Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Osmaniye
Osmaniye Lezzet Festivali Kubat konseriyle zirve yaptı
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 15:55:36
Osmaniye’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen Lezzet Festivali kapsamında sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Kubat, seslendirdiği türkülerle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Osmaniye Belediyesi, Osmaniye Gastronomi Geliştirme Tarih Sanat ve Doğa Koruma Derneği (OSGAD) ile Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) iş birliğinde düzenlenen Lezzet Festivali etkinlikleri kapsamında Devlet Bahçeli Meydanı’nda gerçekleştirilen konsere binlerce vatandaş katıldı. Sahneye çıkan Kubat’ın, sevilen eserleri "Al Ömrümü" ve "Halkalı Şeker" başta olmak üzere seslendirdiği türkülere vatandaşlar hep bir ağızdan eşlik etti. Hareketli türkülerle meydanı dolduran vatandaşlar gece boyunca doyasıya eğlendi. Konser alanında renkli görüntüler oluşurken, festival coşkusu gece geç saatlere kadar sürdü. Konser öncesinde vatandaşlara hitap eden Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, festivalin kentin tanıtımına önemli katkılar sunduğunu belirterek, "Osmaniye’mizin caddelerinde ve sokaklarında cıvıl cıvıl bir Lezzet Festivali yaşanıyor. Türkiye’nin dört bir yanından, hatta dünyanın farklı ülkelerinden gelen insanlarımızı gördüm ve bundan büyük mutluluk duydum" dedi. 6 Şubat depremlerine de değinen Çenet, "Büyük acılar yaşadık. Binalarımız yıkıldı, büyük tahribat oluştu ve binden fazla canımızı kaybettik. Bugün dönüp baktığımda ’nereden nereye’ diyorum. Osmaniye’miz küllerinden yeniden doğuyor" ifadelerini kullandı. Konser sonunda Belediye Başkanı İbrahim Çenet, eşi Ebru Çenet ve film yapımcısı-yönetmen Abdurrahman Keskiner ile Kubat’a, Selçuklu döneminde güç, kudret ve hâkimiyetin simgesi olan çift başlı kartal işlemeli tablo hediye etti.
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 14:11
Evin anahtarı arabada kaldı, kapıyı ’Fred’ açtı
Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, kızı tarafından yavruyken sokakta bulunup sahiplenilen "Fred" isimli kedisinin kapıyı açtığı anları sosyal medya hesabından paylaştı. Başkan Çenet’in "Kediniz varsa anahtara ihtiyaç yok" notuyla yaptığı paylaşım ilgi gördü. Osmaniye Belediye Başkan İbrahim Çenet’in öğrenci kızının İstanbul Üniversitesi kampüsünde yavruyken sahiplenip sonrasında Osmaniye’deki evlerine getirdiği "Fred" isimli kedi, zamanla evin neşesi haline geldi. Kapıyı açmayı da öğrenen Fred’in, Başkan Çenet’i eve geldiğinde kapıyı açarak karşıladığı öğrenildi. Yoğun çalışma temposunun ardından evine gelen Çenet’in, evin anahtarını aracında unuttuğunu fark ettiği sırada kapının arkasından kedisi Fred’in sesini duydu. Aracına dönerek anahtarı almak yerine kedisinin kapıyı açmasını bekleyen Çenet, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Kapıyı açan kedisi Fred’in görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Çenet, paylaşımına "Kediniz varsa anahtara ihtiyaç yok" notunu ekledi. Paylaşım kısa sürede sosyal medyada ilgi gördü.
17 Mayıs 2026 Pazar - 21:37
Osmaniye’de otomobil köprüden su kanalına uçtu: 3 yaralı
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin köprüden su kanalına uçtuğu kazada 3 kişi yaralandı. Kaza, 100. Yıl Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Musa A. idaresindeki 09 AE 211 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu köprüden su kanalına düştü. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Düziçi Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri, araç içerisinde bulunan yaralıları kurtarmak için çalışma başlattı. Ekiplerin müdahalesiyle araçtan çıkarılan 3 yaralı, sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Düziçi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili inceleme başlattı.
17 Mayıs 2026 Pazar - 16:32
Osmaniye’de Lezzet Festivali coşkusu: 20 bin litre toyga çorbası ikram edildi
Osmaniye’de bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Lezzet Festivali, renkli kortej yürüyüşü ve birbirinden özel lezzetlerin tanıtıldığı etkinliklerle başladı. Festivalde Türkiye’nin en büyük kazanında hazırlanan 20 bin litre Toyga çorbası vatandaşlara ikram edildi. Osmaniye Belediyesi, Osmaniye Gastronomi Geliştirme Tarih Sanat ve Doğa Koruma Derneği (OSGAD) ile Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) iş birliğinde Atatürk Caddesi’nde düzenlenen festivale, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 100’ün üzerinde ünlü şef katıldı. Renkli görüntülere sahne olan kortej yürüyüşüyle başlayan festival, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Festival kapsamında kurulan alanda Türkiye’nin En Büyük Kazanı’nın kapağı ünlü şefler tarafından açıldı. Osmaniye’nin geleneksel lezzetlerinden Toyga çorbası, 20 bin litre olarak hazırlanıp yaklaşık 30 bin kişiye ikram edildi. Etkinlikler de üniversite öğrencileri de Osmaniye yer fıstığını kullanarak yemek yarışmaları düzenledi. Ünlü şefler sahnede gerçekleştirdikleri yemek şovlarıyla dikkat çekerken, stant açan Osmaniyeli kadınlar ise yöresel ürünlerini sergileyerek satış yaptı ve aile bütçelerine katkı sağladı. Festival de Osmaniye yer fıstığıyla hazırlanan kömbe, fıstıklı revani, narlı ve havuçlu yer fıstıklı cezeryeler ile ızgaralarda pişirilen Osmaniye kıyma kebapları ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Öte yandan festival alanında Türkiye’nin farklı şehirlerine ait yöresel lezzetlerin yer aldığı stantlar da vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Festivalin, kentin gastronomi turizmine katkı sağlaması hedefleniyor. Başkan Çenet, "Osmaniye gastronomide de marka bir şehir olsun istiyoruz" Bugün, bahar ayıyla birlikte Osmaniye’mizi Türkiye mutfağıyla buluşturuyoruz diyen Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, "Osmaniye Gastro Osmaniye Lezzet Festivali’ne on binlerce konuğumuz gelmeye başladı. Üçüncüsünü düzenlediğimiz bu festivalde, gerçekten Türkiye’nin 81 ilinden şeflerimiz burada, gastronomi okullarımızdan öğrencilerimiz burada ve tabii ki Osmaniye’mizin lezzetlerini gün ışığına çıkaran kadın kooperatiflerimiz burada. Bugün, bahar ayıyla birlikte Osmaniye’mizi Türkiye mutfağıyla buluşturuyoruz. Osmaniye aslında gastronominin de önemli merkez şehirlerinden biri. Neden? Çünkü kültür yolu ve İpek Yolu üzerinde yer alıyor. Biz istiyoruz ki Osmaniye, bu sentezi gastronomide kendi özgün ürünleriyle, annelerimizden gelen o eşsiz lezzetlerle birlikte yeni Türkiye yüzünü de taşısın. Bunlara ekonomik bir katma değer kazandırsın ve Osmaniye gastronomide de marka bir şehir olsun istiyoruz." Dedi.
16 Temmuz 2017 Pazar - 09:33
Sumbas’ta "15 Temmuz" yürüyüşü
Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde kaymakamlık tarafından "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.
15 Temmuz 2017 Cumartesi - 19:24
15 Temmuz şehitleri için 15 kilometre boyunca kano safari yaptılar
Cevdetiye beldesinde bir araya gelen grup, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Osmaniye’de şehitlerin anısına “Milli Birlik Kano Safari Etkinliği”nde Ceyhan Nehri üzerinden Yeniköy köyüne kadar 15 kilometre boyunca kano safari yaptı.
15 Temmuz 2017 Cumartesi - 08:57
Vali Çoşkun “15 Temmuz 2016’da şanlı tarihine emsalsiz bir destan daha eklendi”
Osmaniye Valisi Ömer Faruk Çoşkun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü tarafından “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında verilen yemekte şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi.
15 Temmuz 2017 Cumartesi - 01:15
Osmaniye Belediye Başkanı’nın yakın korumasına yapılan silahlı saldırının failleri yakalandı
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın yakın koruması Savaş Çapar’a silahlı saldırı olayına karıştığı iddia edilen 6 zanlıdan 3’ ü tutuklandı.
14 Temmuz 2017 Cuma - 18:09
Osmaniye’de “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı” oluşturuldu
Osmaniye’de oluşturulan “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı”na 249 şehit anısına 249 fidan dikildi.
14 Temmuz 2017 Cuma - 18:03
Kuran Kursu öğrencileri 15 Temmuz’daki birlik ve beraberlik ruhunu yaşadılar
Osmaniye’de Zafer Camii’nde öğrenciler, 15 Temmuz zaferini gözyaşlarıyla duygu dolu anlarla yaşadı ve yaşattı.
14 Temmuz 2017 Cuma - 17:50
"Demokrasi Şehitleri" için helva dağıtıldı
15 Temmuz’daki darbe girişiminde yaşamını yitiren ’demokrasi şehitleri’ için Osmaniye’de Cuma Namazı sonrası helva dağıtıldı.
14 Temmuz 2017 Cuma - 12:45
Yılmaz: "Tankların üzerine çıkarak darbecilere müdahale ettim"
15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında gazi olan Adnan Yılmaz, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun’a 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatırken “Tankların üzerine çıkarak darbecilere müdahale ettim” dedi.
14 Temmuz 2017 Cuma - 12:38
Düziçi’de 249 şehit için 249 fidan dikildi
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’na hain darbe girişimi sırasında şehit olan 249 kişi için 249 fidan dikildi.
14 Temmuz 2017 Cuma - 12:35
Nacar: “Milli Seferberlik ile işsizlik yüzde 10 seviyesine düştü”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arıkan Nacar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Milli Seferberlik’ ilanı ile işsizlik rakamının yüzde 14’ten yüzde 10 seviyesine düştüğünü söyledi.
14 Temmuz 2017 Cuma - 10:51
Osmaniye Valisi Coşkun: "Milletimiz, yeniden bir dirilişe imza atmıştır"
Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, “15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimine karşı aziz milletimiz, kadını erkeği yaşlısı genciyle canını ortaya koyarak kendi iradesine ve özgürlüğüne yapılan bu haince saldırıya karşı dimdik bir duruş sergileyerek, yeniden bir dirilişe imza atmıştır” dedi.
14 Temmuz 2017 Cuma - 10:46
Bahçe’de "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi"
Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder