Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Sakarya
Panelvan ve hafif ticari kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı
27 Şubat 2026 Cuma - 00:11:31
Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde hafif ticari araç ile panelvanın çarpışması neticesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı. Kaza, Adapazarı ilçesi Bileciler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, A.K. (22) idaresindeki plakası henüz öğrenilemeyen hafif ticari araç ile karşı istikametten gelen H.Y. (51) yönetimindeki panelvan çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araçta bulunan sürücüler ile yolcu konumundaki Emel K. (43), Ö.E. (37) ve O.S.G. (47) yaralandı. Durumun ihbar edilmesi üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan 43 yaşındaki Emel K., doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 4 yaralının hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenilirken, jandarma ekipleri kazaya ilişkin inceleme başlattı.
27 Şubat 2026 Cuma - 00:10
Sakarya Valiliği’nden ’köpek ölümü’ iddialarına ilişkin açıklama
Sakarya Valiliği, sosyal medyada "Valilik Konağı’nda köpek ölümü" başlığıyla yayılan ve görevli polislerin bu nedenle cezalandırıldığı öne sürülen iddialara ilişkin açıklama yaptı. Olayın aslına yönelik yapılan incelemede, ehliyetsiz bir bahçıvanın resmi aracı izinsiz kullandığı ve güvenlik zafiyeti oluştuğu belirlendi. Bazı sosyal medya mecralarında, Sakarya Valilik Konağı’nda görev yapan emniyet mensuplarının bir köpek ölümü hadisesi gerekçe gösterilerek görev yerlerinin değiştirildiği ve haklarında soruşturma başlatıldığı iddiaları üzerine Valilik harekete geçti. Konuya dair kamuoyunu bilgilendiren Valilik, gerçek durumun paylaşımlardan farklı olduğunu vurguladı. Ehliyetsiz bahçıvan emniyet aracını kullandı Yapılan incelemeler neticesinde, Valilik Konağı’nın bahçesinde görevli olan ve ehliyeti bulunmayan bahçıvanın, emniyet hizmetine tahsis edilen aracı yaklaşık 15 dakika boyunca kullandığı tespit edildi. Konutta görevli polis memurlarının ise bu durumdan haberdar olmadıkları, bahçedeki yavru bir köpeğin ölümüyle sonuçlanan üzücü olaydan ancak yarım saat sonra bilgi sahibi oldukları belirlendi. Valilik tarafından yapılan açıklamada olayın saptırıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Söz konusu olayın köpek ölümüyle ilişkilendirilerek farklı mecralara çekilmesi ve kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine yönelik paylaşımların gerçeği yansıtmadığı değerlendirilmektedir." İdari inceleme başlatıldı Valilik açıklamasında, emniyet aracının ehliyetsiz bir kişi tarafından kullanılmasına engel olunmaması ve gerekli güvenlik prosedürlerine riayet edilmemesi nedeniyle ilgili personel hakkında idari inceleme başlatıldığı ifade edildi.
26 Şubat 2026 Perşembe - 17:20
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Sakarya’nı Sapanca ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheliden 1’i tutuklandı. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; uyuşturucu madde satışı yapan ve torbacı diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Sapanca ilçesinde düzenlenen operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramada, 512 gram bonzai 200 gram kannabinoid bonzai maddesi, 1 adet cep telefonu ele geçirildi. Jandarmadaki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri tutuklanırken diğeri adli kontrolle serbest bırakıldı.
26 Şubat 2026 Perşembe - 12:10
Tartışma kanla bitti: İşletme sahibi ayağından vurularak yaralandı
Sakarya’nın Sapanca ilçesinde 2 kişi arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi ayaklarından vurularak yaralanırken, polis kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Olay, akşam saatlerinde Sapanca ilçesi Camicedit Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Kadı Caddesi üzerinde dükkan işleten F.A. ile C.Ş. arasında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine C.Ş., yanındaki tabancayla işletmeci F.A.’ya ateş açtı. Kurşunların isabet ettiği işletmeci F.A., her iki ayağından vurularak yaralandı. Silah seslerini duyan çevredeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı işletmeci, sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından Sapanca İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalesi tamamlanan yaralı, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Olayın ardından kayıplara karışan şüpheli C.Ş.’nin yakalanması için polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
28 Mayıs 2025 Çarşamba - 17:48
Uluslararası festival Sakarya’da 24’üncü kez ‘şiirle’ ruha dokunacak
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 24. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, Türk ve Dünya Edebiyatı’nın önemli isimlerini aynı sahnede buluşturacak. 12 Haziran’da SAÜ Saklı Bahçe’de şiir şöleniyle başlayacak program 13 Haziran’da liselerde öğrencilerle buluşacak ve 14 Haziran’da Sapanca Sahili’nde görkemli bir törenle son bulacak. Festival takvimi ise açıklandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, 24’üncü yılında da yine birbirinden değerli sanatçılarla şiire hayat verecek, gönüllere dokunacak. 12-14 Haziran tarihleri arasında 3 gün sürecek şiir şöleninde, Türkiye’den ve yurt dışından çok sayıda değerli şairler bir araya gelecek. Etkinliklerde birbirinden seçkin eserler edebiyat severlerle buluşacak. Etkinliğin açılışı, 12 Haziran Perşembe akşamı saat 19.00’da Sakarya Üniversitesi Saklı Bahçe’de (Pro-Ge Atölyesi) yapılacak. Şiir sunumlarının gerçekleştirileceği programda, Şair Ahmet Sarı, Atakan Yavuz, Ayşenur Biçer, Dilara Ayşe Akdeniz, Ercan Yılmaz, Erol Tufan (Kuzey Makedonya), Ertuğrul Rast, Gayrat Mecid (Özbekistan), Hayriye Ünal, Hüseyin Atlansoy, İbrahim Nasrallah (Filistin), İhsan Deniz, Kenan Göçer, Leyla Arsal, Mehmet Aycı, Müberra Karadayı (Yunanistan), Nergihan Yeşilyurt, Seyhan Yakupi (Kuzey Makedonya) ve Zeynep Arkan gibi birbirinden değerli isimler şiirlerini seslendirecek. 13 Haziran Cuma günü saat 10.30’da düzenlenecek programlarda ise şairler Sakarya’daki 5 farklı lisede öğrencilerle bir araya gelecek. "Şairler Liselerde" temasıyla gerçekleştirilecek programlarda öğrenciler, şiiri usta kalemlerden dinlemenin heyecanını yaşayacak. Aynı gün saat 15.00’te Aziz Duran Parkı’ndaki Divan Kitap Kafe’de gerçekleşecek şiir dinletisinde, şairlerin eserleri öğrenciler tarafından seslendirilecek. En seçkin eserlerin seslendirileceği etkinlikte şiirin büyüleyici gücü kuşaklar arasında köprü olacak. 13 Haziran’da düzenlenecek programların sonuncusu ise saat 20.00’de Taraklı’da gerçekleştirilecek. Şiir ve Teknoloji konulu forumda, şiirin dijitalleşen dünyadaki yeri ve şiirin geleceği üzerine fikir alışverişinde bulunulacak. Etkinliğin finali de saat 14 Haziran Cumartesi günü 19.00’da Sapanca 15 Temmuz Demokrasi Parkı’nda (Sahil) yapılacak. SAÜ Orkestrası’nın dinletisiyle başlayacak program, şairlerin kapanış şiir sunumlarıyla taçlanacak.
28 Mayıs 2025 Çarşamba - 14:55
20 metrekarelik dükkanda fabrikasyona direniyor
Sakarya’nın Hendek ilçesinde 13 yaşında çırak olarak başladığı ayakkabı tamirciliğini 69 yıldır sürdüren Metin Yılmazcan, 20 metrekarelik dükkanında eskiyen ayakkabıları tamir ederek geçimini sağlıyor. Çırak yetişmemesi sebebiyle mesleğin giderek yok olmaya yüz tuttuğunu belirten Yılmazcan, fabrikasyon ürünlere direnmeye çalışıyor. Ayakkabı tamircisi Metin Yılmazcan, 13 yaşında çırak olarak başladığı mesleğini 69 yıldır sürdürüyor. Şehrin kalabalığı içinde, yalnızca 20 metrekarelik dükkanında eskiyen ayakkabıları yeniden hayata döndüren Yılmazcan, ustaların birer birer mesleği bırakması ve çırakların yetişmemesi sebebiyle kendisini son kale olarak görüyor. Fabrikasyon üretimin artmasıyla ayakkabı tamirciliğine olan ilginin giderek azaldığını belirten Yılmazcan, gelişen teknolojiyle birlikte fabrikasyona direnmeye çalışıyor. Geçimini tamir yaparak sağlayan 3 çocuk babası Yılmazcan, "1956 yılında çıraklığa başladım, askerden geldikten sonra 1966-1969 yılları arasında dükkan açtım. İflas ettikten sonra uzun bir süre ara verdim. 1982 yılında tekrar başladım bu mesleğe ve hala devam ediyorum. Tamirat işi çok basitleşti eskiden böyle değildi, tamir edildiği zaman yeni alınmış gibi olurdu. Şimdi ise ilaçla yapıştırılıyor, elde dikim yok hepsi makinede oluyor ve basitleşti. 4 çırak yetiştirdim onlarda askerliğini yatıktan sonra fabrikaya girdiler. Bizim meslek öldü artık, hep hazıra döndü iş. Biz eskiden domuz kılıyla fora dikerdik, kazıma dikerdik aynı makine dikişi gibi bunların hepsi makineleşti" dedi.
28 Mayıs 2025 Çarşamba - 14:50
20 metrekarelik dükkanda fabrikasyona direniyor
Sakarya’nın Hendek ilçesinde 13 yaşında çırak olarak başladığı ayakkabı tamirciliğini 69 yıldır sürdüren Metin Yılmazcan, 20 metrekarelik dükkanında eskiyen ayakkabıları tamir ederek geçimini sağlıyor. Çırak yetişmemesi sebebiyle mesleğin giderek yok olmaya yüz tuttuğunu belirten Yılmazcan, fabrikasyon ürünlere direnmeye çalışıyor. Ayakkabı tamircisi Metin Yılmazcan, 13 yaşında çırak olarak başladığı mesleğini 69 yıldır sürdürüyor. Şehrin kalabalığı içinde, yalnızca 20 metrekarelik dükkanında eskiyen ayakkabıları yeniden hayata döndüren Yılmazcan, ustaların birer birer mesleği bırakması ve çırakların yetişmemesi sebebiyle kendisini son kale olarak görüyor. Fabrikasyon üretimin artmasıyla ayakkabı tamirciliğine olan ilginin giderek azaldığını belirten Yılmazcan, gelişen teknolojiyle birlikte fabrikasyona direnmeye çalışıyor. Geçimini tamir yaparak sağlayan 3 çocuk babası Yılmazcan, "1956 yılında çıraklığa başladım, askerden geldikten sonra 1966-1969 yılları arasında dükkan açtım. İflas ettikten sonra uzun bir süre ara verdim. 1982 yılında tekrar başladım bu mesleğe ve hala devam ediyorum. Tamirat işi çok basitleşti eskiden böyle değildi, tamir edildiği zaman yeni alınmış gibi olurdu. Şimdi ise ilaçla yapıştırılıyor, elde dikim yok hepsi makinede oluyor ve basitleşti. 4 çırak yetiştirdim onlarda askerliğini yatıktan sonra fabrikaya girdiler. Bizim meslek öldü artık, hep hazıra döndü iş. Biz eskiden domuz kılıyla fora dikerdik, kazıma dikerdik aynı makine dikişi gibi bunların hepsi makineleşti" dedi.
28 Mayıs 2025 Çarşamba - 14:40
Sakarya’nın sahillerinde cankurtaranların görevi 1 Haziran’da başlıyor
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz sahilleri Kocaali, Karasu ve Kaynarca’da ‘hayat nöbetine’ başlıyor. 54 kilometrelik sahil şeridinde tatilcilerin can güvenliği için kurulan 72 kişilik güçlü cankurtaran timi kayıpsız bir sezon hedefiyle pür dikkat nöbet tutacak. 46 adet kule, 7 adet jet ski, 2 adet ATV, bir adet bot ve bir adet arazi aracıyla son tatbikatını gerçekleştiren Cankurtaran Timi, binlerce kişinin hayatı için siper olacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, turizm bölgelerinde tatilcilerin can güvenliğini ve huzurunu yürüttüğü titiz çalışmalarla birinci planda tutuyor. Bu çerçevede cankurtaran hizmeti de en önem verilen ve hassasiyetle çalışılan konular arasında yer alıyor. Karadeniz sahillerinde hayat timini birçok parametreyi inceleyerek belirleyen ve cankurtaranları zorlu sınavlara tabi tutan Büyükşehir, güzel bir yaz sezonu öncesi bölgede tüm hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Timi, 72 kişilik güçlü ekibiyle ‘hayat nöbetine’ 1 Haziran’da başlıyor ve deniz sezonu Karasu, Kocaali, Kaynarca’daki sahillerde bu tarihte start alıyor. 54 kilometrelik sahil şeridinde 46 adet kule hazırlandı, 7 adet jetski, 2 atv, 1 bot ve 1 adet 4x4 araç hazır hale getirildi. 72 cankurtaran, yeni sezon için antrenmanlarını yaptı ve büyük bir tatbikat gerçekleştirdi. Cankurtaranlar suda insan çekme, su altı ve su üstü kurtarma kabiliyeti, vakaya en hızlı şekilde müdahale konularında eğitimden geçirildi. Cankurtaran operasyonlarını 3 farklı ilçede kurulacak merkezlerde 2 idari personel komuta edecek. Sahillerde cankurtaran hizmeti 1 Haziran ile 15 Eylül tarihleri arasında 10.00 ile 19.00 saatleri arasında yerli ve yabancı tatilcilerin hayatları için siper olacak. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Yüzbinlerce misafirimize kapılarını açan Karadeniz sahillerimiz sezona hazırlanıyor. Sezona hazırlık için tüm envanterimizle birlikte her biri en güçlü kabiliyete sahip olan 72 cankurtaranımızın görev yerleri belirlendi. Her yıl sezon öncesi yaptığımız eğitim çalışmalarımızı tamamlandık. Büyükşehir bu yıl da sahillerin can güvenliği hakimiyetini sağlayacaktır. Sıfır kayıpla tamamlayacağımız bir sezon hedefliyoruz" denildi.
28 Mayıs 2025 Çarşamba - 14:34
Sakarya Büyükşehir’den kadınlara kültür ve yaşam gezisi
Sakarya Büyükşehir Belediyesi ev hanımlarına yönelik düzenlediği kültür ve yaşam gezisi programlarını sürdürüyor. Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen gezi programın ilk durağı olan Adapazarı Ticaret Müzesi’nde ev hanımları, Sakarya ticaret tarihinin derinliklerine indiler ve şehrin kültürel zenginliklerini tanıma fırsatı buldular. Gezi programının ikinci durağı ise Yeşilay Gençlik Merkezi oldu. Burada alanında uzman isimlerden ‘Kadına Yönelik Şiddet’ konulu bir seminer düzenlendi. Ev hanımları merak ettikleri sorulara cevap aldı. Gezinin son durağı ise Ofis Sanat Merkezi ve Nehir Çikolata Evi oldu. Ünlü ressam Devrim Erbil’in sanat eserlerini görmek için Ofis Sanat Merkezi’ni ziyaret eden ev hanımları eserleri hayranlıkla inceledi. Daha sonra Nehir Çikolata Evi’ni ziyaret edilerek çikolata ikramı yanında hem keyifli anlar yaşandı hem de hoş sohbetler gerçekleştirildi.
28 Mayıs 2025 Çarşamba - 14:31
Akyazı’da ilaçlama çalışmaları aralıksız devam ediyor
Akyazı Belediyesi’nin havaların ısınması ile birlikte artış gösteren haşere ve sinek larvalarına karşı ilaçlama çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Akyazı Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşların sağlığı ve rahat bir yaz mevsimi geçirmeleri için 76 mahallenin tamamında vektörle mücadelenin yanı sıra havaların ısınması ile birlikte artış gösteren sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına da düzenli şekilde sürdürüyor. Vektörle mücadele çalışmaları kapsamında kapalı kanallar dumanlama sistemi ile ilaçlanmasının yanı sıra su birikintileri, kanal, fosseptik, rögar, yağmur mazgalları ve ahırlardaki yumurta bırakmaya hazır sinek ve sivrisinek tatarcıkları termal sisleme ve holder makineleriyle ilaçlanıyor. Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Sinek ve haşerelere karşı Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar ile rögarlar, yağmur ızgaraları, kapalı kanallar, foseptik çukurları ve gübrelik gibi alanlar ilaçlanarak zararlı oluşumu engellenmektedir. Mahallelerimizdeki ilaçlama çalışmaları yaz mevsiminin sonuna kadar periyodik olarak devam edecek olup vatandaşlarımızın sağlığı ve rahat bir yaz mevsimi geçirmeleri için ekiplerimiz çalışanlarını gece-gündüz sürdürecektir" denildi.
28 Mayıs 2025 Çarşamba - 14:28
Huzur evi sakinleri bu etkinlikte gönüllerince eğlendi
SUBÜ’lü öğrenciler, Hendek Melek Nişancı Huzurevi iş birliğiyle ‘Neşe Dolu Anlar’ başlıklı bir sosyal sorumluluk projesi düzenleyerek huzurevi sakinleri için çeşitli faaliyetler gerçekleştirdi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) öğrencileri, Hendek Melek Nişancı Huzurevi iş birliğiyle ‘Neşe Dolu Anlar’ başlıklı sosyal sorumluluk projesine imza attı. Günün temasını; kuşaklar arası etkileşim, deneyim aktarımı ve sosyal bütünleşme oluşturdu. Huzurevi sakinlerinin gençlerle buluştuğu etkinlikte; müzikal gösteriler, eğitsel oyunlar ve birçok faaliyet düzenlendi. Doç. Dr. Güliz Coşkun koordinatörlüğünde öğrenciler; sürecin planlama, organizasyon, uygulama ve kontrol aşamalarında aktif rol alarak teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürdü. Etkinlik sonunda gençlik yıllarına dönmüş gibi hissettiklerini, sevgi dolu bir ortamda ağırlandıklarını ve unutulmaz hatıralar biriktirdiklerini ifade eden huzurevi sakinleri; katkı sağlayan kurum ve topluluklara teşekkür ettiler. Öğrenciler ise katkıları sebebiyle Hendek Melek Nişancı Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı’ya, etkinlikte sahne alan Sakarya Üniversitesi Müzik Araştırma Topluluğu’na ve yiyecek-içecek ikramlarıyla destek veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve öğrencilerine teşekkür etti. Ayrıca etkinliğin, gençlerin sosyal sorumluluk bilincini arttırırken yaşlı bireylerin sosyal hayata katılımını teşvik etmek açısından örnek bir uygulama olduğu vurgulandı.
28 Mayıs 2025 Çarşamba - 14:23
Sakarya Büyükşehir’in altyapı sporcularından 82 madalya
Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü alt yapı sporcuları, Akyazı’da gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo müsabakalarında mindere çıktı. Heyecan dolu anlara sahne olan müsabakalarda, temsilcilerimiz 43 farklı sıklette 82 madalya kazandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü alt yapı sporcuları, Akyazı’da gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo müsabakalarına adeta damga vurdu. Birbirinden zorlu mücadelelere sahne olan müsabakalarda mindere çıkan temsilcilerimiz, 43 farklı sıklette 25 altın madalya, 26 gümüş madalya ve 31 bronz madalya olmak üzere toplamda 82 madalya kazandı. Sporseverlerin büyük ilgi gösterdiği müsabakalara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü toplamda 100 sporcu ile katılım sağladı.
28 Mayıs 2025 Çarşamba - 14:21
Genç paramedikler afetlere hazırlandı
SUBÜ İlk ve Acil Yardım Topluluğu, ÜNİDES çerçevesinde desteklenen ‘Afetlere Hazır Paramedikler: Hayata İlk Temas, İlk Müdahale’ isimli projeleri çerçevesinde İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi’nde uygulamalı eğitim aldı. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) İlk ve Acil Yardım Topluluğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) çerçevesinde desteklenmeye hak kazanan ‘Afetlere Hazır Paramedikler: Hayata İlk Temas, İlk Müdahale’ isimli projesini hayata geçirdi. Bu çerçevede topluluk öğrencilerine İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi’nde uygulamalı eğitim aldı. Bu doğrultuda öğrencilere İstanbul Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE) Uzmanı Paramedik Samet Kılıç ve UMKE Eğitim Birimi tarafından; UMKE, afetlerde UMKE’nin yeri, telsiz ve muhabere, ileri yaşam desteği uygulamaları, ekipman ve envanter tanıtımı, KBRN, araç içerisinden yaralı çıkarma, hasta taşıma teknikleri, enkazda yaralıya ulaşma, crush sendromlar, enkazdan yaralı tahliyesi ve afet bölgesi yönetimi başlıklarında eğitim verilerek uygulamalar yaptırıldı. SUBÜ İlk ve Acil Yardım Topluluğu projenin hayata geçirilmesine yönelik katkıları nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi’ne, İstanbul UMKE Sorumlusu Uzman Samet Kılıç’a, İstanbul UMKE Eğitim Birimi ile gönüllü personeline, eğitime katılan öğrenci paramediklere ve topluluğun akademik başkanı Öğretim Görevlisi Mustafa Demir’e teşekkür etti.
28 Mayıs 2025 Çarşamba - 14:07
Geyve’de ilk kez kalça protezi ameliyatı yapıldı
Geyve Devlet Hastanesi’nde ilk kez kalçadan dizkapağına uzanan bölgede femur boyun kırığı tanısı konulan bir hastaya, parsiyel kalça protezi ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi. Geyve Devlet Hastanesinde ilk kez gerçekleştirilen ameliyat, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Selahattin Özcan ile Dr. Ömercan Sepetci tarafından yaklaşık 1 buçuk saat süren operasyonla tamamlandı. Ameliyat sonrası hastanın sağlık durumunun iyi olduğu ve sürecin olumlu ilerlediği bildirildi. Operasyonla ilgili bilgi veren Geyve Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Oğuzhan Bodur, "Hastanemizde bu düzeyde ortopedik bir cerrahinin başarıyla uygulanması hem sağlık hizmetlerimizin geldiği noktayı hem de uzman ekibimizin yetkinliğini göstermektedir. İlçemizdeki vatandaşlarımız artık bu tür önemli cerrahi işlemler için şehir merkezine gitmek zorunda kalmayacak." dedi. Hastane yönetimi, bu tür operasyonların bölgede sağlık hizmetlerinin niteliğini artırmak açısından önemli olduğunu vurgularken, benzer ameliyatların bundan sonraki süreçte de gerçekleştirilmeye devam edileceğini bildirdi.
28 Mayıs 2025 Çarşamba - 09:12
Park halindeki araç alev topuna döndü, geriye demir yığınları kaldı
Sakarya’nın Pamukova ilçesinde park halindeki hafif ticari araç alev topuna döndü. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken araçtan geriye demir yığınları kaldı.
27 Mayıs 2025 Salı - 16:41
Sakarya’nın tarihe tanıklık eden hatırası yeniden yükseliyor
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı Kuyudibi Mevkiinde bulunan, şehrin tarihine tanıklık eden 103 yaşındaki tarihi konağın hatırasını özel bir dokunuşla yeniden gün yüzüne çıkarıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, tarihi mirasa sahip çıkıyor. Adapazarı Kuyudibi Mahallesi’nde bulunan tarihi konakta başlatılan çalışmalar devam ediyor. 1922 yılında inşa edilen ve şehrin simgelerinden bir tanesi olan Adapazarı Kuyudibi Mahallesi’ndeki 103 yaşındaki şehrin tarihine tanıklık eden konak, uzun yıllardır terk edilmiş halde ve atıl durumdaydı. Osmanlı mimarisinden izler taşıyan ve kullanılmadığı için zaman içinde yıpranan bu konak, Büyükşehir tarafından özel dokunuşlarla restorasyona alındı. Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, şehrin en eski yapılarından konağın aslına uygun yeniden inşası için çalışmalar hızlandığını ifade ederek, "Şehrin tarihi ve mazisini temsil edecek olan, geçmişle gelecek arasına köprü kuracak projeyi hızla tamamlıyoruz. Aslına uygun olarak inşa edilen tarihi konağın üç katının taşıyıcı iskelet sistemi tamamlandı. Çatı imalatı, ince işçilikler ve çevre düzenlemeleri ile yapı eski haline kavuşacak" dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder