Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Nevşehir
Nevşehir’de motosiklet şaselerini kazıyan şahıslara operasyon: 2 gözaltı
04 Nisan 2026 Cumartesi - 22:19:39
Nevşehir’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, şase numaralarını kazıyarak motosikletlerin trafiğe çıkarılmasını sağlayan motosiklet tamircisi 2 şahıs yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan saha araştırmaları neticesinde Acıgöl ilçe merkezi ve Kurugöl köyünde hurdacılık ve motosiklet tamir işiyle uğraşan A.T. ve M.E.’nin şase numaralarını kazınarak, motosikletlerin trafiğe çıkarılmasına imkan sağladıkları belirlendi. Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda 2 şahıs yakalanırken, adreslerde yapılan arama faaliyetinde, 31 adet şase numarası olan ancak tescili bulunmayan motor bloğu, 18 adet şase numarası kazınmış motor bloğu, 6 adet şase numarası olan ancak farklı isimlere kayıtlı motor bloğu, 2 adet parçalanmaya hazır motosiklet ele geçirildi. Yakalanan şahıslardan 1’i ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğer şahıs ise adli kontrolle serbest bırakıldı.
04 Nisan 2026 Cumartesi - 17:30
Otomobil ile tır çarpıştı: 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Nevşehir-Gülşehir karayolunda tır ile otomobilin karıştığı kazada 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.
04 Nisan 2026 Cumartesi - 15:58
Mustafapaşa 7 Haziran’da sandık başına gidecek
Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa’nın belediye statüsünden çıkarılarak köye dönüştürülmesine ilişkin işleme karşı açılan davada mahkeme iptal kararı verdi. Kararla birlikte Mustafapaşa yeniden belediye olma hakkı kazanırken, belde halkı 7 Haziran’da sandık başına gidecek. Ankara’da görülen davada mahkeme, İçişleri Bakanlığı’nın Mustafapaşa’nın köye dönüştürülmesine ilişkin işlemini hukuka aykırı bularak iptal etti. Kararda, Mustafapaşa’nın nüfusunun bazı resmi kayıtlara göre 2 binin üzerinde olduğu tespitine yer verildi. Böylece belediye statüsünün kaldırılması işlemi geçersiz sayıldı. Dünya Turizm Örgütü tarafından 2021 yılında ’dünyanın en güzel turizm köyü’ seçilen Mustafapaşa, bu kararla birlikte yeniden belediye statüsüne kavuşma sürecine girdi. 7 Haziran’da sandık başına gidecek olan bölgede seçim heyecanı da başladı. Turizmci Mustafa Ak, sürecin zorlu geçtiğini belirterek, "Mustafapaşa’yı yeniden belde yapma mücadelesini kazandık. Bu süreçte çok sıkıntılar yaşadık ancak köyümüzün turizm potansiyeli ve 2021 yılında dünyanın en iyi turizm köyü seçilmesi önemli bir etken oldu. Halkımız büyük bir mücadele verdi. Sonuçta Mustafapaşa halkı hakkı olan belediyeyi geri aldı" dedi. Belde sakinlerinden Erdoğan Aytaş ise, geçmişte yapılan nüfus sayımına dikkat çekerek, "Nüfus aslında 2 binin altına düşmezdi ancak o dönem sayım eksik yapıldı. Şu anda bölgede üniversite var, yaklaşık 3 bin öğrenci bulunuyor. 70’e yakın otel var. Burası köy olarak yönetilecek bir yer değil. Haziran ayında sandığa gidilecek, halk belediye başkanını seçecek. Şu an 5-6 aday adayı var" diye konuştu. Mahkeme kararının ardından Mustafapaşa’da seçim sürecinin başlaması beklenirken, belde halkı yeniden belediye statüsüyle yönetilecek olmanın heyecanını yaşıyor.
04 Nisan 2026 Cumartesi - 11:41
Dünyanın en güzel köyü 7 Haziranda sandık başına gidecek
Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa’nın belediye statüsünden çıkarılarak köye dönüştürülmesine ilişkin işleme karşı açılan davada mahkeme iptal kararı verdi. Kararla birlikte Mustafapaşa yeniden belediye olma hakkı kazanırken, belde halkı 7 Haziranda sandık başına gidecek. Ankara’da görülen davada mahkeme, İçişleri Bakanlığı’nın Mustafapaşa’nın köye dönüştürülmesine ilişkin işlemini hukuka aykırı bularak iptal etti. Kararda, Mustafapaşa’nın nüfusunun bazı resmi kayıtlara göre 2000’in üzerinde olduğu tespitine yer verildi. Böylece belediye statüsünün kaldırılması işlemi geçersiz sayıldı. Öte yandan Dünya Turizm Örgütü tarafından 2021 yılında ’dünyanın en güzel turizm köyü’ seçilen Mustafapaşa, alınan bu kararla birlikte yeniden belediye statüsüne kavuşma sürecine girerken, bölgede seçim heyecanı da başladı. Turizmci Mustafa Ak sürecin zorlu geçtiğini belirterek; "Mustafapaşa’yı yeniden belde yapma mücadelesini kazandık. Bu süreçte çok sıkıntılar yaşadık ancak köyümüzün turizm potansiyeli ve 2021 yılında dünyanın en iyi turizm köyü seçilmesi önemli bir etken oldu. Halkımız büyük bir mücadele verdi. Sonuçta Mustafapaşa halkı hakkı olan belediyeyi geri aldı" dedi. Belde halkından Erdoğan Aytaş ise geçmişte yapılan nüfus sayımına dikkat çekerek, "Nüfus aslında 2000’in altına düşmezdi ancak o dönem sayım eksik yapıldı. Şu anda bölgede üniversite var, yaklaşık 3 bin öğrenci bulunuyor. 70’e yakın otel var. Burası köy olarak yönetilecek bir yer değil. Haziran ayında sandığa gidilecek, halk belediye başkanını seçecek. Şu an 5-6 aday adayı var" diye konuştu. Mahkeme kararının ardından Mustafapaşa’da seçim sürecinin başlaması beklenirken, belde halkı yeniden belediye statüsüyle yönetilecek olmanın heyecanını yaşıyor.
09 Haziran 2022 Perşembe - 13:48
Kapadokya Mutfağı Dünya 2.’si oldu
Kapadokya Üniversitesi Aşçılık Programı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlileri Şef Melih İçigen ve Dorukan Boyacı hazırladıkları ’Ateş, Hava, Su, Toprak: Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri’ kitabı ile bu yıl İsveç’in Umea şehrinde yapılan ‘Gourmand World CookbookAwards 2022’de (Dünyanın En İyi Yemek Kitapları Yarışması) ikincilik elde etti.
09 Haziran 2022 Perşembe - 13:45
NEVÜ’de ’Bilime Yön Veren Türk-İslam Matematikçileri’ Semineri
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Matematik Kulübü tarafından öğrencilere matematik biliminin farklı yönlerini tanıtmak için düzenlenen seminer serisinin bahar dönemi etkinliği, ’Bilime Yön Veren Türk-İslam Matematikçileri’ konulu seminerle yapıldı.
08 Haziran 2022 Çarşamba - 13:31
Kapadokya’da üretilen ellinci balonda, Kapadokya semalarında uçacak
Kapadokya bölgesinde 2019 yılında Yerli ve Milli sermaye ile Sıcak Hava Balon üretimine başlayan Pasha Baloons, 50’nci balon üretiminin mutluluğunu yaşıyor.
07 Haziran 2022 Salı - 11:43
Nevşehir Valiliği kuvvetli yağış uyarısı yaptı
Son günlerde Nevşehir ve ilçelerinde doğal afete neden olan aşırı yağışların bugün de devam edeceği açıklandı.
07 Haziran 2022 Salı - 11:42
NEVÜ Hayvanları Yaşatma Kulübü Öğrencileri JAKEM Komutanlığını ziyaret etti
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Hayvanları Yaşatma Kulübü öğrencileri, Kulüp akademik danışmanı Dr.
07 Haziran 2022 Salı - 11:16
Nevşehir’de sünnet şöleni için kayıtlar başladı
Nevşehir Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin çocukları için düzenlenecek olan Sünnet Şöleni kayıtları başladı.
07 Haziran 2022 Salı - 10:48
Nevşehir’de eş zamanlı operasyon
Nevşehir’de narkotik köpeği ‘Ateş’ inde eşlik ettiği eş zamanlı operasyonlarda 25 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
07 Haziran 2022 Salı - 01:17
Sel nedeniyle kapanan Nevşehir-Aksaray karayolu trafiğe yeniden açıldı
Nevşehir’in Acıgöl ilçesi ve çevresine yağan aşırı yağış nedeniyle çift taraflı trafiğe kapanan Nevşehir-Aksaray karayolu kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı.
07 Haziran 2022 Salı - 00:19
Aşırı yağış nedeniyle Nevşehir - Aksaray karayolu trafiğe kapandı
Nevşehir’in Acıgöl ilçesi ve çevresine yağan aşırı yağış nedeniyle Aksaray karayolu çift yönlü araç trafiğe kapatıldı.
06 Haziran 2022 Pazartesi - 18:27
45 dakika boyunca hırsızlık yaptılar, kameraya el sallayarak oynadılar
Nevşehir bir iş yerine aynı gece 5 defa giren 3 maskeli hırsız, 45 dakika boyunca hırsızlık yaptı.
06 Haziran 2022 Pazartesi - 17:16
Nevşehir’de kuvvetli yağış uyarısı
Nevşehir ve çevresinde sağanak yağış uyarısı yapıldı.
06 Haziran 2022 Pazartesi - 17:15
NEVÜ’de 2 yeni doçent ataması yapıldı
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’nin farklı bölümlerinde Dr.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder