Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Muğla
Muğla’da 6 yıllık diyaliz esareti organ bağışıyla son buldu
22 Mayıs 2026 Cuma - 12:39:28
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son 10 günde gerçekleştirilen iki başarılı böbrek nakliyle, yıllardır diyalize bağlı yaşayan iki hasta organ bağışı ile sağlığına kavuşarak taburcu oldu. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bölgede umut olan başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Yaklaşık 6 yıldır Nefroloji Kliniği takibinde hemodiyaliz tedavisi gören iki diyaliz hastası, yapılan organ bağışları sayesinde gerçekleştirilen başarılı nakil ameliyatlarıyla sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu edildi. Hastanenin Organ Nakli Merkezi tarafından gerçekleştirilen nakil ameliyatları; Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Önder Özcan, Op. Dr. Asım Onur ve uzman organ nakli ekibi tarafından başarıyla tamamlandı. Tedavi süreçleri eksiksiz şekilde bitirilen hastaların taburculuk anlarında duygusal anlar yaşandı. Hastaların taburculuk işlemleri öncesinde, hastane yönetimi ve süreçte yoğun emeği geçen dev kadro hastaları odalarında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyarete; Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Huddam, Genel Cerrahi Kliniği adına Op. Dr. Asım Onur, anestezi, ameliyathane, yoğun bakım ekipleri ile patoloji, radyoloji, girişimsel radyoloji ve organ nakli klinik ekipleri katıldı. Organ bağışının hayati önemine dikkat çeken Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önder Özcan yaptığı açıklamada, "Organ nakli, yaşam umudunu kaybetmek üzere olan birçok hasta için yeniden hayata tutunmadır. Yani kelimenin tam anlamıyla bir insanın başka bir insana verebileceği en büyük, en paha biçilmez hediyedir" ifadelerini kullandı. Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Huddam ise Türkiye’de binlerce insanın nakil sırası beklediğini hatırlatarak şunları söyledi: "Organ bağışı hiçbir karşılık beklemeden bir insana hayat sunmaktır. Bu yönüyle toplumsal yardımlaşmanın, empati kurmanın ve insan sevgisinin ulaşabileceği en kutsal noktalardan biridir. Hastanemizde son on günde başarılı iki böbrek nakli ile sağlıklarına tamamen kavuşan hastalarımızın mutluluğunu paylaşmak ve yüzlerindeki tebessüme tanıklık etmek bizler için büyük bir mutluluk ve motivasyon kaynağıdır"
22 Mayıs 2026 Cuma - 12:35
Başkan Ünlü, personelle bayramlaştı
Marmaris Belediyesi’nde Kurban Bayramı öncesinde düzenlenen bayramlaşma programında Belediye Başkanı Acar Ünlü, personelle bir araya gelerek özverili çalışmaları için teşekkür etti. Kurban Bayramı öncesindeki son mesai gününde gerçekleştirilen programda Başkan Acar Ünlü, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle birlikte hem Makine Araç Parkı’nda hem de Ana Hizmet Binası’nda görev yapan personelle buluştu. Programın ilk durağı Makine Araç Parkı oldu. Burada Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler ile Makine İkmal Bakım ve Onarım müdürlüklerinin saha personeliyle bir araya gelen Başkan Ünlü, bayram süresince görev yapacak çalışanlara kolaylıklar diledi. Ana Hizmet Binası’nda görev yapan personel için ise başkanlık makamında bayramlaşma gerçekleştirildi. Mesai arkadaşlarına teşekkür eden Başkan Acar Ünlü, "Marmaris’imiz için büyük bir özveriyle çalışan tüm personelimize gönülden teşekkür ediyorum. İlçe sakinlerimizin ve bayramda ilçemizi ziyaret edecek misafirlerimizin huzurlu bir bayram geçirmesi için görevimizin başında olacağız. Hepinize kolaylıklar diliyor, ailenizle birlikte nice güzel bayramlar temenni ediyorum" dedi.
22 Mayıs 2026 Cuma - 12:07
Muğla’nın Nisan ayı ihracatı 108 Milyon doları aştı
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Muğla’da 2026 yılı Nisan ayında genel ticaret sistemi kapsamında ihracat 108 milyon 176 bin 606 dolar, ithalat ise 47 milyon 151 bin 467 dolar olarak gerçekleşti. Açıklanan verilere göre Muğla, Nisan ayında yaklaşık 61 milyon dolarlık dış ticaret fazlası verdi. İhracat rakamlarının ithalatın üzerinde gerçekleşmesi, ilin dış ticarette güçlü performansını sürdürdüğünü ortaya koydu. Muğla’nın özellikle tarım, su ürünleri, madencilik ve turizm bağlantılı sektörlerdeki üretim ve ihracat kapasitesi, kentin ekonomik hareketliliğine katkı sağlamaya devam ediyor. Yetkililer, önümüzdeki aylarda ihracat rakamlarının daha da artmasının beklendiğini ifade etti.
22 Mayıs 2026 Cuma - 10:57
Dualarla meyhane açan eski imam tepkilerin odağında
Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir meyhanenin açılışında dua etmesi ile ülke gündemine oturan emekli imam, sosyal medyada ve kamuoyunda büyük tepki topladı. Demirci Hasan Avcı Sanayi Camii eski imamı Ferhat Taşkın'ın meyhane açılışında dua etmesi günlerce tartışılırken caminin cemaati, "Halkın buna karşı çıkması lazım. Bu durum, dini değerlerimize hakaret" sözleriyle duruma tepki gösterdi.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 22:17
Lüks yata düzensiz göçmen operasyonu: 2 gözaltı
Muğla’nın Marmaris ilçesinden lüks yelkenli yat ile İtalya’ya geçmeyi planladıkalrı tespit edilen 80 düzensiz göçmen ile 2 organizatör düzenlenen operasyonla yakalandı. Olay, Marmaris ilçesi Kızıl Ada açıklarında sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Sahil Güvenlik ekiplerince düzensiz göçmen taşıyan lüks yelkenli tekne tespit edildi. Yapılan kontrollerde teknede 80 düzensiz göçmen ile tekneyi kullanan 2 organizatör olduğu belirlendi. Operasyon için harekete geçen ekipler, kısa sürede yelkenli tekneyi durdurdu. Teknede bulunan düzensiz göçmenler ile 2 organizatör şüphelisi yakalandı. Azerbaycan uyruklu olduğu tespit edilen 2 organizatörün cep telefonlarında yapılan incelemede, Ekincik mevkiinden İtalya’ya gitmeyi planladıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerin Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenilirken, 80 düzensiz göçmen ise gerekli sağlık kontrollerinin ardından Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ne (GÖKSEM) teslim edildi.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 21:35
Hayranları tekneden, Mustafa Sandal kıyıdan şarkıya eşlik etti
Muğla’nın Akyaka ilçesinde uçurtma sörfü okulu bulunan ve sık sık Akyaka’ya gelen ünlü şarkıcı Mustafa Sandal, hayranlarının tekne turunda açtığı "Gidenler" şarkısına kıyıdan eşlik etti. Ortaya renkli ve eğlenceli görüntüler çıktı. Turistik Akyaka Azmak Kenarı’nda yaşanan olay, bölgeye tatil için gelenlerin de ilgisini çekti. Mustafa Sandal, kıyıda vakit geçirirken teknede bulunan hayranları tarafından fark edildi. Hayranlar, sanatçının sevilen şarkısı Gidenler’i açtı. Sandal da kıyıdan şarkıya eşlik etti. Teknedekilerle karşılıklı söylenen şarkı, eğlenceli ve neşeli anlar oluşturdu. Sandal’ın Akyaka’daki uçurtma sörfü okulu sayesinde bölgeyi sık sık ziyaret ettiği biliniyor. Yaşanan bu renkli anlar, sosyal medyada paylaşılan video ile kısa sürede binlerce beğeni aldı ve büyük ilgi gördü.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 19:02
Görüntüler tepki çekti!
Muğla’nın Bodrum ilçesinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan mavi yelken balığı zıpkınla vuruldu. Vatandaşlar balığın vurulmasına tepki gösterdi.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 18:43
Büyükşehir, turistik mahalledeki taş ocağındaki patlatmalar için harekete geçti
Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökova Mahallesi’nde bulunan taş ocaklarında gerçekleştirilen patlatmalar, hem mahalle merkezinde, hem de çevresinde olumsuz etkiler oluşturmaya başladığı açıklandı. Patlatmalar sonucunda bölge halkı gürültü, çevresel tahribat ve Gökova’nın turizm açısından zarar göreceği endişesiyle büyük rahatsızlık duyduğu, taş ocaklarında yapılan patlatmalar sonucu oluşan yoğun toz bulutu, mahalle merkezini adeta görünmez hâle getirdiği açıklandı. Bölge halkı özellikle turizm açısından büyük öneme sahip Akyaka ile özel koruma statüsünde bulunan Kadın Azmağı’nın turizm açısından etkileneceği endişesiyle patlatmalara tepki gösterdi. Vatandaşlar, doğanın ve turizmin zarar görmesine izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi inceleme başlattı Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgede inceleme başlatarak tespit çalışmaları yaptı. Büyükşehir Belediyesi, taş ocaklarındaki patlatmaların çevre ve insan sağlığına muhtemel etkilerinin göz ardı edilemeyeceğini vurgularken, hukuki sürecinde başlatılacağını belirtti. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlara resmi başvuruda bulunacak.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 18:26
Aydın, Muğla, Denizli CİMER yetkilileri, İletişim Başkanlığında bir araya geldi
İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürlüğünce görev sorumluluk alnı içerisinde bulunan Muğla, Aydın ve Denizli Valilikleri CİMER yetkililerine bilgilendirme ve istişare toplantısı İletişim Bölge Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirildi. Toplantıda, vatandaşlarımızın dilek, şikâyet ve önerilerinin etkin bir şekilde değerlendirilmesi, süreçlerin daha hızlı ve şeffaf bir biçimde yürütülmesi ile kamu kurumları arasında işbirliğinin artırılması konuları ele alınmıştır. Toplantıya, İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı yanı sıra Bölge Müdürü Erol Kütahya, birim personelleri, Muğla Valiliği CİMER sorumlusu İsmail Arık, Aydın Valiliği İl Basın ve Halkla İşler Müdürü Serkan Şengil, Aydın Valiliği CİMER sorumluları Özlem Bulut, Özgül Gül, Denizli Valiliği CİMER sorumlusu Havva Gürel katıldı.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 18:17
Fethiye’de kayalıklarda mahsur kalan Alman turisti JAK timi kurtardı
Muğla’nın Fethiye ilçesi Faralya Mahallesi’nde, Kelebekler Vadisi yakınlarında kayalıklarda mahsur kalan Alman turist, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerinin başarılı bir operasyonu ile kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre, Kelebekler Vadisi seyir terası yakınlarında yürüyüş yapan 30 yaşındaki D.M.A. isimli Alman turist, yaklaşık 200 metre yükseklikteki kayalıklarda mahsur kaldı. Uzun süre kendi çabası ile kayalıklardan kurtulmaya çalışan Alman turist başarılı olamayınca yüksek sesle yardım istedi. Yardım çığlıklarını duyan vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar sonrası bölgeye Ölüdeniz Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi sevk edildi. Ekipler, zorlu arazi şartlarına rağmen halat yardımıyla kayalıklara sarkarak mahsur kalan turiste ulaştı. Kısa sürede güvenli bir şekilde yukarı çıkarılan Alman turistin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 17:36
Sivil zabıtaya suçüstü yakalandılar
Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından çöp konteynerine inşaat molozu döken şahsa 50 bin TL, doğal alana moloz boşaltan araca ise 75 bin TL para cezası kesildi. Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri rutin denetim ve uygulamaları dışında çevre kirliliğini önlemek amacıyla sivil devriyeler ile denetimlerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda ekipler Çırkan Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri denetimde Şehit Sezgin Keçeci Sokak üzerinde bir vatandaşı, çöp konteynerlerini molozla doldururken suçüstü yakaladı. Söz konusu şahsa, Kabahatler Kanununun 41/4 maddesi uyarınca 50 bin Türk lirası cezai işlem uyguladı. Buna ek olarak Gürece Mahallesi Göktepe Caddesi üzerinde bulunan doğal alana moloz döken araç belediye ekipleri tarafından tespit edildi. İlgili araca da Kabahatler Kanununun 41/4 maddesi uyarınca 75 bin Türk lirası cezai işlem uygulandı. Zabıta Müdürlüğü yetkilileri tarafından Bodrum genelindeki denetim ve uygulamalarının artarak devam edeceği belirtilirken vatandaşlardan da çevre kirliliğine neden olan kişi ve durumları belediyeye bildirmeleri çağrısında bulunuldu.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 16:19
Gezici Dayanışma otobüsü ile hizmet ayağa gidiyor
Merkezden kırsala tüm hizmetlerini ulaştırmaya çalışan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Gezici Da(Ya)nışma Otobüsü ile hizmeti kırsaldaki kadınlara ve çocuklara ulaştırıyor. İlk durağı Milas Bozbük olan Gezici Da(Ya)nışma Otobüsü’nün ikinci durağı ise Yatağan Akgedik oldu. Gezici Da(Ya)nışma Otobüsünde kadınlar için; psikolojik ve sosyal destek görüşmeleri, sağlık ve danışmanlık hizmeti, hukuki haklar ve fırsatlar hakkında bilgilendirme, güçlenme ve dayanışma buluşmaları fırsatları tanıyor. Çocuklar için ise; yenilikçi atölyeler, psikolojik destek ve rehberlik, sosyal etkinlikler ve paylaşım alanları otobüs içerisinde bulunuyor. Böylece kadınlar kendilerine yönelik destek hizmetlerinden faydalanırken, çocuklar da güvenli ve eğitici bir ortamda vakit geçirme imkânı buluyor. Pilot bölge olarak seçilen Bozbük Mahalle Muhtarı Nasibe Boğa, "Yani çok uzun zamandır beklediğimiz bir etkinlikti zaten. Başkanlarıma çok sağ olun, çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandır ben onlara devamlı başlarının etlerini yiyordum. Hani ne olur lütfen gelin diye. Sağolsunlar onlar da kırmadılar. Pilot bölge olarak bizi seçtiler. Buraya gelmeleri gerçekten benim için çok onur verici bir şey. Ve gerçekten çok özel olduğumu hissettirdim bana. Çünkü buradaki kadınlara da aynı şeyi söylüyorum. Artık kadınlarımız önde, kadınlarımız var. Ve Büyükşehir Belediyemizin de yaptığı etkinliklerle ve müdürlerimle birlikte daha da ileriye gideceğiz." dedi. Gezici Da(Ya)Nışma Otobüsü’nü anlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Özge Demirel, "Bugün burada, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ın erişilebilir hizmet anlayışıyla, merkezde sunduğumuz hizmetlerin kırsaldaki vatandaşlarımıza dolaştırılması amacıyla, Gezici Dayanışma Otobüsünü ilk kez, Milas Bozbük’te hayata geçiriyoruz. Burada, özellikle merkezde toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında vermiş olduğumuz tüm hizmetler, artık kırsalda da tüm kadınlar ve çocuklarla buluşuyor. Bu kapsamda, sosyologlarımız, psikologlarımız, afet bilinciyle ilgili farkındalık çalışmalarımız, bunun yanı sıra hemşire ve sağlık personellerimizle birlikte, doktorlarımız, uzmanlarımızla birlikte, burada bütün verilen hizmetleri anlatmak, onlarla birlikte çeşitli atölyelerde birlikte olmak amacıyla, bu hizmeti hayata geçirmiş bulunuyoruz. Aynı zamanda çocukları birlikte eğitici, öğretici atölyeler de yapılıyor. Kadınlar atölye çalışmalarına katılırken, güvenle çocuklarını bırakabilecekleri alanlar var. Burada da çocuk gelişimi uzmanlarımız, çocuklarla birlikte eğitici, öğretici faaliyetler yapıyorlar. Gelici dayanışma otobüsümüzü Milas Bozbük’te ilk olarak hayata geçirmemizin de bizim için çok önemli bir ayrıcalığı var. Çünkü kadın muhtarımız var Milas Bozbük’te. Ve ilk olarak da kadınlara yaptığımız sosyal ayrıcalıklar, kadın mahalle muhtarımızın kendi mahallesinde bu çalışmayı başlattık, hayata geçirdik" dedi. Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kırsalda yaşayan kadın ve çocukların sosyal, psikolojik ve hukuksal destek hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi için Gezici Da(Ya)Nışma Otobüsü projesini başlattıklarını belirterek, sosyal belediyecilik anlayışı ile yalnızca şehir merkezine değil, kırsal mahallelere de hizmeti eşit ve adil bir şekilde ulaştırmaya çalıştıklarını açıkladı.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 15:27
Genel Sekreter Yılmaz, "Vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek için çalışıyoruz"
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçede yatırım ve hizmetleri devam ederken, dünyanın ve Türkiye’nin en önemli turizm beldelerinden biri olan Bodrum’daki çalışmaları Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz yerinde inceledi. Genel Sekreter Tayfun Yılmaz ve beraberindeki daire başkanları, ilgili amirler ilk olarak Mumcular’da Kemer ve Tepecik mahallelerini birbirine bağlayan 4,6 kilometrelik yol genişletme ve asfaltlama çalışmasını denetledi. Genel Sekreter Tayfun Yılmaz ve ekibine yol incelemelerinde Kemer Muhtarı İsmail Hamurlu ve Tepecik Muhtarı Şakir Demir eşlik etti. Genel Sekreter Yılmaz, Karaova’da muhtarlarla buluştu Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz yol incelemelerinden sonra kırsal mahallelerin muhtarları ile bir araya geldi. Muhtarlarla mahallelerindeki ihtiyaçları ve planlanan yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulunan Genel Sekreter Tayfun Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın kırsala, köylere verdiği önem doğrultusunda yatırımların ve hizmetlerin devam edeceğini belirtti. Büyükşehir’e devredilen Gündüz Bakımevlerine ziyaret Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın seçim vaatlerinden olan Gündüz Bakımevi çalışmaları kapsamında Bodrum Belediyesi’nin 3 Gündüz Bakımevi Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz Bodrum Belediyesi’nden Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Çırkan, Konacık ve Gümbet’teki Gündüz Bakımevleri’nde incelemelerde bulundu. Gündüz Bakımevleri ziyaretinde ailelerle sohbet eden Genel Sekreter Tayfun Yılmaz öğretmen ve öğrencilere de yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diledi. Genel Sekreter Yılmaz, Başkan Mandalinci’ye ziyaret Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve belediye yönetimiyle bir araya gelen Genel Sekreter Yılmaz, Bodrum’da ortak yürütülecek projeleri değerlendirdi. Yapılan incelemelerin ardından açıklama yapan Genel Sekreter Tayfun Yılmaz, "Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın Bodrum ilçemiz için hayata geçirdiği çalışmaları yerinde incelemek üzere saha ziyaretlerinde bulunduk. Bugün sahada yaptığımız incelemeler, yürütülen çalışmaların ne kadar büyük bir ihtiyaca cevap verdiğini bir kez daha ortaya koydu. Ulaşımda güvenliği ve konforu artıracak yol yatırımlarımızdan, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için kreş hizmetlerine kadar her alanda Bodrum’a değer katıyoruz. Sayın Başkanımız Ahmet Aras’ın öncülüğünde, yerel yönetim anlayışımızı katılımcılıkla güçlendiriyor, muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın görüşleri doğrultusunda projelerimizi şekillendiriyoruz. Hem kent merkezinde hem de kırsal mahallelerimizde vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 14:51
Burhan Eşer: "İyi bir ivme yakaladık, taraftarımıza galibiyet armağan etmek istiyoruz"
Bodrum FK Teknik Direktörü Burhan Eşer, ligde iyi bir ivme yakaladıklarını belirterek, Adana Demirspor maçında yeşil-beyazlı taraftarlara galibiyet armağan etmek istiklerini söyledi. Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında Bodrum FK, sahasında Adana Demirspor ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlılar, 12 Eylül Cuma günü saat 20.00’de oynanacak mücadelede taraftar desteğiyle serisini sürdürmeyi hedefliyor. Yalıçiftlik İsmail Altındağ Tesisleri’nde Teknik Direktör Burhan Eşer yönetiminde hazırlıklarını sürdüren Bodrum temsilcisi, üst sıralardaki yerini sağlamlaştırmak için sahaya çıkacak. "İyi bir ivme yakaladık" Maç öncesi değerlendirmelerde bulunan Bodrum FK Teknik Direktörü Burhan Eşer, "Kupada da ligde de hedefimiz her maçı kazanmak. Adana Demirspor çok köklü bir camia, mevcut konumları kimseyi yanıltmasın. Genç ve mücadeleci bir takıma karşı oynayacağız. Biz her maça ciddi hazırlanıyoruz. İyi bir ivme yakaladık, taraftarımıza galibiyet armağan etmek istiyoruz" dedi. Eşer, transfer gündemindeki Okita için de birkaç gün içinde karar verileceğini söyledi. Omar İmeri: "Süper Lig hedefindeyiz" Tecrübeli futbolcu Omar İmeri ise Süper Lig hedefine vurgu yaparak, "Geçen sezon talihsiz bir şekilde düşüş yaşandı. Bu sezon aynı havayı yeniden yakaladık. İkinci sıradayız, maç maç gelişerek Süper Lige çıkmak istiyoruz. Takımıma katkı vermek için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı. Emirhan Arkutcu: "Olduğum yer çok güzel" Genç oyuncu Emirhan Arkutcu da bulunduğu ortamdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Olduğum yer çok güzel. Kendimi geliştirip Avrupa’ya gitme şansım daha yüksek. Bu sezon çok iyi bir takım olduk. İnşallah şampiyon olacağız. Oynamak istiyorum, gole veya asiste bakmıyorum" diye konuştu.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 14:40
Taşınan zeytin ağaçlarını TTKD izleyecek
Milas’ta zeytin ağaçlarının taşınması sürecinin şeffaf ve denetlenebilir şekilde yürütülmesi amacıyla Yeniköy Kemerköy Enerji ile Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) arasında izleme ve raporlama protokolü imzalandı. Protokol kapsamında TTKD, taşınan zeytin ağaçlarının yeni yerlerindeki sağlık durumlarını bilim kurulu heyeti ile inceleyecek ve üç ayda bir hazırlayacağı raporlarla kamuoyunu bilgilendirecek. 7554 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ve MAPEG uygulama esasları çerçevesinde yapılan protokol ile taşınan zeytin ağaçlarının gelişimi bilimsel yöntemlerle takip edilecek. Hazırlanacak raporların paylaşılmasıyla süreç, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkeleri doğrultusunda yürütülecek. "Şeffaflık ve hesap verilebilirlik temelinde ilerliyoruz" Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Mehmet Eroğlu, protokole ilişkin yaptığı açıklamada, "Enerji üretiminde yerli kaynaklarımızı kullanırken çevreye ve topluma karşı sorumluluklarımızı aynı hassasiyetle yerine getiriyoruz. Daha önce bölge muhtarlarımızın oluşturduğu Danışma Kurulu bu süreçte önemli bir adımdı. Şimdi de TTKD ile yaptığımız iş birliği, yasal yükümlülüklerin ötesinde şeffaflık anlayışımızın bir göstergesidir. 70 yıllık köklü bir çevre derneğinin bu süreci bağımsız raporlaması çok değerlidir" dedi. "Zeytin ağacı bu toplumun göz bebeğidir" TTKD Başkanı Ali Rıza Koç ise zeytin ağaçlarının Anadolu kültüründeki önemine dikkat çekerek, "Hüsamlar Maden Sahası rehabilitasyon sürecinde de izleme ve raporlama görevini üstlenmiş, Türkiye’de bir ilke imza atmıştık. Şimdi de taşınan zeytin ağaçlarının sağlık durumunu yakından takip edeceğiz. Zeytin ağacı doğamızın ve kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır. Bilimsel verilere dayalı raporlarla kamuoyunu düzenli bilgilendirecek, doğa ile kalkınma arasında denge kurulmasına katkı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 14:07
Bodrum’da musluklar kurudu, baraj suyu tarlalara aktı
Bodrum’un içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Mumcular Barajı’ndan ilçeye verilen su kesildi. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ), kesintinin Devlet Su İşleri’nin (DSİ) mevcut rezervi Mumcular Ovası’ndaki tarımsal sulama için tahsis etmesinden kaynaklandığını açıkladı. MUSKİ’den yapılan açıklamada, "Mumcular Barajı’ndan Yarımada’ya sağlanan su, DSİ tarafından 8 Eylül itibarıyla Mumcular Ovası’nın tarımsal sulama ihtiyacını karşılamak için durdurulmuştur. Bu nedenle başta Bodrum Merkez Mahalleleri olmak üzere tüm ilçe genelinde planlı su kesintileri uygulanacaktır. Su dağıtımı dönüşümlü sistemle gerçekleştirilecek olup, kesinti programı ayrıca duyurulacaktır" ifadeleri kullanıldı. Bodrum’da planlı kesintiler başladı İlçede uzun süredir kayıp-kaçaklar ve boru hattındaki işletme sorunları nedeniyle su temininde sıkıntı yaşandığını hatırlatan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Bodrum halkının sürekli olarak kesintilerle karşı karşıya kaldığını belirtti. Son gelişmeyle birlikte su kesintilerinin artık sistematik şekilde uygulanmaya başlandığı ifade edildi. İlçeye içme suyu sağlayan Mumcular ve Geyik Barajı’nın toplam kapasitesinin yaklaşık 60 milyon metreküp olduğu, yer altı sularıyla birlikte bu miktarın 75 milyon metreküpe ulaştığı kaydedildi. Ancak Bodrum’un ihtiyacının 30 milyon metreküp seviyesinde bulunduğu aktarıldı. Kuraklık riski büyüyor Özçelik, asıl sorunun rezervlerin doldurulamaması ve doğru şekilde işletilememesinden kaynaklandığını belirterek, sonbahar yağışlarının yetersiz kalması halinde kuraklığın önümüzdeki yıllarda da etkisini sürdürebileceği uyarısında bulundu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder