Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Samsun
Milyonluk araç vurgunu operasyonunda 8 kişi tutuklandı
03 Nisan 2026 Cuma - 21:30:08
Samsun merkezli 13 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda araçların şasi bilgilerini değiştirerek yaklaşık 50 milyon TL’lik vurgun yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 13 kişiden 8’i tutuklanırken, 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekiplerince oto "change" suçlarına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Kazalı, yanmış ya da ağır hasarlı araçların şasilerini, yurt dışından kaçak yollarla getirilen veya yurt içinden çalınan araçlara monte ederek trafiğe süren ve bu yöntemle vatandaşları dolandıran organize suç örgütünün faaliyetleri deşifre edildi. Şüphelilerin araçların kimlik bilgilerini değiştirerek adeta "yeni bir araç" gibi piyasaya sürdükleri belirlendi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’nce daha önce tırlara yönelik düzenlenen "Satır" operasyonunun ardından bu kez otomobillere yönelik "Satır 2" operasyonu hayata geçirildi. 31 Mart günü saat 06.00’da başlayan operasyon kapsamında Samsun, Ankara, Antalya, Aksaray, Batman, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kocaeli, Konya, Malatya, Şanlıurfa illerinde bulunan toplam 30 şüpheli eş zamanlı operasyonla yakalandı. Yapılan incelemelerde şüphelilerin yurt dışından yasa dışı yollarla araç ve parçaları temin ettikleri, yurt içinden araç çaldıkları, bu araçlara usulsüz şasi monte ederek sahte plakalarla trafiğe çıkardıkları ve satış yoluyla vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi. Yürütülen çalışmalar neticesinde suç örgütünün 50 milyon TL’lik vurgun yaptığı belirlenirken, operasyon kapsamında 14 otomobile el konuldu. Şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda yurt dışından kaçak yollarla getirilen ve change işlemine hazır 3 araç, change işlemi gerçekleştirilmiş satışa hazır 2 araç, haciz yakalamalı 1 araç, yurt dışından kaçak yollarla getirilen 3 motor bloğu, change işleminde kullanılan kimyasallar, numaratör, şasi numaraları ve tip etiketleri, çok sayıda ruhsat belgesi, sahte plakalar ile dijital materyaller ele geçirildi. Gözaltına alınan 30 kişiden 17’si ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakılırken, sorguları tamamlanan 13 şüpheli ise bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 8 kişi tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, 5 kişi ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
03 Nisan 2026 Cuma - 18:08
Samsun’da Kore Gazisi son yolculuğuna uğurlandı
Samsun’un Asarcık ilçesinde hayatını kaybeden 95 yaşındaki Kore Gazisi Bayram Oflaz, düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Yedi çocuk babası Bayram Oflaz için Asarcık ilçesi İmamlı Mahallesi Taş Kesiği Sokak Camii’nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından Oflaz’ın naaşı askeri tören eşliğinde toprağa verildi. Cenaze törenine Oflaz ailesi ve yakınlarının yanı sıra Asarcık Kaymakamı Ahmet Tayyip Korkmaz, Samsun Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Önder Özcan, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Necmettin Aygün, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Cengiz Çalık, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Ağaoğlu, İlçe Emniyet Amiri Turgay Başaran, İlçe Müftüsü Erdal Avcı ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, EMŞAV üyesi Gazi Polis Memuru Hasan Yıldız, askeri personel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Duygusal anların yaşandığı törende, Kore Gazisi Bayram Oflaz dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
03 Nisan 2026 Cuma - 18:01
Kırsal kalkınma yatırımlarına yüzde 70’e varan hibe desteği
Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, kırsal kalkınma yatırımlarında hibe oranı yüzde 70’e kadar çıkarken, proje üst limiti 30 milyon TL olarak belirlendi. Kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla hazırlanan "Kırsal Kalkınma Yatırım Programı Çerçevesinde Yapılacak Desteklemeler Hakkında Tebliğ 3 Nisan 2026 tarihli ve 33213 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen program kapsamında yatırımcılara önemli oranlarda hibe desteği sağlanacak. Başvuru zamanı ve şartlarının ise Bakanlık Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanacak Uygulama Rehberi ile netleşeceği bildirildi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, destek oranlarına dikkat çekerek, birinci derece tarımsal amaçlı örgütler, eğitimli gençler ve organize tarım bölgelerinde yapılacak yatırımlara yüzde 70 oranında hibe verileceğini belirtti. Genç ve kadın girişimciler ile yatırım yerinin köy, belde ve kırsal alan olduğu projelerde ise bu oranın yüzde 60 olacağını ifade etti. Program bütçesinin dağılımına da değinen Yılmaz, toplam bütçenin en az yüzde 20’sinin kadın ve genç girişimcilere, yüzde 30’unun ise aile işletmelerine ayrılacağını söyledi. Hibe desteklerinde alt ve üst limitler de belirlendi. Buna göre hibeye esas proje tutarının alt limiti 100 bin TL olurken, aile işletmelerine yönelik projelerde üst limit 8 milyon TL olarak açıklandı. Tebliğ kapsamında diğer yatırımlar için ise hibeye esas proje üst limiti 30 milyon TL’ye kadar çıkabilecek. Yılmaz açıklamasında, "Her zamanki gibi bakanlık olarak üreticilerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Tebliğin ilimiz tarımına, yatırımcılarına ve üreticilerine hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Programdan yararlanmak isteyen yatırımcıların, Uygulama Rehberi’nin yayımlanmasının ardından İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü’ne başvurabilecekleri belirtildi.
03 Nisan 2026 Cuma - 16:52
Uyuşturucu ticaretinden tutuklandı
Samsun’da narkotik ekiplerince uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan bir kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, uyuşturucu madde ticareti yaptığı öne sürülen S.Y. düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
25 Eylül 2025 Perşembe - 19:39
Samsun’da off-road heyecanı
Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın 4. ayağı Samsun’da başlıyor. Lansmanı yapılan şampiyonada 6’sı kadın olmak üzere toplam 46 sporcu Samsun halkına 3 gün boyunca adrenalin ve heyecan dolu anlar yaşatacak. Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 26-28 Eylül 2025 tarihleri arasında düzenlenecek off-road şampiyonasının tanıtım lansmanı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Vezirköprü Kaymakamlığı ve Vezirköprü Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenecek organizasyon, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) koordinesinde gerçekleştirilecek. Tanıtım toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, "Hepimizin bildiği üzere, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir dünya şehri olan ve sağlık, kültür, tarih, gastronomi, deniz, doğa, spor ve kongre turizmi gibi birçok farklı alanda eşsiz bir konumda bulunan Samsun’umuz, sadece ülkemize değil, dünya turizmine de büyük katkılar sunmakta; devlet ve özel sektör yatırımlarıyla güçlü bir turizm markası olma hedefi yolunda da emin adımlarla ilerlemektedir. Yeşille mavinin muhteşem bir uyumla buluştuğu harika doğası, tarihi, kültürü ve coğrafi konumunun sunduğu avantajlarla her bakımdan özel bir statüde bulunan Samsun’umuzda; gastronomiden turizm tesislerine, ulaşımdan konaklama ve personel kalitesine kadar turizm konusunda bugüne kadar atılan ve bundan sonra atılacak her adımla, turist sayımızı ve turizm gelirlerimizi her geçen yıl daha üst seviyelere çıkarma hedefiyle tüm paydaşlarımızla birlikte kararlı çalışmalar yürütülmektedir. 26-28 Eylül tarihleri arasında, 6’sı kadın olmak üzere toplam 46 sporcunun katılımıyla 3 gün boyunca adrenalin ve heyecan dolu anlar yaşatacak olan Türkiye Off-Road Şampiyonası 4. Ayak Vezirköprü Yarışı’nı da bu anlamda oldukça önemli bir organizasyon olarak değerlendiriyor; şehrimizin tanıtımına ve spor turizmine önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Sporcularımız, bu yıl da Vezirköprü’nün zorlu parkurlarında yeteneklerini sergileyerek yarışlar boyunca ortaya koyacakları kıyasıya rekabetle bir taraftan izleyicilerimize unutulmaz anlar yaşatırken, diğer taraftan Vezirköprü’nün muhteşem doğasının eşsiz güzelliklerinin tanıtımına da katkı sağlayacaklardır inşallah" dedi. Tüm tedbirler alındı Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya ise, "Geçen sene kazasız belasız bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu sene yine aynı güzellikte kazasız, belasız ve güzel bir organizasyon gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İlçemizde güvenlik açısından tüm tedbirleri almaktayız. Geçen sene sorunlar yaşamadık. Bu senede inşallah yaşamayacağız" diye konuştu. Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cihan Güller de, "Bu organizasyonun Samsun’un Vezirköprü’nün tanıtımında, turizm potansiyelinin artırılmasında ve gençlerimizin spora yönelmesinde önemli rol oynayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu. TOSFED Sportif Kurul Üyesi Metin Yılmaz, "Ulusal bir yarış kategorisinde olduğu için bu yarış 6 ayaktan oluşuyor. Birinci ayak olarak Kahramanmaraş, ikinci ayak olarak Ankara, üçüncü ayak Giresun, dördüncü ayak ise Samsun Vezirköprü ev sahipliği yapıyor. Akabinde Denizli ve Sakarya illerinde son bulacak" ifadelerini kullandı. Sporcular Eren Alver ve Hilal Olgun ise vatandaşları organizasyonu izlemeye davet ettiler. Üç Gün Sürecek Off-Road Maratonu Vezirköprü’de gerçekleşecek yarışların takvimi şöyle: Start Seremonisi: 26 Eylül 2025 Cuma günü saat 17.30’da Çamlık Parkı’nda Orman Etabı: 27 Eylül 2025 Cumartesi günü saat 10.20’de Vezirsuyu Tabiat Parkı’nda Seyirci Özel Etabı: 28 Eylül 2025 Pazar günü saat 10.40’ta İncesu Mevkii’nde yapılacak.
25 Eylül 2025 Perşembe - 18:40
Samsun’da kontrolden çıkan otomobil, park halindeki araçlara çarptı: 1 yaralı
Samsun’un Terme ilçesinde kontrolden çıkan otomobil, park halindeki 2 araca ve market duvarına çarptı. Kazada sürücü yaralandı. Kaza, Fenk Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsünün kontrolünden çıkan 52 AGG 818 plakalı otomobil, ilk olarak cadde üzerinde park halindeki 2 araca çarptı, sonrasında ise market duvarına çarparak durabildi. Kazada araç sürücüsü hafif yaralanırken, kaldırımdan yaya geçmemesi olması muhtemele büyük bir kazanın önüne geçti. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
25 Eylül 2025 Perşembe - 18:23
Atakum’da aranan şahıs jandarma tarafından yakalandı
Samsun’da hakkında 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bakırköy Asliye Ceza İlamat Masası tarafından hakkında 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu için yakalama kararı çıkartılan H.S.’nin (37) Atakum ilçesi Küçükkolpınar Mahallesi’nde olduğunu tespit etti. Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı sivil ekipleri tarafından yapılan operasyonla H.S. yakalanarak gözaltına alındı.
25 Eylül 2025 Perşembe - 17:24
Samsun itfaiyesinin 100 yıllık gururu
Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası kapsamında Samsun itfaiyesini ziyaret ederek itfaiyeciler ve minik itfaiyecilerle bir araya geldi. Vali Tavlı, ziyarette yaptığı açıklamada, "Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinde görevli itfaiyecilerimiz başta olmak üzere yangın, sel, deprem ve tüm acil durumlarda halkımızın can ve mal güvenliği için hayatlarını tehlikeye atma pahasına görev yapan tüm itfaiyecilerimizin İtfaiye Haftası’nı ve Samsun itfaiyesinin 100. yılını kutluyoruz" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ise İtfaiye Haftası’nda minik kahramanlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Miniklerimiz kararlı; büyüdüklerinde kahraman itfaiyecilerimiz gibi fedakar, cesaretli ve özverili bir şekilde şehrimiz ve insanımız için hizmet etmek istiyorlar. Cesaretleri ve özverileriyle güvenliğimizin teminatı olan tüm itfaiye personelimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Ziyaret, itfaiye personeli ve minik katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
25 Eylül 2025 Perşembe - 17:06
Fındık bahçesindeki bidonlardan uyuşturucu çıktı
Samsun’un Terme ilçesinde jandarma ekiplerince fındık bahçesindeki çuvalın içindeki bidonlarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, Samsun İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat, Narkotik Şube ve Terme İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, S.A.(27), E.E.(29), Ş.I.(65) ve A.I.(28) isimli şahısların uyuşturucu madde bulundurdukları bilgisine ulaştı. Şüphelilerin ikametlerinde ve fındık bahçesinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda ikametlerde ve fındık bahçesinde saklanmış çuval içindeki bidonlarda 10 kilo 540 gram kubar esrar, 3 gram bonzai, sıvılaştırılmış bonzai (AME) maddesi enjekte edilmiş mendil, 2 kök kenevir bitkisi ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Olayla ilgili Ş.I. isimli şahıs gözaltına alınırken soruşturma devam ediyor.
25 Eylül 2025 Perşembe - 17:06
Samsun Uluslararası Open Wta Tenis Turnuvası başlıyor
Samsun Uluslararası Open WTA Tenis Turnuvası, 28 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında Samsun Golf Kulübü’nde gerçekleştirilecek. Samsun Büyükşehir Belediyesi katkıları ile Green Golf & Tenis Kulübü iş birliğinde Samsun’da Samsun Uluslararası Open WTA Tenis Turnuvası düzenleniyor. 28 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında Samsun Golf Kulübü’nde gerçekleştirilecek bu uluslararası organizasyonda 26 farklı ülkeden gelen kadın sporcular korta çıkacak. WTA (Kadınlar Tenis Birliği) takvimi kapsamında düzenlenen turnuva, profesyonel kadın tenisçilerin kıyasıya mücadelesine sahne olacak. Tekler ve çiftler kategorilerinde oynanacak karşılaşmalar, tenisseverlere heyecan dolu anlar yaşatacak. 28 Eylül’de eleme turlarıyla başlayacak olan turnuva, 5 Ekim’e kadar sürecek. Turnuvanın yarı final ve final aşamaları ücretli olarak düzenlenirken diğer tüm etaplara vatandaşlar ücretsiz olarak katılabilecek. Ücretli etaplardan elde edilecek gelir anlamlı bir destek olarak Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacak.
25 Eylül 2025 Perşembe - 17:01
Çarşamba’da lise öğrencilerine bağımlılıkla mücadele semineri
Samsun’un Çarşamba ilçesinde lise öğrencilerine yönelik bağımlılıkla mücadele semineri düzenlendi. Çarşamba İlçe Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde Yeşilay ve Siberay iş birliğiyle gerçekleştirilen seminerde gençlere bağımlılığın zararları anlatıldı. Program, Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi, Bulutoğlu Anadolu Lisesi, Yeşilırmak Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çarşamba Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla yapıldı. Seminere Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam’ın yanı sıra ilçe protokolü de iştirak etti. Seminerde konuşan İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Muhammet Faruk Akyüz, bağımlılığın bireyin yaşamına olumsuz etkilerine değinerek, "Bağımlılık; birey ile nesne arasında kurulan ve süreklilik gösteren bir ilişkidir. Başlangıçta isteğe bağlı gibi görünse de zamanla bireyin özerkliğini ortadan kaldırır ve yeni sorunların ortaya çıkmasına yol açar. Bizler de geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bu tür tehlikelerden korumak amacıyla farkındalık çalışmaları yürütüyoruz" dedi. Programda Yeşilay uzmanları da teknoloji ve oyun bağımlılığı konularında öğrencilere rehberlik ederek, sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmanın önemine dikkat çekti.
25 Eylül 2025 Perşembe - 16:28
Çarşamba’da tarımda koruma ve mücadele çalışmaları
Samsun’un Çarşamba ilçesinde tarım ve hayvancılık alanında yürütülen koruma ve mücadele çalışmaları, üreticiler ve öğrenciler için farkındalık oluşturacak şekilde devam ediyor. Aşılama çalışması Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Soğucak Mahallesi’nde büyükbaş hayvanlara şap ve brucella aşısı uygulayarak hastalıklara karşı önlem aldı. 2025 yılı sonbahar şap aşılaması programı kapsamında yapılan aşılarda, hayvan sağlığının korunması ve zoonoz hastalıkların önlenmesi hedeflendi. Yetkililer, ilçe genelinde aşılama çalışmalarının planlı bir şekilde sürdüğünü belirterek üreticilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Kokarca ile mücadele Ayrıca müdürlük, "Kahverengi Kokarca Topluyoruz, Samuray Arıcığı Üretiyoruz" sloganıyla başlattığı proje kapsamında bilgilendirme toplantılarını sürdürdü. Ömerli, Alibeyli ve Kürtün İlkokullarında gerçekleştirilen toplantılarda öğrencilere kahverengi kokarcaya karşı biyolojik mücadele yöntemleri anlatıldı. Proje kapsamında zararlının doğal düşmanı olan Samuray Arıcığı üretilip doğaya salınarak popülasyonun kontrol altına alınması hedefleniyor. Müdürlük yetkilileri, toplumsal farkındalığın bu mücadelede kritik öneme sahip olduğuna dikkat çekti. "Cezbet-öldür" yöntemi Tarım zararlılarına karşı yürütülen diğer bir çalışmada ise feromon tuzaklarıyla "cezbet-öldür" yöntemi uygulandı. Şeyhgüven, Yamanlı, Arımköseli ve Kuşçulu Mahallelerinde dağıtılan feromonlar sayesinde zararlı popülasyonu düzenli olarak takip edilerek yayılımın önüne geçilmesi planlanıyor. Yetkililer, biyoteknik mücadele yöntemlerinin çevre dostu olduğunu vurgulayarak üreticilerin bu konuda duyarlı olmalarını istedi. Çalışmalara katılan üreticiler ve öğrenciler, hem hayvan sağlığını hem de tarım alanlarını korumaya yönelik yapılan bu uygulamalardan memnuniyet duyduklarını belirtti.
25 Eylül 2025 Perşembe - 16:22
Ayvacık Kaymakamlığı’ndan "baraj" uyarısı
Samsun’un Ayvacık Kaymakamlığı tarafından baraj gölü sularının çekilmesi ile ilgili bir duyuru hazırlanarak vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. Kaymakamlığın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kıymetli vatandaşlarımız baraj gölü sularının çekilmesi ile vatandaşlarımızın balık tutmak, gezinmek vb. maksadıyla ırmak havzası sahasına girmesi, balçığa saplanma, boğulma ve su canlılarının çürümesi sebebiyle halk sağlığı açısından tehlike arz etmektedir. Olumsuz bir durumla karşılaşmamak adına her ne sebep ile olursa olsun ırmak havzası sahasına inilmemesi önemle rica olunur" denildi.
25 Eylül 2025 Perşembe - 15:56
Sürdürülebilir Turizm Paneli: "Kolay, Uzungöl gibi olmamalı"
Samsun’da düzenlenen "Sürdürülebilir Turizm Paneli"nde konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş, Bafra’daki Kolay bölgesine dikkat çekerek, "Diyorum ki burası Uzungöl gibi olmamalı. Orada yaşananlar Samsun’da yaşanmamalı" dedi. Dünya Turizm Günü etkinlikleri kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Samsun Üniversitesi (SAMÜ) iş birliğiyle düzenlenen "Sürdürülebilir Turizm Paneli" şehrin turizm potansiyelini ve geleceğe yönelik yol haritasını masaya yatırdı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş kontrolsüz yapılaşmanın turizme zarar verebileceğine dikkat çekerek, "Ben bu şehirde yapılan çalışmaları erken bir adım olarak görüyorum. Çevremizde Kolay gibi muhteşem bir yer var. Uzungöl gibi olmasın diyoruz; oradaki kötü tecrübeler Samsun’da yaşanmamalı" ifadelerini kullandı. "Samsun kış ve deniz turizmini aynı anda sunan iki ilden biri" OMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, Samsun’un sahip olduğu potansiyeli rakamlarla ortaya koydu. Bulut, "Arabayla 2 saatlik bir mesafe içerisinde baktığınız zaman bir taraftan kış turizmini, bir taraftan da deniz turizmi görebileceğiniz Türkiye’de 2 tane il var. Birisi Antalya bir tanesi de Samsun" diye konuştu. "Hangi medeniyet okusa olsun bugün bizim geçmişimizdir" Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, konuşmasında şehrin tarihi ve Milli Mücadele’deki önemine vurgu yaptı. Samsun’un değerlerinin korunması ve yaşatılması gerektiğini belirten Çamaş, "Samsun’u anlatırken Samsun’u içselleştirmek, yaşamak ve yaşatmak lazım. Kent Müzesi’nin girişinde şöyle bir yazı var. Ben Samsun’um. Samsun benim. Tarihimde binlerce yıllık medeniyeti saklarım. Roma’yı da yaşadım Bizans’ı da. Selçuklu’yu da yaşadım, Osmanlı’yı da. Ama Cumhuriyet’e giden yolda, kurtuluşa giden yolda ilk adımın atıldığı kentim ben, Atatürk’ün şehriyim… İşte ben Samsun’u böyle özetliyorum. Yerin altında veya üstünde hangi medeniyete sahip olursa olsun, hangi medeniyete ait olursa olsun, bugün bizimdir, bizim geçmişimizdir, bizim kültürümüzdür" şeklinde konuştu. Türkiye’den dünyaya örnek program Panelde sunum yapan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Sürdürülebilirlik ve Rekabetçilik Grup Müdürü Vildan Şenteke, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın öncülüğünde hayata geçirilen Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı, dünyada ilk defa ulusal ölçekte ve yasal bir çerçeveyle uygulamaya konulmuş bir programdır" ifadelerini kullandı. Şenteke, programın amacının doğal ve kültürel zenginlikleri korurken yerel ekonomiyi desteklemek ve ziyaretçilere daha kaliteli ve çevreye duyarlı bir deneyim sunmak olduğunu belirtti. Panel, açılış konuşmalarının ardından üniversitelerden öğretim görevlilerinin sunumları ile devam etti. Sürdürülebilir kırsal turizm, kırsal girişimcilik, Büyükşehir Belediyesi’nin atık yönetimi ve yenilenebilir enerji uygulamaları, sürdürülebilir gastronomi turizmi, sürdürülebilir gastronomide slow food hareketi, sürdürülebilirlik ve gastronomi kimliği, coğrafi işaretli ürünler ve markalaşma, Samsun mutfağının mimarisi, sürdürülebilir eğitim, sürdürülebilir turizm eğitimi, kamusal turizm eğitimi çalışmaları gibi başlıklarda alanında uzman isimlerin katılımı ile gerçekleşen panelde turizme dair önemli çıktılar oluşturuldu.
25 Eylül 2025 Perşembe - 15:43
Samsun’da yarım asırlık bisikletçi
Samsun’un İlkadım ilçesinde bedensel engelli olarak 48 yıldır bisiklet satışı yapan esnaf, genç yaşta başladığı mesleğini şükürle sürdürdüğünü söyledi. Esnaf, gelirlerinin giderlerini karşıladığını ifade ederek, "Gelirimiz giderimizi karşılıyorsa bizden mutlusu yok" dedi. Mesleğinde uzun yıllar boyunca sektördeki zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalıştığını belirten bedensel engelli esnaf Erdal Şentürk, yaz aylarında işlerinin hareketlendiğini, özellikle karne dönemlerinde velilerin çocuklarına bisiklet almak için dükkânına geldiğini söyledi. İşlerinin seyrine değinen Şentürk, "Çok şükür işlerimiz iyi gidiyor, kendi yağımızda kavruluyoruz. Yüksekte gözümüz yok. Sezon başında durgunluk olur mu diye endişelendik ama sıkıntısız atlattık" diye konuştu. Kış aylarına göre yaz döneminde işlerin daha hareketli olduğunu vurgulayan Şentürk, "Karne haftalarında işlerimiz biraz daha canlanıyor. Fiyatlar yüksek gelse de biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Bisiklet fiyatlarına dair bilgiler veren Şentürk, şöyle devam etti: "Çocuk bisikletleri 3 bin 500 liradan başlıyor. Daha kaliteli modeller 4 bin 500 liradan itibaren satılıyor. Yetişkin bisikletleri ise 10 bin liradan başlıyor, markasına ve kalitesine göre değişiyor. İmkânı olmayana taksit yapmaya çalışıyoruz. Vatandaş bisiklet alırken vites, kol, ayna takımları ve gövdeye dikkat etmeli, özellikle alüminyum olmasına özen göstermeli." Sektördeki dalgalanmalara rağmen umutlu olduklarını söyleyen Şentürk, "Beklentimiz işlerin daha iyi olması" ifadelerini kullandı.
25 Eylül 2025 Perşembe - 15:39
Başkan Kurnaz: "Birlik ve beraberlik içinde güçlü bir aile ortamı oluşturuyoruz"
Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Hep birlikte İlkadım’ı daha yaşanabilir, daha huzurlu ve daha güçlü bir ilçe haline getireceğiz. Birlik ve beraberlik içinde güçlü bir aile ortamı oluşturuyoruz" dedi. Her hafta farklı bir belediye birimini ziyaret eden İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, hem yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alıyor hem de personelle bir araya geliyor. Başkan İhsan Kurnaz, bu ziyaretlerle kurum içi birlik ve beraberliği artırmayı ve çalışma ortamında aile bağlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ziyaretler sırasında personelin görüş ve taleplerini de dinleyen Başkan İhsan Kurnaz, belediyenin hizmet anlayışında sadece vatandaşa dokunmanın değil, çalışanlarla güçlü bir bağ kurmanın da önemli olduğuna dikkat çekti. "Her bir çalışanımız bu ailenin değerli bir parçasıdır" Başkan İhsan Kurnaz yaptığı açıklamada, "İlkadım Belediyesi olarak büyük bir aileyiz. Her bir çalışanımız bu kurumun ayrılmaz ve çok değerli bir parçasıdır. Sizlerin emeği, gayreti ve özverisi olmadan vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetlerin başarıya ulaşması mümkün değildir. Belediyemizin bugün geldiği noktada her bir personelimizin alın teri ve katkısı vardır. Bu nedenle sadece bir belediye başkanı olarak değil, aynı zamanda bu ailenin bir bireyi olarak her zaman yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. Hedefimiz, İlkadım’da yaşayan her vatandaşımıza en iyi hizmeti ulaştırmak. Bunu da ancak birbirine güvenen, dayanışma içinde çalışan bir ekip ruhuyla başarabiliriz. Kapımız her zaman sizlere açıktır. Görüşleriniz, önerileriniz ve eleştirileriniz bizim yol haritamızdır. Hep birlikte İlkadım’ı daha yaşanabilir, daha huzurlu ve daha güçlü bir ilçe haline getireceğiz" diye konuştu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder