Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Muş
Mayıs ayında 10 metrelik karda zorlu mücadele
08 Mayıs 2026 Cuma - 14:14:40
Muş’ta kar ve tipi nedeniyle yaklaşık 6 aydır ulaşıma kapalı bulunan 2 bin 600 rakımlı Çavuştepe yolunda, il özel idaresi ekiplerinin zorlu şartlar altında yürüttüğü karla mücadele çalışmalarında sona yaklaşıldı. Muş’ta merkeze bağlı Üçevler grup köy yolunun alternatifi olan Çavuştepe mevkiinde bulunan yolda karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. Yaklaşık 6 aydır yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunan 2 bin 600 rakımlı yolda, il özel idaresi ekipleri çığ riskine rağmen çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürüyor. Yer yer 10 metreyi bulan kar kalınlığı ekiplerin çalışmalarını güçleştirirken, ekipler bazı noktalarda bir günde ancak 100 metrelik alanı ulaşıma açabiliyor. Zorlu coğrafi şartlara rağmen yoğun mesai harcayan ekipler, yolun büyük bölümünü temizlerken çalışmaların yaklaşık yüzde 90’lık kısmı tamamlandı. Kar kütlelerinin oluşturduğu çığ tehlikesine karşı dikkatli şekilde ilerleyen ekipler, güvenlik önlemleri altında çalışmalarını sürdürüyor. İl özel idaresi ekiplerinin aralıksız sürdürdüğü çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanmasıyla yolun ulaşıma açılacağını söyleyen iş makinesi operatörü Muhammed Dinçer, "Çalışmalarımızı 24 saat esasına göre aralıksız sürdürüyoruz. Şu anda Üçevler grup yolunda yol açma çalışmalarına devam ediyoruz. Çalışmaların yaklaşık yüzde 90’lık kısmı tamamlandı, geriye kalan yüzde 10’luk bölümü de Allah’ın izniyle birkaç gün içerisinde ulaşıma açmış olacağız. Burası Üçevler grup yolu olarak geçiyor. Yolun açılmasıyla birlikte Üçevler’e bağlı toplam 10 köy ve 22 mezranın ulaşımı yeniden sağlanmış olacak. Bölgede yer yer kar kalınlığı 10 metreyi aşmış durumda. Zorlu şartlar altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaklaşık 100 metrelik yolu bir günde açabiliyoruz" dedi.
08 Mayıs 2026 Cuma - 09:53
Bulanık’ta "Anadolu İzleri Halk Konseri" büyük ilgi gördü
Muş’un Bulanık ve Malazgirt kaymakamlıklarının koordinasyonunda düzenlenen "Anadolu İzleri Halk Konseri" büyük ilgi gördü. Bulanık ve Malazgirtli müzik öğretmenlerinden oluşan koro, Bulanık Gençlik Merkezi’nde Türkçe ve Kürtçe eserler seslendirildi. Salonu dolduran davetliler, program boyunca seslendirilen eserlere büyük ilgi gösterdi. Türk halk müziğinin unutulmaz isimleri Neşet Ertaş ve Aşık Veysel’in eserlerinin yanı sıra Kürtçe eserlerin de seslendirilmesi geceye ayrı bir renk kattı. Program boyunca sahne alan öğretmenler performanslarıyla büyük beğeni toplarken, salonda bulunan vatandaşlar zaman zaman türkülere hep bir ağızdan eşlik etti. Duygusal eserlerin seslendirildiği anlarda duygu dolu görüntüler oluşurken, hareketli türküler ise salona coşku kattı. Programda sahne alan müzik öğretmenlerinde oluşan koro performansları izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Gençlerin halk müziğine olan ilgisi ve sahnedeki uyumları dikkat çekerken, etkinliğin kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması açısından önemli olduğu vurgulandı. Programa Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, Bulanık Cumhuriyet Savcısı İrfan Engin Kılıçarslan, İlçe Jandarma Komutanı Kazım Tüysüz, İlçe Emniyet Müdürü Engin Arlı, Gençlik ve Spor Müdürü Serhat Akkaya, Bulanık Gençlik Merkezi Müdürü Muhammed Kaya, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 17:13
Kadın üreticilere 3 bin küçükbaş hayvan desteği
MUŞ (İHA) – Muş’ta hayata geçirilen "Kırsalda İkamet Eden Kadınlara Küçükbaş Hayvan Temini Projesi" kapsamında hak sahibi kadın üreticilere 20 küçükbaş hayvan dağıtımına başlandı. Muş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Muş Valiliği ve İl Özel İdaresinin katkılarıyla yürütülen "Kırsalda İkamet Eden Kadınlara Küçükbaş Hayvan Temini Projesi" kapsamında kadın üreticilere küçükbaş hayvan desteği sağlanıyor. Proje kapsamında kırsalda yaşayan kadınların hayvancılık faaliyetlerine katılımının artırılması ve aile işletmelerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Proje çerçevesinde yaklaşık 3 bin adet küçükbaş hayvan iki etap şeklinde hak sahiplerine dağıtılacak. Toplam bütçesi 40 milyon TL olan proje yüzde 70 hibeli olarak uygulanacak proje sayesinde kırsalda yaşayan kadınların üretim süreçlerine daha aktif katılması, hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve aile ekonomilerine katkı sağlanması hedefleniyor. Kadın üreticilere verilen 1 koç ve 19 koyun desteğiyle birlikte kırsalda üretim kapasitesinin artırılması, sürdürülebilir hayvancılığın teşvik edilmesi ve bölge ekonomisine katkı sunulması amaçlanırken, proje kapsamında desteklerin ilerleyen süreçte de devam edeceği belirtildi. Düzenlenen hayvan dağıtım töreninde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Necattin Gönç, Muş’un verimli ve sulanabilir tarım arazileri, geniş meraları, hayvan varlığı ve su kaynaklarıyla tarım ve hayvancılık açısından önemli bir üretim potansiyeline sahip olduğunu belirterek, "Müdürlük olarak bu potansiyeli değerlendirmek, üretimimizi çeşitlendirmek ve aile işletmelerimizi güçlendirmek amacıyla çeşitli çalışmalar ve projeler yürütüyoruz. Yürüttüğümüz projelerden biri de ‘Kırsalda İkamet Eden Kadınlara Küçükbaş Hayvan Temini Projesi’dir. Özellikle kırsal alanlar bizler için büyük önem taşımaktadır. Çünkü asıl üretim potansiyelimizin bulunduğu alanlar buralardır. Dolayısıyla bu projeyle kırsalda üretimi güçlendirmeyi, aile işletmelerini desteklemeyi ve kadınlarımızı üretime daha fazla dahil ederek aktif rol almalarını sağlamayı hedefliyoruz. Proje kapsamında yaklaşık 3 bin adet hayvan dağıtımı gerçekleştireceğiz. Projemizin toplam bütçesi 40 milyon TL olup, finansmanı Muş İl Özel İdaresi üzerinden sağlanmaktadır. Yaklaşık yüzde 70 hibeli olarak yürütülen bu proje kapsamında, 12-24 aylık hayvanların hak sahiplerine dağıtımı yapılacaktır. Bu yaş aralığındaki hayvanlar, kadınlarımızın üretime hızlı bir şekilde dahil olabilmesi açısından önem taşımaktadır. Ayrıca hayvanları mümkün olduğunca il dışından seçtik. Böylece sürü kalitesini artırmayı ve kan tazeliğini sağlamayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki projemiz orta ve uzun vadede önemli sonuçlar ve olumlu etkiler ortaya koyacaktır. Bu projenin başta ilimize, genel anlamda ise ülkemiz hayvancılığına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 14:18
Muş’ta JSGA tanıtım faaliyeti öğrencilerden yoğun ilgi gördü
Jandarma Sahil Güvenlik Akademisince (JSGA) Muş Fen Lisesi bahçesinde düzenlenen tanıtım faaliyetinde, öğrencilere akademik eğitimler, subay ve astsubay alım süreçleri ile teşkilatın çalışma alanları hakkında bilgi verildi. Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi tarafından Muş Fen Lisesi bahçesinde düzenlenen "Tanıtım Faaliyeti", öğrencilerden büyük ilgi gördü. Muş İl Jandarma Komutanlığı personelinin de katıldığı etkinlikte lise öğrencilerine yönelik bilgilendirme stantları kuruldu. Etkinlik kapsamında ortaöğretim öğrencilerine, Jandarma Sahil Güvenlik teşkilatlarının görev alanları, akademik eğitim imkanları, subay ve astsubay alım süreçleri ile mesleki kariyer fırsatları hakkında bilgi aktarıldı. Kurulan stantlarda, Jandarma Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde kullanılan teknolojik ekipmanlar, trafik uygulamalarında kullanılan cihazlar, sualtı arama kurtarma faaliyetleri, siber suçlarla mücadele çalışmaları ve narkotik suçlarla mücadele alanları öğrencilere tanıtıldı. Öğrenciler, ekipmanları yakından inceleme fırsatı bulurken görevli personelden detaylı bilgi aldı. Programa ayrıca Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ile Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de stant açarak katıldı. Görevli personel tarafından öğrencilere trafik güvenliği, bilinçli internet kullanımı, aile içi şiddetle mücadele ve çocukların korunmasına yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Öğrencilerden Tuba Arslan ise okulda kurulan jandarma stantlarını gezdiklerini belirterek, "Jandarma ekibi okulumuzda stant kurdu. Stantları gezdik. Jandarmalar ve kadın subaylar gelmişti, hepsi çok samimi ve ilgiliydi. Dron ve dürbünleri tanıdık, ekipmanları yakından görmek bizim için çok etkili oldu. Bu sayede jandarma olmaya heveslendim" dedi. Öğrencilerden Medine Atam da kurulan stantların oldukça eğitici olduğunu ifade ederek, "Kurdukları stantlar gerçekten çok eğiticiydi. Stantları teker teker gezdik ve nerede, nasıl kullanıldıklarını bizlere açıkladılar. Bütün malzemeler hakkında bilgi sahibi olduk. Ben de bu sayede kadın subaylığa çok heves ettim" ifadelerini kullandı. Öğrencilerden Ezel Has ise stant kuran jandarma ekipleri ve kadın subaylardan birçok konuda bilgi aldıklarını belirterek, "Stant kuran jandarma ekipleri ve kadın subaylarımızdan oldukça fazla bilgi aldık. Getirdikleri cihazları ve dürbünleri tanıdık. Eğitici köpekleri vardı, onları da yakından görme fırsatımız oldu. Jandarmanın arama-kurtarma çalışmalarında kullandığı ekipmanları ve yaptıkları işleri bizlere anlattılar ve tanıttılar. Çok verimli bir stant oldu, bütün malzemeleri öğrenmiş olduk. Bu stantlar kurulmadan önce jandarmayı bu kadar yakından tanımıyorduk. Bu etkinlik sayesinde jandarmayı daha yakından tanımış ve bilgi sahibi olmuş olduk" diye konuştu. Öğrencilerden Defne Seviş de daha önce jandarma mesleğine bu kadar ilgi duymadığını ancak düzenlenen tanıtım faaliyetinin ardından mesleğe olan ilgisinin arttığını ifade ederek, "İleride jandarma mesleğini tercih edebilirim. Bu stantlar sayesinde ülkemizin savunmasının çok daha güçlü olduğunu öğrendik. Özellikle kadın subaylar çok ilgimi çekti" dedi.
11 Şubat 2024 Pazar - 18:37
Varto’da şehit yakınları ve jandarmadan köy ilkokuluna anlamlı ziyaret
Muş’un Varto ilçesinde Terör Mağdurları ve Malulleri Şehit ve Gazi Aileleri Derneği üyeleri ve Muş İl Jandarma Komutanlığı personeli, ziyaret ettikleri Yılanlı köyü ilkokulunda öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Terör Mağdurları ve Malulleri Şehit ve Gazi Aileleri Derneği üyeleri ve Muş İl Jandarma Komutanlığı personeli, Yılanlı köyü ilkokulunu ziyaret ettiler. Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü köyde öğrencilerin aldıkları hediyelerle yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi. YTerör Mağdurları ve Malulleri Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Genel Başkanı Murat Karaca, bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini belirterek, “Genel Başkan Yardımcımız Muhammed Sefa Şahin ve yönetim kurulu üyelerimiz, il jandarma ekiplerimiz ve Varto ilçe jandarma ekiplerimizle birlikte köy okullarımızda geleceğimizin teminatı olan çocuklarla buluşarak, hediyelerini verdik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun inşallah. Yapmış olduğumuz programda bizleri yalnız bırakmayıp, bu anlamlı günde bizlere katılım sağlayan onursal üyemiz TİBFED Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Kundak başkanımıza teşekkürlerimizi sunar, bize verdiği desteklerinden ötürü teşekkür ederiz” dedi.
11 Şubat 2024 Pazar - 17:38
TFF3. Lig: 1984 Muşspor: 3 - Bergama Sportif Faaliyetler: 0
TFF 3. Lig 4. Grup müsabakasında 1984 Muşspor, sahasında karşılaştığı Bergama Sportif Faaliyetleri 3-0 mağlup etti. Hakemler: Alper Oran, Abdullah Melih Karaduman, Uğur Çakmak 1984 Muş Spor: İlker Günay, Salih Zafer Kurşunlu, Efe Karaoğlu, Mahsun Çapkan (Ömer Çetinbaş dk. 63), İlker Avşar (Bertuğ Başdemir dk. 62), Ahmet Abdullah Çakmak (Ozan Papaker dk. 63), Mervan Yusuf Yiğit (Mehmet Ersavaş dk. 74) Ebu Sıddık Çelik, Furkan Gedik (Ayetullah Korkmazer dk. 89), Osman Kocaağa, Kadir Yazıcı Bergama Sportif Faaliyetler: Doğukan Özçimen, Ali Fırat Okur (Kağan Topçu dk. 46), Ferhat Çulcuoğlu (Güven Güneri dk. 56), Burak Göksel (Ferhat Öztaşdelen dk. 56), İbrahim Şirin (Berkant Alpşanlı dk. 75), Erhan Şentürk, Yakup Anıl Karadağ, Arda Okumuş, Mert Çakar, Fuat Duran, Berkay Aykurt (Yusuf Can Abay dk. 26) Sarı kartlar: Mahsun Çapkan (dk. 44) (1984 Muşspor) Ali Fırat Okur (dk. 46), İbrahim Şirin (dk. 75) (Bergama Sportif Faaliyetler) Goller: İlker Avşar (dk. 11), Furkan Gedik (dk. 25), Efe Karaoğlu (dk. 86 Pen.) (1984 Muşspor)
11 Şubat 2024 Pazar - 14:25
Rakip takım sahaya çıkmayınca Yeşil Vartospor hükmen galip geldi
Bölgesel Amatör Lig 9. Grup’ta mücadele eden Yeşil Varto Spor, rakibi Diyarbakır Çınar Belediyesispor’un sahaya çıkmaması üzerine 3-0 hükmen sayıldı. BAL 9. Grup’ta Yeşil Varto Spor - Çınar Belediyesispor mücadelesi oynanmadı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından saha kar küreme aracı ile temizlemesinin ardından Varto Stadı’nda saat 13.00’te başlaması gereken ve hakemliğini Fevzi Kadir Üreyil’in yapacağı maça Çınar Belediyesispor takımı çıkmadı. Rakip takımın sahaya çıkmaması üzerine Yeşil Vartospor 3-0 hükmen galip sayıldı. Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Varto İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Aktaş, Çınar Belediyesispor’un ligden düşme potasına girdiğini belirterek, “Yeşil Vartospor oyuncuları maç saatinden önce buradaydılar, antrenmanlarını yapıp beklediler. Hakemlerimiz sahaya çıktı ve rakip takım gelmediği için maç oynanmadı. 3 puanı Yeşil Vartospor Kulübümüz kazanmış oldu. Yeşil Vartospor’a bundan sonraki müsabakalarda başarılar dilerim” dedi. Bugün oynanması gereken maça rakip takımın gelmediğini ifade eden Yeşil Vartospor Teknik Direktörü Şemsettin Çiftçi ise "Gerçekten gelmelerini istiyoruz. Bizim gençlerin maç oynamaları gerektiğini de düşünüyoruz. Son derece yetenekli bir takımımız var. İnşallah bundan sonra hem skor hem de futbol olarak Varto’muzu ve Muş’umuzu temsil edecek müsabakalara imza atacağız. Buna yürekten inanıyorum. Şu anda Yeşil Vartospor’un 6 puanı var. Bugün 3-0 hükmen maçı aldık. Vatandaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
10 Şubat 2024 Cumartesi - 16:18
1984 Muşspor, Süper Lig’den kaleci Doğukan Kaya ile anlaştı
Muş’un köklü kulüplerinden olan 1984 Muşspor, Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü’nün genç kalecisi Doğukan Kaya ile anlaştı. MKE Ankaragücü Kulübünden yapılan açıklamada, 24 yaşındaki kaleci Doğukan Kaya’nın Muş ekibinin formasını giyeceği belirtildi. 2022 yılında Kocaelispor’dan MKE Ankaragücü’ne transfer olan yetenekli kaleci, sarı-lacivertli formayı sadece 1 resmi maçta giydi. MKE Ankaragücü, Doğukan Kaya’nın daha fazla saha deneyimi kazanması ve gelişimi için 1984 Muşspor’a kiraladı. Öte yandan dış transfer çalışmalarını aralıksız sürdüren 1984 Muşspor yetilileri ise bu hamle ile hem kaleci pozisyonunu güçlendirmek hem de sezon sonuna kadar daha rekabetçi bir kadro oluşturmak adına Doğukan Kaya’yı kadrolarına kattığını belirtti. Bu transferin, genç yeteneklerin gelişimine ve alt liglerdeki takımların güçlenmesine katkı sağlayacağı ifade edildi. Doğukan Kaya kimdir? Doğukan Kaya, 16 Ocak 2000 tarihinde Kocaeli şehrinde doğdu. 1,91 boyunda olan kaleci sağ ayağını kullanıyor. MKE Ankaragücü takımına 1 Temmuz 2022 tarihinde katılan Kaya’nın MKE Ankaragücü ile sözleşmesi 30 Haziran 2026 tarihinde bitiyor. Futbolcunun bonservis değeri 100 bin Euro.
10 Şubat 2024 Cumartesi - 15:46
Varto yakınlarında ortaya çıkan domuz sürüsü paniğe sebep oldu
Muş’un Varto ilçesi yakınlarında ortaya çıkan domuz sürüsü, bölge sakinlerini panikletti. Varto ilçesine doğru seyir halindeki araç sürücüsü Veysel Alçin adlı bir vatandaş, cep telefonu kamerasıyla bu ilginç anları kaydetti. Alçin’in görüntülerinde, bir arada bulunan yaklaşık 10 domuzun bölgede dolaştığı görülüyor. Domuz sürüsünün, açlık nedeniyle köy yakınlarına indiği düşünülüyor. Videoları çeken Alçin, bu durumu hayretler için karşıladığını belirterek, onlarca domuzu izlemenin etkileyici bir deneyim olduğunu ifade etti. Olay, bölgede domuz popülasyonunun artışına ve açlıkla mücadele etmeye çalışan hayvanların yerleşim bölgelerine yaklaşmasına dair endişeleri gündeme getirdi. Ayrıca, bölge sakinleri de bu tür durumlarda dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor. Domuzların kontrolsüz bir şekilde artış göstermesinin, tarım alanlarına ve yerleşim bölgelerine zarar verebileceği endişesiyle önlemlerin titizlikle alınması gerekiyor.
10 Şubat 2024 Cumartesi - 15:01
Muş’ta soğuklar hayatı olumsuz etkilerken, doğa eşsiz görüntüler sundu
Muş’ta son günlerde etkisini artıran soğuk hava yaşamı olumsuz etkilese de doğa tutkunlarına muhteşem manzaralar sunuyor. Kış mevsiminin en sert anlarından birini yaşayan Muş, soğuk havasıyla hayatı olumsuz etkiliyor. Ancak, bu durumun yanı sıra doğa, beyaz örtüsüyle büyüleyici manzaralar sergiliyor. İl genelinde etkili olan soğuklar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, karla kaplı dağlar ve ormanlar, kartpostallardan fırlamış gibi görünen görsellere sahne oluyor. Doğaseverler, soğuk hava şartlarına rağmen doğanın bu eşsiz güzelliğini görmek için dışarı çıkıyor ve fotoğraf makineleriyle bu anları ölümsüzleştiriyorlar. Muş’ta yaşanan bu atmosfer, hem yerel halkı hem de şehre gelen ziyaretçileri etkileyerek unutulmaz vakitler geçirtiyor. Soğuklar ne kadar zorlayıcı olursa olsun, doğanın bu eşsiz güzellikleri insanları kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Muş’ta doğa fotoğrafı çeken Ömer Aksoy, soğuk havanın ve kar yağışının sunduğu bu eşsiz manzaraları fotoğrafladığını belirterek, “Murat Köprüsü bu eşsiz manzaranın ortasında bir tablo gibi duruyor. Biz fotoğrafçılar da bu kartpostallık görüntülerinin ölümsüzleştirmek adına bu anları fotoğraflıyoruz. Sosyal medyalarda bunları paylaşıyoruz. Fotoğrafçı arkadaşlarımızı Muş’a davet ediyoruz. Hem yaz aylarında açan laleler olsun hem de kışın karıyla birlikte güzel bir görüntü oluşturuyor. Tüm fotoğrafçı dostlarımız muşa davet ediyoruz” dedi.
09 Şubat 2024 Cuma - 16:18
Diyarbakır Çınarspor ile Yeşil Vartospor maçı öncesi saha kardan temizlendi
MUŞ (İHA) – Bölgesel Amatör Lig’inde mücadele eden Diyarbakır Çınarspor ile Yeşil Vartospor’un Pazar günü oynayacağı maç öncesi saha kardan temizlendi. Varto Kaymakamı Musa Ayyıldız ile Muş Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’in destekleriyle gönderilen kar küreme aracıyla gençlik merkezi personelince statta kar temizleme çalışması başlatıldı. Taraftarın da destek verdiği çalışmalarda stadyum kısa sürede maça hazır hale getirildi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Aktaş, saha zemininin ve çimlerin zarar görmemesi için insan gücüne ihtiyaç duyduklarını söyledi. Stadyumu pazar günü oynanacak maça hazır hale getirmek için çalıştıklarını belirten Aktaş , "İlçemizde yağan kar yağışı sonrası top sahamızda yaklaşık 50 santimetreye yakın karla birlikte saha zemini kapandı. Bu nedenle ağır tonajlı araçlarla zemine zarar vermek istemedik. Taraftarlarımızla ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüzde görevli arkadaşlarımızla yoğun bir mesai harcadık. Kaymakamımız Musa Ayyıldız’ın destekleri ve il müdürlüğümüzden gönderilen kar küreme aracımızla çalışmalarımızı yaptık. Bu konuda emeği geçen Kaymakamımız Musa Ayyıldız ile İl Gençlik ve Spor Müdürümüz Mehmet Arif Taşdemir’e bize sundukları desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Pazar günü oynanması planlanan Diyarbakır Çınarspor ile Yeşil Vartospor müsabakası için karla kaplı olan top sahamızı temizledik. Emeği geçen taraftarlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu. Taraftarlardan Ferhat Sinanoğlu ise arkadaşlarıyla el ele vererek sahadaki temizlik çalışmasına katıldıklarını söyledi.
09 Şubat 2024 Cuma - 11:53
Muş’ta karla mücadelede büyük başarı: Tüm köy ve mezra yolları açıldı
Muş’ta geçen hafta yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, il özel idaresi ekiplerinin kararlı çabalarıyla tekrar ulaşıma açıldı. Muş’ta kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşıma kapanan tüm köy ve mezra yolu, il özel idaresi ekiplerince açıldı. Özellikle 85 köy ve birçok mezranın yollarının kapanmasıyla başlayan mücadele, ekiplerin özverili çalışmalarıyla sonuç verdi. Bugün itibariyle 368 köy ve 217 mezraya ulaşımın sağlandığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar kalınlığının yer yer 2-3 metreyi aştığı yüksek kesimlerde dahi ekiplerin kesintisiz çalışmasıyla ulaşıma kapalı bir yolun kalmadığını vurguladı. Varto ilçesine bağlı Kartal Deresi’nde yol açma çalışmaları yapan kepçe operatörü Mücahit Yıldırım, etkili olan fırtına nedeniyle Kartal Deresi ve bağlı mezraların yolunda kar temizleme çalışması yaptıklarını belirterek, “Kar yağışı durdu ancak fırtına ve tipi nedeniyle yollarımız sürekli kapanıyor. Yer yer 3-4 metreyi bulan kar kalınlığında ilerlemekte güçlük çekiyoruz. Zor şartlarda görev yapıyoruz. Ancak vatandaşın ulaşımını sağlamak zorundayız. Bu açıdan 7/ 24 esasına göre görev yapmak zorundayız. Zaman zaman çığ tehlikesi de atlatıyoruz” şeklinde konuştu.
09 Şubat 2024 Cuma - 09:30
Mahsur kalan 22 kişi kurtarıldı
Muş’un Hasköy ilçesi ile Bitlis’in Mutki ilçesi arasındaki kara yolunda olumsuz hava şartları nedeniyle mahsur kalan 6 araçtaki 22 kişi, ekiplerin müdahalesiyle kurtarıldı. Hasköy-Mutki kara yolunun Kaymakam Çeşmesi mevkiinde kar ve tipi etkisiyle yolda kalan araçlar için alarm verildi. Olay yerine yönlendirilen Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri, 3 saatlik zorlu bir çalışma sonucunda araçları kurtardı. Ekip Şefi İdris Kaya, yapılan çalışmalar neticesinde 6 araçta mahsur kalan 22 kişiyi kurtardıklarını ve yollarına devam etmelerini sağladıklarını belirtti.
08 Şubat 2024 Perşembe - 20:10
Muş İl Müftülüğünde görev yapacak 11 İŞKUR personeli kura ile belirlendi
Muş İl Müftülüğüne Toplum Yararına Programlar (TYP) çerçevesinde alınacak 11 kişi için kura çekimi gerçekleştirildi. Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Muş İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyurunun ardından, başvurular e-Devlet üzerinden ve ALO 170 iletişim hattı aracılığıyla alınmıştı. Bugün noter huzurunda yapılan kura çekiminde 1 erkek ve 10 kadın olmak üzere toplam 11 kişinin ismi belirlendi. Bu çerçevede, Müftülük bünyesinde istihdam edilecek olan yeni personellerin belirlenmesiyle ilgili süreç tamamlanmış oldu.
08 Şubat 2024 Perşembe - 20:05
Muşspor’dan defans ve orta sahaya takviye
TFF 3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden Muşspor, devre arası transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek adına önemli adımlar attı. Muşspor, 2023-2024 sezonuna şampiyonluk parolasıyla başlamış ve ligde ikinci sıraya yerleşmiş durumda. Bu başarılı performansı sürdürebilmek ve şampiyonluk hedefine ulaşabilmek adına yapılan transferler, takımın rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor. 31 yaşındaki tecrübeli defans oyuncusu Canberk Dilaver, Diyarbekirspor’dan transfer edilirken, 33 yaşındaki orta saha oyuncusu Mehmet Özsavaş ise Kırşehirspor’dan kadroya dahil edildi. İki oyuncunun da deneyimleriyle takıma katkı sağlaması bekleniyor. Muşspor’un yeni transferleriyle birlikte güçlenerek ligdeki başarısını sürdürmesi ve hedeflerine emin adımlarla ilerlemesi bekleniyor.
08 Şubat 2024 Perşembe - 09:21
İglo kahvehaneye büyük ilgi
Muş’un Kültür Mahallesi’nde çay ocağı işleten Yılmaz Alak, kar yağışını eğlenceye dönüştürerek yaptığı iglo kahvehaneyle vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Kardan yapılan kahvehane içerisinde müşterilerine çay, kahve ve sıcak süt hizmeti sunan Alak, kar yağışının etkisiyle dikkat çekici bir aktiviteye imza attı. İlk olarak yoğun kar yağışını fırsata çeviren Alak, kürek yardımıyla kar yığınlarını üst üste topladı. Daha sonra çeşitli araç ve gereçlerle kar yığınını şekillendirerek içerisini oyarak bir kulübeye dönüştürdü. İşletmesinden taşıdığı masa ve sandalyeleri kardan kulübenin içine yerleştiren Alak, böylelikle çevredeki vatandaşların ilgisini çekti. "Muş Otantik" tabelasını kardan yapılan kulübenin üzerine monte eden Alak, kenarına ise "Muş iglo ev - çay, kahve ve süt" yazılı bir tabela yerleştirdi. Bu özgün girişimle müşterilerine farklı bir deneyim sunan Yılmaz Alak, kar yağışının keyfini işletmesindeki misafirleriyle birlikte çıkarıyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nin yoğun yağış aldığını söyleyen Yılmaz Alak, kar yağışını eğlenceye çeviren yöntemler bulduğunu belirterek, “Şehrimize çok fazla kar yağdığı için bunu eğlenceye çevirdim. Kar yığınlarını kürek yardımıyla bir araya getirdim. Kardan iglo ev dediğimize benzer bir çay ocağı şeklinde yer yaptım. Hayatımıza keyif ve eğlence katarak, insanların dikkatini çekmek için bu iglo evi yaptım. Müşterilerimiz ve misafirlerimiz, bu kardan kahvehanede çay içmek istiyorlar. Bunun içerisinde çay içmenin tadının ve keyfinin farklı olduğunu söylüyorlar. Müşterilerimiz kardan kahvehanemizde fotoğraf çekiyor, muhabbet ediyor ve eğleniyor. Zaman zaman kendimizde burada çay içiyoruz. Kardan kahvehanede çay içiyoruz, muhabbet ve sohbet ediyoruz. İnsanlarımız bunun içerisinde çay, kahve ve süt içiyor” dedi. İglo kahvehanede arkadaşları ile çay içen Fotoğraf Sanatçısı Kenan Demir ise “Kahvehane işletmecisi ağabeyimiz kardan bir kahvehane yapmış. Hayatın ve insanların bizleri fazlasıyla yorduğu bu zaman diliminde üzerimizdeki ağırlıkları atmak adına, çok farklı ve bir o kadar otantik olan kardan kahvehaneye gelerek çayımızı, kahvemizi yudumlayarak üzerimizdeki negatif ağırlıklarımızı attık” diye konuştu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder