Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Osmaniye
Özenle büyüttüğü boğasına ‘Gardaşım’ diyerek hitap eden besicinin bir ton 300 kiloluk kurbanlığı alıcı buldu
25 Mayıs 2026 Pazartesi - 12:18:34
Osmaniye’de ata mesleği besiciliği devam ettirerek yıllardır Kurban Bayramlarına kurbanlık hazırlayan Emrah Dağ’ın büyüttüğü 3 yaşındaki 1 ton 300 kilogram ağırlığındaki boğa alıcısını buldu. Dağ’ın sevgisinden ‘Gardaşım’ diye hitap ettiği devasa boğayı satın alan alıcıysa isminin ve fiyatın açıklanmasını istemedi. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlıklar alıcılarını bulmaya devam ediyorlar. Osmaniye kent merkezinde besicilik yapan Emrah Dağ, ailesinden devraldığı mesleğinde şehrin adeta en büyük kurbanlığını yetiştirdi. Kasım ayında doğduğu için ‘Kasım’ ismi verilen 3 yaşındaki boğa, 1 ton 300 kilogram ağırlığa ulaşarak alıcısını buldu. Dağ, Kasım’ı yavruluğundan bu yana özenle büyüttüğünü ve aralarında özel bir bağ oluştuğunu ifade ederek çiftliğinde 1 tonun üzerinde başka boğaların da bulunduğunu söyledi. Çocukluğundan beri hayvancılığın içinden olan besiciliğin aile mesleği olduğunu ve yıllardır bu işi sürdürdüklerini dile getiren Dağ, "Çukurova bölgesinin en küçük ili Osmaniye’den en büyük boğa" dedi. Boğanın Kasım ayında doğduğu için ismini ‘Kasım’ koyduklarını ifade eden Emrah Dağ, "Çocukluğumuzdan beri dedemizin, babamızın mesleğini yapıyoruz. Kasım da elimizde büyüdü. Küçüklüğünden beri biz yetiştirdik. İsmini neden Kasım koyduk. Kasım ayında doğduğu için ismi Kasım oldu. Bir yandan seviniyoruz, bir yandan da üzülüyoruz. Kasım’ımız gideceği için üzülüyoruz. Allah alan kişiye hayrını nasip etsin, kurbanını kabul etsin. Çok akıllı bir hayvan. Bakın heybetine, maşallah. Çocuk gibi seviliyor. Çevreden herkes gelip onu severdi. Komşumuz Eyüp abi var, lokantacı. İşini bırakıp gelir Kasım’ı sevmeye. Müşterileri gelir, çocuk gelir, eşi dostu gelir, herkes onu sevmeye gelirdi. O da sanki gideceğini hissediyor gibi. Biraz üzgün, kendisinde de bir sıkıntı var gibi. Gidecek diye o da etkileniyor sanki." Diye konuştu. "Çukurova bölgesinin en küçük ili Osmaniye’den en büyük boğa" İnsan sevdiği işi yaparsa mutlu olur diyen Emrah Dağ, "Başka kurbanlıklarımız da var, diğer çiftliğimizde de hayvanlarımız bulunuyor. Ama bunun gibisi yok. Bunun kadar var desem yalan olur ve bir ton 300 kilogram ağırlığında. Ben hep şunu diyorum, Çukurova bölgesinin en küçük ili Osmaniye’den en büyük boğa. Bu meslek dedemizden bize kaldı. Bir insan yaptığı işi sevmezse başarılı olamaz. Ya yaptığın işi seveceksin ya da sevdiğin işi yapacaksın. Biz bu işi severek yapıyoruz" dedi.
25 Mayıs 2026 Pazartesi - 11:21
Osmaniye’de evini su basan yaşlı kadına ’devlet eli’
Osmaniye’de dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca aralıklarla etkisini sürdüren şiddetli yağışların ardından evi su basan 75 yaşındaki kadın için ekipler seferber oldu. Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti’nin talimatları doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında, Vali Yardımcısı Aziz Onur Aydın evinde su baskını meydana gelen Cennet Taşdelen (75) ile yakından ilgilendi. Geçici olarak Osmaniye Öğretmenevi’ne yerleştirilen yaşlı kadının mağduriyetinin giderilmesi için çalışma başlatıldı. Sabah saatlerinde ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Vefa Destek ekipleri, Cennet teyze ile birlikte yeniden eve giderek temizlik çalışması gerçekleştirdi. Su baskınından etkilenen evde temizlik ve düzenleme çalışmaları yapılırken, zarar gören bölümlerde onarım çalışmalarının da sürdürüleceği öğrenildi.
25 Mayıs 2026 Pazartesi - 00:05
Osmaniye’de sağanak etkili oldu
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak sonrası bazı yollarda su birikintileri oluşurken, bazı yollar tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldı. Meteoroloji tarafından sarı kod ile yapılan uyarının ardından ilçede etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, bazı noktalarda ulaşımda aksamalar yaşandı. Yağışın etkili olduğu bölgelerde ekipler sahada çalışma başlatırken, su tahliye ve yol açma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Yetkililer, vatandaşları olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
24 Mayıs 2026 Pazar - 22:09
Osmaniye merkezli "Yapay Zeka 2" operasyonunda 11 tutuklama
Osmaniye merkezli 9 ilde düzenlenen "Yapay Zeka 2" operasyonunda devlet büyüklerinin ses ve görüntülerini yapay zeka teknolojisiyle kullanarak sosyal medya üzerinden sahte yatırım reklamları verdiği ve vatandaşları dolandırdığı öne sürülen 16 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 11’i tutuklandı. Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda devlet büyüklerinin ses ve görüntülerini kullanarak sosyal medya platformları üzerinden yatırım vaadiyle sahte reklam verip vatandaşları dolandırdığı belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Osmaniye merkezli olarak Adana, Balıkesir, İstanbul, İzmir, Antalya, Afyonkarahisar, Yalova ve Tekirdağ’da eş zamanlı gerçekleştirilen "Yapay Zeka 2" operasyonunda 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 3 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. 2 şüpheli ise serbest bırakıldı.
04 Ekim 2016 Salı - 16:30
Sumbas’ta sağlıklı yaşam yürüyüşü
Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.Türkiye Obezite ile Mücadele ve Kontrol Programı kapsamında kurum amirleri, memurlar ve öğrenciler Sumbas Hükümet Konağı önünde toplandı.Burada, obezitenin önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu belirten Kaymakam Deveci, en önemli nedenleri arasında aşırı beslenme ve yetersiz fiziksel aktivite olduğunu, bu gibi sağlık sorunlarından korunmak için de çeşitli fiziksel aktivitelerin ve yürüyüşlerin önemli olduğunu belirtti. Deveci, "Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ’Türkiye Obezite ile Mücadele ve Kontrol Programı’ kapsamında, ilçemizde obezite ile mücadele konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen sağlıklı yaşam yürüyüşüne katılan tüm kamu kurum ve kuruluşları çalışanları ile halkımıza, katılımları dolayısıyla teşekkür ederim" dedi.Sağlıklı yaşam yürüyüşüne, Sumbas Kaymakamı Bedir Deveci’nin yanı sıra Jandarma Bölük Komutanı Yüksel Aydın, İlçe Emniyet Amiri Cemil Deniz, Malmüdiresi Yıldız Atlı, Nüfus Müdürü İsmet Türkmen, İlçe Hizmet Birliği Müdürü Kaan Gökçeli, İlçe Spor Müdür Vekili Onur Akıcı, SYDV Müdürü Mulla Yeşilyurt, Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Cemal Çakmak, Özel İdare Müdürü İbrahim Halil Kaya, İlçe Müftüsü Ahmet Demirer, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Özkale, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
04 Ekim 2016 Salı - 10:40
İraöz: "Osmaiye Sarayları yüksek getirili yatırım fırsatı sunuyor"
Keten Proje Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Mimarı Buket İraöz, Osmaniye Sarayları’nın, getirisi yüksek bir yatırım fırsatı sunduğunu söyledi.Keten Proje olarak yarının binalarını inşa ettiklerini belirten İraöz, “Osmaniye Sarayları da insanların hem bugün hem de gelecekteki tüm ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanmış bir proje” dedi. İraöz, Osmaniye Sarayları’nın, konut alıcılarına geniş sosyal imkan, kaliteli ve huzurlu bir yaşamın yanı sıra getirisi yüksek bir yatırım fırsatı sunduğunu söyledi.Konut sektörünün canlandırılması için son dönemde atılan adımları da değerlendiren Buket İraöz, düzenlemelerin sektör için umut olduğunu belirtti. İraöz, konutta kredi kullanım oranının yüzde 75’ten yüzde 80’e çıkarılması kararının peşinatta sıkıntı yaşayan alıcılara nefes aldıracağını ifade etti. İraöz, “Ev almak için doğru bir zaman oluştu. Konut alıcısı, bankalardan konut kredisi kullanırken yüzde 20 peşinat ödedikten sonra yüzde 1’in altındaki faizden de yararlanabilecek” diye konuştu.150 metrekarenin üzerindeki konutlarda KDV oranının 31 Mart 2017’ye kadar yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesinin de önemli bir artı olduğunu vurgulayan İraöz, yapılan düzenlemelerin alım gücünü artıracağını ve sektöre olumlu yansımalarının mutlaka olacağını ifade etti.
04 Ekim 2016 Salı - 10:03
Osmaniye’de elektrik kesintisi
Osmaniye’nin merkez, Kadirli, Bahçe ve Hasanbeyli ilçesinde perşembe günü elektrik kesintisi uygulanacak.Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, 6 Ekim Perşembe günü, Hasanbeyli ilçesi Karayiğit Köyüne 09:00-17:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle, merkez ilçesi Tehçi Köyüne 09:00-17:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle, Kadirli ilçesi Değirmendere Köyü Merkez, Çınarcık, Kale, Yazlık Çardak, Çardak, Orta Çardak, Yağızlar, Maksutoluğu Ortatepe, Teknetaş, Gürleyik, Ağlıca, Köşürge, Söğütoluğu, Maksutoluğu Selçuk, Soğucak, Maksutoluğu Dadaloğlu, Maksutoluğu Avcılar, Maksutoluğu Şölen, Maksutoluğu Zincirli, Aşağı Maksutoluğu ve Maksutoluğu Merkez Mahalleleri, Durmuşsofular Köyü, Kayasuyu Köyü Akgedik, Tapsızlar, Aşağı Köşkerli Tüysüzler, Zeynepli, Dere, Merkez, Mezililer, Köşkerli ve İmirhan Mahalleleri, Kesim Köyü Aliortaklı, Atasanlı, Hacıahmetler, Aliveliler, Demirciler, İncikler, İmirzeler, Veliler Çolaklar, Saltalılar, Fakılar ve Deliayşeler Mahalleleri, Koçlu Köyü, Kalealtı, Paşaoluğu, Avluk, Gölyeri, Akpınar, Merkez, Cıllık, Süleymanlı, Çobanlı, Kocamanlı, Ağanağat, Karaçalı ve Taştepe Mahalleleri, Mezretli Köyü, Oruçbey KöyüMerkez Mahalleleri, Sarıtanışmanlı Köyü, Söğütlüdere Köyü, Tahta KöyüPürçek, Merkez, Taraklık, İmirhan ve İnci mahalleleri, Yenigün Köyü, Yoğunoluk KöyüGünece, Elmalı Kayseri, Zindağan, Yoğunoluk, Merkez, Kaş ve Kastal Mahalleleri ileYukarıçiyanlı Köyü Karatopaklı Mahallelerine 09:00-13:00 saatleri arasında, Aşağıbozkuyu Köyü Gara İncir ve Hacı Çolaklı Mahalleleri, Bahadırlı Köyü Kıraç, Hacı Abdiler ve Balcılar Mahalleleri, Bekereci Köyü, Çiğdemli Köyü Çiğilli, Çivililer, Eşeler ve Gözübüyükler Mahalleleri, Mehedinli Köyü Kesmeli Tepe, Teslimeler, Murtlutarla, Gökalan, Gedik ve Yazdamı Mahalleleri, Yukarıçiyanlı Köyü Tekerekli, Karatopaklı, Hayvalı, Döğüş Gediği, Semerciler, İspirler, Üdürükler, Çinçikler Solaklar ve Bozerler Mahalleleri, Çığcık Köyü Alaybeyler Mahallesi, Yukarıbozkuyu Köyü,Kızyusuflu Köyü Tosbağlı, Cennetler, Ören, Yaylapınarı, Siteler, Acaroba, Topal Ahmetli, Kıstılar ve Çolakerollar Mahalleleri ile Siteler Su Sporları Merkezine 13:00-17:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle, Merkez ilçesi Tecirli Bucak Sakarcalık Köyüne 09:00-14:00 saatleri arasında bakım çalışması nedeniyle, Çardak Köyü Yukarıoba, Merkez ve Karamık Mahalleleri, Çona Köyü Haraz, Kanlı Koz ve Çürük Armut Mahalleleri, Dereli Köyü, Oruçgazi Köyü, Yarpuz Bucak Yarpuz Köyü Cevdetiye, Hacıbekirli ve Saray Mahalleleri, Yarpuz Bucak Karataş Köyü, Arslanlı Köyü, Dervişli Köyü Kahyalar, Bıçakçı, Aydınlar, İbiş Ağalar E-24 Karayolu Üzeri, Aktaş, Merkez Mamure İstasyonu ve Merkez Mahalleleri, Issızca Köyü Ali Çavuşlar ve Merkez Mahalleleri, Şekerdere Köyü, Tehçi Köyü, Kaypak Bucak Çağşak Köyü, Kayalı Köyü, Kırıklı Köyü Çanakcı, Abuzerler, Kanlıgeçitve Merkez Mahalleleri ileSerinova Köyü D400 Altı ve D400 Üstü Mahalleleri 05:00-08:00 saatleri arasında SCADA altyapı çalışması nedeniyle, Bahçe ilçesi Nohut Köyü, Savranlı Köyü, Burgaçlı Köyü Senemler ve Merkez Mahalleleri, Arıklıkaş Köyü Mercanlar, Buğdaycık, Taşoluk ve Merkez Mahalleleri 01:00-04:00 saatleri arasında SCADA altyapı çalışması nedeniyle, Hasanbeyli ilçesi Kalecik Köyü ve Çulhalı Köyüne 01:00-04:00 saatleri arasında SCADA altyapı çalışması nedeniyle, Merkez ilçesi Kaypak Bucak Serdar Köyüne 01:00-04:00 saatleri arasında SCADA altyapı çalışması nedeniyle, Bahçe ilçesi Bekdemir Köyü Bastanbaklı, Çamalan, Çelikler, Keller, Kıraçlar, Kirazlı, Mercanlar ve Tutlu Mahalleleri, İnderesi Köyü Merkez Mahallesi, Örencik Köyü ve Yaylalık Köyüne 01:00-04:00 saatleri arasında SCADA altyapı çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.
03 Ekim 2016 Pazartesi - 16:48
Müftü Çortul, Kerem Al’ı ziyaret etti
Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul, Osmaniye Valisi Kerem Al’ı ziyaret etti.Müftü Çortul’a, Vali Kerem Al’ı ziyaretinde müftü yardımcıları ve çeşitli camilerde görev yapan din görevlileri eşlik etti. Ziyaret sırasında Vali Al’a çiçek takdim edildi.Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla müftü ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Vali Al’a, ziyaret sırasında Müftü Ramazan Çortul, 2016 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasının temasının "Cami ve Kitap" olduğunu ifade ederek, hafta dolayısıyla yapılacak programlar hakkında Vali Kerem Al’a bilgi verdi.Ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Kerem Al ise tüm din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlayarak, görevlerinde başarılar diledi.
03 Ekim 2016 Pazartesi - 15:58
Vali Demirtaş’tan Vali Al’a ziyaret
Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Osmaniye Valisi Kerem Al’ı makamında ziyaret ettiOsmaniye’de daha önce vali yardımcısı olarak görev yapman Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Osmaniye’ye gerçekleştirdikleri ziyaretten memnun olduklarını belirttiler. Vali Demirtaş ve Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki kendilerini Osmaniye’de ağırlayan Vali Al’a teşekkür etti.Misafirleri ile bir süre sohbet eden Osmaniye Valisi Al, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek nazik ziyaretleri nedeniyle Vali Demirtaş ile Başkan Tiryaki’ye teşekkür etti.
30 Eylül 2016 Cuma - 15:05
Vali Kerem Al şehit ailelerini ziyaret etti
Osmaniye Valisi Kerem Al, şehit polis memuru Tayfun Doğan ve şehit jandarma uzman çavuş Ali Erdinç’in ailelerini evlerinde ziyaret etti.İlk olarak, Şırnak’ın Cizre ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Birim Amirliğine PKK terör örgütü üyeleri tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olana polis memuru Tayfun Doğan’ın ailesini ziyaret eden Vali Kerem Al, şehidin babası Yusuf Doğan ve annesi Sıdıka Doğan ile bir süre sohbet etti. Şehit ailesine herhangi bir ihtiyacı olup olmadığını soran Vali Al, şehit ailelerine her zaman her konuda destek olacaklarını ifade ederek, “Şehitlerimizin aileleri bizlere emanettir. Devlet olarak bizler her zaman onların yanında olacağız” diye konuştu.Vali Al, daha sonra Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucunda yaralanan ve daha sonra tedavi gördüğü Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde şehit olan jandarma uzman çavuş Ali Erdinç’in ailesine ziyarette bulundu. Şehidin babası Şemsettin Erdinç, annesi Ayşe Erdinç ile bir süre sohbet eden Vali Kerem Al, ailenin herhangi bir ihtiyacı olması durumunda devlet olarak her zaman destek olacaklarını kaydetti.Vali Al’a ziyaretlerinde Osmaniye Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman eşlik etti.
30 Eylül 2016 Cuma - 13:40
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sedat Yıldız için mevlit okutuldu
Osmaniyeli şehit Jandarma Uzman Çavuş Sedat Yıldız için Toprakkale ilçesindeki baba ocağında mevlit okutuldu.Mardin’in Derik ilçesinde terör örgütü PKK’lılar tarafından önceden tuzaklanmış bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sedat Yıldız’ın Göçmenler Mahallesindeki baba ocağında kurulan taziye çadırında mevlit okutuldu. Mevlide Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Garnizon Komutan Vekili Piyade Yarbay Mustafa Aslan, Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Mevlidin ardından şehit için dualar okundu. Mevlit sonrasında Vali Kerem Al, şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.
29 Eylül 2016 Perşembe - 16:55
Osmaniye’de fabrika yangını
Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki organize sanayi bölgesinde defne yaprağı işleme fabrikasında çıkan yangın, 40 kişilik ekiple söndürüldü.Alınan bilgiye göre, Kadirli Yusufizzettin köyündeki organize sanayi bölgesinde Adnan Kuru’ya ait fabrikanın fırın bölümünde yapılan bakım çalışmaları sırasında, elektrik kontağından yangın çıktı.Defne yapraklarının bulunduğu bölüme sıçrayan yangın kısa sürede büyüyerek tüm fabrikaya yayıldı. İhbar üzerine Kadirli ve Sumbas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile İlçe Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı araçlarla 40 kişilik ekip yangına müdahale etti. İşçilerin de katıldığı söndürme çalışmaları bir buçuk saate yakın sürdü. Güçlükle kontrol altına alınan yangında fabrika kullanılamaz hale geldi. Büyük çapta maddi hasar meydana gelen olayla ilgili jandarma soruşturma başlattı.
29 Eylül 2016 Perşembe - 13:59
Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 1 kilo 420 gram esrar maddesiyle yakalanan 2 kişi tutuklandı.Alınan bilgiye göre, polisin şüphesi üzerine durdurulan bir otomobilde yapılan aramada 790 gram içime hazır esrar ele geçirildi. Polis, gözaltına aldığı şüphelinin ifadesinden yola çıkarak bir evde arama yaptı. Aramada, kavanozlar içerisine gizlenmiş 630 gram esrar maddesi bulundu.Emniyetteki işlemlerin ardından Kadirli Adliyesine sevk edilen D.M.K ile A.A isimli şahıslar, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
29 Eylül 2016 Perşembe - 13:42
Kadirli’de evdeki patlama korkuttu
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, mutfak tüpünden sızdığı tahmin edilen gaz sıkışması sonucu bir evde meydana gelen patlama, korku ve paniğe neden oldu.Alınan bilgiye göre, Dervişpaşa Mahallesi’nde mutfak tüpünden sızdığı sanılan gaz sıkışması sonucu Y.B.’ye ait iki katlı evin üst katında patlama meydana geldi.Kimsenin olmadığı evde patlamanın basıncıyla, pencerelerde cam ve çerçeve kırıkları oldu, bazı eşyalar yola savruldu. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ekipleri de evdeki elektrik aksamını kapattı.Emniyet Müdürü Mehmet Serkan Serdaroğlu, olay yerine gelerek bilgi aldı. Evde hasara neden olan patlama sırasında ailenin misafirlikte olduğu öğrenildi.
29 Eylül 2016 Perşembe - 13:41
AK Parti’li Durmuşoğlu: “Osmaniye’yi bölgenin parlayan yıldızı yapacağız”
Osmaniye Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye’yi ilçeleriyle birlikte topyekün kalkınması için, tüm kurumlarla koordineli bir şekilde gece gündüz çalıştıklarını söyledi.Durmuşoğlu, Kaymakam Muhittin Pamuk, daire müdürleri, il genel meclisi üyeleri, mahalle ve köy muhtarları Kadirli Öğretmenevi’nde bir araya geldi. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Büyükbozduğan’ında katıldığı toplantıda ilçenin sorunları masaya yatırılarak durum değerlendirilmesi yapıldı. Toplantıda muhtarlar tek tek söz alarak sorunları dile getirdi.AK Parti Osmaniye Milletvekili Durmuşoğlu, geleneksel hale getirdiğimiz Muhtarlarla Değerlendirme ve İstişare Toplantılarına bir yenisini daha eklediklerini belirterek, "Daha önce Düziçi, Bahçe ve Sumbas’ta gerçekleştirdiğimiz toplantı için bu kez de Kadirli’de bir araya geldik. İlçemizde gerçekleştirilen, yapımı devam eden ve planlanan yatırımları konuştuğumuz bu geniş katılımlı toplantının tüm hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum. Osmaniyemizin tüm ilçeleriyle birlikte topyekün kalkınması için, tüm kurumlarımızla koordineli bir şekilde gece gündüz çalışıyoruz, Allah’ın izniyle ilimizi bölgemizin parlayan yıldızı yapacağız” diye konuştu.
29 Eylül 2016 Perşembe - 11:29
Osmaniye’de elektrik kesintisi
OSMANİYE (İHA) – Osmaniye’nin Kadirli, Sumbas, merkez, Düziçi ve Hasanbeyli ilçelerinde cumartesi günü elektrik kesintisi uygulanacak.Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, 1 Ekim Cumartesi günü, Kadirli ilçesi Aşağıbozkuyu Köyü Gara İncir ve Hacı Çolaklı mahalleleri, Bahadırlı Köyü Kıraç, Hacı Abdiler ve Balcılar mahalleleri, Bekereci Köyü, Çiğdemli Köyü Çiğilli, Çivililer, Eşeler ve Gözübüyükler mahalleleri, Mehedinli Köyü Kesmeli Tepe, Teslimeler, Murtlutarla, Gökalan, Gedik ve Yazdamı mahalleleri, Yukarıçiyanlı Köyü Tekerekli, Karatopaklı, Hayvalı, Döğüş Gediği, Semerciler, İspirler, Üdürükler, Çinçikler Solaklar ve Bozerler Mahalleleri, Çığcık Köyü Alaybeyler Mahallesi, Yukarıbozkuyu Köyü,Kızyusuflu Köyü Tosbağlı, Cennetler, Ören, Yaylapınarı, Siteler, Acaroba, Topal Ahmetli, Kıstılar ve Çolakerollar Mahalleleri ile Siteler Su Sporları Merkezine 09:00-14:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle, Sumbas İlçesi Döğenli Mahallesine 09:00-17:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle, merkez ilçe Fakıuşağı Mahallesine 09:00-17:00 saatleri arasında,Tehçi Köyüne 09:00-17:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle, Düziçi İlçesi Bostanlar Köyü Kaşobası Mahallesine 09:00-17:00 saatleri arasında Tesis çalışması nedeniyle, Hasanbeyli İlçesi Karayiğit Köyüne 09:00-17:00 saatleri arasında Tesis çalışması nedeniyle, Bahçe İlçesi Çamlıca Mahallesine 09:00-12:00 saatleri arasında Bakım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder