Yerel Haberler
Samsun
13 Mart 2026 Cuma - 17:47 Hırsızlık suçundan 60 kaydı bulunan 8 çocuk annesi kadın tutuklanınca ağlayarak cezaevine götürüldü Samsun’da girdiği evden hırsızlık yapan, çok sayıda suç kaydı bulunduğu öğrenilen 8 çocuk annesi kadın, 13 yaşındaki oğluyla birlikte yaptığı hırsızlık sonrası yakalanınca çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Yaklaşık 60 yıl hapis cezası olduğu için en küçük çocuğu 1,5 yaşına gelene kadar cezası durdurulan kadın tutuklanınca ağlayarak cezaevine götürüldü. Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Zafer Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre bir ikametten yaklaşık 20 bin TL nakit paranın çalınması üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü takip ve araştırma sonucunda hırsızlık olayını Saniye G. (31) ile oğlu 13 yaşındaki Ç.G.’nin gerçekleştirdiği tespit edildi. Polis ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında anne ve oğlu kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan incelemede Saniye G.’nin evden hırsızlık suçunda 60 ayrı suç kaydının bulunduğu öğrenildi. Öte yandan, 8 çocuk annesi olduğu öğrenilen Saniye G.’nin daha önce aldığı hırsızlık suçundan toplam yaklaşık 60 yıl hapis cezasının, bebeği bulunduğu gerekçesiyle infazının ertelendiği, en küçük çocuğunun 6 aylık olduğu, en büyük çocuğunun ise 13 yaşında olduğu belirtildi. Şüphelinin, cezaevine girmemek için sık sık çocuk doğurduğu öğrenildi. Annesiyle birlikte hırsızlık olayına karışan 13 yaşındaki Ç.G. işlemleri yapılmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Polisteki işlemleri tamamlanan Saniye G. bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Saniye G., ağlayarak Samsun Kapalı Cezaevine götürüldü.
Atakum’da gıda denetimi: Kurallara uymayan işletmelere ceza
11 Aralık 2025 Perşembe - 15:12 Atakum’da gıda denetimi: Kurallara uymayan işletmelere ceza Samsun’un Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Atakum İlçe Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü iş birliğinde kent sınırları içerisindeki market, süpermarket, fırın ve kasaplarda denetim gerçekleştirildi. Atakum Belediyesi zabıta personeli, veteriner hekimler ve Atakum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden gıda mühendisinin yer aldığı ekibe Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız da eşlik etti. Halk sağlığını koruma çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde işletmelerin ruhsat ve belgelerinin yanı sıra başta et ve süt ürünleri olmak üzere ürünlerin saklama koşulları, fiyat etiketleri, son kullanma tarihleri detaylı olarak incelendi. Reyon ve kasa fiyatı karşılaştırması yapıldı, et ürünlerinin damgalı olup olmadığı tek tek kontrol edildi. Yoğun mesai harcayan ekipler, gıda yönetmeliğine aykırı ürün satan ve hijyen kurallarına uymayan işletmeler hakkında cezai işlem uyguladı. "Halkımızın sağlığı ve güvenliği için" Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız halkın sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşması için denetimlerin artarak devam edeceğini belirterek, "Atakum halkımızın sağlığı, güvenliği, esenliği, huzuru ve düzeni için zabıtamız, veteriner hekimlerimiz ve gıda mühendislerimizle saha çalışması gerçekleştiriyoruz. Ekibimizle fırınlarımızı, iş yerlerimizi, marketlerimizi, kasap dükkanlarımızı ve benzeri nitelikte olan yerlerin denetlemesini yapacağız. Bu noktada denetimlerimizde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nu dayanak alıyoruz. Onun haricinde 9207 sayılı Kanun kapsamında iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarını denetleyeceğiz. İş yerlerinde herhangi bir hata, eksiklik bulduğumuz zaman 5326 sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde, Atakum İlçe Tarım Müdürlüğümüzün de kontrolünde gerekli cezai müeyyideleri uygulayacağız. Atakum ilçemizdeki bütün iş yerlerinde bu ekibimizle birlikte halkın sağlığı güvenliği ve hijyeni için çalışmamızı sene boyunca devam ettireceğiz" diye konuştu. "Standartlara uymaya davet ediyoruz" Atakum Belediyesi Zabıta Müdürü Serhat Uzun da çalışmalar hakkında "Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak, ilçe sınırları içerisinde vatandaşlarımızın sağlığını ve güvenliğini korumak amaçlı denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Bu kapsamda, tüm iş yerlerimizi, standartlara uygun çalışmaya davet ediyoruz. Daha yaşanılabilir bir Atakum için, denetimlerimize devam etmekteyiz" dedi.
Çarşamba’da altyapıya neşter
11 Aralık 2025 Perşembe - 14:59 Çarşamba’da altyapıya neşter Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, Çarşamba ilçesinde başlattığı kapsamlı altyapı çalışmalarıyla şehrin geleceğine yatırım yapıyor. Proje kapsamında 28,4 km içme suyu, 16,6 km kanalizasyon ve 10,3 km yağmur suyu hattı güçlendirilecek. İlçenin yıllardır kullanılan içme suyu şebekesi yenilenirken yağmur suyu hatlarının da güçlendirilmesiyle birlikte altyapı, modern standartlara uygun hale getiriliyor. Çalışmalar, Çay Mahallesi Mustafa Kemal Güneşdoğdu Caddesi ile Orta Mahalle Atatürk Bulvarı’nda yoğun şekilde sürüyor. SASKİ ekipleri, günlük yaşamın en az etkilenmesi için etaplı ilerleyerek projeyi kısa sürede tamamlamayı hedefliyor. "Altyapı şehirlerin görünmeyen gücüdür" Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, altyapı yatırımlarının şehrin geleceğini belirleyen en kritik çalışmalar olduğunu vurgulayarak, "Altyapı yatırımları şehirlerin geleceğini şekillendiren görünmez kahramanlardır. Bu uzun ve meşakkatli süreçlerde ekiplerimiz titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Çarşamba’da yürüttüğümüz çalışmalar da bunun bir göstergesi. Su taşkınlarının yaşanmadığı, kesintisiz suya erişimin sağlandığı, sağlıklı bir şehir oluşturma hedefiyle hareket ediyoruz. 17 ilçemizi evimiz olarak görüyor, her mahallede aynı gayretle çalışarak Samsun’umuzun geleceğini güvence altına alıyoruz" dedi. Başkan Doğan, şehir genelindeki altyapı projelerinin planlı şekilde devam edeceğini belirterek, Samsunluların daha konforlu ve sağlıklı bir çevrede yaşayabilmesi için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.
Samsun’da kazalar kameralarda
11 Aralık 2025 Perşembe - 14:51 Samsun’da kazalar kameralarda Samsun’da kasım ayında da motosiklet kazaları artış gösterdi. Motosiklet sürücülerin ağır yaralandığı, havada takla attığı kazalar Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına saniye saniye yansıdı. Kentin çeşitli ilçelerinde yaşanan kazalar, sürücü ve yayaların kurallara uymaması ile dikkatsizliğin neden olduğu riskleri bir kez daha gözler önüne serdi. Motosiklet sürücülerin ağır yaralandığı, havada takla attığı kazalar KGYS kameralarına saniye saniye yansırken, İlkadım, Atakum ve çevre bölgelerdeki kazaların büyük çoğunluğunun hız, ışık ve şerit ihlallerinden kaynaklandığı görüldü. Canik ilçesi Meskenler Kavşağı’nda meydana gelen kazada, kavşağa kontrolsüz giren bir motosiklet sürücüne hafif ticari araç çarptı. Motosiklet sürücü havada taklalar atarak ağır yaralandı. O anlar KGYS tarafında anbean kaydedildi. İlkadım ilçesi Atatürk Bulvarı’ndaki Cumhuriyet Meydanı Dış Kavşağı’nda meydana gelen kazada ise Y.Y. (68) yönetimindeki 55 SF 646 plakalı hafif ticari araç, yolun sağında yolcu indirdikten sonra sol şeride geçmek istedi. Bu sırada Atakum yönüne giden K.Y.D. (22) idaresindeki 55 APD 646 plakalı motosiklet araca yandan çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü yola savrularak yaralandı. İlkadım ilçesi Batıpark mevkisinde meydana gelen kazada ise kavşağa girmek isteyen motosikletli ile hafif ticari araç çarpıştı. Motosiklet sürücü yola savrularak yaralandı. Atakum ilçesi Türkiş Tramvay İstasyonu mevkisinde meydana gelen kazada, sarı ışıkta geçen bir otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan bisiklet sürücüsüne çarptı. Kazada bisiklet sürücüsü yaralandı. Atakum ilçesi Atatürk Bulvarı Yeşilyurt Kavşağı’nda yaşanan kazada ise Cumhuriyet Meydanı yönüne seyir halinde olan mikser sürücüsü önünden bulunan otomobili fark etmeyerek metrelerce sürükledi. KGYS kameralarının kaydettiği bir diğer görüntüde ise şerit ve kırmızı ışık ihlali yapan araçların kazaları yer aldı. Yetkililer, sürücü ve yayalara trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu.
Canik’te kırsalda ulaşım ağı büyüyor
11 Aralık 2025 Perşembe - 13:07 Canik’te kırsalda ulaşım ağı büyüyor Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 2025 yılı içerisinde kırsal mahallelerde toplam 22.6 kilometre yol açma çalışması yaptıklarını belirterek, ilçenin ulaşım ağını yeni yatırımlarla güçlendirmeye devam ettiklerini söyledi. Başkan Sandıkçı, ulaşıma yönelik çalışmalarda kesintisiz bir seferberlik yürüttüklerini ifade etti. Açılan yeni güzergâhlarla ulaşım konforunun arttığını vurgulayan Sandıkçı, "Açtığımız yeni yollarla ulaşım ağımızın gücüne güç katıyor, hemşehrilerimize güvenli ve konforlu yollar sunuyoruz" dedi. Canik’te güvenli ve sorunsuz ulaşım seferberliğiyle sahada çalışmaya devam ettiklerini belirten Sandıkçı, "Canik’imizde güvenli, konforlu ve sorunsuz ulaşım için seferberlik halinde çalışıyor, ilçemizin ulaşım ağını güçlendirmeyi sürdürüyoruz. Açtığımız yeni yollarla ilçemizin ulaşım ağını daha güçlü hale getiriyor, mesafeleri kısaltıyoruz. Kırsal mahallelerimizde yol açma, yol genişletme ve beton yol çalışmalarımız devam ediyor. Mahallelerimizin yollarını yenilerken, ayrıca yeni yolları ulaşım ağımıza dâhil ediyoruz. 2025 yılı içerisinde kırsal mahallelerimizde 22.6 kilometre yol açma çalışması gerçekleştirdik. Kırsal mahallelerimizin, mahalleler arası ve ilçe merkezi bağlantı güzergâhlarına ulaşımlarını kolaylaştırdık. Canik’imizde var gücümüzle çalışmaya devam ederek yeni yolları hemşehrilerimizin hizmetine sunmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. Sandıkçı, kırsal mahallelerde çevre düzenleme ve kanal açma çalışmalarının da sürdüğünü sözlerine ekledi.
Uzmanından anne adaylarına kış enfeksiyonlarına karşı korunma önerileri
11 Aralık 2025 Perşembe - 12:46 Uzmanından anne adaylarına kış enfeksiyonlarına karşı korunma önerileri Gebelik döneminde bağışıklık sisteminin doğal olarak baskılanmış olduğu için anne adaylarının enfeksiyonlara daha açık olduğunu vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Hilal Bulut Aydemir, "Gebelerin kışın dışarı çıkarken hava durumuna uygun, kat kat giyinmesi, ısı kaybını önleyen kaliteli bir mont tercih etmesi ve baş–boyun bölgelerini korumaları önemlidir. Ayrıca grip sezonunda özellikle kalabalık ve havalandırması yetersiz ortamlardan kaçınmaları enfeksiyon riskini ciddi şekilde azaltır" dedi. Gebelikte bağışıklığın doğal olarak baskılanması nedeniyle enfeksiyonların daha kolay gelişebileceğini söyleyen Liv Hospital Samsun Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Hilal Bulut Aydemir, kış aylarında gebeler için uyarılarda bulundu. Opr. Dr. Aydemir, gebelerin hem fiziksel hem de bağışıklık sistemi açısından bazı ek riskler taşıdığını belirtti. "Hamileler enfeksiyona daha yatkın olabilir" Soğuk hava ve kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirilmesinin, grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonların daha hızlı yayılmasına neden olduğunu söyleyen Opr. Dr. Aydemir, "Gebelik döneminde bağışıklık sistemi doğal olarak baskılanmış olduğu için anne adayları enfeksiyonlara daha açıktır. Bu nedenle dışarı çıkarken hava durumuna uygun, kat kat giyinmek, ısı kaybını önleyen kaliteli bir mont tercih etmek ve baş-boyun bölgesini korumak önemlidir. Ayrıca grip sezonunda özellikle kalabalık ve havalandırması yetersiz ortamlardan kaçınmak enfeksiyon riskini ciddi şekilde azaltır" diye konuştu. "D vitamini takibi yapılabilir" Kış aylarında en sık karşılaşılan sorunlardan birinin de D vitamini eksikliği olduğunu dile getiren Opr. Dr. Aydemir, "Güneş ışığından daha az yararlanıldığında hem anne hem de bebeğin kemik gelişimi olumsuz etkilenebilir. Gebeler bu dönemde düzenli D vitamini takibi yaptırmalı ve hekim önerisi doğrultusunda takviye kullanmalıdır. Aynı zamanda ev ortamlarının sıcak olması kadar nem dengesinin korunması da önemlidir, fazla kuru hava hem burun tıkanıklığına hem de uyku kalitesinin bozulmasına yol açabilir. Ortalama yüzde 40-50 nem seviyesinin korunması, odaların düzenli havalandırılması ve mümkünse hava temizleyici cihazlar kullanılması anne adayının daha rahat bir kış dönemi geçirmesine yardımcı olur" şeklinde konuştu. "Düşme riskine karşı dikkatli olunmalı" Kış gebeliklerinde düşme ve kayma riskine karşı alınacak önlemlerin de hayati önem taşıdığını belirten Opr. Dr. Aydemir, "Özellikle buzlanmanın olduğu bölgelerde dışarı çıkan anne adaylarının tabanı kaymaz ayakkabılar tercih etmeleri, merdivenlerde tırabzan kullanmaları ve ani hareketlerden kaçınmaları gerekir" dedi. "Sıvı tüketimi ihmal edilmemeli" Sıvı tüketimi ve beslenme konusunda uyarılarda bulunan Opr. Dr. Aydemir, "Soğuk havalarda sıvı tüketimi de genellikle azalır, oysa yeterli su tüketimi hem amniyon sıvısının dengede kalması hem de ödemin azaltılması için kritiktir. Hamileler günde en az 2 litre su içmeyi hedeflemelidir. Beslenmelerinde mevsim sebzelerine, protein kaynaklarına ve bağışıklığı güçlendiren gıdalara (zencefil, bal, limon, yeşil yapraklı sebzeler) yer vermelidirler. Bu basit fakat etkili önlemlerle kış ayları, anne adayları için sağlıklı ve keyifli bir hamilelik süreci olarak geçirilebilir" ifadelerini kullandı.
Samsun’da sağlıklı gıda için sıkı denetim
11 Aralık 2025 Perşembe - 10:53 Samsun’da sağlıklı gıda için sıkı denetim Samsun’un İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri işletmelerde hijyen ve ruhsat; pazarlarda ise fiyat-etiket ve gramaj denetimi gerçekleştirdi. İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların daha sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması için denetimlerine devam ediyor. İlçede hizmet veren işletmelerde ruhsat ve hijyen denetimi yapan zabıta ekipleri, pazar yerlerinde ise fiyat-etiket ve gramaj denetimleri gerçekleştirdi. Denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen işletme ve esnaflara ise yasal işlemler uygulandı. "Denetimler devam edecek" Denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Vatandaşlarımızın sağlıklı, güvenilir ve gönül rahatlığıyla tüketebileceği gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerimize aralıksız devam ediyoruz. Denetimlerimizde en çok dikkat ettiğimiz husus; temiz, hijyenik ve güvenilir gıdanın vatandaşa ulaştırılmasıdır. Bu kurallara uymayan işletmelerimize yasal çerçevede gerekli uyarıları ve cezai işlemleri uyguluyoruz. Bunun yanı sıra işletmelerimizin ruhsatlarını da denetliyor, uygunsuzluk tespit edilmesi ve ruhsat olmaması durumunda yasal işlemleri anında başlatıyoruz. Pazarlarımızda da aynı şekilde denetimlerimiz devam ediyor. Vatandaşların alışverişlerinde mağdur olmamaları için fiyat-etiket ve gramaj denetimlerimiz kararlılıkla devam ediyor. Vatandaşlarımızın evlerine götürdükleri gıdaların güvenilir ve sağlıklı olduğunu bilmeleri ve bu gıdaları gönül rahatlığıyla tüketebilmeleri için denetimlerimize kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.
Kavak OSB, bin 350 kişiye istihdam imkanı sunuyor
11 Aralık 2025 Perşembe - 09:19 Kavak OSB, bin 350 kişiye istihdam imkanı sunuyor Samsun Kavak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yüzde 90 doluluk oranına ulaşarak bin 350 kişiye istihdam sağlıyor; genişleme alanı, altyapı çalışmaları ve artan ihracatla bölge ekonomiye güç katmayı sürdürüyor. Samsun Valiliği’nden edinilen bilgiye göre, Kavak Organize Sanayi Bölgesi katma değerli üretim ve istihdamda yükselişini sürdürüyor. Şehir merkezine 50 kilometre, limana ve demiryoluna 52 kilometre mesafede, şehirlerarası karayolu kenarında bin 400 dönümlük alanda kurulu bulunan Kavak OSB, ulaşım kolaylığı ve personel temini açısından önemli bir avantaj sunuyor. Bölgede doluluk oranının yüzde 90 seviyesine ulaştığı belirtilirken, burada faaliyet gösteren firmalarda toplam bin 350 kişinin istihdam edildiği ifade edildi. Ulusal ve uluslararası yatırımcılardan yoğun talep gören Kavak OSB’de yatırım yapmak isteyenler için 600 dönümlük ilave genişleme alanı çalışmalarının da devam ettiği bildirildi. Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü iş birliğiyle OSB içerisindeki mevcut altyapının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar sürerken, günlük bin metreküp kapasiteli arıtma tesisinin proje hazırlıklarının da başlatıldığı kaydedildi. Ayrıca Hacılı Geçidi Kavşağı’nda yapılacak bağlantı yoluyla birlikte, bölgede faaliyet gösteren işletmeler için zaman ve yakıt tasarrufu sağlanmasının hedeflendiği aktarıldı. Kavak OSB’de üretimin her geçen gün arttığı, bölgedeki firmaların 18 farklı ülkeye ihracat yaparak Samsun ve Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam ettiği ifade edildi.