Yerel Haberler
Niğde
11 Mayıs 2024 Cumartesi - 12:13 Okumayı sevenler bu kulüpte buluşuyor Niğde’de kitap okumayı sevenleri bir araya getiren Okuma Aşkı Buluşturuyor Kulübü, toplumun her kesimine okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor. Niğde’de Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Muazzez Toğrul’un öncülüğünde kurulan ve şimdiden 64 üyesi olan Okuma Aşkı Buluşturuyor Kulübü, faaliyetleri ile üyelerini kitap ekseninde bir araya getiriyor. Okuma Aşkı Buluşturuyor Kulübü Niğde Temsilcisi Muazzez Toğrul yaptığı açıklamada, "Kendi yakın çevremden başlayarak kitap kulübü kurdum. Şu an kulübümüzün 64 üyesi var. Zaman zaman il dışından arkadaşlar da kulübe geliyorlar ve kendi bulundukları illerde kulüp kurmak için bir altyapı oluşturmaya çalışıyorlar" dedi. Kulüp faaliyetleri çerçevesinde üyeler yazarlarla bir araya gelerek, her hafta belirlenen ortak yazarın bir kitabını okuyor ve yüz yüze toplantılarla bir araya gelinerek kitabın yazarı, kitapların karakterleri, dönem şartları gibi yazar ve kitapları ile ilgili fikirler konuşuluyor. "Buluşmalarla dostluklar da edinmiş oluyoruz" diyen Muazzez Toğrul, "Bizim zaten amacımız okuma alışkanlığını geliştirmek ve bu sayede dostluklar edinmek, fikirleri konuşmak, insanlarda bir farkındalık oluşturmak. Biz katılımcılarımızdan sadece kitap okumalarını istiyoruz. Güzel okumalar gerçekleştiriyoruz çok da olumlu dönüşler alıyoruz" ifadelerine yer verdi. Kulübün Niğde toplantısına katılan Aksaray Okuma Kulübü Temsilcisi ve Yazar Gündoğdu Yıldırım ise, "Amacımız kitap okumayı sevdirmek. Türkiye’de okuma oranımız çok düşük ve bu anlamda bize bir görev düşüyor. Yazmakla, okulda eğitim vermekle yetinmedik, kurduğumuz kulüplerle daha çok insana ulaşmak, toplumun her kesimindeki insanı okumaya teşvik etmek istedik" dedi.
Vali Çelik’ten "Anneler Günü" Mesajı
09 Mayıs 2024 Perşembe - 13:27 Vali Çelik’ten "Anneler Günü" Mesajı Vali Cahit Çelik yayınladığı mesajda annelerin Anneler Günü’nü kutladı. Niğde Valisi Cahit Çelik Anneler Günü Dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Çelik mesajında, “Bizleri canından ve ruhundan bir parça olarak görüp yetişmemizde büyük fedakarlıklar ve özveriler gösteren annelerimiz, sonsuz sevginin, engin hoşgörünün ve karşılıksız iyiliğin en içten, en masum ve en samimi şekilde tezahür ettiği baş tacımızdır. Peygamber Efendimizin "Cennet, Annelerin Ayakları Altındadır" hadis-i şerifiyle payelendirdiği, varlıklarıyla hayata anlam katan, annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez. Yerleri doldurulamayacak, değerlerini ölçmede hiçbir şeyin tartı olamayacağı, üzerimizdeki haklarının hiçbir şekilde ödenemeyeceği annelerimizi, sadece bir gün ile sınırlı kalmayarak hayatımızın her gününde hatırlama bilinç ve vefasına sahip bir milletin fertleri olarak bu anlamlı günün annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza katkı sağladığına inanmaktayım. Sahip olduğumuz milli ve manevi değerlerde kutsallık atfedilen, karşılıksız sevgi ve yoğun gayretleri ile bizleri bugünlere ulaştırarak iyiliği en çok hak eden annelerimizin, bizlerden tek beklentileri olan sevgi ve saygıdır. Onlara karşı hürmette kusur etmeyerek hayır dualarını almalı ve onların sevgi, şefkat ve merhametine layık olmaya çalışmalıyız. Bu vesile ile başta şehit annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizden hayatta olmayanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Hayatın tüm güzelliklerine layık olan baş tacı annelerimizin Anneler Günü’nü tebrik ediyor, eli öpülesi tüm annelerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Niğde’de Trafik Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı
09 Mayıs 2024 Perşembe - 12:21 Niğde’de Trafik Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı Trafik bilinci oluşturmak, maddi ve manevi kayıpların önüne geçmek ve trafik güvenliği ile farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan Karayolu Güvenliği ve Trafik haftası Niğde’de Çocuk Trafik Eğitim Pisti’nde düzenlenen programla kutlandı. Programa Vali Yardımcısı Resul Özdemir, Belediye Başkan yardımcısı Muharrem Çiftçibaşı, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Gürol Okyar, motosiklet kullanıcıları ile öğrenciler katıldı. Öğrencilerle birlikte ‘Öncelik yayanın’ sloganı ile yaya geçidi kırmızıya boyandı, trafik eğitim pistinde trafik kuralları anlatıldı. Motosiklet kullanıcılarına reflektörlü yelek dağıtılırken kurallara uymaları konusunda hatırlatmalar yapıldı, çocuklara trafikle ilgili farkındalık oluşturacak hediyeler verildi. Vali Yardımcısı Resul Özdemir; "Tüm dünyada olduğu gibi her yıl mayıs ayının ilk haftası, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de trafik bilincini oluşturmak, maddi ve manevi kayıplarımızın önüne geçmek ve trafik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri düzenlenmektedir. İçişleri Bakanlığımızın "HAYATLA YARIŞILMAZ" mottosundan hareket ederek, trafik kurallarına uymak ve diğer sürücülerle paylaştığımız yolları daha güvenli hale getirmek hepimizin ortak görev ve sorumluluğundadır. Bize düşen görev ilimizde trafik güvenliğini daha da ileriye taşımak, trafikte saygı, hoşgörü ve sabırla hareket eden, kurallarına uyan, emniyet kemeri ve kask gibi güvenlik önlemlerine dikkat eden, alkollü araç kullanmayan ve yaya geçitlerinde yayalarımıza saygı gösterildiği trafik bilincinin tesis edilmesinde sorumluluklarımızı yerine getirmektir" ifadelerini kullandı.
Niğde’de Denetimli Serbestlik Yükümlülerine AFAD eğitimi verildi
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 16:16 Niğde’de Denetimli Serbestlik Yükümlülerine AFAD eğitimi verildi Niğde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, memur olmaya engeli olmayan cezası bulunan yükümlülere yönelik AFAD Gönüllülük Eğitimi verildi. Daha önce obruk oluşumları sebebiyle boşaltılan Kaynarca köyünde bulunan AFAD Eğitim Alanı’nda verilen eğitimlerde 14 katılımcı 6 gün hem teorik hem de pratik eğitim aldı. AFAD ekipleri tarafından verilen eğitimlerde yükümlülere; enkazdan yaralıyı güvenli bir şekilde tahliye etme, malzemelerin güvenli kullanım şekli ve tanıtımı, sismik ve akustik dinleme cihazıyla sesli ve görüntülü arama gibi arama kurtarma teknikleri anlatıldı. 6 gün süren ve 14 yükümlünün aldığı eğitim alanını Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren ile birlikte ziyaret eden Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde AFAD İl Müdürü Nihal Öner’den eğitimin detayları hakkında bilgi aldı. Vali Çelik burada yaptığı açıklamada, "AFAD eğitimi vermeyle ilgili ciddi bir çalışma var. Bakanlığımız bu sene için bize 514 kişiye eğitim vermemizi istedi ama bugün itibarıyla bizim ilimizde bu eğitimleri tamamlayan 272 kişi oldu ve eğitimi devam eden 70 kişi var. Sene sonuna kadar binin üzerinde kişiye eğitim vermeyi istiyoruz. Başsavcılığımızla bir protokol yaptık ve Türkiye’de bir ilki yapıyoruz. Memur olmaya engeli olmayan bir cezadan hüküm giymiş kişileri AFAD gönüllüsü yapıyoruz, eğitim veriyoruz. Bu çerçevede de bugün burada eğitimde devam eden 14 yükümlüyü ziyaret ettik. Hem temel eğitimi almış oluyorlar hem de bundan sonraki süreçte de protokol çerçevesinde bu eğitimler devam edecek" dedi. Ülkemizin deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Vali Çelik, depreme her zaman hazır olunması gerektiğini belirterek temel eğitimleri herkesin alması gerektiğini söyledi. Vali Çelik konuşmasının devamında, "Gönül ister ki; vatandaşlarımızın büyük bir kısmı bu temel eğitimleri alsın. Çünkü bir yangın, sel ya da deprem olduğu zaman sonuçta afetin olduğu yere yakın kişiler ilk müdahaleyi edebiliyor. Bu aşamada yerelde temel afet eğitimleri almış vatandaşlarımızın sayısı ne kadar fazla olursa bölgemizde, ülkemizde, bu anlamda bir afet olduğu takdirde müdahale etme şansımız da artar" ifadelerine yer verdi.
16 üniversite Niğde’de tanıtıldı
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 14:42 16 üniversite Niğde’de tanıtıldı Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) üyesi 16 üniversitenin katılımıyla 11 ilde düzenlenen AÜB Üniversite Tanıtım Fuarı’nın üçüncüsü, Niğde Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda gerçekleştirildi. AÜB üyesi 16 üniversitenin katılımıyla 11 ilde düzenlenen AÜB Üniversite Tanıtım Fuarı’nın üçüncüsü, Niğde Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlendi. Programda yaptığı konuşmada üniversite hayatının gençler için hem akademik hem de sosyal becerilerin edinildiği kritik dönemi ifade ettiğini söyleyen Niğde Valisi Cahit Çelik, günümüzde üniversitelerin gençler için sosyal, ekonomik ve mesleki gelişim açısından farklı imkanlar sunduğunu belirtti. Vali Çelik, "Üniversite tercihi yapacak öğrencilerimize Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini yakından tanımaları için çağrıda bulunmak istiyorum. Kamuoyunda bilgisi olduğu üzere üniversitemiz özellikle son yıllarda gerek öğrencilerimize sunduğu imkanlar gerekse elde ettiği başarılarla adından sıkça olumlu manada söz ettirmektedir. Üniversitemiz barınma sorunu olmayan bir üniversitedir bunun yanında üniversitemiz bünyesinde birçok yeni programın açılması ile de öne çıkmaktadır" dedi. Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Gençlere dokunmak istiyoruz. Gençlerin gönlüne hitap etmek istiyoruz ve onların bundan sonraki yaşantılarında son derece önemli olan kariyerlerinin planlanması için katkı sağlamak istiyoruz ve bunu 11 farklı ilde gerçekleştiriyoruz. Biz biliyoruz öğrencilerimiz şu anda tatlı bir sınav stresi içerisindeler. Hem onların kariyerleri için katkı sağlamak, mesleki olarak kafalarındaki sorulara cevaplar bulmaya çalışıyoruz o nedenle ben öğrencilerimizin bu stantları ziyaret etmesini ve üniversitelerle ilgili bilgi sahibi olmalarını, kafasındaki mesleklerle ilgili detaylı bilgi almalarını canı gönülden istiyorum." Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin 3 yıldır Anadolu Üniversiteler Birliği mensubu olduğunu söylediği açıklamasında birlik üyesi üniversitelerle birlikte yükseköğretimde kalitenin daha da artırılarak sürdürülebilir kılınmasına dönük faaliyetler yürüttüklerini söyledi. Rektör Uslu, "Aday öğrencilerimizin sadece büyük metropollerde değil, Anadolu’da da gelişmiş ve nitelikli yükseköğretim kurumlarının olduğunu bilmeleri gerekiyor. Bu nedenle üniversite tercihi yapacak öğrencilerimizle bir araya gelmek ve onlara üniversitelerimizi tanıtmak oldukça önem arz ediyor" ifadelerine yer verdi. Üniversite Tanıtım Fuarı’nda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi standıyla birlikte Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi tanıtım stantları yer aldı. 16 üniversitenin temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen Üniversite Tanıtım Fuarı gençlerin geleceklerini planlama sürecinde önemli rol oynuyor.
16 üniversite Niğde’de tanıtıldı
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 14:41 16 üniversite Niğde’de tanıtıldı Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) üyesi 16 üniversitenin katılımıyla 11 ilde düzenlenen AÜB Üniversite Tanıtım Fuarı’nın üçüncüsü, Niğde Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda gerçekleştirildi. Programda yaptığı konuşmada üniversite hayatının gençler için hem akademik hem de sosyal becerilerin edinildiği kritik dönemi ifade ettiğini söyleyen Niğde Valisi Cahit Çelik; günümüzde üniversitelerin gençler için sosyal, ekonomik ve mesleki gelişim açısından farklı imkanlar sunduğunu belirtti. Vali Çelik; "Üniversite tercihi yapacak öğrencilerimize Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini yakından tanımaları için çağrıda bulunmak istiyorum. Kamuoyunda bilgisi olduğu üzere üniversitemiz özellikle son yıllarda gerek öğrencilerimize sunduğu imkanlar gerekse elde ettiği başarılarla adından sıkça olumlu manada söz ettirmektedir. Üniversitemiz barınma sorunu olmayan bir üniversitedir bunun yanında üniversitemiz bünyesinde birçok yeni programın açılması ile de öne çıkmaktadır" dedi. Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Gençlere dokunmak istiyoruz. Gençlerin gönlüne hitap etmek istiyoruz ve onların bundan sonraki yaşantılarında son derece önemli olan kariyerlerinin planlanması için katkı sağlamak istiyoruz ve bunu 11 farklı ilde gerçekleştiriyoruz. Biz biliyoruz öğrencilerimiz şu anda tatlı bir sınav stresi içerisindeler. Hem onların kariyerleri için katkı sağlamak, mesleki olarak kafalarındaki sorulara cevaplar bulmaya çalışıyoruz o nedenle ben öğrencilerimizin bu stantları ziyaret etmesini ve üniversitelerle ilgili bilgi sahibi olmalarını, kafasındaki mesleklerle ilgili detaylı bilgi almalarını canı gönülden istiyorum." Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin 3 yıldır Anadolu Üniversiteler Birliği mensubu olduğunu söylediği açıklamasında birlik üyesi üniversitelerle birlikte yükseköğretimde kalitenin daha da artırılarak sürdürülebilir kılınmasına dönük faaliyetler yürüttüklerini söyledi. Rektör Uslu; "Aday öğrencilerimizin sadece büyük metropollerde değil, Anadolu’da da gelişmiş ve nitelikli yükseköğretim kurumlarının olduğunu bilmeleri gerekiyor. Bu nedenle üniversite tercihi yapacak öğrencilerimizle bir araya gelmek ve onlara üniversitelerimizi tanıtmak oldukça önem arz ediyor" ifadelerine yer verdi. Üniversite Tanıtım Fuarı’nda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi standıyla birlikte Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi tanıtım stantları yer aldı. 16 üniversitenin temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen Üniversite Tanıtım Fuarı gençlerin geleceklerini planlama sürecinde önemli rol oynuyor. (ST-TB-
Niğde’de AK Partili meclis üyeleri, AK Partili meclis başkanının istifasını istedi
07 Mayıs 2024 Salı - 16:54 Niğde’de AK Partili meclis üyeleri, AK Partili meclis başkanının istifasını istedi Niğde İl Genel Meclisi Olağan Toplantılarına katılmayan AK Partili 9 İl Genel Meclisi üyesi ortak bir basın açıklaması yayınlayarak Meclis Başkanı Ömer Kılıç’a tepki gösterdi. Meclis Başkanı Ömer Kılıç’a tepki gösteren meclis üyeleri Yavuz Soylu, Asım Acar, Yıldıray Uysal, Erdal Niğdelioğlu, Süleyman Yalçın, Nihat Tarım, Sami Altınkaya, Cevat Temur, Hüseyin Özgüler ortak bir basın açıklaması yaptı. Yapılan ortak açıklamada; “Öncelikle, partimizin aday göstermesi ve seçmenimizin oyu ile meclis üyesi seçildikten sonra partimizin grup kararına aykırı hareket etmesi ve genel merkezimizin de bilgisi ve onayı dışında meclis başkan adayı olması partisine, seçmenine ve davasına saygısızlık ve ihanetten ibarettir. Kendi grubundan dahi bir kişinin oyunu alamayıp muhalefet partileri ile bir takım pazarlıklar yaparak aday seçilmiş olması siyasi ahlaka sığmayan, son derece onursuzca bir davranıştır. Kişisel ihtiras ve hırslarına yenik düşerek siyaset yapan Ömer Kılıç; siyasi fırıldaklığı ile anılan geçmişteki itibarsız siyasetçiler sınıfında yer almış ve siyaset çöplüğüne gömülmüştür. Niğde kamuoyunun ve seçmenimizin vicdanında asla hayırla anılmayan, itibarsız ve davasına ihanet eden bir siyasetçi olarak yer almıştır. Oy veren 75 bin vatandaşımızın temsili noktasında Ömer Kılıç’ın liyakatiyle hareket etmediği ve kişisel ihtiras ve ikbal beklentilerine yenik düştüğü herkesçe görülmüştür. Bu süreçte her ne kadar bazı ittifaklar ortaya çıkmış olsa da bizim için sadece Cumhur İttifakı’nın olduğu ve buna zarar gelmemesi için Cumhur İttifakı’na sahip çıkacağımızı da ifade etmek isteriz. Siyaset; davasını, partisini ve seçmenini satarak onursuzca ve ihanetle yapılan bir faaliyet değildir. Bizler siyaseti öncelikle milletimize hizmet, ülkesine, bayrağına ve ezanına sahip çıkmak için yapar bunu da bize yakışan asalet, vakar ve onurla yaparız. Ne milletimize, ne oy veren seçmenimize, ne yol yürüdüğümüz ittifak ortaklarımıza ne de davamıza ve değerlerimize ihanet ederek siyaset yapmayız. Onursuzca makam sahibi olmaktansa onuru ve haysiyetiyle sade bir vatandaş olmayı tercih ederiz. Yalan ve dolanla siyaset yapmak bizlere yakışmaz. Kamuoyuna ’Genel merkez müsaadesi ile başkan adayı oldum’ diyen Ömer Kılıç’ın bu sözünün hem teşkilat başkanımızdan hem de yerel yönetimlerden teyit edilen bilgilere göre tamamen yalan ve uydurma olduğu da ortaya çıkmıştır. Kamuoyunu bu şekilde yanıltan ve kendisini küçük düşüren bu davranışlarını da dikkate alarak bir an evvel düştüğü hatadan kurtulması için meclis başkanlığından istifa etmesi kendisi için şu an en doğru yoldur. Bizler vatandaşımızın bize vermiş olduğu görevi yine onlara hizmet etmek için bir vesile olarak görür hizmetimize devam ederiz. Bundan sonra da Niğde’miz için gerekli olan bütün işleri aksatmadan görevimize devam edeceğimizi ancak Ömer Kılıç’ın istifa edene kadar bizim nezdimizde başkanlığının meşru olmadığını ve olmayacağını ve bunun da her daim karşısında olacağımızı ve bu davranışımızın da bize oy veren seçmenlerimiz ve Niğde’miz adına ilkesel bir duruş ve tepki olduğunu kamuoyuna saygıyla duyurmak isteriz" ifadelerine yer verildi.
Atık Pilleri Topladılar Ödülleri Kaptılar
07 Mayıs 2024 Salı - 16:19 Atık Pilleri Topladılar Ödülleri Kaptılar Niğde Belediyesi’nin ‘Sıfır Atık Projesi’ çerçevesinde başlattığı çağrıyla öğrenciler çevre dostu projeye destek veriyor. Topladıkları 7 kilo ağırlığındaki atık pillerin doğayı kirletmeden geri dönüşüm zincirine dahil edilmesi amacıyla Niğde Belediye’sine getiren özel eğitim öğrencilerine öğretmenleri Mehmet Akyüz ve Volga Bozdağ eşlik etti. Atık pilleri teslim alan Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Melih Ayhan, Fertek Özel Eğitim Meslek Okulu heyetine, Niğde Belediyesi’nin ’Çevre Dostu’ ödülünü takdim etti. Atık pillerin içindeki kimyasal maddelerin çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik oluşturduğuna dikkat çeken öğrenciler, bu nedenle pilleri çevreye ve çöpe atmayıp, atık pil toplama kutularına ya da belediyeye teslim etmeleri gerektiğini belirtti. Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Melih Ayhan yaptığı açıklamada; duyarlılıklarından dolayı Fertek Özel Eğitim Meslek Okulu’nun yönetici, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti. Niğde Belediyesi bünyesinde kurdukları İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından kentin 22 ayrı noktasına Mobil Atık Getirme Merkezleri yerleştiren Niğde Belediyesi bu merkezlerde toplanan kâğıt, metal, cam, plastik, elektrik ve elektronik atıkların yanı sıra bitkisel yağ ve atık pilleri Niğde Belediyesi Geri Dönüşüm Merkezi’ne götürerek, geri dönüşüme kazandırılıyor.