Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Nevşehir
Eşiyle yürüdüğü sırada tanımadığı kişi tarafından bıçaklandı
27 Mart 2026 Cuma - 14:01:47
Nevşehir’de meydana gelen bıçaklı kavgada bir kişi ağır yaralanırken, olayın şüphelisi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay anı ise çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.
26 Mart 2026 Perşembe - 12:19
Sobesos Antik Kenti kazı statüsü yükseltildi
Nevşehir’de bulunan Sobesos Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmaları, Cumhurbaşkanlığı kararlı kazı statüsüne yükseltildi. NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Bilsen Şerife Özdemir başkanlığında yürütülecek olan Sobesos Antik Kenti kazıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile NEVÜ iş birliğinde ‘Cumhurbaşkanlığı Kararlı Kazı’ statüsüne yükseltildi. Kapadokya bölgesinin önemli arkeolojik alanlarından biri olan Sobesos Antik Kenti’nde yürütülen kazıların, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde bilimsel çalışmalarla sürdürüleceği bildirildi. Alınan bu statü ile birlikte kazı çalışmalarının daha kapsamlı ve uzun soluklu şekilde yürütülmesinin önü açıldı. Nevşehir il sınırları içerisinde yürütülecek önemli arkeolojik projelerden biri olan Sobesos kazılarının, bölgenin kültürel mirasının korunması ve gün yüzüne çıkarılması açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi. Özellikle sahip olduğu mozaikler, hamam yapısı ve villa kalıntılarıyla dikkat çeken alanın, bilimsel kazılarla daha detaylı incelenerek turizme kazandırılması hedefleniyor. Sobesos Antik Kenti, ilk olarak 2002 yılında kaçak kazı ihbarı üzerine başlatılan çalışmalar sırasında gün yüzüne çıkarıldı. Yapılan arkeolojik araştırmalarda Roma ve erken Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen mozaikli yapılar, hamam kompleksi ve çeşitli yaşam alanları tespit edildi. Bölgede bulunan mozaiklerin figürlü ve geometrik motifleriyle dikkat çektiği, bu yönüyle Kapadokya’daki nadir örnekler arasında yer aldığı belirtildi. Kazı çalışmalarının yeni statü ile birlikte yıl boyunca sürdürülebileceği, elde edilecek bulguların hem bilim dünyasına hem de bölge turizmine önemli katkılar sunmasının beklendiği kaydedildi.
25 Mart 2026 Çarşamba - 12:44
Kapadokya 3 günlük bayram tatilinde 57 bin 988 ziyaretçiyi ağırladı
UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Kapadokya bölgesindeki müze ve ören yerleri, 3 günlük bayram tatilinde toplam 57 bin 988 ziyaretçiyi ağırladı. Nevşehir’de peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, yeraltı şehirleri ve tarihi yaşam alanlarıyla dünyanın en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Kapadokya bölgesi geçtiğimiz Ramazan bayramında da doldu. Bayram tatili süresince bölgede en çok ziyaret edilen nokta Göreme Açık Hava Müzesi oldu. Göreme Açık Hava Müzesi’ni 3 günde 15 bin 321 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Göreme’yi sırasıyla 13 bin 343 ziyaretçiyle Paşabağları Ören Yeri, 10 bin 690 ziyaretçiyle Kaymaklı Yeraltı Şehri ve 7 bin 817 ziyaretçiyle Derinkuyu Yeraltı Şehri takip etti. Bölgedeki diğer müze ve ören yerleriyle birlikte 3 günlük bayram tatilinde toplam ziyaretçi sayısı 57 bin 988 olarak kayıtlara geçti.
25 Mart 2026 Çarşamba - 12:32
Kapadokya bayramda bayram yaptı: 3 günde 57 bin 988 ziyaretçi
Nevşehir’de, Kapadokya bölgesinde yer alan müze ve ören yerleri, 3 günlük bayram tatilinde toplam 57 bin 988 ziyaretçiyi ağırladı. UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Kapadokya bölgesinde bulunan peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, yeraltı şehirleri ve tarihi yaşam alanlarıyla dünyanın en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Kapadokya bölgesi geçtiğimiz Ramazan bayramında da doldu. Edinilen bilgiye göre, bayram tatili süresince bölgede en çok ziyaret edilen nokta Göreme Açık Hava Müzesi oldu. Göreme Açık Hava Müzesi’ni 3 günde 15 bin 321 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Göreme’yi sırasıyla 13 bin 343 kişinin ziyaret ettiği Paşabağları Ören Yeri, 10 bin 690 kişinin ziyaret ettiği Kaymaklı Yeraltı Şehri ve 7 bin 817 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Derinkuyu Yeraltı Şehri takip etti. Bölgede bulunan diğer müze ve ören yerleriyle birlikte toplam ziyaretçi sayısı 3 günlük bayram tatilinde 57 bin 988 olarak kayıtlara geçti.
18 Kasım 2022 Cuma - 13:17
NEVÜ’lü akademisyen ve öğrencilerden Seramik alanında uluslararası başarı
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) güzel sanatlar seramik alanı öğretim elemanları ve öğrencilerinin eserleri, Romanya’da bulunan ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Erasmus anlaşması olan Batı Timişoara Üniversitesi (West University of Timisoara) Sanat ve Tasarım Fakültesinin düzenlediği ‘Uluslararası Minyatür Sanatlar Bienali-BIAMT 2022 (International Biennial of Miniature Arts 2022)’de jüri tarafından seçilerek sergileme aldı.
18 Kasım 2022 Cuma - 13:17
Ürgüplü lise öğrencileri Bursa’yı gezecek
Ürgüp Belediyesi kültür gezileri çerçevesinde ilçedeki kız öğrencilere yönelik düzenlenen Bursa gezisine başvuran öğrenciler yolcu edildi.
18 Kasım 2022 Cuma - 13:16
NEVKART kullanımı 1 Aralık’ta başlıyor
Nevşehir’de şehir içi toplu taşımada 1 Aralık 2022 tarihinde nakit ödeme işlemli sona eriyor.
16 Kasım 2022 Çarşamba - 23:45
Nevşehir’de ev yangını
Nevşehir’de yabancı uyruklu kişilerin kaldığı evde yangın çıktı.
16 Kasım 2022 Çarşamba - 23:29
Nevşehir’de şüpheli valiz paniğe neden oldu
Nevşehir’de çöp konteynırı yanına bırakılan şüpheli valiz fünye ile kontrollü bir şekilde patlatıldı.
16 Kasım 2022 Çarşamba - 17:05
Nevşehir’de kuvvetli rüzgar uyarısı
Nevşehir ve çevresi için kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.
16 Kasım 2022 Çarşamba - 17:03
Nevşehir Almanya’da tanıtıldı
Almanya’nın Pforzheim Belediyesi, Nevşehir’in de aralarında bulunduğu kardeş şehirlerinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla bir proje başlattı.
16 Kasım 2022 Çarşamba - 15:21
Başkan Savran 15 Temmuz Mahallesi ve 2000 Evler Mahallesi’ndeki esnafları ziyaret etti
Nevşehir Belediye Başkanı Dr.
16 Kasım 2022 Çarşamba - 15:19
NEVÜ’den akademisyen alım ilanı
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof.
15 Kasım 2022 Salı - 12:46
Üniversite öğrencileri Çocuk Acili Resimlerle Süslüyor
Nevşehir Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisindeki duvarlara çocukların dikkatini dağıtmak ve yapılan tıbbi işlemleri daha kolay hale getirmek için çizgi film kahramanları resmediliyor.
15 Kasım 2022 Salı - 12:35
NEVÜ İzci Kulübü öğrencileri Kızılçukur Vadisi’nde doğa yürüyüşünde
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İzci Kulübü üyeleri Kızılçukur Vadisi’nde doğa yürüyüşü düzenledi.
15 Kasım 2022 Salı - 12:34
NEVÜ’lü öğrenciler 17. İstanbul Bienali’ne katıldı
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri, Resim Atölyesi dersleri çerçevesinde 17.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder