Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Mardin
Mardin’de acı olay: Aracın altında kalan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 15:26:44
Mardin’in Derik ilçesinde evin avlusunda geri manevra yapan aracın altında kalan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Olay, sabah saatlerinde Derik ilçesine bağlı Pirinçli Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, evin avlusunda bulunan bir araç geri manevra yaptığı sırada 2 yaşındaki Fuat Aba’ya çarptı. Çarpmanın etkisiyle çocuk aracın tekerleğinin altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde çocuğun hayatını kaybettiği belirlendi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 12:26
Mardin’de Her Gebeye Bir Ebe uygulaması
MARDİN (İHA) – Mardin’de, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Normal Doğum Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen "Her Gebeye Bir Ebe" uygulaması doğrultusunda, koordinatör ebeler tarafından gebe ve lohusalara yönelik ev ziyaretleri aralıksız devam ediyor. Programa, Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Cihat Adın, Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Ahmet Gülşe, Artuklu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nurullah Kurtay ile koordinatör ebeler katıldı. Ziyaretlerde anne adayları ve lohusalarla birebir görüşmeler yapılarak gebelik süreci, normal doğum, doğum sonrası bakım, anne sütü ve bebek sağlığı konularında bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti verildi. Anne ve bebek sağlığının korunması, normal doğuma yönelik toplumsal farkındalığın artırılması ve vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin güçlendirilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 11:40
Mardin’in saklı güzelliği: GAP Şelalesi
Mardin’in Derik ilçesinde tabiat parkı içerisindeki GAP Şelalesi, görenleri kendine hayran bırakıyor. Yoğun yağışlarla birlikte yeniden canlanan şelale dron ile görüntülendi. GAP Şelalesi bu yıl etkili olan yağışların ardından yeniden eski görkemli görüntüsüne kavuştu. Gür akan suyu ve çevresindeki yemyeşil doğasıyla dikkat çeken şelale, ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri haline geldi. Derik ilçe merkezine yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki GAP Şelalesi, Türkiye’nin 223’üncü tabiat parkı olarak ilan edilen doğal alanlar arasında yer alıyor. Derik’te yaklaşık 20 bin dönümlük meyve ve zeytin bahçelerine can veren şelale, bölge halkı tarafından bereketin müjdeleyicisi olarak biliniyor. Vatandaşlar, şelalenin aktığı yıllarda zeytin, incir, nar, kayısı ve ceviz üretiminde verimin arttığına inanıyor. Son yıllarda kuraklık nedeniyle zaman zaman debisi düşen şelale, bu yıl etkili olan yağışlarla birlikte yeniden canlandı. Serin havası ve doğal yapısıyla dikkat çeken bölge, hafta sonları ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor. Dron ile görüntülenen GAP Şelalesi’nin coşkulu akışı, kayalık alanlardan süzülen suyu ve çevresindeki doğal güzellikler dikkat çekti.
10 Mayıs 2026 Pazar - 02:35
Mardin’de şampiyonluk gecesinin adresi Mardian Mall oldu
Mardin’de futbol heyecanı ve şampiyonluk coşkusu, Mardian Mall önünde düzenlenen büyük kutlamayla taçlandı. Mardin 1969 Spor’un elde ettiği tarihi başarı sonrası binlerce taraftar AVM önünde bir araya gelerek unutulmaz bir gece yaşadı. Ellerinde bayraklar ve meşalelerle alanı dolduran taraftarlar, marşlar ve tezahüratlar eşliğinde şampiyonluğu kutladı. Şehir genelinde oluşan araç konvoyları ve yoğun katılım, Mardin halkının takımına duyduğu bağlılığı bir kez daha gözler önüne serdi. Gece boyunca devam eden kutlamalarda vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çekerek tarihi anları ölümsüzleştirdi. Kurulduğu günden bu yana Mardin’in sosyal, kültürel ve sportif değerlerine destek veren Mardian Mall, şampiyonluk sürecinde de takımını hiçbir zaman yalnız bırakmadı. AVM yönetimi, bugün oynanan kritik mücadelede taraftar standında aktif şekilde yer alırken; mağazacıları, personelleri ve yöneticileriyle birlikte yaklaşık 100 kişilik bir ekiple tribündeki yerini aldı. Ayrıca taraftar desteğini büyütmek amacıyla yaklaşık 500 adet maç bileti dağıtılarak yüzlerce futbolseverin takımlarına destek vermesi sağlandı. Mardian Mall tarafından hazırlanan kutlama alanı ailelerin, gençlerin ve taraftar gruplarının yoğun ilgisiyle dolup taşarken, gece boyunca birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı. Şampiyonluk sevincinin tüm kente yayıldığı gecede Mardin adeta tek yürek oldu. Mahmut Yıldızhan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Şehrimizin gururu olan Mardin 1969 Spor’un elde ettiği bu büyük başarı hepimizi son derece mutlu etti. Mardin halkının bu coşkuyu bir arada yaşaması bizler için çok kıymetli. Mardian Mall olarak şehrimizin sosyal ve kültürel değerlerine destek vermeye devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de takımımızın yanındayız. Çünkü biz inanıyoruz ki; ‘Şehrin Alışveriş Merkezi, Şehrin Takımının Yanında.’ Bu tarihi başarıda emeği geçen tüm futbolcularımızı, teknik ekibi, yönetimi ve büyük taraftarımızı gönülden kutluyoruz." Gece geç saatlere kadar süren kutlamalar, Mardin 1969 Spor şampiyonluğunun şehirde büyük bir gurur ve birlik atmosferi oluşturduğunu bir kez daha ortaya koydu.
11 Nisan 2020 Cumartesi - 07:27
Mardin’de 2 bin 440 paket kaçak sigara ele geçirildi
Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrol ve uygulaması esnasında durdurulan iki farklı kamyonette gizlenmiş halde 2 bin 440 paket kaçak sigara ele geçirildi.
10 Nisan 2020 Cuma - 23:39
Mardin’de sokağa çıkma yasağı uzun kuyruklar oluşturdu
İçişleri Bakanlığınca bu geceden 12 Nisan saat 24.
10 Nisan 2020 Cuma - 23:27
Kızıltepe’de vatandaşlar marketlere akın etti
Korona virüs tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 2 gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından Mardin’in Kızıltepe ilçesinde vatandaşlar marketlere ve fırınlara akın etti.
10 Nisan 2020 Cuma - 21:43
Irak’tan gelen 200 kişi Mardin’de karantinaya alındı
Irak’tan gelen 200 Türk vatandaşı, korona virüs tedbirleri kapsamında Mardin’deki öğrenci yurdunda 14 gün karantinaya alındı.
10 Nisan 2020 Cuma - 16:57
Mardin’in tarihi çarşıları ilk görünümüne kavuşuyor
Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi çarşılarında yaptığı yenileme ve yapım çalışmalarıyla tarihi çarşıları ilk görünümüne kavuşturuyor.
10 Nisan 2020 Cuma - 16:23
Korona virüs mücadelesine katılmak için öğretmenlikten istifa edip hemşire oldu
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Mesleki ve Teknik Açıköğretim Lisesinde sağlık öğretmeni olan Zeynep Akdağ, görevinden istifa ederek hemşire oldu.
10 Nisan 2020 Cuma - 12:36
Mardin’de evinde sınavlara hazırlanan öğrencilere ücretsiz kitap desteği
Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında evde kalan 8 ve 12.
10 Nisan 2020 Cuma - 12:31
Mardin’de 2 mahalle daha karantinaya alındı
Mardin’in Artuklu ilçesinde 2 mahalle korona virüs nedeniyle karantinaya alındı.
10 Nisan 2020 Cuma - 12:11
Kızıltepe’de bir mahalle korona virüs nedeniyle karantinaya alındı
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir mahalle korona virüs vakalarının artması nedeniyle karantinaya alındı.
10 Nisan 2020 Cuma - 10:56
Midyat’ta yoğun bakım yatak sayısı arttırıldı
Mardin’in Midyat İlçe Devlet Hastanesinde yoğun bakım yatak sayısı 8’den 12’ye çıkarıldı.
10 Nisan 2020 Cuma - 10:53
Mardin’de teröristlere ait yaşam malzemesi ele geçirildi
Mardin’de sözde Ömeryan bölgesinde düzenlenen operasyonda teröristlere ait yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.
10 Nisan 2020 Cuma - 10:34
Midyat’ta narkotik ekipleri zehir tacirlerine göz açtırmıyor
Mardin’in Midyat ilçesinde düzenlenen operasyonda satışa hazır halde esrar maddesi ele geçirildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder