Yerel Haberler
Mersin
07 Mayıs 2026 Perşembe - 15:35 Mersin’de yoğurt ve çilek ikramlı trafik uygulaması Mersin’in Silifke ilçesinde trafik uygulamasında sürücülere ilçenin tescilli yoğurt ve çileği ikram edildi. Polis, jandarma ve karayolları ekipleri, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasında Atik Mahallesi Malazgirt Bulvarı D-400 Karayolu’nda uygulama gerçekleştirdi. İlçe Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Emniyet Müdürü Fuat Panavur ile jandarma ve polis ekiplerinin katıldığı uygulamada sürücülere tescilli Silifke yoğurdu ve çileği ikram edildi. Yapılan uygulamada sürücülere bilgilendirme amaçlı çeşitli broşürler dağıtılıp, araçlardaki çocuklara ise ‘Trafik kuralları aktivite kitabı’ hediye edildi. Uygulamada vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Aslaner ve Emniyet Müdürü Fuat Panavur trafik kurallarının önemine dikkati çekti. Kontrol noktasında durdurulan otomobil sürücüleri ise "Trafik gerçekten çok önemli. Trafikte kullandığımız araçların bakımı ve en önemlisi trafik kurallarına uymak çok önemli" diye konuştular. Sürücüleri ve yolcuları bilgilendirdiklerini anlatan Kaymakam Abdullah Aslaner, "Sürücülerimize broşürler verdik. Bir taraftan da Silifke’mizin tanıtımı için coğrafi işaretle tescilli yoğurdumuzu ve çileğimizi ikram ederek trafikte dikkatli olmaya davet ettik. Yoldan geçen tırından minibüsüne, otomobiline, sürücüsünden çocuğuna kadar yeniden bilinçlendirme ve farkındalığın oluşması için bir gayret içerisine girdik. Trafikte herkesi daha dikkatli ve kurallara uymaları şeklinde araçlarını sürmelerini tavsiye ediyorum. Uymayanları da uyarmalarını rica ediyorum" dedi.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 15:32 Mersin’de yoğurt ve çilek ikramlı trafik uygulaması Mersin’in Silifke ilçesinde trafik uygulamasında sürücülere ilçenin tescilli yoğurt ve çileği ikram edildi. Polis, jandarma ve karayolları ekipleri, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasında Atik Mahallesi Malazgirt Bulvarı D-400 Karayolunda uygulama gerçekleştirdi. İlçe Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Emniyet Müdürü Fuat Panavur ile jandarma ve polis ekiplerinin katıldığı uygulamada sürücülere tescilli Silifke yoğurdu ve çileği ikram edildi. Yapılan uygulamada sürücülere bilgilendirme amaçlı çeşitli broşürler dağıtılıp, araçlardaki çocuklara ise ‘Trafik kuralları aktivite kitabı’ hediye edildi. Uygulamada vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Aslaner ve Emniyet Müdürü Fuat Panavur trafik kurallarının önemine dikkati çekti. Kontrol noktasında durdurulan otomobil sürücüleri ise "Trafik gerçekten çok önemli. Trafikte kullandığımız araçların bakımı ve en önemlisi trafik kurallarına uymak çok önemli" diye konuştular. Sürücüleri ve yolcuları bilgilendirdiklerini anlatan Kaymakam Abdullah Aslaner, "Sürücülerimize broşürler verdik. Bir taraftan da Silifke’mizin tanıtımı için coğrafi işaretle tescilli yoğurdumuzu ve çileğimizi ikram ederek trafikte dikkatli olmaya davet ettik. Yoldan geçen tırından minibüsüne, otomobiline, sürücüsünden çocuğuna kadar yeniden bilinçlendirme ve farkındalığın oluşması için bir gayret içerisine girdik. Trafikte herkesi daha dikkatli ve kurallara uymaları şeklinde araçlarını sürmelerini tavsiye ediyorum. Uymayanları da uyarmalarını rica ediyorum" dedi. (MŞN-HSK-
MERCEK’te pastacılık kursu
11 Eylül 2025 Perşembe - 11:57 MERCEK’te pastacılık kursu Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi, açtığı pastacılık kursu ile kadınlar, gençler ve meslek edinmek isteyen yurttaşlara yeni bir istihdam kapısı açıyor. Büyükşehir Belediyesinin Halkkent MERCEK’te hayata geçirdiği kurs, kısa sürede yoğun ilgi gördü. Katılımcılar, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika ile mezun olarak evde üretim yapıp gelir elde edebiliyor, kendi iş yerlerini açabiliyor ya da profesyonel mutfaklarda istihdam imkanı bulabiliyor. MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya, kursların özellikle kadın ve gençlerin mesleki gelişimine katkı sunduğunu belirterek, "Pastacılık kursumuz kısa sürede yoğun talep aldı. Kursiyerlerimiz eğitim sonunda bu mesleği profesyonel olarak icra edebilecek seviyeye geliyor. Sertifikalarıyla iş bulmaları kolaylaşıyor, isterlerse kendi iş yerlerini de açabiliyorlar. Ücretsiz olan kurslarımıza tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz" dedi. MERCEK’te Pasta Şefi olarak görev yapan eğitmen Canan Barışoğlu da kursiyerlerin büyük bir heyecanla eğitim aldığını ifade ederek, "Kursiyerlerimiz, kurs sonunda pasta şefi olabilecek düzeye gelecekler. MEB onaylı sertifika sayesinde iş yeri açma ya da istihdamda önemli bir avantaj elde edecekler" diye konuştu. Kursiyerlerden Volkan Sor, hayalinin aşçılık olduğunu söyleyerek Büyükşehir Belediyesinin açtığı kurs sayesinde kariyerine yön verdiğini ifade etti. Ev hanımı Fidan Köse ise kursun tüm malzeme ve ekipmanlarının belediye tarafından karşılanmasının kendisi için büyük kolaylık sağladığını belirterek, ileride kendi pasta dükkanını açmayı hedeflediğini kaydetti. Pastacılık kursuna katılan diğer kursiyerler de hem meslek edinme hem de ev ekonomisine katkıda bulunma fırsatı sunduğu için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
Anamur’un yolları konforlu ve güvenli hale geldi
11 Eylül 2025 Perşembe - 11:20 Anamur’un yolları konforlu ve güvenli hale geldi Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur’un merkezinden en ücra köylerine kadar yol çalışmalarını sürdürerek hem üreticilerin hem de vatandaşların ulaşımını kolaylaştırdı. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Anamur’un Gercebahşiş Mahallesi’nde 8 kilometrelik asfalt çalışması gerçekleştirdi. Eskiden dar ve bozuk olan yol, genişletme ve alt yapı düzenlemesiyle modern hale getirildi. Yolun genişliği 3 metreden 6,5 metreye çıkarıldı. Öğrenci ve işçi servisleri ile çiftçilerin yoğun olarak kullandığı yol, vatandaşlardan tam not aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur-Aydıncık-Bozyazı Koordinatörü Erdal Karan, "5 yıllık planlamada söz verdiğimiz şekilde yollarımızı sıcak asfaltla buluşturuyoruz. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek" dedi. Anamur ve Bozyazı Yol Yapım Şefi Erol Yalçın ise "Sadece merkezde değil, yaylalardaki üretim bölgelerinde de yol çalışması yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan olumlu geri dönüşler alıyoruz" ifadelerini kullandı. Mahalle muhtarları da yapılan çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirdi. Gercebahşiş Mahalle Muhtarı Özay Atbacı, "Bu yol önceden çok dardı. Şimdi Allah nasip ederse rahatlayacağız" derken, Çataloluk Muhtarı Sedat Yıldırım ise "Otobanda böyle yol yoktur. Daha önce iki araç yan yana geçemiyordu, şimdi rahat geçiyor" dedi. Çaltıbükü Mahalle Muhtarı Nazım Saydam da "60 yıllık yolumuz Avrupa standartlarına kavuştu" sözleriyle teşekkürlerini iletti.
Milletvekili Kıratlı, yenilenen Anamur Adalet Sarayı’nı inceledi
11 Eylül 2025 Perşembe - 10:48 Milletvekili Kıratlı, yenilenen Anamur Adalet Sarayı’nı inceledi AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, yenilenen Anamur Adalet Sarayı’nı gezerek İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı’dan bilgi aldı. Milletvekili Ali Kıratlı, AK Parti Anamur İlçe Başkanı Burak Bulut ve beraberindeki heyet ile birlikte büyük oranda tamamlanan Anamur Adalet Sarayı’nı gezdi. Ailsesiyle geçirdiği trafik kazasının ardından görevine dönen Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı’yı ziyaret eden Milletvekili Kıratlı, geçmiş olsun dileklerini iletti. Kıratlı, Başsavcı Çatlı’nın hem kaza sürecindeki dirayetini hem de yeni hizmet binasının yapım sürecindeki gayretlerini takdirle karşıladığını ifade etti. Çatlı’dan bilgi alan Milletvekili Kıratlı, inşaat sürecini yakından takip ettiklerini söyledi. Kıratlı," Bu eserin Anamur’a kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç’a, Bakan Yardımcımız Ramazan Can’a, Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na ve Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı’ya teşekkür ederim" dedi. Bu anlamda başsavcının binanın projelendirme aşamasından ihale ve yapım sürecine kadar gösterdiği yoğun gayret ve titiz çalışmaların, Aralık ayında başlayan yapım sürecinin Temmuz ayında binanın aktif olarak hizmete hazır hâle gelmesiyle sonuçlandığını aktaran Kıratlı, çevre düzenlemesi ve arşiv çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Milletvekili Kıratlı, yapımı kısa sürede bitme aşamasına gelen yeni adalet sarayının tamamlanmasıyla birlikte Anamur’da adalet hizmetlerinin çok daha modern, hızlı ve etkin sunulacağını vurguladı. 1 yıl önce kurulan Ağır Ceza Mahkemesi’nin ciddi iş yükünü alacak kapasite ve donanıma sahip bu binanın hizmete sunulduğunu aktaran Kıratlı, eski binanın da ek bina olarak faaliyetine devam edeceğini belirterek, "Bu eser, adaletin ve güvenin ilçemizdeki sembolü olacak" şeklinde konuştu.
Anamur’da yol yenileme çalışmaları tamamlanıyor
11 Eylül 2025 Perşembe - 10:16 Anamur’da yol yenileme çalışmaları tamamlanıyor Mersin Büyükşehir Belediyesinin, Anamur’da 8 kilometrelik Gercebahşiş yolundan 50 kilometrelik Çataloluk grup yoluna kadar kapsamlı çalışmaları tamamladığı bildirildi. Yenilenen yollar sayesinde köylüler, üreticiler ve öğrenciler artık güvenli ve konforlu ulaşım sağlamaya başladı. Mersin’in dört bir yanında yolları Avrupa standartlarına uygun bir hale getirdiği belirtilen Mersin Büyükşehir Belediyesinin, tarımın kalbi olan Anamur’a da hak ettiği yolları yapmaya devam ettiğine dikkat çekildi. İlçe merkezinden kilometrelerce uzakta kalan köylerin grup yollarını da cadde görünümüne kavuşturan Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin, üreticilerden ve köylülerden tam not aldığı ifade edildi. Kentin her yanındaki yolların konforu için gece-gündüz çalışan ekipler, Anamur’un Gercebahşiş Mahallesi’ne 8 kilometrelik asfalt çalışması yaptı. Eskiden çok dar ve konforsuz olan yolu yer yer 3 metreye kadar genişleten ekipler, alt yapı düzenlemesini de unutmadı. Öğrenci ve işçi servislerinin, üreticilerin ve köylüler ile yaylacıların aktif kullandığı yolu yenileyen ekipler, yolu en verimli şekilde kullanıma açtı. "5 yıllık planlamada söz verdiğimiz şekilde yollarımızı sıcak asfaltla buluşturuyoruz" Büyükşehir Belediyesi Anamur-Aydıncık-Bozyazı Koordinatörü Erdal Karan, Anamur ilçesinde gerçekleştirilen yol çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karan, "5 yıllık planlamada söz verdiğimiz şekilde yollarımızı sıcak asfaltla buluşturuyoruz. Ortalama 2 bin 500 metrelik bir yol. Burayı bitirip Yahya Kemal Beyatlı Caddesi’nde de çalışmalara başlayarak orayı da Büyükşehir Belediyesinin kaliteli yollarına kavuşturacağız" diyerek, tüm kentte çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade etti. "Sadece merkez değil; kırsal kesimin de konforu bizim önceliğimiz" Kurumun Anamur ve Bozyazı Yol Yapım Şefi olarak görev alan Erol Yalçın ise, 8 kilometrelik yolda sathi kaplama çalışması gerçekleştirdiklerini aktararak, "Burada 8 kilometrelik bir yol atıl durumdaydı. Yol üzerinde meyve üretimi yapılan seralar mevcut. Sadece şehir içi ve gurup yollarında değil yaylalarda da yol çalışmalarımız devam ediyor. Elmacılık, sebze, üzüm, bağcılık ve domates üretimi olduğundan oralara da çok önem veriyoruz"dedi. Yapılan diğer mahallelerin yollarından da bahseden Yalçın, "Çalışmalarımızın büyük kısmını tamamladık ve yolları trafiğe açarak mahallelerin ulaşım sorununu rahatlattık" diyerek yapılan ve onarılan yollar konusunda vatandaşlardan olumlu geri dönüş aldıklarını söyledi. Yalçın, "Şu an vatandaşlar çok memnun. Eskiden köyden kente göç olurdu, artık şehirden köylere göç ediliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak merkezde olduğu gibi köyler ve yaylalardaki vatandaşlarımızın konforunu da önemsiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. konuştu. Yollar hem daha konforlu hem daha güvenli Belediyen yapılan açıkalamada:" Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde yıllardır ilçe merkezleri ve köy yollarını yenilemeye devam eden ekipler, biten yolların son olarak yol çizgilerini de çekerek yolları Avrupa standartlarına yükseltiyor. Anamur İlçesi Ovabaşı ve Çataloluk mahallelerinde yapımı tamamlanan 4,5 kilometrelik yol ile Güneybahşiş ve Çaltıbükü mahallelerine yapılan 18 kilometrelik grup yoluna sathi kaplama yapan ekipler, araç ve yaya güvenliği için yol çizgi ve şerit çalışmalarını da tamamlayarak ulaşımı daha güvenli bir hale getirdi. Anamur merkezde ise Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi’nde kaldırım çalışmalarını tamamlayan ekipler, 1000 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğindeki yolu en kullanışlı haline kavuşturdular. Yine Anamur merkezde bulunan en işlek caddelerden birisi olan Rauf Denktaş Caddesi’nin ise yol çizgilerini tamamlayan ekipler, yaya ve araç güvenliğini de sağladı"denildi.
Şiddet mağduru maymun Mersin’de koruma altına alındı
10 Eylül 2025 Çarşamba - 13:36 Şiddet mağduru maymun Mersin’de koruma altına alındı Hatay’da kötü muamele gördüğü gerekçesiyle Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince koruma altına alınan ’makak’ cinsi dişi maymun, Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Tarsus Doğa Parkına getirildi. Sağlık kontrolleri yapılan ve ’Şeker’ adı verilen maymun, bir süre karantinada tutulduktan sonra parkta bulunan ’makak’ ailesine katılacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Doğa Parkı, şiddete maruz kalan ve sosyal medyada gündem olan maymuna güvenli bir yuva oldu. Veteriner hekimlerce detaylı sağlık kontrolleri yapılan 3 - 4 yaşlarındaki dişi maymunun ciddi bir sağlık sorununa rastlanmadı. Ancak sağlık geçmişine dair bilgi bulunmadığı için, tedbir amaçlı karantina bölümünde özel bakım ve beslenmeye tabi tutuluyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ’Şeker’ adı verilen maymunun, olumlu gelişmelerin ardından Tarsus Doğa Parkında bulunan ’makak’ ailesine katılması planlanıyor. Veteriner Hekim Sibel Mazlum, ’Şeker’in 8 Eylül’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay İl Müdürlüğü tarafından Tarsus Doğa Parkına getirildiğini belirterek, "Maymunumuz makak cinsi, dişi ve yaklaşık 3-4 yaşında. Genel muayenesinde ciddi bir sorun gözlemlenmedi. Ufak tefek sağlık problemleri var, onlar da kısa sürede giderilecek. Karantina sürecinde gözlem altında olacak. Eğer her şey yolunda giderse makak ailesine katılabilecek. Biz adını ‘Şeker’ koyduk. Şeker artık bizim korumamız altında" dedi. Mazlum, Tarsus Doğa Parkının aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezi olduğunu vurgulayarak, "Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından kurtarılan, bakıma ve tedaviye muhtaç tüm hayvanları burada misafir ediyoruz. Tilki, çakal, göç mevsiminde leylekler ve birçok yırtıcı kuş buraya geliyor. Gerekli bakım, beslenme ve tedavi süreçleri tamamlandıktan sonra bazıları doğaya bırakılıyor, doğada yaşayamayacak durumda olanlar ise burada kalıyor" diye konuştu.