Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Sakarya
Sakarya’da minikler bilim ile buluştu
22 Şubat 2026 Pazar - 16:31:07
Sakarya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen "Bilim Tohumları ile Büyüyen Çocuklar" projesi kapsamında, şehirdeki ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik bilimsel etkinlikler düzenleniyor. Proje ile özellikle kırsal mahallelerdeki çocukların bilimsel içeriklere erişimi hedefleniyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Valiliği, TÜBİTAK ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklığında yürütülen çalışma ile öğrencilerin erken yaşta bilimle tanışması amaçlanıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen proje kapsamında saha çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bilim dergileri kırsal okullara ulaştırılıyor Projenin ana faaliyetlerinden biri olarak, TÜBİTAK Bilim Çocuk Dergileri Sakarya’nın tüm ilçelerindeki kırsal yerleşim bölgelerinde bulunan okullara dağıtılıyor. Dergilerin yanı sıra uzman ekipler tarafından düzenlenen çeşitli bilimsel atölyelerle, çocukların teorik bilgileri uygulamalı olarak deneyimlemesi sağlanıyor.
22 Şubat 2026 Pazar - 16:30
Büyükşehir Basketbol, Kütahya engelini farkla geçti
Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi’nin 19. haftasında lider Sakarya Büyükşehir Basketbol, sahasında konuk ettiği Kütahya BSK’yı 80-51’lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla Sakarya temsilcisi, sezonun 17. galibiyetine ulaştı. Grup liderliğini ve Play-Off aşamasına kalmayı daha önce garantileyen Sakarya Büyükşehir Basketbol, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda taraftarı önüne çıktı. Müsabakaya Mert İlhan, Yavuz Koça, Berke Baran Akçam, Aydın Şirin ve Kaptan Gökhan Aydın ilk 5’i ile başlayan ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü maçın başında eline aldı. Karşılaşmanın ilk çeyreğinde skor avantajını yakalayan Büyükşehir Basketbol, devre arasına 36-21 önde girdi. Soyunma odasından üstünlüğünü koruyarak dönen Sakarya ekibi, ikinci yarıda da aradaki farkı açmaya devam etti. Mücadele boyunca skor üstünlüğünü koruyan Büyükşehir Basketbol, sahadan 80-51 galip ayrıldı. Takımın galibiyetinde 16 sayı üreten Aydın Şirin ve 14 sayıyla katkı sağlayan Ömer Alp Engin skora en çok destek veren isimler oldu.
22 Şubat 2026 Pazar - 15:36
Sakarya emniyetinden kaçakçılara geçit yok: 2 gözaltı
Sakarya’da emniyet ekiplerince yürütülen kaçakçılık ile mücadele çalışmaları kapsamında, İstanbul’dan Sakarya’ya çok sayıda kaçak mal getirdiği tespit edilen 2 şüpheli Adapazarı ilçesinde durdurularak gözaltına alındı. Sakarya’da emniyet ekiplerince kaçakçılık ile mücadele suçları kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, İstanbul’dan Sakarya’ya kaçak tütün ürünü taşıdığı tespit edilen S.A. ve S.Ç. isimli şahıslar Adapazarı ilçesinde durduruldu. Şahısların üzerlerinde, araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramalar neticesinde, 949 paket gümrük kaçağı yeni nesil elektronik sigara, 182 paket gümrük kaçağı sigara, 8 adet elektronik sigara ve 4 adet yeni nesil ısıtmalı elektronik sigara cihazı ele geçirildi. Şahıslar gözaltına alınarak haklarında adli işlem başlatıldı.
22 Şubat 2026 Pazar - 14:09
Sakarya’da şehir merkezinde yağmur, yüksek kesimlerde kar etkili oluyor
Sakarya’da şehir merkezinde etkili olan soğuk hava ve yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından kent genelinde hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. Şehir merkezinde sağanak yağış etkisini gösterirken, yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı başladı. Yağışla birlikte yeşil alanlar beyaza bürünürken, ortaya çıkan manzaralar görsel şölen oluşturdu. Kar yağışını gören vatandaşlar manzarayı ilgiyle takip etti. "Şubat ayında böyle havalar olmazdı" Hava değişimlerinden hastalandığını belirten Cemile Cansever, kış mevsiminin bu yıl farklı geçtiğini belirterek, "Şubat ayında kar bekliyorduk, havalar çok güzel gitti. Şimdi de soğudu, hastalandık. Havalar bizi çarptı. Şubat ayında böyle güzel havalar olmazdı zaten. Bu tehlikeli bir kış. Yaza kadar ne olur artık bilmiyorum. Böyle yağmur yağıyor ama kurak gidecek gibi duruyor. Mart kaldı şimdi, mart ayının da 15’i kış 15’i yaz derler eskiler. Ondan sonrası zaten nisan ve mayıs" dedi. "Dün cıvıl cıvıldı, bugün herkes eve döndü" Çarşı merkezindeki hareketliliğin hava durumuyla birlikte değiştiğini ifade eden Bülent Topçu ise, "Dün cıvıl cıvıldı çarşı, çoluk çocuk herkes dışarıdaydı. Bugün havanın soğuk olmasından dolayı herkes evlere döndü. Rahmet yağıyor, çarşı boşaldı. Hayırlısı olsun diyelim. 2 günde 4 mevsim yaşadık, Allah’ın bereketi üstümüze yağıyor. Hepimiz susuz kalacağız sandık ama şu anda baraj ve göllerde gidişat iyiye gidiyor" şeklinde konuştu.
11 Temmuz 2025 Cuma - 13:32
SAÜ’de TÜBİTAK bursları ve yurt dışı akademik deneyimleri ele alındı
Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından düzenlenen programa Ord. Prof. Dr. Şenel Poyrazlı konuşmacı olarak katıldı. Ord. Prof. Dr. Şenel Poyrazlı "Yurtdışında Akademik Çalışmalar: TÜBİTAK Bursundan Nasıl Yararlanılır?" başlıklı sunumunda yurt dışında kariyer hedefleyen akademisyenlere bilgiler verdi. Etkinliğe, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, rektör yardımcıları ve akademisyenler katıldı. Panelin konuşmacısı Ord.Prof. Dr. Şenel Poyrazlı, başta ABD ve Kanada olmak üzere birçok ülkede akademik pozisyonlara başvurmak isteyen öğretim elemanlarının dikkat etmesi gereken konuları açıkladı ve Türkiye’den gönderilen CV’lerde yapılan biçimsel hataların çoğu zaman değerlendirme sürecinde olumsuz sonuçlara yol açtığını vurguladı. Fotoğraf ve doğum tarihi gibi bilgilerin uluslararası akademik CV’lerde yer almaması gerektiğini belirten Ord. Prof. Dr. Poyrazlı, bu detayların ön yargıları tetikleyebileceğini söyledi. TÜBİTAK bursları hakkında teknik bilgiler de paylaşan Poyrazlı, özellikle 2214-A ve 2219 programlarının doktora öğrencileri ve doktorasını tamamlamış araştırmacılar için sunduğu olanaklara değindi. Katılımcılara burs başvuru şartlarını ve destek kalemlerini aktaran Poyrazlı, ABD’de yaşam giderlerine ilişkin pratik önerilerde de bulundu. "Research Assistant" kavramının ABD ve Kanada’da haftalık yarı zamanlı çalışmayı ifade ettiğini, Türkiye’de bu kadronun tam zamanlı görev yaptığını belirten Poyrazlı, "full-time research assistant" ibaresinin tercih edilmesinin daha doğru olduğunu aktardı. E-posta yazımında da gazeteci yaklaşımının benimsenmesini öneren Poyrazlı, mesajların uzun olmadan, başta net bir şekilde amacın belirtildiği, numaralandırılmış ve doğrudan fayda ilişkisi kuran bir yapı ile yazılmasının, olumlu geri dönüş ihtimalini ciddi şekilde artırdığını ifade etti. Davet mektubu almak isteyenlerin, ilgili akademisyenlere erken dönemde ulaşıp süreci strese sokmadan planlamaları gerektiğini dile getiren Ord. Prof. Dr. Poyrazlı, kongre sunumlarının ve birebir sosyal temasların akademik çevrelerde kurulan bağlantılar açısından taşıdığı öneme de değindi. Programda katılım sağlanan konferansların sadece dinleyici olarak değil, aktif şekilde sunum yaparak değerlendirilmesinin, ilerleyen dönemlerde destek ve iş birliği olanaklarını güçlendirdiği vurgulandı. Programın sonunda konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Ord. Prof. Dr. Şenel Poyrazlı’ya teşekkür ederek üniversitede görev yapan ve kadro bekleyen akademik personelin yurt dışı deneyimine sahip olmasının üniversite adına oldukça önemli olduğunu dile getirdi ve ilerleyen süreçte yurt dışı deneyiminin değerlendirme kriterlerinden biri haline gelebileceğini ifade etti. Etkinlik, soru-cevap bölümü ve belge takdimiyle sona erdi.
11 Temmuz 2025 Cuma - 10:07
Sakarya’da araç dolandırıcılığı operasyonu: 13 şüpheli adliyede
Sakarya’nın Kocaali ilçesinde, sattıkları araçları teslim etmeyerek çok sayıda kişiyi dolandırdığı öne sürülen firmaya yönelik jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgiye göre, Kocaali’de kurulan ve İstanbul’da da şubesi bulunan özel amaçlı araçlar üretim merkezine 8 Temmuz Salı günü sabah saatlerinde jandarma ekiplerince operasyon gerçekleştirildi. Anlaştığı vatandaşların araçlarının içini özel dizayn yapan ve aynı zamanda araçta satan firma iddiaya göre farklı şehirlerden birçok kişiye araçlarını teslim etmedi. Araçları proforma fatura üzerinden, noter olmaksızın satış yaptığı öne sürülen firma hakkında son dönemde parasını aldığı halde araçları teslim etmediği yönünde şikayetler yapıldı. Artan şikayetler üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde firmaya Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince sabah saatlerinde şafak operasyonu düzenlendi. Şüpheliler adliyede Yaklaşık 150 jandarma personelinin katılımı ile gerçekleştirilen operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda bilgisayar, dijital materyal ve belgeye el konulurken, firmanın muhasebe kayıtları, banka hareketleri ve mali evraklarının da incelemeye alındığı öğrenildi. Öte yandan, firmanın mağdur ettiği iddia edilen vatandaşlar da ifade vermek üzere Sakarya’ya geldi. Gözaltına alınan ve jandarmadaki işlemleri tamamlanan 13 şüpheli, yoğun güvenlik önlemleri altında Kocaali Adliyesi’ne sevk edildi. Soruşturma çerçevesinde şu ana kadar 40’a yakın mağdurun ifade verdiği, bu sayının ise 100’ü geçebileceği belirtildi.
10 Temmuz 2025 Perşembe - 14:59
Sakarya’da otluk alanda korkutan yangın
Sakarya’nın Akyazı ilçesi D-140 kara yolunda otluk ve çalılık alanda çıkan yangın paniğe sebep oldu. Kısa sürede büyüyerek yol kenarını saran alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Yangın, D-140 kara yolu Bedilkadirbey mevkiinde meydana geldi. Yol kenarındaki otluk ve çalılık alanda henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler yol kenarını sardı. Bölgedeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Konunun haber verilmesi üzerine adrese itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekiplerince, yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Alevlerin çevredeki vatandaşlar arasında paniğe sebep olduğu anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı. Çalılık ve otluk alanda hasarın meydana geldiği yangına ilişkin inceleme başlatıldı.
10 Temmuz 2025 Perşembe - 14:11
Karapürçek SGM için geri sayım
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Karapürçek’e kazandırılacak Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) projesi için ilk görseli paylaştı, ihale tarihini duyurdu. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın verdiği bilgiye göre bin 300 metrekarelik alanda inşa edilecek merkez için ihale 13 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda toplumun her kesimine ulaşmayı sürdürüyor. Her ilçeye eşit ve adil hizmet anlayışıyla gerçekleştirilen projelerle şehirde sosyal yaşam güçlenmeye devam ediyor. Karapürçek’e müjdelenen Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) projesinin ihale tarihini Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar açıkladı ve projeyle ilgili ilk görseli paylaştı. İlçenin sosyal yapısına önemli katkılar sunacak olan merkezin yapım ihalesi 13 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilecek. İlçe merkezinde toplam bin 300 metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek olan Karapürçek SGM’nin içerisinde seminer salonu, sınıflar, atölyeler, ayrıca idari ofisler, kafe, lavabolar ve dinlenme alanları yer alacak. Merkez, her yaştan vatandaşa hitap eden çok yönlü yapısıyla ilçenin sosyal gelişimine katkı sunacak. Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yusuf Alemdar, "Eşit ve adil hizmet anlayışımız doğrultusunda, her ilçemizin ihtiyaç ve taleplerine yönelik çalışmaları kararlılıkla sürdürüyoruz. Karapürçek’in uzun yıllardır beklediği Sosyal Gelişim Merkezi projesi için çalışmalara başladığımızı ilçemizi ziyaretimiz sırasında ifade etmiştik. Bu merkez, Karapürçek’in sosyal yaşamına değer katacak; engellilerden gençlere, çocuklardan her yaştan vatandaşımıza hitap edecek şekilde tasarlandı. İçerisinde sınıflar, atölyeler ve seminer salonu gibi çok amaçlı alanların yer alacağı merkezimizin ihalesine 13 Ağustos’ta çıkıyoruz. Projemiz tamamlandığında, ilçemizin sosyal alanda ortak bir buluşma noktası olacak. Karapürçek’e hayırlı olsun" diye konuştu. Adapazarı, Sapanca, Akyazı, Geyve ve Karasu’nun ardından şehir genelindeki 6’ncı Sosyal Gelişim Merkezi olacak Karapürçek SGM, ilçenin dokusuna uygun bir mimariyle inşa edilecek.
10 Temmuz 2025 Perşembe - 13:07
Karasu’da da denize giriş yasaklandı
Sakarya’nın Kocaali ve Kaynarca ilçelerinin ardından Karasu’da da denize giriş yasaklandı. Sakarya’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan rüzgarlı hava, deniz güvenliğini olumsuz etkiledi. Hava şartlarının kötüleşmesi üzerine, Karadeniz’e kıyısı bulunan Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde kaymakamlıkların aldığı karar neticesinde denize girmek yasaklanmıştı. Öğle saatlerinde hava şartlarının daha da kötüleşmesi üzerine Karasu ilçesi de yasak kapsamına alındı. Böylelikle Sakarya’nın üç kıyı ilçesinde de vatandaşların denize girmesi ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Grup Amirliği ekipleri, sahillerde kırmızı bayrak çekerek uyarılarda bulundu ve vatandaşlara denize girmemeleri yönünde çağrılar yaptı.
10 Temmuz 2025 Perşembe - 13:00
Kanala düşen yavru köpek için zamanla yarıştılar
Sakarya’nın Erenler ilçesinde yürekleri ısıtan bir kurtarma operasyonu gerçekleşti. Bir fabrikanın içinde yaşamını sürdüren yavru köpeklerden biri, tesisteki derin su kanalına düştü. Durumun haber verilmesi üzerine harekete geçen Erenler Belediyesi ekipleri, küçük dostu hayata yeniden bağladı. Hasanbey Mahallesi’nde bir fabrikanın içerisinde beslenen yavru köpeklerden biri, işletme alanında bulunan kanala düştü. Durumu fark eden çalışanlar hemen Erenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne haber verdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, dar alanda titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde minik köpeği düştüğü kanaldan kurtarmayı başardı. Kurtarılan yavru ve ailesi, tedavi ve bakım süreci için barınağa götürüldü. Saniyelerle yarışan ekiplerin çabası cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, ekiplerin büyük bir özveriyle, adeta bir hayatı yeniden kazanma gayretiyle çalıştığı görüldü.
10 Temmuz 2025 Perşembe - 12:37
Arı sokması can aldı
Sakarya’nın Geyve ilçesinde kulağından arı sokan 31 yaşındaki şahıs, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay, dün Geyve Umurbey Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Barış Şen’i (31) kulağından arı soktu. Bir süre sonra kulağı şişen ve fenalaşan Şen, Geyve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki müdahalenin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Barış Şen, hayatını kaybetti. Kronik rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen Şen, Geyve ilçesindeki Umurbey Mahallesi Merkez Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.
10 Temmuz 2025 Perşembe - 12:14
Yola inen yavru ayı cep telefonu ile görüntülendi
Sakarya’nın Sapanca ilçesinde yola inen yavru ayı, bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Seyir halindeki otomobilden kaçan yavru ayı, bir süre sonra yeşillik alanda gözden kayboldu. Gece saatlerinde ormanlık alana yakın bir bölgede yola çıkan yavru ayı, aracın yaklaşmasıyla panikleyerek koşmaya başladı. Kısa süre sonra yeşillik alana yönelen ayı gözden kayboldu. Bir vatandaşın cep telefonu ile çektiği görüntülerde, ayının aracın önünde hızla kaçtığı ve ardından doğal yaşam alanına geri döndüğü anlar yer aldı.
10 Temmuz 2025 Perşembe - 11:49
Adapazarı’na 3 yeni cemiyet alanı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Elmalı, Karadere ve Kışla mahallelerinde tamamlanan cemiyet alanlarını vatandaşlarla birlikte inceledi. Başkan Işıksu, "Milletimizle buluşmalarımızda her söz kıymetli, her bakış bizlere yol gösterici. İstişarelerle tamamladığımız cemiyet alanlarımız, mahallelerimize hayırlı olsun" dedi. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Samet Çağlayan, meclis üyeleri ve teşkilat mensuplarıyla birlikte Elmalı, Karadere ve Kışla mahallelerine ziyaret gerçekleştirdi. Her üç mahallenin sakinleriyle buluşan Başkan Işıksu, kazandırılan yeni cemiyet alanlarının hayırlı olmasını diledi. Mahalle ziyaretlerinde vatandaşların görüş ve taleplerini dinleyen Başkan Işıksu, "Milletimizle buluşmalarımızda her söz kıymetli, her bakış bizlere yol gösterici. Elmalı, Karadere ve Kışla’da gönüller bir oldu, istişareyle şekillenen hizmetlerimizi paylaştık. Kırsal mahallelerimizde tarla yolları bakım onarım çalışmaları, yol ve asfalt tadilatları, V kanal çalışmaları, çocuk parkları, spor parkları ve spor sahaları başta olmak üzere hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını gideren hizmetlerimizin yanı sıra istişareler ve ihtiyaç tespitleri ile başlattığımız, toplanma alanları olarak da kullanacağımız sosyal tesisler-cemiyet alanlarımızı tamamlayarak sosyal hayatı güçlendirecek, mahalle kültürünü destekleyecek eserleri hayata geçirmiş olmanın huzurunu yaşıyoruz. Adapazarı’mıza değer katmaya, milletimizin teveccühüne layık işler yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz" dedi. AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Samet Çağlayan ise konuşmasında, "Mutlu Başkanımızla birlikte mahalle mahalle, sokak sokak dolaşıyor, vatandaşlarımızla güçlü bağlarımızı her buluşmada yeniden pekiştiriyoruz. Bu buluşmalar sayesinde sadece hizmetlerimizi anlatmıyor, aynı zamanda yeni yol haritamızı da birlikte çiziyoruz. Eser ve hizmet siyasetiyle milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
10 Temmuz 2025 Perşembe - 11:12
Sakarya’nın iki ilçesinde denize girmek yasaklandı
Sakarya’nın Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde denize girmek yasaklandı. Sakarya’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağışlı ve rüzgarlı hava, deniz güvenliğini olumsuz etkiledi. Hava şartlarının kötüleşmesi üzerine, Karadeniz’e kıyısı bulunan Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde kaymakamlıkların aldığı karar neticesinde denize girmek yasaklandı. Bayrakları kırmızıya çeviren Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Grup Amirliği ekipleri denize girmenin yasak olduğunu belirterek, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Öte yandan, Karasu sahilinde de hava şartlarının kötüleşmesi sebebiyle benzer bir yasak kararının önümüzdeki saatlerde alınması bekleniyor.
10 Temmuz 2025 Perşembe - 10:37
Otoyolda aracını ve eşini bırakıp ortadan kayboldu
Anadolu Otoyolu Sakarya geçişinde gece saatlerinde 70 yaşındaki adam, dinlenme tesisinde aracını ve eşini bırakıp ortadan kayboldu. Ekiplerin sabaha kadar süren arama çalışmaları neticesinde ormanlık alanda sağ olarak bulunan yaşlı adam, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay, dün akşam saat 22.30 sıralarında Anadolu Otoyolu’nun Ankara istikametinde Hendek ilçesinde bulunan bir dinlenme tesisinde meydana geldi. Devriye görevi yürüten jandarma ekipleri, emniyet şeridinde park etmiş bir aracın yanında bulunan E.G. (65) isimli kadının panik halinde olduğunu fark etti. E.G., saat 20.00 civarında eşi S.G.’nin (70) kendisini ve aracı emniyet şeridine bırakarak dinlenme tesisine gittiğini, ancak aradan geçen 2 saatin ardından geri dönmediğini belirtti. Bunun üzerine jandarma ekipleri hemen arama çalışması başlattı. Olay yerine 6 Otoyol Jandarma Timi, 1 Jandarma Asayiş Komando Bölüğü, 1 iz takip köpeği, AFAD ekipleri ve 10 tesis çalışanının da katılımıyla toplam 60 kişilik bir arama ekibi sevk edildi. Ekipler, yaşlı adamın bulunabileceği değerlendirilen İstanbul istikameti yönündeki dinlenme tesisine yakın ormanlık alanda aramalarını yoğunlaştırdı. S.G., sabaha karşı saat 05.15’te ekipler tarafından ormanlık alanda sağ olarak bulundu. Hemen sağlık ekiplerine haber verildi ve şahıs tedbir amaçlı Hendek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Talihsiz adam, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayla alakalı inceleme başlatıldı.
09 Temmuz 2025 Çarşamba - 17:37
Karasu’nun o caddesi 11 bin ton sıcak asfaltla sil baştan yenileniyor
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Karasu’nun en işlek arterlerinden İstiklal Caddesi’nde sürdürülen asfalt yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Alemdar, tamamlandığında caddenin ilçenin ulaşımına ve turizmine büyük katkı sunacağını söyledi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehrin dört bir yanında yürütülen çalışmaları bizzat yerinde takip ediyor. Alemdar, son olarak Karasu İstiklal Caddesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalara dair bilgi alan Alemdar, İstiklal Caddesi’nin Karasu’ya yakışır, estetik görünümü olan cadde olacağını söyledi. Ayrıca her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği turizm cenneti Karasu’da hizmete alınacak olan bu güzergahın, ilçenin potansiyeline katkı sunacağını ifade etti. Alemdar, "İstiklal Caddesi Karasu ilçemizin en önemli arterlerinin başında geliyor. İlçe giriş çıkışlarının sağlandığı 3 bin metrelik güzergahı, 11 bin ton sıcak asfalt ile yeni yüzüne kavuşturuyoruz. Caddemiz etrafında şekillenecek yaşam alanlarıyla Karasu’muza katkı sağlamış olacağız. Her fırsatta söylediğim gibi Karasu bizim misafirhanemiz" dedi. Başkan Alemdar, "Her yıl milyonlarca yerli-yabancı turist doğa harikalarının bulunduğu Karasu’muzda misafir oluyor. Misafirlerimizin ve bölgede yaşayan insanımızın huzuru bizim için önemli. Karasu Belediyemiz ile ortaklaşa yürüttüğümüz yenileme çalışması ile caddemiz modern standartlara kavuşacak. Şehrimizin her köşesine hizmet götürmek için gayretle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Uzun yıllardır bölge ulaşımı açısından kritik güzergahlardan biri olan cadde, yeni yüzüyle güvenli, konforlu ve kolay ulaşım imkanı sunacak.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder