakım veren bireylerin yaşadığı zorlukları gözler önüne sererken, izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Sanat aracılığıyla toplumsal bilinç oluşturmayı amaçlayan etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı. Yunusemre Belediyesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde sahnelenen "Demans Pratiği - Navigate Projesi" adlı tiyatro oyunu, vatandaşlarla buluştu. Demans hastalarına bakım veren bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi amaçlayan etkinlik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Sahnesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Türkiye Alzheimer Derneği Manisa Şubesi ve Manisa Tabip Odası’nın ortaklaşa düzenlediği etkinlik, "Bakımverenler için tiyatro oyunu ile eğitim" sloganıyla sahnelendi. Oyunun yönetmenliğini Doç. Dr. Armağan Uysal üstlenirken, oyuncu kadrosunda Armağan Uysal, Güzin Sönmez ve Fatma Kılıçsoy yer aldı. Tiyatro oyunu, bakım veren bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı fiziksel ve duygusal zorlukları sanatın diliyle izleyiciye aktarırken, demans hastalarının yaşadığı sosyal süreçlere de dikkat çekti. İzleyicilerin büyük ilgi gösterdiği oyunda zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı. Etkinliğe Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mesut Doğan, Ferdi Zeyrek Vakfı Başkanı Nurcan Zeyrek, Türkiye Alzheimer Derneği Manisa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Derya Hüner, şube müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sosyal sorumluluk projelerine önem veren Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Yunusemre Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği program, katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.
Başkan Durbay Hacı Bektaş-I Veli Anma Programına katıldı
11 Ekim 2024 Cuma - 11:30 Başkan Durbay Hacı Bektaş-I Veli Anma Programına katıldı Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Şehzadeler Belediyesi tarafından Yeniköy Mahallesi’nde düzenlenen Hacı Bektaş-ı Veli Anma programında vatandaşlarla bir araya geldi. Şehzadeler Belediyesi, Yeniköy Mahallesi’nde Hacı Bektaş-ı Veli Anma programı düzenledi. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay da programa, beraberindeki Başkan Yardımcısı Erdem Yıldırım ve belediye meclis üyeleri ile birlikte katılarak canlarla bir araya geldi. Gecede vatandaşlara hitap eden Başkan Durbay, Hacı Bektaş-ı Veli’nin hoşgörü, sevgi ve insanlık felsefesini yaşatmanın önemine değinerek, bu tür etkinliklerin toplumsal dayanışmayı pekiştirdiğini vurguladı. Başkan Durbay, "Hacı Bektaş-ı Veli’nin 800 yıl önce ilimle, sevgiyle, kardeşlikle, hoşgörüyle yaktığı ışık, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet sayesinde bugün hâlâ yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Sadece bizde değil, UNESCO’nun çağrısıyla 2021 yılı Hacı Bektaş Veli Yılı olarak ilan edilerek tüm dünya insanlığına da ışık olmuştur. Hacı Bektaş-ı Veli inancı birliğe inanır. Her şeyin nurdan var olduğuna, Nur’un maddeyi kendinden var edip insanda şekillendiğine ve kendini sevgi olarak insanın gönlünde sır eylediğine inanır. Hacı Bektaş-ı Veli’yi sevenlerin 72 millete aynı gözle bakması bundandır. Çünkü Hak, sadece Müslümanların, sadece Hristiyanların, sadece Musevilerin değil, tüm insanların kalbindedir. Sevgili canlar, ben de sizlerin bir canıyım. Bu nedenle sizlere bu şekilde sesleniyorum. Yüzyıllar sonra bu gecede bizleri bir araya getiren Hacı Bektaş-ı Veli’nin hoşgörüsü ve sevgisiyle hepinizi kucaklıyorum. Aşk içinde olun, aşk ile kalın" dedi. Yeniköy Mahallesi’ndeki vatandaşlar, Şehzadeler Belediyesi’nin düzenlediği programdan duydukları memnuniyeti dile getirirken, Başkan Durbay’a katkılarından dolayı teşekkür ettiler. Program, dualar ve çeşitli etkinliklerle sona erdi.
SGK ve İŞKUR’dan Manisa TB üyelerine bilgilendirme toplantısı
11 Ekim 2024 Cuma - 11:01 SGK ve İŞKUR’dan Manisa TB üyelerine bilgilendirme toplantısı Manisa Ticaret Borsası ev sahipliğinde üye işletmelerin sosyal güvenlik ve istihdam alanlarında güncel bilgilere sahip olması amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu Manisa İl Müdürlüğü ve Manisa İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından toplantı düzenlendi. Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ile Manisa İl Müdürlüğü ve Manisa İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Manisa Ticaret Borsası ev sahipliğinde işverenler ve çalışanlara istihdam teşvikleri konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Manisa Ticaret Borsası’na üye işletmelerin sosyal güvenlik ve istihdam alanında karşılaştıkları sorunlar, güncel uygulamalar ve kanunlaşan teşvikler hakkında bilgi edinilmesi, mesleki eğitim kursları, İş başı eğitim programları, KİPAP, sigorta prim teşvikleri kapsamında sağlanan destekler, yabancı istihdamında çalışma izni yükümlülükleri ve başvuru şekli, yeni istihdamda ücret ve asgari ücret desteği gibi birçok konularda bilgi verildi. Yapılan toplantı hakkında bilgi veren Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, “Borsa olarak gerçekleştireceğimiz bu ve benzeri iş birliği projeleri ile Manisa’nın nitelikli iş gücünü daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. Bu toplantının, işverenlerimiz ve sektör temsilcilerimiz için bilgi alışverişi yapma, İŞKUR ve SGK’nın sunduğu hizmetler hakkında daha kapsamlı bilgi edinme fırsatı sunduğuna inanıyoruz” dedi.
Alaşehir Kızılay’dan öğrencilere tanıtım turu
11 Ekim 2024 Cuma - 09:47 Alaşehir Kızılay’dan öğrencilere tanıtım turu Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Türk Kızılay Derneği tarafından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksek Okulu Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda kalan öğrencilere yönelik tanıtım turu gerçekleştirildi. Manisa’nın Alaşehir ilçesindeki Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alalşehir Meslek Yüksek Okulunda eğitim almak için farklı illerden gelen öğrenciler için Türk Kızılay Derneği tarafından tanıtım turu gerçekleştirildi. St. Jean Kilisesi’nden başlayan tanıtım turunda öğrencilere tavuklu pilav, ayran ve Türkiye‘ye özgü irmik tatlısı ikramı yapıldı. Bu esnada Japonya’dan gelen turist kafilesi de ikramlardan tatma ve Türk mutfağını bir nebze de olsa tanıma fırsatı buldu. Öğrenciler daha sonra Toptepe ve Antik Tiyatro alanlarını gezerek incelemelerde bulundular. Etkinlik hakkında bilgi veren Alaşehir Türk Kızılay Derneği Başkanı Nedim Yamak, "Alaşehir Türk Kızılayı ve KYK Yurdu işbirliği ile Alaşehir belediyesinin servis aracı desteği ile ilçemiz dışından gelen Meslek Yüksek okulunda okuyan ve Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrencilerimize Alaşehir’in kültürel, tarihsel, turistik, ekonomik alanlarını tanıtabilmek amacıyla öğrencileri servislerle gezdirdik. Gezimiz rehberler eşliğinde St Jean Kilisesi gezerek, başladı. Daha sonra Alaşehir’in seyir tepesi olan Toptepe‘den Alaşehir’i tepeden izledik. Buradan Antik Tiyatroyu gezdik. Öğrencilere Alaşehir’i tanıtmak amacıyla kültürel, tarihi, turistik alanlar hakkında bilgi sahibi ettik. Alaşehir’in ekonomik bilgileri hakkında bilgiler verdik. Bir çok öğrencimiz Alaşehir’e gelip 2 yıl okuduktan sonra, Alaşehir’i tanımadan Alaşehir’den ayrılanlar oluyor. Bundan sonra belirli dönemlerde Alaşehir’e dışarıdan gelen öğrencilerimize , Alaşehir’i tanıtmaya devam edeceğiz" dedi.
Manisa tarihi için büyük işbirliği
10 Ekim 2024 Perşembe - 18:24 Manisa tarihi için büyük işbirliği Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Mimarlar Odası ve Celal Bayar Üniversitesi şehrin kaybolan tarihine ışık tutmak için bir araya geldi. Tarihçiler, akademisyenler ve mimarlar “Manisa’nın Kaybolan Tarihi” konulu panelde şehrin sembol yapıları ve geleneksel konutları hakkındaki bilgiler sundu. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Mimarlar Odası ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) işbirliğinde düzenlenen panel, Atatürk Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele Mimarlar Odası Manisa Temsilciliği Başkanı Mahir Gülhan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Şube Müdürü (KUDEB) Vacide Elmalı ile mimarlar ve vatandaşlar katıldı. Panelde, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nejdet Bilgi, Prof. Dr. Nurettin Gülmez ile Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. İzzet Yüksek birer sunum yaptı. Panelde, Manisa’nın sembol yapıları olan Manisa Kalesi, Yoğurtçu Kalesi, Manisa Sarayı (Saray-ı Amire) ve sarayın günümüze ulaşan tek yapısı Fatih Kulesi’nin tarihi ve mimari önemi üzerinde duruldu. Ayrıca şehrin geleneksel konutları, Manisa Yazma Eserler Kütüphanesi, Alaca Hamamı, Moris Şinasi Çocuk Hastanesi ve Beyaz Fil gibi yapıların mimari ve tarihi özellikleri de detaylı bir şekilde paylaşıldı.Panelde Manisa kent merkezini konu alan geçmiş yüzyıllara ve günümüze ait minyatür, tablo ve fotoğraflar da incelendi. Bu sayede katılımcılar şehrin zaman içindeki dönüşümünü görme fırsatı buldu. Panelin sonunda, dinleyiciler tarafından konuşmacılara yöneltilen sorular da yanıtlandı. Panel konuşmacılara hediye takdimi ile sona erdi
Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 99. yıl dönümü kutlandı
10 Ekim 2024 Perşembe - 16:26 Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 99. yıl dönümü kutlandı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak Manisa’yı ilk ziyaretinin 99. yıl dönümü düzenlenen tören ile kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak Manisa’yı ilk ziyaretinin 99. yıl dönümü kapsamında Manisa Tren Garı’nda temsili karşılama töreni düzenlendi. Törene, Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkan Vekili Yenal Yıldırım, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, askeri erkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Manisa Garına gelen trenden inen İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Türk Bayrağı’nı Vali Vahdettin Özkan’a takdim etti. Vali Özkan bayrağı öperek teslim aldı. Bayrağın teslim edilmesinin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Zeybek ekibi tarafından halk oyunları gösterisi düzenlendi. Vali Vahdettin Özkan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, protokol üyeleri, öğrenci grupları ve vatandaşlar daha sonra bando eşliğinde önde Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri ile birlikte Manisa Tren Garı’ndan Cumhuriyet Meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Öğrenciler Türk bayraklarıyla korteji destekledi. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunuldu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 99’uncu yıl dönümünü kutladıklarını söyledi. Başkan Zeyrek, “Bugün, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 99. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamak için bir aradayız. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor; şehrimiz için manevi anlamı çok yüksek olan bu günde, sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. 99 yıl önce bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük kurtuluşun ardından ayağa kalkmaya çalışan Manisa’mıza gelerek tüm Anadolu’da olduğu gibi şehrimizin de yeniden doğuşuna destek olmuştur. Manisa’mız, Kurtuluş Savaşı sonrası küllerinden yeniden doğan şehirlerden birisi. Yakılıp yıkılan bu topraklarda, büyük liderimizin iradesi, azmi ve öngörüsüyle, yurdun her köşesinde olduğu gibi Manisa’mızda da yeniden inşa süreci başlamış; şehrimiz, Türk milletinin direniş ve kararlılığının bir simgesi haline gelmiştir. Atatürk, her bir ziyaretinde Manisalıların umudunu güçlendirmiş, geleceğimizin hedeflerini belirlemiştir” dedi. Başkan Zeyrek, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’in genç yıllarında gerçekleştirdiği bu ziyaretin amacı, yalnızca bir şehre moral vermek değil, yurdun dört bir yanında sürdürülen yeniden inşa çabalarına da rehberlik etmekti. Manisa’da kaldığı sürede, şehrin imarı ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunmuş ve Manisa’nın bir an önce kalkınması için gerekli talimatları vermiştir. Bugün bizlere düşen görev, onun çizdiği yolda, bilimle, akılla ve Cumhuriyet’in ilkeleri doğrultusunda yürümeye devam etmektir. Manisa’mızın her zaman Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında ilerleyeceğine dair inancımı yineliyorum. Bugün bir kez daha, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in konuşmasının ardından İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri şiir okudu. Temsili olarak dönemin Belediye Başkanı Bahri Sarıtepe’nin hitabı konuşması ve Mustafa Kemal Atatürk’ün cevabı konuşmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Fatih Sergi Salonu’nda “Atatürk Fotoğrafları” sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
Öldürüldükten sonra orman gömülen genç kız toprağa verildi
10 Ekim 2024 Perşembe - 15:39 Öldürüldükten sonra orman gömülen genç kız toprağa verildi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde komşusunun oğlu A.U. (36) tarafından öldürüldükten sonra Uşak’ın Eşme ilçesindeki ormanlık alana gömülen 21 yaşındaki Pelin Karaca düzenlenen cenaze töreni sonrası toprağa verildi. Acılı anne Nihal Dönmez cenazede “Affet beni kızım, sana sahip çıkamadım” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 17 Eylül’den beri haber alınamayan 26 Eylül’de ise ailenin haber vermesi üzerine arama çalışması başlatılan Pelin Karaca, daha önce tanışıklıkları bulunan eski komşularının oğlu A.U. (36) tarafından öldürüldükten sonra Uşak’ın Eşme ilçesindeki ormanlık alana gömülmüş, cenazesine ise günler sonra ulaşılmıştı. İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilen Pelin Karaca’nın cenazesi, memleketi Alaşehir ilçesine bağlı kırsal Türkmen Mahallesi’ne getirildi. Evinin önünde helallik alınması ve dua edilmesinin ardından mahalle camisine götürülen Karaca’nın cenazesi, burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. Kızının naaşının başında gözyaşı döken anne Nihal Dönmez, "Affet beni annem, kızım sana sahip çıkamadım analık sütümü helal ediyorum. Ölmedi benim kızım, kalbimde doymadığım kızım" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Cenaze törenine katılan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ailenin yanına gelerek taziyelerini sundu. Olayın geçmişi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 17 Eylül’den evden çıkan 21 yaşındaki Pelin Karaca’nın bir daha eve dönmemesi üzerine ailesi 26 Eylül’de polise giderek kızlarının kayıp olduğunu belirtti. Karaca’nın bulunması için çalışma başlatan polis ekipleri, aynı mahallede oturan 37 yaşındaki A.U.’yu gözaltına aldı. Zanlı, ifadesinde tartıştıkları esnada aracının freninin boşaldığını, aracın önünde olan Pelin Karaca’yı altına alarak ölümüne sebep olduğunu, cesedini Uşak’ın Eşme ilçesine bağlı Alahabalı Mahallesi yakınlarındaki ormanlık araziye bıraktığını belirtti. Şüphelinin tarif ettiği yerde yapılan aramada Karaca’nın cenazesine ulaşılırken A.U. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.