Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Sakarya
Üniversite-sanayi iş birliğinde dijital hamle
05 Şubat 2026 Perşembe - 13:48:30
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Mesleki Uygulama Yönetim Sistemi’nin iş dünyasıyla olan entegrasyonunu güçlendirmek amacıyla çalıştay düzenledi. Çalıştayda, üniversitenin "+1 Eğitim Modeli" kapsamında firmalarla yapılan eşleştirmelerin dijital altyapısı masaya yatırıldı. SUBÜ Üniversite-İş Dünyası İş Birliği Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen toplantı, Koordinatör Prof. Dr. Mustafa Zahid Yıldız başkanlığında Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Tüm fakülte ve meslek yüksekokulu yöneticilerinin katıldığı çalıştayda, MUYS’un kalite yönetim sistemi ve Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) ile tam entegre çalışması için atılacak teknik adımlar planlandı. Toplantıda, üniversite-sanayi iş birliğinin sürdürülebilirliği ve dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda sistemin iyileştirilmesi kararlaştırıldı.
05 Şubat 2026 Perşembe - 11:17
Sakarya’da "fıkra gibi olay: Kurtarmaya gelen de battı
Sakarya’nın Sapanca ilçesinde sürücüsünün yeni aldığı arazi aracı, deneme sürüşü sırasında çamura saplanınca bölgede eşine az rastlanır bir kurtarma operasyonu başladı. Yardıma giden 4, 14 ve 22 tonluk 3 kepçe de arazi aracıyla birlikte çamura saplanınca, araçları kurtarmak için dev iş makineleri seferber oldu. 6 gün süren çalışmanın ardından tüm araçlar kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre, ilçedeki bir arazide yeni aldığı aracıyla deneme sürüşü yapan sürücü, aracın balçığa saplanması üzerine yardım çağırdı. Bölgeye sevk edilen 4 tonluk iş makinesi, kurtarma çalışması sırasında çamura gömüldü. Bunun üzerine bölgeye sırasıyla 14 ve 22 tonluk iki iş makinesi daha yönlendirildi. Zeminin yumuşak olması nedeniyle yardıma gelen iş makinelerinin de bataklığa saplanması üzerine bölgede kapsamlı çalışma başlatıldı. Kurtarma çalışması 6 gün sürdü Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri ve çevredeki hafriyat firmalarının desteğiyle bölgeye yüksek tonajlı ekskavatörler sevk edildi. Yaklaşık 6 gün süren ve 300 ila 490 tonluk dev iş makinelerinin kullanıldığı operasyon sonucunda, mahsur kalan arazi aracı ve 3 iş makinesi bulundukları yerden çıkarıldı. "6 gündür buradayız, çok uğraştık" Bölgede 6 gündür kurtarma çalışmasına katılan operatör Bayram Ali Çalışır, yaşanan süreci anlattı. Çalışır, "Cip sahibi aracını yeni almış, denemeye gelmiş ve batırmış. Peşine gelen operatör arkadaşımızı ’buralar sağlam’ diyerek yönlendirmişler, ilk kepçe öyle batmış. Ardından gelen 14 tonluk ve bizim büyük kepçemiz de ’şurası sağlamdır’ denilen yerlerde kuyuya denk gelerek battı. Yaklaşık 6 gündür buradayız. Çok uğraştık, belediyeler ve SASKİ çok yardımcı oldu. Hafriyatçı arkadaşlar yemek, çay getirerek destek oldu. Zor oldu ama hepsini çıkardık" dedi. "Küçük kepçenin sistemi yandı" Araçların son durumu hakkında da bilgi veren Çalışır, "Cip sağlam durumda ancak ilk batan 4 tonluk küçük kepçenin sistemi yandı, motoru su çekti. Diğer makineler bakımları yapıldıktan sonra çalışmaya devam eder. Burası belli bir alan, her katı bataklık. Bu alana girmemek daha iyi" diye konuştu.
04 Şubat 2026 Çarşamba - 23:22
Hendek Kadın Cezaevi’nde yangın: 4 hükümlü hastaneye sevk edildi
Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Dumandan etkilenen 4 hükümlü tedbir amaçlı hastaneye kaldırılırken, yangın nedeniyle koğuşlar tahliye edildi. Olay, gece saatlerinde Hendek ilçesi Akpınar Mahallesi’ndeki Hendek Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, cezaevinin bir bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Durumun ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangının lokal bir bölgede sınırlı kaldığı öğrenilirken, dumandan etkilenmemeleri için hükümlüler güvenli bölgeye alınarak tahliye edildi. Yangın, ekiplerin çalışması sonucu saat 22.45 itibarıyla tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın esnasında dumandan etkilendiği değerlendirilen 4 hükümlü, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi. Olaya ilişkin inceleme başlatıldı.
04 Şubat 2026 Çarşamba - 15:39
Kazımpaşa Spor Kompleksi gün sayıyor
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Serdivan Kazımpaşa’da inşa edilen spor kompleksinde çalışmalar son aşamaya geldi. 31 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen ve FIFA standartlarında hazırlanan tesisin son durumu havadan görüntülendi. Proje kapsamında, 123 metre uzunluğunda ve 76 metre genişliğindeki sahada sentetik çim serim işlemleri tamamlandı. Granür serimi ve kale direklerinin montajının ardından saha müsabaka oynanabilir hale gelecek. Tesiste ayrıca 500+500 kişilik tribün imalatları, drenaj altyapısı, çevre duvarları ve tel örgü çalışmaları da bitirildi. Gece maçlarına imkan sağlayacak aydınlatma direklerinin montajının tamamlandığı komplekste, sistemin devreye alınması ve bazı ince işçiliklerin sürdüğü bildirildi. Tesis tamamlandığında amatör spor müsabakalarına ve spor okullarına ev sahipliği yapacak.
19 Ağustos 2025 Salı - 16:25
Yangında alevlerin sardığı köy ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ ilan edildi
Sakarya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, 20 Temmuz 2025 tarihinde, Geyve ilçesinde meydana gelen yangın afeti sonrası, Taşoluk köyünün ’Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ ilan edildiğini duyurdu. 20 Temmuz 2025 tarihinde, saat 17.15 sıralarında Hacılar Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangının yerleşim alanlarına sıçramasını önlemek gayesiyle, tedbir amacıyla Taşoluk ve Hacılar köyleri tahliye edildi. Taşoluk’ta, alevlerin sıçradığı 3 ev tamamen yanmış birçok yapıda da hasar meydana gelmişti. Sakarya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "20.07.2025 tarihinde ilimiz Geyve ilçesinde meydana gelen yangın afetiyle ilgili, Geyve ilçesi Taşoluk köyü için ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ kararı alınmıştır. Kesin Hasar Tespit Çalışmaları tamamlanarak, 15.08.2025 tarihi itibariyle köy muhtarlıklarında 30 gün süreyle askıya çıkarılmıştır. Sonuçlar 30 gün süreyle köy muhtarlığında ilan edilmeye devam edecektir. Vatandaşlarımız sonuçların ilan edildiği andan itibaren 30 günlük süre içerisinde e devletten veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlükleri’nde itiraz edebileceklerdir" denildi.
19 Ağustos 2025 Salı - 15:37
Sakarya Büyükşehir’in pehlivanı Kütahya’da kürsüye çıktı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi güreş sporcusu Yusuf Erdoğan, Kütahya’da düzenlenen 664. Geleneksel Kütahya Domaniç Yağlı Güreşlerinde çayıra çıktı. Zorlu rakiplerine karşı mücadele veren sporcu, büyükorta boyunda ikinci olmayı başardı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Güreş sporcusu Yusuf Erdoğan, 17 Ağustos tarihinde Kütahya’da düzenlenen 664. Geleneksel Kütahya Domaniç Yağlı Güreşlerinde çayıra çıktı. Büyük heyecana sahne olan ve yaklaşık 300 sporcunun farklı kategorilerde mücadele verdiği organizasyonda, zorlu rakiplerine karşı mücadele veren sporcu Erdoğan, büyük orta boyunda ikinci olmayı başardı. Sporcusunu kutlayan Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nden yapılan açıkalamda, "Kütahya’da düzenlenen 664. Geleneksel Kütahya Domaniç Yağlı Güreşlerinde büyük orta boyunda ikinci olan sporcumuz Yusuf Erdoğan’ı kutlar başarılarının devamını dileriz" ifadeleri kullanıldı.
19 Ağustos 2025 Salı - 15:04
Çevre ve su sağlığı için dere ıslah çalışmaları devam ediyor
SASKİ, dere ıslah çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Çark Deresi havzasında devam eden temizliğin yanı sıra Serdivan 9. Cadde üzerinde bulunan Kanlıdere’de ıslah çalışmalarını tamamladı. Su akışını engelleyen atıklar toplanırken dere kenarında haşere oluşumuna neden olan yabani otlar da temizlendi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), rutin olarak sürdürdüğü dere ıslah çalışmalarına aralıksız şekilde devam ediyor. Özel uçlu iş makinaları ve havza içerisindeki canlı yaşamına zarar vermeyecek ekipmanlarla sürdürülen çalışmalar kapsamında Çark Deresi’nin 2 kilometrelik kısmında temizlik devam ederken, Serdivan’da bulunan Kanlıdere’de ıslah çalışmaları tamamlandı. Kuraklığın etkisi ile dere yataklarında azalan su miktarının akış güvenliğini sağlamak için devam eden çalışmalar kapsamında aynı zamanda kötü koku ve haşere oluşumunun da önüne geçiliyor. Özellikle yaz aylarında sosyal hareketliliğin artması ile dere kenarını kullanan vatandaşlar tarafından atılan atıklar ise canlı popülasyonunu olumsuz yönde etkilememesi için ekipler tarafından toplandı. Kurum tarafından yapılan açıklamada, "Periyodik olarak yürüttüğümüz dere temizlik çalışmalarıyla yalnızca çevre ve su sağlığını korumakla kalmıyor, aynı zamanda vatandaşlarımızın vakit geçirdiği sosyal alanları daha güvenli ve temiz bir hale getiriyoruz. Su akış güvenliğini sağladığımız dere yatakları kış aylarında beklediğimiz yağışları sorunsuz bir şekilde deşarj edecek" ifadeleri kullanıldı.
19 Ağustos 2025 Salı - 15:00
Sakarya Kültür Sanat Festivali başladı: 12 gün sürecek
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Kültür Festivali’nin açılışında binlerce vatandaşın heyecanını paylaştı. Millet Bahçesi’ndeki açılış etkinliği ilk gününde Yerel Kültür Buluşması’na ev sahipliği yaptı. Yöresel lezzet tadımları, halk oyunları, yöresel türküler ve konserle unutulmaz bir gece yaşandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, farklı kültürlerin kardeşçe yaşadığı Sakarya’da 2’ncisi düzenlenen Kültür Sanat Festivalini gerçekleştiriyor. Sakarya Millet Bahçesi, 12 gün boyunca devam edecek olan Sakarya Kültür Sanat Festivali’ne ev sahipliği yapmaya başladı. Her bir milletten insanın, derneğin, temsilcinin yer aldığı buluşma daha ilk günden binlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşkuya dönüştü. Festival, 18 Ağustos Pazartesi günü itibarıyla Sakarya Yerel Kültür Derneği ve Sakarya İpekyolu Kültür ve Dayanışma Derneği ortaklığında düzenlenen Yerel Kültür Buluşması açılış programıyla başladı. Başkan Yusuf Alemdar da festivalin açılış töreninde vatandaşlarla buluşarak, heyecana ortak oldu. Yerel Kültür Buluşması ile başlayan festivalin açılışında derneklerin temsilcileri yaptıkları konuşmada Büyükşehir Belediyesi’ne organizasyon için teşekkür ederek, kardeşlik ikliminin devam etmesi temennisinde bulundu. Coşkunun ve kardeşlik ikliminin hakim olduğu etkinlikte yöresel dernek stantlar, halk oyunları, konserler, yöresel türküler ve konserlerle coşku tırmandı, tüm yörelerin zenginliği kardeşlik buluşmasında bütünleşti. "Geniş bir kültür ve medeniyetin mirasçılarıyız" Açılış konuşması yapan Başkan Alemdar, "Böylesine güzel bir akşamda sizlerle birlikte olmak benim için onur verici. Kafkaslarsan balkanlara, Ortadoğu’dan Afrika’ya kadar atalarımızın iz sürdüğü bir neslin torunlarına ancak böylesine bir ve beraber olmak yakışır. Şunu çok iyi biliyoruz ki, bu millet vatanını, bayrağını, ezanını ve kültürünü sonsuz seven, insanlığıyla dünyaya nam salmış bir millettir. Biz bu şehirde 72 farklı kültürün temsilcileriyiz. Biz geniş bir kültür ve medeniyetin mirasçılarıyız. İnşallah bu mirası hep birlikte kardeşlik içerisinde güçlendirerek büyütmeye devam edeceğiz" dedi. "Sakarya’mızın güzelliklerini daha da büyütmeye devam" Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, "Biz zengin bir şehiriz. Kültürümüzle, örf ve adetlerimizle bu zenginliğimizi yaşıyor ve yaşatıyoruz. Her coğrafyadan vatandaşlarımız var bu şehirde. En önemlisi de bu şehirde birlik ve kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Sanata, kültüre ve üretime destek olmaya; Sakarya’mızın bu güzelliklerini daha da büyütmeye devam edeceğiz. Bu güzel organizasyon için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar başta olmak üzere hemşehri derneklerimize, emeği geçenlere ve yoğun ilgi gösteren kıymetli hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu. Yoğun katılım Festival açılışına ayrıca AK Parti Sakarya Milletvekili Murat Kaya, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Çetin, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, MHP İl Başkan Yardımcısı Sezer Şengöz, Sapanca Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, STK ve dernek temsilcileri katıldı. Festival Millet Bahçesi’nde farklı kültürlerin buluşmasıyla 12 gün boyunca devam edecek.
19 Ağustos 2025 Salı - 13:51
Sakarya’daki asırlık çınar ağaçları kuruyor
Sakarya’nın Akyazı ilçesinde bulunan asırlık çınar ağaçlarının hızla kuruması bölge halkını endişelendirdi. Son aylarda yapraklarını dökerek kısa sürede tamamen kuruyan çınarların sayısı giderek artarken, vatandaşlar bir çözüm önerisi bekliyor. Akyazı ilçesi Taşburun Mahallesi’nde bulunan onlarca çınar ağacı kurudu. Endişelenen mahalleli, bu durumun sadece kendi bölgelerinde yaşanmadığını Sapanca ve Hendek ilçelerinde de çınar ağaçlarının kuruduğunu aktardı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan asırlık çınar ağaçlarının hızla kuruması, hem doğal mirası hem de mahalle yaşamını tehdit ediyor. Son aylarda yapraklarını dökerek kısa sürede kuruyan çınarların sayısının artması üzerine vatandaşlar, bu durumun yalnızca tek bir bölgeye özgü olmadığını belirtti. Yer yer kuruyan ağaçların yerine yeni fidanlar dikilmeye başlanırken, mahalle sakinleri bunun yeterli olmayacağını vurgulayarak kalıcı ve bilimsel bir çözüm çağrısında bulundu. "Çınar ağaçları kuruyor, sesimizi duyurmak istiyoruz" Bahçesindeki yaklaşık 200 yıllık çınarların kurumaya başladığını söyleyen Yusuf Sağlam, "Yaklaşık 200 yıllık çınar ağaçları kurumaya başladı. Yetkililerden bir çare bekliyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mı bakıyor, Orman İşletmesi mi bakıyor bilmiyoruz ama şu an bu sorun sadece Akyazı’da değil, Sapanca ve Hendek’te de var. Yaprakları dökülüyor, bir hafta içinde kuruyor. Biz sesimizi duyurmak istiyoruz. Kuruyan ağaçların yerinde yaklaşık 70 tane yeni fidan aldık ve dikimine de başladık" dedi. "Tamamı yok olmadan önlem alınmalı" Taşburun Mahalle Muhtarı Engin Furuncuoğlu ise, "Son aylarda mahallemizde yüzü aşkın yaşlı çınarda kuruma meydana geldi. Tahlil yaptırdık, suların çekilmesinden kaynaklandığını söylediler. Henüz kurumayanlar da var ama onlara da sıçrıyor. Tamamı yok olmadan önlem alınmalı" diye konuştu. "Gölgesinde oturuyorduk, birçoğu kurudu" Mahalle sakini Murat Furuncu da, "Ben 55 yaşındayım, bu ağaçları bildim bileli burada görüyorum. En az yüz yıllık ağaçlar gölgesinde oturup serinliyorduk, maalesef birçoğu kurudu. Büyük ihtimalle suyun çekilmesinden kaynaklanıyor. İki yıldır bu sorun devam ediyor. Yetkililerden bu konuya ilişkin bir an önce çözüm bekliyoruz" şeklinde konuştu.
19 Ağustos 2025 Salı - 12:09
Sakarya’da Temmuz ayı operasyonları: 4 bin 12 şahıs yakalandı, 1,2 milyar TL’lik mal varlığına el konuldu
Sakarya’da polis, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin Temmuz ayı boyunca düzenlediği operasyonlarda 4 bin 12 şahıs yakalanırken, uyuşturucu, ruhsatsız silah, kaçak sigara ve sahte paradan milyarlarca liralık mal varlığına kadar çok sayıda suç unsuru ele geçirildi. Sakarya’da İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenli Karakol Komutanlıklarınca 1 Temmuz-31 Temmuz 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyon ve uygulamaların bilançosu açıklandı. Toplam 4 bin 12 şahıs yakalanarak haklarında adli işlem gerçekleştirildi. Şüphelilerin adres ve araçlarında yapılan aramalarda; 1 kilo 887 gram bonzai, 47 gram bonzai hammaddesi, 5 bin 508 içimlik kağıda emdirilmiş bonzai, 2 bin 642 adet uyuşturucu hap, 750 gram skunk, 406 gram metamfetamin, 252 gram kokain, 2 bin 500 gram esrar, bin 287 kök hint keneviri, 87 gram kenevir tohumu, 17 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 6 adet hassas terazi, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 55 bin 300 TL nakit para, 207 kilogram tütün, 198 adet puro, 8 bin 197 paket sigara, 761 bin 510 adet dolu ve boş makaron, 3 adet elektronik makaron doldurma makinesi, 978 adet sigara yapım malzemesi, 886 adet elektronik sigar, 5 adet elektronik sigara likidi, 727 adet aroma verici kit, 141 adet sahte para, 60 litre kaçak/sahte alkol, 165 litre etil/metil alkol, 31 adet cep telefonu, 3 bin 309 adet sahte parfüm, 2 adet muhtelif kazı malzemesi, 3 adet sahte plaka, 55 adet ruhsatsız tabanca, 49 adet kurusıkı tabanca, 27 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet AK-47 kalaşnikof tüfek, bin 197 adet değişik çap ve markalarda mühimmat, çalıntı 3 oto, 4 motosiklet ve 9 bisiklet ele geçirildi. 21 adet ticari araç (10 adedi hacizli), 18 adet bilgisayar, 3 adet kayıt cihazı, 21 adet flash bellek, 6 adet tablet, 7 adet hard disk, 2 adet hafıza kartı, 3 adet otomotiv şirketi, 1 adet fason açılan gıda şirketi, 101 adet araç, 13 adet çekme karavan, 31 adet taşınmaz gayrimenkul olmak üzere piyasa değeri 1,2 Milyar TL taşınmaz mal varlıkları ile 3 Milyar TL’nin üzerinde hesap hareketliliği bulunan banka hesaplarına el konuldu. DEAŞ, PKK/KCK, FETÖ/PDY ve Terörizmin Finansmanına yönelik yapılan çalışmalarda 8 şüpheli yakalandı. Göçmen kaçakçılığı çerçevesinde 1 organizatöre ve 401 yabancı uyruklu şahsa idari/adli işlem yapılmıştır. Fuhuş yapıldığı tespit edilen 1 ikamet ve 2 iş yeri mühürlendi, 1 şahsa adli, 7 şahsa ise idari işlem uygulandı. Ayrıca çeşitli suçlardan aranan toplam 3 bin 728 şahıs yakalandı. Yapılan trafik denetimlerinde; 182 bin 826 araç ve sürücü denetlenmiş, kural ihlali yapan ve eksikliği bulunan 30 bin 850 araca yasal işlem yapıldı. Bin 591 araç trafikten men edilirken, 516 adet sürücü belgesi (alkol, uyuşturucu, drift, ceza puanı aşımı vb.) nedenlerden dolayı geri alındı. Toplam 95 milyon 42 bin 924 TL trafik idari para cezası karar tutanağı düzenledi. Ayrıca Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığınca yapılan çalışmalarda; aranan şahısların yakalanmasına yönelik 834 şahsa UYAP sorgulaması ve 49 yabancı uyruklu şahsa Interpol sorgulaması yapıldı. 85 adet deniz aracı kontrol edildi. 5 adet balıkçı gemisinde bulunan 16 bin 415 litre yakıta Ulusal Marker ve ÖTV’siz yakıt denetimi gerçekleştirildi. Yasa dışı faaliyetler icra eden 21 şahsa yasal işlem ve toplam 56 bin 107 TL idari para cezası uygulandı.
19 Ağustos 2025 Salı - 11:35
SAÜ aileleri kampüste buluşuyor
Sakarya Üniversitesi, "Aile Dostu Üniversite Projesi" çerçevesinde düzenlenen "Aile Yılı Etkinlikleri" ile öğrenciler, akademisyenler ve ailelerini bir araya getiriyor. 18-22 Ağustos ve 25-29 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek programlarda, akademik ve kültürel içerikli seminerlerden sportif faaliyetlere, film gösterimlerinden bisiklet turuna kadar birçok etkinlik yer alacak. Cumhurbaşkanlığı Aile Yılı’na özel olarak planlanan programlarda kapsamında yer alan bisiklet turu, 18-22 Ağustos ve 25-29 Ağustos tarihlerinde saat 19.30’da gerçekleştirilecek. Katılımcılar, Sakarya Üniversitesi Helikopter Pistinden başlayacak etkinlikte hem spor yapma hem de aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirme imkanı bulacak. Etkinlikler çerçevesinde Yürüyüş Yolu üzerinde İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kızılay Sakarya Şubesi tarafından bilgilendirici stantlar açılacak. Ayrıca Sakarya Üniversitesi Teknokent’in katkısıyla girişimcilik ve çocuk atölyeleri, KADEM tarafından anne-kız atölyesi gibi programlar düzenlenecek. Çınaraltında gerçekleştirilecek söyleşilerde ise aile, sağlık ve değerler temalı buluşmalar katılımcılarla paylaşılacak. Açık spor tesislerinde basketbol, voleybol ve tenis karşılaşmaları yapılacak. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından obezite ve kanser taraması, sağlıklı yaşam atölyeleri, nefes egzersizleri ve fiziksel aktiviteler de gerçekleştirilecek. Sakarya Üniversitesi, bu kapsamlı etkinliklerle hem öğrencilerin sosyal yaşamına katkıda bulunmayı hem de ailelerin üniversiteyle bağlarını güçlendirmeyi planlıyor ve program kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerde tüm aileleri kampüse bekliyor.
18 Ağustos 2025 Pazartesi - 17:02
Serdivan ve Adapazarı’ndaki o güzergah sil baştan yenileniyor
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde sürdürdüğü asfalt mesaisi çerçevesinde Serdivan ile Adapazarı’nın kırsalı için kritik güzergahlardan biri olan Beşevler ve Alandüzü Mahallesi arasındaki 3 bin 500 metrelik ulaşım hattını 4 bin 800 ton asfalt ile yeniliyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım alt yapısını güçlendirmek, vatandaşların daha konforlu ve güvenli seyahat etmesini sağlamak için şehrin dört bir yanında asfalt mesaisine 7 gün 24 saat devam ediyor. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi (YOLBAK) ekiplerinin yürüttüğü yoğun mesainin son adresi ise Serdivan ile Adapazarı’nın kırsalı için kritik güzergahlardan biri olan Alandüzü ve Beşevler Mahallesi hatları oldu. YOLBAK ekipleri, iki mahalle arasında ulaşımı sağlayan 3 bin 500 metrelik grup yolunu sil baştan yenilemek için bölgede mesaisine başladı. Kazımpaşa, Selahiye, Aralık Mahalleleri’ne ulaşım için de önemli bir hat olan güzergahta kazı ve dolgu işlemleri tamamlandı. Asfalt serim kısmına ise hummalı bir çalışma sonunda kısa sürede geçildi. Şehrin merkezine en yakın kırsal bölgeler olması nedeniyle hem tarımda hem de sosyal yaşam konusunda büyük bir öneme sahip olan bölgede ulaşım kolaylaşacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, "Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin tamamında sürdürdüğümüz asfalt çalışmaları, Serdivan ile Adapazarı ilçemizin Beşevler ve Alandüzü Mahallelerinde devam etmektedir. Her iki mahallemizin arasında yer alan toplamda 3 bin 500 metrelik yolumuz sıcak asfalt ile yenilenmekte ve çalışmalarda 4 bin 800 ton asfalt kullanılmaktadır. Şehrin ulaşım konforunu artırmak ve vatandaşların daha güvenli bir seyahat imkanına ulaşması adına çalışmalarımız devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.
18 Ağustos 2025 Pazartesi - 16:22
Millet Bahçesi’nde Rumeli-Balkan rüzgarı esecek
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen Kültür Sanat Festivali, 19 Ağustos Salı günü Rumeli-Balkan Kültür Buluşmasıyla devam edecek. Yöresel dernek stantları, halk oyunları, müzik dinletileri ve geceye damga vuracak Rumeli Ayhan konseri ile vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşatacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Kültür Sanat Festivali, 7’den 70’e tüm Sakaryalıları Millet Bahçesi’nde buluşturacak. Farklı kültürlerden insanların bir araya geleceği Kültür Sanat Festivali, 19 Ağustos Salı günü Rumeli-Balkan Kültür Buluşması ile devam edecek. Saat 19.30’da başlayacak programda Balkan göçmenleri, Boşnaklar, Kuzey Makedonyalılar, Kırcaalililer ve mübadil dernekleri yer alacak. Yöresel dernek stantları, halk oyunları ve müzik dinletileriyle Balkan kültürü Sakaryalılarla buluşturulacak. Kültür buluşmasının ardından saat 22.00’de sevilen sanatçı Rumeli Ayhan sahneye çıkacak. Rumeli ezgilerinin seslendirileceği konser, festivale renk ve coşku katacak.
18 Ağustos 2025 Pazartesi - 15:20
Brezilya’da altın zafer: Sakarya Büyükşehirli sporcu tarih yazdı
Sakarya Büyükşehir’in Dünya Şampiyonu sporcusu Mariia Sukhopalova, UCİ MTB Dünya Şampiyonası’nın beşinci ayağı olan Brezilya yarışlarında şampiyon olarak altın madalyaya uzandı. Bu sonuç ilk kez bir Türk takımının sporcusunun şampiyonluk madalyası kazanması olarak spor tarihine geçti. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bisiklet takımının Dünya Şampiyonu sporcusu Mariia Sukhopalova, UCİ MTB Dünya Şampiyonası’nın beşinci ayağı olan Brezilya Sao Paulo yarışlarında birinci oldu. Bu sonuçla ilk kez bir Türk takımın sporcusu şampiyonluk madalyası kazanarak spor tarihine geçti. 10 Ağustos’ta Sakarya’da düzenlenen dördüncü ayak yarışlarında gümüş madalya ile Türk bisikletine ilk uluslararası derecesini kazandıran Mariia Sukhopalova, bu kez Brezilya’da zirveye çıktı ve finalde sergilediği üstün performansla altın madalyaya uzandı, ülkemize Dünya Kupası tarihindeki ilk şampiyonluğunu kazandırdı. Sakarya Büyükşehir Spor Kulübü formasıyla pedal çeviren Sukhopalova’nın başarısı, sadece bir madalya değil, Türk bisiklet sporu için yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Elit erkekler kategorisinde yarışan Furkan Akçam ise çeyrek finale çıkarak güçlü rakiplerine karşı sergilediği mücadele ile alkış topladı ve geleceğe dair umut verdi. Altyapıda yetişen minik ve yıldız sporcular, ulusal yarışlarda her geçen gün büyüyen bu başarı grafiği, Sakarya’nın yalnızca ev sahipliği yaptığı uluslararası organizasyonlarla değil, yetiştirdiği sporcularla da bisiklet sporunda adını dünyaya duyurduğunu gösteriyor.
18 Ağustos 2025 Pazartesi - 13:40
Arifiye Gölbaşı Park’ta çevre rezaleti: Piknik alanı çöplüğe döndü
Yaz aylarında piknikçilerin uğrak noktası olan Sapanca Gölü’nün yanı başındaki Arifiye Gölbaşı Park’ta çevreye bırakılan çöpler sebebi ile oluşan görüntüler pes dedirtti. Yaşanan kuraklık sebebi ile suyun kritik seviyelere gerilediği Sapanca Gölü’nün yanı başında bulunan ve özellikle hafta sonu piknikçilerin uğrak noktası olan Arifiye Belediyesi’ne bağlı Gölbaşı Park’ta çevre kirliliği yaşanıyor. Bilinçsiz ziyaretçilerin geride bıraktığı poşetler, pet şişeler ve yiyecek atıklarıyla, bölge adeta çöplüğe döndü. Piknik alanına atılan bu çöpler görsel kirlilik oluşturuyor. Kuraklıkla mücadele eden göl, bir yandan da insanların bıraktığı çöplerle kirleniyor. Görsel açıdan rahatsızlık veren bu manzara hem de doğaya ciddi zarar veriyor.
18 Ağustos 2025 Pazartesi - 13:00
SUBÜ’de oyun geliştirme atölyesi düzenlendi
SUBÜ Bilişim Teknolojileri Topluluğu, oyun geliştirme alanına ilgi duyan öğrenciler için teorik ve uygulamalı bir eğitim atölyesi düzenledi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Bilişim Teknolojileri Topluluğu, oyun geliştirme alanına ilgi duyan öğrencilere yönelik ‘Akran Temelli Eğitim: Oyun Geliştirmeye Giriş ve Uygulamalı Eğitim Atölyesi’ başlıklı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte katılımcılara hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verilerek; ‘Oyun nedir?’, ‘Oyun geliştirici kimdir?’ ve ‘Oyun türleri nelerdir?’ gibi temel sorular üzerinden oyun tasarımına dair genel bir çerçeve çizildi. Katılımcılar, oyun geliştirme süreçlerinin temel kavramlarını öğrenirken yaygın olarak kullanılan oyun motorları hakkında da bilgi edindi. ‘Neden Unity?’ sorusu üzerinden Unity oyun motorunun öne çıkan özellikleri değerlendirildi. Eğitimin uygulama kısmında Unity Hub’ın kurulumu adım adım gösterilerek Unity ortamında çalışıldı. Öğrenciler, 2 boyutlu platform oyunlarının temel yapı taşlarını öğrenerek karakter hareketleri, zıplama mekanikleri ve sahne geçişleri gibi dinamikler üzerinde uygulamalar yaptı. Atölyenin sonunda her öğrenci, kendi sahnesini oluşturarak özgün objeler ve kurgularla hayalindeki oyun dünyasını tasarladı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder