Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Samsun
Samsun’da sağlık çalışanları Tıp Bayramı’nı kutladı ardından iftarda buluştu
14 Mart 2026 Cumartesi - 21:32:30
SAMSUN (İHA) – Samsun’da FBM Tıp Merkezi çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda bir araya geldi. Program kapsamında önce sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı kutlandı, ardından iftar programı düzenlendi. Atakum ilçesinde bir otelde düzenlenen programda sağlık çalışanları bir araya geldi. Tıp Bayramı’nın kutlandığı programda konuşmaların ardından iftar programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, sağlık çalışanlarının fedakâr bir mesleği icra ettiğini belirterek,"14 Mart biz doktorlar için çok anlamlı bir gündür. Aynı zamanda çok önemli bir mesleği icra eden sağlık çalışanları için de önemli bir gündür. Tüm doktorların ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Kurum olarak 21. yılımızı yaşıyoruz. 21 yıldır Tıp Bayramı’nı kurum olarak kutluyoruz. Bu mesleği değerli bir şekilde insanların hizmetine sunmaya çalıştık. İnsan hayatına dokunan tüm sağlık çalışanlarımız büyük bir özveriyle görev yapıyor. Bu anlamlı günde tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyorum" dedi. Program, çalışanların birlikte iftar yapmasının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
14 Mart 2026 Cumartesi - 15:27
Samsun’da eğitime 1,8 milyar liralık yatırım
Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı destekleriyle 2023-2025 yılları arasında yaklaşık 1 milyar 879 milyon TL bütçeli 162 eğitim yatırımı Samsun’a kazandırılarak öğrenciler ve öğretmenler için daha modern ve güvenli eğitim ortamları oluşturuluyor. Samsun’da eğitim altyapısının güçlendirilmesi amacıyla yürütülen yatırımlar kapsamında yaklaşık 1 milyar 879 milyon TL bütçeli 162 proje hayata geçiriliyor. Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleriyle Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından 2023-2025 yılları arasında yürütülen çalışmalarla kentte eğitim alanında önemli yatırımlar gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, derslik sayısının artırılması, okulların modernize edilmesi ve eğitim ortamlarının iyileştirilmesi amacıyla kapsamlı bir yatırım sürecinin sürdüğü ifade edildi. Yapılan açıklamaya göre söz konusu yatırımların 31’i temel eğitim, 8’i devlet yatırımı ve 123’ü güçlendirme yatırımlarından oluşuyor. Anaokulu, özel eğitim anaokulu, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarını kapsayan temel eğitim yatırımlarının 22’si tamamlanırken, 6’sının inşaatının devam ettiği, 3’ünün ise proje ve ihale aşamasında olduğu bildirildi. Fen lisesi ve pansiyon, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, özel eğitim okulu, imam hatip lisesi ve pansiyon, mesleki teknik atölye, spor salonu ile öğretmenevi ve akşam sanat okulu gibi devlet yatırımlarının da hayata geçirildiği ifade edildi. Güçlendirme yatırımları kapsamında ise 109 projenin tamamlandığı, 3’ünün inşaatının sürdüğü, 11 yıkım işinin ise proje ve ihale aşamasında bulunduğu kaydedildi. Ayrıca 3 okulun güçlendirme için 2025 yılında tahkik kapsamına alındığı belirtildi. 133 okul ve kurumun bakım ve onarımının planlandı YİKOB tarafından yürütülen 12 milyon 638 bin TL bütçeli 7 eğitim yatırımının 6’sının tamamlandığı, 1’inin yapımının devam ettiği bildirildi. 2025 yılı büyük onarım çalışmaları kapsamında ise 133 okul ve kurumun bakım ve onarımının planlandığı, 90 milyon TL ödenekle 107 okul ve kurumun onarımının tamamlandığı, 26 okul ve kurumda çalışmaların sürdüğü aktarıldı. Açıklamada ayrıca 2026-2028 dönemi için 17 temel eğitim ve 13 devlet yatırımının teklif edildiği ve söz konusu projelerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değerlendirme aşamasında olduğu ifade edildi. Valilik açıklamasında, Samsun’a yapılan yatırımlar dolayısıyla başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Milli Eğitim Bakanı, ilgili bakanlar, milletvekilleri ve emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür edildi.
14 Mart 2026 Cumartesi - 14:46
14 Mart’ta hekimlere anlamlı teşekkür
Samsun 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlenen özel etkinlikte hekimlerin sağlık hizmetine sunduğu özverili çalışmalar vurgulandı. "Yol gösteren bir çift gözün ışığında" temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte hekimlere, emeklerine teşekkür amacıyla Samsunspor’dan ilhamla hazırlanan atkı ve şapka hediye edildi. VM Medical Park Samsun Hastanesi, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında hekimlerine yönelik anlamlı bir teşekkür etkinliği düzenledi. "Yol gösteren bir çift gözün ışığında" temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, hekimlerin insan hayatına dokunan özverili çalışmalarına dikkat çekildi. Sağlık hizmetinin en önemli yapı taşlarından olan hekimlerin fedakârlık ve sorumlulukla yürüttükleri mesleğin değerine vurgu yapılan etkinlikte, hastane yönetimi tarafından hekimlere anlamlı bir hediye takdim edildi. Şehrin simgelerinden biri olan ve Atatürk’lü armasıyla gurur duyulan Samsunspor’dan ilhamla hazırlanan atkı ve şapka, hekimlere teşekkür amacıyla sunuldu. "Hekimlerimiz toplum için umut ve güven kaynağı" VM Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Dr. Şafak Aygül, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada hekimlerin toplum sağlığı için üstlendiği kritik role dikkat çekti. Dr. Aygül, "Yol gösteren bir çift gözün ışığında ilerleyen hekimlerimiz, yalnızca hastalarını tedavi eden değil; aynı zamanda topluma umut olan, güven veren ve insan hayatına dokunan en kıymetli meslek grubudur. Büyük bir özveriyle yürüttükleri bu onurlu meslekte hastanemize ve toplum sağlığına kattıkları değer için tüm hekimlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aileyiz ve hekimlerimiz bu ailenin en kıymetli parçalarıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘yol gösteren bir çift göz’ sözünden ilhamla hazırladığımız bu küçük armağanla emekleri için kendilerine teşekkür etmek istedik. Hekimlerimizin Atatürk’ün ışığında daha nice hayatlara dokunmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum" diye konuştu. 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, hekimlerin mesleki emekleri ve toplum sağlığı için verdikleri mücadele bir kez daha takdirle anıldı.
14 Mart 2026 Cumartesi - 14:35
Halk otobüsü ile otomobilin çarpıştığı kaza kamerada: 9 yaralı
Samsun’un İlkadım ilçesinde halk otobüsü ile otomobilin çarpıştığı ve 9 kişinin yaralandığı kazaya ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Kaza, dün İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi Barış Bulvarı üzerinde Gençlik Merkezi karşısındaki kavşakta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Uğur Kaymak idaresindeki 55 AEZ 310 plakalı Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ’a ait halk otobüsü, kavşakta Rukiye Çürükoğlu yönetimindeki 55 AOU 116 plakalı otomobile yandan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil sürücüsü ile araçta bulunan 4 kişi yaralanırken, halk otobüsünde bulunan 5 yolcu da yaralandı. Kazada yaralanan 9 kişi ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Öte yandan, kazaya ait güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, kavşağa giren otomobil ile seyir halindeki halk otobüsünün çarpışma anı ve çarpışmanın etkisiyle otomobilin savrulduğu anlar yer aldı. Kazayla ilgili inceleme sürüyor.
04 Aralık 2025 Perşembe - 14:45
Canik’te 520 kilo atık ilaç bertaraf edildi
Doğa, çevre ve sıfır atığa yönelik çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 2025 yılında 520 kilogram atık ilacı bertaraf ettiklerini söyledi. Canik’te geri dönüştürülebilir atıkların yeniden kazanımlarını sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, ilçede koordineli bir şekilde yürüttükleri çalışmalarla atık ilaçların bertarafını sağladıklarını söyledi. 2025 yılında 520 kilogram atık ilacı bertaraf ettiklerini dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, "Gelecek nesillerimize daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için gayretle çalışmaya devam ediyoruz" dedi. Atık ilaçlar tek tek toplanıyor Canik’teki aile sağlığı merkezlerinde, kurum binalarında ve ilçe genelinde atık ilaç toplama üniteleri oluşturduklarını belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, "Canik’imizde sürdürülebilir gelecek anlayışını yaygın hâle getirmek, doğaya ve çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek hedefiyle çalışmayı sürdürüyoruz. Sıfır atığa yönelik hayata geçirdiğimiz projelerimizle geri dönüştürülebilir atıkların yeniden kazanımlarını sağlıyor, doğamıza, doğal kaynaklarımıza ve toprak yapısına büyük zarar veren atık ilaçların bertarafını sağlıyoruz. Atık ilaç yönetimimiz doğrultusunda, ilçemizde oluşturduğumuz atık ilaç toplama üniteleriyle bu ilaçları, evsel atıklardan ayrı bir şekilde topluyor ve bertaraf işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlıyoruz. Canik’imizde 2025 yılında 520 kilogram atık ilacı bertaraf ettik. İlçemiz genelinde atık ilaç toplama ünitelerinin sayılarını artırmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu. Başkan Sandıkçı ayrıca sıfır atık, geri dönüşüm, küresel iklim değişikliğine karşı alınması gereken önlemler ve atık ilaçların zararlarını konu alan eğitim ve farkındalık programlarını yoğun bir şekilde devam ettiklerini sözlerine ekledi.
04 Aralık 2025 Perşembe - 14:23
Yeni Gazi Kafe Park, İlkadım’ın yeni cazibe noktası olacak
Samsun’da, İlkadım Belediyesi’nin yenileme çalışmalarını sürdürdüğü Gazi Park, modern bir yaşam alanı olarak "Gazi Kafe Park" adıyla ilçe sakinlerine yeniden kazandırılmaya hazırlanıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, projeyi kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarla buluşturmak için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi. Gazi Park’ın uzun yıllardır bölgenin en önemli buluşma noktalarından biri olduğunu hatırlatan Başkan Kurnaz, parkın yeni formatıyla birlikte daha güvenli, estetik ve fonksiyonel bir yapıya kavuşacağını ifade etti. İlçe genelinde sosyal yaşam alanlarını yenilemeyi hedeflediklerini belirten Kurnaz, ‘Güvenli Parklar’ projesi kapsamında parkların kamera sistemleriyle donatılacağını, böylece özellikle akşam saatlerinde daha güvenli bir kullanım imkânı sunulacağını dile getirdi. "Çok heyecanlıyız" Gazi Park’ın bölge halkının en önemli buluşma noktası olduğunu ve yeni formatıyla birlikte cazibe merkezi haline geleceğini söyleyen Başkan İhsan Kurnaz, "İlçe genelinde sosyal yaşam alanlarını yenileyerek daha güvenli ve estetik mekanlar oluşturmayı hedefliyoruz. Bu noktada özellikle parklarımızda yenileme ve güvenli hale getirme çalışmalarımıza başladık. ‘Güvenli Parklar’ projemiz kapsamında çalışmalarına başladığımız Gazi Park’ta yenileme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yeni formatıyla ‘Gazi Kafe Park’ olarak vatandaşlarımızın kullanıma açılacak olan parkımızda çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, oturma grupları, aydınlatma sistemleri, çevre düzenlemeleri ve parkın içinde yer alan kafe tamamen elden geçiriliyor. Parkımızı, hemşehrilerimizin yılın her günü ve her saati gönül rahatlığıyla kullanabilmesi için kamera sistemleriyle donatacağız. Parkımız böylelikle akşam saatlerinde daha güvenli bir hale gelecek. Kısa sürede tamamlanması için gayret gösterdiğimiz ‘Gazi Kafe Park’ projemizi hemşehrilerimizle bir an önce buluşturmak için çok heyecanlıyız" dedi.
04 Aralık 2025 Perşembe - 14:15
Kamyonun çarptığı Tofaş kağıt gibi katlandı: 4 yaralı
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde kırmızı ışıkta bekleyen Tofaş otomobile kamyonun çarpması sonucu araç adeta kağıt gibi katlandı, 4 kişi yaralandı.
04 Aralık 2025 Perşembe - 14:05
Samsun’da kimse, ’kimsesiz’ bırakılmadı: İhtiyaç sahiplerine 170 milyon TL’lik nakdi yardım
Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), Ocak-Ekim 2025 dönemi içerisinde 21 ayrı kalemde binlerce ihtiyaç sahibine 169 milyon 144 bin TL’lik nakdi yardım yaptı. SBB Başkanı Halit Doğan, son olarak da kantinden yararlanamayan dar gelirli ailelerin çocuklarına nakdi yardım yaptıklarını söyledi. SBB, ulaşım, imar ve ekonomik projelerinin yanı sıra sosyal yardım projelerine de devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Halit Doğan öncülüğünde 22 ayrı kalemde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımlar nakdi olarak yapılıyor. Sınav ücreti, su faturası desteği, yakıt desteği, ulaşım desteği gibi birçok yardımın yanı sıra evde bakıma muhtaç vatandaşlara temizlik hizmetlerinin de kendi personelleri tarafından sağlandığını dile getiren Başkan Doğan, yılın ilk 10 ayında 170 milyon TL’ye yakın nakit desteği ile ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara can suyu olmaya çalıştıklarının altını çizdi. "Yardımları koli olarak değil, nakdi yapıyoruz" Sosyal yardım yapılan herkese giden yardımların koli olarak değil, nakdi olarak gönderildiğinin altını çizen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Sosyal yardımlarda hiç kimseye koli yardımı yapmıyoruz. Herkese nakdi yardım yapıyoruz. Gıda yardımını kimin alıp kimin almadığının belli olmadığı bir sistem uygulamıyoruz. 21 başlıkta sosyal yardımımız var. En son da kantin hizmetinden faydalanamayan, ailesinin gelir durumu nedeniyle kantinden istifade edemeyen, belki de hiç beslenme götüremeyen çocuklarımıza ulaşarak kantin yardımlarımız ile de sosyal yardım faaliyetlerini devam ettiriyoruz" dedi. "Yaşlı ve engelliler, aile fertlerinin ihtiyacına göre Hamidiye Yaşam Merkezi’nde misafir edilecek" Evinde bulunan yaşlı veya engelli aile bireylerinin vatandaşın ihtiyaç duyduğu süre kadar Hamidiye Yaşam Merkezi’nde sağlık çalışanları gözetiminde misafir edileceğini belirten Başkan Halit Doğan, "Bakacak kimsesi olmayıp, yalnız kalan yaşlılarımızın evlerinin temizliğinden kişisel temizliğine kadar hizmet veriyoruz. Şu ana kadar 2 bin 350 büyüğümüze hizmet veriyoruz. 19 bin 707 kez buraları ziyaret ederek hizmetlerimizi gerçekleştirdik. Nefes Projemiz ile yaşlısı ve engellisi olup, bakacak, bırakacak kimsesi olmayan kimselerin evden dışarı çıkması gerekiyor. Bizi aradıklarında personelimiz evlerine gidiyor. 2-3 saat ya da ne kadar bir destek istiyorsa bakım ihtiyacı olan kişinin yanında sağlık hizmetlerindeki arkadaşlarımız kalıyor. Hizmeti alan kişi de evden çıkarak kendi işini görüyor. Bunu yıllık 1 hafta bakım şeklinde Hamidiye Yaşam Merkezi’nde hayata geçireceğiz. Buradaki amacımız, insanlar çaya, fındığa gidiyor. Engelli veya bakıma muhtaç aile bireylerini bırakacak yerleri yok. Yaşam merkezimiz de bu hizmeti sunmuş olacak" diye konuştu. Yılın ilk 10 ayında yapılan sosyal yardımlar Büyükşehir Belediyesi tarafından 2025 Ocak-Ekim arasında 16 bin 272 kişiye temel ihtiyaç destek kartı marifetiyle 59 milyon 703 bin TL destekte bulunuldu. 21 kişiye 320 bin TL doğal afet yardımı, 22 kişiye 347 bin TL sağlık yardımı, 50 kişiye 767 bin TL taşınma, kira, nakliyat yardımı, 27 kişiye 440 bin TL’lik ev onarım yardımı, 253 kişiye 331 bin TL’lik gıda yardım kolisi, 138 kişiye 74 bin TL’lik ulaşım yardımı, 15 kişiye 241 bin TL’lik işitme cihazı desteği, 23 kişiye 95 bin TL’lik diyabet sensörü desteği, 22 kişiye 73 bin TL’lik glütensiz gıda kolisi yardımı, 163 kişiye 1 milyon 187 bin TL’lik eşya yardımı, 45 bin 218 kişiye 7 milyon 157 bin TL’lik sıcak yemek yardımı, 2 bin 473 kişiye yakacak yardımı, 15 bin 271 kişiye 48 milyon TL’lik Ramazan nakdi yardımı, 11 kişiye yolcu bilet yardımı, 168 kişiye 2 milyon 364 bin TL’lik SASKİ borçlanma ödemesi yardımı, sokakta kalan kimsesiz insanların barındırılması için 893 bin TL’lik barınma yardımı, 22 kişiye 231 bin TL’lik gelinlik-damatlık yardımı, 572 kişiye 478 bin TL’lik sınav ücreti yardımı, 4 bin 651 aileye ve 8 bin 810 çocuğa 27 milyon 53 bin TL’lik eğitim yardımı ve 2 bin 209 kişiye de 6 milyon 627 bin TL Kurban Bayramı harçlığı yardımı olmak üzere toplam 169 milyon 144 bin TL’lik sosyal yardım yapıldı.
04 Aralık 2025 Perşembe - 13:49
Samsun’da 13 yıl hapis cezasıyla aranan firari yakalandı
Samsun’da 13 yıl 2 ay hapis cezasıyla aranan firari şahıs, polisin takibi sonucu yakalandı. Kavak ilçesinde, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, hakkında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir firari yakalandı. Hakkında ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, 6136 SKM ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma’ suçlarından 13 yıl 2 ay 12 gün hapis cezası ile bin TL para cezası bulunan S.C.’nin yaklaşık 4 aydır firari olduğu belirlendi. Yapılan çalışmalar sonucunda S.C., bulunduğu adreste yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından adli makamlara teslim edildi.
04 Aralık 2025 Perşembe - 13:40
Samsun’da baba ve 2 kızının hayatını kaybettiği akaryakıt istasyonu faciasının davası başladı
Samsun’da bir akaryakıt istasyonunda meydana gelen ve baba ile 2 kızının hayatını kaybettiği heyelan faciasının davası başladı. Samsun’un Canik ilçesinde, Lovelet AVM yanındaki akaryakıt istasyonunda 27 Nisan 2025 gecesi meydana gelen olayda, oto yıkama bölümünde aracını yıkayan Adem Kaya (35), kızları Açelya Mina (7) ve Ayla (5) toprak kayması sonucu göçük altında kalarak hayatlarını kaybetmiş, anne Çiğdem Kaya (31) ise yaralı olarak kurtulmuştu. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede olayın ’iş güvenliği ihmali’ sonucu meydana geldiği vurgulanırken, istasyon sahibi Mehmet Zeki Gedikli ile işletmede fiilen müdür gibi hareket ettiği belirtilen Kemal Yıldırım hakkında TCK 85/2 kapsamında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Söz konusu davanın ilk duruşması Samsun 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Duruşmada Çiğdem Kaya, avukatları, kayınpederi İrfan Kaya, kayınvalidesi Nurhayat Kaya ile tutuklu yargılanan Mehmet Zeki Gedikli (80) ve tutuksuz yargılanan Kemal Yıldırım ve avukatları hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan Kemal Yıldırım, "Ben o gün izinliydim. Saat 23.10’da mesai arkadaşlarım göçük olduğunu haber verdi. Geldiğimde enerji yoktu. Elektrik vermeyi sağladım. Mehmet Zeki Gedikli patronum olur. 2011 yılından bu yana çalışıyorum. Görevim istasyonda personelden sorumlu olmak ve bankaya para yatırmaktır. İş yerindeki raporda kusura müdahale etme yetkim yok. Daha önce heyelan ve toprak düşmesi olmamıştı. Ben kesinlikle olaya ilişkin kamera kayıtlarını silmedim, silinmesi için de müdahale etmedim" dedi. Tutuklu sanık Mehmet Zeki Gedikli, "Şehir dışındaydım, olayı televizyondan öğrendim. Ertesi gün avukatımla birlikte teslim oldum" diye konuştu. Duruşmada kendini iyi hissetmediğini söyleyen Gedikli’nin mahkemeye sunduğu yazılı savunması ise şöyle: "Bu olaydan dolayı üzgünüm. 2 yavru ve babasının vefatından dolayı üzgünüm. Maddi ve manevi ne yapmam gerekiyorsa hazırım. 2011 yılından olay gününe kadar orayı işletmekteyim. Cezaevinde anjiyo oldum, çeşitli sağlık sorunlarım var. Tutukluluğumu evde geçirmek üzere tahliyemi talep ediyorum." Olayda eşi ve iki kızını kaybeden, kendisi de ölümden dönen Çiğdem Kaya, "Şikayetçiyim, cezalandırılmalarını istiyorum. Ailemle mutlu mutlu aracı yıkayıp gidecektik. Çocuklarım toprağın altında çürüdü. 8 aydır hastane hastane dolaşıyorum. Bu ay çocuğumun doğum günü, 2 kez düşük yaptık. Çocuklarımdan vazgeçmedim. Çocuklarımın saçının teli kadar ceza istiyorum. Keşke ben de o gün ölseydim de bu günleri görmeseydim. Psikolojim bozuldu, Samsun’u terk etmek zorunda kaldım. File veya istinat duvarı olsaydı şimdi eşim ve çocuklarım yanımda olacaktı" şeklinde konuştu. Kaya ailesinin avukatı Kartal Akcan, "Teraslama yapılsaydı yavaş yavaş yığılacaktı. Püskürtme beton yapsalardı bu olay olmayacaktı. Bir aile yok oldu, bir ailenin soyu tükendi. Araç yıkama yeri orada değil de Lovelet tarafında olsaydı bugün bu olay yaşanmayacaktı" dedi. Baba İrfan Kaya, "Hasta olduğunu söylüyor, geçmiş olsun ama ben bir oğlumu ve 2 torunumu kaybettim. Şikayetçiyim" diye konuştu. Anne Nurhayat Kaya da "Şikayetçiyim. Tek çocuğumdu, ciğerimdi. Çocuklarım, yuvam kayboldu. Biz bittik, ben ölüyüm şu an. Evime giderken gözlerimi yumuyorum. Göğüs kafesimin yan tarafını açsalar orası sızlıyor. Yavrum İstanbul’dan peşime gelmişti. Önlemini al. Çocuklarım gitti. Gelinim uyuyamıyor geceleri. Sebep oldular" ifadelerini kullandı. Tanık istasyon çalışanı Sudenaz Baltacı, "O akşam oradaydım. Hesap yapıyorduk. Deprem oluyor zannettim. Dışarı çıktım. Kemal Bey müdürümüzdür" şeklinde konuştu. Duruşmada istasyon çalışanları tanık olarak dinlendiler. Tanık Deniz A. "Ben vardiyada çalışıyordum. Sesi duyduk dışarı çıktık. Ambulansı aradım" diye ifade verdi. Savcının tutukluluğun devamı yönündeki talebinin ardından söz verilen Çiğdem Kaya: "Ben bir intikam peşinde değilim, az da olsa cezalarını almalarını istiyorum" dedi. Avukat Kartal Akcan, "Bilinçli taksir olduğunu düşünüyorum, tutukluluk halinin devamını talep ediyorum" açıklamasında bulundu. Mahkeme, iş yeri sahibinin tutukluluk halinin devamına ve tutuksuz diğer sanığın adli kontrol şartlarının sürmesine karar vererek duruşmayı 07 Nisan 2026 tarihine erteledi. "Yanlarına kalmasını istemiyorum" Duruşma çıkışında açıklama yapan Çiğdem Kaya, şunları söyledi: "Olaydan dolayı beni evlatsız bıraktılar, adalet arıyorum. Yanlarına kalmasını istemiyorum. Kimler sebep olduysa cezalandırmalarını istiyorum. Evlatlarımın, eşimin hayalleri vardı. 8 aydır toprağın altında çürüdüler. Bacağımda aksamalar var, hastane hastane dolaşıyorum. Beni mahvettiler, perişan ettiler. Benim yuvamı yıktılar. Hakkımı helal etmiyorum. Önce Allah’ın adaletine sonra devletimizin adaletine bırakıyorum." Avukat Kartal Akcan ise şöyle konuştu: "Bir aile yok oldu, iki ailenin soyu tükendi. Devletin denetimleri daha sıkı yapması gerekir. Ağır ceza mahkemesinin vereceği karar benzer olayların önlenmesi için başlangıç olacaktır." Baba İrfan Kaya ve anne Nurhayat Kaya da çok acı çektiklerini, evde duramadıklarını, mezarlıkta yaşadıklarını belirterek sorumluların cezalandırılmasını istediklerini ifade ettiler. Bilirkişi raporu: "Ruhsatsız ve tedbirsiz" Dosyaya giren bilirkişi raporunda, oto yıkama bölümünün tesisin vaziyet planında yer almadığı, ruhsat ve izin belgesi bulunmadığı ve gerekli iş güvenliği tedbirlerinin alınmadığı vurgulandı. Raporda, işletme yetkililerinin heyelan ve toprak kayması risklerine karşı koruma önlemlerini göz ardı ettiği kaydedildi.
04 Aralık 2025 Perşembe - 12:41
Ruhsatı iptal edilen CityMall AVM’de mühürleme krizi: Mahkeme son dakika durdurdu
Samsun’da ruhsatı mahkeme kararıyla iptal edilen CityMall AVM’de bugün yapılması planlanan mühürleme işlemleri, Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararıyla askıya alındı. Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Atakum Belediyesi, mahkeme süreci sonrası AVM ve içindeki yaklaşık 20 işletme için "4 Aralık 2025 tarihinde mühürleme" tebligatı göndermişti. Bunun üzerine AVM yönetimi, söz konusu işlemlerin durdurulması için Samsun 3. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, belediyelerden yapı ruhsatı, iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin tüm belgeleri talep ederek savunma isteyip, süreç sonuçlanıncaya kadar kapatma-mühürleme işlemlerinin durdurulmasına hükmetti. Bölge İdare Mahkemesi ise bir mağaza için verilen yürütmeyi durdurma kararını genişleterek tüm AVM genelinde uygulanmasına karar verdi. 3. İdare Mahkemesi hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Atakum Belediyesi’nin kapatma ve mühürleme yönündeki kararlarını bozarak, oy birliği ile City Mall AVM için açılan yürütmeyi durdurma davasına ilişkin aldığı kararda, "Yeni bir karar verilinceye kadar, dava konusu CityMall Alışveriş Merkezi’nin ve işyerinin 4 Aralık 2025 tarihinde mühürlenerek kapatılmasına ilişkin işlemlerin yürütülmesinin durdurulmasına, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 16/5 maddesi uyarınca, dava konusu işleme ilişkin tüm bilgi ve belgeleri içeren işlem dosyasının aslı veya onaylı nüshasının idarenin savunması ile birlikte Mahkeme Başkanlığı’na gönderilmesinin zorunlu olduğunun, ara kararının süresi içinde yerine getirilmesi gerektiğinin, aksi halde dosyadaki mevcut bilgi ve belgelere göre karar verilebileceği gibi bu durumun ilgililer açısından idari, cezai ve hukuki sorumluluk doğurabileceğinin davalı idareye bildirilmesine; aynı Kanun’un 27/5 maddesi gereğince savunma ve ara karara cevap verebilmesi için davalı idareye 30 gün süre verilmesine; kararın taraflara tebliğine oy birliğiyle karar verildi." Bunun üzerine yaklaşık 800 kişinin çalıştığı AVM ile ilgili Bölge İdare Mahkemesi de karar alarak tek mağazanın talebini genel karara dönüştürüp tüm dükkânlar için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Süreçle ilgili bilgi veren Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, "Daha önceden gönderilen tebligat neticesinde bugün dükkânların mühürlenme işlemi vardı. Ancak bir mağazanın açtığı davaya mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bölge İdare Mahkemesi de bu kararı genel karar kabul ederek tüm mağazalardaki mühürleme işlemine yürütmeyi durdurma kararı verdi. Böylece mühürleme iptal edildi" dedi. CityMall AVM’de bugüne kadar olan süreçte Atakum Belediyesi iş yeri açma ruhsatlarını düzenlemiş, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin mahkeme kararı doğrultusunda AVM ruhsatını iptal etmesi üzerine ilçe belediyesi de işletmelere verdiği ruhsatları iptal etmişti. Sonrasında AVM’deki tüm iş yerlerine tebligat gönderilmişti.
04 Aralık 2025 Perşembe - 12:40
Samsunspor, Galatasaray deplasmanında 3 puan hedefliyor
Trendyol Süper Lig’de ve UEFA Konferans Ligi’nde oynadığı son 14 maçı kaybetmeyen Samsunspor, Galatasaray deplasmanından 3 puanla ayrılıp tekrar ligde ilk 4 takım arasında yer almak istiyor. Trendyol Süper Lig’in 15. hafta açılış maçında Galatasaray ile Samsunspor, yarın saat 20.00’de RAMS Park’ta kozlarını paylaşacak. Karşılaşma öncesinde kırmızı-beyazlılar, 14 maçta topladığı 25 puanla 5. sırada bulunuyor. Bu sezon ligde deplasmanda oynadığı 6 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlik alan kırmızı-beyazlılar, Galatasaray karşısında da başarılı karnesini korumak için mücadele verecek. Samsun temsilcisinin, Galatasaray müsabakasına 4-3-3 dizilişiyle kalede Okan Kocuk, defans dörtlüsünde Zeki Yavru, Toni Borevkovic, Rick van Drongelen, Logi Tomasson, orta sahada Yunus Emre Çift, Antoine Makoumbou ve Carlo Holse, sağ ve sol kanatta Emre Kılınç ve Anthony Musaba ile ileri uçta da Cherif Ndiaye 11’i ile çıkması bekleniyor. Sakatlıkları bulunan Afonso Sousa, Bedirhan Çetin, kırmızı kart cezalısı olan Joe Mendes ile hak mahrumiyeti cezası alan Celil Yüksel mücadelede oynamayacak. Bir süredir takımdan ayrı çalışan ve sakatlıkları henüz tam iyileşmeyen Lubo Satka, Olivier Ntcham ve Tanguy Coulibaly’nin durumu ise maç saatinde netlik kazanacak.
04 Aralık 2025 Perşembe - 12:01
Gülsan’a "En İyi Sanayi Dönüşümü Ödülü"
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Gülsan Sanayi Dönüşüm Projesi", İstanbul’da düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Zirvesi’nde "En İyi Sanayi Dönüşümü" ödülüne layık görüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Gülsan Sanayi Sitesi’nin dönüşümü sadece bir proje değil, şehrin geleceğini değiştiren önemli bir adım. Aldığımız bu ödül de dönüşüm projelerindeki vizyonumuzun somut bir göstergesi oldu" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük sanayi dönüşümlerinden birini Samsun’da hayata geçirirken projeleri ve yürüttüğü dönüşüm süreci ile de örnek oluyor. Gülsan Sanayi Sitesi’nin çağdaş kent planlama prensiplerine uygun şekilde yeniden ele alınması çevresel, ekonomik ve sosyal faydalarıyla ulusal ölçekte takdir topladı. Proje İstanbul’da düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Zirvesi’nde "En İyi Sanayi Dönüşümü" ödülüne layık görüldü. Ödülü, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Eken aldı. Gülsan Sanayi’nin dönüşümü, esnafın modern koşullara sahip Toybelen Sanayi Sitesi’ne taşınmasından kentin merkezinde oluşan yapısal sorunlara çözüm sunmasına, planlı sanayi alanı ve üretim altyapısı oluşturmasına kadar birçok başlıkta öne çıktı. "Vizyonumuzun ulusal ölçekteki teyidi" Gülsan Dönüşüm Projesini ve alınan ödülü değerlendiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Toybelen Sanayi Sitesi’nde hak sahiplerine teslim sürecini tamamladık, yapı kullanım iznini verdik, taşınmalar sürüyor. Gülsan’da önemli bir dönüşüm planladık. Modern iş yerleri, sosyal alanlar ve çevreci tasarımlarla bölgenin en güçlü ticari noktalarından biri olacak bir alanı şehrimize kazandıracağız. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşümde kararlı bir yol izliyoruz. Gülsan Sanayi Sitesi’nin dönüşümünü de sadece bir proje değil; şehrin geleceğini değiştirecek bir adım olarak görüyoruz. Aldığımız bu ödül de dönüşüm projelerindeki vizyonumuzun somut bir göstergesi oldu. Sadece Gülsan’da değil tüm kentsel dönüşüm çalışmalarında katılımcı, şeffaf ve planlı bir süreç yürütüyoruz. Kentsel Dönüşüm Ofislerimiz de bu süreçte iletişim köprüsü görevini üstleniyor. İşte aldığımız bu ödül de, belediyemizin kent estetiğini, ekonomik canlılığı ve sosyal yaşam kalitesini artırma yönündeki kararlı çalışmalarının, kentsel dönüşüm projelerindeki vizyonunun ulusal ölçekteki bir teyidi niteliğindedir" diye konuştu.
04 Aralık 2025 Perşembe - 11:59
"Her 8 kadından biri risk altında: Erken fark etmek hayat kurtarıyor"
Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bekir Kuru, "Kadınlarda 20-40 yaş arasında en sık görülen meme kitlesi fibroadenom, 30-50 yaş arasında en sık rastlanan kitle memede kisttir. 40 yaşından sonra ise en sık rastlanan kitle meme kanseridir. Yapılan araştırmalar, her 8 kadından birinin yaşamı boyunca meme kanseri tanısı alacağını göstermektedir" dedi. VM Medical Park Samsun Hastanesi Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bekir Kuru, meme kanserinde erken tanının tedavi başarısını büyük ölçüde artırdığını ifade etti. Prof. Dr. Kuru, "Meme kanserinde erken tanı, hastalığın büyümeden ve yayılmadan saptanması demektir. Kitleyi erken fark eden kadınlarda tedavi şansı çok daha yüksektir" ifadelerini kullandı. Erken tanı yöntemleri arasında aylık kendi kendine meme muayenesi, hekim tarafından düzenli klinik meme muayenesi, mamografi ve meme ultrasonunun yer aldığının altını çizen Prof. Dr. Kuru, şu bilgileri paylaştı: "Tanı konulan olguların yaklaşık yüzde 40’ı kadınlar tarafından kitle fark edilmesiyle saptandığından, kendi kendine muayenenin önemi büyüktür. Bu muayene, her ay adet bitiminden sonra kolaylıkla yapılabilmektedir." Prof. Dr. Kuru, yaş grubuna göre hangi kadınlarda hangi aralıklarla muayene ve tetkiklerin yapılabileceğini şöyle açıkladı: "20-40 yaş arası kadınlar: Meme hastalıkları uzmanı tarafından her 3 yılda bir muayene ve meme ultrasonu önerilmektedir. 40 yaş ve üzeri kadınlar: Her yıl hem mamografi hem de meme ultrasonu yapılması tavsiye edilmektedir." "40 yaşından önce tek başına mamografi önerilmiyor" Prof. Dr. Kuru, 40 yaş öncesi meme yoğunluğunun fazla olmasından dolayı mamografinin duyarlılığının düşük olduğunu, bu nedenle 40 yaşından önce tek başına mamografinin genellikle önerilmediğini belirtti. "Aile öyküsü riski artırıyor" Anne, baba, kız kardeş veya kız çocuğu gibi birinci derece yakınlarında meme kanseri olan kadınların riskinin daha yüksek olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kuru, bu nedenle aile öyküsü olan kadınların daha erken yaşta tarama ve takiplerini başlatmalarının önemli olduğunun altını çizdi. "Düzenli muayene ve kontroller aksatılmamalı" Prof. Dr. Bekir Kuru, meme kanserinde erken tanının yaşam kurtarıcı olduğunu belirterek, tüm kadınların düzenli meme muayenesi yaptırmalarını ve kendi kendine meme muayenesi yapmayı aksatmamaları önerisinde bulundu.
04 Aralık 2025 Perşembe - 10:01
Vezirköprü’de savcı ve hakimlere veda programı
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) 2025 yılı Mazeret ve Müstemir Yetki Kararnamesi ile görev yerleri değişen savcı ve hakimler için veda programı gerçekleştirildi. Vezirköprü’den Isparta’ya tayin olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Karababa, eşi Hakime Seda Karababa ve Vezirköprü Adliyesi’nde stajını tamamlayarak Şırnak’ın Silopi ilçesine atanan Muhammet Kaya için veda yemeği düzenlendi. Programa Kaymakam Özgür Kaya, Belediye Başkanı Murat Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Sadullah Gümüş, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Burak Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Onur İstanbul ile hakim ve savcılar katıldı. Bu bir elveda değil sadece veda diyen Başsavcı Sadullah Gümüş, Savcı Mehmet Karababa ve eşi Seda Karababa’nın ilçedeki görev süreleri boyunca önemli çalışmalara imza attığını söyleyerek yeni görevlerinde başarı diledi. Savcı Mehmet Karababa ise Vezirköprü’de geçirdiği 28 ayın kendisi için özel olduğunu belirterek, "Isparta’ya yolu düşen herkesi beklerim" dedi. Kaymakam Özgür Kaya da tayin olan isimlere huzurlu ve başarılı bir görev dönemi temennisinde bulundu. Program sonunda Kaymakam Kaya, Başsavcı Gümüş, Mahkeme Başkanı Özdemir ve Belediye Başkanı Gül tarafından Karababa çifti ile Muhammet Kaya’ya plaket ve hediyeleri verildi. Gece, sıcak sohbetlerle sona erdi.
04 Aralık 2025 Perşembe - 09:22
Jandarmadan silah ve tarihi eser operasyonu: 4 gözaltı
Samsun’da jandarmadan silah ve tarihi eser operasyonunda 4 kişi gözaltına alındı. Samsun’un Ayvacık ve Çarşamba ilçelerinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 4 şüpheliye yönelik jandarma ekiplerince eşzamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan araştırmalar sonucu şüphelilerin ikametlerinde arama gerçekleştirildi. Operasyonda ruhsatsız silahlar, mühimmat, dedektörler ve çeşitli dönemlere ait olduğu değerlendirilen tarihi eserler ele geçirildi. Aramalarda 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 12 adet tabanca fişeği, 41 adet av tüfeği fişeği, 2 adet dedektör, 11 adet çeşitli dönemlere ait sikke ile 3 adet tarihi eser niteliğinde obje bulundu. Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alınarak hakkında adli işlem başlatıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder