Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Niğde
Niğdeli muaythai sporcularından Türkiye dereceleri
07 Mayıs 2026 Perşembe - 17:44:12
Niğde’yi Muaythai branşında temsil eden sporcular, hem okul sporlarında hem de profesyonel organizasyonlarda elde ettikleri derecelerle önemli başarılara imza attı. 15-19 Nisan 2026 tarihleri arasında Diyarbakır’da düzenlenen Okullar Arası Muaythai Türkiye Şampiyonası’nda mücadele eden sporculardan Mustafa Yağız Güler, Salih Elbaş ve Mert Rıfat Baştuğ, kendi kategorilerinde Türkiye ikincisi olarak kürsüye çıkmayı başardı. Öte yandan 14-15 Şubat 2026 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Antifight Çaylak Organizasyonu’nda ringe çıkan Mustafa Yağız Güler, Salih Elbaş ve Musab Çimen, rakiplerini mağlup ederek profesyonel kariyerlerindeki ilk galibiyetlerini aldı ve kemer kazandı. Sporculardan Salih Elbaş ise 28 Nisan 2026 tarihinde Mardin’de gerçekleştirilen Alkayış Fight Arena’nda çıktığı ikinci profesyonel maçını da kazanarak organizasyondan bir kemerle daha dönmeyi başardı. Elde edilen başarıların ardından sporcular, antrenörleriyle birlikte Nidğe Gençlik ve Spor İl Müdürü Yüksel Dorul’u ziyaret etti. İl Müdürü Dorul, sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek disiplinli ve kararlı çalışmalarının karşılığını aldıklarını ifade ederek sporcuların hem amatör hem profesyonel arenada Niğde’yi başarıyla temsil ettiğini belirterek başarılarının devamını diledi.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 17:05
23 Nisan yıldızlarına sinema sürprizi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında görev alarak bayram coşkusunu zirveye taşıyan öğrencilere, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’den yüzleri güldüren anlamlı bir hediye geldi. Kutlamalarda büyük bir özveriyle sahne alan 9 farklı okuldan toplam 379 öğrenci, ödül olarak sinemaya götürüldü. Haftalar süren bayram hazırlıkları boyunca büyük bir gayretle çalışan ve 23 Nisan günü sergiledikleri muhteşem performanslarla izleyenlere unutulmaz anlar yaşatan minikler, bu kez sinema koltuklarında yerlerini aldı. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in daveti ile sinema salonlarını dolduran 379 öğrenci, arkadaşlarıyla birlikte film izlemenin ve eğlenceli vakit geçirmenin keyfini doyasıya çıkardı. "En büyük yatırım çocuklarımıza" Başkan Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çocukların bayramın asıl sahibi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:"23 Nisan kutlamalarında görev alan, ter döken ve bayram coşkusunu bizlere en güzel şekilde yaşatan evlatlarımıza küçük bir teşekkür etmek istedik. Onların yüzündeki bir gülümseme, bizim için her şeyden daha kıymetli. Şehrimizin geleceği olan çocuklarımızı her alanda desteklemeye devam edeceğiz."
07 Mayıs 2026 Perşembe - 17:04
Niğde’de Anneler Günü’ne özel uçurtma şenliği düzenlenecek
Niğde Belediyesi, Anneler Günü dolayısıyla anne ve çocuklara yönelik özel bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor. "Anne & Çocuk Uçurtma Şenliği" adıyla gerçekleştirilecek etkinlik, 10 Mayıs Pazar günü 12.30 ile 17.00 saatleri arasında düzenlenecek. Niğde Kent Ormanı arkası, Olimpik Yüzme Havuzu yanı Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilecek şenlikte anneler ve çocuklar, uçurtmalarını gökyüzüne bırakarak Anneler Günü’nü birlikte kutlama fırsatı bulacak. Etkinlik kapsamında katılımcılara belediye tarafından ücretsiz uçurtma dağıtımı yapılacak. Şenliğin dikkat çeken konuklarından biri ise uluslararası ödüllü uçurtma sanatçısı Zahid Mungan olacak. Türkiye’de uçurtma sanatının öncü isimlerinden biri olarak bilinen Mungan, etkinlik kapsamında özel uçurtma gösterisi sunacak. Renkli, üç boyutlu ve büyük tasarımlardan oluşan uçurtmaların gökyüzünde sergileneceği gösterinin, katılımcılara görsel bir şölen sunması bekleniyor. Etkinlik alanına ulaşım konusunda da kolaylık sağlayan Niğde Belediyesi, vatandaşlar için ücretsiz servis hizmeti sunacak. Bu kapsamda şenlik günü saat 11.30’da belediye hizmet binası önünden ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada annelerin toplumdaki önemine dikkat çekerek, Anneler Günü’nü anlamlı bir organizasyonla kutlamak istediklerini belirtti. Özdemir, tüm vatandaşları etkinliğe davet ederek, anneler ve çocukların birlikte güzel bir gün geçirmesini hedeflediklerini ifade etti.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 17:01
Niğde’de 9. Kitap Fuarı yarın kapılarını açıyor
Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Kitap Fuarı, 8 Mayıs Cuma günü kapılarını kitapseverlere açıyor. Niğde’nin kültürel etkinlikleri arasında önemli bir yere sahip olan fuar, bu yıl da yüzlerce yazar ve milyonlarca kitabı okurlarla buluşturacak. Niğde Belediyesi Hazım Tepeyran Kültür Merkezi yanında kurulacak fuarda ziyaretçiler, 8-17 Mayıs tarihleri arasında her gün 09.00 ile 21.00 saatleri arasında ücretsiz olarak fuarı gezebilecek. Fuarın resmi açılış töreni ise 8 Mayıs Cuma günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek. Her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan ve şehrin kültürel markalarından biri haline gelen Niğde Kitap Fuarı, bu yıl 9’uncu kez kapılarını açarak edebiyat dünyasının önemli isimlerini Niğdelilerle buluşturacak. Fuar kapsamında yüzlerce yayınevi stant açarken, milyonlarca kitap da okuyucuların beğenisine sunulacak. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, fuar öncesi yaptığı açıklamada tüm vatandaşları etkinliğe davet ederek, kitap fuarının şehrin kültürel kimliğini güçlendiren önemli organizasyonlardan biri olduğunu söyledi. Özdemir, gençlerden çocuklara kadar tüm kitapseverlerin fuara katılarak edebiyat ve sanat dolu günlere ortak olmasını istedi. Fuarın ilk gününde de çeşitli söyleşi ve imza etkinlikleri düzenlenecek. Program kapsamında Hatice Nur Ege saat 15.00’te söyleşi, 16.00’da ise imza etkinliği gerçekleştirecek. Ardından Zafer Şahin saat 16.00’da okuyucularla buluşacak. Günün son programında ise Türker Akıncı saat 17.00’de söyleşi yapacak, ardından saat 18.00’de imza standında kitapseverlerle bir araya gelecek. On gün boyunca devam edecek fuarda, Türkiye’nin farklı alanlarda eser veren yazarları, düşünürleri ve medya temsilcileri Niğde’de okuyucularla buluşarak söyleşi ve imza programlarına katılacak. Kitapseverler, fuar süresince hem yeni kitaplarla tanışma hem de yazarlarla birebir görüşme fırsatı bulacak.
25 Haziran 2024 Salı - 11:41
Niğde’de Yaz Spor Okulları gençlere kapılarını açıyor
Niğde’de sporun yaygınlaştırılması ve sağlıklı bir yaşam kültürünün benimsenmesi için Yaz Spor Okulları 25 farklı branşta eğitim vermek için kapılarını açıyor. Niğde Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları kayıtları başladı. Bu yıl yaz spor okullarında toplam 25 farklı branşta eğitim verilecek. Gençlerin spor yaparak sağlıklı bir yaz geçirmeleri amacıyla organize edilen bu program, gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Yaz spor okullarına kayıt yaptırmak isteyenler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi ve 75. Yıl Spor Salonu’na başvurabilecekler. Yaz okullarının açılış töreni, 27 Haziran 2024 Perşembe günü saat 18.00’da Bucakçayır Semt Sahası’nda gerçekleştirilecek. Niğde Belediye Başkanı Özdemir, yaz spor okulları hakkında yaptığı açıklamada, “Yaza hareketli giriyoruz” sloganıyla belediyemiz ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yaz spor okullarımız açılıyor. Atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, masa tenisi, kickboks, taekwondo, cimnastik, halter, futbol, hentbol, tenis, muaythai, geleneksel okçuluk, modern okçuluk, judo, voleybol, kayak, güreş, satranç, boks, wushu kung-fu, dart ve yüzme gibi branşlarda eğitimler verilecek. Tüm gençlerimizi sağlıklı bir yaşam için yaz spor okullarımıza katılmaya davet ediyorum. Sağlıklı bir yaşam için Niğde Belediyesi olarak gereken her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz. Bilindiği üzere sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Yaz spor okulumuz tüm gençlerimiz için şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Gençlerin küçük yaşlardan itibaren sporla tanışmaları hem fiziksel sağlık hem de disiplin, takım ruhu ve öz güven kazanmaları açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Özdemir; “Her yıl düzenlemiş olduğumuz yaz spor okulları, bu hedefler doğrultusunda gençlere geniş bir yelpazede spor yapma imkânı sunuyor. Her yıl artan ilgi ile birlikte Niğde’deki yaz spor okulları, gençlerin sporla buluştuğu, yeni arkadaşlıklar edindiği ve boş vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirdiği bir ortam sunuyor. Spor eğitmenlerinin önderliğinde gerçekleşen antrenmanlar ve aktiviteler, gençlerin profesyonel spor eğitimi almalarını sağlarken, aynı zamanda eğlenerek öğrenmelerine de imkan tanıyor” dedi.
25 Haziran 2024 Salı - 10:17
Niğde’de kuzenlerin kavgası kanlı bitti
Niğde’de iki kuzen arasında çıkan kavgada 19 yaşındaki genç bıçaklanarak öldürüldü. Olay merkeze bağlı Yeşilgölcük beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre S.E. (19) ile Y.İ (16) arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın kavgaya dönmesi üzerine Y.İ., S.E.’yi bıçakla yaraladı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralanan S.E.’yi olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırdı. S.E.; burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olayın ardından firar eden Y.İ. ise jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
24 Haziran 2024 Pazartesi - 16:02
Niğde’de otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti
Niğde’de otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre kaza Niğde - Çiftlik Yolu Ketençimen mevkisinde meydana geldi. A.A. idaresindeki 38 LD 932 plakalı otomobil; 45 yaşındaki Semra Ü.’ye çarptı. Otomobil sürücüsü A.A. kazanın ardından Semra Ü.’yü kendi aracı ile Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirdi. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Semra Ü. kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
24 Haziran 2024 Pazartesi - 15:11
Meyve çekirdeğinden mobilya
Niğde’de ilkokul 4. sınıf öğrencileri sınıf öğretmenlerinin danışmanlığında geliştirdikleri proje ile meyve çekirdeklerinden mobilya yapımında kullanılan sunta ve kaplama malzeme üretti. Atıkların doğaya olan zararlarını azaltmak ve bu atıklardan endüstriyel ürünler üretmeyi amaçlayan proje üzerine kafa yoran Niğde Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Zeynep Yiğit, Anıl Ayhan Öz ve Mustafa Candan; öğretmenleri Nihal Ağca danışmanlığında geliştirdikleri proje ile çöpe giden meyve çekirdeklerini faydalı ürüne dönüştürdü. Öğrencilerin projesi ile ilk olarak toz haline getirilen meyve çekirdekleri yapıştırıcı ile karıştırıldıktan sonra kalıplarda presleniyor, ardından istenilen şekil verilerek atık olan meyve çekirdekleri mobilya yapımında kullanılacak sağlam bir hammaddeye dönüştürülüyor. Projeleri ile ilgili bilgi veren 4. sınıf öğrencisi Anıl Ayhan Öz; atıkların doğaya olan zararlarını azaltmak istediklerini belirterek doğal kaynakların daha etkili bir şekilde kullanımını sağlamanın mümkün olduğunu ifade etti. Mustafa Candan ise; "Plastik, metal, kağıt gibi şeylerin geri dönüşümü var ama meyve çekirdekleri ve meyve kabuklarının bir geri dönüşümü yoktu. Biz de meyve çekirdeklerini ve meyve kabuklarını geri dönüştürmek için sunta yapımında kullanmayı düşündük. İlk olarak meyve çekirdeklerini ve kabuklarını döverek toz haline getirdik, fırında pişirdik ardından yapıştırıcı ile kurutarak ürünümüzü elde ettik" dedi. Sunta doğramacılıkta kereste olarak kullanılan sıkıştırılmış talaştan yapılan tahtanın suni bir tahta olduğunu söyleyen Zeynep Yiğit ise, bu proje ile meyve çekirdeklerini kullanarak ağaçların kesimini azaltmaya çalıştıklarını söyledi. Çevre kirliliğine neden olan atıkları insanların kullanıma entegre etmek için geliştirilen proje ile ilgili bilgi veren proje danışmanı öğretmen Nihal Ağca da; atıkların ekonomiye kazandırılmasının mümkün olduğunu dile getirdi. Ağca; " Günümüzde çevre kirliliği her geçen gün artmakta ve bu durum hem doğayı hem de insan yaşamını olumsuz etkilemektedir. Bunu azaltmak adına bütün insanların görev üstlenmesi gerekiyor. Biz de projemizle meyvelerin çekirdeklerini ve kabuklarını geri dönüştürerek sunta ve mobilya kaplama olarak ülke ekonomisine kazandırmayı amaçladık ve normal ev şartlarında fırında pişirdik. Ardından toz haline gelen çekirdekleri yapıştırıcı ile yapıştırdık ve kalıba koyduk ve ürünleri elde ettik, endüstriyel bir ürün haline getirdik" ifadelerini kullandı. Geliştirdikleri proje ile TEKNOFEST’te de yarışan öğrenciler meyve atıklarını faydalı ürüne dönüştürmeyi, bu sayede ağaçların kesilmesinin önüne geçmeyi hedefliyor.
24 Haziran 2024 Pazartesi - 13:09
Niğde’de bir evde çıkan yangın paniğe neden oldu
Niğde’de 5 katlı apartmanda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Olay, Selçuk Mahallesi Deniz Sokak’ta bulanan bir apartmanının birinci katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evde bulunan yatağın tutuşması ile çıkan yangın kısa sürede büyüyünce itfaiyeye haber verildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülerek kontrol altına alındı. Meydana gelen yangında ölü ve yaralının olmadığı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
24 Haziran 2024 Pazartesi - 12:13
Düğünde tüfekle ateş açarak 8 kişiyi yaralayan maganda tutuklandı
Niğde’nin Altunhisar ilçesine bağlı Çömlekçi köyünde gerçekleşen bir düğünde; tüfekle ateş ederek 8 kişinin yaralanmasına neden olan şahıs tutuklandı. Çömlekçi köyündeki bir düğünde D.B.Ö.; pompalı tüfekle rasgele ateş etmiş, tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği 8 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından çalışma başlatan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri; şüpheli D.B.Ö’yü kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Düğünde pompalı tüfekle havaya ateş açarak 8 kişinin yaralanmasına sebep olan şüpheli D.B.Ö., jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24 Haziran 2024 Pazartesi - 11:30
Niğde’de Şehit Ömer Halisdemir anısına maraton düzenlenecek
Niğde’de Şehit Ömer Halisdemir anısına 21 Temmuz 2024’de 3 farklı kategoride yarı maraton düzenlenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğinde ’Tarih, Doğa ve Kültür Yolunda Koşun’ sloganı ile Şehit Ömer Halisdemir anısına Niğde Yarı Maratonu gerçekleşecek. Şehir merkezinde gerçekleşecek olan yol koşusu yarışının 21 kilometre mesafesi 21 Temmuz 2024 tarihinde saat 08:00’de, 10 kilometre mesafesi saat 09:00’da 5 kilometre halk koşusu ise 09:15’te start alacak. Katılımcıların yarı maraton mesafesini kısmi yeterlilik esasına göre, 3 saat 30 dakika, 10K mesafesini 1 saat 30 dakika içerisinde tamamlamaları gerekecek. Kısmi yeterlilik, katılımcıların karşılaşabilecekleri doğa şartlarında güvenli bir şekilde devam etmelerine imkan sağlayacak malzemeleri yanlarında taşımaları anlamına geliyor. 18 yaşın üzerindeki herkesin katılımına açık olan koşuda 16-18 yaş grubu ise ebeveyn izni ile sadece 5K ve 10K yarışına katılabilecek. Katılımcıların 21 Temmuz 2024 tarihinde geçerli ve koşmalarına engel olmadığını belirten yarışma tarihinden önceki bir yıl içerisinde alınmış bir sağlık belgesine veya Atletizm, Triatlon, Dağcılık, Oryantiring veya Bisiklet Federasyonlarından onaylı sporcu lisansına sahip olmaları gerekiyor. Sadece kayıtlı koşucuların katılabileceği maratonda kayıtlar www.nigdeyarimaratonu.com internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Kayıt olmak isteyenler için son kayıt tarihi ise 17 Temmuz 2024 saat 17:00 olarak açıkladı. Katılımcı sayısının bin kişi ile sınırlandırıldığı maratonda kayıtlar bu limite ulaşıldığında son kayıt tarihi beklenmeden kapatılacağı bildirildi. 21K Niğde Yarı Maratonu katılım ücreti ise 510 TL, 10K Niğde Yol Koşusu 410 TL, 5K Halk Koşusu ise 100 TL olarak açıklandı. Niğde Yarı Maratonu’nda Genel Klasman Erkek ve Kadın birincilerine 5 bin TL, Genel Klasman Erkek ve Kadın İkincilerine 3 bin TL, Genel Klasman Erkek ve Kadın Üçüncülerine ise 2 bin TL nakdi ödül verilecek. Koşuyu zaman limitinde ve kurallar dahilinde bitirmiş olan her katılımcıya bitiren madalyası hediye edilecek. Ödül töreni ise 21 Temmuz 2024 Pazar günü saat 12:00’de şehir merkezinde gerçekleştirilecek.
24 Haziran 2024 Pazartesi - 10:48
Niğde’deki arazi kavgasında ölenlerin sayısı 4’e yükseldi
Niğde merkeze bağlı Yıldıztepe Beldesi’nde meydana gelen arazi kavgasında tabanca ile vurularak ağır yaralanan Gökhan Türk’ün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından ölü sayısı 4’e yükseldi. 21 Haziran’da meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği arazi kavgasında ağır yaralanan Gökhan Türk, tedavi gördüğü Kayseri Şehir Hastanesi’nde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Niğde merkeze bağlı Yıldıztepe Beldesi’nde meydana gelen olayda, amca ve yeğen arasındaki arazi anlaşmazlığı kavgaya dönüşmüş, Nevzat Türk (60) tabancası ile yeğeni Gökhan Türk (36) ile eşi Semiha (36) ve çocukları Gizem Nazife (17), Berat (13) ve Nurgül Türk’e (18) ateş ederek intihar etmişti. Nevzat Türk olay yerinde, Semiha Türk ile kızı Gizem Nazife Türk ise kaldırıldıkları Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşamını yitirmişti. Tedavi altında olan Gökhan Türk’ün hayatını kaybetmesi ile olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi. Nurgül Türk (18) ve Berat Türk ‘ün ise (13) hastanedeki tedavileri sürüyor.
23 Haziran 2024 Pazar - 22:33
Vali katıldığı düğünde vatandaşları silah sıkma konusunda uyardı
Niğde Valisi Cahit Çelik, katıldığı bir düğünde mutluluğa gölge düşüren silah sıkma konusunda uyardı. Niğde Valisi Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, Kadriye ve Ahmet Yıldırım çiftinin oğlu Mücayip Yıldırım ile Emine ve Hacı Boylu çiftinin kızları Zübeyde Boylu’nun düğün merasimine katıldı. Genç çiftle birlikte düğünde halay çeken ve ömür boyu mutluluklar dileyen Vali Çelik. geçtiğimiz gün Niğde’de 9 kişinin yaralandığı olayı hatırlatarak. vatandaşları düğünlerde silah sıkma konusunda uyardı. “Mutluluğa kurşun sıkma” diyen Vali Çelik, “Dün Altunhisar ilçesine bağlı Çömlekçi köyünde bir düğünde ateşli silahla 9 vatandaşımız yaralandı. Bu olayda saçmalardan yaralanan 1 vatandaşımızın hastanede hala tedavisi devam ediyor. Böylesine mutlu günleri acı bir tabloya dönüştürmenin gereği yok. Vatandaşlarımız bu noktada duyarlı olmalı, düğün sahipleri böyle durumlara müsaade etmemeli. İçişleri Bakanlığımızın mottosu da ’Mutluluğa kurşun sıkma.’ Düğünlerde ateşli silah kesinlikle kullanılmamalı. Bizler idari olarak her türlü tedbiri alıyoruz ancak burada en büyük görev vatandaşa ve düğün sahiplerine düşüyor. Felaketlere yol açacak, mutluluğu acıya çevirecek bu durumla ilgili herkesten hassas olmasını istiyoruz” diye konuştu.
23 Haziran 2024 Pazar - 19:52
Aladağlar’da yönlerini kaybedip dik yamaçta mahsur kalan 4 kişiyi ekipler kurtardı
Niğde Aladağlar’da yönlerini kaybedip dağın dik yamacında mahsur kalan 4 kişi, ekipler tarafından kurtarıldı. Olay, saat 10.00 sıralarında Niğde’nin Çamardı ilçesine bağlı Emli Vadisi Kale Tepe mevkisinde meydana geldi. Aladağlar Emli Vadisi Kale Tepe mevkisinde yürüyüşe çıkan 4 kişi, 2170 rakımda bulunan dağın dik yamacında yönlerini kaybederek mahsur kaldı. Kendi çabaları ile yönlerini bulamayan Yasin S. (29), Pembe Buse S. (29), İrfan B. (60) ve Seher K. (32) durumu jandarmaya bildirdi. Yapılan ihbarın ardından bölgeye JAK Timi, AFAD, UMKE ve 112 ekipleri sevk edildi. Ekipler, 4 kişiye ulaşarak bulundukları yerden kurtardı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde şahısların sağlık problemi olmadığı öğrenildi. İzinsiz dağcılık faaliyetine ceza 4 kişinin bildirimde bulunmadan dağcılık faaliyeti yaptığını tespit eden ekipler, şahıslara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereği kişi başı 2 bin 52 TL olmak üzere toplamda 8 bin 208 TL idari para cezası uyguladı.
23 Haziran 2024 Pazar - 12:12
Niğde’de düğünde maganda ateşi 5 kişiyi yaraladı
Niğde’deki bir düğünde havaya rastgele ateş edilmesi nedeniyle vücutlarına saçma isabet eden 5 kişi yaralandı. Olay, dün akşam Niğde’nin Altunhisar ilçesine bağlı Çömlekçi köyünde meydana geldi. D.Ö., sokak düğününde tüfekle rastgele ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği 5 kişi yaralandı. Olayın haber verilmesi üzerine düğün yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralanan 5 kişiyi olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmağı öğrenildi. Jandarma D.Ö.’yü gözaltına alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
22 Haziran 2024 Cumartesi - 19:51
Niğde’de akrabaların arazi kavgasında ölen anne ve kızı gözyaşları ile toprağa verildi
Niğde merkeze bağlı Yıldıztepe beldesinde, amca ve yeğen arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden 3 kişi, beldede toprağa verildi. Olay, dün akşam saatlerinde merkeze bağlı Yıldıztepe beldesinde meydana geldi. Amca ve yeğen arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşmüş, Nevzat Türk (60) tabancası ile yeğeni Gökhan Türk (36) ile eşi Semiha (36) ve çocukları Gizem Nazife (17), Berat (13) ve Nurgül Türk’e (18) ateş ederek ardından aynı tabanca ile intihar etmişti. Nevzat Türk olay yerinde, Semiha Türk ile kızı Gizem Nazife Türk hastanede yaşamını yitirmişti. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde işlemleri tamamlanan Nevzat Türk, Semiha Türk ve Gizem Nazife Türk’ün cenazeleri, jandarma ekiplerinin önlemleriyle Yıldıztepe’ye getirildi. Yıldıztepe Merkez Camisi’nde Semiha Türk, Gizem Nazife Türk ile Nevzat Türk kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığına defnedildi. Jandarma tarafından olayla ilgili soruşturma devam ederken olayda yaralanan 3 kişinin tedavisi ise hastanedeki tedavileri sürüyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder