Yerel Haberler
Nevşehir
Dimili kadınlardan copilot deneyimi 08 Mart 2026 Pazar - 17:51:58 Nevşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen "Şalvarını Kap Gel Slalom Etkinliği" renkli görüntülere sahne oldu. Yöresel kıyafetleri olan dimileriyle etkinliğe katılan kadınlar, Kapadokya Motor Sporları Kompleksi’nde copilot deneyimi yaşayarak unutulmaz anlar yaşadı. Nevşehir Belediyesi’nin Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırladığı program, Nevşehir-Sulusaray yolu üzerinde bulunan Kapadokya Motor Sporları Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe yöresel kıyafetleri olan dimileriyle gelen kadınlar, düzenlenen slalom etkinliğinde hem heyecan hem de eğlence dolu anlar yaşadı. Program kapsamında kadınlar, copilot araç sürme deneyimini 2025 Türkiye Ralli Şampiyonu Sevgi Aktürk ile birlikte yaşadı. Ralli otomobili ile yapılan slalom gösterisinde dimili kadınlar araçlara binerek hız ve adrenalin dolu bir deneyim yaşadı. Etkinliğe katılan ve ilk kez böyle bir deneyim yaşadığını belirten kadınlar, yaşadıkları heyecanı şu sözlerle anlattı: "Güzeldi, çok heyecanlıydı. İlk defa bindim, çok memnun kaldım. Her şey çok güzeldi ve heyecanlıydı. Normalde araç kullanıyorum ama bunun heyecanı çok farklı. Bundan sonra tekrar denemek isterim." 2025 Türkiye Ralli Şampiyonu Sevgi Aktürk ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlarla birlikte böyle bir etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Öncelikle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadınlarla birlikte burada olmak beni çok mutlu ediyor. Yanımda kadınların olması benim için çok güzel. Kadınlara sadece çiçek verilmesini değil, özgürlük, mutluluk ve huzur verilmesini isterim. Sağlıklı ve özgürce yaşayabildikleri bir hayat diliyorum" dedi. Kadınların dimileriyle katıldığı slalom etkinliği, hem yöresel kültürün hem de kadınların cesaretinin bir araya geldiği renkli görüntülerle sona erdi.
08 Mart 2026 Pazar - 11:14 Kapadokya’da kadın turistlere çiçekli 8 Mart sürprizi Nevşehir’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Göreme Açık Hava Müzesi’ni ziyaret eden yerli ve yabancı kadın turistler çiçeklerle karşılandı. Kapadokya’nın önemli destinasyonları arasında yer alan Göreme Açık Hava Müzesi’ne gelen kadın turistlere Nevşehir Müze Müdürü Gökhan Maskar tarafından çiçek takdim edilerek Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Müze girişinde gerçekleştirilen etkinlikte kadın ziyaretçilere çiçek verilirken, turistler bu anlamlı sürpriz karşısında mutluluk yaşadı. UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Kapadokya’nın en önemli ziyaret noktalarından biri olan Göreme Açık Hava Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, kadın turistlerin günleri de kutlandı. Nevşehir Müze Müdürü Gökhan Maskar yaptığı açıklamada, Kapadokya’yı ziyaret eden kadın misafirlerin Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak amacıyla küçük bir jest yapmak istediklerini belirterek, "Kapadokya’yı ziyaret eden kadın misafirlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak istedik. Kadınlarımız toplumun her alanında çok önemli bir yere sahip. Bu vesileyle tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" dedi. Çiçekle karşılanan yerli ve yabancı turistler de yapılan bu sürprizden ve günlerinin kutlanmasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek yetkililere teşekkür etti.
05 Mart 2026 Perşembe - 15:41 Başkan Arı, hafızlık öğrencilerini makamında ağırladı Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, sokakta karşılaştığı hafızlık öğrencileriyle yaşadığı samimi diyalog sonrası gençleri ‘duman ettiniz beni’ diyerek makamında ağırladı. Edinilen bilgilere göre, Başkan Arı sokakta sohbet ettiği bir grup öğrenciye eğitim durumlarını sordu. Öğrencilerin hafızlık eğitimi aldığını öğrenen Arı, Kur’an-ı Kerim’den bir ayet okuyarak öğrencilerden devamını getirmelerini istedi. Ayetleri başarıyla okuyan öğrencilere bu kez okudukları bölümün hangi cüz olduğunu soran Arı, öğrencilerin verdiği cevabın yanlış olduğunu belirterek ayetin 4. cüzün 3. sayfasında yer aldığını ifade etti. Bu görüntüleri de Başkan Arı sosyal medya hesaplarında paylaştı. Bu paylaşımdan sonra gerçek de ortaya çıktı. Hafızlık öğrencilerinin söyledikleri doğru çıktı. Yaşanan keyifli diyalog sonrası hafızlık öğrencilerini makamına davet eden Başkan Arı, gençlerle bir süre daha sohbet etti. Samimi anların yaşandığı buluşmada Arı’nın, "Duman ettiniz beni" sözleri gülüşmelere neden oldu. Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar Kasabası Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi gören öğrencileri Nevşehir Belediyesi’nde kabul eden Arı, gençlerle yakından ilgilenerek eğitim süreçleri hakkında bilgi aldı. "Hafızlık büyük emek istiyor" diyen Arı, hafızlık eğitiminin sabır, disiplin ve kararlılık gerektirdiğini vurguladı. İmam Hatip kökenli olduğunu da hatırlatan Arı, Kur’an-ı Kerim’i ezberleme yolunda gösterilen çabanın büyük bir değer taşıdığını ifade etti. Genç hafızları tebrik eden Başkan Arı, başarılarının devamını dileyerek her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
Balon pilotu 20 kişinin hayatını kurtardı
22 Haziran 2024 Cumartesi - 11:47 Balon pilotu 20 kişinin hayatını kurtardı Kapadokya’da havalanan sıcak hava balonu iniş sırasında ters rüzgara yakalandı. Balon pilotunun sağduyulu hareketleri bir faciayı da önlemiş oldu.Sabah saatlerinde Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyünden havalanan sıcak hava balonlarından bir tanesi Göreme beldesinde bulunan Aşk Vadisine geldiğinde ters rüzgara kapıldı. Balon Pilotu Caner Uzun tehlikeyi fark ederek acil iniş kararı aldı. Alçak irtifada uçan sıcak hava balonunu inişe hazırlayan Pilot Uzun peribacaları arasına acil iniş yaptığı sırada balon peribacaları arasına sıkıştı. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Balonda bulunan ve tamamı yabancı olan 20 turist ve balon pilotu güvenli bir şekilde tahliye edildi.Sıcak Hava Balon Pilotu Caner Uzun; "Paşabağı bölgesinde saat 05.20 sularında kalkış yaptık. Çavuşin harabeleri, Zelve Açık Hava Müzesi’nin üzerinde gezip Aşk Vadisi içinde turumuzu tamamladıktan sonra Aşk Vadisi karşısına iniş planladık. O anda ters bir rüzgar geldi. Kayalara sürterek iniş yaptık. Hiçbir misafirimizde yaralanma veya bir sıkıntı yok. Hepsi otellerine geçti şuanda turlarına devam ediyorlar” şeklinde konuştu.Balonda bulunan Portekizli Rosa Silva Mesquita da; "O an ekipmanla uğraştılar ve gereken tüm çabayı gösterdiler. Pilot bize sürekli güven ve rahatlık verdi" dedi.
Balon pilotu 20 kişinin hayatını kurtardı
22 Haziran 2024 Cumartesi - 10:54 Balon pilotu 20 kişinin hayatını kurtardı Kapadokya’da havalanan sıcak hava balonu iniş sırasında ters rüzgara yakalandı. Balon pilotunun sağduyulu hareketleri bir faciayı da önlemiş oldu.Sabah saatlerinde Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyünden havalanan sıcak hava balonlarından bir tanesi Göreme beldesinde bulunan Aşk Vadisine geldiğinde ters rüzgara kapıldı. Balon Pilotu Caner Uzun tehlikeyi fark ederek acil iniş kararı aldı. Alçak irtifada uçan sıcak hava balonunu inişe hazırlayan Pilot Uzun peribacaları arasına acil iniş yaptığı sırada balon peribacaları arasına sıkıştı. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Balonda bulunan ve tamamı yabancı olan 20 turist ve balon pilotu güvenli bir şekilde tahliye edildi.Sıcak Hava Balon Pilotu Caner Uzun; "Paşabağı bölgesinde saat 05.20 sularında kalkış yaptık. Çavuşin harabeleri, Zelve Açık Hava Müzesi’nin üzerinde gezip Aşk Vadisi içinde turumuzu tamamladıktan sonra Aşk Vadisi karşısına iniş planladık. O anda ters bir rüzgar geldi. Kayalara sürterek iniş yaptık. Hiçbir misafirimizde yaralanma veya bir sıkıntı yok. Hepsi otellerine geçti şuanda turlarına devam ediyorlar” şeklinde konuştu.Balonda bulunan Portekizli Rosa Silva Mesquita da; "O an ekipmanla uğraştılar ve gereken tüm çabayı gösterdiler. Pilot bize sürekli güven ve rahatlık verdi" dedi.
Balon pilotu 20 kişinin hayatını kurtardı
22 Haziran 2024 Cumartesi - 09:53 Balon pilotu 20 kişinin hayatını kurtardı Kapadokya’da havalanan sıcak hava balonu iniş sırasında ters rüzgara yakalandı. Balon pilotunun sağduyulu hareketleri muhtemel bir faciayı da önlemiş oldu. Sabah saatlerinde Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyünden havalanan sıcak hava balonlarından biri, Göreme beldesinde bulunan Aşk Vadisi’ne geldiğinde ters rüzgara kapıldı. Balon pilotu Caner Uzun, tehlikeyi fark ederek acil iniş kararı aldı. Alçak irtifada uçan sıcak hava balonunu inişe hazırlayan Uzun, peribacaları arasına acil iniş yaptığı sırada balon peribacaları arasına sıkıştı. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Balondaki tamamı yabancı olan 20 turist ve balon pilotu, güvenli bir şekilde merdivenle tahliye edildi. Sıcak hava balon pilotu Caner Uzun, "Paşabağı bölgesinde saat 05.20 sularında kalkış yaptık. Çavuşin harabeleri, Zelve Açık Hava Müzesi’nin üzerinde gezip Aşk Vadisi içinde turumuzu tamamladıktan sonra Aşk Vadisi karşısına iniş planladık. O anda ters bir rüzgar geldi. Kayalara sürterek iniş yaptık. Hiçbir misafirimizde yaralanma veya bir sıkıntı yok. Hepsi otellerine geçti, şu anda turlarına devam ediyorlar” şeklinde konuştu. Balonda bulunan Portekizli turist Rosa Silva Mesquita da, "O an ekipmanla uğraştılar ve gereken tüm çabayı gösterdiler. Pilot bize sürekli güven ve rahatlık verdi" dedi.
Kapadokya’da 5 ayda 185 bin kişi uçtu
18 Haziran 2024 Salı - 11:54 Kapadokya’da 5 ayda 185 bin kişi uçtu Türkiye’nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile bilinen turizm merkezi Kapadokya’da 185 bin 443 yerli ve yabancı turist balon turuna katıldı. Müze ve ören yerlerini gezen turist sayısı bakımından her yıl yeni bir rekor kıran Kapadokya’da sıcak hava balon turuna olan talep de her geçen gün devam ediyor. UNESCO dünya doğal ve kültür mirası listesinde yer alan ve Dünyada sıcak hava balon uçuşunun baş kenti olan Kapadokya bölgesinde yapılan sıcak hava balon turlarına ilgi her geçen gün artıyor. Yılın ilk 5 ayında 71 gün yapılan sıcak hava balon uçuşlarında, 8 bin 68 balon gökyüzüne havalanırken 185 bin 443 yerli ve yabancı turist Kapadokya bölgesini gök yüzünden kuş bakışı izleme imkanı buldu. 2023 yılının aynı döneminde sıcak hava balonları 68 günde 7 bin 462 sıcak hava balonu havalandı. Bu uçuşlarda da 161 bin 912 yerli ve yabancı turist bu aktiviteye katıldı. Turizm İşletmecisi Mehmet Dinler, “Kapadokya Dünya sıcak hava balon uçuşunun başkenti. Verilere baktığımızda ilk 5 ayın sonunda yaklaşık 180 bin yerli ve yabancı misafirlerimiz, Kapadokya ve Göreme semalarında balon turunun keyfine vardı. Rakamlara göre geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 15’lik bir artış söz konusu. Olağan hava şartları ve yolcu sayılarının böyle devam etmesi durumunda, bu yılki yolcu sayımızın geçen yılki yolcu sayısını geçeceğimizi düşünüyorum. Öncelikli hedefimiz 650 bin yolcu sayısını geçip, her zaman ki ideal hedefimiz olan 750 bin yolcu sayısına ulaşmak. Yılı böyle tamamladığımız takdirde 2024 yılını yeni bir rekorla kapatmış ve 2025 yılına girmiş olacağız” dedi. Dinler “2023 yılını 2024 yıllı ile yabancı misafir olarak kıyasladığımızda bu yıl Hintli misafirlerimizi daha çok görmekteyiz. Bunun yanı sıra Çinli turist sayısında artış var. Temmuz Ağustos ayında yeni bir İtalyan pazarında hareketlilik bekliyoruz. Şu ana kadar Kapadokya turizminde her şey yolunda” ifadelerini kullandı. Kapadokya bölgesinde 2014’te 434 bin 639, 2015’te 498 bin 812, 2016’da 250 bin, 2017’de 329 bin 390, 2018’de 537 bin 500, 2019’da 585 bin 582, 2020’de 120 bin 917, 2021’de 388 bin 833, 2022’de 662 bin 443, 2023’de ise 615 bin 63 turist sıcak hava balon turuna katılmıştı.