Yerel Haberler
Osmaniye
Gençlik ve Spor Bakanı Bak: "12 milyona yakın gencimize yüzme öğrettik" 06 Mart 2026 Cuma - 20:12:12 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "’Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi çerçevesinde Türkiye’de yaklaşık AK Parti iktidarı döneminde 700’e yakın yüzme havuzu yapıldı ve yaklaşık 150 tanesinin de inşaatı devam ediyor. Yenileri de ekleniyor. Dolayısıyla 12 milyona yakın gencimize ve insanımıza yüzme öğrettik" dedi. Osmaniye Valiliğini ve belediyeyi ziyaret eden Bakan Bak, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ve Belediye Başkanı İbrahim Çenet ile bir araya gelerek kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Osmaniye AK Parti İl binasında açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Bizim açımızdan Türkiye’nin dört bir yanı önemli. Spor tesisleri önemli ama bizim Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak birinci önceliğimiz özellikle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan, dijital bağımlılıktan, uyuşturucudan, içki ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve bunda da sporu etkin bir şekilde kullanmak. Sporun birleştirici gücünü, sporun etkili gücünü ortaya koymak.Malumunuz milli takımlarımızın geçtiğimiz yıldaki başarıları var. Basketbol milli takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda final oynaması var. Voleybol milli takımımızın Dünya Şampiyonası’nda final oynaması ve gümüş madalya kazanması var. Futbol milli takımımızın Dünya Kupası elemelerinde gösterdiği başarı var. Önümüzde Mart ayında, 26 Mart’ta Romanya ile oynayacağız. İnşallah onu da yenip ardından Slovakya ve Kosova galibiyetleriyle Dünya Kupası’na gitmeye hazırız. Basketbolda da Dünya Kupası, Katar 2027 için önemli bir süreç var. Basketbolda ekol olan Sırbistan’ı hem Sırbistan’da hem de Türkiye’de yenmek önemliydi. Yeni bir jenerasyon ortaya çıktı. 12 Dev Adam ortaya çıktı" diye konuştu. "Türkiye’de 12 milyon kişiye yüzme öğretildi" "Gençlerimizi sporla geleceğe hazırlıyoruz" diyen Bakan Bak, "Bütün kitlelerin spor yapmasını istiyoruz. Gençlerimizin havuzlara, spor tesislerine gelmesini istiyoruz. O yüzden ’Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi çerçevesinde Türkiye’de yaklaşık AK Parti iktidarı döneminde 700’e yakın yüzme havuzu yapıldı ve yaklaşık 150 tanesinin de inşaatı devam ediyor. Yenileri de ekleniyor. Dolayısıyla 12 milyona yakın gencimize ve insanımıza yüzme öğrettik. Bu çok çok önemli. Osmaniye’de de böyle bir talep başkanlarımızdan ve milletvekillerimizden geldi. Bunu da inşallah yerini tespit ederek Osmaniye’ye kazandıracağız" dedi.
06 Mart 2026 Cuma - 12:59 Öğrencilerden sürücülere hem sınav hem ikram Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde öğrenciler, "Trafik Kurallarını Biliyorum, Hediyemi Alıyorum" projesi kapsamında trafikte sürücüleri durdurup işaret levhalarını sordu. Kuralları bilen sürücülere hurma ikram edilirken, bilemeyenlere ise kurallar uygulamalı olarak anlatıldı. Düziçi Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencileri, trafikte farkındalık oluşturmak adına "Trafik Kurallarını Biliyorum, Hediyemi Alıyorum" sosyal sorumluluk projesine imza attı. Düziçi İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, stadyum mevkiinde kurulan kontrol noktasında durdurulan araç sürücülerine öğrenciler tarafından trafik işaret levhalarının anlamları soruldu. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte sorulara doğru cevap veren sürücülere Ramazan’ın lezzetlerinden olan hurma hediye edildi. İşaretlerin anlamını bilmeyen sürücülere ise öğrenciler ve görevli polis ekipleri tarafından kuralların hayati önemi hakkında kısa bilgilendirmeler yapıldı. Direksiyon başında hem eğitici hem de ikramlı bir sürprizle karşılaşan vatandaşlar, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilere trafik bilincini kazandırmak için böyle bir proje yaptıklarını söyleyen okul müdürü Ömer Çimen, "Düziçi Bilim ve Sanat Merkezi olarak bir tane sosyal sorumluluk projesi geliştirmek istedik. İlçemizde trafik sorunlarını daha bilinçli hale getirmek için ‘Trafik Kurallarını Biliyorum, Hediyemi Alıyorum’ isimli sosyal sorumluluk projesini şu anda uygulamaktayız. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte şu anda hayata geçirmekteyiz. Sürücülerimiz, sürücü belgesini alırken işaretleri öğrenmiş olsalar da zaman içerisinde bunu unutabiliyorlar. Tekrar bunu güncelleyebilmek ve hatırlatmak için bu projeyi hayata geçirdik" diye konuştu.
05 Mart 2026 Perşembe - 09:47 Osmaniye Belediyesi’nden "Hep Birlikte Mahalle İftarı" buluşması Osmaniye Belediyesi, Ramazan ayının ilk mahalle iftarını "Hep Birlikte Mahalle İftarı" sloganıyla Cumartesi Kapalı Semt Pazarı’nda gerçekleştirdi. Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen iftar programında vatandaşlar aynı sofrada buluşarak birlik ve beraberlik duygusunu paylaştı. Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarı programına çok sayıda vatandaş katıldı. İftar saatine kısa süre kala Kapalı Semt Pazarı’nı dolduran hemşeriler, Ramazan’ın bereketini ve kardeşlik ruhunu aynı sofrada paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Programda vatandaşlarla yakından ilgilenen Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, iftar öncesinde masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti, Ramazan aylarını tebrik etti. İçerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bulunduğu bu mübarek ayda, 11 ayın sultanını hep birlikte idrak ediyoruz diyen Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, "Ramazan-ı Şerif’imiz mübarek olsun. Osmaniye’mizde gerçekten Ramazan programlarımız dolu geçiyor ve bu akşam da biz işte Cumartesi pazarımızın olduğu hemen Adnan Menderes mahallemizde hemşerilerimizle burada iftarımızı açtık. Gerçekten her akşam İşte böyle toplumumuzun birçok kesimiyle bir araya geliyoruz ve Ramazan’ın o bereketini hep birlikte Ramazan’ın o dayanışma ruhunu ve yardımlaşma ruhunu hayata geçirmeye çalışıyoruz. İnşallah Allah tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etsin. Bizler de hem Masal Parkımızda kurmuş olduğumuz Ramazan Çarşı’mızla hem Millet Bahçemizde birçok etkinliğimizde, Ramazan çadırlarımızda açmış olduğumuz yine iftarlarımızla, hemşerilerimizle kucaklaşmaya gayret ediyoruz. Şehit ailelerimiz, gazilerimiz, engelli kardeşlerimiz başta olmak üzere aynı zamanda mahalle sakinlerimizle de ve hane ziyaretlerinde yapmış olduğumuz iftar programlarımızla gerçekten Osmaniye’de Ramazan’ın maneviyatına uygun geçirmeye çalışıyoruz ve biz de büyük lezzet alıyoruz. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim etsin ve Ramazan-ı Şerifimiz mübarek olsun diyoruz" diye konuştu.
04 Mart 2026 Çarşamba - 19:00 Maç öncesi ortalık karıştı: Futbolcular kramponlarla darbedildi Osmaniye’nin Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi Bahçespor’un, Anamur Belediyespor maçı öncesi soyunma odası koridorunda kavga çıktı, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6. Grup’ta 1 Mart tarihinde oynanması planlanan ancak başlama vuruşu öncesi çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Anamur Belediyespor-Bahçespor müsabakasına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Anamur İlçe Stadı’nda oynanması planlanan karşılaşma öncesinde rakip takım futbolcuları, soyunma odası koridorunda Bahçespor’un bulunduğu bölümün önüne geldi. İddiaya göre kapı önünde bekleyen Bahçespor Teknik Direktörü İsa Kılıçoğlu, rakip oyuncuya tokalaşmak için elini uzattı. Ancak rakip futbolcunun Kılıçoğlu’na yumruk attı ve bu olayın ardından tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüştü. İki takım oyuncularının dahil olduğu kavgada krampon ve fırça saplarının da kullanıldığı görüldü. Ortalığın bir anda adeta savaş alanına döndüğü olay, araya giren polis ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle son buldu. Bahçespor Teknik Direktörü İsa Kılıçoğlu’nun adli muayene raporunda kaburgasında 2 kırık tespit edildiği, saldırıya uğrayan 2 Bahçesporlu futbolcunun raporlarında ise "krampon çivisi izi" bulunduğu belirtildi. Olayın ardından Bahçespor kafilesi, Anamur Kaymakamı’nın talimatı ve polis nezaretinde stadyumdan tahliye edildi. Soyunma odası koridorunda yaşanan saldırı anları güvenlik kamerasına yansıdı. Olayın ardından karşılaşma ileri bir tarihe ertelendi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Depremde hasar gören Bela Bartok Konferans ve Sergi Salonu yeniden açıldı
23 Ekim 2024 Çarşamba - 16:16 Depremde hasar gören Bela Bartok Konferans ve Sergi Salonu yeniden açıldı Osmaniye’de 6 Şubat depreminde hasar alan Bela Bartok Konferans ve Sergi Salonu yeniden açıldı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerde hasar gören ve Macaristan Hükümeti’nin maddi destekleri ile yenileme ve onarım işleri tamamlanan Osmaniye Cebelibereket Kültür Merkezi ve içerisinde yer alan Bela Bartok Konferans ve Sergi Salonu yeniden açıldı. Osmaniye Cebelibereket Kültür Merkezi içinde yer alan Bela Bartok Sergi Salonu ve Konferans Salonu’nun açılış törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Macaristan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Tristan Azbej, Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matisok ve protol mensupları katıldı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için taziyelerini ileten Macaristan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Tristan Azbej , Türklerin ve Macarların akraba ruhlu insanlar olduğunu ifade ederek, "Biz Macarlar gibi Türkler de geleneklerin, göreneklerin, ailenin, inancın çok önemli olduğunu vurgulamaktasınız. Biraz önce Bela Bartok Sergi Salonu’nu açtık ve bu büyük Macar müzik ustasının anısına ne denli değer verdiğinize bizzat şahit oldum ve çok etkilendim" dedi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ise yaptığı konuşmada, "Bu merkez pek çok açıdan aslında özgün bir merkez. Avrupa Birliği’ne bir mesaj veriyoruz aslında biz burada kardeşliğimizle, akrabalığımızla, dostluğumuzla. Türk dünyasına bir mesaj veriyoruz, Anadolu’nun bağrında biz birlikte, beraber iki kardeş topluluğuz mesajını çok güzel veriyor. Pek çok simgesel meseleler taşıyor, her şeyin başı insanlık. Dost acı günde belli olur mesajı da alıyoruz buradan, 6 Şubat depremlerinden sonra dostlarımızı, kardeşlerimizi bir kez daha yad ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Farklı dillerden, dinlerden olsak da yüreğimizin beraber attığını bu vesile ile görüyoruz" dedi. Programın devamında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri eşliğinde Macar Sanatçı Tilla Török tarafından vatandaşlara konser verdi.
Depremde hasar gören Bela Bartok Konferans ve Sergi Salonu yeniden açıldı
23 Ekim 2024 Çarşamba - 16:14 Depremde hasar gören Bela Bartok Konferans ve Sergi Salonu yeniden açıldı Osmaniye’de 6 Şubat depreminde hasar alan Bela Bartok Konferans ve Sergi Salonu yeniden açıldı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerde hasar gören ve Macaristan Hükümeti’nin maddi destekleri ile yenileme ve onarım işleri tamamlanan Osmaniye Cebelibereket Kültür Merkezi ve içerisinde yer alan Bela Bartok Konferans ve Sergi Salonu yeniden açıldı. Osmaniye Cebelibereket Kültür Merkezi içinde yer alan Bela Bartok Sergi Salonu ve Konferans Salonu’nun açılış törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Macaristan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Tristan Azbej, Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matisok, ve protol mensupları katıldı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşların için taziyelerini ileten Macaristan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Tristan Azbej , "Türklerin ve Macarların akraba ruhlu insanlar olduğunu ifade ederek, "Biz Macarlar gibi Türkler de geleneklerin, göreneklerin, ailenin, inancın çok önemli olduğunu vurgulamaktasınız. Biraz önce Bela Bartok Sergi Salonunu açtık ve bu büyük Macar müzik ustasının anısına ne denli değer verdiğinize bizzat şahit oldum ve çok etkilendim." dedi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ise yaptığı konuşmada, "Bu Merkez pek çok açıdan aslında özgün bir merkez, Avrupa Birliğine bir mesaj veriyoruz aslında biz burada kardeşliğimizle, akrabalığımızla, dostluğumuzla. Türk Dünyasına bir mesaj veriyoruz, Anadolu’nun bağrında biz birlikte, beraber iki kardeş topluluğuz mesajını çok güzel veriyor. Pek çok simgesel meseleler taşıyor, her şeyin başı insanlık. Dost acı günde belli olur mesajı da alıyoruz buradan, 6 Şubat depremlerinden sonra dostlarımızı, kardeşlerimizi bir kez daha yad ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Farklı dillerden, dinlerden olsak da yüreğimizin beraber attığını bu vesile ile görüyoruz." dedi. Programın devamında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri eşliğinde Macar Sanatçı Tilla Török tarafından vatandaşlara konser verdi.
Osmaniye’de rezerv alan çalışmaları hızlandı
22 Ekim 2024 Salı - 08:26 Osmaniye’de rezerv alan çalışmaları hızlandı Deprem bölgesi Osmaniye’de, rezerv alanı ilan edilen mahallelerde kalıcı konut ve iş yerlerinin çalışmaları hız kesmeden devam ederken, Esenevler Mahallesi’nde de 45 kalıcı konut ve 83 iş yerinin yapımına başlandı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerde ağır hasar alan kentlerden biri olan Osmaniye’de yıkılan konutların yeninden inşası için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Emlak Konut GYO tarafından rezerv alan ilan edilen Esenevler Mahallesi’nde 45 kalıcı konut ve 83 iş yeri yapımı için çalışmalar başladı. "Bu konutları en kısa sürede bitirip hemşehrilerimize teslim etmek en büyük mutluluğumuz olacak" diyen Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, "Esenevler Mahallemizde yaklaşık 17 bin metrekare bu alanda, Salı Pazarı yolu hemen belediyemizin yanındaki bu yerde, 6 Şubat depreminden etkilenen Osmaniye’mizde yapılan çalışmaların önemli aşamalarından birisi de burası teşkil ediyor. Burada 83 dükkan ve 45 konut yapılacak, 6 kattan fazla olmayacak, yatay mimari uygulanacak. Osmaniye’mizin mimarisinden de yararlanılarak yapılacak bu çalışma, Osmaniye’mizin görüntüsüne, şehirciliğine çok önemli katkı sağlayacak bir proje. Bu projeyi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Emlak Konut vasıtasıyla yapacak ve bugün itibarıyla yoğun bir şekilde çalışma başlıyor, 1 yıl içinde tamamlayarak Osmaniyeli hemşehrilerimizin hizmetine sunacak. Böyle güzel bir projenin kazandırılması, böyle bir projenin uygulanması Osmaniye’miz adına gerçekten çok kıymetli. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mıza bu anlamda minnettarız, şükranlarımızı sunuyoruz. Osmaniye’mize bu tür projeleri kazandırmaya devam edeceğiz. Birlik, beraberlik, kardeşlik içinde en güzel hizmetleri şehitler diyarı yiğit Osmaniye’mize kazandırmak en büyük mutluluğumuz, en büyük sevincimiz olacaktır. Bu dükkan ve konutların bir an evvel bitip hemşehrilerimizin hizmetine sunulması da en büyük arzumuz. Osmaniye’mize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.