Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Mardin
Mardin’de bir emlakçıdan kiralık daire için ilginç not: "Yabancı ve memur kriteri var"
17 Mayıs 2026 Pazar - 11:22:51
Mardin’de bir avukat, site üzerinden kiralamak istediği dairenin açıklama kısmında "yabancı ve memur kriteri var" notuyla karşılaşınca şikayette bulundu. Mardin’de avukat Gurbet Bilbay, daire kiralamak için sitelerden ilanlara baktı. Bilbay, ilanlardan beğendiği dairenin detaylarından açıklama kısmına bakınca, "yabancı ve memur kriteri var" notuyla karşılaştı. Bunun üzerine emlakçıyı arayan Bilbay, kriteri ve evin durumunu sorunca açıklama kısmındaki not doğrulandı. Bunun üzerine "nefret ve ayrımcılık" suçundan suç duyurusunda bulunuldu. Avukat Gurbet Bilbay, emlak ofisine gidildiğinde şartlar sunuluyorsa suç duyurusunda bulunabileceğini söyledi. Bilbay, "Bekarlara kesinlikle ev verilmez, memur şartı aranıyor ya da Mardinlilere ev yok, yabancı şartı aranıyor. Burada verdiğim örnek Mardinli aslında. Bir emlak ofisine gittik. Bize bu şartı sundu. Mardinliyseniz size ev vermiyoruz, yabancı memur şartımız var denildi. Bununla ilgili böyle bir durumda ne yapılabilir. Direkt başvuru formunu doldurabilirsiniz ya da savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz" dedi. Burada bir nefret, ayrımcılık suçu olduğuna dikkat çeken avukat Bilbay, "Anayasa Mahkemesi gereği. Ama buna rağmen maalesef bazı emlakçılarımız bunu yapıyor. Ayrıca şöyle bir durumla da karşılaştık. Emlakçı, üst kattaki daireyle ilgili yetkili olmadığı halde onunla ilgili de aynı şeyi söyledi. Bununla alakalı savcılığa suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.
17 Mayıs 2026 Pazar - 09:35
Midyat’ın katori taşı sarısı Togg’a önerildi
Mardin’in Midyat ilçesinde yaşayan Togg meraklısı ve grafik tasarımcı Osman Ersöz ile Abdurrahman Bayar, Türkiye’nin yerli otomobili Togg için ilçenin simgesi haline gelen "katori taşı sarısı" renginin Togg’un renk kataloglarına eklenmesini talep etti. Togg’a ilk üretildiği günden bu yana büyük ilgi duyduğunu belirten Osman Ersöz, daha önce hazırladığı tasarımlar nedeniyle Gemlik’teki Togg fabrikasına davet edildiğini söyledi. Fabrika ziyaretinde Togg’un üretim süreçlerini yakından inceleme fırsatı bulduğunu ifade eden Ersöz, araçların renk seçeneklerinde önemli bir eksiklik fark ettiğini dile getirdi. Midyat’ın tarihi taş yapılarında kullanılan ve bölgeyle özdeşleşen katori taşı sarısının Togg modellerinde yer almasını istediklerini belirten Ersöz, "Togg’un mevcut renk seçenekleri oldukça güçlü. Ancak Midyat’ın kültürel dokusunu yansıtan katori taşı sarısının da bu katalogda yer almasını arzu ediyoruz. Bu rengin Togg’a çok yakışacağını düşünüyoruz" dedi. Grafik tasarımcı Abdurrahman Bayar ise projeyi uzun süredir düşündüklerini belirterek, "Togg ortaya çıktığı ilk günden itibaren bu fikir aklımızdaydı. Arkadaşımızla birlikte ortak bir çalışma yürüttük. Araç tasarımından renk tonlarına, logolardan jant detaylarına kadar her aşamayı özel olarak hazırladık. Temennimiz, Gemlik fabrikasının bu çalışmayı değerlendirmesi ve projeye olumlu yaklaşmasıdır" ifadelerini kullandı. Hazırlanan tasarım çalışmasının, Midyat’ın tarihi ve kültürel kimliğini Türkiye’nin yerli otomobiliyle buluşturmayı amaçladığı belirtildi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 19:09
Nusaybin’de aileler arasındaki husumet barışla son buldu
Mardin’in Nusaybin ilçesinde Yalı iki aile arasında uzun süredir devam eden husumet, düzenlenen barış programıyla sona erdi. Kaymakam Evren Çakır’ın katılımıyla gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yapılan duaların ardından Yalı ve Ökten ailelerinin fertleri tokalaşıp sarılarak barıştı. Programda konuşan Kaymakam Çakır, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, husumetin barışla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çakır, benzer olayların yaşanmaması için sağduyu ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiğini belirterek sürece katkı sunanlara teşekkür etti. Program, İlçe Müftüsü Vekili Abdurrahim Yıldırım tarafından yapılan dua ve yemek ikramıyla sona erdi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 19:01
Mardin’de otomobil devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Mardin’in Ömerli ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
06 Kasım 2019 Çarşamba - 10:17
Dicle Elektrik Hatıra Ormanı’nda 300 fidan toprakla buluştu
Dicle Elektrik Dağıtım Tarımsal Sulama Müdürlüğü ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürlüğü çalışanları, aileleri ile birlikte Mardin’de oluşturdukları hatıra ormanında 300 fidanı toprakla buluşturdu.
05 Kasım 2019 Salı - 16:38
Kamışlı’da devriye atan rejim askerleri görüntülendi
Mardin’in Nusaybin ilçesi karşısında bulunan Haseke’ye bağlı Kamışlı kentinde devriye atan rejim askerleri görüntülendi.
05 Kasım 2019 Salı - 16:01
Midyat Devlet Hastanesi’nde yeni başhekim göreve başladı
Mardin’in Midyat İlçe Devlet Hastanesi Başhekimliğine ataması yapılan kardiyoloji uzmanı Dr.
05 Kasım 2019 Salı - 15:13
Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü yeni binasına kavuştu
Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni binası, hizmet vermeye başladı.
05 Kasım 2019 Salı - 11:05
Beslenme okulu eğitimlerine başladı
Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik başlatılan Beslenme Okulu, 7.
05 Kasım 2019 Salı - 10:50
25 ülkenin seyahat acente yetkilisi Mardin’i gezdi
Mardin’in turizm potansiyelinin artmasına katkı sağlamayı hedefleyen proje kapsamında, dünyanın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren seyahat acentesi yetkilileri Mardin’i gezdi.
04 Kasım 2019 Pazartesi - 16:24
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir’den Nusaybin’e ziyaret
AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin’in Nusaybin ilçesine geldi.
04 Kasım 2019 Pazartesi - 16:05
Mardin’de çocukların yüzü Kulüp Başak’la gülüyor
Mardin Büyükşehir Belediyesi’nce çocuklara yönelik hizmet veren Çocuk Spor ve Aktivite Merkezi Kulüp Başak ile çocukların yüzü gülüyor.
04 Kasım 2019 Pazartesi - 13:07
Kızıltepe Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Kaymakam Çam göreve başladı
Mardin Kızıltepe ilçesinde terör soruşturmaları kapsamında görevden uzaklaştırılan HDP’li Kızıltepe Belediye Başkanı Nilu¨fer Elik Yılmaz’ın yerine Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Hüseyin Çam, belediyeye gelerek görevine başladı.
04 Kasım 2019 Pazartesi - 13:00
Musluktan yılan çıktı
Mardin’in Mazıdağı ilçesinde bir evin musluğundan yılan çıktı.
04 Kasım 2019 Pazartesi - 12:58
Mardin’de kaçak elektriği önleyen panoları kırıp yaktılar
Dicle Elektrik tarafından kaçak tüketimi önlemek için kurulan ve halk arasında ‘kaçağı önleyen pano’ olarak da bilinen Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panolarından (ASOP) 4 tanesi Mardin’ in Nusaybin ilçesinde kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırı sonucunda önce kırıldı, ardından ateşe verilerek yakıldı.
04 Kasım 2019 Pazartesi - 08:21
Kızıltepe Belediyesine kayyum atandı
Mardin’in HDP’li Kızıltepe İlçe Belediyesine, Kaymakam Hüseyin Çam kayyum olarak atandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder