Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Samsun
Samsun’da virajı alamayan motosiklet kamyonla çarpıştı: 1 ölü
28 Mart 2026 Cumartesi - 19:53:14
Samsun’un Ladik ilçesinde virajı alamayan motosiklet, karşı yönden gelen kamyonla çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti. Kaza, Ladik ilçesi Küpecik Mahallesi Toptape-Taşova Devlet Karayolu’nun 27. kilometresi Kılıçarslan mevkiinde saat 16.10 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Taşova istikametinden Ladik yönüne giden Oktay Erboğa (44) idaresindeki 06 BSH 661 plakalı motosiklet, virajı alamayarak karşı yönden gelen Z.Ö. (67) yönetimindeki 05 HN 938 plakalı kamyonla çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde motosiklet sürücüsünün hayatını kaybettiği tespit edildi. Kazada hayatını kaybeden Oktay Erboğa’nın Amasya’da oto tamircisi olduğu öğrenildi. Jandarma, kazayla ilgili inceleme başlattı.
28 Mart 2026 Cumartesi - 18:57
Samsun’da kamyon motosikletle çarpıştı: 1 ölü
Samsun’un Ladik ilçesinde meydana gelen trafik kazasında kamyonla çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti. Kaza, Ladik ilçesi Taşova yolu Kılıçaslan mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Z.Ö. yönetimindeki 05 HN 938 plakalı kamyon ile karşı yoldan gelen O.E. (34) idaresindeki 06 BSH 661 plakalı motosiklet çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, motosiklet sürücüsü O.E.’nin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
28 Mart 2026 Cumartesi - 18:33
Sahte altınla dolandıran şüpheliler kuyumcuda yakalandı
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde sahte altın dolandırıcılığına karışan 2 kişi, Havza ilçesinde bir kuyumcuda yakalanarak gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesinde sahte altın bozdurma olayına karıştıkları ileri sürülen 2 kişi kayıplara karıştı. Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sahte altın olayıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen 34 plakalı aracın ilçeye gelme ihtimali ile çalışma başlattı. Yapılan saha çalışmaları sonucu A.Ö. adlı şahıs ile R.K. adlı kadının Havza ilçesinde bulunan bir kuyumcuda olduğu tespit edildi. Şüpheliler, kuyumcuda yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada her biri 5 gram olmak üzere toplam 30 gram ağırlığında 6 adet gram altın, 5 adet altın bilezik, 1 adet altın bileklik, 2 adet altın kolye ile 65 bin 890 TL ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
28 Mart 2026 Cumartesi - 17:03
OMÜ Vakfı 43. Olağan Genel Kurul Toplantısı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı, 2026 Yılı 43’üncü Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. OMÜ Vakfı Koleji’nde yapılan Genel Kurul Toplantısına; Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alper Kesten ve Prof. Dr. Çetin Kurnaz, OMÜ Vakfı Başkanı Prof. Dr. Murat Eliöz, İktisadi İşletmeler Genel Müdürü Ali Kuruoğlu, dekanlar, enstitü müdürleri, yüksekokul müdürleri ve vakıf kurucuları katıldı. Toplantıda konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, üniversitelerin çok yönlü misyonuna dikkat çekerek, "Üniversiteler yalnızca eğitim veren kurumlar değil, aynı zamanda araştırma yapan ve ürettiği bilgiyi toplumun yararına sunan yapılardır. Bu süreçte en büyük destekçilerimizden biri de OMÜ Vakfı’dır. Vakıf Başkanımıza, yönetimine ve tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Öğrenci bursları, patent destekleri ve düzenlenen etkinlikler bu katkıların somut göstergeleridir" dedi. Vakfın Başkanı Prof. Dr. Murat Eliöz ise genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden itibaren vakfın gelişimi için önemli adımlar attıklarını belirterek, "Göreve geldiğimizden itibaren idari kadromuzda yaptığımız düzenlemelerle vakfımızı daha ileri bir noktaya taşımak için yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çaba gösterdik. Bize emanet edilen bu sorumluluğu daha ileriye taşıdığımıza inanıyoruz. En büyük hedefimiz, bizden sonra görevi devralacak arkadaşlarımıza çok daha güçlü ve başarılı bir yapı bırakmaktır" diye konuştu. Divan Başkanı Prof. Dr. Yavuz Kürşad Daş, gündemi genel kurula sunuldu. Daha sonra Yönetim Kurulu faaliyet raporunu okumak ve sunmak üzere İktisadi İşletmeler Genel Müdürü Ali Kuruoğlu kürsüye davet edildi. Kuruoğlu, vakfın ve iktisadi işletmelerin 2025 yılı faaliyet raporuna ilişkin özet sunum yaparak detaylı bilgiler paylaştı. Toplantı, genel kurul üyelerinin görüş ve değerlendirmelerinin alınmasının ardından sona erdi.
10 Ekim 2025 Cuma - 15:35
Sosyal medyadaki fotoğraftan 6 yıl 8 ay hapis cezası şaşırttı
Samsun’da oto kurtarma işiyle uğraşan Barış Aydın, sosyal medyadaki fotoğraftan yapılan benzetme sonucu araç alım satımı dolandırıcılığından 6 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Cezası kesinleşerek cezaevine konulan Barış Aydın’ın eşi Kezban Aydın, 3 çocukla büyük mağduriyet yaşadıklarını belirterek adalet istedi. Samsun’da yaşayan Y.B. ve D.A., 2021 yılında Antalya’da ikamet eden B.A. ile internet üzerinden araç alım satımı için anlaştı. Satış sonrası verilen çekin sahte olduğunun anlaşılması üzerine mağdur B.A., şikâyetçi oldu. Dolandırıcılıkla ilgili yürütülen soruşturmada şahıslara ulaşılamayınca, Y.B.’nin Facebook hesabında ortak arkadaş olarak görülen Barış Aydın’ın fotoğrafı mağdura gösterildi ve teşhis bu fotoğraf üzerinden yapıldı. Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, Samsun Adliyesi’nde talimatla ifade veren Barış Aydın, 15 yıldır Antalya’ya hiç gitmediğini belirterek, HTS kayıtlarının incelenmesini talep etti. Yapılan incelemede Aydın’ın Antalya’ya gitmediği tespit edilmesine rağmen yargılama sürdü. Diğer sanık Y.B. de yanındaki kişinin Barış Aydın değil, D.A. olduğunu söyledi. Duruşma savcısı, sanık Barış Aydın’ın atılı suçu işlediğine dair yeterli delil bulunmadığını belirterek beraatini talep etti. Ancak mahkeme, Barış Aydın ve Yusuf Bulut’u 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezanın kesinleşmesiyle birlikte Barış Aydın, 20 Mayıs 2025 tarihinde tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevine gönderildi. Eşi adalet istedi Barış Aydın’ın eşi Kezban Aydın, üç çocukla birlikte büyük mağduriyet yaşadıklarını belirterek adalet istedi. Aydın, "Eşim olayla hiçbir ilgisi yokken sosyal medyadaki bir fotoğraftan teşhis edilerek hapis cezası aldı. Üç çocuğumla perişan oldum. Eşim suçsuz yere cezaevinde" diyerek gözyaşı döktü. Ailenin 18 yaşındaki milli boksör kızı Şevval Aydın da spor hayatının sekteye uğradığını belirterek, "Facebook’taki bir fotoğraftan benzetilerek tutuklandı. Hepimiz adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.
10 Ekim 2025 Cuma - 15:35
Orta Karadeniz’den yerel kalkınma hamlesine 14,3 milyar TL yatırım başvurusu
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı Çağrısı başvuru süreci tamamlandı. Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerini kapsayan Orta Karadeniz Bölgesi’nde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından yürütülen süreçte toplam 35 yatırımcı firma programa başvuruda bulundu. Bu başvurularla birlikte 14,3 milyar TL’lik yatırım hacmi ve bin 658 kişilik yeni istihdam hedefi ortaya kondu. Yatırımcılara rehberlik edildi OKA, Yatırım Destek Ofisleri aracılığıyla Yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamında potansiyel yatırımcılara yönelik geniş kapsamlı tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yürüttü. Düzenlenen toplantılarda programın sunduğu yatırım fırsatları, destek mekanizmaları ve iller için belirlenen öncelikli yatırım konuları ayrıntılı şekilde tanıtıldı. İşletme ve kurum ziyaretleri ile çevrim içi bilgilendirme toplantılarında yatırımcılara doğrudan bilgi aktarılarak sürece rehberlik edildi. Bölge için desteklenecek sektörler AMASYA: Jeotermal sera tesisi, bitkisel ham ve rafine yağ üretimi, beş yıldızlı konaklama tesisi, asgari 1000 büyükbaş kapasiteli entegre süt üretim ve süt işleme tesisi. ÇORUM: Alaşımlı döküm ürünleri üretimi, raylı sistemler imalatı, iş makineleri üretimi, likit yumurta ve yumurta tozu üretimi. SAMSUN: Silah ve silah parçaları üretimi, akıllı filtre sistemleri üretimi, metal ve kauçuktan ticari araç aksam ve parçaları üretim tesisi, tıbbi cihaz üretimi TOKAT: Meyve ve atıklarından katma değerli ürünler üretimi, yüksek ekonomik değere sahip endüstriyel süt ürünleri üretimi, maya üretim tesisi, asgari 500 baş manda süt hayvancılığı ve süt ürünleri üretim tesisi. "Yerel kalkınma için güçlü bir adım" OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı’nın bölgesel üretim kapasitesinin artırılmasına ve yerel kalkınmaya katkı sağlayacağına dikkat çekerek şunları söyledi: "Program, bölgemizin üretim gücünü ve yatırım ortamını güçlendirmeye yönelik önemli fırsatlar sunuyor. Çağrı süreci boyunca yatırımcılarımıza rehberlik ederek, illerimizin öncelikli yatırım alanlarına ilişkin bilgilendirme çalışmalarımızı titizlikle yürüttük. Yapılacak yeni yatırımların, bölgemizin sahip olduğu potansiyeli harekete geçirerek yerel kalkınma yolunda yeni fırsatlara kapı aralamasını temenni ediyoruz."
10 Ekim 2025 Cuma - 15:32
Samsun’da narkotik operasyonu: Silah ve uyuşturucu ele geçirildi
Samsun’da narkotik polisi tarafından düzenlenen operasyonda silah ve uyuşturucu ele geçirildi. 2 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen 2 şüpheli takibe alındı. Soruşturma kapsamında bağlantılı olduğu tespit edilen bir kişiden 7 Mart 2025’te düzenlenen operasyonda 1 kilo 85 gram metamfetamin ele geçirildi ve şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çalışmaların devamında 9 Ekim 2025’te Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde şüphelilere ait ikametlerde yapılan aramalarda 5 ruhsatsız tabanca, 143 tabanca fişeği, 1 ruhsatsız tüfek ve 4 hassas terazi ele geçirildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.
10 Ekim 2025 Cuma - 15:19
Samsun’da 10 bin sentetik ecza ele geçirildi: 4 gözaltı
Samsun’un Atakum ilçesinde narkotik polisi tarafından düzenlenen operasyonda 10 bin sentetik ecza ele geçirilirken, 4 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen şahıslara yönelik Atakum ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. G.K. (21), E.C. (21), M.Ö. (19) ve K.A. (18) isimli kişilerin ikametlerinde, motosikletlerinde ve kullandıkları kulübede yapılan aramalarda 10 bin 192 adet sentetik ecza, 2 ruhsatsız tabanca ve 2 ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Şüpheliler hakkında ’uyuşturucu madde ticareti’ ve ’6136 sayılı Kanun’a muhalefet’ suçlarından adli işlem başlatıldı.
10 Ekim 2025 Cuma - 15:01
Deli Dumrul cezası: Sosyal medyadaki fotoğraftan 6 yıl 8 ay hapis
Samsun’da oto kurtarma işiyle uğraşan Barış Aydın, Antalya’da yaşanan bir araç alım satımı dolandırıcılığıyla ilgisi bulunmamasına rağmen, sosyal medyadaki fotoğrafına yapılan benzetme sonucu 6 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Cezası kesinleşen Aydın, 20 Mayıs’ta Samsun Kapalı Cezaevine konuldu.
10 Ekim 2025 Cuma - 14:57
Samsun’da ailelere uyuşturucuyla mücadele eğitimi
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde öğrenci velilerine yönelik uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili farkındalık konferansı verildi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Vezirköprü’de "En iyi Narkotik Polisi Anne" sloganıyla bir konferans verildi. Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitimde, narkotik polisleri tarafından katılımcılara uyuşturucuyla mücadele ve farkındalık konularında bilgilendirme yapıldı. Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Vezirköprü İlçe Kaymakamı Özgür Kaya, "Uyuşturucuyla mücadelede en büyük destekçimiz siz ailelerimiz. Benim çocuğum kullanmaz demeyelim hepimizin başına gelebilir. Tüm dünyada olduğu gibi Vezirköprü’de de bu illeti kullananlar var. Çocuklarımız ve bir başkasının herhangi bir yerde uyuşturucu ve bağımlılık yapan herhangi bir maddeyi kullanırken görürseniz bize ve kolluk kuvvetlerine bildirirseniz bizlerde gerekeni yapabiliriz" dedi. Konferansa Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Onur İstanbul, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Feride Paşayiğit, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
10 Ekim 2025 Cuma - 14:56
Canik’te grosmarketler mercek altında
Samsun’un Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri grosmarketleri mercek altına aldı. Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede grosmarket konseptiyle faaliyet gösteren marketlere yönelik denetim gerçekleştirdi. Toptan fiyatına yakın perakende satış fırsatları sunduklarına yönelik reklam kampanyaları yapan marketlerin ürün alış ve satış fiyatlarını, raf ve kasa fiyat uygunluğu, gramaj, hijyen ve marketlerde kullanılan ölçü ve tartı aletlerini kontrol eden Canik zabıtası, bakliyat, süt ve süt ürünleri ile çikolata ve şekerleme reyonlarında satışa sunulan ürünlerin de yer aldığı 5 bin 875 gıda ürününün son tüketim tarihini kontrol etti. İlçede faaliyet gösteren grosmarketlere yönelik denetim ve kontrollerini sıkı bir şekilde sürdüren Canik zabıtası, marketlerin depo alanlarını ve ürün saklama şartlarını da kontrol etti. Marketlerin satışa sunduğu ürünlerin alış ve satış fiyatlarını inceleyen zabıta ekipleri, işletme sorumlularına ve reyon görevlilerine satış uygunluklarına yönelik hatırlatmalarda ve uyarılarda bulundu. Canik Belediyesi tarafından vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir şekilde alışveriş işlemlerini gerçekleştirebilmeleri adına ilçede faaliyet gösteren grosmarket, yerel ve zincir market ile semt pazarlarına yönelik denetim ve kontrollerin aralıksız bir şekilde sürdürüldüğü bildirildi.
10 Ekim 2025 Cuma - 14:27
Üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü: "Gerçek güç, vicdanda ve bilimde saklıdır"
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri, Gazze’deki insani dramı unutmamak ve unutturmamak için yürüdü. Topluluk temsilcileri, "Gerçek zafer bilimde, teknolojide ve vicdanda öncü olmaktır" mesajını verdi. OMÜ öğrencileri, Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdi. OMÜ Merkez Camii önünde toplanan kalabalık, sloganlar ve pankartlar eşliğinde OMÜ Yaşam Merkezi’ne kadar yürüdü. Yürüyüş sonunda OMÜ İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu adına öğrenci Abdülhamit Şenocak bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Şenocak, "Bugün burada, sadece bir coğrafyanın değil, insanlığın vicdanının yeniden ses bulduğu bir ana şahitlik ediyoruz. Burada toplanmamızın yegâne sebebi, insanlığımızın vicdan borcunu ödemektir. İnsan, sadece acıyı hisseden değil, o acıya karşı sorumluluk alan bir varlıktır. Sessiz kalmak, zalimin zulmüne ortak olmaktır. Bizler, bu insanlık imtihanında vicdanın sesi olmak için buradayız. Ve bugün, önemli bir gelişmeye tanıklık ediyoruz. Gazze’de günlerdir süren yıkım ve acıların ardından, nihayet ateşkes ilan edildi. Bu karar, binlerce masumun hayatını kurtaracak, çocukların bir nebze olsun nefes almasına vesile olacaktır. Bu gelişme, insanlık adına umut verici bir adımdır. Bu ateşkesin sağlanmasında Türkiye’nin kararlı duruşu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adalet merkezli yaklaşımı ve tüm dünyada yükselen vicdan sesleri belirleyici olmuştur. Kanuni Sultan Süleyman’ın mektuplarındaki özgüven, sadece bir hükümdarın değil, bir medeniyetin duruşuydu. Bugün bizler de aynı ruhla; üretmeyi, geliştirmeyi ve güçlenmeyi hedeflemeliyiz. Gerçek zafer; bilimde, teknolojide, sanayide ve adalette öncü olmaktır. Netanyahu’nun domatesiyle, tohumu ve teknolojisiyle yaptığı gösteriler, bizi öfkeye değil; bilime ve üretime yönlendirmelidir. Zira gerçek güç; bağımsız olabilen, kendi teknolojisini, tarımını ve bilgisini üretebilen milletlerin elindedir. Her bir gencimizin, mühendisimizin, öğretmenimizin, bilim insanımızın hedefi, hakkı üstün tutan bir medeniyetin parçası olmaktır. Biz bu ülkeyi yeniden ilimde, sanayide, adalette ve vicdanda güçlü kıldığımızda, işte o zaman gözyaşları dinecektir. Küresel bir güç olma iddiamızı sadece ekonomiye değil, vicdanımıza da taşımalıyız" dedi. Toplu fotoğraf ile yürüyüş son buldu.
10 Ekim 2025 Cuma - 12:52
Samsun’da ekmek 15 TL oldu
Samsun’da 210 gram somun ekmeğin fiyatı 12,5 TL’den 15 TL’ye yükseldi. Yeni fiyat tarifesi yarından itibaren uygulanacak. Bir süredir yeni fiyat tarifesi beklenen ekmekte zam haberi bugün geldi. Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ile Samsun Fırıncılar Odası, ekmeğe zam yapma kararı alarak, somun ekmeğin fiyatını 15 TL olarak belirledi. "210 gram ekmeğin fiyatını 15 TL olarak belirledik" Yarın uygulanacak yeni tarifenin büyük şehirlerde ağustos ayından itibaren uygulandığına dikkat çeken Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, "Yeni tarife yarın uygulanmaya başlayacak. Çevre iller ve diğer büyük şehirlerde uzun zamandır ekmek kilo bazında 75 liradan satılıyor. Hammadde ve diğer girdilerimiz de çok arttı. Zam yapmak zorunda kaldık. 210 gram ekmeğin fiyatını 15 TL olarak belirledik. Bizde de kilosu 71,5 TL’ye gelmiş oldu. Vali beyin isteği üzerine de ekmeğimize 10 gram fazladan koyduk. Simit fiyatlarına ise şu anda zam düşünmüyoruz" dedi. Yeni tarife ile birlikte Samsun genelinde yarından itibaren 420 gram tandır ekmek 30 TL, 1680 gram Karadeniz ekmeği 120 TL, 200 gram sade pide 15 TL, 150 gram lavaş 15 TL ve 150 gram kıymalı hamuru da 25 TL’den satışa sunulacak.
10 Ekim 2025 Cuma - 12:39
"Ruh sağlığını korumak, hayatı korumaktır"
Ruh sağlığının en az beden sağlığı kadar önemli olduğunu belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Mehmet Çevik, "Ruhsal sorunlar utanılacak değil, paylaşılması ve destek alınması gereken durumlardır. Toplum olarak birbirimize kulak vermeli ve gerektiğinde profesyonel yardım almaktan çekinmemeliyiz" dedi. Liv Hospital Samsun Psikiyatri Uzmanı Dr. Mehmet Çevik, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla ruh sağlığını korumanın yolları hakkında açıklamalarda bulundu. "Modern yaşam, ruh sağlığı üzerindeki baskıyı artırıyor" Uzmanlara göre, modern yaşamın getirdiği stres, kaygı, yalnızlık ve belirsizlik duyguları, ruh sağlığını doğrudan etkiliyor. Uzm. Dr. Çevik, ruh sağlığını korumanın yalnızca bireysel bir sorumluluk değil, aynı zamanda toplumsal bir dayanışma konusu olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Ruhsal sorunlar utanılacak değil, paylaşılması ve destek alınması gereken durumlardır. Erken dönemde fark edilip desteklenen kişiler, hem kendi yaşam kalitelerini artırır hem de çevresine daha sağlıklı katkı sunar." "Sağlıklı yaşam alışkanlıkları ruhsal dengeyi destekliyor" Ruh sağlığını korumanın, bedensel sağlık kadar önem taşıdığını vurgulayan Uzm. Dr. Çevik, düzenli uyku, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve sosyal ilişkilerin ruhsal denge üzerindeki olumlu etkilerine değindi. Uzm. Dr. Çevik, "Günlük yaşamın koşuşturmacasında çoğu zaman duygusal ihtiyaçlarımızı görmezden geliyoruz. Oysa ruhsal dayanıklılık, tıpkı kas gücü gibi; ilgi, bakım ve süreklilik ister. Özellikle çocuk ve gençlerin ruhsal gelişimlerinin desteklenmesi, geleceğin sağlıklı toplumlarını oluşturmak açısından büyük önem taşır" açıklamasında bulundu. "Ruhsal farkındalık, toplumsal güçtür" Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla herkesi daha duyarlı, önyargısız ve destekleyici olmaya çağıran Uzm. Dr. Çevik, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Ruh sağlığı, yaşam kalitemizin temelidir. Her birey kendi sınırlarını, duygularını ve ihtiyaçlarını tanımalı. Yardım istemek bir zayıflık değil, iyileşme cesaretidir. Birlikte daha güçlü ve sağlıklı bir toplum inşa etmek elimizde."
10 Ekim 2025 Cuma - 12:22
Samsun’un ulaşımdaki lokomotif gücü "SAMULAŞ" 15 yaşında
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan SAMULAŞ A.Ş. 15’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyor. 10.10.2010 tarihinde saat 10.10 itibariyle faaliyet göstermeye başlayan SAMULAŞ A.Ş. kentin ulaşım alanındaki lokomotif gücü haline geldi. Kaliteli ve güvenli toplu taşıma hizmeti sunmayı ilke edinen SAMULAŞ A.Ş. son dönemde yapılan yeni çalışmalarla hizmet alanını daha da genişletti. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemizin ulaşım alanındaki en önemli gücü olan SAMULAŞ A.Ş., kentimiz için çok kıymetli hizmetler üretiyor. Gerçekleştirdiğimiz her çalışma şehrimizin hem bugününe hem de geleceğine değer katıyor" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan ve 10.10.2010 saat 10.10 itibariyle faaliyet göstermeye başlayan SAMULAŞ A.Ş. 15 yılda yaptığı çalışmalarla kentteki en güvenilir markalardan biri olmayı başardı. 15’inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan SAMULAŞ A.Ş. bugün kentin ulaşım alanında hizmet veren en önemli merkezi haline geldi. Tramvaylar ve otobüslerle kent içi toplu taşımanın omurgasını oluşturan SAMULAŞ A.Ş. son dönemde yapılan çalışmalarla hizmet alanını daha da genişletti. Yapılan yeni yatırımlarla yıllar içinde hizmet kapasitesini ve teknik donanımını artıran SAMULAŞ A.Ş. vatandaşlara kaliteli hizmet sunmaya devam ediyor. Toplu taşımada geniş hizmet ağı SAMULAŞ A.Ş. çeşitli hizmet kollarında her gün yaklaşık 200 bin kişiye hizmet veriyor. Özellikle hafif raylı sistem hattı kentte en çok tercih edilen toplu taşıma aracı olma özelliğine sahip. 35.5 kilometrelik güzergahta 29 tramvayın bulunduğu hatta, 43 istasyon yer alıyor. Ayrıca 221 otobüs ile 43 hat güzergahında her gün on binlerce kişiye, kentin dört bir noktasına ulaşım hizmeti sunuluyor. Öte yandan Samsun-Çarşamba Havalimanı ile şehir merkezi ve ilçeler arasındaki ulaşım, SAMAIR tarafından belirlenen 4 hat güzergahında 11 araçla gerçekleştiriliyor. Kentin farklı lokasyonlarında yer alan SAMULAŞ A.Ş.’ye ait otoparklarla, bu alandaki önemli bir ihtiyaç karşılanıyor. Vezirköprü ilçesindeki Şahinkaya Kanyonu mevkinde Altınkaya Baraj Gölü’nde hizmet veren arabalı feribot ile bölgede bulunan 15 mahallede yaşayanların ilçeye erişimi sağlanıyor. 12 yolcu ve 4 araç kapasiteli arabalı feribot, 24 saat esasına göre çalışıyor. Turizm alanında özel ulaşım hizmeti Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Odak Samsun’ projesi kapsamında SAMULAŞ A.Ş. tarafından 3 farklı turizm rotasına düzenlenen otobüs turlarıyla vatandaşlar kentin tarihi, doğal ve kültürel alanlarını keşfediyor. Yine SAMULAŞ A.Ş. tarafından işletilen Samsunum-1 gemisi kent merkezi İlkadım sahilinde, Samsunum-2 gemisi Ayvacık ilçesi Suat Uğurlu Baraj Gölü’nde, Samsunum-3 gemisi ise Vezirköprü ilçesindeki Şahinkaya Kanyonu’nda düzenlenen turlara katılanlar ise şehrin doğal güzelliklerinin tadını çıkarıyor. Samsun’un en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Amisos Teleferik Hattı ise, kente il dışından gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettikleri yerlerin başında geliyor. 6’şar kişilik 6 kabin bulunan, 320 metre hat uzunluğu ve 62 metre yüksekliğe sahip olan teleferik hattı Batıpark ile Amisos Tepesi arasında hizmet veriyor. "Samsun’umuz için çok kıymetli" Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemizin ulaşım alanındaki en önemli gücü olan SAMULAŞ A.Ş., kentimiz için çok kıymetli hizmetler üretiyor. Gerçekleştirdiğimiz her çalışma şehrimizin hem bugününe hem de geleceğine değer katıyor. SAMULAŞ A.Ş.’de görev yapan tüm ekibimizi başarılı çalışmaları nedeniyle bir kere daha tebrik ediyorum. Samsun’umuz her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz de her alanda attığımız yeni adımlarla kentimizin tüm ihtiyaçlarına hızla karşılık vermeye çalışıyoruz. Toplu taşıma alanında özellikle son dönemde SAMULAŞ A.Ş.’nin mevcut potansiyelini yaptığımız yeni yatırımlarla daha da artırdık. Yeni düzenlemelerle hizmet alanını genişlettik. Hizmete aldığımız yeni otobüslerimiz, imzasını attığımız yeni tramvaylarımız şehrimiz için çok önemli. Hemşehrilerimizin memnuniyetini artırmak, şehrimizi daha ileri taşımak için hizmet etmeye, üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
10 Ekim 2025 Cuma - 12:19
Anne tutumu, çocuğun geleceğini belirliyor
Samsun’un İlkadım Belediyesi ile İlkadım Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen "Ergenlik, Anne ve Çocuk İlişkisinde Hormonların Etkisi" konulu seminerde, anne tutumlarının çocukların geleceğini nasıl şekillendirdiği ele alındı. İlkadım Belediyesi Ana Hizmet Binası Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen, kadınlara özel seminerde Jinekolog-Fonksiyonel Tıp Hekimi Opr. Dr. Şeyma Yöney Bilişmek, ergenlik döneminde hormonların anne-çocuk ilişkisi üzerindeki etkilerini anlattı. Katılımcılara, ergenlik sürecinde çocukların davranış değişimlerine karşı annelerin nasıl bir yaklaşım sergilemesi gerektiğine dair önemli bilgiler verildi. "Aileye önem veriyoruz" Kadınların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmaların süreceğini belirten İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi olarak sosyal konularda vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam ediyoruz. Opr. Dr. Şeyma Yöney Bilişmek hocamızın katkılarıyla, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ergenlik döneminde yaşayabileceği durumları ve annelerin bu süreçteki tutumlarının önemini ele aldık. Kadın ve çocuk sağlığı, aile hayatı ve sosyal konularda seminer ve bilgilendirme toplantılarımız devam edecek. Çünkü İlkadım Belediyesi olarak aileye önem veriyoruz" dedi. Anne-çocuk ilişkisi ve ergenlik dönemine dair farkındalık oluşturan seminere, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Semih Okuyucu, İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Salih Kesgin, kent konseyi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder