Yerel Haberler
Ordu
22 Nisan 2026 Çarşamba - 11:13 Ordu’da minik eller boyama ve ebru sanatıyla buluştu Ordu’nun Ünye ilçesinde faaliyet gösteren İpekyolu Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu, öğrenci ve velileri sanat atölyesinde bir araya getirdi. "Birbirimize iyi gelmek" temasıyla düzenlenen etkinlikte, minikler ve anneleri ebru sanatı ve obje boyama yaparak keyifli vakit geçirdi. Ünye İlçe Müftülüğü’ne bağlı İpekyolu Mahallesi’nde eğitim veren İpekyolu Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu, sosyal sorumluluk ve sanat etkinlikleri amacıyla aileler ve çocukların bir arada olduğu etkinlik düzenledi. Son günlerde ülkemizde yaşanan üzücü olayların ardından manevi motivasyonu artırmak amacıyla düzenlenen sanat atölyesinde, 58 öğrenci ve velileri bir araya geldi. "Amacımız hem manevi hem akademik hazırlık" Kurslarda eğitimin sadece Kur’an-ı Kerim öğretimiyle sınırlı olmadığını söyleyen İpekyolu Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu Yöneticisi Rabia Elik, "Ülkemizde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle velilerimiz ve çocuklarımızla bir araya gelerek, birbirimize destek olmak adına bir sanat atölyesi düzenledik. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz obje boyama ve ebru sanatı etkinliklerinde velilerimizle keyifli vakit geçirdik. Kurum olarak kurslarımızda sadece Kur’an-ı Kerim eğitimi vermiyor, aynı zamanda dini değerler ve ahlak eğitimini de önceliğimiz olarak görüyoruz" dedi. "Geleceğin ahlaklı bireyleri yetişiyor" Öğrencilerin bu eğitimler sayesinde ilkokula tam donanımlı hazırlandığını belirten Elik, "Eğitim sürecimizi hikâyeler, drama ve oyun temelli etkinliklerin yanı sıra okul öncesi müfredat konularıyla destekleyerek tamamlıyoruz. Böylece öğrencilerimiz, okul öncesi eğitimlerini almış olarak birinci sınıfa tam hazır bir şekilde başlıyorlar. Burada kazandıkları yetileri hem okul hem de manevi hayatları boyunca koruyorlar. Aileden aldıkları terbiyeyi, merkezimizde edindikleri değerler eğitimiyle pekiştirerek birlikte yaşama kültürünü öğreniyor ve ahlaklı bireyler olarak yetişiyorlar. Zaten yapılan araştırmalar, erken yaşta dini ve değerler eğitimi alan çocukların manevi değerlere daha meyilli olduğunu göstermektedir. Biz de bu vizyonla, 58 öğrencimiz ve velileriyle beraber sanat atölyemizi başarıyla gerçekleştirdik" diye konuştu. Program kapsamında kurulan atölyelerde, 4-6 yaş grubu öğrenciler anneleriyle birlikte ebru sanatı yaparak ve çeşitli objeleri boyadı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, çocukların el becerileri gelişirken veliler de çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 11:09 Ordu’da minik eller boyama ve ebru sanatıyla buluştu Ordu’nun Ünye ilçesinde faaliyet gösteren İpekyolu Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu, öğrenci ve velileri sanat atölyesinde bir araya getirdi. "Birbirimize iyi gelmek" temasıyla düzenlenen etkinlikte, minikler ve anneleri ebru sanatı ve obje boyama yaparak keyifli vakit geçirdi. Ünye İlçe Müftülüğü’ne bağlı İpekyolu Mahallesi’nde eğitim veren İpekyolu Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu, sosyal sorumluluk ve sanat etkinlikleri amacıyla aileler ve çocukların bir arada olduğu etkinlik düzenledi. Son günlerde ülkemizde yaşanan üzücü olayların ardından manevi motivasyonu artırmak amacıyla düzenlenen sanat atölyesinde, 58 öğrenci ve velileri bir araya geldi. "Amacımız hem manevi hem akademik hazırlık" Kurslarda eğitimin sadece Kur’an-ı Kerim öğretimiyle sınırlı olmadığını söyleyen İpekyolu Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu Yöneticisi Rabia Elik, "Ülkemizde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle velilerimiz ve çocuklarımızla bir araya gelerek, birbirimize destek olmak adına bir sanat atölyesi düzenledik. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz obje boyama ve ebru sanatı etkinliklerinde velilerimizle keyifli vakit geçirdik. Kurum olarak kurslarımızda sadece Kur’an-ı Kerim eğitimi vermiyor, aynı zamanda dini değerler ve ahlak eğitimini de önceliğimiz olarak görüyoruz" dedi. "Geleceğin ahlaklı bireyleri yetişiyor" Öğrencilerin bu eğitimler sayesinde ilkokula tam donanımlı hazırlandığını belirten Elik, "Eğitim sürecimizi hikâyeler, drama ve oyun temelli etkinliklerin yanı sıra okul öncesi müfredat konularıyla destekleyerek tamamlıyoruz. Böylece öğrencilerimiz, okul öncesi eğitimlerini almış olarak birinci sınıfa tam hazır bir şekilde başlıyorlar. Burada kazandıkları yetileri hem okul hem de manevi hayatları boyunca koruyorlar. Aileden aldıkları terbiyeyi, merkezimizde edindikleri değerler eğitimiyle pekiştirerek birlikte yaşama kültürünü öğreniyor ve ahlaklı bireyler olarak yetişiyorlar. Zaten yapılan araştırmalar, erken yaşta dini ve değerler eğitimi alan çocukların manevi değerlere daha meyilli olduğunu göstermektedir. Biz de bu vizyonla, 58 öğrencimiz ve velileriyle beraber sanat atölyemizi başarıyla gerçekleştirdik" diye konuştu. Program kapsamında kurulan atölyelerde, 4-6 yaş grubu öğrenciler anneleriyle birlikte ebru sanatı yaparak ve çeşitli objeleri boyadı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, çocukların el becerileri gelişirken veliler de çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı. (ÜG-
22 Nisan 2026 Çarşamba - 10:40 Ordu’da kraliçe arı hamlesi: Arıcılar hem üretecek hem satacak Türkiye’de en fazla bal üretiminin yapıldığı Ordu’da, arıcılığın geleceğini güçlendirmek için arıcılara ana (kraliçe) arı üretim eğitimi verildi. Arıcılar, aldıkları eğitim kapsamında hem kendi ana arılarını üretecek, hem de satışını yapabilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği iş birliğinde düzenlenen program kapsamında 30 arıcıya ana arı üretim kursu verildi. Teorik ve uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleştirilen eğitimlerde kursiyerler, ana arı yetiştiriciliğinin tüm süreçlerini sahada birebir öğrenme fırsatı buldu. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından arıcılar, kendi ana arılarını üretebilecek ve gerekli izinleri almaları halinde ticari olarak ana arı satışı da yapabilecek. Eğitim programı ile Ordu’da ana arı üretiminin artması, arıcılık sektörünün daha da güçlenmesi hedefleniyor. "Amacımız ana arı üretimini de artırarak bu gücü daha ileriye taşımak" Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, kursa 30 arıcının katıldığını belirterek, eğitimlerin hem teorik hem de uygulamalı olarak sürdüğünü söyledi. Ordu’nun arıcılıkta Türkiye’nin lider ili konumunda olduğuna dikkat çeken Çiftçi, "İlimizde yaklaşık 600 bin kovan, 3 binden fazla arıcı ve 18 bin tonun üzerinde bal üretimi bulunuyor. Amacımız ana arı üretimini de artırarak bu gücü daha ileriye taşımak. Kursiyerlerimiz edindikleri bilgilerle hem kendi ana arılarını üretecek hem de izin alarak ticari faaliyet gösterebilecek" dedi. Teorik ve uygulamalı eğitim Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu ise eğitimlerin, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak yürütüldüğünü ifade etti. Türkiye genelinde benzer kursların düzenlendiğini kaydeden Cınbırtoğlu, "Ana arı yetiştiriciliği talimatnamesi kapsamında yürütülen kurslarımızda, arıcılarımıza yüksük yapımından ana arı transferine kadar tüm aşamalar hem teorik hem uygulamalı olarak öğretiliyor" diye konuştu. Kursiyerler de eğitimlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, aldıkları bilgiler sayesinde kendi ana arılarını üretebileceklerini ve bu durumun üretimlerine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.