Yerel Haberler
Sakarya
Fakirlikten gelen lezzet dünya listelerinde 59’uncu sırada
26 Kasım 2025 Çarşamba - 15:11 Fakirlikten gelen lezzet dünya listelerinde 59’uncu sırada Sakarya’nın tescilli lezeeti ıslama köfte dünyaca ünlü gastronomi rehberinin hazırladığı listede dünyanın en iyi 100 yemeği arasında 59’uncu sırada yer alarak uluslararası başarıya imza attı. 1900’lü yıllarda Balkanlar’dan göç eden Boşnak ve Makedonların bayat ekmekleri değerlendirmek gayesiyle geliştirdiği bir lezzet olarak ortaya çıkan ıslama köfte, bugün Sakarya mutfağının simgesi haline geldi. İlikli kemik suyu, kırmızı toz biber, sarımsak ve soğanla hazırlanan özel sosta ıslatılan ekmekleri ve Adapazarı’na özgü köfteleriyle şehrin vazgeçilmez tatları arasında yer alan tescilli lezzet, bu yıl uluslararası arenada da büyük bir başarıya imza attı. Dünyaca ünlü gastronomi rehberi tarafından hazırlanan 2025 "Dünya’nın En İyi 100 Yemeği" listesinde ıslama köfte, dünyanın en iyi 100 yemeği arasında 59’uncu sırada yer alarak büyük bir gurur kaynağı oldu. Dünyanın dört bir yanından 11 bin 258 geleneksel yemeğin toplam 367 bin 847 geçerli puanlamaya göre değerlendirildiği listede Türkiye 7 yemekle temsil edilirken, ıslama köftenin bu listeye girmesi Sakarya’nın gastronomi değerini uluslararası alanda da tescillemiş oldu. Özellikle Adapazarı’nda hazırlanan nefis köfteleri, kemik suyunda ıslatılarak kızartılan ekmekleri ve özgün sunumuyla tanınan ıslama köfte; hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin tercihi olmaya devam ediyor. "Sakarya’nın tescilli bir lezzeti" Coğrafi işaretli yemek hakkında bilgiler veren restoran işletmecisi Musa Kocaoğlu, "Köftemizin en büyük özelliği ekmeğinin ekşi mayalı kara fırın ekmeği olmasıdır. İkincisi ise et suyundan gelir; takriben 18 saate yakın kazanda kaynatıyoruz. Hayvanın kaval kemiği, soğan, sarımsak, limondan oluşuyor. Kolojen haline geldikten sonra üzerine kırmız toz biberle hazırladığımız sosumuzu döküyoruz. Köftenin en büyük esprisi ekmekte bitiyor. Bu ıslama köfte yoksulluk, fakirlik zamanından gelen bir lezzet. Atalarımız bayatlayan ekmekleri ‘papara’ yapıp mangalın, sobanın üzerine atar yumuşadıktan sonra yerlermiş. Bizde gelen bu kültürü kendi reçetelerimize göre değiştirip sofralara sunuyoruz. Bu lezzetin 59’uncu sırada ve köfte kategorisinde ise dünyada 3’üncü sırada olması bize gurur veriyor. Islama köfte Sakarya’nın tescilli bir lezzeti. Bu lezzet, Sakarya’da 300 ile 400 lira arasında satılıyor bizde de 340 liradır" dedi. "Bu lezzeti tatmak için 81 ilin yanı sıra yurtdışından da geliyorlar" Kocaoğlu, "Bu lezzeti tatmak için 81 ilin yanı sıra yurtdışından da geliyorlar. Yoksulluktan, fakirlikten gelen bir lezzet Sakarya’dan çıkarak dünya listelerinde yer aldı bizleri gururlandırarak mutlu etti. Islama köftenin yanında da en çok tercih edilen yine şehrimizin coğrafi işaretli olan kabak tatlısıdır. İşletmemizde 4’üncü kuşak olarak yeğenlerimizle beraber devam ediyoruz. Biz bayrağımızı onlara vereceğiz onlarda bunu daha yukarı taşıyacak" diye konuştu. "Kocaeli’den ıslama köfte yemek için geldik" Kocaeli’den Sakarya’ya gelen Nezir Yakar, "Hususi olarak ıslama köfte yemek için geldik. Sakarya’nın lezzeti dünyaya açıldı" derken Düzce’den iş için gelen ve tescilli yemeğin tadına bakan Rasim Çakmak, "Islama köfte dünya listesinde 59’uncu sırada yer alıyormuş ama bence daha üst sıralarda olması gerekiyor" diye konuştu. "Denemek için bir porsiyon söyledim daha sonra iki porsiyon daha söyledim" İstanbul’dan Sakarya’ya ıslama köfte yemeye gelen İbrahim Kızılkaya, "Denemek için bir porsiyon söyledim daha sonrasın iki porsiyon daha söyledim. Türkiye’de ve Sakarya’da böyle bir lezzet olmasından dolayı mutluluk duyuyorum. Bu lezzettin daha üst sıralarında olmasını temenni ederim" şeklinde konuştu.
Fakirlikten gelen lezzet dünya listelerinde 59’uncu sırada
26 Kasım 2025 Çarşamba - 15:04 Fakirlikten gelen lezzet dünya listelerinde 59’uncu sırada Dünyaca ünlü gastronomi rehberinin hazırladığı listede dünyanın en iyi 100 yemeği arasında 59’uncu sırada yer alarak uluslararası başarıya imza atan Sakarya’da coğrafi işarete sahip ıslama köfte lezzeti ile damakları şenlendiriyor. 1900’lü yıllarda Balkanlar’dan göç eden Boşnak ve Makedonların bayat ekmekleri değerlendirmek gayesiyle geliştirdiği bir lezzet olarak ortaya çıkan ıslama köfte, bugün Sakarya mutfağının simgesi haline gelmiş durumda. İlikli kemik suyu, kırmızı toz biber, sarımsak ve soğanla hazırlanan özel sosta ıslatılan ekmekleri ve Adapazarı’na özgü köfteleriyle şehrin vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor. Tescilli lezzet, bu yıl uluslararası arenada da büyük bir başarıya imza attı. Dünyaca ünlü gastronomi rehberi tarafından hazırlanan 2025 "Dünya’nın En İyi 100 Yemeği" listesinde ıslama köfte, dünyanın en iyi 100 yemeği arasında 59’uncu sırada yer alarak büyük bir gurur kaynağı oldu. Dünyanın dört bir yanından 11 bin 258 geleneksel yemeği, toplam 367 bin 847 geçerli puanlamaya göre değerlendirdiği listede Türkiye 7 yemekle temsil edilirken, ıslama köftenin bu listeye girmesi Sakarya’nın gastronomi değerini uluslararası alanda da tescillemiş oldu. Özellikle Adapazarı’nda hazırlanan nefis köfteleri, kemik suyunda ıslatılarak kızartılan ekmekleri ve özgün sunumuyla tanınan ıslama köfte; hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası olmaya devam ediyor. "Sakarya’nın tescilli bir lezzeti" Coğrafi işaretli yemek hakkında bilgiler veren restoran işletmecisi Musa Kocaoğlu, "Köftemizin en büyük özelliği ekmeğinin ekşi mayalı kara fırın ekmeği olmasıdır. İkincisi ise et suyundan gelir; takriben 18 saate yakın kazanda kaynatıyoruz. Hayvanın kaval kemiği, soğan, sarımsak, limondan oluşuyor. Kolojen haline geldikten sonra üzerine kırmız toz biberle hazırladığımız sosumuzu döküyoruz. Köftenin en büyük esprisi ekmekte bitiyor. Bu ıslama köfte yoksulluk, fakirlik zamanından gelen bir lezzet. Atalarımız bayatlayan ekmekleri ‘papara’ yapıp mangalın, sobanın üzerine atar yumuşadıktan sonra yerlermiş. Bizde gelen bu kültürü kendi reçetelerimize göre değiştirip sofralara sunuyoruz. Bu lezzetin 59’uncu sırada ve köfte kategorisinde ise dünyada 3’üncü sırada olması bize gurur veriyor. Islama köfte Sakarya’nın tescilli bir lezzeti. Bu lezzet, Sakarya’da 300 ile 400 lira arasında satılıyor bizde de 340 liradır" dedi. "Bu lezzeti tatmak için 81 ilin yanı sıra yurtdışından da geliyorlar" Kocaoğlu, "Bu lezzeti tatmak için 81 ilin yanı sıra yurtdışından da geliyorlar. Yoksulluktan, fakirlikten gelen bir lezzet Sakarya’dan çıkarak dünya listelerinde yer aldı bizleri gururlandırarak mutlu etti. Islama köftenin yanında da en çok tercih edilen yine şehrimizin coğrafi işaretli olan kabak tatlısıdır. İşletmemizde 4’üncü kuşak olarak yeğenlerimizle beraber devam ediyoruz. Biz bayrağımızı onlara vereceğiz onlarda bunu daha yukarı taşıyacak" diye konuştu. "Kocaeli’den ıslama köfte yemek için geldik" Kocaeli’den Sakarya’ya gelen Nezir Yakar, "Hususi olarak ıslama köfte yemek için geldik. Sakarya’nın lezzeti dünyaya açıldı" derken Düzce’den iş için gelen ve tescilli yemeğin tadına bakmaya gelen Rasim Çakmak, "Islama köfte dünya listesinde 59’uncu sırada yer alıyormuş ama bence daha üst sıralarda olması gerekiyor" diye konuştu. "Denemek için bir porsiyon söyledim daha sonrasın iki porsiyon daha söyledim" İstanbul’dan Sakarya’ya ıslama köfte yemeye gelen İbrahim Kızılkaya, "Denemek için bir porsiyon söyledim daha sonrasın iki porsiyon daha söyledim. Türkiye’de ve Sakarya’da böyle köfte olmasından dolayı mutluluk duyuyorum. Bu lezzettin daha üst sıralarında olmasını temenni ederim" şeklinde konuştu. (OK-
Malta’da hayatını kaybeden işçi memleketinde son yolculuğuna uğurlandı
26 Kasım 2025 Çarşamba - 14:45 Malta’da hayatını kaybeden işçi memleketinde son yolculuğuna uğurlandı Malta’da bir Türk şirketine ait otel inşaatında çalışan ve geçtiğimiz hafta geçirdiği iş kazası neticesinde hayatını kaybeden 25 yaşındaki Yavuz Selim Yavuzyiğit, bugün memleketi Sakarya’da son yolculuğuna uğurlandı. Olay, geçtiğimiz hafta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık iki yıldır Malta’da bir şirketin otel inşaatında çalışan Yavuz Selim Yavuzyiğit (25), görev yaptığı inşaatta talihsiz bir kaza geçirdi. Yüksekten düşerek ağır yaralanan Yavuzyiğit, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Genç işçinin cenazesi, Malta’daki resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından Türkiye’ye getirildi. Yavuzyiğit, bugün Kuzuluk Mahallesi Elmalı Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kuzuluk Mezarlığı’nda toprağa verildi. Yavuzyiğit’in hayatını kaybettiği olaya ilişkin incelemenin sürdüğü öğrenildi. Son yolculuğuna uğurlanan Yavuz Selim Yavuzyiğit’in amcası Ali Yavuzyiğit, "Yaklaşık 2 yıldır Malta’da bir otel inşaatında çalışıyordu. Yazın izne gelmişti Temmuz sonunda tekrar oraya gitti. Yılbaşında yeniden gelmeyi düşünüyordu. Maalesef böyle bir olay meydana geldi ve vefat haberini büyük bir acı ile öğrendik. Geçtiğimiz Çarşamba günü meydana geldi kaza ve bugün son yolculuğuna uğurladık. Olayın hukuki süreci devam ediyor" derken, Kuzuluk Mahallesi Muhtarı Temel Aslanbey ise, "Çok acı bir olay. Mahallemizde sevilen bir gençti. Tüm sevenlerine sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.
Türkiye’de örnek olacak Sürdürülebilir Park projesinde çalışmalar başladı
26 Kasım 2025 Çarşamba - 13:25 Türkiye’de örnek olacak Sürdürülebilir Park projesinde çalışmalar başladı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Adapazarı Güneşler’de İklim Değişikliği Uyum Laboratuvarı Parkı’nda çalışmaların başladığını açıkladı. Yeni yaşam alanında çevre göstergeleri, test alanları, hava kalitesi izleme sistemi, su üretim cihazı, güneş enerjili bank ile aydınlatmalar, karbon ayak izi ölçüm kiosku gibi alanlar yer alacak. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Adapazarı Güneşler’de Avrupa Birliği tarafından desteklenen yeni yaşam alanı projesinde çalışmaların başladığını açıkladı. "Lap-Black Karadeniz Bölgesi’nde İklim Değişikliğine Yönelik Yerel Müdahale Kapasitesinin Güçlendirilmesi" projesi çerçevesinde hayata geçirilen proje, Sakarya’nın sürdürebilir çevre hedeflerini sahaya taşıyan bir yatırım olarak öne çıkacak ve Sürdürülebilir Park, daha dirençli, yeşil, sosyal bir şehir vizyonunun yaşayan bir örneği olacak. Başkan Alemdar, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nın üzerine çalıştığı projenin içerisinde klasiğin dışında bir rekreasyon alanı, çevresel göstergelerin izleneceği test-deneyim alanı, hava kalitesi izleme sistemi gibi alanlar yer alacak. Proje kapsamında Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri çalışmalarına başladı. Bunların yanında ise suyu üretme cihazı, güneş enerjili banklar, aydınlatma üniteleri, geçirimli beton uygulamaları, geri dönüşüm istasyonları, kompost makinası ve karbon ayak izi ölçüm kiosku gibi Türkiye’de örneği olmayan uygulamalar bulunacak. Park sadece çevresel bir test alanı değil aynı zamanda eğitim ve farkındalık merkezi olacak ve binlerce öğretmen, öğrenci, STK, KOBİ ve vatandaşı ağırlayacak. Türkiye’de örnek bir çalışma olacak Projenin Yerel Uyum Eylem Planı doğrultusunda hayata geçirildiğini ifade eden Alemdar, "Kurumsal sürdürülebilirlik vizyonumuz doğrultusunda önemli bir adım atıyoruz. Avrupa Birliği tarafından hibe desteğiyle hayata geçirilen proje şehrimizdeki yeşil, sosyal, dirençli şehir vizyonumuzun da en net ifadesi olacak. Türkiye’de bir örnek niteliği teşkil eden proje aynı zamanda bir deneyim alanı olarak tasarlanıyor. Hemşerilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz uygulamalı çevre etkinliklerini burada düzenleyecek. Bu park Sakarya’nın sürdürülebilirlik hedeflerini sahaya taşıyan önemli bir adım olacak. Çalışmalarımıza başladık. Sakarya’mıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Sakarya’nın iki çınarı aynı sahnede: Faik Baysal ve Necati Mert anılıyor
26 Kasım 2025 Çarşamba - 13:11 Sakarya’nın iki çınarı aynı sahnede: Faik Baysal ve Necati Mert anılıyor Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin yetiştirdiği iki usta kalem Faik Baysal ve Necati Mert’i akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen özel bir sempozyumda anarak Sakarya’nın edebi mirasına ışık tutacak. 27 Kasım Perşembe günü düzenlenecek sempozyum SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 27 Kasım Perşembe günü şehrin kültür hayatına damga vurmuş iki önemli edebiyatçıyı aynı programda anacak. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek "İki Çınar Bir Şehir: Faik Baysal - Necati Mert’ sempozyumu, iki kıymetli yazarın eserleri, düşünce dünyaları ve şehirle kurdukları bağları akademik bir perspektifle ele alacak. Günün ilk programı saat 09.30’da başlayacak. Sempozyumun ilk oturumunda, edebi mirasıyla Sakarya’nın kültür tarihinde önemli bir yer edinen Faik Baysal konuşulacak. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Engin Yılmaz’ın üstleneceği bu bölümde Prof. Dr. Mustafa Aydemir, Ercan Yılmaz, Dr. Ramazan Kandemir Enser ve Dr. Serhat Demirel, Baysal’ın eserlerini, edebi kişiliğini ve Sakarya ile kurduğu güçlü bağı çeşitli yönleriyle değerlendirecek. Saat 14.00’da düzenlenecek ikinci oturumda ise Sakarya’nın edebiyat belleği olarak anılan Necati Mert odakta olacak. Oturumun başkanlığını Prof. Dr. Mustafa Aydemir yapacak. Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Bünyamin Demirci, Doç. Dr. Erdem Dönmez ve Doç. Dr. Mesut Koçak, Mert’in yazın serüvenini, anlatı dünyasını ve edebiyata kattığı özgün bakış açılarını katılımcılarla paylaşacak. Büyükşehir Belediyesi, Sakarya’nın iki büyük edebiyat çınarını onurlandıran bu anlamlı buluşmaya tüm vatandaşları davet ediyor.
Sakarya’da atık yönetiminde dijital dönüşüm hamlesi
26 Kasım 2025 Çarşamba - 13:08 Sakarya’da atık yönetiminde dijital dönüşüm hamlesi Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde atık yönetimi süreçlerini dijitalleştiren yeni bir uygulama geliştirdi. Sıfır Atık Yönetim Uygulaması sayesinde sahadaki sıfır atık faaliyetlerinin, toplama noktalarının ve süreçte yer alan tüm operasyonların dijital yapılacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kendi geliştirdiği dijital çözümlerle çevre dostu uygulamaları yaygınlaştırmayı, kaynak kullanımını verimli hale getirmeyi ve sürdürülebilir şehircilik vizyonunu güçlendirme hedefine adım adım ilerliyor. Bu çerçevede Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Yazılım Şube Müdürlüğü, şehir genelinde çevre temizliğini güçlendirmek ve sürdürülebilir atık yönetimini geliştirmek amacıyla önemli bir dijital dönüşümü daha hayata geçirdi. Belediyenin öz kaynaklarıyla geliştirilen ‘Sıfır Atık Yönetim Uygulaması’, atık toplama süreçlerini dijital ortama taşıyarak sahada yürütülen çalışmalara modern teknolojik destek sağlıyor. Uygulama, Büyükşehir Belediyesi’nin kurum içi sistemlerinde ekiplerin kullanımına sunuldu. Tamamen yerli imkanlarla geliştirilen uygulama, sahada gerçekleştirilen sıfır atık faaliyetlerinin, toplama noktalarının ve süreçte yer alan tüm operasyonların dijital ortamda etkin şekilde takip edilmesine imkan tanıyor. Bu sayede saha operasyonlarında hız, doğruluk ve koordinasyon artırılıyor. Sistem, MAKS, Tapu Kadastro ve Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut Akıllı Şehir Uygulamaları ile entegre biçimde çalışarak tüm atık noktalarını doğru coğrafi konumlarıyla ilişkilendiriyor. ATLAS uygulamasının altyapısı kullanılarak geliştirilen sistem, analiz süreçlerini daha güvenilir hâle getirirken operasyonları hızlı, şeffaf ve optimize edilmiş bir yapıya kavuşturuyor.
GARDEN Projesi Türkiye’de SUBÜ liderliğinde ilerliyor
25 Kasım 2025 Salı - 17:57 GARDEN Projesi Türkiye’de SUBÜ liderliğinde ilerliyor Üniversiteler, araştırma kurumları ve uzman enerji kuruluşlarının yer aldığı uluslararası konsorsiyum tarafından yürütülen ‘GARDEN’ isimli Avrupa Birliği projesinin Türkiye ayağındaki çalışmaları SUBÜ liderliğinde gerçekleştiriliyor. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Driving Urban Transitions (DUT) çağrısı çerçevesinde desteklenen ‘Grid-Aware Decarbonization of Electricity-driven Neighbourhoods (GARDEN) isimli proje çerçevesinde çalışmalar yürütüyor. Avrupa’nın enerji dönüşümü ve sürdürülebilir kentsel yaşam hedefleri doğrultusunda yürütülen projede SUBÜ Türkiye ulusal ortağı olarak; enerji konsepti, mekansal analiz, elektrikli araç davranış modelleme, şarj rezervasyon sistemi, paydaş etkileşimi ve yaygınlaştırma faaliyetlerinde de aktif görev alıyor. Proje; Avusturya, İsviçre ve Güney Kıbrıs’tan üniversiteler, araştırma kurumları ve enerji alanında uzman kuruluşların yer aldığı uluslararası bir konsorsiyum ile birlikte yürütülüyor. Proje kapsamında, SUBÜ’den Proje Yürütücüsü olarak Dr. Öğretim Üyesi İlker Dursun ile Araştırmacı Dr. Öğretim Üyesi Abdulkadir Özden, Akdeniz Üniversitesi’nden ise Dr. Öğretim Üyesi Sıtkı Güner görev alıyor. Sakarya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (SEDAŞ), Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği’nin paydaş olarak destek verdiği projede Türkiye’deki pilot bölgelerde enerji talebi, elektrikli araç kullanım eğilimleri ve bölgesel şarj altyapısına ilişkin veri toplama ve analiz çalışmaları devam ediyor. SUBÜ’nün proje kapsamında Avrupa’daki konsorsiyum ile yürüttüğü iş birliğinin, Türkiye’nin enerji dönüşümü hedeflerine önemli katkı sunması, üniversitenin uygulamalı araştırma ve sürdürülebilir şehirler vizyonunu güçlendirmesi hedefleniyor. 2027 yılına kadar devam edecek projede SUBÜ tarafından geliştirilen çıktılar, Avrupa genelindeki uygulamalarla entegre edilerek uluslararası etki üretilmeye çalışılacak.
Miniklerle suyun geleceği için farkındalık buluşması
25 Kasım 2025 Salı - 17:55 Miniklerle suyun geleceği için farkındalık buluşması SASKİ, Büyükesence ve Sarıcalar İlkokulu’nda düzenlediği eğitimlerle çocukları suyun korunmasına yönelik eğitim verdi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), suyun geleceğini güvence altına almayı hedefleyen Su Müfettişi eğitimlerine hızla devam ediyor. Son olarak Erenler Büyükesence ve Sarıcalar İlkokulu’nda düzenlenen eğitimde, Birleşmiş Milletler (BM) verilerine dayanan küresel riskler anlatıldı. Suyun vücuttaki temel işlevleri, dünya üzerindeki dağılımı ve doğal döngüsü örneklerle aktarıldığı eğitimde minik öğrenciler, vücudun büyük bölümünün sudan oluştuğunu öğrendi ve suyun yalnızca içecek olarak değil, yaşamı sürdüren temel unsur olduğunu kavradı. Ayrıca minik su koruyucularına evlerde uygulanabilecek pratik tasarruf yöntemleri aktarıldı. Damlatan bir musluğun yıl içinde ciddi miktarda su kaybına neden olabileceği belirtilerek düzenli bakımın önemine dikkat çekildi. Diş fırçalarken musluğun kapatılmasının dakikada yaklaşık 9 litre suyu koruyabileceği, sebze ve meyvelerin akan su yerine kap içinde yıkanmasıyla yılda yüksek miktarda suyun kazanılabileceği animasyonlarla anlatıldı. Eğitimin sonunda öğrenciler, Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde suyun uzun ve meşakkatli bir işlem sürecinden geçerek musluklara ulaştığını öğrendi. Minik su koruyucuları açık muslukları kontrol etmek, bilinçsiz kullanıma karşı çevrelerini uyarmak ve suyun değerini korumak için söz verdiler. Eğitim sonunda öğrencilere su tasarrufunu teşvik eden hediyeler ile bilgilendirici çizgi romanlar dağıtıldı.