Yerel Haberler
Muğla
’Daltonlar’ ve ’Casperler’ suç örgütü operasyonunda 8 tutuklama
23 Ocak 2026 Cuma - 22:05 ’Daltonlar’ ve ’Casperler’ suç örgütü operasyonunda 8 tutuklama Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ile KOM Şube Müdürlüğünce yürütülen planlı soruşturmada ‘Daltonlar’ ve ‘Casperler’ organize suç örgütü üyelerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 8’i tutuklandı. Muğla’da iş adamlarını yabancı hatlar üzerinden arayarak mağdurların iş yerlerini, ailelerini kurşunlama tehdidi ile haraç isteyen ve kendilerini Daltonlar ve Casperlar olarak tanıtan organize suç örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda; Fethiye, Seydikemer, Menteşe, Datça ve Bodrum ilçelerindeki altı iş yeri sahibi müşteki/mağdurun olduğu tespit edildi. Muğla merkezli İstanbul, Ankara, Konya, Mardin, Hatay, Diyarbakır illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon sürecinde ve yapılan yakalamalarda; 3 adet tabanca, 2 adet yivsiz av tüfeği, 283 adet tabancalar ait fişek, 3 adet Ak-47 fişeği, 16 adet bıçak ve muşta, çok sayıda dijital materyal ve 200 bin TL bedelli senet ele geçirildi. Gözaltına alınan 15 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. 15 şüpheliden R.T. isimli şüpheli savcılıktaki ifadesi akabinde serbest bırakıldı. M.Y., R.S., A.K., K.K., M.İ., U.D. isimli 6 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, D.E.S., O.K., M.C., M.K., M.P.Y., M.Z., A.S. ve E.Z. isimli 8 şüpheli tutuklandı.
Üç kuşak mum boyama atölyesinde buluştu
23 Ocak 2026 Cuma - 17:06 Üç kuşak mum boyama atölyesinde buluştu Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yarıyıl tatili kapsamında ebeveynler ve çocuklara yönelik ücretsiz Mum Boyama Atölyesi düzenlendi. Umurça Parkı Nazım Hikmet Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen etkinlik, anne-babaların yanı sıra aile büyüklerinin de katılımıyla üç kuşağı bir araya getirdi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, yarıyıl tatiline giren çocukların aileleriyle kaliteli zaman geçirmesini sağlamak amacıyla ’Mum Boyama Atölyesi’ düzenledi. 7-9 yaş aralığındaki çocukların ebeveynleriyle birlikte yer aldığı atölyede, katılımcılar renkli boyalar ve simler kullanarak birbirinden özgün mum tasarımları hazırladı. Gün boyu süren etkinlikte aileler, çocuklarıyla birlikte hem üretmenin hem de kaliteli zaman geçirmenin keyfini yaşadı. Annelerin yoğun ilgi gösterdiği atölyede, babalar da çocuklarla birlikte boyama yaparak etkinlikte aktif rol üstlendi. Aile büyüklerinin de dahil olmasıyla kuşaklar arası etkileşimi güçlendiren bu anlamlı etkinlik; paylaşımı ve aile bağlarını ön plana çıkardı. Etkinlik sırasında duygu ve düşüncelerini paylaşan anne ve babalar, çocuklarıyla birlikte böyle nitelikli ve ücretsiz bir etkinlikte buluşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek Bodrum Belediyesi’ne ve Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Katılımcılar, aile bağlarını güçlendiren bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin artarak devam etmesini temenni etti. Atölyeye katılan çocuklar da etkinlikten keyif aldıklarını, eğlendiklerini, anne ve babalarıyla bir arada vakit geçirmekten mutlu olduklarını belirtti. Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nde eğitmen olarak görev yapan Büşra Yabacı atölye çalışmaları ile ilgili şunları söyledi: "Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü olarak birçok yerde atölye çalışmalarımız devam ediyor. İlk defa ebeveyn katılımlı bir atölye çalışması gerçekleştiriyoruz. Umurça Kütüphanesi, Peksimet Halk Kütüphanesi, Yalıkavak ve Turgutreis’te Akçaalan Kütüphanesi’nde atölye çalışmalarımız devam ediyor." Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen atölye çalışmaları, önümüzdeki günlerde Bodrum merkez ve diğer mahallelerde de sürdürecek.
Muğla Büyükşehir 4 bin 34 can dostu sahiplendirdi
23 Ocak 2026 Cuma - 15:43 Muğla Büyükşehir 4 bin 34 can dostu sahiplendirdi Türkiye’nin en donanımlı Hayvan Bakım Evleri’nden birini Muğla’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi sahipsiz ve sokak hayvanların en iyi şartlarda yaşamasını sağlarken aynı zamanda onları sevgiyle yaşayacağı yeni ailelerle buluşturuyor. Hayvan Bakımevinde bugüne kadar 4 bin 34 sahipsiz hayvan yeni yuvalarına kavuştu. Büyükşehir Hayvan Bakımevinde bugüne kadar 4 bin 34 sahipsiz hayvan yeni yuvalarına kavuşturulurken, 62 bin 992 de tedavi gerçekleştirildi. Bakımevinde 27 bin 757 kısırlaştırma ve 3 bin 309 cerrahi işlemle binlerce hayvan sağlığına kavuşturuldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Hayvan Bakımevi, teknik donanımı ve geniş yaşam alanlarıyla dikkat çekiyor. Tesiste ilk kabul, yavrulu anne bakımı, karantina, muayene, ameliyathane, müşahede, kedi üniteleri, açık-kapalı kafesler ve doğal yaşam parkı gibi birçok bölüm bulunuyor. Hayvan Bakımevini 34 bin kişi ziyaret etti Muğla Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi, belirli gün ve saatlerde resmi kurumlar ile okullar tarafından da ziyaret edilebiliyor. Özellikle çocuklarda hayvan sevgisini artırmayı amaçlayan bu ziyaretlerde, bakımevindeki hizmetler ve hayvanlara yönelik bakım süreçleri hakkında bilgilendirme yapılıyor. Bugüne kadar 34 bin 464 kişi Hayvan Bakımevini ziyaret etti. Başkan Aras: "Can Dostlarımızı sahiplendirmekten büyük mutluluk duyuyoruz" Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras sahipsiz, sokak hayvanlarının tam donanımlı geçici hayvan bakımevinde doğal yaşam alanlarında gibi bakıldığını söyledi ve birçok can dostun sahiplendirilerek yeni ailelerinin bir ferdi olduğunu belirtti. Başkan Aras, "Türkiye’nin en donanımlı Hayvan Bakımevlerinden birine sahip Muğla’mızda can dostlarımızı doğal yaşam alanlarında gibi misafir ediyoruz. Hayatı birlikte paylaştığımız can dostlarımızı teknik özellikleri, doğal yaşam alanları modern tesisimizde gözümüz gibi bakıyoruz. Hayvan Bakımevimize gelen, şartları uyan ve ailelerine yeni bir üye katmak isteyenler de geçici hayvan bakımevimizden can dostlarımızı sahiplenebiliyor. Her sahiplenilen can dostumuzu sıcak bir yuvaya kavuşturmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca Hayvan Bakımevimiz özellikle çocuklarımız tarafından da çok sık ziyaret edilen bir tesis. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak, onların doğaya, canlılara sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi için Hayvan Bakımevimiz önemli bir görev üstleniyor. Hayvan Bakımevimizden kedi, köpek sahiplenen, onu ailelerine katan, bir nevi evlat edinen tüm hemşehrilerime teşekkür etmek istiyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak can dostlarımızın sağlığı, yaşam kalitesi için çalışmaya, onları yeni yuvalarına kavuşturmaya devam edeceğiz" dedi.
Muğla Büyükşehir 2026 yılında 3 milyon ata tohumu dağıtacak
23 Ocak 2026 Cuma - 15:36 Muğla Büyükşehir 2026 yılında 3 milyon ata tohumu dağıtacak Muğla Büyükşehir Belediyesi, yerel tarımsal değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla hayata geçirdiği Yerel Tohum Merkezi ile ata tohumlarını yaşatmaya ve ülke genelinde yaygınlaştırmaya devam ediyor. ‘Yerel Tohum Ulusal Güç’ sloganıyla kurulan Yerel Tohum Merkezi, Türkiye’nin en kapsamlı yerel tohum merkezlerinden biri olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Merkez bünyesinde bugüne kadar 976 çeşit ata tohumu kayıt altına alınmış durumda. Sebze tohumlarının yanı sıra orman tohumları, kaba yem bitkileri ile tıbbi ve aromatik bitki tohumlarının da yer aldığı geniş envanter, Türkiye’nin biyolojik çeşitliliğine önemli katkı sunuyor. 22 Milyon ata tohumu toprakla buluştu Yerel Tohum Merkezi’nde kayıt altına alınan tohumlar, doğrulama ekimlerinin tamamlanmasının ardından laboratuvar ortamında analiz edilerek her yıl Şubat ayında ücretsiz olarak 81 ile dağıtılıyor. Merkez, bugüne kadar Türkiye genelinde 81 ile toplam 22 milyon yerel tohumu toprakla buluşturdu. 3 Milyon tohum 81 ilde üreticilerle buluşacak Ata tohumlarının yaygınlaştırılması çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2 Şubat 2026 tarihi itibarıyla da 108 çeşit tohumdan yaklaşık 3 milyon yerel tohumu yeniden üreticilere ulaştırmayı hedefliyor. Türkiye’nin En kapsamlı yerel tohum merkezi Yerel Tohum ve tıbbi-aromatik bitkiler alanında bilimsel ve sürdürülebilir hizmet sunan merkez; 4 bin 700 metrekarelik alanda kurulu Yerel Tohum Deneme Parselleri, Tıbbi-Aromatik Bitki Parselleri, eğitim alanları, distilasyon tesisi ve bünyesindeki üç laboratuvar ile Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı Yerel Tohum Merkezi olma özelliğini taşıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, ata tohumlarına sahip çıkarak yerel üretimi desteklemeyi, tarımsal mirası korumayı ve yerel tohumları ulusal ölçekte yaygınlaştırmayı sürdürüyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Gıda Teknikeri Ahmet Babacık, "Envanterimizde 976 çeşit ata tohumu bulunmaktadır. Merkezimizde kayıt altına alınan tohumlar, doğrulama işlemleri bittikten sonra laboratuvarda analizleri yapılarak her yıl Şubat ayı itibariyle ücretsiz olarak dağıtılıyor. Yerel tohum merkezimiz bugüne kadar 81 ile 22 milyon ata tohumu dağıttı. 2 Şubat 2026 tarihi itibariyle 108 çeşit tohumla yaklaşık 3 milyon yerel tohumu toprak ile buluşturacağız" dedi. Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yerel tohumların korunmasının yalnızca tarımsal değil, aynı zamanda kültürel ve ekolojik bir sorumluluk olduğuna dikkat çekti. Başkan Aras, yerel tohumların, bu toprakların hafızası olduğunu, ata tohumlarına sahip çıkmak; üreticinin bağımsızlığını korumak, sağlıklı gıdaya erişimi güvence altına almak ve tarımsal sürdürülebilirliği sağlamak demek olduğunu açıkladı.
Burhan Eşer: "Bodrum FK ayağa kalkmasını bilmiştir, burası büyük bir camia"
23 Ocak 2026 Cuma - 13:25 Burhan Eşer: "Bodrum FK ayağa kalkmasını bilmiştir, burası büyük bir camia" Bordum FK Teknik Direktörü Burhan Eşer, Sivasspor maçından dersler çıkartacaklarını belirterek, "Bodrum FK ayağa kalkmasını bilmiştir, burası büyük bir camia. İnşallah Sakarya maçında bu başlangıcı yapmak istiyoruz. Bodrum FK formasının olduğu yerde her zaman hedef olacaktır" dedi. Trendyol 1. Lig’in 22. haftasında Bodrum FK, 26 Ocak Pazartesi günü saat 20.00’de deplasmanda Sakaryaspor ile karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu karşılaşmanın hazırlıklarını Yalıçiftlik İsmail Altındağ Tesisleri’nde sürdürüyor. Teknik Direktör Burhan Eşer yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanlarda futbolcuların hırslı ve istekli görüntüsü dikkat çekti. Taktik ağırlıklı geçen çalışmalarda özellikle pas organizasyonları, geçiş oyunları ve savunma yerleşimleri üzerinde duruldu. "Bodrum FK formasının olduğu yerde her zaman hedef olacaktır" Karşılaşma öncesi değerlendirmelerde bulunan Bodrum FK Teknik Direktörü Burhan Eşer, "Fredy’nin bize çok büyük katkıları oldu. Saha içi liderimiz, saha dışında da bize çok yardımcı oldu. Gitmesine üzüldüm ama futbolda ayrılıklar oluyor. Sözleşmesi sezon sonu bitiyordu. Fredy’nin bize sunduğu katkılar için ona teşekkür ettim. Talihsiz bir dönemden geçiyoruz. Sivas maçı içeride hiç beklemediğimiz bir kayıp. Sahamızda hiç mağlubiyetimiz yoktu, 2 beraberliğimiz vardı ve 3 gol yemiştik. Sivas maçı bizi oyun anlamında da üzdü. Beklediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Diago’nun maçtan önce ufak bir sakatlığı oldu, bu hafta oynayıp oynamayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Sıkıntılı bir süreç ama önemli olan buradan çıkmak. Biz de onun için uğraşıyoruz oyuncu arkadaşlarımla da bazı şeylerin farkında, Bodrum FK ayağa kalkmasını bilmiştir, burası büyük bir camia. Bu maçtan dersleri çıkartıp ayağı kalkma zamanı olarak düşünüyoruz. İnşallah Sakarya maçında bu başlangıcı yapmak istiyoruz. Şu an play-off’un içindeyiz, alttaki rakipler geliyor, Bodrum FK formasının olduğu yerde her zaman hedef olacaktır. Sezon sonuna elimizden gelen bütün gayreti gösterip play-off’un içinde olmak istiyoruz. Onun için mücadele edeceğiz ve inşallah da olacağız. Kulüp olarak mücadeleyi seven bir kulübüz" dedi.
Muğlaspor Teknik Direktörü Durmuş: "Kazanmak için gidiyoruz"
23 Ocak 2026 Cuma - 12:21 Muğlaspor Teknik Direktörü Durmuş: "Kazanmak için gidiyoruz" Yoğun yağış altında Ortaköy’de Beykoz maçının hazırlıklarını sürdüren Muğlaspor’da Teknik Direktör Besim Durmuş, "Önce birlik sonra birincilik dedik. Takım ruhumuz yüksek, bu maça kazanmak için gidiyoruz" dedi. TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta 22. hafta maçı hazırlıklarını tamamlayan Muğlaspor, Beykoz deplasmanı öncesi antrenmanını Ortaköy’de gerçekleştirdi. Muğla genelinde etkili olan şiddetli yağışa rağmen yeşil-beyazlı ekip, tempoyu düşürmeden çalışmasını sürdürdü. Geçtiğimiz hafta sahasında Sincan Belediye Ankaraspor’u 1-0 mağlup ederek moral kazanan Muğlaspor, ligdeki çıkışını devam ettirmeyi hedefliyor. 41 puanla üst sıralardaki iddiasını sürdüren yeşil-beyazlılar, yarın deplasmanda Beykoz ile karşı karşıya gelecek. Muğlaspor cephesinde hedef, zorlu deplasmandan puan ya da puanlarla dönerek yoluna emin adımlarla devam etmek. "Bir hayalimiz var" Muğlaspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, takımın genel durumu ve Beykoz maçıyla ilgili, "Her haftayı kendi içinde değerlendiriyoruz. Sezon başından beri kazanan davranışa yaklaşıyoruz, hem oyun karakterimizi, hem de oyun gücümüzü geliştiriyoruz. Çünkü kazanmak istiyoruz. Bir hayalimiz var; ‘önce birlik sonra birincilik’ demiştik. Bunu yakalamak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Durmuş, sezon boyunca yaşanan eksiklerin takımı güçlendirdiğini vurgulayarak, "Zaman zaman eksik kaldığımız, cezalı olduğumuz, iddia olaylarından sonra eksildiğimiz dönemler oldu. Ama bu süreçte eksik olarak büyüdük. Takım ruhu ve dinamizmi her geçen gün daha da güçlendi" diye konuştu. "Bu maça kazanmak için gidiyoruz" Takımın antrenmandaki görüntüsünden memnun olduğunu belirten deneyimli teknik adam, hedeflerini net bir şekilde ortaya koydu. Durmuş, "Antrenmandaki heyecanımız, takım ruhumuz, takım dinamiğimiz gayet olumlu, yüksek. Her maçta kazanacak davranış sergiliyoruz. Hafta sonu oynayacağımız maçı da kazanmak için gidiyoruz. İnşallah hem iyi oynayıp, iyi mücadele edip oradan kazanarak dönmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Sakatlık ve kadro durumu Takımdaki son duruma da değinen Durmuş, "Sakatlığımız var. Turan geçen hafta iç sahamızdaki maçta sakatlandı, 15 gün sonra dönecek. Ama sakatlıktan dönen de var. Yeni transferimiz Zihni geldi. Mehmet bu hafta oynayacak inşallah, sakattı o aramıza katılacak. Hafta hafta bu tür şeyler başımıza geliyor ama bunları eksik olarak kabul etmiyoruz. Onun yerine oynayacak arkadaşımız da aynı işlevde takım ruhuna, takım bütünlüğüne hizmet ediyor. Ama tabii zaman zaman eksik kaldığımız dönemler de oluyor. Bu hafta yeni transferimiz eksik ama onun yerine Mehmet içeriye dahil oldu. Onun dışında çok büyük eksiğimiz sakatımız yok" diye kaydetti.