Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Mersin
Tarsus’ta iftar sofrasında kardeşlik buluşması
10 Mart 2026 Salı - 19:44:19
Mersin’in Tarsus ilçesinde Tarsus Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programında vatandaşlar aynı sofrada buluştu. Şehitishak Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı. Tarsus Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar buluşmasına Belediye Başkanı Ali Boltaç’ı temsilen Başkan Yardımcısı Ali Uyan katıldı. Programa ayrıca siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş iştirak etti. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen programda vatandaşlar aynı sofrayı paylaşarak iftarlarını açtı. Yoğun katılımın olduğu programda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu ön plana çıktı. İftar programı, yapılan sohbetler ve vatandaşların yoğun ilgisi eşliğinde samimi bir ortamda sona erdi.
10 Mart 2026 Salı - 19:36
Kaymakam Çelikkol Roman vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu
Mersin’in Mut ilçesinde Ramazan ayı kapsamında hane ziyaretlerini sürdüren Mut İlçe Kaymakamı Osman Çelikkol, Roman vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunu yaşatmak amacıyla düzenlenen iftar programında Roman vatandaşlarla buluşan Kaymakam Çelikkol ve eşi Şifa Çelikkol, samimi bir ortamda gerçekleşen programda vatandaşlarla sohbet ederek talep ve görüşlerini dinledi. Vatandaşlarla yakından ilgilenen Çelikkol, devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu ifade etti. Kaymakam Çelikkol, Ramazan ayının toplumda dayanışma ve kardeşlik duygularını güçlendirdiğini belirterek, toplumun her kesimiyle bir araya gelmenin önemine vurgu yaptı.
10 Mart 2026 Salı - 16:18
Akdeniz Belediye Spor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonası yolunda
Mersin’in Akdeniz ilçesinde, Akdeniz Belediye Spor Kulübü U-14 futbol takımı Türkiye Şampiyonası öncesi Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener tarafından kabul edildi. 11-15 Mart tarihleri arasında Aksaray’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası Bölge Finallerine katılacak olan Akdeniz Belediye Spor Kulübü U-14 futbol takımı, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener’i ziyaret etti. Şener, genç sporcular ve teknik heyetle bir süre sohbet ederek takımın elde ettiği başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyarette konuşan Şener, takımın sezon boyunca gösterdiği performansın gurur verici olduğunu belirterek sporcuları ve teknik heyeti tebrik etti. Şener, "Akdeniz Belediye Spor Kulübü U-14 futbol takımımızın lig boyunca gösterdiği performans bizleri son derece mutlu etti. Namağlup şekilde ligi lider tamamlamaları ve ’play-off’lardan birinci çıkarak ilimizi Türkiye Şampiyonasında temsil etme hakkı kazanmaları büyük bir başarıdır. Genç sporcularımızın azmi ve disipliniyle Aksaray’da da ilçemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum" dedi. Akdeniz Belediye Spor U-14 futbol takımı, ligde oynadığı 10 maçta 8 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 26 puanla namağlup lider oldu. Play-Off karşılaşmalarını da birinci sırada tamamlayan takım, bu sonuçla Mersin’i Türkiye Şampiyonasında temsil etme hakkı elde etti. 11-15 Mart tarihleri arasında Aksaray’da gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası Bölge Finallerinde 8 takım bir üst tura yükselmek için mücadele edecek.
10 Mart 2026 Salı - 15:16
Akdeniz Belediyesinin tenis kursu genç yetenekleri yetiştiriyor
Mersin’in Akdeniz ilçesinde belediye bünyesinde açılan tenis kursu, çocuk ve gençleri sporla buluştururken yeni yeteneklerin yetişmesine katkı sağlıyor. Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren tenis kursu, her yaştan sporseveri bir araya getirerek sporun birleştirici gücünü ortaya koyuyor. Disiplinli antrenman programı, deneyimli eğitmen kadrosu ve güçlü altyapısıyla dikkat çeken kurs, ilçede tenis sporuna olan ilgiyi artırıyor. Kursta şu anda 45 sporcu haftanın 6 günü düzenli olarak eğitim alıyor. Çocuklardan gençlere kadar geniş bir yaş aralığındaki sporcular, hem fiziksel gelişimlerini destekleyen hem de rekabetçi spor kültürünü kazandıran bir eğitim programından geçiyor. Turnuvalarda dereceler elde edildi Kursiyerler, katıldıkları turnuvalarda elde ettikleri derecelerle de dikkat çekiyor. Sporcular, geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen tenis turnuvasında il genelinde önemli başarılar elde etti. Turnuvada erkekler kategorisinde 2’ncilik, kadınlar kategorisinde ise 3’üncülük kazanan sporcular, kursun başarısını ortaya koydu. Spor lisesi ve üniversite öğrencileri de katılıyor Tenis kursuna spor liselerinde eğitim gören öğrencilerin yanı sıra Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencileri de katılıyor. Bu durum kursun hem profesyonel spor gelişimi hem de akademik spor eğitimi açısından önemli bir merkez haline geldiğini gösteriyor. Kursa katılan sporcular, burada hem spor yapmanın hem de yeni arkadaşlıklar kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ediyor. "Gençlerimizi spora yönlendirmeye devam edeceğiz" Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, gençlerin sporla buluşmasına büyük önem verdiklerini belirtti. Şener, sporun gençlerin fiziksel ve sosyal gelişiminde önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, "Akdeniz Belediyesi olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için sporu hayatlarının bir parçası haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda birçok branşta ücretsiz spor kursları düzenliyoruz. Tenis kursumuz da bu çalışmalarımızın önemli bir parçası. Burada eğitim alan gençlerimizin turnuvalarda elde ettiği başarılar bizleri ayrıca gururlandırıyor" dedi. Spor kurslarının disiplin, özgüven ve sosyal gelişim açısından da önemli katkılar sağladığını ifade eden Şener, spora ilgi duyan tüm vatandaşları belediyenin spor faaliyetlerine katılmaya davet etti. Akdeniz Belediyesi yetkilileri ise tenis başta olmak üzere birçok branşta açılan kursların yıl boyunca kayıt almaya devam ettiğini bildirdi.
07 Ekim 2025 Salı - 09:36
MESKİ, Tarsus Baltalı Mahallesi’nin su kapasitesini artırdı
Tarsus’un Baltalı Mahallesi’nde artan su ihtiyacına çözüm üreten Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), Kargılı Mahallesi’nden 3 bin 500 metrelik yeni içme suyu hattı döşeyerek bölgenin su kapasitesini önemli ölçüde artırdı. MESKİ Genel Müdürlüğü, kent genelinde iklim değişikliği, kuraklık ve nüfus artışına bağlı olarak ortaya çıkan su ihtiyacını karşılamak adına alternatif içme suyu kaynakları üretmeye ve güçlü altyapı yatırımları gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Tarsus ilçesi Baltalı Mahallesi’nde yeni yapılaşmayla birlikte oluşan abone artışları nedeniyle mevcut içme suyu kaynağının yetersiz kalması üzerine harekete geçen MESKİ, önemli bir altyapı yatırımını hayata geçirdi. MESKİ, Baltalı Mahallesi’nin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla, Kargılı Mahallesi’ndeki içme suyu kaynağından 3 bin 500 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı döşedi. Gerçekleştirilen bu çalışma ile hem yeni yapılan 43 adet taşınmaza içme suyu temini sağlandı hem de Baltalı Mahallesi’nin içme suyu rezervi önemli ölçüde artırılmış oldu. Baltalı Mahalle Muhtarı Yakup Aksaç, yeni yerleşim yerlerinin kurulmasıyla birlikte suyun yetersiz gelmeye başladığını vurgulayarak, "Yolumuzu yaptığı ve bizi içme suyuna kavuşturduğu için Vahap Başkanıma yaptığı çalışmalardan dolayı sonsuz teşekkür ederim" dedi.
07 Ekim 2025 Salı - 08:34
Mersin’de 5 kişinin öldüğü kazada olay yeri böyle görüntülendi
Mersin’in Erdemli ilçesinde tarım isçilerini taşıyan minibüs şarampole devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 14 yaralı hastanelere sevk edildi. Kaza sabah saatlerinde ilçeye bağlı Avradı Yaylası olarak bilinen Erdemli Güzeloluk Mahallesi yolunda, Kargagediği mevkii yakınlarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Cemal K. idaresindeki 33 VLP 55 plakalı minibüs ilçe merkezine doğru seyrettiği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ile yaklaşık 3 metrelik şarampole uçtu. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Minibüste sıkışan yaralılar çıkartılarak ambulanslarla hastanelere gönderildi. Olay yerinde yapılan incelemede 5 işçinin öldüğü, 14 işçinin de yaralandığı anlaşıldı. Kurtarma çalışmaları sürüyor.
07 Ekim 2025 Salı - 08:14
İşçi servisi şarampole devrildi: 4 ölü, 14 yaralı
Mersin’in Erdemli ilçesinde tarım isçilerini taşıyan minibüs şarampole devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 14 yaralı hastanelere sevk edildi. Kaza sabah saatlerinde ilçeye bağlı Avgadı Yaylası olarak bilinen Erdemli Güzeloluk Mahallesi yolunda, Kargagediği mevkii yakınlarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Cemal K. idaresindeki 33 VLP 55 plakalı minibüs ilçe merkezine doğru seyrettiği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ile yaklaşık 10 metrelik şarampole uçtu. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Minibüste sıkışan yaralılar çıkartılarak ambulanslarla hastanelere gönderildi. Olay yerinde yapılan incelemede 4 işçinin öldüğü, 14 işçinin de yaralandığı anlaşıldı. Kurtarma çalışmaları sürüyor.
07 Ekim 2025 Salı - 08:04
Mersin’de tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole yuvarlandı: 5 ölü, 10’dan fazla yaralı
Mersin’de tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole yuvarlandı: 5 ölü, 10’dan fazla yaralı
07 Ekim 2025 Salı - 07:57
Mersin’de feci kaza! 4 kişi hayatını kaybetti
Mersin'in Erdemli ilçesinde domates toplamaya giden tarım isçilerini taşıyan minibüsün kaza yapması sonucu 4 kişinin hayatını kaybetmesine, 14 kişinin de yaralanmasına neden olan sürücünün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Kazada öldüğü değerlendirilen bir kişiden nabız alınması üzerine şahsın hayata döndürüldüğü ve entübe edildiği öğrenildi.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 16:38
Mersin’de 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı kaza kameraya yansıdı
Mersin’in Tarsus ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kaza anı kameraya yansıdı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Kazada otomobillerden birinde bulunan 3 köpekten 2’si telef olurken, birinin de ayakları kırıldı. Kaza, eski Ankara yolu Özbek Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 33 PN 412 plakalı otomobil ile 33 ABS 649 plakalı otomobil çarpıştı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada Kerim Uyar (72) olay yerinde hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Ayrıca otomobillerden birinde bulunan 3 köpekten 2’si telef oldu, diğer köpeğin ise ayakları kırıldı. Ekiplerin müdahalesiyle araçlarda sıkışan yaralılar kurtarılarak, ambulanslarla Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı köpek ise veterinere götürüldü. Kaza anı bir iş yerinin kamerasına saniye saniye yansıdı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 16:18
Akdeniz’in kırsalı yeni yollarına kavuşuyor
Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, merkez mahallelerde sıcak asfalt çalışmalarını sürdürürken, kırsal bölgelerde de sathi kaplama hizmetine aralıksız devam ediyor. Vatandaşlara daha güvenli ve konforlu yollar sunmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Akdeniz Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında sıcak asfalt, sathi kaplama, kaldırım ve kilit taşı yenileme hizmetlerini eş zamanlı yürütüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ağır iş makineleri desteğiyle Akdeniz’e bağlı Bekirde ve Akdam mahallelerinde yürüttükleri çalışmalarla ulaşım konforunu artırdı. Çalışmalar kapsamında Bekirde ve Akdam mahallelerinde yaklaşık 6 kilometrelik yolda sathi kaplama çalışması gerçekleştirildi. "Hizmet almayan mahallemiz kalmayacak" Çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, ilçede süren sıcak asfalt ve sathi kaplama hizmetlerinin yanı sıra, ihtiyaç duyulan her mahallede yeni yol açma, kaldırım ve kilit taşı yenileme çalışmalarının da devam edeceğini söyledi. Vatandaşların çok daha konforlu ve güvenli yollar kullanması için çalışmaların planlı bir şekilde yürütüldüğünü belirten Şener, "Akdeniz’in tüm mahallelerinde Fen İşleri Müdürlüğümüzün hazırladığı plan dahilinde çalışmalarımız devam edecek. Sathi kaplama çalışmalarımız sayesinde başta yerel üreticilerimiz olmak üzere vatandaşlarımız yazın toz-topraktan, kışın da çamurdan kurtulmuş olacak" dedi.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 16:05
Mersin Limanı’nda tarihi gün: 400 metrelik mega gemi ilk kez demir attı
Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 880 metre uzunluğundaki yeni tamamlanan East Med Hub 2 (EMH2) Terminali’ne 400 metrelik mega konteyner gemisi MSC DITTE’nin başarılı şekilde yanaşmasıyla önemli bir dönüm noktasına ulaştı. 19 bin 313 TEU kapasiteli geminin gelişi, MIP’nin uluslararası deniz lojistiğindeki artan rolünü simgeleyen bir törenle kutlandı. MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh törende yaptığı konuşmada, Mersin Limanı’nın ulaştığı kapasiteye dikkat çekerek, "Bugün Mersin Uluslararası Limanı için tarihi bir gün. MSC DITTE’nin limanımıza yanaşması, Mersin’in dünya ticaretindeki güçlü konumunu pekiştiren bir kilometre taşıdır. 400 metrelik gemiler, küresel tedarik zincirinin kilit oyuncularıdır. Daha fazla yükü tek seferde taşıyarak lojistik verimliliği artırırken karbon emisyonlarını da düşürürler" dedi. Singh, EMH2 Terminali’nin yüksek kapasiteli vinçleri, derin rıhtımı ve dijital operasyon yönetimi sayesinde mega gemilerin güvenli yanaşmasına olanak tanıdığını belirterek, "EMH2 yatırımımız, Mersin’i küresel deniz ticaretinde çok daha güçlü bir konuma taşımıştır" ifadelerini kullandı. "Türkiye’nin küresel ticaretteki gücü artıyor" MIP’nin 2007 yılından bu yana Türkiye’nin en büyük konteyner limanlarından biri haline geldiğini vurgulayan Singh, "EMH2 ile yalnızca kapasitemizi artırmadık, aynı zamanda Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya’yı birbirine bağlayan stratejik bir merkez haline geldik. Türkiye’nin küresel ticaretteki rekabet gücünü artırmak için yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" diye konuştu. "MSC, Türkiye’ye olan inancını sürdürüyor" MSC Mersin Bölge Müdürü Uğur Tosuner ise Mersin’in Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olduğunu vurgulayarak, "19 bin 313 TEU’luk MSC DITTE gemimiz, Tiger servisimizin en büyük üyelerinden biridir. Batı Afrika ve Uzak Doğu pazarlarına direkt bağlantı sağlayacaktır. MSC, Türkiye’ye her zaman inandı ve bu inancını yatırımlarla göstermeye devam ediyor" dedi. Tosuner ayrıca, MSC’nin Cumhuriyet’in 100. yılı anısına dünyanın en büyük gemisine ’Türkiye’ adını verdiğini hatırlatarak, "Umut ediyorum ki ‘MSC Türkiye’yi de Mersin’de ağırlayacağız" şeklinde konuştu. "PSA’nın Türkiye’ye güveni tam" Törende konuşan Singapur Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ann Margaret Mathew, MIP’nin küresel ticaretteki önemine değinerek, "EMH2 Terminali’nin tamamlanması, PSA’nın MIP’nin geleceğine ve Türkiye’nin uzun vadeli büyüme potansiyeline duyduğu güvenin bir sembolüdür" ifadelerini kullandı. Mathew, MIP’nin yalnızca fiziksel altyapıya değil, GMAP (Global Management Association Program) aracılığıyla Türk gençlerinin gelişimine de yatırım yaptığını ifade etti.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 12:21
Çakır: "Üretilen bilgi hayatta daha çok yer bulsun"
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, üniversitelerde hazırlanan tezlerin iş dünyasıyla daha fazla buluşturulması gerektiğini belirterek, "Akademik raflarda kalacak her tez milli zarardır" dedi. MTSO Başkanı Çakır, Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar ile birlikte Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Üniversitesi işbirliğinde bu yıl 6’ncısı düzenlenen Liderlik Akademisi ve Yönetim Kongresine katıldı. ’Üniversite- Sanayi İşbirliğinde İnovatif Kongre Deneyimi’ mottosuyla düzenlenen kongrede, TOBB’a bağlı oda ve borsaların yönetim kurulu başkanları, meclis başkanları, meclis üyeleri, kadın ve genç girişimci kurulları, genel sekreterler, akreditasyon sorumluları, oda-borsa personeli, girişimciler ve işletme yöneticileri bir araya geldi. "Tezler iş dünyasına yol, topluma güç olmalı" Kongrenin açılışında konuşan MTSO Başkanı Çakır, üniversitelerin bilimi pratikle buluşturan kurumlar olduğunu vurguladı. "Bu kurumlarda hazırlanan tezler çok önemli. Çünkü üniversitelerimizde üretilen her tez, yapılan her araştırma aslında potansiyel bir çözümdür" diyen Çakır, şu ifadeleri kullandı: "Birçok yüksek lisans ve doktora tezinin Ar-Ge projesine dönüştüğünü görüyoruz. Ancak her bir akademik çalışma değerlidir. Hazırlanan hiçbir tez kütüphane rafında kalmamalı; üretim içinde yer bulmalı, doğru kanallarla buluşturulmalı. İş dünyası olarak bizler de üniversitelerle temasımızı artırıp taleplerimizi daha doğru şekilde aktarmalıyız. Bu iletişim kanalı güçlendirildiğinde, üniversitelerde yürütülen bilimsel çalışmalar üretime yön verebilir, süreçleri iyileştirebilir." Hedefin yalnızca sorun çözmek değil, sanayiyi ve üretimi güçlendirip geleceğin koşullarına hazırlamak olduğunu belirten Çakır, akademi ile iş dünyası arasındaki sürdürülebilir işbirliklerinin yenilikçi üretim modelleri geliştirilmesinde büyük rol oynayacağına dikkat çekti. Çakır, "Üniversitelerimizin bilgi birikimiyle iş dünyasının tecrübesi birleştiğinde, hem kentimizin hem ülkemizin kalkınma hızı artacaktır. Bu nedenle her bir akademik çalışmayı sahaya taşıyacak, uygulamaya dönüştürecek mekanizmaların oluşturulmasını önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 12:03
Mersin’de ’Köklerden Geleceğe Türk Aile Yapısı Çalıştayı’ gerçekleştirildi
Mersin’de, ’2025 Aile Yılı’ kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Köklerden Geleceğe Türk Aile Yapısı Çalıştayı’, değişen demografik, teknolojik ve toplumsal koşullar karşısında aile kurumunun güçlendirilmesini hedefleyerek yoğun katılımla gerçekleştirildi. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayın açılış programına Vali Yardımcısı Ahmet Gazi Kaya katıldı. Programda Mersin’deki dört üniversiteden akademisyenler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden sosyal hizmet uzmanları, ayrıca Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Karayolları, AFAD, İl Nüfus Müdürlüğü ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü temsilcileri, yerel yönetim yetkilileri, hukukçular, psikolojik danışmanlar ve bilişim uzmanları da yer aldı. Konuk konuşmacı Klinik Psikolog Dr. Mehmet Teber, ’Aile Değerleri ve Kuşaklararası İletişim’ başlıklı seminerinde ailede değer aktarımının, bağ kurmanın ve kuşaklar arası iletişimin sağlıklı toplum inşasındaki önemine dikkat çekti. İki gün süren çalıştayda; dijitalleşme ve dezenformasyon, aile dayanıklılığı, değer aktarımı, kuşaklararası iletişim, kültür aktarımı, aile içi iletişim ve empati, kriz dönemlerinde aile dayanışması gibi güncel konular ele alındı. Açılış konuşmaları, uzman sunumları, vaka analizleri ve tematik masa çalışmalarıyla yürütülen program sonunda ortak bir ’aile el kitabı’ hazırlık süreci başlatıldı. Her temada hukukçular, sosyal hizmet uzmanları, bilişim uzmanları, akademisyenler, psikolojik danışmanlar ve kamu kurumu temsilcileri görev alarak somut çözüm önerileri geliştirdi. Hazırlanan kitabın, ailelere pratik bilgiler, uygulanabilir etkinlikler ve destek mekanizmalarına erişim yolları sunarak bir başvuru kaynağı olacağı bildirildi. Kitabın basımının ardından dijital ortamda da erişime açılacağı belirtildi. Çalıştayın sonunda masalarda yürütülen vaka çalışmalarının raporlanmasıyla aile yapısına ilişkin güncel sorunlara yönelik çözüm önerileri paylaşıldı. Akademik katkılar Mersin, Tarsus, Toros ve Çağ üniversitelerinden akademisyenler tarafından sağlanırken, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları ile Mersin Barosu hukukçuları da sürece destek verdi. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çalıştayla aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik önemli çıktılar elde ederek, toplumsal dayanışmanın artırılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 11:28
Öğrenciler, huzurevi sakinlerinin gönlüne dokundu
Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan huzurevinin sakinlerini ziyaret eden öğrenciler hediyeler verdi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin ’Köklü geçmiş güçlü gelecek duygusuyla yetişen nesiller’ anlayışıyla ’Bir Şefkat Haresi’ projesi kapsamında Silifke Huzurevi’ndeki yaşlılar öğretmen ve öğrenciler tarafından ziyaret edildi. Erdemli Sultan Akın İlkokulu 3-C sınıfı öğrencileri ve ailelerinin hazırlayıp gönderdiği hediyeleri Silifke Gazipaşa İlkokulu 4-G sınıfı öğrencileri teslim etti. Yaşlılara moral ve motivasyon sağlamak, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek, sanat aracılığıyla sevgi, saygı ve paylaşım kültürünü geliştirmeyi amaçlayan etkinlik renkli anlara sahne oldu. Yaş almışlar öğrencilerin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade ederek öğrencilere hayat tecrübelerini anlattı. Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Çağatay Çetin, Silifke Huzurevi Müdürü Fırat Coşar’da katıldı.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 11:19
Kızılay’dan "Kamp Bizi Çağırıyor, Engelsiz Kamp" programı
Mersin’in Silifke ilçesinde Türk Kızılay’ı tarafından "Kamp Bizi Çağırıyor, Engelsiz Kamp" programı gerçekleştirildi. Türkiye Kızılay tarafından organize edilen "Kamp Bizi Çağırıyor, Engelsiz Kamp" programı, Fatih Sultan Mehmet Kampı’nda düzenlendi. Özel bireylere yönelik düzenlenen engelsiz kamp programına farklı şehirlerden çok sayıda davetli katıldı. Kampta düzenlenen programda öğretmen ve liderlerle, öğrencilere deniz etkinlikleri, çocuk oyunları, halk oyunları ve çeşitli aktiviteler yaptırıldı. Etkinlikler bir hafta sürdü. Türkiye Kızılay ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın iş birliğiyle gerçekleştirilen "Kamp Bizi Çağırıyor, Engelsiz Kamp" gibi etkinliklerin her yıl gerçekleştirildiği ifade edildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder