Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Osmaniye
Osmaniye’de kiler yangınında kedi ve yavruları kurtarıldı
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 14:46:17
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde bir evin kiler bölümünde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürülürken, içeride mahsur kalan anne kedi ile 3 yavrusu kurtarıldı. Yangın, Çiftlik Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı alt tarafında bulunan bir evin kiler bölümünde meydana geldi. Ev sahibi, kilerden yükselen dumanları fark ederek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Düziçi Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kısa sürede adrese ulaşan ekipler, yangına müdahale ederek alevleri çevreye sıçramadan kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışması yapan ekipler, kiler içerisinde mahsur kalan kedi ile 3 yavrusunu fark etti. Yoğun dumanın arasından çıkarılan kediler güvenli bölgeye taşınarak kurtarıldı. Yangın nedeniyle kiler bölümünde maddi hasar meydana gelirken, anne kedi ve yavrularının sağ olarak kurtarılması mahalle sakinlerine teselli oldu.
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 14:22
Osmaniye’de ilk kez ileri evre larenks kanseri ameliyatı gerçekleştirildi
Osmaniye’de ilk kez gerçekleştirilen operasyonda ileri evre larenks kanseri teşhisi konulan 72 yaşındaki erkek hasta, gerçekleştirilen kapsamlı cerrahi operasyonla sağlığına kavuşma yolunda önemli bir adım attı. Osmaniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanları Op. Dr. Ayshan Pekdemir ve Op. Dr. Furkan Fatih Şenoğul tarafından gerçekleştirilen operasyonda, hastaya "Total Larenjektomi, Bilateral Boyun Diseksiyonu ve Total Tiroidektomi" işlemleri uygulandı. Söz konusu ameliyatın Osmaniye’de ilk kez gerçekleştirildiği öğrenildi. Baş-boyun bölgesinde sık görülen kanser türlerinden biri olan larenks kanserinin, çoğunlukla uzun süreli sigara ve tütün kullanımına bağlı ortaya çıktığı belirtilirken, ses kısıklığı, nefes darlığı, yutma güçlüğü ve kilo kaybı gibi şikayetlerle kendini gösterebildiği ifade edildi. Hastaneye başvuran 72 yaşındaki hastanın yapılan tetkik, görüntüleme ve biyopsi işlemleri sonucunda Evre IVA larenks kanseri tanısı aldığı bildirildi. Uzman ekip tarafından planlanan operasyonun başarılı geçtiği kaydedildi. Hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada, modern tıbbi altyapı, deneyimli sağlık personeli ve multidisipliner çalışma anlayışıyla vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunulmaya devam edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca operasyon sürecinde görev alan sağlık çalışanları ile idari ekibin koordineli çalışmasının başarıda önemli rol oynadığı vurgulandı.
12 Mayıs 2026 Salı - 12:46
Osmaniye’de öğrencilere engellilik farkındalığı eğitimi
Osmaniye’de Rahime Hatun Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda farkındalık etkinliği düzenlendi. Programda engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları zorluklar ve toplumsal duyarlılığın önemi ele alındı. Osmaniye Rahime Hatun Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Engelliler Kulübü tarafından konferans salonunda düzenlenen programa, Osmaniye Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Ziya Demez ile dernek temsilcileri konuşmacı olarak katıldı. Konferansta engelli bireylerin hayat deneyimleri paylaşılırken, engelsiz yaşam konusunda yapılabilecek çalışmalar hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte empati ve farkındalık duygusunun geliştirilmesine yönelik önemli mesajlar verildi. Program boyunca öğrenciler, merak ettikleri soruları konuşmacılara yöneltme fırsatı buldu. Etkinlik sonunda öğrenciler tarafından konuşmacılara teşekkür edildi. Okul yönetimi tarafından, özel bireylerin hayatın her alanında eşit ve aktif şekilde yer alabilmesi adına farkındalık çalışmalarına destek vermeye devam edileceği belirtildi.
12 Mayıs 2026 Salı - 12:13
Osmaniye’de uçurtma şenliği festivale dönüştü
Osmaniye’de düzenlenen Uçurtma Şenliği, yoğun katılımla festivale dönüştü. Gökyüzünü süsleyen rengarenk uçurtmalar renkli görüntüler oluştururken, çocuklar için hazırlanan 80 metre uzunluğundaki açık büfede 80 çeşit ürün ikram edildi. Osmaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce Doğa Park’ta düzenlenen Uçurtma Şenliği’ne aileler ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Şenlik alanında yüzlerce uçurtma gökyüzünü renklendirirken, çocuklar gün boyunca çeşitli etkinliklerle doyasıya eğlendi. Etkinlik kapsamında çocuklara özel olarak hazırlanan 80 metre uzunluğundaki açık büfede 80 çeşit yiyecek ve içecek ikram edildi. Renkli görüntülere sahne olan şenlikte bazı ailelerin de festival coşkusuna kapılarak çocuklarıyla birlikte eğlendiği görüldü. Festivale katılan çocuklar ve aileleri, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.
22 Haziran 2018 Cuma - 20:21
Osmaniye’de portiften düşen 2 işçi hayatını kaybetti
Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikada dış cephe tadilatı yapan 2 işçi çıktıkları portiften dengesini kaybederek aşağı düşmeleri sonucu hayatını kaybetti.
20 Haziran 2018 Çarşamba - 15:28
Tırın yedek yakıt deposundan 125,5 kilo eroin çıktı
Osmaniye’de polisin şüphe üzerine durdurduğu tırın yedek yakıt deposunda 125,5 kilogram eroin ele geçirildi.
20 Haziran 2018 Çarşamba - 14:06
Tekneyle açıldığı baraj gölünde boğuldu
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir genç, tekneyle açıldığı baraj gölünde boğuldu.
19 Haziran 2018 Salı - 16:42
Osmaniye’de inşaat işçileri “Vakit Türkiye Vakti” dedi
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir grup inşaat işçisi çalıştıkları inşaatın önünde toplanarak üzerinde “Vakit Türkiye Vakti” yazılı pankart açıp Cumhur İttifakı’na destek verdi.
18 Haziran 2018 Pazartesi - 14:04
Yörük Ana: "Askerimiz Kandil’e Türk bayrağı dikerse bir kurban daha keseceğim"
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Yörük Türkmen Şöleni’nde, Suriye’ye giden Mehmetçiğe kurban keserek Zeytin Dalı Harekatı’nın sembol isimlerinden olan ve Yörük Ana olarak tanınan Döndü Deveci’ye MHP Osmaniye Milletvekil Doç.
17 Haziran 2018 Pazar - 16:31
Osmaniye’de trafik kazası: 1 ölü, 8 yaralı
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde kapalı kasa minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti 8 kişi yaralandı.
17 Haziran 2018 Pazar - 16:03
Kayıp yaşlı kadının cesedi Ceyhan Nehri’nde bulundu
Osmaniye’de yakınlarının kendisinden 4 gündür haber alamadığı yaşlı kadının cesedi Ceyhan Nehri’nde bulundu.
17 Haziran 2018 Pazar - 12:17
Osmaniye’de yıldırım düştü: 22 koyun telef oldu
Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu 22 koyun telef oldu.
16 Haziran 2018 Cumartesi - 10:42
Osmaniye OSB’de elektrik akımına kapılan işçi öldü
Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki demir çelik fabrikasında bir işçi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.
14 Haziran 2018 Perşembe - 17:16
Terliği su kenarında bulunan kayıp kadın Ceyhan Nehri’nde aranıyor
Osmaniye’ye bağlı Hemite köyünde dün akşam saatlerinde evden ayrılan ve bir daha da kendisinden haber alınamayan yaşlı kadının terlikleri Ceyhan Nehri kıyısında bulundu.
13 Haziran 2018 Çarşamba - 22:24
Sel suları arasında mahsur kalan şoför minibüsün camından çıkıp son anda kurtuldu
Kahramanmaraş’da yaşanan sel felaketinde, sel suları arasında sürüklenen minibüs içerisinde mahsur kalan araç şoförü, aracın camından çıkıp diğer araçların üzerinden atlayarak son anda kurtuldu.
13 Haziran 2018 Çarşamba - 15:44
Bahçesinde kenevir yetiştiren şahıs tutuklandı
Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde evinin bahçesinde 64 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirlien kişi tutuklandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder