Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Nevşehir
UNESCO mirası Kapadokya’da bayram tedbirleri artırıldı
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 10:36:27
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte, UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Kapadokya’da güvenlik ve asayiş tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı. Yıllık 4 milyondan fazla turist ağırlayan bölgede bayram yoğunluğu nedeniyle tüm kurumlar alarma geçti. Nevşehir Valisi Hüseyin Kök basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Kurban Bayramı süresince il genelinde huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla tüm tedbirlerin eksiksiz şekilde planlanarak uygulamaya konulduğunu söyledi. Kamu kurum ve kuruluşları arasında tam koordinasyon sağlandığını belirten Vali Kök, sahada etkin görev dağılımı yapıldığını ifade etti. Bayram boyunca kesintisiz hizmet verecek ekiplerin görev başında olacağını kaydeden Vali Kök; "Emniyet ve jandarma teşkilatımız bin 831 personel ve 218 araçla, İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz 12 personel ve 2 araçla, AFAD ekiplerimiz 14 arama kurtarma personeli ve 4 araçla, İl Sağlık Müdürlüğümüz bin 342 sağlık çalışanı ve 29 araçla, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğümüz 30 personel ve 1 araçla, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ise 421 personel ve 10 araçla 7/24 esasına göre görev başında olacaktır" dedi. UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde bulunan Kapadokya’nın Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu vurgulayan Vali Kök, özellikle Göreme başta olmak üzere turistik bölgelerde güvenlik önlemlerinin artırıldığını kaydetti. İl merkezi ile birlikte 7 ilçe, 19 belde ve 146 köyün tamamında tüm birimlerin teyakkuz halinde olduğunu ifade eden Vali Kök, bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi için sürücülere de trafik kurallarına uyma çağrısında bulundu.
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 10:31
Çardak’ta evi kül olan aile komşularına sığındı
Nevşehir’in Çardak köyünde çıkan ev yangınında bir kişi yaralanırken, ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Kurban Bayramı öncesi evsiz kalan aile komşularına sığındı. Edinilen bilgilere göre yangın, gece saatlerinde Çardak köyünde Mustafa Altıntaş’a ait evde meydana geldi. Isıtıcıdan kaynaklandığı değerlendirilen yangın kısa sürede büyüyerek tüm evi sardı. Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında yaralanan bir kişi, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Yangında ev tamamen kül olurken, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi mağdur olan aile komşularının yanına sığındı. Köy sakinlerinin aileye destek olmak için seferber olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlattı.
22 Mayıs 2026 Cuma - 12:58
Aşırı yağışlar nedeniyle su seviyesi yükselen Kızılırmak dron ile görüntülendi
Kayseri’de bulunan Yamula Barajı’nın tahliye kapaklarının açılmasının ardından Nevşehir’in Avanos ilçesinden geçen Kızılırmak Nehri’nde su debisi yükseldi. Coşan Kızılırmak’ın oluşturduğu manzara dron ile görüntülendi. İç Anadolu Bölgesi’nde son günlerde etkili olan yağışların ardından Kayseri’deki Yamula Barajı’nda kontrollü su tahliyesi yapıldı. Tahliye kapaklarının açılmasıyla birlikte Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak’ın Avanos ilçesinden geçen bölümünde su seviyesi belirgin şekilde yükseldi. Nehir kenarında bulunan bazı yürüyüş yolları ile kıyı kesimleri su altında kaldı. Vatandaşların ’sallanan köprü’ olarak adlandırdığı asma köprü ise güvenlik nedeniyle geçici olarak yaya trafiğine kapatıldı. Zabıta ekipleri tarafından köprü girişlerine bariyerler konulurken, vatandaşlara nehir kenarına yaklaşmamaları yönünde uyarılarda bulunuldu. Debisi yükselen Kızılırmak’ın Avanos’ta oluşturduğu manzara dron ile görüntülendi. Görüntülerde nehir yatağındaki su seviyesinin arttığı, kıyı şeridindeki bazı alanların sular altında kaldığı görüldü.
22 Mayıs 2026 Cuma - 12:45
Aşırı yağışlar nedeniyle su seviyesi yükselen Kızılırmak böyle görüntülendi
Kayseri’de bulunan Yamula Barajı’nın tahliye kapaklarının açılmasının ardından Nevşehir’in Avanos ilçesinden geçen Kızılırmak Nehri’nde su debisi yükseldi. Coşan Kızılırmak’ın oluşturduğu manzara dron ile havadan görüntülendi. İç Anadolu Bölgesi’nde son günlerde etkili olan yağışların ardından Kayseri’deki Yamula Barajı’nda kontrollü su tahliyesi yapıldı. Tahliye kapaklarının açılmasıyla birlikte Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak’ın Avanos ilçesinden geçen bölümünde su seviyesi belirgin şekilde yükseldi. Nehir kenarında bulunan bazı yürüyüş yolları ile kıyı kesimleri su altında kaldı. Vatandaşların ’sallanan köprü’ olarak adlandırdığı asma köprü ise güvenlik nedeniyle geçici olarak yaya trafiğine kapatıldı. Zabıta ekipleri tarafından köprü girişlerine bariyerler konulurken, vatandaşlara nehir kenarına yaklaşmamaları yönünde uyarılarda bulunuldu. Debisi yükselen Kızılırmak’ın Avanos’ta oluşturduğu manzara dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde nehir yatağındaki su seviyesinin arttığı, kıyı şeridindeki bazı alanların sular altında kaldığı görüldü.
27 Temmuz 2019 Cumartesi - 16:57
Dünyaca ünlü şehir içi turistik turlar yapan Big Bus artık Nevşehir’de
Dünyanın ünlü turizm kentlerinde turistlerin üstü açık otobüslerle şehir turu yapmalarına olanak sağlayan Big Bus, Nevşehir Belediyesi’nin girişimleri ile yakında Nevşehir’de hizmete girecek.
27 Temmuz 2019 Cumartesi - 12:15
Türkiye Drone şampiyonasının üçüncü etabı Kapadokya’da başladı
Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonası’nın üçüncü etabı Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde başladı.
27 Temmuz 2019 Cumartesi - 10:23
Milletvekili Açıkgöz: “Temiz bir Nar için AK belediyecilik çalışıyor”
AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Nar beldesinde esnafları ziyaret ederek sıcak asfalt çalışmalarını inceledi.
27 Temmuz 2019 Cumartesi - 10:13
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, Başkan Arı’yı ziyaret etti
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı ziyaret etti.
27 Temmuz 2019 Cumartesi - 09:42
Nevşehir Belediyesi voleybolda transfere hızlı başladı
Türkiye Bayanlar Voleybol 1.
26 Temmuz 2019 Cuma - 23:45
Nevşehir’de trafik kazası: 5 yaralı
Nevşehir’de meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.
26 Temmuz 2019 Cuma - 16:44
Avanos’ta uyuşturucudan 2 şüpheli gözaltına alındı
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Avanos ilçesinde uyuşturucudan 2 şüpheli gözaltına alındı.
26 Temmuz 2019 Cuma - 09:56
Başkan Rasim Arı, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’i ziyaret etti
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’i ziyaret etti.
26 Temmuz 2019 Cuma - 09:55
Acıgöl’de camiler arası futbol turnuvası düzenlendi
Acıgöl ilçesinde 2.
25 Temmuz 2019 Perşembe - 17:40
Türkiye drone şampiyonası Kapadokya’da yapılacak
Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonasının üçüncü etabı 27-28 Temmuz tarihlerinde Kapadokya’da gerçekleştirilecek.
25 Temmuz 2019 Perşembe - 15:26
Belediye Başkanı Arı, Ankara’da ziyaretlerde bulundu
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Ankara’daki temasları sırasında Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof.
25 Temmuz 2019 Perşembe - 14:11
Dünyaca ünlü turistik turlar yapan big bass otobüsleri Nevşehir’de
Dünyada sadece belirli şehirlerde bulunan ve turistik geziler düzenleyen Big Bass otobüsleri Kapadokya’da da hizmet vermeye başlıyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder