Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Osmaniye
Osmaniye’de "100 Atık Pile Bir Pizza" projesine miniklerden destek
27 Mart 2026 Cuma - 11:59:15
Osmaniye Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nce başlatılan "100 Atık Pile Bir Pizza" ya da "100 Atık Pile Bir Sinema Bileti" projesine Uygur İlkokulu 1 ve 3’üncü sınıfta okuyan 48 öğrenci, 5 bin atık pil toplayarak destek verdi. Millet Bahçesi Sosyal Tesisleri’nde ağırlanan öğrencilere pizza ikram edilip kitap hediye edildi. Osmaniye Belediyesi tarafından öğrencilerin çevre bilinci kazanması ve sürdürülebilir bir gelecek için sorumluluk alması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında ilk destek Uygur İlkokulu öğrencilerinden geldi. Evlerinde kullandıkları pilleri çöpe atmak yerine biriktiren öğrenciler, kısa sürede 5 bin atık pil topladı. Toplanan piller, atık pil kutularına bırakılarak geri dönüşüme kazandırıldı. Etkinlik kapsamında Millet Bahçesi Sosyal Tesisleri’nde ağırlanan öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde keyifli anlar yaşadı. Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in eşi Ebru Çenet’in de katıldığı programda öğrencilere pizza ikram edildi, ayrıca kitap hediye edildi. Minikler, hem eğlendi hem de çevreye katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadı. Atık pillerin çevreye zararı anlatıldı İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Hüseyin Küçük, atık pillerin çevreye zararlarına dikkat çekerek, "Atık piller doğaya bırakıldığında içerdiği kurşun, cıva ve kadmiyum gibi ağır metaller toprağa ve suya karışarak ciddi çevre kirliliğine yol açar. Bu maddeler ekosistemi olumsuz etkiler ve insan sağlığı açısından da risk oluşturur. Bu nedenle kullanım ömrü dolmuş pillerin çöpe atılmaması, belirlenen atık pil toplama noktalarına bırakılması büyük önem taşır" dedi. Küçük, atık pillerin geri dönüşümünün doğal kaynakların korunmasına katkı sağladığını belirterek, "Geri dönüştürülen pillerdeki bazı metaller yeniden üretimde kullanılabilir. Bu sayede hem çevre korunur hem de kaynak israfının önüne geçilir" diye konuştu.
27 Mart 2026 Cuma - 11:51
Akrobatik sürüş pahalıya patladı: 128 bin TL ceza yedi
Osmaniye’de akrobatik hareketlerle trafiği tehlikeye atan motosiklet sürücüsüne 128 bin 500 TL ceza kesildi, motosiklet 60 gün trafikten men edildi. Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Güney Çevre Yolu üzerinde akrobatik hareketler yaparak trafiği tehlikeye atan motosiklet sürücüsü tespit edildi. Hem kendi can güvenliğini hem de diğer sürücülerin hayatını riske atan sürücüye, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince 128 bin 500 TL trafik idari para cezası uygulandı. Denetimler sonucunda motosiklet 60 gün süreyle trafikten men edilirken, sürücü hakkında ise ayrıca adli işlem başlatıldı.
27 Mart 2026 Cuma - 09:28
Osmaniye’de Nevruz’da hem eğlendiler hem yardım ettiler
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, Şehit Mustafa Can Ortaokulu tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamaları ve hayır panayırı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Etkinlikten elde edilen gelirlerin Gazze ile Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na (TSKGV) bağışlanacağı bildirildi. Düziçi Şehit Mustafa Can Ortaokulu bahçesinde, Düziçi Belediyesi ve İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Alaca’nın sponsorluğunda düzenlenen program, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşları bir araya getirdi. Program, Nevruz ateşinin yakılmasıyla başladı. Katılımcılar yakılan ateşin üzerinden atlayarak Nevruz’un geleneklerini yaşattı. Ardından sahne alan öğrenciler tarafından gerçekleştirilen konser ve geleneksel oyunlar etkinliğe renk kattı. Okul bahçesinde kurulan stantlarında öğrenciler ve veliler tarafından hazırlanan yiyecekler satışa sunulurken, elde edilen gelirin Gazze ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na bağışlanacağı ifade edildi. Etkinlik boyunca öğrenciler halay çekerek doyasıya eğlenirken, ortaya çıkan renkli görüntüler katılımcılardan büyük beğeni topladı. Program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla sona erdi.
26 Mart 2026 Perşembe - 12:51
Osmaniye’de "Kartal Dansı" klibi beğeni topladı
Osmaniye’de yeniden dirilişin ve gücün sembolü olan kartalın Türk tarihindeki önemini konu alan "Türkiye Cumhuriyetleri Kartal Dansı", Samet Aybaba Spor Lisesi öğrencileri tarafından sahnelendi. Nevruz kutlamalarının ardından çekilen klip, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Türkiye Milli Takımı’nın yeni sezon formalarıyla sahne alan öğrenciler, kartalın uçuşunu andıran koreografileriyle izleyenlerden tam not aldı. Hazırlanan performans, hem görselliği hem de anlamı ile dikkat çekti. Kazakistan’da başlayarak kısa sürede diğer Türk devletlerine yayılan Kartal Dansı, sıra dışı koreografisiyle öne çıkarken, Kazakistanlı Alatau Serileri Geleneksel Müzik Grubu’nun "Has jüyrikte sın olmas" adlı eseri eşliğinde paylaşılan videolarla beğeni topluyor. Osmaniye’de çekilen klip de sosyal medyada kısa sürede yayılarak çok sayıda beğeni ve yorum aldı. Vatandaşlar, öğrencilerin performansını takdir ederek emeği geçenleri tebrik etti.
27 Eylül 2022 Salı - 14:51
Gezici kütüphane köy okulunda öğrencilerle buluştu
Osmaniye’de Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı gezici kütüphane otobüsü köy okulunda öğrencilerle buluştu.
27 Eylül 2022 Salı - 10:11
Osmaniye’de 288 bin çağrı asılsız çıktı
Osmaniye’de 112 Acil Çağrı Merkezi’ne düşen 488 bin çağrıdan 288 bini asılsız çağrı çıktı.
26 Eylül 2022 Pazartesi - 21:23
Trafodan ormanlık alana sıçrayan yangın büyümeden söndürüldü
Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde elektrik trafosunda çıkan yangın ormanlık alana sıçradı.
26 Eylül 2022 Pazartesi - 11:41
Osmaniye’de “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” temalı resim yarışması
Osmaniye Belediyesi tarafından “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” konulu resim yarışması düzenlendi.
26 Eylül 2022 Pazartesi - 00:11
Osmaniye semalarında ’Starlink’ uyduları görüldü
Elon Musk’ın kurucusu ve CEO’su olduğu SpaceX’in uzaya gönderdiği Starlink uyduları, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde net olarak görüldü.
25 Eylül 2022 Pazar - 00:28
Kadirli polisinden huzur ve güven uygulaması
Kadirli ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerinde desteği ile 293 personel ve 32 ekibin katılımı ile 19 ayrı noktada “Huzur ve Güven” uygulaması yapıldı.
25 Eylül 2022 Pazar - 00:19
Tartıştığı kişiyi tüfekle vuran saldırganı polis havaya ateş açarak durdurdu
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Emniyet Müdürlüğünün önünde tartıştığı kişiyi tüfekle vurarak yaralayan zanlıyı polis havaya ateş açarak etkisiz hale getirip gözaltına aldı.
24 Eylül 2022 Cumartesi - 17:13
TFF 3. Lig: Osmaniyespor FK: 1 - Büyükçekmece Tepecikspor: 0
TFF 3.
24 Eylül 2022 Cumartesi - 10:11
Sahipsiz eşek Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne yerleştirildi
Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde bir vatandaş tarafından arazide bulunan güçten düşmüş sahipsiz eşek, Hayvan Hakları Federasyonu Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne yerleştirildi.
24 Eylül 2022 Cumartesi - 10:06
Osmaniye’de özel harekat destekli hırsızlık operasyonu
Osmaniye’de çeşitli hırsızlık olaylarına karıştıkları iddia edilerek özel harekat polisiyle yapılan operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 5’i tutuklandı.
23 Eylül 2022 Cuma - 16:26
Ağıla yıldırım düştü, 38 küçükbaş hayvan telef oldu
Osmaniye’nin merkez Bahçe köyünde kuvvetli yağışın ardından ağıla yıldırım düşmesi sonucu 38 küçükbaş hayvan telef oldu.
23 Eylül 2022 Cuma - 09:02
Kafası demir boruya sıkışan yavru kediyi itfaiye kurtardı
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde kafası demir boru içerisine sıkışan yavru kediyi itfaiye ekipler kurtardı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder