Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Muş
Muş’ta dolandırıcılıktan aranan şahıs yakalandı
06 Mart 2026 Cuma - 18:58:00
Muş’ta jandarma ekiplerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, hakkında 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi yakalandı. Muş İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, dolandırıcılık suçundan hakkında 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı. Edinilen bilgilere göre, Muş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Muş’ta "dolandırıcılık" suçundan aranan ve hakkında 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs 5 Mart’ta düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. Şahıs, 3 yıl 4 ay hapis cezasının infazı için Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.
06 Mart 2026 Cuma - 18:29
Muş Ovası’nda çiğdemler yeniden yüzünü gösterdi
Muş Ovası’nda baharın ilk habercisi olan çiğdem çiçekleri, etkili olan kar yağışı nedeniyle bir süre kar altında kaldı. Havaların düzelmesi ve karların erimesiyle birlikte çiğdemler geniş tarlalarda yeniden ortaya çıktı. Muş Ovası’nda baharın habercisi olarak bilinen çiğdem çiçekleri, etkili olan kar yağışının ardından kar altında kalmıştı. Son günlerde hava sıcaklıklarının artması ve karların erimesiyle birlikte çiğdemler tekrar gün yüzüne çıktı. Ovada yeniden görülmeye başlayan çiğdem çiçekleri, beyaz kar örtüsünün ardından doğada görsel bir şölen oluşturdu. Baharın gelişini simgeleyen çiğdemler, ovada kartpostallık manzaralar ortaya çıkarırken doğaseverlerin de ilgisini çekti. Muş Ovası’nda her yıl erken açan bu çiçekler, zaman zaman etkili olan kar yağışı nedeniyle kar altında kalsa da hava sıcaklıklarının yükselmesiyle yeniden açmaya devam ediyor. Çiğdem çiçeklerinin fotoğraflarını çekerek güzel vakit geçirdiğini söyleyen Özlem Davran, karların erimesiyle birlikte çiçeklerinin yeniden ortaya çıktığını ifade ederek, "Muş Ovası’nda baharın müjdesi olan çiğdem çiçekleri açmış durumda. Daha önce karla kaplı olan bu bölge, karların erimesiyle birlikte çiğdem çiçeklerinin yeniden ortaya çıkmasıyla adeta renklenmiş. Biz de bu güzellikleri görmek ve fotoğraflamak için buradayız. İftar saatinden önce geldik. Burası gerçekten çok güzel" dedi. Doğa fotoğrafçısı Muzaffer Göç, birkaç gün önce bölgeye geldiklerinde her yer karla kaplı olduğu için çiçekleri göremediklerini belirterek, "Birkaç gün önce buraya geldiğimizde her yer karla kaplı olduğu için çiçekleri görememiştik. Bugün ise karların erimesiyle adeta bir doğa güzelliğiyle karşılaştık. Bol bol fotoğraf ve video çektik. Herkesin de buraya gelip bu güzelliği görmesini tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.
05 Mart 2026 Perşembe - 21:30
Vali Çakır, Dünya Yetimler Günü’nde koruyucu aileler ve çocuklarla iftarda buluştu
Muş Valisi Avni Çakır, Dünya Yetimler Günü kapsamında düzenlenen programda koruyucu aileler ve yetim çocuklarla iftar yaptı. Vali Çakır, Dünya Yetimler Günü kapsamında düzenlenen iftar programında koruyucu aileler ve yetim çocuklarla bir araya geldi. Muş’ta gerçekleştirilen programda birlik ve dayanışma mesajları verildi. Valilik koordinasyonunda Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Türk Kızılay ve Muş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğiyle Muş Öğretmenevi’nde düzenlenen iftar programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program kapsamında koruyucu aileler ve yetim çocuklarla yakından ilgilenen Vali Çakır, iftar sonrası yaptığı konuşmada bu akşam çok özel bir iftar sofrasında olduklarını ifade etti. Dünya Yetimler Günü kapsamında düzenlenen programda konuşan Vali Çakır, koruyucu ailelerin toplum için önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirterek çocukların sevgi ve güven ortamında büyümesinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Bizlere emanet edilen yetim ve öksüz yavrularımız ile onlara anne babalık eden koruyucu ailelerimizle bir aradayız. Burada çocuklar cıvıl cıvıl olunca iftarımızın bereketi de neşesi de apayrı oluyor. Müftümüz, dinimizde yetimi kollamanın ve sahip çıkmanın Allah katında büyük karşılığı olduğunu ifade etti. Dedi ki onlar İnşallah cennette Peygamber Efendimizle beraber olacak. Neredeyse şehitlik mertebesiyle eşittir. Yetimi korumak, kollamak onun hakkını en üst seviyede tutmak güzel bir davranış. Cenabı Allah’ın Kur’an’da da bizlere emrettiği bir talimat ve bir emirdir. Dolayısıyla bizlere düşen, devlet olarak bu yavrularımızı koruyup kollamak ve yoksun kaldıkları her şeyi fazlasıyla onlara sunmaktır. Yavrularımızın hepsinin yüzü gülüyor. Maddi ihtiyaçları bir şekilde karşılanabiliyor ancak manevi anlamda da onların yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu nedenle onlara abi, anne, baba, amca ve dayı şefkatiyle yaklaşmaya çalışıyoruz. Onların yarın kendi ayakları üzerinde sağlam bir şekilde durabilmeleri için geleceğe güçlü bireyler olarak hazırlıyoruz. Bugün burada düzenlenen bu yemekte Kızılay da bizlere büyük destek verdi. Muş Kızılay ailesine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kızılay, her zaman yetimin ve garibanın dostu olmuş, yüzyılı aşkın süredir hayır hizmetlerinde öncü bir kurumdur. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul eylesin" dedi. Muş Müftüsü Nurullah Koçhan, dua okudu. İftarın ardından gönüllüler tarafından yüzleri boyanan çocuklar, müzik eşliğinde oynanan oyunlarla eğlenceli vakit geçirdi. Programa, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Jandarma Komutanı Albay Özgür Özer, İl Emniyet Müdürü Melih Kuzudişli, Vali Yardımcısı Mustafa Batuhan Alpboğa, Muş Adalet Komisyonu Başkanı Ekrem Hilmi Tarçın, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kırtay, Türk Kızılay Muş Afet Müdahale Merkezi Müdürü Baran Akar, Türk Kızılay Muş Başkanı Gülbay Gümüştekin ve kurum amirleri katıldı.
05 Mart 2026 Perşembe - 18:19
Muş’ta besiciler baharı beklerken yeniden kışa geldi
Muş’ta besiciler havaların ısınmasıyla baharı beklerken, etkili olan kar yağışı ve soğuk havayla birlikte yeniden kış geldi. Muş’ta son günlerde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, baharın gelmesini bekleyen besicileri zor durumda bıraktı. Havaların ısınmasıyla birlikte rahat bir dönem geçirmeyi bekleyen üreticiler, yeniden etkisini gösteren kış şartları nedeniyle hayvanlarını kar üzerinde beslemek zorunda kalıyor. Karabey Köyü’nde besicilik yapan çiftçiler, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez hayvanlarını karla kaplı alanlarda yemliyor. Kar ve soğuk hava nedeniyle meraya çıkarılamayan hayvanlar için besiciler ahır çevresinde kar üzerinde besliyor. Besiciler, baharın yaklaşmasıyla birlikte hava şartlarının düzeleceğini umut ederken, ani hava değişimleri nedeniyle işlerinin daha da zorlaştığını belirtiyor. Hayvanların rahatlaması ve işlerinin kolaylaşması için baharın bir an önce gelmesini beklediklerini söyleyen Besicilerden Mehmet Bozkurt, "Baharı beklerken yine kış geldi. Şu anda dört gözle baharı bekliyoruz. Günde iki kez hayvanlarımızı kar üzerinde besliyor, yem veriyoruz. Bu yıl kış mevsimi çok zor geçti; yaklaşık beş aydır kar altındayız" dedi.
10 Mart 2025 Pazartesi - 22:59
Muş’ta uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonu: 2 tutuklama
Muş’ta polis ekiplerince düzenlenen narkotik ve kaçakçılık operasyonunda peynir bidonları içerisine saklanan uyuşturucu madde ile çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan iki kişi tutuklandı. Muş İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ekipleri, uyuşturucu madde ticareti ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Ekipler, yapılan aramalarda 287 gram esrar, 461 gram eroin ve 12 gram afyon sakızı ele geçirdi. Ayrıca, 2 bin paket gümrük kaçağı sigara, 560 bin adet makaron ve 60 kilogram kıyılmış tütüne el konuldu. Operasyon kapsamında gözaltına alınan iki şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. (İG-
10 Mart 2025 Pazartesi - 15:50
12 bin takım arasından zirveye çıkan Muş Spor Lisesi Kız Voleybol Takımı, Türkiye şampiyonasında
Elazığ’da düzenlenen Liseler Arası Türkiye Kızlar Voleybol Yarı Final Müsabakalarında tüm rakiplerini mağlup ederek finallere yükselen Muş Spor Lisesi Kız Voleybol Takımı, İstanbul’da gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası için hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor. Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda 12 bin takım arasından sıyrılarak finallere adını yazdıran başarılı ekip, şampiyonluk hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Günde çift antrenman yapan Muş Spor Lisesi Kız Voleybol Takımı, teknik ve taktik çalışmalarla Türkiye’nin en iyi takımları arasında yer almak için mücadele edecek. Takım antrenörleri ve oyuncular, Muş’u en iyi şekilde temsil etmek için yoğun tempoda çalıştıklarını belirterek, şampiyonluk kupasını kente getirmek istediklerini ifade etti. Beden Eğitimi Öğretmeni ve Takım Antrenörü Mansur Ekinci, 7 yıldır görev yaptığı Muş Spor Lisesi’ndeki en büyük hedeflerinden birinin kız voleybol takımıyla Türkiye derecesi elde etmek olduğunu ve bu fırsatı yakaladıkları için çok mutlu olduğunu söyledi. Ekici, "Sporcularımla birlikte gece gündüz çalışarak, tüm boş zamanlarımızı antrenman yaparak bu organizasyona hazırlandık. Çok güçlü takımları yenerek buraya kadar geldik ve inanılmaz bir çabanın sonucunda hak ettiğimiz başarıyı elde ettik. Şu anda İstanbul’daki finallere yoğun bir şekilde hazırlanıyoruz. Ramazan ayı olmasına rağmen, günde çift idman yaparak antrenman programımızı aksatmadan sürdürüyoruz. Umarım İstanbul’da hem ilimizi hem de okulumuzu en iyi şekilde temsil ederiz. Burada en önemli şey, çocukların sosyalleşmesi, yeni arkadaşlıklar edinmesi ve farklı ortamlar görerek gelişmesi. Voleybol sayesinde bir yere gelebilmeleri ve hayallerine ulaşmaları en büyük dileğimiz. Eğer bu süreçte onların hayatına bir katkımız olursa, ne mutlu bize" diye konuştu. Kadın Voleybol Takım Kaptanı Ezel Elif Ergin, 12 bin takım arasında Türkiye finallerine kaldıklarını belirterek, "Muş Spor Lisesi’nde okuyorum, 17 yaşındayım ve kadın voleybol takımımızın kaptanıyım. Bu yıl takımımız, büyük bir başarı göstererek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Öncelikle kendi ilimizde birinci olduk. Ardından Erzincan’da düzenlenen grup müsabakalarında tüm rakiplerimizi yenerek birinci olarak yarı finallere yükseldik. Elazığ’da gerçekleştirilen yarı final maçlarında da üstün performans sergileyerek Türkiye finallerine kaldık ve son 8 takım arasına adımızı yazdırdık. Bu başarı için çok emek verdik, antrenörlerimiz büyük özveri gösterdi. Gece gündüz çalışarak, çift idmanlarla maçlara hazırlandık. Tüm bu çabanın karşılığını aldığımız için çok mutluyuz. Emeği geçen tüm takım arkadaşlarıma ve antrenörlerimize sonsuz teşekkürler" şeklinde konuştu. Takımın başarılı sporcularından Nazlı Sönmez, günde çift antrenman yaparak müsabakalara hazırlandıklarını söyleyerek, "Ben Spor Lisesi öğrencisiyim, 17 yaşındayım ve kadın voleybol takımında oynuyorum. Takımımız büyük bir emek vererek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Tüm maçlarımızı kazanarak birinci olduk. 12 bin takımın mücadele ettiği bu süreçte, bizler son 8 takım arasına kalmayı başardık ve İstanbul’da düzenlenecek finallere gitmeye hak kazandık. Bu büyük başarıda emeği geçen takım arkadaşlarıma ve antrenörlerimize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
10 Mart 2025 Pazartesi - 13:40
Muşlu doğaseverler trenle Tatvan’a yolculuk etti
Muşlu doğaseverler bölgesel trenle Tatvan’a unutulmaz bir yolculuk yaparak Van Gölü kıyısında keyifli doğa yürüyüşü yaptı. Muş’ta doğaseverler, doğayla iç içe keyifli bir yolculuk yaparak bölgesel trenle Bitlis’in Tatvan ilçesine gitti. Genç Adımlar Derneği üyelerinin düzenlediği etkinlikte, doğaseverler hem eğlendi hem de bölgenin eşsiz doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı buldu. Muş’tan trene binen 50 kişilik grup, yolculuk boyunca şarkılar söyleyip halay çekerek eğlenceli anlar yaşadı. Karla kaplı Muş Ovası ve Bitlis’in doğal manzaraları eşliğinde keyifli bir yolculuk geçiren doğaseverler, bu anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi. Tatvan’a ulaştıklarında Van Gölü kıyısında yürüyüşü yapan grup, burada da halay çekerek keyifli vakit geçirdi. Genç Adımlar Derneği Başkanı Sedat Özcan, etkinliğin doğayla iç içe olmak ve farkındalık oluşturmak adına önemli olduğunu belirterek, tren yolculuğunda kadınlara karanfil dağıtarak günlerini güzelleştirdi. Diyetisyen Büşra Balaban, ilk kez trenle seyahat ettiğini belirterek, "Doğaseverler olarak her hafta bir etkinlik düzenliyoruz. Bu haftada tren yolculuğu yapalım dedik. Açıkçası benimde ilk tren deneyimim. Çok eğlenceli geçiyor. Buradaki arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum katkılarından dolayı" dedi. Anestezi teknikeri Elif Dicle ise bu deneyimin kendileri için farklı bir keşif olduğunu söyleyerek, "Doğaseverler için çok güzel bir aktivite. Yürüyüşü ve doğayı çok seviyoruz. Yeni yerler keşfetmeye çalışıyoruz. Çok mutluyuz bu nedenle. Biz için yeni bir aktivite oldu. Daha önce hep yürüyorduk, şimdi ise bir tren maceramız oldu. Bol bol fotoğraf çektik ve izlemeye vakit ayırdık" şeklinde konuştu. Hemşire Seher Çelik ise tren yolculuğunun herkesin bahsettiği kadar keyifli olduğunu dile getirerek, "Arkadaşlarımızla tren yolculuğu yaptık. Güzel güzel bir deneyim oldu benim için. Tren yolculuğu herkesin bahsettiği kadar keyifliymiş. Bende bu keyifli yolculuğu yaptığım için mutluyum" ifadelerini kullandı. Doğayla iç içe farklı bir deneyim yaşamak için bölgesel trenle Bitlis’in Tatvan ilçesine unutulmaz bir yolculuk yaptıklarını söyleyen Betül Kaya da, "Bugün tren yolculuğu yaptık. Arkadaşlarımızla beraber güzel bir aktivite yapmak için beraber toplanıyoruz. Bu aktivitelerden çok keyif alıyorum. Tren yolculukları çok keyifli. Bugün de yolculuğumuz Tatvan ilçesine" diye konuştu.
10 Mart 2025 Pazartesi - 11:53
Minik öğrenciler harçlıklarıyla Ramazan kolisi hazırladılar
Muş’ta küçük yaşlarına rağmen büyük bir duyarlılık gösteren öğrenciler, biriktirdikleri harçlıklarla ihtiyaç sahipleri için Ramazan kolisi hazırladı. Vali Adil Yazar Ortaokulu öğrencileri, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)" projesi kapsamında anlamlı bir çalışmaya imza attı. Küçük yaşlarına rağmen büyük bir duyarlılık gösteren öğrenciler, harçlıklarını biriktirerek ihtiyaç sahibi aileler için Ramazan kolileri hazırladı. Kendi kumbaralarında topladıkları paralarla market alışverişi yapan öğrenciler, temel gıda malzemelerinden oluşan kolileri titizlikle hazırlayarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. Öğrencilerin bu duyarlı davranışı, hem öğretmenleri hem de velileri tarafından takdirle karşılandı. Yardımlaşma ve dayanışma ruhunu pekiştiren bu proje, minik yüreklerin büyük iyiliklere vesile olabileceğini bir kez daha gösterdi. Öğrencilerin yardım seferberliğine öncülük eden Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Proje Koordinatörü Öğretmen Meryem Alan, öğrencilerden gelen talepler üzerine Ramazan kolileri hazırladıklarını söyledi. Okulun geleneksel bir uygulaması olduğunu belirten Alan, "Öğrencilerimiz proje kapsamında Ramazan kolileri hazırlamak istediler. Bu süreçte, kendi biriktirdikleri harçlıklarla destek oldular, biz de onlara yol göstererek yardımcı olduk. Okul olarak, rahmet ve merhamet ayında yardımlaşma ve dayanışma ruhunu hem öğrencilerimiz hem de öğretmen arkadaşlarımızla birlikte hissetmek ve daha fazla insana hissettirebilmek için yardım kolileri hazırladık. Bu süreçte velilerimizden ve öğrencilerimizden çok güzel geri dönüşler aldık, katılımları bizi oldukça duygulandırdı. Başlarken zorlanacağımızı düşünüyorduk ancak beklediğimizin ötesinde güzel bir şekilde ilerledik. Amacımız, öğrencilerimizin çevreye duyarlı olmalarını, ihtiyaç sahibi insanlardan haberdar olmalarını ve bu konuda istekli hale gelmelerini sağlamaktı. Bu projenin amacına ulaştığını görmek bizleri çok mutlu etti. Öğrencilerimiz büyük bir istekle projeye dahil oldular, hazırladıkları Ramazan kolilerini birlikte paketledik ve öğretmenlerimizle birlikte dağıtımını gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin kendi imkânlarıyla ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi tercih etmeleri bizleri son derece gururlandırdı" dedi. Biriktirdikleri okul harç ile Ramazan kolisi hazırladıklarını söyleyen öğrencilerden Ahmet Taha Köse ise "Öğrenciler olarak harçlıklarımızı biriktirip muhtaç aileler için Ramazan kolisi hazırladık. Hazırladığımız kolileri arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz ile birlikte dağıttık. Hayırlı Ramazanlar diliyorum" şeklinde konuştu Öğrencilerden Berat Taha Fidan da, arkadaşlarıyla birlikte biriktirdikleri harçlıklarla ihtiyaç sahiplerine Ramazan kolisi hazırladıklarını belirterek, "Bu yardımlaşma işi içinde yer aldığımız için çok mutlu olduk çünkü yardımlaşmayı öğrendik. Bize çok katkısı oldu" ifadelerini kullandı.
09 Mart 2025 Pazar - 20:19
TFF 3. Lig: Muş Spor: 2 - Hopaspor: 0
TFF 3. Lig 1. Grup’un 22. haftasında Muş Spor, sahasında karşılaştığı Hopaspor’u 2-0 mağlup etti. Hakemler: Enes Kanpara, Harun Günaydın, Süleyman Oral Muş Spor: Enes Çetin, Muhammet Fatih Yıldırım, Efe Karaoğlu (Ahmet Tekin dk. 32), Emirhan Kayalar, Batuhan Arıcı, Tuğkan Kamışoğlu, Cem Çelik, Emirhan Karagülle (Ayetullah Korkmazer dk. 64), Ahmet Sun (Yusuf Yıldırım dk. 64), Halil Yılmaz (Adar Aygür dk. 88), Stanley Ohawuchi (Yakup Alkan dk. 64) Hopaspor: Oğuzhan Yeşilyurt, Hüseyincan Kırıkçı, Halil Emre Yiğit, Enes Yılmaz (Devrim Deniz Kutanis dk. 87), Murat Ulusoy, İdris Güneş, Ender Aygören (Ömer Ali Danışmaz dk. 87), Çayan Poshoroğlu (Şevki Çınar dk. 77), Gökdeniz Varol, Oktay Bala (Serkan Sözmen dk. 69), Alperen Gündoğdu (Bilal Musa Şentürk dk. 69) Goller: Halil Yılmaz (dk. 8), Tuğkan Kamışoğlu (dk. 80) (Muş Spor) Sarı kartlar: Ahmet Tekin, Tuğkan Kamışoğlu, (Muş Spor), Çayan Poshoroğlu (Hopaspor)
08 Mart 2025 Cumartesi - 15:25
Kaymakam Bayram’dan Malazgirt BİLSEM’e ziyaret
Muş’un Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, Malazgirt Bilim ve Sanat Merkezi’ni (BİLSEM) ziyaret etti. Malazgirt Kaymakam Göksu Bayram, eşi Nebahat Elif Bayram ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tek ile birlikte Malazgirt Bilim ve Sanat Merkezi’ni (BİLSEM) ziyaret etti. Merkezde yapılan eğitim faaliyetleri ve öğrenciler için yürütülen projeler hakkında yetkililerden bilgi alan Kaymakam Bayram, daha sonra öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin çalışmalarını inceleyen Bayram, BİLSEM’in yetenekli çocuklara sunduğu eğitim imkanlarının önemine vurgu yaptı. Merkezin ilçeye sunduğu katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Bayram, daha sonra buradan ayrıldı.
08 Mart 2025 Cumartesi - 15:18
Tiyatro oyununun geliri çocuklar ve sokak hayvanlarına bağışlandı
Muş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından sahnelenen "Bir Çocuk Ne Kadar İnsanlık Eder?" tiyatro oyunun tüm geliri, köy okulundaki çocuklara ve sokak hayvanlarına bağışlandı. Oyunun yapımcısı, yönetmen ve oyuncu kadrosu, Muş’un Dere Mahallesi, Tirkevank Köyü, Arak Köyü, Şeker Yolu, Şeker TOKİ’ler, Şeker Fabrikası, Ahmed-i Xânî Parkı, Kum Ocakları, Toprak Baba Mesire Alanı ve Sungu gibi farklı bölgelerinde, ağır kış şartları altında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanları için besleme faaliyetinde bulundu. Ayrıca ekip, Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Değirmensuyu İlkokulu’na giderek, köy okulundaki çocukların bot ve mont ihtiyaçlarını karşıladı. Yapılan yardımlardan dolayı büyük mutluluk yaşayan çocuklar, ekibe teşekkür ederek, "Çocuklar gülsün, dünya gülsün!" sloganı attılar. Öte yandan Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı da etkinliğe destek vererek, çocuklara kek ve meyve suyu ikram etti. Etkinlik sonunda bir açıklamada bulunan Yazar Fatih Tunç, oyundan elde edilen gelirin önemli bir kısmıyla gerçekleştirilen bu yardımlaşma hareketinin devam edeceğini belirterek, "Bu oyunun senaristi olarak böyle bir çalışmanın içinde bulunmaktan onur duyuyorum. Her ne kadar oyunun yazarı olsam bile oyunun en önemlisi, oyunun gönüllü arkadaşlar tarafından oynanması oldu. Hepsinin yüreğine sağlık. En büyük temennim, bu tarz organizasyonların çoğalması ve sanatla toplumun bilinçlenmesi oldukça önemli. Bu çalışmaya destek sunan tüm herkese teşekkür ediyorum" dedi. Oyun Yönetmeni ve başrol oyuncularından Bora Balcı ise "Bugün burada bulunmamızın çok önemli bir değeri, çok önemli bir noktası var. 21 Şubat Cuma günü oynadığımız ‘Bir Çocuk Ne Kadar İnsanlık Eder’ sosyal projeli bir oyunun gelirini yardıma muhtaç çocuklara ve sokak hayvanlarına bağışladık. Bu doğrultuda değerli dostlarımla buluştuk. Şimdi buradaki ekip arkadaşlarımla birlikte sokak hayvanlarına ihtiyaçları olduğu gıdayı sunmaya çalışacağız. İnşallah çok güzel şekilde isabetli bir şey yapmış oluruz" ifadelerini kullandı. Oyunun Yardımcı Yönetmeni ve Oyuncularından İsmail Hakkı Subaşı da, "Biz, bu oyunu ulvî bir amaç için yaptık. Kesinlikle tek bir kuruş almadan, hepsini yardıma muhtaç çocuklara bağışladık. Bunun yanında sokak dostlarımız olan kedilerimizin, köpeklerimizin midelerini doyurmak için bu yola çıktık. Emeği geçen herkese, oyunumuza katkı sunan herkese çok çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. "Bir Çocuk Ne Kadar İnsanlık Eder" tiyatro oyununun yapımcısı İş İnsanı Emrah Başer de, "Oyunun yapımcılığını üstlenmek ve bu oyuna destek olmak para ile satın alınamayacak bir mutluluk. Çocukların tebessümlerine sebebiyet verdiysek başarılı olmuşuz demektir. Oyuna sponsor olan tüm firmalara ve oyunu gönüllü olarak oynayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Elde edilen geliri, hem sokak hayvanlarına hem de ihtiyaç sahibi olan çocuklarımıza ulaştırdık ve ulaştırmaya devam edeceğiz. Herkese şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyorum" dedi.
08 Mart 2025 Cumartesi - 13:43
Muş’ta deprem tatbikatı
Muş İl Sağlık Müdürlüğü, ‘1-7 Mart Deprem Haftası’ kapsamında tatbikat düzenledi. Muş Fen Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen tatbikata AFAD, UMKE ve Acil Sağlık ekipleri katıldı. Tatbikatta öğrencilere deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. Senaryo gereği deprem anında tahliye edilen öğrenciler, güvenli bölgelere yönlendirilerek ilk yardım müdahaleleri konusunda bilgilendirildi.
08 Mart 2025 Cumartesi - 13:41
Muşlu öğrencilerden teknoloji alanında büyük başarı
MUŞ (İHA) –Muş’ta, ‘Akıncı’ ve ‘Subaş’ projeleriyle büyük başarı yakalayan öğrenciler, Vali Avni Çakır’ı ziyaret etti. Van’da düzenlenen TÜBİTAK 2204-A Liseler Arası Bölge Yarışmalarında, ’Teknolojik Tasarım’ alanında "Akıncı Zırhlı Mayın Tespit Aracı" projesiyle bölge ikincisi olan Muş Bilim Teknik Koleji 12. sınıf öğrencisi Serkancan Toktaş ile TEKNOFEST yarışmalarına katılmak üzere kamikaze ve sürü drone teknolojisine sahip "Subaş" isimli Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) üreten Muş Ahi Evran Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Sedat Subaşı, Muş Valisi Avni Çakır’ı ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, okul yöneticileri ve öğretmenlerin de katıldığı ziyarette öğrenciler, projeleri hakkında Vali Çakır’a bilgi verdi. Vali Çakır, gençleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Muşlu öğrenciler, teknoloji ve savunma sanayisi alanında geliştirdikleri yenilikçi projelerle dikkat çekerken, hem TÜBİTAK yarışmalarında hem de TEKNOFEST gibi ulusal çapta büyük organizasyonlarda kenti temsil etmeye devam ediyor.
08 Mart 2025 Cumartesi - 13:19
Bulanık’ta kadınlar günü etkinliği
Muş’un Bulanık ilçesinde Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinliği düzenlendi. Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Bulanık Meslek Yüksekokulu ve Bulanık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi. Aile Destek Merkezinde düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Bulanık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nazire Korkmaz, kadın dayanışmasının güçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla böyle bir etkinliğin düzenlendiğini belirterek, tüm kadınların gününü kutladı. Bulanık Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Feryat Alkan ise kadın hakları mücadelesinin, yalnızca hukukla değil, aynı zamanda güçlü bir iletişim ağı ile pekiştirilmesi gerektiğini belirterek, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde; kadın hakları ve iletişim arasındaki bu güçlü bağ bir kez daha hatırlanmalı, kadınların özgürce seslerini duyurabildiği, haklarını savunabildiği bir toplum için herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiği vurgulanmalıdır. Etkili iletişim, kadın haklarının daha güçlü ve kalıcı bir şekilde korunmasını sağlayacaktır" dedi. Aile Destek Eğitim Merkezinde Çalışan Psikolog Elif Nur Bingöl de kadın olmanın, birçok sıfatı aynı anda tanımak olduğuna dikkat çekerek, "Kadın, bir yandan naifliği ile dünyaya güzellik katan bir yandan dimdik ayakta durarak mücadele edendir. Şefkati ile saran, sevgisiyle büyüten, emeği ile dönüştürendir. Bizler aynı anda hem evlat hem anne hem kardeş hem dost hem öğretmen hem öğrenci oluruz. Kadın olmak kolay değil. Bir kadının güçlü olması beklenir, ama çok güçlü olduğunda eleştirilir. Bugün burada hep birlikte isek, bu sadece kadın olduğumuz için değil; dünyayı değiştirme gücümüzü fark ettiğimiz içindir" ifadelerine yer verdi. AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Halk Eğitim Merkezi Usta öğreticisi Yuva Tiftikoğlu da, "Acıyla yoğrulan, sabırla bilenen kadınlarımız; dünyanın en güzel renkleri, en sıcak dokunuşları, en güçlü umutların eseridir. Kadınlar gününüz kutlu olsun" diye konuştu. Etkinlik sonunda kadın kursiyerlere Bulanık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nazire Korkmaz ve görevli personel tarafından çiçek hediye edildi.
08 Mart 2025 Cumartesi - 12:50
Muş’ta kar kalınlığının 5 metreyi bulduğu grup köy yolunda çalışmalar devam ediyor
Muş’ta İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Derecik-Ilıca-Ağıllı grup köy yollarında yol açma çalışmasına devam ediyor. Muş’ta etkili olan kar yağışının ardından 2 bin 500 rakımlı Derecik-Ilıca-Ağıllı grup köy yolunda çalışma yürüten ekipler, kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu bölgede yol açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bölgede çığ riskine rağmen çalışmalarını titizlikle yürüten ekipler, kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu noktada, 100 metrelik mesafeyi, 4 saatte ancak ulaşıma açabiliyor. Karla mücadele çalışmalarını zorlu şartlar altında yürüttüklerini ifade eden iş makinesi operatörü Mücahit Yıldırım, "İl Özel İdaresi ekipleri olarak, köy ve mezralara ulaşımın sağlandığı Ilıca Grup Köy Yolu’ndayız. 100 metrelik yolu, 4 saatte ancak ulaşıma açabiliyoruz. Kar yağışı ve tipi nedeniyle bölgede yer yer 4 ile 5 metreyi bulan kar kalınlığı var. Zorluklara rağmen yol açma çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.
07 Mart 2025 Cuma - 14:25
Malazgirt’te "Aile İçi Şiddet ve Erken Yaşta Evlilik" semineri
MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle seminer düzenlendi. Malazgirt Sosyal Hizmet Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, kadınları KADES (Kadın Destek Uygulaması) hakkında bilgilendirerek, haklarını koruma konusunda farkındalık oluşturdu. Malazgirt Aile Destek Merkezinde (ADEM) düzenlenen seminere, Malazgirt Sosyal Hizmet Müdürlüğü personeli Sosyolog Leyla Bozkurt, İlçe Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nil Kader Cağaç ve Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli Polis Memuru Uğur Akgün katıldı. Seminerde, usta öğreticiler ve kursiyerlere özellikle "Aile İçi Şiddet, Kadına Yönelik Şiddet ve Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele" konularında önemli bilgiler verildi. Seminerde, KADES uygulaması ile kadınların şiddet, zorla evlilik ve diğer olumsuz durumlardan korunma yolları anlatıldı. Ayrıca, ALO 183 Sosyal Destek Hattı’nın da tanıtımı yapıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder