Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Samsun
8. Samsun Uluslararası Tiyatro Festivali başladı
23 Mart 2026 Pazartesi - 17:26:29
Samsun Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "8. Samsun Uluslararası Tiyatro Festivali" bugün sahnelenen "İbiş İşte" tiyatro oyunu ile başladı. 8. Samsun Uluslararası Tiyatro Festivali, 31 Mart’a kadar devam edecek. 9 gün sürecek festival boyunca Türkiye’nin farklı şehirlerinin yanı sıra ve İran, Kosova, Kırgızistan ve Nahçıvan gibi ülkelerden de gelen tiyatro toplulukları, farklı türlerdeki oyunlarıyla sanatseverlerle buluşacak. Program kapsamında hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik tiyatro gösterileri sahnelenecek. Açılışa özel olarak Samsun ekipleri tarafından sahnelenen "İbiş İşte" adlı tiyatro oyunu ile festivale coşkulu bir başlangıç yapıldı. Katılımın yoğun olduğu oyunla birlikte katılımcılar sanat dolu bir gün geçirdi. Tiyatro programı Festival süresince sanatseverleri dopdolu bir program bekliyor. Festival kapsamında 24 Mart’ta İran ekibinin "Saka" adlı tiyatrosu, 25 Mart’ta Nahçıvan ekibinin "Ana" adlı tiyatrosu, 26 Mart’ta Kosova ekibinin "Dokuz Canlı" adlı tiyatrosu, 27 Mart’ta Kırgızistan ekibinin "Takteke" adlı tiyatrosu sanatseverlerle buluşacak. 28 Mart Cumartesi Samsun ekibinin "Çocuklar İçin Hamlet" oyunu ile Ordu ekibinin "Dedem Korkut" adlı oyunu sahnelenecek. Festivalin 29 Mart Pazar günü programında ise Samsun ekibinin "Müzikli Çocuk İllüzyon Gösterisi" ile Ordu ekibinin "Kırmızı Pazartesi" adlı tiyatro oyunu yer alıyor. 30 Mart’ta Giresun ekibinin "Tuvalet Fırçası" oyunu ile devam edecek program 31 Mart’ta Samsun ekibinin "Keloğlan ve Hekimbaşı" oyunu ve İzmir ekibinin "Kurtuluşun Kadınları" tiyatro oyunu ile sona erecek.
23 Mart 2026 Pazartesi - 17:25
OMÜ’den down sendromlu bireyler için farkındalık
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Atakum Belediyesi Yaşam Park Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi ve Kent Konseyi iş birliğiyle "Down sendromlu bireylere farkındalık atölyesi" etkinliği düzenledi. "Down sendromlu bireylerde beslenme süreçleri ve aile rehberliği semineri" ve "Down sendromlu bireylerde geri dönüşüm sanatsal cam etkinliği atölye çalışmaları" Atakum Belediyesi Yaşam Park Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi’nde düzenlendi. Atölye çalışmaları öncesinde down sendromlu bireyler, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü’nü ziyaret etti. Ziyaretçiler, geri dönüşüm amacıyla getirdikleri cam malzemeleri yetkililere teslim etti. Bu süreçte katılımcılara cam füzyon tekniği hakkında bilgilendirme yapılarak uygulama sürecine hazırlık sağlandı. Atölye çalışmasında geri dönüştürülmüş cam malzemelerle sanatsal üretim gerçekleştirildi. Atölye sürecinde OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü 3. sınıf öğrencileri ile Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği programı öğrencileri, down sendromlu bireylere birebir destek sağladı. Etkinliğin yürütücülüğünü, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Doç. Dr. Fidan Tonza Helvacıkara ile OMÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü Dr. Öğr. Gör. Ramazan Tilki üstlendi. Programın sonunda down sendromlu bireylerin ortaya koyduğu eserler, üniversite-yerel yönetim iş birliğinin somut bir örneği olarak değerlendirildi.
23 Mart 2026 Pazartesi - 17:13
Cumhuriyet Meydanı’nda trafik yoğunluğu
Samsun’da Ramazan Bayramı sonrası haftanın ilk gününde Cumhuriyet Meydanı’nda trafik yoğunluğu yaşandı. İlkadım ilçe merkezinde özellikle öğleden sonra artan araç trafiği, Cumhuriyet Meydanı İç Kavşak’ta uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Yoğunluk nedeniyle kavşağın bir kısmı, birçok akşam olduğu gibi bugün de geçici olarak araç trafiğine kapatıldı. Polis ekipleri tarafından çekilen güvenlik şeridiyle araçların kavşaktan dönüşleri durdurulurken, yayaların ve araçların geçişi trafik polisleri tarafından kontrollü şekilde sağlandı. Uygulama kapsamında meydan altındaki otopark da geçici olarak araç girişine kapatıldı. Otopark girişinde oluşabilecek yığılmanın önüne geçmek amacıyla başlatılan uygulama, içeride yaklaşık 15 araçlık boşluk oluşana kadar sürdürüldü. Trafik ekiplerinin yoğunluğa göre zaman zaman manuel, zaman zaman ise normal akışa bıraktığı uygulamanın, trafik rahatlayana kadar devam ettiği bildirildi.
23 Mart 2026 Pazartesi - 16:33
Atakum’da ‘Tiyatro Günleri’ başlıyor
31 Mart tarihleri arasında Ata Sahne’de tiyatroseverleri ağırlayacak. Tanınmış tiyatro topluluklarının ve sanatçıların sahne alacağı organizasyon, çocuklara ve yetişkinlere yönelik olmak üzere iki ayrı seans halinde gerçekleştirilecek. Atakum Tiyatro Günleri, 26 Mart Perşembe günü saat 12.00’de çocuklara yönelik ‘Mutluluğa Giden Son Tren’le başlıyor. Minikleri tiyatro dünyasının büyülü dünyasına götürecek oyunu saat 20.00’de yetişkinlere yönelik ‘Albayın Karısı’ adlı tiyatro oyunu takip ediyor. Programda 27 Mart Cuma günü saat 11.00’de çocuk oyunu ‘Anneler Firarda’, saat 20.00’de yetişkinlere yönelik Dedem Korkut adlı eser yer alıyor. 28 Mart 2026 Cuma günü saat 20.00’de Şaşkın-ı Memnu, 29 Mart 2026 Pazar günü saat 20.00’de ‘Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu’ ile sanatseverleri renkli bir tiyatro yolculuğu bekliyor. Tiyatro Günleri, 31 Mart Salı günü saat 13.00’te müzikal danslı çocuk oyunu ‘Renkli Bavullar Ülkesi’ ve saat 20.00’de ‘Öp Babanın Elini’ adlı eserle son bulacak. Kitabını getir biletini al Tiyatro oyunlarını izlemek isteyen vatandaşlar, her gösteri için bir kitap getirerek hem tiyatro eserlerini izleyecek hem de Atakum Belediyesinin düzenlediği ‘Kitabın Biletin Olsun’ kampanyasına destek olacak. Kitap kumbaralarında toplanan kitaplar, kent sınırları içerisindeki okullara ve kütüphanelere teslim edilerek öğrencilerin ve gençlerin kullanımına sunuluyor. ‘Kitabını Getir Biletini Al’, ‘Kitaplar Yeni Okuyucusuyla Buluşurken Sanat da İzleyicisiyle Buluşuyor’ sloganlarıyla düzenlenen organizasyona, yoğun katılım bekleniyor. ‘Atakum Belediyesi Tiyatro Günleri’ne katılmak isteyen tiyatroseverler, belediyenin internet sitesinden rezervasyon yaptırabiliyor. Başkan Türkel: "Tüm halkımızı bekliyoruz" Organizasyonun kentte tiyatro kültürünün yaygınlaştırılması açısından son derece önemli olduğunu belirten Başkan Türkel, "Atakum’da sanatın nabzını tutmaya ve halkımızı sanatın kendine has, özel dünyasında buluşturmaya devam ediyoruz. Tiyatro günlerinde küçük büyük herkes, değerli sanatçılarımızın ve sanat topluluklarımızın sahneleyeceği seçkin eserleri izleme fırsatı bulacak. Vatandaşlarımız, organizasyonumuza birer kitapla katılabilir ve birbirinden özel tiyatro eserlerini izleyebilirler. Kültür merkezlerimizin kitap kumbaralarında toplanan kitaplar, çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm okurların hayatına ışık oluyor, yaşamına dokunuyor. Sanatla eğitimi buluşturduğumuz tiyatro dolu günlere, tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.
30 Ekim 2025 Perşembe - 13:06
Samsun’da 15 milyar TL’lik dev proje: "Batı Çevre Yolu"
SAMSUN (İHA) – Batı Çevre Yolu, 15 milyar TL’lik proje bedeliyle Samsun’un en büyük yatırımlarından biri olarak öne çıkıyor. Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından bu yatırım yılında Samsun’da hayata geçirilecek projelerden en yüksek bütçeli olan yatırım, 15 milyar TL’lik bedeliyle Batı Çevre Yolu olarak dikkat çekiyor. Karayollarının bu yatırım döneminde Samsun’da tamamlanan, devam eden ve başlanacak diğer 12 projesinden daha yüksek bir bedele sahip olan Batı Çevre Yolu’na bu yıl içerisinde başlanması planlanıyor. Bölge Müdürlüğü’nün Samsun’daki diğer projelerinden Çarşamba-Ayvacık İl Yolu Projesi 2 milyar 262 milyon TL. Ladik Taşova Devlet Yolu İkmali Projesi 844,2 milyon TL. Samsun-Bafra arası ve Samsun Çevre Yolu BSK Onarım Projesi 1 milyar 190 milyon TL, Çarşamba-Ayvacık-Taşova İl Yolu Projesi 400 milyon TL. Havza-Vezirköprü Yolu Projesi 2 milyar 226 milyon TL. Yeşilkent Kavşağı Projesi 742 milyon TL. Samsun Şehir Hastanesi Yolu Projesi 2 milyar 495 milyon TL. Çarşamba-Ayvacık Yolu Heyelan Islahı Projesi 980 milyon TL. Bekdigin Üstgeçit Köprüsü Genişletme ve Kavşak Düzenleme Projesi 72 milyon TL. Çarşamba-Salıpazarı Bağlantı Yolu Projesi 55 milyon TL. Karadeniz Sahil Yolu Terme Grubu Projesi 700 milyon TL. Hesap aşamasındaki işlerden Terme-Ünye-Fatsa Devlet Yolu BSK Onarım Projesinin bedeli ise 65 milyon TL. 15 milyar TL proje bedelli Samsun Batı Çevre Yolu haricindeki Karayollarının diğer 12 projesinin toplam bedeli ise 12 milyar 330 milyon TL olarak dikkat çekiyor. Ulaştırma anlamında Samsun’un şu anki en büyük projesi konumunda bulunan Samsun Batı Çevre Yolu Projesi kapsamında, toplam uzunluğu 16,3 km ve (2x3) şeritli BY-BSK (Bölünmüş Yol - Bitümlü Sıcak Karışım) standardında olan ihale kapsamında; 2x1.755 m uzunluğunda 2 adet çift tüp tünel, 2x1.493 m uzunluğunda 3 adet çift köprü, 2x103 m uzunluğunda 2 adet çift köprülü FSK (Farklı Seviyeli Kavşak) ve 178 m uzunluğunda 4 adet tek köprülü FSK bulunuyor. Bu yıl içerisinde başlanması planlanan Batı Çevre Yolu’nun 2028 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
30 Ekim 2025 Perşembe - 11:32
Kamyonete gizlenmiş uyuşturucuyu dedektör köpeği buldu: 4 kilo uyuşturucu ve 4 bin adet hap ele geçti
Samsun’da kamyonete gizlenmiş uyuşturucuyu narkotik dedektör köpeği Şila bulurken, 4 kilo 975 gram metamfetamin ve 4 bin 840 adet extacy hap ele geçirildi. Samsun’a yüklü miktarda uyuşturucu madde getirileceği bilgisini alan Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir nakliye kamyonetinde yaptıkları aramada narkotik dedektör köpeği Şila’nın sayesinde uyuşturucuyu ele geçirdi. Havza ilçesinde durdurulan kamyonette narkotik dedektör köpeği Şila ile yapılan aramada, aracın arka kısmındaki eşyalar arasında tepki alınması üzerine detaylı inceleme yapıldı. Ekipler tarafından ev eşyalarının arasına gizlenmiş 4 kilo 975 gram metamfetamin ve 4 bin 840 adet extacy hap ele geçirildi. Araç sürücüsü M.A. (30) olay yerinde, bağlantılı B.G. (39) ise Samsun’da yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin uyuşturucuyu başka bir ilden temin edip kamufle etmek amacıyla nakliye kamyonetine eşyalar arasında gizledikleri, B.G.’nin ise dikkat çekmemek için farklı bir araçla Samsun’a geldiği tespit edildi. Soruşturma devam ediyor.
30 Ekim 2025 Perşembe - 10:03
19 Mayıs Stadyumu’nun bakım-onarım çalışmalarında yarıya gelindi
onarım çalışmalarının yüzde 50’si tamamlandı. Samsunspor’un maçlara çıktığı 19 Mayıs Stadyumu’nda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ağustos ayının sonunda bakım-onarım çalışmaları başlatıldı. 30 milyon 951 bin TL maliyetli projenin aralık ayına kadar tamamlanması hedefleniyor. Yüzde 50’si tamamlanan proje kapsamında ayrıca CTP kompozit ızgara takımı montajı, zemin tesviyesi, şap uygulamaları ve kristalize su yalıtım harcı işleri yapılacak. Öte yandan kaba sıva, perlitli sıva ve boya kaplamaları gerçekleştirilecek. Döşemelerde 60x60 cm ebatlarında porselen karo kaplaması yapılacak, pencere ve kapılarda plastik doğrama imalatı uygulanacak. Asma tavan sisteminde elektrostatik toz boyalı delikli alüminyum plakadan 60x60 cm ölçülerinde paneller kullanılacak, akustik kumaş kaplı paneller de sisteme dahil edilecek. Metal yüzeylerde antipas ve sentetik esaslı boya ile koruma sağlanacak, eski boyalı yüzeylerde ise astar ve silikonlu dış cephe boyası ile yenileme çalışmaları ve Batı alt ve üst tribünlerde bulunan 5 bin 171 adet koltuğun derilerinin değişimi de gerçekleştirilecek.
30 Ekim 2025 Perşembe - 09:45
24 mahalleyi suya kavuşturan projede sona gelindi
SAMSUN (İHA) – Samsun’da DSİ tarafından yapımına devam edilen ve bittiğinde 24 mahallenin faydalanacağı TOKİ 19 Mayıs Barajı Sulaması Projesinin yüzde 91’i tamamlandı. Yapımına 2020 yılında başlanan TOKİ 19 Mayıs Barajı Sulaması Projesinin toplam maliyeti 2 milyar 97 milyon TL. 7 bin 693 hektar alanı kapsayan proje çerçevesinde Dağköy, Tepeköy, Çandır, Elifli, Osmanbeyli, Evrenuşağı, Çatak, Lengerli, Tütüncüler, Yakıntaş, Gümüşyaprak, Gerzeliler, Üçpınar, Tepecik, Sarıçevre, Kazandere, Bakırpınar, Aktepe, Kahraman, Balıklar, Doğankaya, Gazibeyli, Derbent ve Sürmeli Mahalleleri sulamadan faydalanacak. Kaynağını 19 Mayıs Barajı’ndan alacak projede 24 bin 692 metre ana boru hattı bulunuyor. 7 bin 693 hektar alanın sulanacağı projede hidrostatik basınç ve sızdırmazlık testlerine başlanmış olup, çalışmalar devam ediyor. Yüzde 91’i tamamlanan projenin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
30 Ekim 2025 Perşembe - 00:48
Bafra’da geleneksel şölen
Samsun’un Bafra ilçesinde Cumhuriyet’in 102. yılı, Gazipaşa Mahallesi’nde düzenlenen "Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni" ile büyük bir coşkuyla kutlandı. Etkinliğe yoğun katılım olurken, kortej yürüyüşü ve halk oyunları renkli görüntüler oluşturdu. Cumhuriyet’in ilanının 102. Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni ile taçlandı. Gazipaşa Mahallesi Balkan Türkleri Derneği ve Gazipaşa Muhtarlığı tarafından organize edilen etkinlik öncesinde vatandaşlar, Anadolu Lisesi önünde toplanarak ellerinde Türk bayraklarıyla Gençlik Caddesi üzerinden yürüyüş yaptı. Yüzlerce kişinin katıldığı kortej, Gazipaşa Mahallesi’ndeki şölen alanında son buldu.Törenin açılışında Gazipaşa Muhtarı İsmail Öğreten, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ve Bafra Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar, birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri bayrak gösterisi sundu.Yerel sanatçı Yalçın Danışma, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi ise Rumeli yöresine ait halk oyunlarıyla etkinliğe renk kattı. Kutlamalar, Gazipaşalıların davul-zurna eşliğinde Rumeli havalarıyla coşku içinde eğlenmesiyle sona erdi.
30 Ekim 2025 Perşembe - 00:43
Samsun Bafra OSB’de geri dönüşüm tesisinde yangın
Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan geri dönüşüm tesisinde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Bekiroğlu Geri Dönüşüm Tesisi’nde saat 22.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, tesisin büyük bir bölümünü sardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, yangının kontrol altına alınabilmesi için civar ilçe ve illerden de destek istendi. SASKİ’ye ait su tankerleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TOMA’lar da söndürme çalışmalarına katıldı. Alevlere müdahale eden ekiplerin yoğun duman ve yüksek ısı nedeniyle zor anlar yaşadığı öğrenildi. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmezken, ekiplerin soğutma ve söndürme çalışmaları devam ediyor.
30 Ekim 2025 Perşembe - 00:41
Haftalardır aranan şahıs tutuklandı
Samsun’un Çarşamba ilçesinde yaklaşık bir aydır kayıp olarak aranan ve ev ile iş yerlerine girdiği iddia edilen G.E., jandarma ekiplerince yakalandı. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Edinilen bilgilere göre, Çarşamba ilçesinde son haftalarda hem kayıp olarak arandığı hem de bazı ev ve iş yerlerine girerek vatandaşları tedirgin ettiği ileri sürülen 32 yaşındaki G.E., Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu yakalandı. Dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan G.E., ardından Çarşamba Adliyesi’ne sevk edildi. Adliyede hâkim karşısına çıkarılan şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Çarşamba Cezaevi’ne gönderildi.
29 Ekim 2025 Çarşamba - 19:51
Üniversite öğrencilerinden çevre temizliği etkinliği
Samsun’da üniversite öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında çevre duyarlılığını artırmak amacıyla sahil temizliği etkinliği yaptı. Samsun Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Selman Kobanoğlu öncülüğünde Samsun sahilinde bir araya gelen öğrenciler, kıyı boyunca temizlik çalışması gerçekleştirdi. Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler, deniz ve çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmayı hedefledi. Etkinlikte çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlayan öğrenciler, toplumsal sorumluluk duygusunu da pekiştirdi. Samsun halkının ilgiyle karşıladığı etkinlikte öğrenciler, sahilin önceki yıllara göre daha temiz olduğunu gözlemlediklerini belirterek, "temiz sahil ve çevre" çalışmaları dolayısıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Doç. Dr. Mehmet Selman Kobanoğlu, öğrencilerin çevre bilincini güçlendirmeye yönelik sosyal sorumluluk faaliyetlerine katılımının önemine dikkat çekerek, "Çevre duyarlılığı eğitimle birlikte güçlenir. Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin hem mesleki hem toplumsal farkındalığını artırıyor" dedi.
29 Ekim 2025 Çarşamba - 16:42
Köse: "Söz konusu bölge, sınırları koordinatlarla belirlenmiş bir serbest bölge alanıdır"
SAMSUN (İHA) – AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, ‘serbest bölge’ üzerinden Samsun kamuoyuna yanlış algı oluşturulduğunu belirterek, gündeme getirilen bölgenin Orta Karadeniz Serbest Bölgesi sınırları içerisinde geçerli olup, söz konusu bölgenin tamamının Samsun Büyükşehir Belediyesi tasarrufunda bulunan, sınırları koordinatlarla belirlenmiş bir serbest bölge alanı olduğu söyledi. Samsun’da gündem olan kıyı konusu ve diğer yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, gündeme getirilen konular hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında Ankara-Samsun Hızlı Tren Projesi’nin tamamlandığında Samsun ve Mersin Limanlarının birbirine bağlanacağına değinen AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, "Samsun son yıllarda sanayi, tarım ve turizmdeki yüksek potansiyelini harekete geçirerek ulaşım, lojistik ve altyapı imkânları ile Kuzey Anadolu’nun üretim merkezi olma durumuna gelmiştir. Mevcut OSB’lere ilaveten şehrimizin üretim kapasitesini büyük ölçüde büyüten yeni kurulan OSB’lerimizde ulusal ve uluslararası firmalar önemli yatırımlar yapmakta, yeni yatırımcı firmalar da inceleme yapmaktadırlar. Diğer taraftan büyük bir tarım, turizm ve su ürünleri potansiyeline sahip şehrimizde büyük ölçekli altyapı ve yatırım projeleri de hayata geçirilmektedir. Karadeniz’in Anadolu’ya açılan kapısı; kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşım ağına sahip ilimizde yolcu ve yük taşımacılığı da yapacak olan yapım aşamasındaki Ankara -Samsun Hızlı Tren Projesi tamamlandığında ise Samsun ve Mersin limanları birbirine bağlanmış olacaktır. Böylelikle OSB’lerimiz, mevcut serbest bölgenin 10 kat büyüklüğe sahip olacak olan Orta Karadeniz Serbest Bölgesi ile Samsun yurt içi ve uluslararası ticaret ağına bağlanmış olacaktır. Gerçekleşecek tüm bu yatırımlar ile yakın bir vadede başta istihdam olmak üzere ihracatımızda büyük artışlar meydana gelecektir" dedi. "Söz konusu bölge, sınırları koordinatlarla belirlenmiş bir serbest bölge alanıdır" Serbest bölge alanı ile ilgili çıkan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Başkan Mehmet Köse, "Önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan bölgenin en büyük şehir hastanesi, yapımı devam eden Tekkeköy, Atakum Devlet Hastaneleri, planlanan diğer kamu hastaneleriyle donanımlı özel hastanelere sahip Samsun önemli bir sağlık kentidir. Eğitim ve spor alt yapısı bakımından da güçlü olan Samsun, Kuzey Anadolu’nun incisi ve cazibe merkezidir. Bu gelişmeler Samsunlu hemşerilerimiz nezdinde çok büyük bir kabul ve destek ile karşılanmaktadır. Ancak; şehrimiz yararına oluşan bu müspet iklim ve işbirliğinden mutsuz olanlar da ortaya çıkabiliyor. Müspet, yapıcı eleştiriler ve teklifler elbette değerlidir lakin eleştiri / teklif yapıyor gibi yaparak çarpıtılmış ifadelerle kafa karıştırmak, algı oluşturmak dikkat çekicidir. Son günlerde bazı yerel internet-haber mecralarında yer alan ‘kıyılar yapılaşmaya açılıyor, kıyı kanununda yapılacak değişiklikle kıyılarımızda, kumsallarımız, sahil şeritlerimiz, denizimiz doldurularak kazanılacak alanlarımız, sanayi tesisi için yapılaşmaya açılacaktır’ yönündeki iyi niyetli olmayan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır ve kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmaya yöneliktir. Oysa yapılan düzenleme; çarpıtılarak iddia ve ifade edildiği gibi ‘Samsun’un genel kıyı alanlarını veya halkın kullanımındaki kumsallarımızı, sahil şeridimizi’ hiçbir şekilde kapsamamaktadır. Yalnızca Orta Karadeniz Serbest Bölgesi sınırları içerisinde geçerli olup söz konusu bölge, tamamı Samsun Büyükşehir Belediyesi tasarrufunda bulunan, sınırları koordinatlarla belirlenmiş bir serbest bölge alanıdır. 3621 sayılı Kıyı Kanunu’na eklenen hükümle amaçlanan; bu sınırlı alanda Serbest Bölgeler Kanunu kapsamında üretim, ihracat ve istihdama yönelik yatırımların yapılabilmesini sağlamak, Türkiye’nin bölgesel kalkınma hedeflerine katkıda bulunmaktır. Bu istisna, sadece ekonomik faaliyetlerin yürütülmesi için zorunlu olan altyapı ve tesislerin yapılabilmesine yöneliktir" diye konuştu. "Düzenleme ile Orta Karadeniz Serbest Bölgesi’nin faaliyete geçme süreci hızlanacak, ülkemizin ihracat potansiyeline katkı sağlanacak, bölge ekonomisine canlılık kazandırılarak yaklaşık 2 bin kişilik yeni istihdam oluşturulacak, hazine taşınmazlarının etkin değerlendirilmesiyle yıllık yaklaşık 10 milyon dolar ilave kamu geliri elde edilecektir" diye Köse, ayrıca şu ifadeleri kullandı: "Bu değişiklik, kıyı alanlarında özel mülkiyete, konut yapılaşmasına veya turistik yerleşime izin vermemekte, yalnızca serbest bölge sınırları içinde kalmaktadır. Samsun’un sahilleri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkın ortak kullanımında olmaya devam edecektir. Partimizin ve hükümetimizin temel önceliği; doğal varlıklarımızı koruyarak sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak, yerli üretimi ve ihracatı desteklemek, kamu kaynaklarını verimli biçimde değerlendirmektir. Kıyıların korunması konusundaki kararlılığımız tamdır; hiçbir şekilde çevre değerlerinden ödün verilmesi söz konusu değildir."
29 Ekim 2025 Çarşamba - 15:33
Bir ilçeyi diken üstünde tutan zanlı, adliyeye sevk edildi
Samsun’un Çarşamba ilçesinde ev ve işyerlerine girerek vatandaşları endişelendiren ve yaklaşık üç haftadır kayıp olarak aranan G.E., adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgilere göre, bir süredir kayıp olarak aranan ve psikolojik sorunları bulunduğu iddia edilen G. E., Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı JASAT ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucu önceki gece Taşdemir Mahallesi’nde tespit edilmişti. G.E.’nin mahallede bir eve girmeye çalıştığını fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, kısa sürede şahsı yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltı işlemleri tamamlanan G.E., jandarma ekiplerinde güvenlik önlemleri altında Çarşamba Adliyesi’ne sevk edildi.
29 Ekim 2025 Çarşamba - 15:03
Samsun’da sağlık projelerinin yapımında sona geliniyor
SAMSUN (İHA) – Sağlık Bakanlığı tarafından Samsun’da 5 milyar 746 milyon TL’lik sağlık yatırımlarının yapımında sona yaklaşılıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından Samsun’da 2024-2025 yıllarında tamamlanan sağlık yatırımları için 23 milyon 895 bin TL kaynak kullanıldı. İl genelinde yapımı devam eden sağlık yatırımlarından 1 milyar 69 milyon TL proje bedelli (maliyet bedeli değil) Samsun Şehir Hastanesi’nin yüzde 99,67’si tamamlanırken, 1 milyar 649 milyon TL proje bedelli Tekkeköy Devlet Hastanesi’nin yüzde 12’si tamamlandı. 40 milyon 890 bin TL proje bedelli Çarşamba Sağlıklı Hayat Merkezi ve eklentilerinin yüzde 87’si tamamlandı. 566 milyon TL proje bedelli Alaçam-Yakakent Devlet Hastanesi’nin yüzde 62’si, 350 yatak kapasiteli ve 2 milyar 420 milyon TL proje bedelli Atakum Devlet Hastanesi’nin de yüzde 25’i tamamlandı. Ayrıca 2 milyar 723 milyon TL proje bedelli Kavak Soğuksu 112 Acil Sağlık İstasyonu ile 21 milyon 172 bin TL proje bedelli Ayvacık Toplum Sağlığı Merkezi’nin yapımı tamamlanarak faaliyete alındı.
29 Ekim 2025 Çarşamba - 15:02
Canik’te bayram sevinci bilim ve teknolojiyle taçlandı
Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı, aileler bilim ve teknoloji atölye etkinlikleriyle buluştu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde bilim ve teknoloji etkinlikleriyle coşkuyla kutlandı. Bayram sevincinin paylaşıldığı etkinlikler ailelerden tam not alırken, deney ve gözlem etkinlikleri ise çocukların ve gençlerin büyük heyecanına sahne oldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda aileleri birbirinden özel etkinliklerle bir araya getirdiklerini dile getiren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Canik’imizde bayram sevincini çocuklarımızla ve hemşehrilerimizle paylaştık" dedi. Cumhuriyet Bayramı’na özel ilçede gerçekleştirdikleri programlarda ailelerle ve gençlerle bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Sandıkçı, "Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsümüzde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımıza özel düzenlediğimiz etkinliklerde ailelerimizle, gençlerimizle ve çocuklarımızla bir araya geldik. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda ailelerimiz, bilimin ve teknolojinin ışığında birlikte vakit geçirdi, gençlerimiz yeteneklerini keşfetme fırsatı buldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın sevincini paylaştığımız etkinliklerimizde ayrıca, aile içi iletişim ve güçlü aile bağı konularında farkındalık oluşturduk. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin ilanının 102. yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklâl ve istikbâl mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle yâd ediyorum" diye konuştu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder