Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Sakarya
Aile cinayetinde kardeş toprağa verildi, abi tutuklandı
23 Şubat 2026 Pazartesi - 14:58:26
Sakarya’da abisi tarafından pompalı tüfekle öldürülen Yakup Acar, son yolculuğuna uğurlanırken olayın ardından gözaltına alınan abi tutuklandı. Olay, dün saat 21.15 sıralarında Erenler ilçesi Küpçüler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, M. Acar ile kardeşi Yakup Acar (30) arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine abi M. Acar, yanındaki pompalı tüfekle kardeşi Yakup Acar’a (30) ateş açtı. Vücuduna isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Yakup Acar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Acar, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay sonrası inceleme başlatan polis ekipleri, M. Acar’ı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. İfadesi alınan zanlı, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Son yolculuğuna uğurlandı Yapılan otopsinin ardından Yakup Acar’ın cansız bedeni ailesine teslim edildi. Erenler ilçesi Küpçüler Mahallesi’nde bulunan Nur Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yakup Acar, ailesi ve sevdikleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
23 Şubat 2026 Pazartesi - 14:49
Sakarya’da 6 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Sakarya’da jandarma ekiplerince uyuşturucu madde satışı yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Ferizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uyuşturucu tacirlerine yönelik 3 Aralık 2025 tarihinden itibaren yürütülen teknik ve fiziki takip sonucunda, örgütlü yapı deşifre edilerek 11 Şubat 2026 günü Ferizli, Adapazarı ve Erenler ilçelerini kapsayan 6 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Uzun süreli takibin ardından gerçekleştirilen baskınlarda şebeke üyesi olduğu değerlendirilen 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, 491 adet sentetik hap, 3 gram metamfetamin, 14 gram bonzai, 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ve suç unsuru teşkil edebileceği değerlendirilen 7 cep telefonu ele geçirildi. ’Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ ve ’uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen şahıslardan 4’ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
23 Şubat 2026 Pazartesi - 12:05
Sakarya’da aranan 378 kişi yakalandı
Sakarya’da bir aylık çalışmada çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve ifadeye yönelik aranan toplam 378 kişi yakalandı. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince genelinde asayiş ve güvenliğin tesisi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, kesinleşmiş hapis cezası ve ifadeye yönelik araması bulunan toplam 378 şahıs yakalandı. Operasyonlar kapsamında yakalanan; ifade vermeye yönelik aranan 198 şahıs, 0-5 yıl arası kesinleşmiş hapis cezası bulunan 137 şahıs, 5-10 yıl arası kesinleşmiş hapis cezası bulunan 28 şahıs, 10-15 yıl arası kesinleşmiş hapis cezası bulunan 12 şahıs yakalandı. Firari suçlular tek tek yakalandı Yakalananlar arasında yüksek hapis cezalarıyla aranan şahıslar da yer aldı. Operasyonlarda; tehdit suçundan 17 yıl hapis cezası olan 1, yağma suçundan 17 yıl 11 ay hapis cezası bulunan 1 ve hırsızlık suçundan hakkında 36 yıl 20 gün kesinleşmiş hapis cezası olan 1 şahıs yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunanlar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
23 Şubat 2026 Pazartesi - 03:28
Otoyoldaki feci kazada tır sürücüsü yaşananları anlattı: "Gelen vurdu, giden vurdu"
Anadolu Otoyolu’nun Sakarya geçişinde 16 aracın karıştığı, 4’ü ağır olmak üzere toplam 13 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazasına karışan tır sürücüsü Mehmet Ali Mutlu, yaşananları anlattı. Mutlu, "Seyir halindeyken bir aracın dörtlüleri yanıyordu durduk. Orta şeritteki araçlar ilerlemeye başladı ve duman ortaya çıktı. Bende orta şeride yöneldiğimde gelen vurdu, giden vurdu. Tesiste mola verip yatacaktım ama yatamadım gelip vurdular" dedi.
03 Temmuz 2025 Perşembe - 14:13
SUBÜ’de final sınavları sonrası açık havada sinema keyfi
SUBÜ Girişimci Mühendisler Topluluğu final sınavlarının ardından öğrencilerin sosyalleşmesini sağlamak amacıyla açık hava sineması etkinliği düzenledi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Girişimci Mühendisler Topluluğu, final sınavlarının ardından öğrencilerin sosyalleşmesini ve keyifli vakit geçirmelerini sağlamak gayesiyle açık hava sineması etkinliği düzenledi. Sakarya Gençlik Merkezi’nin bahçesinde Hindistan sinemasından ‘Hıçkırık’ filminin izlendiği etkinlik, öğrencilerin sınav yoğunluğunun ardından buluşarak birlikte vakit geçirmelerini sağladı. Topluluk üyeleri, film boyunca hem güldü hem de duygusal anlar yaşadı. Tourette sendromu (tik hastalığı) bulunan bir öğretmenin yaşadığı zorluklara ve azmine odaklanan filmin ardından öğrenciler, "neden olsun?" sorusu ile "neden olmasın?" sorusu arasındaki farkı daha iyi anladıklarını belirtti.
03 Temmuz 2025 Perşembe - 13:49
Sakarya’da tiyatroya büyük ilgi
Sakarya’da kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen tiyatro gösterimleri, her yaştan sanatseverden yoğun ilgi gördü. Yılın ilk 6 ayında çocuklardan yetişkinlere kadar her yaş grubuna hitap eden tiyatro oyunları, toplamda 10 bin 123 seyirciyle buluşarak önemli bir başarıya imza attı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından minik izleyiciler için sahnelenen 7 farklı çocuk oyunu, 12 gösterim ve 14 seansta perdelerini açtı. Renkli sahne performansları ve eğitici içerikleriyle dikkat çeken oyunlar, 2 bin 911 çocuğa tiyatro sevgisini aşıladı. 11 farklı yetişkin oyunu ise 12 seansta izlendi ve 5 bin 809 seyirci tarafından takip edildi. Devlet Tiyatroları da Sakarya’da sanatseverlerle buluştu. Biri çocuklara yönelik olmak üzere toplam 3 farklı oyun, 5 seansta sahnelendi. Bu özel gösterimlerde 1.403 izleyici, profesyonel tiyatro oyuncularının performanslarına tanıklık etti.
03 Temmuz 2025 Perşembe - 13:47
Sakarya’dan, Bilecik’e sıçrayan yangının çıkış sebebi belli oldu
Sakarya’nın Taraklı ilçesinde başlayıp Bilecik’e sıçrayan ve yüzlerce hektar orman alanının kül olmasına sebep olan yangının çıkış sebebi belli oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Sakarya Valisi Rahmi Doğan, "Biçerdöverden kaynaklanan bir yangın olduğu tespit edildi. Burada 3 kişi gözaltına alındı ve onlarla ilgili adli süreçte devam ediyor. Önemli olan yangını çıkartmamak, yangınlar insan eli ile çıkıyor" dedi. Sakarya’nın Taraklı ilçesinde 27 Haziran Cuma sabahı başlayan ve kısa sürede büyüyerek Bilecik sınırına kadar ulaşan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan günlerce süren çalışmaları neticesinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgedeki birçok köyün tedbir amaçlı tahliye edildiği yangında, yüzlerce hektar alan küle döndü. Sakarya Valisi Rahmi Doğan, son bir ayda şehirde güvenliğin sağlanması için yapılan çalışmaları açıkladığı ‘Aylık Asayiş Bilgilendirme’ toplantısının ardından, yangınla alakalı son durum hakkında bilgi verdi. Yangının biçerdöverden kaynaklı çıktığını açıklayan Vali Doğan, konuya ilişkin adli sürecin devam ettiğini ifade etti. "Orman yangınları ciğerlerimizi yakıyor" Sakarya Valisi Rahmi Doğan, "Ülkemizin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınları ciğerlerimizi yakıyor. Küçük ve büyük yangınlar olmak üzere rakamlar ülke genelinde binin üzerine çıktı. Şehrimizde de geçen hafta Cuma günü yangın ihbarının ardından Taraklı’ya geçtim. O esnada 2 tane helikopter havadan olaya müdahale ediyordu. İlk etapta hızlı bir şekilde yangına müdahale edildi. Ama coğrafyanın şartları ve iklim şartları yangının seyrini çok etkiliyor. Orası dağlık bir bölge ve aşırı da rüzgar vardı, rüzgar tek yönlü esmiyor zaman zaman yön değiştirerek devam etti. Dolayısıyla bu bizim mücadelemizi etkiledi. Ben bölgeye ulaştığımda iki helikopterin çalıştığını gördüm ve Orman Bölge Müdürü ile görüşerek iki tane uçak talep ettim. Arazinin yapısı gereği uçaklar çok etkili çalışamadı, bunun üzerine uçaklardan daha etkili çalışan ve daha fazla su taşıma kapasitesi olan helikopterler bölgeye sevk edildi. Yangının 2’nci gününde 17 helikopter ile çalıştık. Bu helikopterler 10 tona yakın su taşıma kapasitesi olan helikopterlerdi. 200’ün üzerinde karadan müdahale gerçekleştiren aracımız ile birlikte 800’ün üzerinde personelimiz vardı. Tabi ilk etapta biz vatandaşlarımızın can güvenliğine bir sıkıntı gelmemesi açısından köylerimizi koruma altına aldık. Tedbiren iki köyü boşalttık. Yangın rüzgarın da etkisi ile Bilecik tarafına geçti, o tarafın da dağlık olması ve müdahalenin biraz daha zor olması sebebi ile orada da birtakım tahribatlar oluştu" dedi. "Biçerdöverden kaynaklanan bir yangın olduğu tespit edildi" Yangının çıkış sebebini açıklayan ve vatandaşları da uyaran Vali Doğan, "Önemli olan yangını çıkartmamak, yangınlar insan eli ile çıkıyor. Burada 3 kişi gözaltına alındı ve onlarla ilgili adli süreçte devam ediyor. Biçerdöverden kaynaklanan bir yangın olduğu tespit edildi. Normalde biçerdöverlerin tarım arazisinde işlem yaparken bu tür bir yangın esnasında ilk anda müdahale edebilmesi için su deposunun bulunması lazım. Bunun olmadığı tespit edildi, adli ve idari süreç devam ediyor. Buradan vatandaşlarımıza söyleyeceğimiz şu; yangın sezonundan geçiyoruz. Yüz yıllardır emek verilerek büyütülen ormanlarımız; canımız, ciğerimiz ve bunları hep birlikte korumamız lazım. Biz ormanlara girişi tedbiren yasakladık. Ama ormanların kenarında tarım arazileri var ve şehrimizin yüzde 44’ü ormanlık alan. Dolayısı ile ister istemez insanlar bir türlü ormanın içerisinde oluyorlar. Ama tedbirli olmamız lazım. Bunun tedbirini alıp ona göre hareket etmemiz ve herkesin birbirini kontrol etmesi lazım. Biz hazırlığımızı yaptık ve yapıyoruz. Ama ülkenin diğer bölgelerinde de yangın olduğunda da kendi güçlerimizin bir kısmını oralara destek için gönderiyoruz. O desteği gönderdiğimizde de buralar zayıf kalıyor, dolayısıyla Türkiye’nin her tarafından maksimum seviyede bir gücü tutmanız mümkün değil. Bizim yangın başladıktan bir müddet sonra İzmir’de bir yangın başladı, şehrimizdeki yangın devam ederken Manisa’dan büyük bir yangın haberi geldi. Bunların haricinde de birçok bölgede yangın çıktı, bunu bir yerde tutmak, bir yere stoklamakta çok mümkün değil o yüzden tedbirli olup, yangını çıkartmamak lazım" diye konuştu.
03 Temmuz 2025 Perşembe - 13:44
Sakarya ekibi Kocaeli’den dereceyle döndü
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü atletleri, Kocaeli’de düzenlenen Türkiye Dağ Koşuları Şampiyonası’nda takım halinde Türkiye ikincisi oldu. Kocaeli’de 2 Temmuz’da düzenlenen şampiyonaya katılan atletizm sporcuları Hüseyin Özkan, Yasin Ayca ve İsa Yardımcı, takım halinde Türkiye ikincisi olarak podyumdaki yerlerini aldı. Öte yandan, masa tenisi sporcusu Özgenur Kurşun da, Çekya’nın başkenti Prag’da 29 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen SU-DS Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu oldu.
03 Temmuz 2025 Perşembe - 13:30
Sakarya’da 1 ayda 97 milyon 615 bin 172 TL trafik cezası kesildi
Sakarya’da 1 ayda yapılan operasyon ve denetimlerde kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi, toplam 97 milyon 615 bin 172 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlendi. Sakarya Valisi Rahmi Doğan, ’Aylık Asayiş Bilgilendirme’ toplantısında, son bir ayda ilde güvenliğin sağlanması için yapılan çalışmaları açıkladı. Sakarya’nın her alanda güvenliğini sağlamak için emniyet ve jandarma ekiplerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Doğan, suç ve suçlulara karşı yürütülen operasyonları kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ve Sakarya Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı ekiplerince 01-30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen operasyon ve uygulamaları aktaran Vali Rahmi Doğan, "3 bin 872 şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapılmış, şüphelilerin adreslerinde ve araçlarında yapılan aramalarda; 3 bin 420 adet uyuşturucu hap maddesi, 4 kilo 089 gram sentetik uyuşturucu, 1 kilo 487 gram sentetik cannabinoid maddesi, 1 kilo 400 gram ağırlığında kağıda emdirilmiş sentetik cannabinoid, 252 gram sentetik cannabinoid ham maddesi, 170 mililitre sentetik uyuşturucu hammaddesi, 736 gram esrar, 517 gram metamfetamin, 142 gram kokain, 10 kök skunk bitkisi, 20 kilo 681 gram skunk, 59 gram kenevir tohumu, 462 kök kenevir bitkisi, 20 gram amfetamin, 16 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 85 kilogram açık tütün, 8 adet hassas terazi, 4 bin 242 sahte dolar, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 65 bin 590 lira nakit para ele geçirilmiştir" dedi. "436 bin 480 adet dolu ve boş makaron ele geçirildi" Ayrıca bu tarihler arasında 436 bin 480 adet dolu ve boş makaron ele geçirildiğini de belirten Vali Doğan, "3 bin 793 adet puro, 3 bin 614 adet paket sigara, 683 adet elektronik sigara, 375 adet sigara yapım malzemesi, 94 adet şişe alkol, 45 adet cep telefonu, 1 adet gümrük kaçağı otomobil, 4 adet kulaklık, 2 adet akıllı saat, 7 adet muhtelif kazı malzemesi, 1 adet sahte pasaport, 1 adet sahte ikametgah belgesi, 56 bin 995 TL suçtan elde edildiği değerlendirilen para, 67 adet ruhsatsız tabanca, 44 adet kurusıkı tabanca, 35 adet ruhsatsız tüfek, 975 adet mühimmat, çalıntı 4 oto, 5 motosiklet ele geçirilmiştir" diye konuştu. "Kumardan 12 şahsa adli ve idari işlem uygulanmış, 2 işyeri geçici süreyle faaliyetten men edilmiş" DEAŞ, PKK/KCK, FETÖ/PDY ve terörizmin finansmanına yönelik yapılan çalışmalarda 22 şüphelinin yakalandığını belirten Vali Doğan, "Göçmen kaçakçılığı çerçevesinde 4 organizatöre, 316 yabancı uyruklu şahsa idari ve adli işlem yapılmış ve 4 şahıs tutuklanmıştır. Kumardan 12 şahsa adli ve idari işlem uygulanmış, 2 iş yeri geçici süreyle faaliyetten men edilmiş, 2 adet paramatik ve 5 bin 900 TL paraya el konulmuştur" şeklinde konuştu. "Toplam 97 milyon 615 bin 172 TL ’Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı’ düzenlenmiştir" Kolluk kuvvetlerince yapılan operasyonla hakkında bilgiler veren Vali Doğan, "Ayrıca çeşitli suçlardan aranan toplam 279 aranan şahıs yakalanmış, yakalanan şahıslardan bazılarının 5 yıl ile 20 yıl arasında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edilmiştir. Yapılan trafik denetimlerinde 214 bin 407 araç ve sürücü denetlenmiş, kural ihlali yapan ve eksikliği bulunan 34 bin 114 araca yasal işlem yapılmış, bin 588 araç trafikten men edilmiştir, 641 adet sürücü belgesi alkol, uyuşturucu, dirift, ceza puanı aşımı gibi sebeplerden dolayı geri alınmıştır. Abartı egzozdan 199 araca, yüksek sesle müzik dinleyen 584 araca, hatalı parktan 2 bin 349 araca cezai işlem uygulanmış, 179 araç otoparka çekilmiştir. Toplam 97 milyon 615 bin 172 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmiştir. Ayrıca Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığımızca yapılan çalışmalarda; Aranan şahısların yakalanmasına yönelik 745 şahsa UYAP sorgulaması ve 69 yabancı uyruklu şahsa İnterpol sorgulaması yapılmıştır. 100 adet deniz aracı kontrol edilmiştir, 3 adet balıkçı gemisinde bulunan 6 bin 300 litre yakıta Ulusal Marker ve ÖTV’siz yakıt denetimi yapılmıştır. Yasa dışı faaliyetler icra eden 20 şahsa yasal işlem ve toplam 14 bin 272 TL idari para cezası uygulanmıştır. Yasa dışı su ürünleri avcılığı faaliyetinde kullanılan 500 balıkçı ağına el konulmuştur" ifadelerini kullandı.
03 Temmuz 2025 Perşembe - 13:27
Sakarya’da 1 ayda 97 milyon 615 bin 172 TL trafik cezası kesildi
Sakarya’da 1 ayda yapılan operasyon ve denetimlerde kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi, toplam 97 milyon 615 bin 172 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlendi. Sakarya Valisi Rahmi Doğan, ’Aylık Asayiş Bilgilendirme’ toplantısında, son bir ayda ilde güvenliğin sağlanması için yapılan çalışmaları açıkladı. Sakarya’nın her alanda güvenliğini sağlamak için emniyet ve jandarma ekiplerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Doğan, suç ve suçlulara karşı yürütülen operasyonları kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ve Sakarya Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı ekiplerince 01-30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen operasyon ve uygulamaları aktaran Vali Rahmi Doğan, "3 bin 872 şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapılmış, şüphelilerin adreslerinde ve araçlarında yapılan aramalarda; 3 bin 420 adet uyuşturucu hap maddesi, 4 kilo 089 gram sentetik uyuşturucu, 1 kilo 487 gram sentetik cannabinoid maddesi, 1 kilo 400 gram ağırlığında kağıda emdirilmiş sentetik cannabinoid, 252 gram sentetik cannabinoid hammaddesi, 170 mililitre sentetik uyuşturucu hammaddesi, 736 gram esrar, 517 gram metamfetamin, 142 gram kokain, 10 kök skunk bitkisi, 20 kilo 681 gram skunk, 59 gram kenevir tohumu, 462 kök kenevir bitkisi, 20 gram amfetamin, 16 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 85 kilogram açık tütün, 8 adet hassas terazi, 4 bin 242 sahte dolar, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 65 bin 590 lira nakit para ele geçirilmiştir" dedi. "436 bin 480 adet dolu ve boş makaron ele geçirildi" Ayrıca bu tarihler arasında 436 bin 480 adet dolu ve boş makaron ele geçirildiğini de belirten Vali Doğan, "3 bin 793 adet puro, 3 bin 614 adet paket sigara, 683 adet elektronik sigara, 375 adet sigara yapım malzemesi, 94 adet şişe alkol, 45 adet cep telefonu, 1 adet gümrük kaçağı otomobil, 4 adet kulaklık, 2 adet akıllı saat, 7 adet muhtelif kazı malzemesi, 1 adet sahte pasaport, 1 adet sahte ikametgah belgesi, 56 bin 995 TL suçtan elde edildiği değerlendirilen para, 67 adet ruhsatsız tabanca, 44 adet kurusıkı tabanca, 35 adet ruhsatsız tüfek, 975 adet mühimmat, çalıntı 4 oto, 5 motosiklet ele geçirilmiştir" diye konuştu. "Kumardan 12 şahsa adli ve idari işlem uygulanmış, 2 işyeri geçici süreyle faaliyetten men edilmiş" DEAŞ, PKK/KCK, FETÖ/PDY ve terörizmin finansmanına yönelik yapılan çalışmalarda 22 şüphelinin yakalandığını belirten Vali Doğan, "Göçmen kaçakçılığı çerçevesinde 4 organizatöre, 316 yabancı uyruklu şahsa idari ve adli işlem yapılmış ve 4 şahıs tutuklanmıştır. Kumardan 12 şahsa adli ve idari işlem uygulanmış, 2 işyeri geçici süreyle faaliyetten men edilmiş, 2 adet paramatik ve 5 bin 900 TL paraya el konulmuştur" şeklinde konuştu. "Toplam 97 milyon 615 bin 172 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmiştir" Kolluk kuvvetlerince yapılan operasyonla hakkında bilgiler veren Vali Doğan, "Ayrıca çeşitli suçlardan aranan toplam 279 aranan şahıs yakalanmış, yakalanan şahıslardan bazılarının 5 yıl ile 20 yıl arasında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edilmiştir. Yapılan trafik denetimlerinde 214 bin 407 araç ve sürücü denetlenmiş, kural ihlali yapan ve eksikliği bulunan 34 bin 114 araca yasal işlem yapılmış, 1588 araç trafikten men edilmiştir, 641 adet sürücü belgesi alkol, uyuşturucu, drift, ceza puanı aşımı gibi sebeplerden dolayı geri alınmıştır. Abartı egzozdan 199 araca, yüksek sesle müzik dinleyen 584 araca, hatalı parktan 2 bin 349 araca cezai işlem uygulanmış, 179 araç otoparka çekilmiştir. Toplam 97 milyon 615 bin 172 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmiştir. Ayrıca Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığımızca yapılan çalışmalarda; Aranan şahısların yakalanmasına yönelik 745 şahsa UYAP sorgulaması ve 69 yabancı uyruklu şahsa İnterpol sorgulaması yapılmıştır. 100 adet deniz aracı kontrol edilmiştir, 3 adet balıkçı gemisinde bulunan 6 bin 300 litre yakıta Ulusal Marker ve ÖTV’siz yakıt denetimi yapılmıştır. Yasa dışı faaliyetler icra eden 20 şahsa yasal işlem ve toplam 14 bin 272 TL idari para cezası uygulanmıştır. Yasa dışı su ürünleri avcılığı faaliyetinde kullanılan 500 balıkçı ağına el konulmuştur" ifadelerini kullandı.
03 Temmuz 2025 Perşembe - 13:01
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Sakarya’nın Karapürçek ilçesinde jandarma ekiplerince yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sorumluluk bölgesinde uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Karapürçek ilçesine gerçekleştirilen operasyonda B.K. (35) gözaltına alındı. Şüphelinin ev ve aracında yapılan aramada, 40 kök kenevir bitkisi ve 9 metre sulama hortumu ele geçirildi. Jandarmadaki işlemleri sonrasında şüpheli, tutuklandı.
03 Temmuz 2025 Perşembe - 12:49
Jandarma uyuşturucuya geçit vermiyor: 1 tutuklama
Sakarya’nın Adapazarı ilçesine jandarma ekiplerince yapılan uyuşturucu operasyonunda 64 yaşındaki şüpheli tutuklandı. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sorumluluk bölgesinde uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Adapazarı İlçesinde gerçekleştirilen operasyonda V.Ş. (64) gözaltına alındı. Yapılan aramada, satışa hazır vaziyette 3 paket sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Jandarmadaki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklandı.
02 Temmuz 2025 Çarşamba - 21:04
Karasu’da yaz akşamına neşe katan nostalji konseri
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği "Yaz Seninle Güzel" konser serisi Karasu’da devam etti. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği "Yaz Seninle Güzel" konser serisi, Karasu Sahil Park Amfi Tiyatro’da gerçekleşen etkinlikle devam etti. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Kent Orkestrası’nın sahne aldığı etkinlikte, nostaljik pop şarkılarıyla müzikseverler bazen eğlenceli ve bazen de duygusal anlar yaşadı. Karasu’da tatilcilerin ve bölgedeki vatandaşların serin bir yaz akşamına konuk olan orkestra ve Sakaryalı tanınmış sanatçılar Okan Kılıç ile Cihan Fırtına, dinleyicilere unutulmaz bir müzik deneyimi sundu.
02 Temmuz 2025 Çarşamba - 20:01
Binlerce çocuğun Yaz Spor Okulu heyecanı başladı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında 16 ilçede, 23 branşta toplam 3 bin 757 çocuğun eğitim alacağı Yaz Spor Okulları açıldı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları’nın açılışını bizzat kendisi yaptı. Metehan Başar Spor Salonu’nda (Serdivan Spor Salonu) gerçekleşen açılışla 16 ilçede, 20 farklı spor merkezinde, 23 farklı branşta 3 bin 757 çocuk sporla iç içe geçireceği bir yaz sezonuna başlamış oldu. Açılış programında birçok branştan genç sporcular, gerçekleştirilen gösteride hünerlerini sergiledi. Jimnastikten taekwondoya, ok atışından wushuya kadar farklı branşın sporcuları organizasyona renk kattı ve izleyen çocuklara ise ilham oldu. Açılışta konuşan Alemdar, "Şehrimizin insanı sporu seviyor ve her branşta başarı hedefliyor. Dünya değişiyor, Sakarya değişiyor. Biz de bu değişen şartlara uygun şekilde çocuklarımızı sporla daha donanımlı hale getirmek için gayret ediyoruz. Sakarya’nın spor alt yapısını kapalı spor salonları, basketbol-futbol sahaları gibi önemli projelerle güçlendireceğiz. Tesisleşmeyle birlikte bu şehir yine Türkiye’nin en başarılı sporcularını yetiştirecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle ve tüm paydaşlarımızla birlikte bu yaz da 16 ilçemizde yaz spor okullarımızı açtık" dedi. "Spor kazanma değil, özgüven kazandırma meselesidir" Sporun kazanma hırsıyla değil, çocuklara özgüven kazandırmak hedefiyle yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Alemdar, "Özellikle sporun ne kazanma hırsı ne de aile baskısıyla yapılacak bir şey olmadığının bilinciyle, çocuklarımıza özgüven aşılamak, onların kendi iradeleriyle başarıya ulaşmalarını sağlamak istiyoruz. Bu süreçte ‘Yaz Spor Okullarına’ çocuklarını yönlendiren, destek veren anne ve babalara gönülden teşekkür ediyorum. Amacımız sadece vakit geçirmek değil, çocuklarımızın spor aracılığıyla yeteneklerini keşfetmesi, ruhsal ve bedensel olarak gelişmesi. Çünkü bu çocuklar, ülkenin geleceğidir. Bu kapsamda "Yaz Spor Okulları" çocuklarımız, ailelerimiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. "Çocukların gelişiminde güçlendirici rol oynuyor" Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, "Bizler sporu birleştirici, geliştirici ve güçlendirici yönüyle ele alıyor, bu anlayışı çocuklarımıza da kazandırmaya çalışıyoruz. Spor, sadece fiziksel bir etkinlik değil, ilişkileri güçlendiren, karakter kazandıran ve sağlıklı yaşamı destekleyen önemli bir araçtır. Her zaman yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Alemdar’a teşekkür ediyor, Yaz Spor Okulları’na katılacak tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
02 Temmuz 2025 Çarşamba - 17:01
Sakarya’nın ilk çatı GES projesinde tam kapasiteyle enerji üretimi başladı
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar öncülüğünde, Türkiye’ye örnek bir projeyle Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin çatısında devreye alınan Güneş Enerji Santrali’nin (GES) 20 günlük raporu yayınlandı. Bin 428 panel ile 20 günde 85 MWh elektrik üreterek 40 tonluk karbondioksit emisyonunu önledi, 34 tona tekabül eden kömür tasarrufu sağladı ve 56 ağaçtan elde edilen oksijeni doğaya kazandırdı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İlkim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenebilir enerji alanında hayata geçirilen Büyükşehir Terminali GES (Güneş Enerji Santrali) Projesi, 11 Haziran itibariyle tam kapasiteyle elektrik üretimine başladı. Büyükşehir’in kendi öz kaynaklarıyla faaliyete geçirdiği projede, günlük olarak 4,5 MWh (megavat) elektrik üretimi gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında faaliyete geçen santralin 20 günlük verileri ise yayınlandı. Proje terminal çatısına kurulan toplamda bin 428 panel ile 20 günde toplamda 85 MWh elektrik üretti. Bu üretimle birlikte şehirde 40 tonluk karbondioksit emisyonunun önüne geçildi. Ayrıca üretilen enerjinin 34 tonluk kömürün tasarrufuna ve 56 ağacın vereceği oksijene denk olduğu ifade edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın öncülüğünde kamuoyuna tanıtılan projede, yıllık 4 milyon 500 bin TL gibi bir elektrik tasarrufu sağlanması ve 365 günde yaklaşık 983 bin kWh (kilovat) elektrik üretimi hedefleniyor. Otobüs terminalinin yıllık elektrik üretimini sağlayacak ve daha fazlasını üretecek bir kapasitede kurulan sistem, Türkiye’ye örnek bir projeyle tasarlanarak hayata geçirildi. Konuya ilişkin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "2053 Net Sıfır Emisyon hedefi doğrultusunda öz kaynaklarımızla hayata geçirilen Terminal Çatı GES Projesi, Sakarya’nın yenilenebilir enerji vizyonunun somut bir göstergesidir. Terminal binasının elektrik ihtiyacının tamamı artık güneşten karşılanmakta, böylece yılda 473,54 ton COe (karbondioksit) emisyonunun önüne geçilmesi hedeflenmektedir. GES projesi sadece enerji üretmekle kalmayıp, temiz ve dirençli şehirler hedefimize de güç katmaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürülebilir geleceğe uzanan her projeyi kararlılıkla desteklemeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.
02 Temmuz 2025 Çarşamba - 16:57
Sakarya Büyükşehir’in güreşçileri Olimpiyat Oyunları’na katılacak
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Enes Zengin, Japonya’da düzenlenecek Deaflimpik (İşitme Engelliler) Olimpiyat Oyunları öncesi son olimpiyat şampiyonu Onur Arı ve Ömer Saner’i ağırladı. Zorlu rakiplerine karşı mücadele verecek güreş sporcularıyla sohbet eden Başkan Zengin, olimpiyat öncesi sporculara başarılar diledi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Enes Zengin, Japonya’da düzenlenecek Deaflimpik (İşitme Engelliler) Olimpiyat Oyunları öncesi son olimpiyat şampiyonu Onur Arı ve Ömer Saner’i ağırladı. 15 ve 26 Kasım tarihleri arasında başkent Tokyo’ya düzenlenecek oyunlarda güreş kategorisinde mücadele edecek sporcular, Başkan Zengin ile bir araya gelerek moral depoladı. Zorlu oyunlar öncesi sporcularına başarılar dileyen Başkan Zengin, "Sizler bugüne kadar hem ülkemizi hem de şehrimizi en iyi şekilde temsil ettiniz. Ben inanıyorum ki ortaya koyduğunuz bu disiplini ve motivasyonu aynı şekilde Tokyo’da da ortaya koyacaksınız. Bu şehir sizin arkanızda, bu ülke sizin arkanızda. Ben şimdiden sizlere başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder