Yerel Haberler
Sakarya
05 Mart 2026 Perşembe - 18:21 Siber polisten Sakarya merkezli 3 ilde milyonluk ’ikinci el’ operasyonu: 6 tutuklama Sakarya merkezli 3 ilde, internet üzerinden düşük fiyatlı ürün ilanı vererek vatandaşları milyonlarca lira dolandıran şebekeye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" suçuyla mücadele kapsamında kapsamlı bir projeli çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip neticesinde, şüphelilerin ikinci el alım-satım sitelerinde; cep telefonu, laptop, masaüstü bilgisayar ve ofis malzemeleri gibi ürünleri piyasa değerinin çok altında ilan ederek Türkiye genelinde 29 vatandaşı mağdur ettiği belirlendi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, 3 Mart 2026 tarihinde Sakarya merkezli olmak üzere Mersin, Adana ve Gaziantep illerinde eş zamanlı operasyon başlattı. Belirlenen adreslere yapılan baskınlarda toplam 11 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 6 şahıs tutuklandı Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda suçta kullanıldığı tespit edilen üçüncü şahıslar adına tanımlı çok sayıda bankamatik kartı, GSM hattı ve dijital materyal ele geçirildi. Ayrıca aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 24 adet fişek de muhafaza altına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 5’i hakkında adli kontrol tedbiri uygulanırken, dolandırıcılık şebekesinin üyesi olduğu tespit edilen 6 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.
05 Mart 2026 Perşembe - 17:32 Sakarya’nın iki ilçesinde zehir tacirlerine operasyon: 2 tutuklama Sakarya’da jandarma ekiplerince iki ilçede düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Operasyonda yaklaşık 76 kilogram bonzai üretilebilecek hammadde ele geçirildi. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından Karasu ve Akyazı ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerin ikamet ve eklentilerinde yapılan aramalarda uyuşturucu madde ve imalatında kullanılan çok sayıda materyal ele geçirildi. Aramalarda; 2 parça halinde toplam 760 gram sentetik kannabinoid hammaddesi (bu miktardan 76 kilogram bonzai elde edilebildiği belirtildi), 37 adet uyuşturucu hap, 30 gram bonzai, 20 gram kenevir, 20 gram kenevir tohumu ve 5 gram kubar esrar, 1 adet hassas terazi, uyuşturucu yapımında kullanılan 130 ml aseton, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet öğütme aparatı, 1 adet cep telefonu ve 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şahıslar, "uyuşturucu madde imal ve ticareti" suçundan tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.
05 Mart 2026 Perşembe - 16:59 IBAN kiralayanlar 10 yıla kadar hapisle yargılanabilir Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, "Kolay para vaadiyle hesaplarını kullandıranlar, zincirin sonunda görünen kişi oldukları için dolandırıcıyla aynı cezai sorumluluğu taşır" dedi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından düzenlenen "Dijital Çağda Hukuki Haklar ve Riskler" konulu söyleşiye katılarak bilişim suçları ve dijital dolandırıcılık yöntemlerine karşı kritik uyarılarda bulundu. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarında ciddi bir artış yaşandığını belirten Başsavcı Uğurlu, dijital ortamda hiçbir izin tamamen kaybolmayacağını vurgulayarak, vatandaşların özellikle kişisel verilerin korunması ve sosyal medya paylaşımları konusunda hukuki sorumluluk taşıdıklarını ifade etti. "4 ile 10 yıl arası hapisle yargılanabilir" Dolandırıcıların kendi adlarına kayıtlı hesap veya hat kullanmadığını, bunun yerine özellikle öğrencileri ve iyi niyetli vatandaşları hedef aldığını kaydeden Başsavcı Uğurlu, "Kolay para vaadiyle hesaplarını kullandıranlar, zincirin sonunda görünen kişi oldukları için dolandırıcıyla aynı cezai sorumluluğu taşır. Türk Ceza Kanunu’na göre bu suç 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası öngörür ve mağdur sayısınca ayrı ayrı ceza verilebilir. Tanımadığınız kişilere hesap kiralamak, kısa vadeli kazanç uğruna telafisi ağır sonuçlar doğurabilir" dedi. "Yapay zeka ve Deepfake manipülasyonuna dikkat" Yapay zeka teknolojilerinin "Deepfake" gibi yöntemlerle yeni suç mecraları oluşturduğuna dikkat çeken Uğurlu, ünlü isimlerin ses ve görüntülerinin taklit edilerek vatandaşların yatırım tuzaklarına çekildiğini söyledi. Dijital dünyada her içeriğin teknik olarak üretilebilir olduğunun bilinmesi gerektiğini vurgulayan Uğurlu, eleştirel düşünce ve temkinli yaklaşımın kişisel güvenlik için şart olduğunu, ayrıca "hesabım çalındı" şeklindeki savunmaların teknik incelemeler karşısında her zaman yeterli görülmediğini de sözlerine ekledi.
Astronot Tuva Cihangir Atasever Sakarya’da gençlerle uzayı konuşacak
08 Nisan 2025 Salı - 14:25 Astronot Tuva Cihangir Atasever Sakarya’da gençlerle uzayı konuşacak Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Genç Katılımlı Proje Atölyesi Fikir Yarışması, muhteşem bir ödül törenine ev sahipliği yapacak. Gençlerin proje fikirleriyle şehrin yönetimine katılmasını teşvik eden yarışmanın onur konuğu ise Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever olacak. Gençlerle buluşacak olan Atasever, tören öncesinde gerçekleştireceği söyleşide uzay yolculuğundaki deneyimlerini, Türkiye’nin uzay hedeflerini ve kendi kariyer yolculuğunu anlatacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Genç Katılımlı Proje Atölyesi Fikir Yarışması ödül töreni özel bir programla kapılarını açıyor. Gençlerin vizyonunu ön plana çıkaran yarışmanın ödül törenine onur konuğu olarak Türkiye’nin uzay misyonunun önemli isimlerinden Astronot Tuva Cihangir Atasever katılacak. Tören öncesinde gençlerle söyleşi yapacak olan Atasever, uzay yolculuğundaki deneyimlerini, Türkiye’nin uzay hedeflerini ve kendi kariyer yolculuğunu paylaşacak. 9 Nisan Çarşamba günü Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek program saat 14.00’da başlayacak. "Gençler Şehrin Geleceğine Yön Verin" sloganıyla Büyükşehir Beleidyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen yarışmada, dijitalleşme kategorisinde yer alan "Mısır Yaprak Hastalıklarının Yapay Zekâ Modelleri ile Erken Teşhisi" isimli proje, halk oylamasında en yüksek oyu alarak birinci oldu. Törende projeye "Sakarya Şehircilik Ödülü" ve 25.000 TL’lik para ödülü takdim edilecek. Ayrıca finale kalan diğer 9 proje sahibi ise 7.000 TL’lik Katılım Teşvik Ödülü ile ödüllendirilecek.
5 kişinin öldüğü katliamda gözaltına alınan 12 kişiden 8’i adliyede
08 Nisan 2025 Salı - 11:02 5 kişinin öldüğü katliamda gözaltına alınan 12 kişiden 8’i adliyede Sakarya’nın Serdivan ilçesinde iki komşu aile arasında çıkan ve adeta katliam yapılan geceye ilişkin gözaltına alınan 12 kişiden 8’i emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yaralı şekilde hastanede gözetim altında tutulan 4 kişinin ise tedavilerinin devam ettiği öğrenilirken, ailelerin daha önceki günlerde de kavga ettiği ve 2 kişinin tutuklandığı ortaya çıktı. Beşköprü Mahallesi 3167. Sokak üzerinde iki gün önce gece saatlerinde meydana gelen olayda, 3 kişi olay yerinde, 2 kişi hastanede hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralanmıştı. Çocukların kavgasıyla başlayan ve ailelerin de dahil olduğu katliam gibi olayda aynı aileden hayatını kaybeden Yaşar Özyurt, oğulları Onur Özyurt (24) ile Özgür Özyurt (21) Karasu ilçesinde güvenlik tedbirleri sebebiyle erkenden, Fahri Yıldız ve Volkan Yıldız ise Serdivan ilçesinde aynı gün ikindi ezanı sonrasında defnedilmişti. Olaya ilişkin inceleme başlatan polis ekipleri ise 4’ü hastanede toplam 12 kişiyi gözaltına aldı, 6 tabanca ve 3 tüfek ele geçirdi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan, T.Y.(25), B.T.Y.(50), S.Y.(37), N.Y.(39), F.Y.(45), B.Y.(32), S.T.Y.(27) ve F.K. (17) adliyeye sevk edildi. Yaralı şekilde hastanede gözetim altında tutulan 4 kişinin ise tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan, aynı ailelerin 2 Nisan günü kavga ettiği, bu kavgaya ilişkin iki kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 2 kişinin ise tutuklandığı ortaya çıktı.