Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Muğla
Muğla’da 29 özel birey bir günlüğüne asker oldu
15 Mayıs 2026 Cuma - 17:58:46
Muğla İl Jandarma Komutanlığı, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında duygu dolu bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Temsili askerlik uygulamasıyla üniforma giyen 29 engelli birey, yemin ederek askerlik heyecanını yaşadı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen "Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni", engelli bireyler ve aileleri için unutulmaz bir güne dönüştü. Aralarında 3 genç kızın da bulunduğu toplam 29 bedensel ve zihinsel engelli vatandaş, bir günlük temsili eğitimlerini tamamlayarak Türk bayrağı ve silah üzerine el basıp yemin etti. Güne heyecanla başlayan temsili askerler, ilk olarak üniformalarını giydi. Askerliğin temel kuralları olan esas duruş, selamlama ve yanaşık düzen eğitimlerini başarıyla tamamlayan gençler, ardından Mehmetçik ile birlikte yemek yedi. Törenin en duygusal anı ise ailelerin gözyaşları içinde izlediği yemin töreni oldu. Yemin sonrası protokol üyeleri tarafından gençlere terhis belgeleri takdim edildi. Program, askeri marşlar eşliğinde yapılan resmi geçit töreni ve motosikletli jandarma timlerinin gösterisiyle sona erdi. Törende konuşan Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, vatan hizmetinin her Türk’ün hakkı ve ödevi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Bugün, kutsal vatani görevini yapmak üzere Jandarma Teşkilatına katılan kardeşlerimizin heyecanını paylaşıyoruz. Sizlerin sevginizde, düşüncenizde ve başarınızda engel yoktur. Engeller vatanı sevmekle, vatana sadakatle aşılır; sizler bugün tüm bu engelleri aştınız. Sizinle kurduğumuz bu güçlü gönül bağı bizlere büyük bir manevi güç verdi" Şen, konuşmasında ailelere de seslenerek, "Evlatlarını vatan sevgisiyle yetiştirip bugün Jandarma saflarına emanet eden anne ve babaları en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi. Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı ise törende yaptığı konuşmada, askerliğin Türk milleti için bir görevden öte, bir "Mehmetçik Ruhu" olduğunu belirtti. Sarı, şu ifadeleri kullandı: "Bugün burada millet olma şuurunu ve şanlı bayrağımızın gölgesinde buluşmanın manasını hissediyoruz. Engelli bireylerimiz; azimleriyle, hayata kattıkları farkla toplumumuzun güçlü ve vazgeçilmez bir parçasıdır. Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında yer alabilmesi için çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir "dedi.
15 Mayıs 2026 Cuma - 17:55
Duvara çarpan otomobil devrildi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde yol kenarındaki taş duvara çarpan otomobil yan yatarken, araçta sıkışan sürücü ekiplerin müdahalesi sonucu kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre, bugün öğleden sonra Torba Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi’nde seyreden otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine yol kenarındaki taş duvara çarptı. Çarpmanın ardından otomobil yan yattı, N.A.B. adlı sürücü araç içerisinde mahsur kaldı. İhbarın ardından sağlık, polis ve itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Ekipler ve vatandaşların çalışması sonucu otomobilden çıkarılan yaralı, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Devrilen aracın kaldırılması için çalışma başlatıldı.
15 Mayıs 2026 Cuma - 16:54
Bodrum’da inşaat yasağı başladı, kurallara uymayana ceza yağacak
Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaz sezonunun başlamasıyla birlikte inşaat yasakları bugün itibarıyla devreye girdi. 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında uygulanacak yasak kapsamında yarımada genelindeki şantiyelerde çalışmalar durdurulurken, kurallara uymayan firmalara cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Yaz sezonunda oluşabilecek gürültü ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla başlatılan uygulamayla birlikte Bodrum’da beton mikserleri, hafriyat kamyonları ve iş makineleri de sessizliğe büründü. Yetkililer, denetimlerin yaz boyunca aralıksız süreceğini vurgulayarak işletmeler ve vatandaşlardan kurallara hassasiyetle uyulmasını istedi. Turizmciler ise yasağın yalnızca bu sezonu değil, gelecek yılların turizm hareketliliğini de doğrudan etkilediğine dikkat çekti. TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ender Kantarmış, sezonun başlamasıyla birlikte Bodrum’un artık turist ağırlamaya başladığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "İnşallah bugünden itibaren yollarımızda inşaat arabaları, palet arabaları göremeyiz. Çünkü uçaklar inmeye başladı, sezon başladı. Bundan sonra inşallah olmaz ve biz bunları da görmek istemiyoruz. Çünkü gelen misafir bunları gördüğü zaman sadece 2026’yı değil, 2027’yi de etkileyen bir sıkıntı. Umarız iyi bir sezon geçer. İnşaat firmalarımız da inşallah bundan sonra buna dikkat ederler." "Denetimlerin daha sıkı olması gerekiyor" AZKA Grup Başkanı turizmci Bülent Kaya ise denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek, yasağa uyulmamasının turizm açısından olumsuz sonuçlar doğuracağını söyledi. Kaya, "İnşaat firmalarımızın mutlaka bu konuya dikkat etmeleri lazım ve belediyemizin de bu konulara dikkat ederek, bunları kontrol ederek bunlara izin vermemesi gerekir. Çünkü gelen misafir eğer buradan mutsuz ayrılıyorsa, eğer biz bunu mutlu göndermiyorsak bu, bir dahaki yıla negatif bir algı oluşturuyor ve bir sonraki yıl daha geç geliyor ya da başka bir destinasyon seçiyor. Bu da bizim için iyi olmuyor" dedi. Birkaç günlük gecikmeler yaşanabildiğini ifade eden Kaya, "Bir hafta, 10 günde sarkmalar oluyor ama denetimlerin yapılması ve yasağa uyulması gerekiyor diye düşünüyorum turizm açısından" ifadelerini kullandı.
15 Mayıs 2026 Cuma - 15:51
Muğla’da Nisan ayında yabancılara 27 konut ve 2 işyeri satışı yapıldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2026 yılı Nisan ayı konut satış istatistiklerini yayımladı. Verilere göre Muğla’da Nisan ayında bin 745 konut ve işyeri satışı gerçekleşti. Muğla’da konut satışları Nisan ayında da hareketliliğini sürdürdü. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre kent genelinde Nisan ayında toplam bin 745 konut satışı gerçekleştirildi. Satışı yapılan konutların 481’ini ilk el satışlar oluştururken, ikinci el konut satışları ise 1 bin 264 olarak kaydedildi. Veriler, Muğla’da ikinci el konut satışlarının piyasadaki ağırlığını koruduğunu ortaya koydu. Öte yandan yabancılara yapılan satışlarda da hareketlilik devam etti. Nisan ayında yabancılara 27 konut ile 2 iş yeri satışı gerçekleştirildi.
07 Kasım 2025 Cuma - 11:02
Muğla’da afet bilinci ve farkındalık eğitimi
Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturma hedefi doğrultusunda eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Muğla AFAD ekipleri tarafından Bodrum Gençlik Merkezi ile Milas Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü personeline yönelik kapsamlı bir Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimi düzenlendi. Eğitimin temel amacı, kamu personelinin muhtemel afet durumlarında doğru davranış biçimlerini benimsemesini, afet öncesi ve sonrasında alınacak tedbirler konusunda bilinçlenmesini sağlamak oldu. Eğitim programında; afet öncesi hazırlık, güvenli tahliye ve gidişat prosedürleri, acil durum çantası hazırlığı, toplanma alanlarının önemi, temel ilk yardım uygulamaları ve yaşam güvenliği konularında kapsamlı bilgiler aktarıldı. AFAD uzmanları tarafından verilen eğitim sonunda katılımcılara, afet sırasında soğukkanlılıkla hareket etmenin, doğru bilgiye dayalı müdahalenin ve toplumsal dayanışmanın hayati önem taşıdığı vurgulandı.
07 Kasım 2025 Cuma - 10:54
Dalaman’da trafik kazası: 1 ölü
Muğla’nın Dalaman ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen tek taraflı trafik kazasında 25 yaşındaki Ziya Fakabasmaz hayatını kaybetti. Kaza, Dalaman-Göcek kara yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün aracı yoldan çıktı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri ile güvenlik güçleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan 25 yaşındaki Ziya Fakabasmaz yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
07 Kasım 2025 Cuma - 10:34
Muğla’da 161 bin öğrencinin ara tatili başlıyor
Muğla’da 2025-2026 eğitim-öğretim yılı 8 Eylül’de başlamıştı. Kent genelinde 161 bin 583 öğrenci ile 15 bin 943 öğretmen ve yönetici için bugün itibarıyla ara tatil başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci, 10-14 Kasım tarihleri arasında yılın ilk ara tatilini yapacak. Bu yıl, Atatürk Haftası’nın ara tatile denk gelmesi nedeniyle 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri birleştirildi. Ara tatilin ardından öğrenciler 17 Kasım Pazartesi günü yeniden ders başı yapacak. Eğitim-öğretim yılının ilk dönemi 16 Ocak 2026’dasonaerecek.
07 Kasım 2025 Cuma - 09:35
Muğla’da trafik kazası: 1 ölü
Muğla’nın Ula ilçesinde otomobilin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti Kaza, Kızılyaka Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, otomobilin çarptığı 67 yaşındaki Sıtkı Uygun hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Uygun’un olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor.
06 Kasım 2025 Perşembe - 20:54
Datça’da ‘Yeşil Vatan’ seferberliği
Muğla’nın Datça ilçesinde Datça Orman İşletme Şefliği ekipleri, ‘Geleceğe Nefes-Yeşil Vatan Seferberliği’ projesi kapsamında ilçe merkezinde ücretsiz fidan dağıtımı yaptı. Datça Orman İşletme Şefi İsa Atıgan ve Emecik Orman İşletme Şefi Aytuğ Yeğnidemir’in koordinesinde kurulan stantlarda, badem, keçiboynuzu, defne ve biberiye türlerinden fidanlar vatandaşlara teslim edildi. 250 badem, 250 keçiboynuzu, 250 defne ve 250 biberiye fidanının halkın kendi bahçelerine, tarlalarına ve uygun gördükleri alanlara dikilmek üzere verildiğini açıklandı. Fidan dağıtımının 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ne kadar süreceği kaydedildi. Yeşil Vatan Seferberliği kapsamında 11 Kasım günü Türkiye genelinde olduğu gibi Datça’da da belirlenen alanlarda toplu fidan dikim etkinliği düzenlenecek. Vatandaşlar, gelecegenefes.gov.tr üzerinden isimlerine fidan sahiplenme imkânına sahip.
06 Kasım 2025 Perşembe - 17:35
Yeni nesil elektrikli yol süpürme araçları Bodrum’da
Bodrum Belediyesi, çevreci ve sürdürülebilir kent yaşamı hedefi doğrultusunda bünyesine kattığı yüzde yüz elektrikli yol süpürme araçlarını hizmete aldı. Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kullanım kolaylığı, enerji tasarrufu, sessiz çalışma ve güçlü çekim özelliğiyle öne çıkan yeni temizlik araçlarıyla kent genelinde çalışmalara başladı. Gerçekleştirilen temizlik çalışmaları kapsamında, Gümbet Mahallesi Ayaz Caddesi, Kumbahçe Mahallesi Paşatarlası Sokak (Öğretmenevi önünden limana kadar olan kısım) ve Güvercinlik Mahallesi Belediye Kafe önünde yeni elektrikli araçlarla kapsamlı temizlik yapıldı. Bodrum Belediyesi yetkilileri, çevre dostu araçların kullanımının yaygınlaştırılmasıyla birlikte hem karbon salınımının azaltılacağını hem de daha sessiz ve verimli bir temizlik hizmeti sunulacağını belirtti. Temizlik çalışmaları önümüzdeki günlerde diğer mahallelerde de planlı şekilde devam edecek. Elektrikli yol temizleme araçları; şehir içi ve sanayi bölgelerinin yanı sıra kaldırımlar, dar sokaklar, kalabalık alanlar, süpermarketler, alışveriş merkezleri, hastaneler, depolar, iç ve dış mekanlar, fabrikalar, küçük işletmeler, bahçeler ve istasyonlar gibi pek çok kamusal alanda etkin şekilde kullanılabiliyor.
06 Kasım 2025 Perşembe - 17:33
Çevreyi kirleten firmalara ceza yağdı
Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde gerçekleştirdikleri denetim ve uygulamalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, kent dokusunu bozan ve çevreyi kirleten kişi ve firmaları tespit ederek cezai işlem uyguluyor. İlçe genelinde denetimlerini titizlikle sürdüren Zabıta ekipleri, Güvercinlik, Torba ve Kızılağaç Mahallelerinde, otobüslerin sıklıkla park ettiği yol kenarlarına atılmış çöplerde incelemeler yaptı. Ekipler tarafından gerçekleştirilen incelemeler sonucunda, yol kenarlarına çöp attığı tespit edilen otobüs plakası ve firmasına, Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesince cezai işlem uygulandı. Yapılan son uygulamalar kapsamında 2025 yılı içerisinde toplam 524 kişi ve firmaya 1 milyon 643 bin 748 TL ceza kesildi. Belediye ekipleri ayrıca, belirlenen yerler dışında park eden otobüslere de ilgili kanun maddesince cezai işlem uyguluyor. Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini bozan ve çevreyi kirletenlere karşı denetim ve uygulamalarına devam edecek.
06 Kasım 2025 Perşembe - 14:45
Muğla Büyükşehir ekipleri anne-kız için tüm imkânları seferber etti
Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’nın Milas ilçesi Kapıkırı Mahallesi’nde yaşayan 88 yaşındaki Behiye Burnak ve özel ihtiyaç sahibi kızı Fatma Burnak için tüm imkânlarını seferber etti. Aileye Kırsaldaki Çınarlar, Engelli Nakil ve en son olarak da Sosyal Yardım Kartı desteği verildi. Burnak ailesinin hikâyesi yerel ve ulusal basında geniş yer bulmuş, aileyi Muğla Valisi Sayın Dr. İdris Akbıyık da ziyaret etmişti. 30 yıldır özel ihtiyaçlı kızına hem annelik, hem babalık yapan Behiye Burnak ve 59 yaşındaki kızı Fatma Burnak için Büyükşehir Belediyesi Kırsaldaki Çınarlar hizmetini devreye sokarak ailenin yaşadığı evi düzenli olarak temizlemeye başladı. Her hafta düzenli olarak ekipler eve giderek temizlik, bakım ve tamir işlerini gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi Hasta Nakil hizmeti ile de özel ihtiyaçlı Fatma Burnak’ın sağlık kuruluşlarına ulaşımını sağlıyor. Burnak ailesi için maddi destek sağlamak amacıyla Muğla Kart ve buna ek olarak emekli yardımını devreye sokan Büyükşehir Belediyesi aileyi ziyaret ederek sosyal yardım kartını teslim etti. Fatma Burnak, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun evimize gelerek temizlik hizmetine başlamıştı. Engelli nakil aracıyla da işlerimi kolayca halledebilmemi sağladılar. Bugünde beni ve annemi ziyaret ederek sosyal yardım kartımı teslim ettiler. Sosyal yardım kartı ile ilaçlarımızı alabileceğimizi, alışveriş yapabileceğimizi söylediler ve bizi bilgilendirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras, sağ olsun sesimizi duydu ve yardımlarını eksik etmedi" diye konuştu. 85 yaşındaki Anne Behiye Burnak ise, "Sosyal yardım kartımızı evimize gelerek teslim ettiler. Alışverişimizi ihtiyaçlarımızı bu karttan sağlayabileceğiz. Ahmet Başkanımıza çok teşekkür ederim, kendisinden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Cem Tuncaelli, "Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Behiye Teyze ve kızı Fatma için seferber olduk. Ailemizin hem sosyal yardım kartından faydalanabilmesi hem de evde bakım ve temizlik hizmetimizden yararlanabilmesi için gerekli işlemleri tamamladık. Bugün de Behiye Teyze ve kızı Fatma’yı evlerinde ziyaret ederek sosyal yardım kartlarını teslim ettik ve temizlik çalışması gerçekleştirdik" şeklinde konuştu. Başkan Aras: "Kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir Muğla için çalışıyoruz" Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Muğla’mızda özel ihtiyaçlı vatandaşlarımızın ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak, sosyal hayata katılımlarını artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sosyal yardım, kısa mola, evde bakım ve temizlik gibi hizmetlerle hem vatandaşlarımızın yükünü hafifletiyor hem de onların yaşam kalitesini artırıyoruz. Behiye Teyzemiz ve kızı Fatma gibi birçok ailemize ulaşıyoruz. Onların günlük yaşamlarını biraz olsun kolaylaştırabiliyorsak bu bizim için en büyük mutluluk. Engelsiz bir Muğla hedefiyle çıktığımız yolda, dayanışmayı büyütmeye, kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir Muğla inşa etmeye kararlıyız. Bu dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz" dedi.
06 Kasım 2025 Perşembe - 14:33
MSKÜ, ÜNİDES 2025’te 8 projesiyle destek almaya hak kazandı
MSKÜ’nün 8 topluluk projesi, ÜNİDES 2025 kapsamında açıklanan 5.dönem başvuru sonuçlarına göre hibe almaya hak kazandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında 2025 5.dönem başvuru sonuçları açıklandı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden (MSKÜ) 8 topluluk projesi, destek almaya hak kazanan projeler arasında yer aldı. Bu kapsamda Bölgesel Analiz Topluluğunun "Genç Diplomatlar Atölyesi" projesi, Yönetim ve Organizasyon Topluluğunun "Köy Okulları Yardım" projesi, Metalurji ve Malzeme Topluluğunun "MMT Talkk’s+Teknik Gezi" projesi, IEEE MSKÜ Öğrenci Topluluğunun "CS Peak" projesi, Modelleme ve Simülasyon Topluluğunun "Geleceğin Sürdürülebilir Binaları: ISO 50001Temelli Dijital Enerji Yönetimi Atölyesi" projesi, Turist Rehberleri Topluluğunun (TURET) "Geçmişin İzinde, Doğanın Sesinde: Pisidia’da Turist Rehberleri Adaylarıyla Eko-Kültür Yolculuğu" projesi ve Kültürel Miras Topluluğunun "Dünden Yarına Kültürel Miras" projesi yerel projeler kapsamında desteklenecek. Ziraat Topluluğunun ise "Bölgesel Tarım Gençlik Buluşması" projesi de ulusal projeler kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkıda bulunulması, gençlik merkezlerine bağlı olarak hizmet veren genç ofislerin üniversite öğrenci kulüpleriyle etkileşimlerinin artırılması ve gençlerin gelişimine yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla uygulanan bu programda, MSKÜ, ürettiği projeler ile fark oluşturmaya devam ediyor.
06 Kasım 2025 Perşembe - 14:22
128 doğasever Marmaris’in doğasında yürümek için geldi
Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen ’Ulusal Karia Yolu Yürüyüşü’, Türkiye’nin farklı illeri ile Kıbrıs, İran ve İngiltere’den gelen 128 doğaseverin katılımıyla 1-5 Kasım 2025 tarihlerinde gerçekleştirildi. Etkinlik, profesyonel dağcı ve yürüyüş lideri Barış Öztürk öncülüğünde 5 gün sürdü. Katılımcılar İçmeler, Turunç, Amos Antik Kenti, Kumlubük, Bayır, Taşlıca, Söğüt, Bozburun ve Selimiye’yi kapsayan parkurlarda toplam 61 kilometrelik bir rota tamamladı. Etkinlik dahilinde 1. gün; İçmeler, Turunç, Amos Antik Kenti, Kumlubük, 2. gün; Bayır Köyü, Kumlubük, 3. gün; Bayır, Taşlıca, 4. gün; Taşlıca, Söğüt, Bozburun, 5. gün; Bozburun, Selimiye, olmak üzere toplamda 61 kilometre yol yürüyerek Marmaris’in makilik, kayalık ve dağlık bölgelerinden geçen Karia Yolu’nun eşsiz manzaraları eşliğinde kamp yaptılar. "Amacımız Marmaris’i doğa sporlarıyla dünya markası yapmak" Etkinlik lideri Barış Öztürk yürüyüşün ardından, "İlçemize gelen 128 trekkingci arkadaşımızla Karia Yolu’nu yürümek ve bu etkinliği birlikte gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Amacımız Marmaris’i doğa sporlarıyla tanıtmak ve dünyada marka bir değer haline getirmek. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum, tekrar görüşmeyi ümit ediyorum" dedi. Yürüyüş lideri Barış Öztürk Karia Yolu’nun antik taş döşemeli yapısı ve benzersiz manzaralarıyla dünyada eşi olmadığını vurgulayarak "Ben Marmarisliyim ve kendi ilçemde trekking faaliyetlerini yaygınlaştırmak istiyorum. 128 kişilik grupla 66 kilometrelik zorlu ama muhteşem bir parkuru yürüdük. Katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu. Yürüyüş boyunca Marmaris’in doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirten katılımcılar, bölgenin doğa turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Etkinliğe katılanlar, yürüyüşün hem sağlıklı yaşamı teşvik ettiğini hem de Marmaris’in tanıtımına önemli katkı sunduğunu söyledi. Çektikleri fotoğraf ve videoları sosyal medya hesaplarında paylaşarak Marmaris’in tanıtımına destek vereceklerini dile getiren trekkingciler, öte yandan parkurun yer yer zorlu olduğu ancak doğanın sunduğu manzaralar sayesinde büyük keyif verdiğini belirtti.
06 Kasım 2025 Perşembe - 13:43
Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarına doğru beslenme ve duruş teknikleri anlatıldı
Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, personelinin zorlu ve vardiyalı çalışma şartlarında sağlığını ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla kapsamlı bir kurumsal eğitim programı düzenledi. Uzun ve yüksek dikkat gerektiren mesailerine destek olmak ve çalışanların verimliliğini yükseltmek amacıyla verilen eğitimler, başarıyla tamamlandı. Çağrı merkezi çalışanlarının hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha zinde kalmaları ve mesleklerini daha verimli bir şekilde sürdürmelerinin hedeflendiği eğitim programı 112 Acil Çağrı Merkezi personelinin en çok ihtiyaç duyduğu iki temel alana odaklandı. Beslenme eğitimi Kurum personeli Diyetisyen Pınar Güvenç tarafından verildi. Eğitimde, vardiyalı ve yoğun çalışma düzeninde doğru beslenme alışkanlıklarının önemi, enerji seviyesini koruma ve dikkat dağınıklığını önleme yöntemleri anlatıldı. Postür eğitimi ise kurum personeli Fizyoterapist Simge Karakaş Kaplan tarafından verdi. Bu eğitimde ise uzun süre sabit pozisyonda çalışma sonucu ortaya çıkabilecek duruş bozuklukları, ağrılar ve bunları önlemeye yönelik egzersizler ve doğru oturma teknikleri hakkında bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yapıldı.
06 Kasım 2025 Perşembe - 13:39
TÜRSAB Marmaris BTK Başkanı Esin: "Bu yıl çok sıkıntılı bir dönemden geçtik"
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin ve yönetim kurulu üyeleri, Marmaris’te görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek sezon değerlendirmesi yaptı. Toplantıda korsan acenteler, sokaktaki kaçak tur satışları ve turist taşımalarına yönelik denetimler ele alındı. Suat Esin, özellikle pandemi sonrası fiyat politikası ve enflasyonun sektörü sarstığını belirterek, yetkililerin açıkladığı rakamlara rağmen sahadaki durumun farklı olduğunu söyledi. Esin, "Temmuz’un ikinci yarısında yapılan yüzde 40-50 indirimlerle iç pazarda bir artış gözlendi ama Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz’un ilk yarısı turizm açısından çok sıkıntılı geçti" dedi. "Altı aylık bir sezonu bile tam anlamıyla gerçekleştiremiyoruz" Marmaris’te sezonun sadece altı ay sürdüğünü vurgulayan Esin, kira fiyatlarındaki artışın turizmcileri ağır şekilde etkilediğini belirtti. Esin, "Kiralar 12 aylık ve astronomik artıyor. Yüzde 100, yüzde 150 zamlar görüyoruz. Normal artış yapan bir mülk sahibi görmedik" diye konuştu. "Dış pazarda yüzde 6-6,5 oranında kayıp yaşadık" Pahalılığın hem iç hem dış pazarı etkilediğini söyleyen Esin, İngiliz turistlerin bile harcamalarını dikkatle yaptığını, Muğla genelinde dış pazarda yüzde 6-6,5 düşüş görüldüğünü aktardı. Esin, Dalaman’a inen yabancı turist sayısındaki düşüşü de paylaşarak, "2024 yılında sayı 1 milyon 936 bindi. 2025 yılında ise Eylül dahil olmadan 1 milyon 638 bin olarak gerçekleşti" açıklamasında bulundu. "Pembe tablolara aldanmayın" Turizmde açıklanan toplam turist rakamlarının gerçeği tam yansıtmadığını ifade eden Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin "Evet, ‘60 milyon turist geldi’ deniyor ama bu kişilerin hepsini turist olarak değerlendiremeyiz. Harcamalar önceki yıllara göre çok düştü" dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder