Yerel Haberler
Nevşehir
Dimili kadınlardan copilot deneyimi 08 Mart 2026 Pazar - 17:51:58 Nevşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen "Şalvarını Kap Gel Slalom Etkinliği" renkli görüntülere sahne oldu. Yöresel kıyafetleri olan dimileriyle etkinliğe katılan kadınlar, Kapadokya Motor Sporları Kompleksi’nde copilot deneyimi yaşayarak unutulmaz anlar yaşadı. Nevşehir Belediyesi’nin Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırladığı program, Nevşehir-Sulusaray yolu üzerinde bulunan Kapadokya Motor Sporları Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe yöresel kıyafetleri olan dimileriyle gelen kadınlar, düzenlenen slalom etkinliğinde hem heyecan hem de eğlence dolu anlar yaşadı. Program kapsamında kadınlar, copilot araç sürme deneyimini 2025 Türkiye Ralli Şampiyonu Sevgi Aktürk ile birlikte yaşadı. Ralli otomobili ile yapılan slalom gösterisinde dimili kadınlar araçlara binerek hız ve adrenalin dolu bir deneyim yaşadı. Etkinliğe katılan ve ilk kez böyle bir deneyim yaşadığını belirten kadınlar, yaşadıkları heyecanı şu sözlerle anlattı: "Güzeldi, çok heyecanlıydı. İlk defa bindim, çok memnun kaldım. Her şey çok güzeldi ve heyecanlıydı. Normalde araç kullanıyorum ama bunun heyecanı çok farklı. Bundan sonra tekrar denemek isterim." 2025 Türkiye Ralli Şampiyonu Sevgi Aktürk ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlarla birlikte böyle bir etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Öncelikle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadınlarla birlikte burada olmak beni çok mutlu ediyor. Yanımda kadınların olması benim için çok güzel. Kadınlara sadece çiçek verilmesini değil, özgürlük, mutluluk ve huzur verilmesini isterim. Sağlıklı ve özgürce yaşayabildikleri bir hayat diliyorum" dedi. Kadınların dimileriyle katıldığı slalom etkinliği, hem yöresel kültürün hem de kadınların cesaretinin bir araya geldiği renkli görüntülerle sona erdi.
08 Mart 2026 Pazar - 11:14 Kapadokya’da kadın turistlere çiçekli 8 Mart sürprizi Nevşehir’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Göreme Açık Hava Müzesi’ni ziyaret eden yerli ve yabancı kadın turistler çiçeklerle karşılandı. Kapadokya’nın önemli destinasyonları arasında yer alan Göreme Açık Hava Müzesi’ne gelen kadın turistlere Nevşehir Müze Müdürü Gökhan Maskar tarafından çiçek takdim edilerek Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Müze girişinde gerçekleştirilen etkinlikte kadın ziyaretçilere çiçek verilirken, turistler bu anlamlı sürpriz karşısında mutluluk yaşadı. UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Kapadokya’nın en önemli ziyaret noktalarından biri olan Göreme Açık Hava Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, kadın turistlerin günleri de kutlandı. Nevşehir Müze Müdürü Gökhan Maskar yaptığı açıklamada, Kapadokya’yı ziyaret eden kadın misafirlerin Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak amacıyla küçük bir jest yapmak istediklerini belirterek, "Kapadokya’yı ziyaret eden kadın misafirlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak istedik. Kadınlarımız toplumun her alanında çok önemli bir yere sahip. Bu vesileyle tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" dedi. Çiçekle karşılanan yerli ve yabancı turistler de yapılan bu sürprizden ve günlerinin kutlanmasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek yetkililere teşekkür etti.
05 Mart 2026 Perşembe - 15:41 Başkan Arı, hafızlık öğrencilerini makamında ağırladı Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, sokakta karşılaştığı hafızlık öğrencileriyle yaşadığı samimi diyalog sonrası gençleri ‘duman ettiniz beni’ diyerek makamında ağırladı. Edinilen bilgilere göre, Başkan Arı sokakta sohbet ettiği bir grup öğrenciye eğitim durumlarını sordu. Öğrencilerin hafızlık eğitimi aldığını öğrenen Arı, Kur’an-ı Kerim’den bir ayet okuyarak öğrencilerden devamını getirmelerini istedi. Ayetleri başarıyla okuyan öğrencilere bu kez okudukları bölümün hangi cüz olduğunu soran Arı, öğrencilerin verdiği cevabın yanlış olduğunu belirterek ayetin 4. cüzün 3. sayfasında yer aldığını ifade etti. Bu görüntüleri de Başkan Arı sosyal medya hesaplarında paylaştı. Bu paylaşımdan sonra gerçek de ortaya çıktı. Hafızlık öğrencilerinin söyledikleri doğru çıktı. Yaşanan keyifli diyalog sonrası hafızlık öğrencilerini makamına davet eden Başkan Arı, gençlerle bir süre daha sohbet etti. Samimi anların yaşandığı buluşmada Arı’nın, "Duman ettiniz beni" sözleri gülüşmelere neden oldu. Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar Kasabası Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi gören öğrencileri Nevşehir Belediyesi’nde kabul eden Arı, gençlerle yakından ilgilenerek eğitim süreçleri hakkında bilgi aldı. "Hafızlık büyük emek istiyor" diyen Arı, hafızlık eğitiminin sabır, disiplin ve kararlılık gerektirdiğini vurguladı. İmam Hatip kökenli olduğunu da hatırlatan Arı, Kur’an-ı Kerim’i ezberleme yolunda gösterilen çabanın büyük bir değer taşıdığını ifade etti. Genç hafızları tebrik eden Başkan Arı, başarılarının devamını dileyerek her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
Başkan Rasim Arı: “Bahane değil iş üretiyoruz”
05 Temmuz 2024 Cuma - 12:38 Başkan Rasim Arı: “Bahane değil iş üretiyoruz” Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, ”Seçimler önce ben hangi Rasim Arı isem şimdi de aynıyım. Ben seçimlerden önce ne söz verdiysem hepsini yapacağım. Çünkü Nevşehirli bana ‘Rasim bizim kardeşimiz, evladımız’ diye oy verdi” dedi. Belediye Başkanı Rasim Arı, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. İncelemeleri sırasında mahalle sakinleri ile de bir araya gelen Başkan Arı, vatandaşların talep ve önerilerini dinleyerek mahallede gerçekleştirecekleri çalışmaları anlattı. Tüm mahallelerin sorunlarını ve vatandaşların beklentilerini bildiklerini ve kısa, orta ve uzun vadeli çalışma programları ile bunların hepsini çözüme kavuşturacaklarını kaydeden Arı, “Seçimlerden önce ben hangi Rasim Arı isem şimdi de aynıyım. Görüyorsunuz ben de bir değişiklik var mı? Seçimlerden önce neler söylendi biliyorsunuz. Kazanınca bakın Rasim Arı değişmiyormuş. Ne dini hassasiyetim, ne milli hassasiyetim, ne insan ilişkilerim dünde aynıydı bugünde aynı. ‘Başka partiden olduğu için hizmet edemez’ diyorlardı. Nasıl ediyoruz? Aslanlar gibi hizmet ediyoruz. Aslında yeni başlıyoruz. Bakın yeniden Kayaşehir’i canlandırıyoruz. Yakında turizm yatırımları başlayacak. Bunun yanın da o bölgede yaptığımız VR Merkezi kısa sürede hizmete girecek. Tahtalı Kahve’nin, Çan Kulesi’nin ve eski Damat İbrahim Paşa İlkokulu’nun restorasyon çalışmaları için hazırlıklara başlıyoruz. Otoparklar konusunda gerekli adımları attık. Bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. Evet ekonomik sıkıntılar var ama biz bahane üretmeyeceğiz çalışacağız. Ben seçimlerden önce ne söz verdiysem hepsini yapacağım. Çünkü; Nevşehirli bana ‘Rasim bizim kardeşimiz, evladımız’ diye oy verdi. Herkes partileri yüzünden kazanırken ben halkımın sayesinde kazandım. Herkes şimdi partisinin belediye başkanıyken ben sizin belediye başkanınızım, milletin belediye başkanıyım. Bunu asla unutmayacağım“ diye konuştu.
Japon mutfağının lezzetleri Kapadokya’da
03 Temmuz 2024 Çarşamba - 16:18 Japon mutfağının lezzetleri Kapadokya’da Dünyaca ünlü Master Şef Hiroki Takemura’nın ustalığıyla ve özenle hazırladığı Japon mutfağının inanılmaz tatlarının sergilendiği Take Sushi Ürgüp’te açıldı. Kapadokya bölgesinde, turizm anlamında yatırımlarına devam eden Dorak Holding yeni açtığı Take Sushi isimli restoranı ile Uzak Doğu mutfağının en favori lezzetlerini Kapadokya’ya taşıdı. Ürgüp’te yeni konseptiyle hizmete giren Take Sushi, en taze ve en kaliteli malzemelerle hazırlanan zengin suşi çeşitlerinin yanı sıra Japon mutfağının sevilen klasik lezzetlerine de menüsünde yer veriyor. "Kapadokya için büyük bir avantaj" Uzak Doğu mutfağının Kapadokya bölgesine taşınmış olmasından mutlu olduklarını söyleyen Turist Rehberi Çiğdem Sak yaptığı açıklamada, "Japon ve Uzak Doğu mutfağını çok beğeniyorum. Kapadokya’da açılmış olması bizim için büyük bir avantaj. Daha önce suşi yemiştim fakat buradaki ilk deneyimim. Gerçekten çok hoşuma gitti. Şefimiz de dünyada ünlü bir şef" dedi. "Japonların hoşuna gidiyor" Uzak Doğu’dan da gelen gruplar olduğunu ifade eden Sak, "Onların da kendi mutfaklarını özlediklerinde gelebilecekleri güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Kapadokya’ya geldiklerinde kendi kültürlerini ve mutfaklarını gördükleri zaman çok hoşlarına gidiyor. Özellikle mutfakta Japon şef ve çalışanların olması onlara daha da enteresan geliyor" şeklinde konuştu. "64 çeşit ürün çıkıyor" İşletme Müdürü Ayfer Acar da yaptığı açıklamada, "Dorak Holding olarak bölgede Uzak Doğu mutfağı olarak açtığımız ikinci restoran. Take Sushi ismini ünlü şefimizin soy isminden aldık. Take aynı zamanda bambu demek. Konseptimizde de bambu ağırlıklı çalışmalar yaptık. Müşterilerimize Japon mutfağında yer alan 64 ürünle hizmet vermeye başladık" dedi. "Son dokunuşu Japon şef yapıyor" Take Sushi’de görev yapan ve Japon mutfağını dünyaya farklı konseptlerle sunan ünlü Japon Şef Hiroki Takemura, her siparişi tek tek kontrol ediyor ve her tabağa son dokunuşu kendisi yapıyor. Restoranda çalışan her personel ile tek tek ilgilenen Takemura yapılan yemekleri ve salataları da kontrol ediyor. Yanında çalışan personellerin ileride iyi bir şef olmaları için onlara da eğitim veriyor. 15 yaşında mutfakta bulaşık yıkayarak kariyerine başladığını anlatan Şef Hiroki Takemura, Japon mutfağını Kapadokya’da sergilemekten çok mutlu olduğunu söyledi. Takemura, "Ortaokula giderken bir dergide Japonya’nın ünlü şeflerini gördüm. Ve ben de böyle ünlü bir şef olmak istedim. 14-15 yaşlarında mutfakta çalışmaya başladım. Önce tabak yıkadım. Daha sonra suşi pilavı yapmasını öğrendim. Suşi yapmanın çok ince noktaları var. Buradaki amaç pirinç pilavını çeşitli tatlarla bir araya getirmek. Burada tam da bunu yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Japon mutfağının lezzetleri Kapadokya’da
03 Temmuz 2024 Çarşamba - 15:39 Japon mutfağının lezzetleri Kapadokya’da Dünyaca ünlü Master Chef Hiroki Takemura’nın ustalığıyla ve özenle hazırladığı japon mutfağının inanılmaz tatlarının sergilediği Take Sushi Ürgüp’te açıldı. Kapadokya Bölgesinde, turizm anlamında yatırımlarına devam eden Dorak Holding yeni açtığı Take Sushi isimli restoranı ile Uzak Doğu mutfağının en favori lezzetlerini Kapadokya’ya taşıdı. Ürgüp’te yeni konseptiyle hizmete giren Take Sushi, en taze ve en kaliteli malzemelerle hazırlanan zengin sushi çeşitlerinin yanı sıra Japon mutfağının sevilen klasik lezzetlerine de menüsünde yer veriyor. ‘Kapadokya için büyük bir avantaj’ Uzak doğu mutfağının Kapadokya bölgesine taşınmış olmasından mutlu olduklarını söyleyen Turist Rehberi Çiğdem Sak yaptığı açıklamada “Japon ve uzak doğu mutfağını çok beğeniyorum. Kapadokya’da açılmış olması bizim için büyük bir avantaj. Daha önce Sushi yemiştim fakat buradaki ilk deneyimim. Gerçekten çok hoşuma gitti. Şefimiz de dünyada ünlü bir şef” dedi. ‘Japonların hoşuna gidiyor’ Sak “ Bazen uzak doğudan gruplarımız da oluyor. Onlarında kendi mutfaklarını özlediklerinde gelebilecekleri güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Kapadokya’ya geldiklerinde kendi kültürlerini ve mutfaklarını gördükleri zaman çok hoşlarına gidiyor. Özellikle mutfakta Japon şef ve çalışanların olması onlara daha da enteresan geliyor” şeklinde konuştu. ’64 çeşit ürün çıkıyor’ İşletme Müdürü Ayfer Acar’da yaptığı açıklamada “Dorak Holding olarak bölgede uzak doğu mutfağı olarak açtığımız ikinci restoran. Take Sushi ismini ünlü şefimizin soy isminden aldık. Take aynı zamanda bambu demek. Konseptimizde de bambu ağırlıklı çalışmalar yaptık. Müşterilerimize Japon mutfağında yer alan 64 ürünle hizmet vermeye başladık” dedi. “Son dokunuşu Japon şef yapıyor” Take Sushi’de görev yapan ve Japon mutfağını dünyaya farklı konseptlerle sunan Ünlü Japon Şef Hiroki Takemura her siparişi tek tek kontrol ediyor ve her tabağa son dokunuşu kendisi yapıyor. Restoranda çalışan her personel ile tek tek ilgilenen Takemura yapılan yemekleri ve salataları da kontrol ediyor. Yanında çalışan personellerin ileride iyi bir şef olmaları için onlara da eğitim veriyor. 15 yaşında mutfakta bulaşık yıkayarak kariyerine başladığını anlatan Şef Hiroki Takemura, Japon mutfağını Kapadokya’da sergilemekten çok mutlu olduğunu söyledi. Şef Hiroki Takemura “Ortaokula giderken bir dergide Japonya’nın ünlü şeflerini gördüm. Ve bende böyle ünlü bir şef olmak istedim. 14-15 yaşlarında mutfakta çalışmaya başladım. Önce tabak yıkadım. Daha sonra sushi pilavı yapmasını öğrendim. Sushi yapmanın çok ince noktaları var. Buradaki amaç pirinç pilavını çeşitli tatlarla bir araya getirmek. Burada tamda bunu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.