Yerel Haberler
Muğla
Vali Akbıyık, Başkan Karaca’yı hastanede ziyaret etti 23 Mayıs 2026 Cumartesi - 23:11:11 Muğla Valisi İdris Akbıyık, silahlı saldırı sonucu yaralanan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı hastanede ziyaret etti. Vali Akbıyık, olayın çok yönlü soruşturulduğunu belirterek, "Kısa sürede çözeceğimiz kanaatindeyiz. Şüphelenilen şahıslar var" dedi. Muğla Valisi İdris Akbıyık, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın silahlı saldırıya uğramasının ardından ilçeye geldi. İlk olarak İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Akbıyık, yetkililerden şüphelinin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alırken, ardından Başkan Karaca’nın kaldırıldığı hastaneyi ziyaret etti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ’geçmiş olsun’ dileklerini ileten Vali Akbıyık, daha sonra yürütülen sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin en kısa sürede yakalanacağını vurgulayan Vali Akbıyık, "Bugün maalesef Fethiye ilçemiz saat 16.00 sıralarında belediye başkanımıza karşı menfur bir saldırı oldu. Öncelikle bu saldırıyı yapanları, yaptıranları şiddetle kınıyoruz. Belediye Başkanımız Alim KAraca’nın hayati tehlikesi yok. Diz kısmından bir el ateş edilmesi sonucunda yaralanmış. Konutu civarında dolaşan genç bir şahıs tarafından saldırı yapılıyor. Önce arbade oluyor. Başkanımız, silahın doğrultuğu anda müdahale ediyor ve sol diz kısmından yaralanıyor. Şu anda araştırmalarımız devam ediyor. İl emniyet müdürümüz olayın bizzat başında. Yine kaymakamımız, Muğla’dan gelen Kaçakçılık, Organize Suçlar şube müdürümüz, istihbarat müdürümüz, Siber Suçlarla Mücadele müdürümüz Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ile beraber çok yönlü bir araştırma içerisindeler. Kısa sürede çözeceğimiz kanaatindeyiz. Şüphelenilen şahıslar var. Olayı, 2 günü bulmadan inşallah çözeceğiz. İfadesine başvurulan bir kişi var. Soruşturma devam ediyor. Detayları söylemem çok doğru olmaz. Olay çözüldüğünde zaten bilgilendireceğiz. Kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz. Çok yönlü olarak hem buradan hem farklı illerden farklı kurumlarla beraber konuyu çözmeye çalışıyoruz. Başkanımıza, Fethiye’ye geçmiş olsun. Huzurumuz, Fethiye’nin huzuru, Muğla’nın huzuru her şeyden önemli. Huzur olmadan hiç bir şey olmaz. Dolayısıyla memleketin, milletin huzurunu bozmak isteyen kim varsa Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüktür, güvenlik güçlerimiz, devletimiz gereğini yapar" dedi.
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 23:02 Vali Akbıyık: "Şüphelenilen şahıslar var" Muğla’nın Fethiye ilçesinde Belediye Başkanı Alim Karaca’nın silahlı saldırıda yaralanmasının ardından ilçeye gelen Vali Dr. İdris Akbıyık, olayın çok yönlü soruşturulduğunu belirterek "Kısa sürede çözeceğimiz kanaatindeyiz. Şüphelenilen şahıslar var" dedi. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın silahlı saldırıya uğramasının ardından ilçeye geldi. İlk olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Akbıyık, yetkililerden şüphelinin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alırken, ardından Başkan Karaca’nın kaldırıldığı hastaneyi ziyaret etti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ’geçmiş olsun’ dileklerini ileten Vali Akbıyık, daha sonra yürütülen sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin en kısa sürede yakalanacağını vurgulayan Vali Akbıyık, "Bugün maalesef Fethiye ilçemiz saat 16.00 sıralarında belediye başkanımıza karşı menfur bir saldırı oldu. Öncelikle bu saldırıyı yapanları, yaptıranları şiddetle kınıyoruz. Belediye Başkanımız Alim KAraca’nın hayati tehlikesi yok. Diz kısmından bir el ateş edilmesi sonucunda yaralanmış. Konutu civarında dolaşan genç bir şahıs tarafından saldırı yapılıyor. Önce arbade oluyor. Başkanımız, silahın doğrultuğu anda müdahale ediyor ve sol diz kısmından yaralanıyor. Şu anda araştırmalarımız devam ediyor. İl emniyet müdürümüz olayın bizzat başında. Yine kaymakamımız, Muğla’dan gelen Kaçakçılık, Organize Suçlar şube müdürümüz, istihbarat müdürümüz, Siber Suçlarla Mücadele müdürümüz Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ile beraber çok yönlü bir araştırma içerisindeler. Kısa sürede çözeceğimiz kanaatindeyiz. Şüphelenilen şahıslar var. Olayı, 2 günü bulmadan inşallah çözeceğiz. İfadesine başvurulan bir kişi var. Soruşturma devam ediyor. Detayları söylemem çok doğru olmaz. Olay çözüldüğünde zaten bilgilendireceğiz. Kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz. Çok yönlü olarak hem buradan hem farklı illerden farklı kurumlarla beraber konuyu çözmeye çalışıyoruz. Başkanımıza, Fethiye’ye geçmiş olsun. Huzurumuz, Fethiye’nin huzuru, Muğla’nın huzuru her şeyden önemli. Huzur olmadan hiç bir şey olmaz. Dolayısıyla memleketin, milletin huzurunu bozmak isteyen kim varsa Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüktür, güvenlik güçlerimiz, devletimiz gereğini yapar" dedi.
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 19:33 Fethiye Kirme ve Kozağaç içme suyu hatları yenileniyor MUSKİ Genel Müdürlüğü, Fethiye’nin Faralya Mahallesi Kirme mevkii ile Karaağaç Mahallesi Kozağaç mevkisinde artan nüfus ve özellikle yaz aylarında yükselen su ihtiyacını karşılamak amacıyla içme suyu hat yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında toplam 1.400 metre uzunluğundaki içme suyu hattı yenilenirken, mevcut hatların çapları büyütülerek bölgeye daha yüksek kapasitede su iletimi sağlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, artan nüfusa bağlı olarak bölgenin su ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalan içme suyu hatlarının yenilenmesi yönündeki talimatları doğrultusunda yatırımlarını sürdüren MUSKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarına Fethiye’de devam ediyor. Bu kapsamda Faralya Mahallesi Kirme mevkii ile Karaağaç Mahallesi Kozağaç mevkisinde, özellikle yaz aylarında yaşanan nüfus artışının oluşturduğu su ihtiyacı dikkate alınarak 1.400 metre uzunluğundaki içme suyu hattının yenilenmesine başlandı. Çalışmalarla mevcut hatların çapları büyütülerek bölgeye daha yüksek kapasitede ve kesintisiz su sağlanması hedefleniyor. Artan nüfusa karşı altyapı güçlendiriliyor MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Fethiye’nin Kirme ve Kozağaç mevkilerinde içme suyu hat yenileme çalışması başlattı. Yükselen nüfus ve özellikle yaz aylarında yükselen su tüketimine bağlı olarak yaşanan yetersizliklerin giderilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarla, bölgenin içme suyu altyapısı daha güçlü hale getirilecek. Çalışmalar kapsamında mevcut içme suyu hatlarının çapı büyütülerek daha yüksek kapasiteli hat sistemine geçilecek. Toplam 1400 metre uzunluğunda gerçekleştirilecek yenileme çalışması sayesinde bölgeye sağlanan su miktarı artırılırken, yaz dönemlerinde yaşanan kesinti sorunlarının da önüne geçilmesi hedefleniyor. Kirme ve Kozağaç mevkilerinde sürdürülen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte mahallelerin uzun süredir yaşadığı önemli altyapı sorunlarından biri çözüme kavuşacak. Yürütülen içme suyu çalışmalarına ilişkin Özellikle nüfus artışı ve konut sayısındaki yükseliş nedeniyle yaz aylarında yaşanan içme suyu yetersizliği ve kesinti problemlerinin son bulacağını Karaağaç Mahalle Muhtarı Selma Göktepe, "Nüfus artışı ve konut sayısındaki yükseliş nedeniyle özellikle yaz aylarında içme suyu yetersiz kalıyor, sık sık kesintiler yaşanıyordu. Bu sorunu gidermek amacıyla bölgede hatların çapı büyütülerek daha geniş borular döşeniyor. Öncesinde terfi merkezinde de yenileme yapıldı, kapasite artırıldı. Elektrik hattı yetersizdi, o da değiştirilerek güçlendirildi. Şu anda depolarımız MUSKİ ekipleri tarafından yenileniyor. Yapılan çalışmalarla bölgemizdeki su sorunu çözülecek. Bu hizmetlerin hayata geçirilmesinde başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a, MUSKİ Genel Müdürümüz Yılmaz Şengül’e, sahada çalışan tüm ekiplere mahallem adına teşekkür ediyorum" dedi.
Muğla’da su ürünleri av sezonu açıldı
31 Ağustos 2025 Pazar - 23:13 Muğla’da su ürünleri av sezonu açıldı Türkiye balık ihracatında liderliğini koruyan Muğla’da 2025-2026 su ürünleri av sezonu açıldı. Milas Güllük mahallesinde Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi Dalış Timi deniz dibi temizliği ve balıklandırma çalışması ile başladı. Açılışta konuşan SÜR-KOOP Merkez Birlik Başkanı Ramazan Özkaya, balıkçıların Türk halkına taze balık ulaştırmak için büyük özveriyle çalıştığını belirterek kazasız, bereketli bir sezon temennisinde bulunurken, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke Milas ilçesinde yaklaşık 5 bin kişinin bu sulardan geçimini sağladığını açıkladı. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Seyfettin Baydar konuşmasında, Muğla’nın 1.480 km’lik kıyı şeridiyle ülkemizin en değerli avlak sahalarına sahip illerinden biri olduğunu vurguladı. Baydar, balıkçı barınaklarının fizibilite çalışmalarının tamamlandığını, yeni barınak planlamalarının sürdüğünü ve deniz dibi temizliği çalışmalarının düzenli olarak yapıldığını ifade etti. İl Müdürü Baydar, "Bugün ya Bismillah diyerek ilimizdeki 4 bin 325 balıkçımız denizlerde balık tutmaya başlayacak. Bu balıkçılarımızın 330’u kadın. Bunun yanında Bin 117 tane teknemiz ve 10 gırgır gemisi ile beraber toplam Bin 114’a yakın tekne ve gemi denizde olacak. Bu avcılık için ve bugün açılışı yapılan bu sezon için çok önemli bir potansiyel ve önemli bir değeri barındırmakta" dedi. Tören, balıkçı teknelerine belge takdimi, dua ve kurdele kesiminin ardından, teknelerle yapılan kısa tur ve balık ekmek ikramı ile son buldu.
Menteşe Belediyesi yaz kursları coşkulu etkinlikle sona erdi
30 Ağustos 2025 Cumartesi - 18:57 Menteşe Belediyesi yaz kursları coşkulu etkinlikle sona erdi Menteşe Belediyesi’nin geleneksel hale gelen ücretsiz yaz kursları, düzenlenen renkli ve coşkulu bir kapanış etkinliğiyle sona erdi. Çocuklar, gençler ve anne-babaların katıldığı etkinlikte kursiyerler sahneye çıkarak hünerlerini sergiledi. Menteşe Belediyesi’nin bu yıl 28 farklı branşta açtığı kurslara 647 kursiyer katıldı. Etkinlik, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras’ın açılış konuşması ile başladı. Başkan Köksal Aras konuşmasında, "Yaz boyunca kurslarımıza katılan yüzlerce çocuğumuz sanatla, sporla, bilimle buluştu. Onların gelişimini görmek, neşelerini paylaşmak bizler için en büyük mutluluk. Bu kurslar yalnızca ders değil, umutla büyüyen hayallerin ve paylaşılan dostlukların hikâyesi oldu" dedi. Başkan Köksal Aras, ""Güçlü bir gelecek için çocuklarımızı destekliyoruz" Başkan Köksal Aras güçlü bir gelecek için çocukları ve gençleri desteklediklerini belirterek, şunları söyledi: "Yaz boyunca kurslarımıza katılan yüzlerce çocuğumuz, gencimiz; sanatla, sporla, bilimle, müzikle, dansla buluştu. Şimdi ise bu güzel yolculuğu hep birlikte, neşeyle, coşkuyla tamamlıyoruz. Bizim için bu kurslar aslında, umutla büyüyen hayallerin, yeni keşiflerin, paylaşılan dostlukların hikâyesi. Çocuklarımız, 28 farklı branşta açılan kurslarımız sayesinde gitar çaldı, resim yaptı, drama sahnesine çıktı. Kimisi seramik yoğurdu, kimisi robotik kod yazdı. Sporla ter döktüler, dansla özgürleştiler, satrançla düşünmeyi öğrendiler. Ve en önemlisi, birlikte öğrendiler, birlikte eğlendiler. Burada küçük yaşta kurduğunuz arkadaşlıklar, uzun yıllar sürecek dostluklarınızın da başlangıcı olacak. Belediyemizin sosyal sorumluluk anlayışının en güzel örneklerinden olan kurslarımızla, çocuklarımızın gençlerimizin sağlıklı mutlu ve başarılı bireyler olarak hayata katılmaları bizim için çok kıymetli. Ekonomik şartların her geçen gün ağırlaştığı, çocuklarımızı, gençlerimizi özel bir kursa kaydettirmenin bile lüks olduğu günümüzde belediye olarak bu kursları ücretsiz olarak vermemizin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Halkçı ve eşit bakış açımızla eğitime, sanata, spora erişmek bir ayrıcalık olmamalı. O yüzden bu kursları seneye daha çok çeşitlendirerek devam ettireceğiz. Çocuklarımıza sadece yazın değil kışın da kurslar vereceğiz. Sadece kent merkezinde değil kırsal mahallelerimizdeki çocuklarımıza da bu imkânlarla buluşturmak çok kıymetli. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Anne babalara bizlere olan güvenleri için, değerli eğitmenlerimize de verdikleri emekleri için teşekkür ederim" Çocuklardan renkli gösteriler Başkan Köksal Aras konuşmasının ardından yaz boyunca kurslara katılan öğrencilere katılım belgelerini takdim etti. Etkinlikte halk oyunları, konser, jimnastik ve dans gösterileri, gitar, ukulele ve keman performansları büyük alkış aldı. Çocukların el emeği göz nuru eserlerinden oluşan resim, seramik ve el sanatları sergileri de ziyaretçilerden tam not aldı.