Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Nevşehir
Hafif ticari araç kırmızı ışıkta bekleyen motosiklete çarptı: 2 yaralı
13 Nisan 2026 Pazartesi - 17:55:55
Nevşehir’de hafif ticari araç, kırmızı ışıkta bekleyen motosiklete çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, Nevşehir-Ürgüp kara yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yılmaz K. idaresindeki 50 LE 487 plakalı hafif ticari araç, Ürgüp Caddesi üzerindeki kavşakta kırmızı ışıkta bekleyen Hüseyin G.’nin kullandığı motosiklete çarptı. Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada motosiklet sürücüsü ile hafif ticari araçta yolcu olarak bulunan bir kişi yaralandı. Yaralılar, kaza yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
13 Nisan 2026 Pazartesi - 17:31
Hafif ticari araç, kırmızı ışıkta bekleyen motosiklete çarptı: 2 yaralı
Nevşehir’de hafif ticari araç sürücüsü kırmızı ışıkta bekleyen motosiklete çarptı. Hafif ticari araç sürücüsü; "Önümde birden durdu, bende vurdum" dediği kazada 2 kişi yaralandı. Kaza Nevşehir Ürgüp karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 50 LE 487 plakalı hafif ticari araç sürücüsü Yılmaz K. Ürgüp Caddesi üzerinde bulunan kavşakta kırmızı ışıkta bekleyen Hüseyin G.’nin kullandığı motosiklete çarptı. Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada motosiklet sürücüsü ile Hafif ticari araçta yolcu olarak bulunan bir kişi yaralandı. Yaralılar kaza yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Nevşehir Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
13 Nisan 2026 Pazartesi - 16:25
Başkan Arı: "Bu şehirde altyapı ve üstyapı problemi kalmayacak"
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde Belediye ekiplerince gerçekleştirilen altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarını yerinde incelerken, 2026 yılı içerisinde gerçekleştirecekleri yatırımlarla birlikte Nevşehir’in altyapı ve üstyapı problemlerini tamamen ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi. Tarihinin en büyük ihalelerini gerçekleştirerek altyapı ve üstyapı hamlelerini birer birer başlatan Nevşehir Belediyesi, 2026 yılında da yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. 2024 yılı itibariyle başlayan ve 2025 yılında şantiye alanına dönen Nevşehir’de 2026 yılı altyapı ve üstyapı hamlesinin en üst seviyeye ulaştığı yıl olacak. 2026 yılı Nisan ayı başı ile birlikte Nevşehir Belediyesi’nin İkinci Büyük Altyapı ve Üstyapı Hamlesini başlattığını söyleyen Belediye Başkanımız Rasim Arı, içme suyu, kanalizasyon, altyapı ve üstyapı hatlarının yenileme çalışmalarının Nevşehir marka değerini en üst seviyelere yükselteceğini belirtti. Çalışmalar kapsamında altyapı çalışmaları devam eden Bahçelievler Ilıca Sokağa giden Başkan Arı, burada çalışması öncesinde yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek kendisine teşekkür eden mahalle sakinleri ve esnaflarla da sohbet ederek talep ve önerilerini dinleyen Başkan Arı, "Bize en büyük ödül vatandaşlarımızın memnuniyeti" dedi. Çalışmalarda görev alan belediye personellerine kolaylıklar dileyen Başkan Arı, "2026 yılının Nisan ayından itibaren ikinci büyük altyapı ve üstyapı hamlesini başlattık. Geçen yıl yaptığımız altyapının 2 katını yapıyoruz. Sadece bu yıl altyapı için harcayacağımız para 500 milyon lira. Şu an da kanalizasyon ve yağmur hattını değiştiriyoruz ondan sonra içme suyunu değiştireceğiz. Bu şehrin altyapı ve üstyapı problemi kalmayacak" diye konuştu.
13 Nisan 2026 Pazartesi - 11:12
SOGEP proje fikirlerinin toplanmasına başlandı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2026 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında proje tekliflerinin hazırlanmasına yönelik başvuru süreci başlatıldı. Bakanlık tarafından 10 Temmuz 2018 tarihli ve 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümleri çerçevesinde yürütülen programın, bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılması, dezavantajlı kesimlerin sosyoekonomik hayata katılımının artırılması, istihdamın geliştirilmesi ve sosyal içermenin güçlendirilmesini hedeflediği belirtildi. Bu kapsamda; Ahiler Kalkınma Ajansı koordinasyonunda TR71 Bölgesi için proje fikirlerinin toplanmasına başlandığı bildirildi. Program kapsamında; istihdam edilebilirliğin artırılması, sosyal girişimcilik ve yenilikçilik, sosyal içerme ve sosyal sorumluluk alanlarında hazırlanacak projelere öncelik verileceği kaydedildi. Özellikle istihdam garantili mesleki eğitim projeleri, kooperatiflerin ölçeklendirilmesine yönelik çalışmalar, hane halkı gelir artırıcı projeler ile kadınlara yönelik sosyal üretim merkezlerinin destekleneceği ifade edildi. Öte yandan engelli araçları tamir ve bakım atölyesi, engelsiz nefes evi, yemek fabrikası ve model köy projelerinin de öncelikli model projeler arasında yer aldığı bildirildi. Projelerin azami 18 ay süreyle planlanması gerektiği belirtilirken, kamu kurumları ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için destek oranının en fazla yüzde 90, kâr amacı güden kuruluşların sosyal sorumluluk projeleri için ise en fazla yüzde 50 olacağı açıklandı. Başvuru sürecinin iki aşamalı olarak yürütüleceği belirtilirken, proje fikri başvurularının 22 Nisan 2026 tarihine kadar sogep@ahika.gov.tr adresine e-posta yoluyla iletilmesi gerektiği kaydedildi. Uygun bulunan projelerin geliştirilmesinin ardından nihai başvuruların 1 Haziran 2026 tarihine kadar Bakanlığa sunulacağı ifade edildi. Ayrıca sürece ilişkin bilgilendirme amacıyla 15 Nisan 2026 tarihinde saat 14.00’te çevrim içi tanıtım toplantısı düzenleneceği bildirildi. Yetkililer, projelerin uygulanabilir, sürdürülebilir ve ölçülebilir çıktılar üretmesinin beklendiğini vurgulayarak, özel sektör iş birlikleri ve istihdam taahhüdü içeren projelere öncelik verileceğini belirtti.
07 Ocak 2022 Cuma - 12:50
2021 yılında Nevşehir Devlet Hastanesi’nde 1 milyon üstünde hasta muayene oldu
Nevşehir Devlet Hastanesinde 2021 yılında 1 milyon 358 hastaya acil ve poliklinik hizmet verildi.
07 Ocak 2022 Cuma - 12:48
Kozaklı OSB başvurusu kabul edildi
Nevşehir’in Kozaklı İlçesi’nde Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde kuruluş çalışmaları devam eden Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi proje konusu ve dosyası Tarım Bakanlığı tarafından onaylandı.
07 Ocak 2022 Cuma - 12:22
107 bin kişi Kapadokya’ya yüksekten baktı
Roma Dönemi’nden beri oyulan ve içinde çok sayıda oda, ev, sığınak, depo, sarnıç, mezar ve mahzenlerin yer aldığı, Kapadokya bölgesinin her yerinden görülen ve bölgenin en yüksek noktası konumunda bulunan Uçhisar Kalesi’ni 2021 yılında 107 bin 605 kişi ziyaret etti.
07 Ocak 2022 Cuma - 10:51
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Kapadokya Teknopark’ta İncelemelerde Bulundu
NEVÜ Rektörlüğünün girişim ve öncülüğünde gerçekleştirilen söyleşi programına konuşmacı olarak katılan TÜBİTAK Başkanı Prof.
07 Ocak 2022 Cuma - 10:33
Başkan Savran mahalle sakinlerini ziyaret ediyor
Nevşehir Belediye Başkanı Dr.
07 Ocak 2022 Cuma - 10:22
Uyuşturucuyu elektrik süpürgesinin içine saklamış
Nevşehir’de elektrik süpürgesinin içine gizlediği uyuşturucuyla yakalan şahıs göz altına alındı.
07 Ocak 2022 Cuma - 10:07
Sıcak havalar belediye ekiplerini harekete geçirdi
Nevşehir’de havalar mevsim normallerinin üzerinde seyredince belediye ekipleri de park ve bahçelerin onarımına hız verdi.
06 Ocak 2022 Perşembe - 22:44
Kapadokya’da otelde yangın paniği
Nevşehir’in Avanos ilçesinde 3 katlı bir otelin çatı katında yangın çıktı.
06 Ocak 2022 Perşembe - 16:14
9 yıldır aranan şahıs yakalandı
Nevşehir’de 9 yıldır ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan aranan şahıs yakalandı.
06 Ocak 2022 Perşembe - 15:58
Traktör hırsızı yakalandı
Nevşehir’ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği’nce yapılan çalışmalarda traktör çaldığı belirlenen şahıs yakalandı.
06 Ocak 2022 Perşembe - 15:53
Hırsızı; şüpheli hareketleri ele verdi
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde uygulama yaptı.
06 Ocak 2022 Perşembe - 15:45
İki yabancı uyruklu şahıs sınır dışı edildi
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda iki yabancı uyruklu şahıs sınır dışı edildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder