Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Mersin
Mersin’de iki kardeşin öldüğü olayda tedavisi tamamlanan anne ile baba taburcu oldu
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 18:15:16
Mersin’in Bozyazı ilçesinde mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle kaldırıldıkları hastanede 2 çocuğu ölen kendilerinin tedavisi ise bugün tamamlanan hamile anne ile polis memuru eşi taburcu edildi. Çiftin taburcu olur olmaz, çocuklarının kabirlerine gittiği öğrenildi. Olay, önceki gece Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Tüllüler Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Karaman İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan polis memuru Musa Tülü (39), eşi Ebru (33), çocukları Azra (7) ve Ömer Selim (4) ile 1 Mayıs’ta memleketi Mersin’in Bozyazı ilçesine geldi. Musa Tülü ve ailesi, annesinin yaşadığı evin ikinci katında kalırken gece rahatsızlanıp kusma ve mide bulantısı şikayetiyle Bozyazı Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Aileden önce Ömer Selim, ardından Azra yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Anne ve baba ise ambulansla Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Hamile anne ile babanın tedavisi tamamlandı, bugün taburcu edildi. Taburcu olan çiftin Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Paşa Konağı Mezarlığı’na defnedilen çocuklarının kabrine gittiği öğrenildi. Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla AFAD ekiplerinin yaptığı incelemede ailenin yattığı odada insan sağlığını tehlikeye sokacak kadar G.V5P fosfor sinir gazı tespit edilmişti. Sinir gazı olarak tabir edilen zehrin ailenin yattığı oda içerisine ahşaptan yapılan yaklaşık 4-5 metrekarelik tahıl ambarı tarzı yerden kaynaklandığı belirlenmişti.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 17:16
Seçer: "Yerel yönetimlerde insan kaynağı ve mali disiplin belirleyici"
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TBB tarafından ilk kez düzenlenen ’Yönetici Geliştirme Programı’nın Tanışma Buluşması’na katıldı. Programda belediyelerde görev yapan şef, müdür ve üst düzey yöneticiler yer aldı. Açılış konuşmasını yapan Seçer, TBB’nin 2024 sonrası yeni bir bakış açısı kazandığını belirterek, belediyelerde adaletli, kapsayıcı ve çağın gereklerine uygun bir yönetim anlayışını benimsediklerini söyledi. TBB’nin tüm belediyelere eşit yaklaşım sergilediğini vurgulayan Seçer, "Hangi partiden, hangi bölgeden olursa olsun millete hizmet eden tüm belediye çalışanları bizim için değerlidir" dedi. Belediye yönetiminde mali disiplin ve nitelikli insan kaynağının önemine dikkat çeken Seçer, belediye başkanlığının zor ve riskli bir görev olduğunu ifade etti. Son yıllarda yaşanan pandemi, doğal afetler ve 6 Şubat depremlerinde belediyelerin kritik rol oynadığını dile getiren Seçer, yerel yönetimlerin krizlere müdahale kapasitesinin yüksek olduğunu kaydetti. TBB çatısı altında yapılacak çalışmaların Türkiye’nin birlik ve beraberliğine katkı sağlayacağını söyleyen Seçer, yerelde sağlanacak barış ve refahın ülke geneline yayılabileceğini belirtti. Program sonunda katılımcılara başarılar dileyen Seçer, eğitim ve iş birliği süreçlerinin devam edeceğini ifade etti.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 17:06
Mersin’in lojistik gücü Avrupa’ya tanıtılıyor
Mersin Deniz Ticaret Odası ev sahipliğinde, Eurochambres ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliğiyle yürütülen Türkiye-AB İş Diyaloğu II (TEBD II) projesi kapsamında düzenlenen çalışma ziyareti başladı. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen program, 5-8 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilirken, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen oda ve borsa yöneticileri Mersin’de bir araya geldi. Dört gün sürecek programda, kentin uluslararası lojistik kapasitesi tanıtılarak yeşil ekonomi ve dijital dönüşüm alanlarında iş birliği fırsatları ele alınıyor. Programın açılış toplantısı Mersin Deniz Ticaret Odası’nda yapıldı. Toplantıya Eurochambres ve TOBB temsilcilerinin yanı sıra Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yetkilileri ile oda yöneticileri katıldı. Açılışta konuşan MDTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bedii Canatan ve Genel Sekreter Fuat Gedik, Mersin’in Doğu Akdeniz’deki stratejik konumuna dikkat çekerek, kentin Avrupa ile Orta Doğu ve Orta Asya arasında önemli bir ticaret köprüsü olduğunu vurguladı. Programın, Mersin’in liman, lojistik ve turizm potansiyelinin tanıtılması açısından önemli bir fırsat sunduğu ifade edildi. Toplantıda TEBD II Proje Direktörü Pınar Erdil, TOBB AB Dairesi Uzmanı Tuğçe Duru Kaya ve AB Türkiye Delegasyonu Program Müdürü Özgür Öcal da değerlendirmelerde bulunarak, proje kapsamında Türkiye ile Avrupa iş dünyası arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Etkinlik kapsamında düzenlenen oturumlarda, Mersin’in ticari kapasitesi ve enerji verimliliği projeleri katılımcılara aktarıldı. Programın devamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde ’Enerji Verimliliği ve Yeşil Lojistik’ konulu konferans düzenlendi. Konferansta ticaretin enerji maliyetleri ve yeşil lojistikteki güncel gelişmeler ele alındı. Program çerçevesinde Mersin Uluslararası Limanı, Mersin Serbest Bölgesi ve çeşitli lojistik tesislerde incelemeler yapılacak. Ayrıca denizcilik eğitimi alanında faaliyet gösteren kurumlar ziyaret edilerek kentin eğitim altyapısı yerinde incelenecek. Programın son bölümünde ise Silifke ve Taşucu bölgelerinde sürdürülebilir turizm ve gastronomi alanındaki çalışmalar tanıtılacak.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 15:02
Genç kâşifler Mut’ta sahne aldı: 19 proje ilgi gördü
Mersin’in Mut ilçesinde, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan 19 proje düzenlenen etkinlikle sergilendi. TOBB Mut Bilim ve Sanat Merkezi tarafından, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı çerçevesinde organize edilen fuar, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Fuarın açılışına Mut Kaymakamı Osman Çelikkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Dölek, Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Sezer ile birlikte okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Ardından stantları gezen katılımcılar, öğrencilerin hazırladığı projeleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. TOBB Mut Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hilal Tuncer, fuarda toplam 19 projenin yer aldığını belirterek, etkinliğin öğrencilerin yoğun emeğiyle hayata geçirildiğini ifade etti. Mut Kaymakamı Osman Çelikkol ise organizasyonda emeği geçen öğretmen, idareci ve öğrencilere teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
19 Eylül 2025 Cuma - 11:48
Okullarını el ele vererek yenilediler
Mersin’de Nurettin Topçu Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Temel ve öğretmenler, yaz tatilinde el ele vererek okullarını yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirdi. Bu kapsamda, okulun yıpranan boyası öğretmenlerin gönüllü katkılarıyla iki ay süren çalışma sonunda baştan aşağı yenilendi. Sıralar temizlenip elden geçirilirken, dersliklerdeki eğitim materyalleri düzenlendi. Böylece öğrencilerin daha temiz ve modern bir ortamda ders başı yapması sağlandı. Çalışmalara Mersinli hayırsever iş insanları da destek verdi. Okulun masa, oturma grupları ve diğer eksikleri hayırseverlerin katkılarıyla giderildi. Hem öğretmenlerin özverisi hem de hayırseverlerin desteği sayesinde okul yeni görünümüne kavuştu. Öğretmenlerin gönüllü gayreti dikkat çekerken, yapılan yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da okul yönetimi ve öğretmenlere teşekkür etti. Okul Müdürü Faruk Temel, bakanlık, valilik ve milli eğitim müdürlüğünün destekleriyle birlikte kendilerinin de ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Yaz tatili boyunca öğretmen arkadaşlarımızla el ele vererek okulumuzu baştan sona yeniledik. Öğrencilerimiz yeni döneme daha temiz ve güzel bir ortamda başladı. Destek veren öğretmenlerimize, çalışma arkadaşlarımıza ve katkı sunan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
19 Eylül 2025 Cuma - 11:16
Şener: "Güçlü gelecek, sağlam eğitimle mümkündür"
Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, ilçenin kırsal mahallelerinden Civanyaylağı’nda bulunan ilkokulu ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Okul bahçesinde çiçeklerle karşılanan Şener’e, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Saim Demir de eşlik etti. Okul müdürü ve öğretmenlerle sınıfları gezen Şener, öğrencilerle sohbet edip kırtasiye seti hediye etti, dondurma ikramında bulundu. Ziyarette konuşan Şener, "Çocuklarımızın eğitim yolculuğuna katkı sunmak, onların daha sağlıklı ve temiz bir ortamda öğrenim görmelerini sağlamak bizim en öncelikli görevimizdir" dedi. Akdeniz Belediyesinin ilçe genelindeki okullara yönelik destek çalışmalarının da sürdüğünü hatırlatan Şener, okul bahçelerinde temizlik, ağaç budama, çöp kovası yerleştirme, bank ve kamelya kazandırma gibi hizmetlerin aralıksız devam ettiğini vurguladı. "Eğitim kurumlarımıza desteğimizi kesintisiz sürdüreceğiz. Çünkü inanıyoruz ki güçlü bir gelecek, sağlam bir eğitimle mümkündür" diyen Şener, öğrencilerin ve eğitim camiasının her zaman yanında olduklarını ifade etti.
19 Eylül 2025 Cuma - 10:57
Mersin’deki camilerde temizlik çalışmaları sürüyor
Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, vatandaşların daha temiz ve hijyenik ortamlarda ibadet edebilmeleri amacıyla ilçe genelindeki bütün ibadethanelerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Mobil İbadethane Temizlik Ekibi, cami, mescit, kilise, cemevi, türbe ve ziyaretlerde düzenli olarak temizlik ve bakım hizmeti veriyor. Son teknoloji araç ve ekipmanlarla çalışan ekip, ibadethanelerin daha nezih bir hale gelmesi için yoğun mesai harcıyor. Akdeniz’de 114 cami, 45 mescit, 2 kilise, 1 cemevi ve vatandaşların ziyaret ettiği türbeler, hazırlanan plan kapsamında her gün temizleniyor. Sadece son birkaç gün içinde ekipler; Nusratiye Mahallesi Dernek Camii, Huzurkent Fatih ve Ulu Camii, Yeni Hal Camii, Sanayi Camii, Hamidiye (Müftü) Camii, Burhan Köyü Camii, Kürkçü Merkez Camii, Yanpar Gökkuşağı Mahallesi Camii, Çilek Mahallesi Güneyli Camii, Esenli Mahallesi Camii, Hebilli Mahallesi Giritli Camii, Millet Bahçesi Mescidi, Mimar Sinan Ortaokulu Mescidi ile Mersin İdare ve Vergi Mahkemeleri Mescidinde temizlik çalışması gerçekleştirdi.
19 Eylül 2025 Cuma - 10:37
‘Mersin Dokumaları Kıyafet Sergisi’ Tarsus Üniversitesi öğrencilerine ilham oldu
Mersin’e özgü geleneksel dokumaların dünyaca ünlü modacı Dilek Hanif’in tasarımlarıyla modern yorum kazandığı ‘Mersin Dokumaları Kıyafet Sergisi’, Tarsus Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü akademisyenleri ve öğrencilerini ağırladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ve Mersinden Kadın Kooperatifi paydaşlığında hayata geçirilen sergi, Cumhuriyet Meydanında Mersin Devlet Opera ve Balesi yanında bulunan Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde 13 Eylül’de açıldı. 21 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek sergide, Ak Bez, Çekmeli, Kafesli Tıngıllı ve Kolon dokuma gibi kente özgü kumaşlardan oluşan 15 parçalık koleksiyon yer alıyor. Tarsus Üniversitesi Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Enes, serginin kültürel mirasın yaşatılması açısından önemine dikkat çekerek, "Mersin’in kültürel dokumalarının modern giysilerle buluşması bizleri çok heyecanlandırdı. Öğrencilerimiz için ilham kaynağı oldu" dedi. Öğretim Görevlisi Özge Beyaz Kaya ise doğal kumaşların yeniden gündeme gelmesinin önemine işaret ederek, "Dokuma kültürünün unutulmaması ve kadın emeğinin öne çıkarılması bizim için çok değerli. Bu sergi, bunun en güzel örneklerinden" ifadelerini kullandı. Sergiyi gezen öğrencilerden Esra Cay, İsa Eren Yeşil, Güner Kurur ve Zeynep Koçkan da çalışmaların hayal güçlerine katkı sunduğunu belirterek, Dilek Hanif ve emeği geçenlere teşekkür etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, projenin kadın emeğini ekonomik değere dönüştürmeyi, yerel kalkınmaya katkı sağlamayı ve Mersin’e özgü dokuma kültürünü gelecek nesillere aktarmayı hedeflediğini bildirdi.
19 Eylül 2025 Cuma - 10:32
Kaza anları kamerada: Motosikletteki yolcu araç üstünde kaldı
Mersin’de son birkaç gün içerisinde meydana gelen motosikletli sürücülerin karıştığı feci kaza anları güvenlik kamerasına yansıdı. Kazalardan birinde motosikletten fırlayan sürücünün arkasındaki şahıs kamyonetin üzerinde kaldı. Mersin’de hem polisin hem de jandarma ekiplerinin sürekli denetim ile bilgilendirmelerine rağmen şehirde kazalar eksik olmuyor. Yaklaşık 850 bin taşıtın olduğu kentte, 230 bin civarında bulunan motosikletlinin kazaları da dikkat çekiyor. Ölüm ve ciddi yaralanmalarla sonuçlanan kazalar nedeniyle son 8 ayda yapılan denetimlerde 61 bin 588’ine kasksız motosiklet kullanmaktan işlem yapılması sürücülerin ihmalini gözler önüne serdi. O anlar kamerada Her hafta olduğu gibi bu hafta da hem araç sürücülerinin hatası hem de motosiklet kullanıcılarının dikkatsizliği nedeniyle birçok kaza meydana geldi. Kazaların bazıları ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. O kazalardan biri Merkez Mezitli ilçesine bağlı Akdeniz Mahallesi’nde yaşandı. Hızla gelen motosikletin, ara yoldan çıkan kamyonete çarpmasıyla meydana gelen 2 kişinin yaralandığı anlar görüntülere yansıdı. Kazada fırlayan motosiklet sürücüsünün arkasındaki şahsın kamyonetin üzerinde kalması ise dikkat çekti. Bir başka kaza ise Merkez Akdeniz ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda meydana geldi. Sağ tarafa dönen minibüs, yandan gelen motosiklete çarparak sürücünün düşerek yaralanmasına sebep oldu. Son kaza ise Merkez Yenişehir ilçesi Menteş Mahallesi 38. Cadde’de yaşandı. Caddede seyreden motosikletliye arkadan gelen minibüs çarptı. Motosiklet takla atarken sürücü yaralandı. Görüntülere yansıyan kaza anları sürücülerin dikkatsizliklerini ortaya koydu.
19 Eylül 2025 Cuma - 10:29
Kaza anları kamerada: Motosikletteki yolcu araç üstünde kaldı
Mersin’de son bir kaç gün içerisinde meydana gelen motosikletli sürücülerin karıştığı feci kaza anları güvenlik kamerasına yansıdı. Kazalardan birinde motosikletten fırlayan sürücünün arkasındaki şahıs kamyonetin üzerinde kaldı. Mersin’de hem polisin hem de jandarma ekiplerinin sürekli denetim ile bilgilendirmelerine rağmen şehirde kazalar eksik olmuyor. Yaklaşık 850 bin taşıtın olduğu kentte 230 bin civarında bulunan motosikletlinin kazaları da dikkat çekiyor. Ölüm ve ciddi yaralanmalarla sonuçlanan kazalar nedeniyle son 8 ayda yapılan denetimlerde 61 bin 588’ine kasksız motosiklet kullanmaktan işlem yapılması sürücülerin ihmalini gözler önüne serdi. O anlar kamerada Her hafta olduğu gibi bu hafta da hem araç sürücülerinin hatası hem de motosiklet kullanıcılarının dikkatsizliği nedeniyle bir çok kazada meydan geldi. Kazaların bazıları ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. O kazalardan biri Merkez Mezitli ilçesine bağlı Akdeniz Mahallesi’nde yaşandı. Hızla gelen motosikletin, ara yoldan çıkan kamyonete çarpmasıyla meydana gelen 2 kişinin yaralandığı anlar görüntülere yansıdı. Kazada fırlayan motosiklet sürücüsünün arkasındaki şahsın kamyonetin üzerinde kalması ise dikkat çekti. Bir başka kaza ise Merkez Akdeniz ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda meydana geldi. Sağ tarafa dönen minibüs, yandan gelen motosiklete çarparak sürücünün düşerek yaralanmasına sebep oldu. Son kazada ise Merkez Yenişehir İlçesi Menteş Mahallesi 38. Cadde üzerine yaşandı. Cadde üzerinde seyreden motosikletliye arkadan gelen minibüs çarptı. Motosiklet takla atarken sürücü yaralandı. Görüntülere yansıyan kaza anları sürücülerin dikkatsizliklerini ortaya koydu.
19 Eylül 2025 Cuma - 10:14
Uluslararası Mersin Briç Festivali başladı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin, Mersin Briç Spor Kulübü iş birliğinde bu yıl 39’uncusunu düzenlediği ’Uluslararası Mersin Briç Festivali’ başladı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde start alan festival, Türkiye’nin en uzun soluklu briç festivali olma özelliğini taşıyor. Bu yıl 250 sporcunun katıldığı festival, 5 ayrı yarışma şeklinde düzenleniyor ve 21 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek. Katılımcılar yalnızca Türkiye’nin farklı illerinden değil, Bulgaristan ve Macaristan’dan da gelerek organizasyona uluslararası kimlik kazandırdı. Amasya, Samsun, Kayseri, Tekirdağ, Gaziantep, Ankara, İstanbul, İzmir, Nevşehir, Niğde, Adana, Diyarbakır, Antalya ve Hatay’dan gelen oyuncular, Mersin’de bir araya geldi. Disiplinli yapısı ve teknik başarısıyla öne çıkan festival, sporcular tarafından Türkiye’nin en nitelikli briç etkinliklerinden biri olarak değerlendiriliyor. Mersin Briç Spor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Kerem, festivalin Türkiye’nin en uzun soluklu organizasyonu olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesinin katkılarının önemine dikkat çekti. Briç Milli Takımı oyuncusu Süleyman Kolata, Mersin’in briçte pilot bölgelerden biri olduğunu ifade ederek, festivalin turizme de katkı sağladığını söyledi. Ankara’dan katılan Göz Hekimi Ferda Çakıcı ise Mersin’deki festivalin disiplinli yapısı ve yıllardır düzeyini kaybetmeden devam etmesiyle diğerlerinden ayrıldığını vurguladı. Profesyonel briç oyuncusu Enver Köksoy da festivalin sosyal yönüne dikkat çekerek, "Festivaller arasında en kuvvetli sosyal aktivite" dedi. Festival, 21 Eylül Pazar günü yapılacak yarışmalarla sona erecek.
18 Eylül 2025 Perşembe - 17:23
Şehit uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı
Konya’nın Karapınar ilçesinde görev esnasında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Günay’ın cenazesi, memleketi Mersin’in Erdemli ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Dün akşam saatlerinde Konya’nın Karapınar ilçesinde Milli Savunma Bakanlığı Atış Test Değerlendirme Merkezi Grup Komutanlığı’nda nöbetçi olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Günay kalp krizi geçirdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Günay, kısa sürede bölgeye ulaşan ambulansla ilçe devlet hastanesine kaldırıldı. Burada yaklaşık 1 saat müdahale edilen Günay, kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin cenazesi, Konya’dan memleketi Mersin’in Erdemli ilçesine getirildi. İlçedeki Ulu Cami’de ikindi namazı sonrasında cenaze töreni düzenledi. Vali Toros şehit ailesiyle yakından ilgilenerek, babanın elini bırakmadı. Şehit babası marş söyledi İl Müftü Vekili Recep Çarpar tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı törenle Limonlu Mahallesi Mezarlığı’na uğurlandı. Bu sırada şehidin babası Mustafa Günay, "Bayrağımız şanımız, vatan canımız, feda olsun kanımız" diyerek ordu marşını okudu. Araçla mezarlığa götürülen şehidin naaşı gözyaşları arasında toprağa verildi. 38 yaşındaki şehidin Bilge Günay ile evli olduğu ve bir çocukları bulunduğu öğrenildi. Cenaze törenine Vali Atilla Toros, Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Kazankaya, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, ilçe protokolü, siyasiler, şehidin ailesi, yakınları, vatandaşlar, emniyet ve askeri personel katıldı.
18 Eylül 2025 Perşembe - 17:16
Şehit Uzman Çavuş son yolculuğuna uğurlandı
Konya’nın Karapınar ilçesinde görev esnasında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Günay’ın cenazesi, memleketi Mersin’in Erdemli ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Dün akşam saatlerinde Karapınar ilçesinde Milli Savunma Bakanlığı Atış Test Değerlendirme Merkezi Grup Komutanlığı’nda nöbetçi olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Günay, kalp krizi geçirdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Günay, kısa sürede bölgeye ulaşan ambulansla ilçe devlet hastanesine kaldırıldı. Burada yaklaşık bir saat müdahale edilen Günay, kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin cenazesi Konya’dan memleketi Mersin’in Erdemli ilçesine getirildi. İlçedeki Ulu Camii’de ikindi sonrasında cenaze töreni düzenledi. Törene Vali Atilla Toros, Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Kazankaya, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, ilçe protokolü, siyasiler, şehidin ailesi, yakınları, vatandaşlar, emniyet ve askeri personeller katıldı. Vali Toros şehit ailesiyle yakından ilgilenerek babanın elini bırakmadı. Şehit babası marş söyledi İl Müftü Vekili Recep Çarpar tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı törenle Limonlu Mahallesi Mezarlığına uğurlandı. Bu sırada şehidin babası Mustafa Günay, "Bayrağımız şanımız, vatan canımız, feda olsun kanımız" marşını okudu. Araçla mezarlığa götürülen şehidin naaşı gözyaşları arasında toprağa verildi. 38 yaşındaki şehidin Bilge Günay ile evli olduğu ve bir çocukları bulunduğu öğrenildi.
18 Eylül 2025 Perşembe - 16:59
Mersin Valisi Toros, Tarsus’ta yapımı süren eğitim yatırımlarını inceledi
Mersin Valisi Atilla Toros, Tarsus ilçesi Sucular Mahallesi’nde inşaatı devam eden 24 derslikli Şeref Aydoğan İlkokulu ile 24 derslikli Şeref Aydoğan Ortaokulu binalarında incelemelerde bulundu. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Toros, eğitime yaptığı katkılardan dolayı hayırsever Şeref Aydoğan ve ailesine teşekkür ederek, "Hayırseverlerimizin sayısının artmasını temenni ediyorum. Bu kıymetli yatırımların başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
18 Eylül 2025 Perşembe - 15:47
Mersin’de hafriyat kamyonu apartman balkonuna girdi: 1 yaralı
Mersin’in Mut ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği hafriyat kamyonu apartman balkonuna çarptı. Kazada sürücü yaralandı. Edinilen bilgiye göre, kaza, ilçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Servet K. idaresindeki 33 RA 506 plakalı hafriyat kamyonu, sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarındaki apartmanın bahçesini aşıp birinci kattaki balkona çarparak durdu. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan sürücü Servet K., 112 Acil Sağlık ekiplerince Mut Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
18 Eylül 2025 Perşembe - 12:25
Binlerce makaron ele geçirildi: 4 gözaltı
Mersin’in Bozyazı ilçesinde jandarma ekipleri 55 binden fazla dolu ve boş makaron ele geçirdi, 4 şüpheliyi yakaladı. Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bozyazı ilçesinde kaçak sigara ticareti yaptığı tespit edilen 4 şüphelinin yakalanması amacıyla çalışma yaptı. Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde operasyon yapan ekipler, 4 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 28 bin 350’si dolu, 55 bin 350 adet makaron, 6 bin 450 tütün sarma kağıdı, 5 bin 850 sigara filtresi, 15 bin şeffaf sigara poşeti, 24 elektronik sigara, 77 sentetik hap, 4 filtreli sigara sarma makinesi, 1 terazi, 3 terazi ağırlığı ve 98,5 kilogram kıyılmış tütün ele geçirdi. Yakalanan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanması için jandarmaya götürüldü.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder