Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Muş
Muş’ta dere ıslah çalışması
17 Mayıs 2026 Pazar - 14:04:17
Muş’ta etkili olan yoğun yağışların ardından Devlet Su İşleri (DSİ) 172. Şube Müdürlüğü ekipleri, dere yataklarında ıslah ve temizlik çalışmalarına başladı. Ağartı köyü, Varto ilçesine bağlı Erdoğan köyü ile Bulanık ilçesindeki Aşağıbüklü köyünde yürütülen çalışmalarda ekipler dere yataklarında biriken taş ve rusubatları temizleyerek taşkın riskini azaltmayı hedefliyor. DSİ 172. Şube Müdürlüğü yetkilileri, 2026 yılı içerisinde yaklaşık 100 yerleşim yerinde dere ıslah çalışması planlandığını belirterek, çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti. Yürütülen çalışmalarla birlikte hem taşkın riskinin azaltılması hem de dere yataklarının temizlenmesinin amaçlandığı kaydedildi. Öte yandan, 2026 yılı içerisinde sulama ve içme suyu alanında herhangi bir su sıkıntısı beklenmediği bildirildi.
17 Mayıs 2026 Pazar - 14:01
Öğrenciler Kızılağaç Kanyonu’nda doğa yürüyüşü yaptı
MUŞ (İHA) – Muş’ta bir araya gelen üniversite öğrencileri, Kızılağaç Kanyonu’nda düzenlenen etkinlik kapsamında doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. 24 öğrenci ve akademisyenin katıldığı etkinlik, Kızılağaç Belediyesi’nin ulaşım desteğiyle düzenlendi. "İletişimin Gücü Sporun Enerjisiyle Buluşuyor" temasıyla gerçekleştirilen programda öğrenciler, kanyonun doğal güzellikleri eşliğinde yürüyüş yaptı. Genç İletişimciler Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Figan ile Öğretim Görevlisi Mehmet Furkan Şahin koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, zorlu parkurda doğayla iç içe vakit geçirdi. Yürüyüş boyunca belirli noktalarda mola veren öğrenciler, hem fiziksel aktivite yaptı hem de sosyal etkileşim imkanı buldu. Etkinlik kapsamında iletişim fakültesi öğrencileri fotoğraf ve video çekimleri yaparak uygulamalı içerik üretimi gerçekleştirirken, spor bilimleri öğrencileri ise doğa yürüyüşü deneyimi kazandı. Öğle saatlerinde verilen yemek molasının ardından yürüyüşe devam eden ekip, dönüş parkurunu sorunsuz şekilde tamamladı. Etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan Mehmet Furkan Şahin, öğrencilerin doğayla iç içe sportif faaliyetlerde bulunmasının fiziksel ve sosyal gelişim açısından önemli olduğunu belirterek, bu tür organizasyonların ekip ruhunu güçlendirdiğini ifade etti. Program, öğrencilerin hatıra fotoğrafı çekmesiyle sona erdi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 23:55
Muş’ta kontrolden çıkan otomobil köprüden düştü: 2 yaralı
Muş’ta kontrolden çıkan otomobilin köprüden düştüğü kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, Sudurağı köyü girişinde meydana geldi. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil köprüden aşağı düştü. İhbar üzerine olay yerine jandarma, sağlık, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Otomobilde sıkışan M.S.A. ile M.A., ekiplerin çalışmasıyla çıkarılarak ambulansla Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 23:32
Korkut’ta lise öğrencileri tarih yolculuğuna çıktı
Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Anadoluyuz Biz Projesi" kapsamında Muş’un Korkut ilçesindeki 40 kız lise öğrencisinin, tarih yolculuğa başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Korkut Gençlik Merkezi koordinesinde "Malazgirt’ten Kurtuluşa Milli Mücadele Rotaları" temasıyla 40 kız lise öğrencisi ve 3 öğretmen, Milli Mücadele’nin önemli durakları olan Samsun, Sivas ve Erzurum’daki tarihi alanları ziyaret edecek. Öğrenciler, Bandırma Vapuru’nun yanı sıra Erzurum ve Sivas kongrelerinin yapıldığı tarihi binaları yerinde görme fırsatı bulacak. Gezi programının son bölümünde ise Trabzon’daki tarihi ve doğal alanlar ziyaret edilecek. Korkut Gençlik Merkezi önünde düzenlenen uğurlama programında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç, Korkut’taki lise öğrencilerini tarihi yolculuğa çıkardıklarını belirtti. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Anadoluyuz Biz Projesi’nin gençlerin tarihi, kültürel ve sosyal gelişimleri açısından çok önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Kılıç, şunları kaydetti: "Bakanlığımızın Anadoluyuz Biz Projesi sayesinde gençlerimiz yalnızca farklı şehirleri görmüyor, aynı zamanda milletimizin ortak hafızasını, tarihi mücadelesini ve kültürel değerlerini yerinde tanıma imkanı buluyor. Özellikle Milli Mücadele’nin önemli durakları olan Samsun, Sivas ve Erzurum’un gençlerimiz üzerinde çok güçlü bir tarih bilinci oluşturacağına inanıyoruz. Malazgirt ruhundan Milli Mücadele’ye uzanan tarihi mirasımızın gençlerimiz tarafından yerinde hissedilmesini çok önemsiyoruz. Bu tarihi rota gençlerimiz için önemli bir bilinç ve değer yolculuğu olacaktır." Korkut Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cihat Duygu ise gençlerin yalnızca şehirleri değil, aynı zamanda milletin hafızasını ve bağımsızlık mücadelesinin izlerini de tanıyacağını belirterek, "Malazgirt’ten Kurtuluşa uzanan bu yolculukta gençlerimizin tarihi ve kültürel değerlerle buluşmasını çok kıymetli buluyoruz" dedi. Uğurlama programının ardından öğrencileri taşıyan otobüs yola çıktı.
02 Mart 2023 Perşembe - 14:05
Depremden etkilenen çocuklar kızaklarla kayarak eğlendi
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Muş’a gelen ailelerin çocukları, Güzel Tepe Kayak Merkezinde düzenlenen etkinlikte kızaklarla kayarak güzel bir gün geçirdi.
02 Mart 2023 Perşembe - 11:00
Kar kaplanları yeşil sahalara indi
MUŞ (İHA) – Muş’ta amatör lig maçlarının oynandığı sentetik çim yüzeyli futbol sahaları kardan temizlenerek kullanıma hazır hale getirildi.
01 Mart 2023 Çarşamba - 17:13
Muş’ta biberle kamufle etmek istedikleri uyuşturucu Thor’dan kaçmadı
MUŞ (İHA) – Muş’ta üzerine biber döküp kamufle etmek istedikleri 13 kilo eroin ile 5 kilo 900 gram Metamfetamin, narkotik köpeği Thor’un hassas burnuna takıldı.
01 Mart 2023 Çarşamba - 13:06
Ailelerin evlat nöbeti üç hafta sonra tekrar başladı
Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden dolayı 3 hafta ara verdikleri evlat nöbetine soğuk havaya rağmen tekrar başladı.
28 Şubat 2023 Salı - 18:54
Maçın geliri depremzedelere bağışlandı
Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde yıkıma neden olan depremler sonrası spor camiası tek yürek olurken bir katkıda 1984 Muşspor dan geldi.
28 Şubat 2023 Salı - 18:02
TFF3. Lig: 1984 Muşspor: 1 - Bursa Yıldırımspor: 0
TFF 3.
28 Şubat 2023 Salı - 12:55
Depremzede vatandaşlar için hobi kursları açıldı
Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Danişment Gazi Yurdunda misafir edilen depremzede vatandaşlar için hobi kursları açıldı.
27 Şubat 2023 Pazartesi - 14:01
Depremden etkilenen 558 öğrenci Muş’ta eğitime başladı
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan depremlerden etkilenen 558 öğrenci Muş’taki çeşitli okullarda ders başı yaptı.
27 Şubat 2023 Pazartesi - 13:25
Bulanık’ta depremzede çocuklar için etkinlik düzenlendi
Muş’un Bulanık Kaymakamlığı tarafından ilçede konaklayan depremzede çocuklar için moral ve motivasyon etkinliği düzenlendi.
26 Şubat 2023 Pazar - 10:51
Muşspor-Yıldırım Spor maçının geliri depremzedelere bağışlanacak
1984 Muşspor Kulüp Başkanı Nevzat Kaya, Bursa Yıldırım Spor ile karşılaşacakları maçın gelirinin depremzedelere bağışlanacağını duyurdu.
25 Şubat 2023 Cumartesi - 09:09
Psikososyal destek ekipleri depremzedeler için ilk günden itibaren sahada
Psikososyal destek ekipleri Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden itibaren asrın felaketinden etkilenen çocuklar ve vatandaşlarla yakından ilgilenerek yaraları sarmaya devam ediyor.
24 Şubat 2023 Cuma - 13:33
Muşspor ertelenen maçın hazırlıklarına başladı
Muş’ta olumsuz hava şartları ve Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi nedeniyle ertelen Muşspor ve Bursa Yıldırım Spor maçının tarihi netleşti.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder