Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Niğde
Niğde’de mobil sağlık seferberliği: Uzak köylere ücretsiz sağlık hizmeti
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 15:59:13
Niğde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen mobil sağlık çalışmaları kapsamında, Toplum Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde sunulan birinci basamak sağlık hizmetleri, kent merkezine uzak kasaba ve köylerde yaşayan vatandaşların ayağına götürülüyor. Mobil Sağlıklı Hayat Ekibi ile sahaya çıkan sağlık personelleri program kapsamında Karaatlı beldesinde vatandaşlara yerinde ve ücretsiz sağlık hizmeti sundu. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında vatandaşlara birçok alanda sağlık taraması ve danışmanlık hizmeti verilirken, Mobil Sigara Bırakma Polikliniği’nde doktorlar tarafından sigara bırakma danışmanlığı, 2-6 yaş grubundaki çocukların büyüme ve gelişim değerlendirmeleri, çocukların gelişim süreçleri hakkında ailelere bilgilendirme gerçekleştiriliyor. Mobil ekipler tarafından ayrıca KETEM kapsamında rahim ağzı (serviks) ve kolorektal kanser taramaları da yapılan program kapsamında diyetisyenler tarafından sağlıklı beslenme ve obeziteyle mücadele konusunda danışmanlık hizmeti sunuluyor, koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetleri de vatandaşlarla buluşuyor. Evde sağlık hizmetlerinden yararlanan yaşlı ve yatağa bağımlı hastalar da unutulmadı. Uzman hekimler tarafından hastaların sağlık durumları değerlendirilirken, ihtiyaç duyulan kontroller yerinde gerçekleştiriliyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Niğde İl Sağlık Müdürü Doğan Bahadır İnan, Niğde genelinde oluşturulan sağlık timiyle ilin en uzak noktalarına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. İnan, "Oluşturulan sağlık timiyle ilimizin en uzak noktalarına ulaşarak hem hastalarımızı hem de sağlıklı bireylerimizi taramayı ve Sağlıklı Türkiye Yüzyılı vizyonunu sahada güçlendirmeyi hedefliyoruz. 2-6 yaş arası çocuklarımızı, yaşlılarımızı, rahatsızlığı olan ya da rahatsızlığının farkında olmayan vatandaşlarımızı muayene ediyoruz.Diş hekimimizle mobil diş ünitelerimiz aracılığıyla diş sorunlarına yerinde müdahale ettik, kanser taramalarını gerçekleştiriyor, ebelerimizle de gebelerimizin muayenelerini yapıyoruz. Böylece gittiğimiz yerlerde halkımızın neredeyse tamamını sağlık açısından taramış" dedi. Toplum Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde yürütülen çalışmalarla vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması ve koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 15:57
Niğde’de mobil sağlık seferberliği: Uzak köylere ücretsiz sağlık hizmeti
Niğde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen mobil sağlık çalışmaları kapsamında, Toplum Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde sunulan birinci basamak sağlık hizmetleri, kent merkezine uzak kasaba ve köylerde yaşayan vatandaşların ayağına götürülüyor. Mobil Sağlıklı Hayat Ekibi ile sahaya çıkan sağlık personelleri program kapsamında Karaatlı beldesinde vatandaşlara yerinde ve ücretsiz sağlık hizmeti sundu. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında vatandaşlara birçok alanda sağlık taraması ve danışmanlık hizmeti verilirken, Mobil Sigara Bırakma Polikliniği’nde doktorlar tarafından sigara bırakma danışmanlığı, 2-6 yaş grubundaki çocukların büyüme ve gelişim değerlendirmeleri, çocukların gelişim süreçleri hakkında ailelere bilgilendirme gerçekleştiriliyor. Mobil ekipler tarafından ayrıca KETEM kapsamında rahim ağzı (serviks) ve kolorektal kanser taramaları da yapılan program kapsamında diyetisyenler tarafından sağlıklı beslenme ve obeziteyle mücadele konusunda danışmanlık hizmeti sunuluyor, koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetleri de vatandaşlarla buluşuyor. Evde sağlık hizmetlerinden yararlanan yaşlı ve yatağa bağımlı hastalar da unutulmadı. Uzman hekimler tarafından hastaların sağlık durumları değerlendirilirken, ihtiyaç duyulan kontroller yerinde gerçekleştiriliyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Niğde İl Sağlık Müdürü Doğan Bahadır İnan, Niğde genelinde oluşturulan sağlık timiyle ilin en uzak noktalarına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. İnan, "Oluşturulan sağlık timiyle ilimizin en uzak noktalarına ulaşarak hem hastalarımızı hem de sağlıklı bireylerimizi taramayı ve Sağlıklı Türkiye Yüzyılı vizyonunu sahada güçlendirmeyi hedefliyoruz. 2-6 yaş arası çocuklarımızı, yaşlılarımızı, rahatsızlığı olan ya da rahatsızlığının farkında olmayan vatandaşlarımızı muayene ediyoruz.Diş hekimimizle mobil diş ünitelerimiz aracılığıyla diş sorunlarına yerinde müdahale ettik, kanser taramalarını gerçekleştiriyor, ebelerimizle de gebelerimizin muayenelerini yapıyoruz. Böylece gittiğimiz yerlerde halkımızın neredeyse tamamını sağlık açısından taramış" dedi. Toplum Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde yürütülen çalışmalarla vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması ve koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. (ST-TB-
15 Mayıs 2026 Cuma - 16:52
Niğde’de husumetli ailelerin kavgası kanlı bitti: 1 ölü
Niğde’de husumetli iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti. Olay, öğle saatlerinde merkeze bağlı Alay beldesinde meydana geldi. Aralarında husumetli olduğu iddia edilen iki aile arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Çıkan kavgada S.Ö. (23), av tüfeğiyle Yaşar E. (49) ve Ali E.’ye (31) ateş etti. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ağır yaralı olarak Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Yaşar E., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan S.Ö.’nün yakalanması için güvenlik güçlerince çalışma başlatıldı.
15 Mayıs 2026 Cuma - 16:48
Husumetli ailelerin kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Niğde’de husumetli iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de ağır yaralandı. Olay, öğle saatlerinde merkeze bağlı Alay beldesinde meydana geldi. Aralarında husumet olduğu iddia edilen iki aile arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine S.Ö. (23); av tüfeğiyle Yaşar E.(49) ve Ali E.’ye (31) ateş etti. İhbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Yaşar E.’nin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralanan Ali E. ise ambulansla Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından kaçan şüpheli S.Ö.’nün yakalanması için güvenlik güçleri tarafından çalışma başlatıldı.
12 Eylül 2023 Salı - 15:52
Kadın Güreş Milli Takımı’nda hedef altın madalya
16-24 Eylül’de Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’da düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası’na hazırlanan Kadın Milli Güreş Takımı, son hazırlık kampını Niğde’nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nde yapıyor. 27 Ağustos - 15 Eylül tarihleri arasında kampa giren 21 milli sporcu, 4 antrenör eşliğinde olimpiyat vizesi olarak kabul edilen Dünya Şampiyonası’nda madalya alabilmek için hazırlanıyor. Son yıllarda dünya, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonaları’nda kazanılan madalyalarla adından söz ettiren kadın milli güreşçiler, Dünya Şampiyonası’nda da tarih yazdırmak hedefinde. Kamp süreci ve hedefleri ile ilgili bilgi veren Milli Takım Antrenörü Efraim Kahraman, son hazırlık kampını Demirkazık’ta yaptıklarını, kampta 21 sporcuyla şampiyonaya hazırlandıklarını aktardı. Kahraman, "Dünya Şampiyonası için son hazırlık kampımız. Dünya Şampiyonası çok önemli. Burada ilk 5’e giren 2024 Tokyo Olimpiyatları’na vize alıyor. Özel bir yükseklikte olduğundan dolayı burayı tercih ediyoruz. Daha önce de turnuvalara buradan çok gittik. Başarılı bir şekilde döndük. İmkanlar güzel olduğundan dolayı güzel bir kamp geçiriyoruz. 27 Ağustos - 15 Eylül arası kampa girdik. Şuanda sonuna doğru geliyoruz. Bütün form antrenmanlarımıza başladık. Zorlu antrenmanlarımız bitti. Şu anda tamamen Dünya Şampiyonası’na odaklanıyoruz. 21 sporcuyla kampa girdik. Kadın güreşi son dönemde gerçekten tarih yazan bir takım. Biz, geçen yılın hem U23, hem büyükler Avrupa Şampiyonuyuz. Bunun yanı sıra bu sene yine Avrupa ikincisiyiz. Bu gösteriyor ki gerçekten iddialı bir takımız. Şu an takımımız çok genç bir jenerasyon. İleriye yönelik 2028 olimpiyatları için diyebilirim. Takımımıza 4 tane ilk defa giren sporcumuz var. Yaşları çok genç gelecek vaat ediyorlar. Bunlardan da tabi ileriye dönük başarı bekliyoruz" dedi. Çavuşoğlu: "Altın madalyayla dönmek istiyoruz" Dünya Şampiyonasına iyi hazırlandıklarını kaydeden Milli Güreşçi Buse Çavuşoğlu, "16-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Büyükler Dünya Şampiyonası bizim için çok önemli. Buraya çok iyi bir şekilde hazırlandık. Hedefimiz olimpiyatlarda altın madalya kazanmak. Tabi onun öncesinde vize almamız gerekiyor. Bu dünya şampiyonasında da kota mücadelesi vereceğiz. Çok iyi hazırlandık, takımımız çok iyi. Hepimiz kendimize inanıyoruz. İnşallah ülkemize kota kazandırıp aynı zamanda da ülkemize altın madalyayla dönmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Demirhan: "Kadın güreşinde hep ilklere imza attık" Hazırlıkların çok güzel geçtiğini ifade eden Milli Güreşçi Evin Demirhan ise; "Dünya Şampiyonası için sayılı günler kaldı. Sezon boyunca bu şampiyonayı çok önemsedik. Çünkü olimpiyatlara kota veren maçlar. O yüzden hazırlıklarımız çok güzel geçti, sıkı çalışmalar gerçekleştirdik. Şimdi artık form antrenmanları başladı. Biz kadın güreşinde hep ilklere imza attık. Çok başarılı bir takımız. O yüzden Dünya Şampiyonası’nda bunu bir kez daha göstermek istiyoruz. Geçen olimpiyatlara katılmıştım. Şimdi artık katılmayı değil madalya almayı hedefliyorum. O yüzden benim için de arkadaşlarım için de çok önemli. İyi hazırlandık. Umarım bunu da alnımızın akıyla atlatırız" diye konuştu.
12 Eylül 2023 Salı - 13:07
Vali Çelik: "En temel amacımız, çocuklarımızın kaliteli eğitim almasıdır"
Niğde’de düzenlenen İlköğretim Haftası etkinliklerinde konuşan Vali Cahit Çelik; "En temel amacımız, çocuklarımızın milli ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli ve kaliteli bir eğitim almasıdır" dedi. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Heykeline çelenk sunulması ile başlayan program, Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu’ndaki programla devam etti. Niğde Valisi Cahit Çelik burada yaptığı konuşmada; "Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız. En kıymetli varlıklarımız olan evlatlarımızı, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken, onları milli ve manevi değerlerimizle donatmalıyız. Milletimizin varlığını, değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmanın ilk şartının tarihine, milletine, devletine ve bayrağına bağlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu sebeple en temel amacımız, çocuklarımızın milli ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli ve kaliteli bir eğitim almasıdır" dedi. Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ise; Niğde’de 389 okulda 5 bin 645 öğretmen ile 70 bin 110 öğrencinin eğitim aldığını belirterek 2023-2024 eğitim öğretim yılının başarıyla geçmesini temenni etti. Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunu ekibi gösteri sundu. Vali Cahit Çelik ile beraberindekiler, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Programa; Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, protokol üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve velilerkatıldı.
11 Eylül 2023 Pazartesi - 13:08
Şüphe üzerine durdurulan tırda 58 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, durumundan şüphelenilen tırda 58 kilo 450 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucuyla mücadelesi sürüyor. Edinilen bilgiye göre ekipler; Ulukışla - Eminlik yolunda durumundan şüphelendikleri bir tırı durdurdu. Dedektör köpeğinin de katıldığı aramada 58 kilo 450 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen tır sürücüsü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11 Eylül 2023 Pazartesi - 12:54
Niğde Belediyesi’nden Eğitime Tam Destek
Niğde Belediyesi ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye seti ve okul forması hediye etti. Niğde Belediyesi; her yıl olduğu gibi 2023-2024 eğitim -öğretim döneminde de ihtiyaç sahibi 1500 öğrencinin kırtasiye ihtiyacını karşıladı, 200 öğrenciye de okul forması hediye etti. Sosyal Belediyecilikte örnek uygulamaların altına imza atan Niğde Belediyesi, 2023-20024 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla, ihtiyaç sahibi ailelerin, eğitim gören çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını da önemli ölçüde karşıladı. İçinde defter, kalem, silgi, cetvel gibi temel ihtiyaçların yer aldığı 1500 kırtasiye seti dağıtan Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ayrıca 200 öğrencinin de okul formasını temin ederek, ihtiyaç sahibi ailelerin eğitim harcamasına destek oldu. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, ihtiyaç sahibi her ailenin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek; “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın ve ailelerinin destekçisi olmayı sürdürüyoruz. sosyal yardım işleri müdürlüğümüzden destek alan ihtiyaç sahibi ailelerimizin, eğitim gören çocuklarının ihtiyaçlarını, her yıl olduğu gibi bu yıl da karşılıyoruz. bu çerçevede belirlediğimiz öğrencilerimize kırtasiye setlerini ve okul formalarını hediye ettik. öğrencilerimizin her zaman yanında olduk, yanında olmaya devam edeceğiz"diyekonuştu.
09 Eylül 2023 Cumartesi - 12:50
Devrilen tırın sürücüsü sıkıştığı yerden kurtarıldı
Niğde’de tırın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada sıkışan tır sürücüsü ekipler tarafından yaralı olarak kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre, Niğde - Ankara otoyolu üzerinde meydana gelen kazada 33 APY 981 plakalı tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Gölcük gişeleri yakınlarında kontrolden çıkarak devrildi. Kazanın bildirilmesinin ardından olay yerine polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından sıkıştığı yerden güçlükle çıkarılan sürücü, ambulansla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
09 Eylül 2023 Cumartesi - 08:30
Yıkımda duvar caddeye böyle devrildi
Niğde’de Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar alan bir binanın yangın merdiveni, yıkımı sırasında istinat duvarını yıkarak yürüyüş yoluna devrildi. Olayda caddede yürüyen bir kadın yaralanırken duvarın yıkılma anı saniye saniye görüntülendi.6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar alan binanın yıkımı sırasında yangın merdiveninin bir kısmı, istinat duvarını yıkarak Atatürk Bulvarı’ndaki yürüyüş yoluna devrildi. O sırada yoldan geçen bir kadın hafif yaralandı. Bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralı kadının durumunun iyi olduğu öğrenildi.İş makinesi duvarın altında kalmaktan santimlerle kurtulduÖte yandan duvarın yıkılma anı da saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde; yıkımın devam ettiği sırada duvarın bir anda caddeye doğru devrildiği, iş makinesinin ise santimlerle yıkılan duvarın altında kalmaktan kurtulduğu görülüyor.
08 Eylül 2023 Cuma - 23:27
Yıkım sırasında duvarın caddeye devrildiği anlar kamerada
Niğde’de Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar alan bir binanın yangın merdiveni, yıkım sırasında yürüyüş yoluna devrildi. Olayda caddede yürüyen bir kadın yaralanırken, duvarın yıkılma anı saniye saniye görüntülendi.
08 Eylül 2023 Cuma - 22:40
Niğde’de faciadan dönüldü: 1 kişi yaralandı
Niğde’de Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar alan bir binanın yangın merdiveni, yıkımı sırasında istinat duvarını yıkarak yürüyüş yoluna devrildi. Olayda caddede yürüyen bir kadın yaralanırken ekiplerin enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar alan binanın yıkımı sırasında yangın merdiveninin bir kısmı, istinat duvarını yıkarak Atatürk Bulvarı’ndaki yürüyüş yoluna devrildi. O sırada yoldan geçen bir kadın hafif yaralandı. Bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralı kadının durumunun iyi olduğu öğrenildi. Niğde Valisi Cahit Çelik olay yerine gelerek bilgi aldı. Gerekli incelemelerin yapılacağını kaydeden Vali Çelik "Burada istemediğimiz bir olay yaşandı. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından önce hasarlı olmadığı tespit edilen ama daha sonra yaptırılan tetkiklerle hasarlı olduğu tespit edilen bir binanın yıkım işlemi ihale yapılmış. Yıkımı alan firma da yerine getirmesi gereken sorumluluğu yerine getirmeden hem emniyeti, hem valiliği hem de belediyeye bir bildirimde bulunmadan yıkım işlemini gerçekleştiriyor. Maalesef gerekli tedbirleri almadığı için yıkımın yanından geçen bir vatandaşımız hafif şekilde yaralanıyor. Sevindiğimiz şu; ölen bir vatandaşımız yok. Yaralanan da hafif yaralı. İlgili firma ile ilgili hem idari yaptırım yapılacak hem de bir vatandaşımız yaralı olduğu için adli işlem yapılacak" dedi. Öte yandan yıkılan duvar nedeniyle Atatürk Bulvarı’ndaki trafik bir süre kontrollü şekilde sağlandı. Ekiplerin enkazı kaldırma çalışmaları sürüyor.
08 Eylül 2023 Cuma - 22:04
Niğde’de faciadan dönüldü: Yıkım sırasında yangın merdiveni yürüyüş yoluna devrildi
Niğde’de bina yıkımı sırasında yangın merdiveninin yürüyüş yoluna devrilmesi sonucu 1 kişi yaralandı.
08 Eylül 2023 Cuma - 20:13
1. Niğde Oto Show başladı
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 1. Niğde Oto Show etkinliği kapılarını açtı. Son model 36 ayrı aracın da görücüye çıktığı etkinlikte klasik otomobil ve motosiklet stantları da yer aldı. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, açılışta yaptığı konuşmasında, Niğde’de 3 gün boyunca son model araçların sergileneceğini ve sıfır araç konusunda seçeneğin az olduğu kentte etkinliğin ilgi görmesini beklediğini söyledi. Başkan Özdemir, "Pandemiden sonra araçların arzında büyük sıkıntılar yaşanmıştı. Bundan sonra bu sıkıntının biteceği öngörülüyor. Niğde’de yaşanan en büyük eksikliklerden bir tanesi sıfır marka araçlarla alakalı bayiliklerin az olması ve genelde il dışına çıkmak zorunda kalıyordu hemşehrilerimiz. Oto Show bu işin vesilesi oldu. Bundan sonra kalıcı olarak yatırım yapmalarını arzu ediyoruz" diye konuştu. Vali Cahit Çelik ise, otomobil sektörünün dünyadaki en önemli sektörlerden biri olduğunu söylediği konuşmasında "Sektöre geç katılan bir ülke olduk ama artık bizim de Togg’umuz var" dedi. Klasik aracı ile Oto Şhow’da yerini alan Oğuzhan Eriçek ise etkinlikte araçlarının sıfır araçlardan daha çok ilgi gördüğünü ve bu ilginin kendilerini memnun ettiğini söyledi. Pazar günü sona erecek etkinlikte araç almak isteyenlere bankaların özel kredi imkanı sunacağı da ifade edildi. Oto Show 3 gün boyunca 14.00-20.00 saatleri arasında gezilebilecek.
07 Eylül 2023 Perşembe - 16:07
Niğde’de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı
Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirilirken 4 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucunun arzı ile mücadele çerçevesinde sokak satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik yürütülen çalışmalar çerçevesinde operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 4 şüpheli şahıs yakalandı. Şahısların üzerinde, araç ve evlerinde yapılan aramalarda ise; 45,8 gram uyuşturucu madde, 5 adet uyuşturucu madde kullanımı için aparat, 1 adet hassas terazi ele geçirildi. İşlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.
07 Eylül 2023 Perşembe - 14:40
Tarım işçilerini taşıyan minibüs kaza yaptı: 8 Yaralı
Niğde’de tarım işçilerini taşıyan minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 8 kişi yaralandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder