Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Samsun
Uyuşturucu ticaretine 1 tutuklama, 3 adli kontrol
10 Nisan 2026 Cuma - 17:23:45
Samsun’da uyuşturucu ticareti suçundan gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 4 kişiden 1’i tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla M.Y., İ.İ., M.Y. ve E.S. yakalanarak gözaltına alındı. 4 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden M.Y. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
10 Nisan 2026 Cuma - 17:08
OMÜ’de Filistin’e destek programı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrenci toplulukları tarafından, Filistin’de yaşanan insani krize dikkat çekmek amacıyla "Dünya Siyonizmden Kurtulacak" başlıklı program gerçekleştirildi. OMÜ Kampüs Camii’nde düzenlenen etkinlikte, Gazze’de yaşanan gelişmelere ilişkin farkındalık çağrısı yapıldı. Program kapsamında yapılan konuşmalarda, Filistin topraklarında yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekilerek uluslararası kamuoyunun daha güçlü bir dayanışma sergilemesi gerektiği vurgulandı. Katılımcılara, Gazze’de sivillerin maruz kaldığı abluka, temel insani ihtiyaçlara erişimde yaşanan zorluklar ve bölgedeki güncel gelişmeler hakkında bilgi verildi. Etkinlikte ayrıca uluslararası insani yardım girişimlerine değinilerek, Gazze’ye destek amacıyla planlanan "Avrasya Sumud Filosu" hakkında bilgilendirme yapıldı. Filonun, farklı ülkelerden katılımcılarla insani yardım koridoru oluşturmayı ve bölgeye temel ihtiyaç malzemeleri ulaştırmayı hedeflediği ifade edildi. Programda ayrıca, İsrail Parlamentosu’nun Filistinli tutukluları hedef alan ve İsrail vatandaşları için farklı bir ceza rejimi öngören idam düzenlemesine dikkat çekilerek, bu kararın uluslararası hukuka ve evrensel hukuk ilkelerine aykırı olduğu vurgulandı. Programın sonunda Filistin’de hayatını kaybedenler için dua edilirken, Gazze’de yaşanan mağduriyetlerin son bulması temennisi dile getirildi. Yoğun katılımın olduğu etkinlik, Filistin halkıyla dayanışma mesajlarının paylaşılmasıyla sona erdi.
10 Nisan 2026 Cuma - 17:04
Atakum’dan gençlerin kariyer planlarına destek
Samsun Atakum Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Orta Karadeniz Fuarı’nda(OKAF’26) yer alarak gençlerin kariyer planlarına katkı sundu. Atakum Belediyesi standında; Karadeniz’in ilk tohum bankası Ata Tohum Merkezinde üretilen lavanta fideleri, sebzelik ata tohumları, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Standı, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız’la gezen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Samsun Valisi Orhan Tavlı ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, belediyenin çalışmaları ve hayata geçireceği projeler hakkında bilgi aldı. "Büyük gurur duyduk" Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, OKAF’ta belediyenin hizmetlerine gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti belirterek, "Atakum Belediyesi olarak gençlerimize hayalindeki iş kapılarını açan, iş verenlere iş gücü sağlayan istihdam merkezimiz aracılığıyla çok sayıda ailenin yaşamına dokunduk. Daha fazla gence kariyer fırsatı sunmak, daha fazla iş gücünü üretime katmak ve yaşadığımız zorlu ekonomik şartlarda daha fazla aileye destek olmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. İstihdam olanağı sağlamak amacıyla merkezlerimizde öğrencilerimize, gençlerimize mesleki yeterlilik kazandıracak çeşitli kurslar, son teknoloji eğitimler düzenliyor ve onların üretime katılmalarını sağlıyoruz. Tüm birimlerimizle, canla başla üretim odaklı çalışıyoruz. OKAF gibi son derece önemli organizasyonda, halkımıza sunduğumuz değerli hizmetleri paylaşmaktan ve gençlerimize kariyer planlamalarında destek olmaktan büyük gurur duyduk" dedi. "Bin 500 öğrencimizi kayıt altına aldık" Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız da "Orta Karadeniz Kariyer Fuarı’na, yaklaşık 20 bine yakın öğrencimiz katıldı. Bu öğrenciler, kariyer anlamında başarılı olmuş insanların seminerlerini dinledi. İş arama ve iş bulma noktasında, katılan firmalarla görüşme sağladılar. Staj ve iş başvuruları yaptılar. Biz de Atakum Belediyesi olarak ATİM, Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz ve Ata Tohum Merkezi ile kariyer fuarına katıldık. Yaklaşık bin 500 öğrencimizi kayıt altına aldık. Ata tohumu, sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi ve hizmetlerimizi anlattık. Müthiş bir karşılık bulduk. Aynı zamanda da iş başvuruları noktasında, iş ve işçi bulma kurumunun bir alt bölümü, merkezi olarak hareket ederek bazı başvuruları aldık. Değerlendireceğiz ve gençlerimize yardımcı olacağız. Bizim düşüncemiz ve mottomuz ‘Gençliği olmayan bir milletin, geleceği olmaz.’dır. Bu noktada Atakum Belediyesi olarak gençlere hizmet etmek, danışmanlık yapmak ve kariyerlerinde yükselmeleri noktasında elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.
10 Nisan 2026 Cuma - 17:01
Eniştesini silahla yaralayan şahıs tutuklandı
Samsun’da ailevi sorunlar nedeniyle çıktığı öne sürülen tartışmada eniştesini tabancayla bacağından yaralayan kayınbirader, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Samsun’un İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi’nde meydana gelen olayda, İrfan A. ile eniştesi Emre D. arasında ailevi nedenlerle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen gerginlikte İrfan A., tabancayla ateş ederek eniştesi Emre D.’yi bacağından yaraladı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralı Emre D.’yi Samsun Şehir Hastanesine kaldırdı. Yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Olayın ardından polis ekiplerince kısa sürede yakalanan şüpheli İrfan A., gözaltına alındı. İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği’ndeki işlemleri tamamlanan şüpheli, bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren İrfan A., tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
09 Eylül 2025 Salı - 13:01
Dünyanın en iyi turtası ’Çarşamba pidesi’
Tadı, dünyadaki lezzet otoriteleri tarafından da tescillenen Samsun’un coğrafi işaretli yiyeceklerinden ’Çarşamba pidesi’, ’dünyanın en iyi turtası’ seçildi. ’Dünyanın En İyi Yemekleri Listesi’nde ’En İyi Turtalar’ kategorisinde ilk 2 sırayı Samsun’a ait lezzetler paylaştı. Gastronomi dünyasının önemli kaynaklarından biri olan Taste Atlas’ın en iyi turtalar listesinde ilk sırayı Çarşamba pidesi, ikinci sırayı ise Samsun pidesi aldı. Dünyanın En İyi Yemekleri Listesi’nde ’Top 100 Pies in the World’ (Dünyanın en iyi 100 turtası) listesinde ilk 2 sırayı paylaşan Çarşamba ve Samsun pidelerini sırasıyla Gürcistan’ın haçapurisi, Lüblan’ın sfihası, Gürcistan’ın ajaruli khachapurisi, Bosna-Hersek’in kljukusası, Gürcistan’ın guruli khachapurisi, Hollanda’nın appeltaartı, Fas’ın pastillası ve Şili’nin pastel de choclosu takip etti. "Çarşamba pidesi her damak tadına uygun bir lezzet" Yıllardır Çarşamba pidesi yapan pide ustası Muhammet Terzi, "Pide ustası olarak baba mesleğini devam ettiriyorum. 29 yıldır Çarşamba pidesi yapıyorum. Samsun pidesi deyince akla Bafra, Terme ve Çarşamba pidesi geliyor. Bafra pidesi; sert, çıtır ve uzun. Terme pidesi; geniş, yağlı, yumuşak diye adlandırılıyor. Çarşamba pidesi ise bu iki pidenin ortasında hafif, çıtır, yumuşak herkesin damak tadına hitap eden bir pidedir. Çarşamba pidesinin içi kavrulmuş kıyma ve soğandan hazırlanır. İçinde az maydanoz ve karabiber ile harmanlayıp odun ateşinde pişiriyoruz. Pişme süresi yaklaşık 15 dakika. Çarşamba pidesinin hamuru da çeşitli aşamalardan oluşuyor. Hamur yaklaşık 6 saatlik bir süreçten geçiyor. İlk 2 saat kazanda yoğruluyor, 2 saat dolapta mayalanıyor, son 2 saatte de oda sıcaklığında bekletiyoruz. Kulak memesi kıvamına yani elle açılacak dereceye geldiğinde de pideye şeklini veriyoruz. Çarşamba pidesi yumuşak ve sert pide sevmeyip kıvamında pide sevenlere hitap ediyor. Hafif çıtır ve yumuşak olması iki tarafın da isteğini karşılıyor. Çarşamba pidesi; malzemesi, pişim aşaması, hamuru ve lezzeti ile herkes tarafından beğenilerek tüketiliyor. Bence Samsun pidesi denilince akla ilk Çarşamba pidesi gelmeli. Belli bir kesim çok gevrek pide ya da yumuşak sevebilir ama kimse ’Çarşamba pidesini sevmiyorum’ diyemez. Çünkü Çarşamba pidesi her kesimin damak zevkine hitap eder" dedi. Samsun’da her ailede pide yaptırma kültürü olduğuna dikkat çeken Dursun Kahraman ise, "Samsun’da geleneksel olarak pide yaptırma kültürü var. Evlerde hazırlanan pide içi Çarşamba, Terme ve Bafra’da hemen hemen aynı. Bafra soğanı diri, Çarşamba ve Terme ise ölleyerek koyar. Tereyağı ile kavuran da sade kavuran da var. Dana kıymadan iç harcı hazırlanır. İyi bir pide ustası bu harçtan güzel bir Samsun pidesi çıkartır. Samsun’da aileler hafta sonları evlerde toplandığında pide içi hazırlar sabahın erken saatlerinde fırınlara gideriz. Herkes istediği pideyi tarif eder ve yaptırır. Bu yıllardan beri bir gelenektir. Çarşamba pidesi dünyanın en iyi seçilmeyi hak ediyor. Türkiye’de Samsun pidesi isim yapmıştır. Bunun ortasında da Çarşamba pidesi yer alır. Çarşamba pidesi çıtır, tereyağlı ve lezzetli bir pidedir" diye konuştu. Namı önce Samsun’da coğrafi işaret tesciliyle, sonra da ülke sınırlarını aşan Çarşamba pidesi birçok uluslararası gurme tarafından dünyanın en iyi ekmeği ve turtası olarak gösterilirken, en iyi yiyecekler listesinde de ilk sıralarda yer almaya devam ediyor.
09 Eylül 2025 Salı - 12:55
Samsun’da 8 ayda 1 milyonu aşkın yolcu havayolunu tercih etti
Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda yılın ilk 8 ayında (ocak-ağustos) yolcu trafiği 1 milyon 43 bin 128 kişi oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Samsun-Çarşamba Havalimanı’nın 2025 yılı ağustos ayına ait havayolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda ağustos ayında, iç hat yolcu trafiği 140 bin 253, dış hat yolcu trafiği 26 bin 936 oldu. Böylece ağustosta toplam 167 bin 189 yolcuya hizmet verildi. Ağustos ayında Samsun-Çarşamba Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda bin 588, dış hatlarda 206 olmak üzere toplamda bin 794’e ulaştı. Yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise ağustos ayında toplamda bin 837 ton oldu. 8 ayda 1 milyonu aşkın yolcu havayolunu tercih etti Öte yandan 8 aylık (ocak-ağustos) dönemde ise Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda yolcu trafiği 1 milyon 43 bin 128, uçak trafiği 11 bin 283, yük trafiği (kargo+posta+bagaj) ise 9 bin 728 ton olarak gerçekleşti.
09 Eylül 2025 Salı - 12:01
Bilişim öğretmenlerine siber güvenlik eğitimi
Samsun’da bilişim öğretmenlerine siber güvenlik eğitimi verildi, 30 öğretmen siber tehditlere karşı donatıldı. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) "2024 Yılı Girişimcilik Ekosisteminin Desteklenmesi Programı" kapsamında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından "Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri İçin Siber Güvenlik Eğitimi" düzenlendi. Beş gün süren programda, Samsun’da görev yapan 30 bilişim teknolojileri öğretmeni siber güvenlik alanında yoğun eğitim aldı. Katılımcılara LAN ve WAN güvenliği, port güvenliği uygulamaları, kriptoloji, SQL Injection, şifreleme algoritmaları gibi birçok teknik konuda bilgi aktarıldı. Eğitimde ayrıca VPN teknolojileri ve web güvenlik testleri üzerine uygulamalı çalışmalar yapıldı. Bu sayede öğretmenler, siber güvenlik tehditlerine karşı alınabilecek önlemleri hem teorik hem de pratik açıdan deneyimleme imkanı buldu.
09 Eylül 2025 Salı - 11:27
5 ilde 4 bin öğrenciye boyama seti desteği
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte hizmet verdiği Samsun, Çorum, Amasya, Sinop ve Ordu’da toplam 4 bin öğrenciye boyama seti dağıttı. Milli Eğitim müdürlükleriyle koordineli yürütülen çalışmada, ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencileri için hazırlanan pastel boya, sulu boya, keçeli kalem ve kuru boyadan oluşan setler, okulun ilk günü sıralara bırakıldı. Velilere iletilen mesajda ise, "YEDAŞ olarak yalnızca kesintisiz enerji sunmakla kalmıyor, yarının yetişkinlerini bugünden desteklemeyi görev biliyoruz" denildi. "Enerjimizin kaynağında çocukların hayalleri var" Samsun’da öğrencilerle buluşan YEDAŞ Samsun Bölge Müdürü Uğur Emin Asan, çocukların hayal gücünü desteklemeye önem verdiklerini belirterek, "Enerjimizin kaynağında sadece elektrik değil, çocukların hayalleri de var. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın eğitim yolculuklarına katkı sunmak bizim için büyük mutluluk" dedi. Boyama setlerinin öğrencilerin eğitim motivasyonuna da katkı sağlayacağını ifade eden Asan, "Projenin, okula adaptasyon sürecini kolaylaştırmasını ve daha istekli bir başlangıç yapmalarına destek olmasını bekliyoruz. Öğretmenler ve velilerden de olumlu geri dönüşler aldık" diye konuştu.
09 Eylül 2025 Salı - 11:18
Terme’nin kanalizasyon problemi çözülüyor
Samsun’un Terme ilçesinde uzun süredir çözüm bekleyen kanalizasyon sorunu tarihe karışıyor. Yalı Mahallesi’nin kronikleşmiş altyapı problemi, Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekiplerince başlatılan çalışmalarla çözüme kavuşuyor. Terme’nin en önemli mahallelerinden Yalı Mahallesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ ekiplerinin kapsamlı çalışmasıyla modern bir altyapıya kavuşuyor. Mahalle genelinde başlatılan kanalizasyon hattı çalışmalarıyla bölgenin alt yapı sorunun giderilecek. Yalı Mahallesi’nde başlayan kanalizasyon hattı çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmaları yürüten ekiplere kolaylıklar dileyen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Yalı Mahallemizin kronikleşmiş kanalizasyon sorununu çözmek için uzun zamandır bekliyorduk. Samsun Büyükşehir Belediyemizin ve SASKİ’nin destekleriyle bu büyük sorun artık tarih oluyor. Bu çalışmalar tamamlandığında mahallemiz çok daha sağlıklı ve modern bir altyapıya kavuşacak" dedi. Doğalgaz ve tapu müjdesi Başkan Kul, Yalı Mahallesi’nin geleceğine yönelik vizyonunu da paylaştı. Kul, "Yalı Mahallemiz ilçemizin gözbebeği olacak. İlçemizin yıllardan beri kangren olmuş sorunlarına el atıyoruz. Doğalgaz şirketi ile gerekli görüşmeleri yaptık. İnşallah yıl sonuna doğru Yalı Mahallemize hat geçişi sağlanacak ve 2026 yılından itibaren doğalgaz çalışmaları başlayacak. Tapu sorunu çözüm aşamasında. Burası bir zamanlar eski Terme’nin çöplüğüydü. 2014 yılında göreve geldiğimizin hemen ardından burayı kapattık. Bugün geldiğimiz noktada Yalı Mahallemiz altyapısı, çevresi ve sosyal yaşamıyla örnek bir mahalle haline geliyor" açıklamasında bulundu. Başkan Kul, Yalı Mahallesi’ne yapılan bu değerli yatırım için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’a ve SASKİ ekiplerine teşekkürlerini iletti. Kul, "Bu tür iş birlikleri sayesinde ilçemizi daha yaşanabilir bir yer haline getirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
09 Eylül 2025 Salı - 10:04
OMÜ’nün TEKNOFEST 2025 gururu
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencilerinden oluşan Akıncılar-Ata Takımı, TEKNOFEST 2025 kapsamında düzenlenen İnsansız Kara Aracı (İKA) Yarışması’nda 210.60 puan alarak Türkiye ikinciliği elde etti. ASELSAN tarafından düzenlenen ve binin üzerinde takımın başvurduğu yarışmada, 28 takım finalde mücadele etti. Final yarışması, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Stadyumu’nda yaklaşık 300 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. OMÜ’yü bu önemli organizasyonda Akıncılar-Ata Takımı ile birlikte, danışmanlığını Doç. Dr. Cengiz Tepe’nin yaptığı OMÜ İKA Takımı ve danışmanlığını Doç. Dr. Metin Mutlu Aydın’ın yaptığı AGRI-TECHNY Takımı temsil etti. Türkiye genelinde yüzlerce takım arasından sıyrılarak bu büyük başarıya imza atan Akıncılar-Ata Takımı ve finalde yarışma başarısı gösteren diğer tüm takımlar, OMÜ’ye büyük bir gurur yaşattı. OMÜ yönetimi, öğrencileri, danışman hocaları ve emeği geçen herkesi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
09 Eylül 2025 Salı - 02:14
İlkadım’da Dünya Kitap Okuma Yazma Günü kutlandı
Samsun’un İlkadım ilçesinde, 8 Eylül Dünya Kitap Okuma Yazma Günü düzenlenen etkinlik ile kutlandı. İlkadım Kent Konseyi, Samsun Sanatçılar Derneği ve Samsun Yazarlar Derneği iş birliğiyle, yazarlar ve okurlar açık havada bir araya gelerek kitap okuma etkinliği düzenledi. Katılımcılar, yanlarında getirdikleri kitapları okuyarak geleceğe dair anlamlı mesajlar verdiler. Yağmurun etkisini gösterdiği etkinlik, olumsuz hava şartlarına rağmen coşkuyla devam etti. Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, İlkadım Belediyesi Kültür Müdürü Kadir Yalnız, İlkadım Belediyesi Yazı İşleri Müdürü ve İlkadım Kent Konseyi Sekreteri İbrahim Kurt, Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Yücel Şirin, SASAD Yönetim Kurulu Üyesi Miraç Morçöl, KA-DEF Genel Başkanı Şerif Korkmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Samsun Kavak Kadınlar Derneği Başkanı Hacer Kaya ve Yönetim Kurulu da etkinliğe katılarak okurlar ve yazarlarla birlikte kitap okudular. Programda, Doğan Kan’ın sunumuyla katılımcılar duygu ve düşüncelerini paylaşarak, okumanın ve yazmanın önemine dair anlamlı konuşmalar yaptılar. Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, etkinlikte yaptığı konuşmasında okuma ve yazmanın hayattaki yerini vurgulayarak, İlkadım’da bu tür bir etkinliğin düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu belirtti.
08 Eylül 2025 Pazartesi - 17:16
Jandarma 3 kilo 237 gram esrar ele geçirdi
Samsun’da jandarma tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 kilo 237 gram kubar esrar ve 2 kök kenevir bitkisi el ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Terme ilçesinde jandarma ekipleri tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretinin önlenmesine yönelik yapılan araştırma sonucu A.K. (45) isimli şahsın uyuşturucu madde bulundurduğu bilgisine ulaşıldı. Samsun İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Terme Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Terme İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şahsın ikametinde yapılan aramada, 3 kilo 237 gram kubar esrar ve 2 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
08 Eylül 2025 Pazartesi - 16:19
Samsunspor’dan tüm 1. sınıflara kalem ve defter hediyesi
Samsunspor Kulübü’nün "Bu Şehrin Çocukları Samsunsporludur" temasıyla düzenlediği organizasyon kapsamında, 1. sınıfa başlayan öğrencilere defter ve kalem hediye etti. 2025-2026 eğitim-öğretim yılı açılışı dolayısıyla Samsunspor Kulübü, Samsun Valiliği ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle özel bir etkinlik düzenledi. Kulübün 60. kuruluş yıl dönümü kapsamında "Bu Şehrin Çocukları Samsunsporludur" temasıyla gerçekleştirilen organizasyonda, il genelinde 1. sınıfa başlayan yaklaşık 20 bin öğrenciye defter, kalem ve çam fidanı hediye edildi. Atakum Bayındır İlkokulu’nda yapılan etkinliğe Samsunspor yönetimi ve futbolcuların dışında Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, Samsunspor Kulübü yönetimi, takım kaptanı Zeki Yavru, futbolcular Soner Aydoğdu, Rick van Drongelen ve Yunus Emre Çift ile Samsunspor Voleybol Takımı oyuncuları katıldı. Meşalelerle karşılanan sporcular, öğrencilerle keyifli anlar yaşadı ve hatıra fotoğrafı çektirip, formalarını imzalattı. Bilen: "Kampanyayı gelecek yıllarda da devam ettireceğiz" Öğrencilerin ilk hediyesinin Samsunspor olmasını amaçladıklarını ifade eden Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen, "Eğitim ve öğretim yılının bütün çocuklarımıza, eğitmenlerimize, hocalarımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yarınımızın geleceği olan çocuklarımızı, gençlerimizi inşallah yarınlara hazırlamış oluruz. Samsunspor Yönetim Kurulu olarak yaptığımız değerlendirmede, hem geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz hem de bu yıl ilkokula başlayacak yaklaşık 20 bin çocuğumuza Samsunspor aidiyet duygusunu aşılamak ve belki de okul yaşamlarında ilk aldıkları armağanın Samsunspor defteri ve kalemi olmasını tercih ettik. Öyle zannediyorum ki bu kampanyamız çok ses getirdi. İnşallah gelecek yıllarda artırarak, sayısını devam ettirmeyi düşünüyoruz. Ümit ediyorum ki çocuklarımız, aldıkları bu armağanla ’Bu Şehrin Çocukları Samsunsporludur’ mottomuza uygun olarak hatıralarının arasında güzel bir hikâye sahibi olurlar. İnşallah bu kampanyamızı formalarla süsledikleri zaman şehrimizde çığ gibi büyüyen bir Samsun ve Samsunspor sevdası olur. Bu da tribünlerimize ve sonuçlarımıza yansır diyorum" dedi. Zeki Yavru: "Gazze ve Filistin’deki çocukları unutmuyoruz" Etkinlikte konuşan ve Filistin’deki çocukları unutmadıklarını dile getiren Samsunspor Takım Kaptanı Zeki Yavru, "Yeni eğitim-öğretim yılı, tüm ülkemize, milletimize, başta baş tacı öğretmenlerimize, öğrenci kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun. Çocukların mutluluğu bizler için çok önemli. Bütün dünyadaki çocukların mutluluğu bizim için önemli. Başta Filistin ve Gazze’deki çocukları asla unutmuyoruz, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz mutluysa, onların mutluluğu da bizim için çok önemli. Allah’tan tek isteğimiz, dileğimiz onların da bir an önce mutluluğa kavuşması. Sonrasında da biz de kendi şehrimizde, ülkemizde çocukların mutluluğunu çok önemsiyoruz. Çocukların yüzünün tebessüm edeceği her türlü organizasyonda, Samsunspor için biz futbolcular ve yönetim olarak elimizden geldiğince bütün organizasyonlara el uzatmaya, katılmaya çalışıyoruz. Onları burada birazcık da olsun tebessüm ettirebildiysek, mutlu edebildiysek, bizim için bundan daha güzel bir şey olamaz. Tarif edilemez bir mutluluk" diye konuştu. Öte yandan etkinlikte yakın zamanda doğum günü olan Zeki Yavru’nun doğum günü, minik öğrencilerle birlikte kutlandı.
08 Eylül 2025 Pazartesi - 16:12
Samsun meclisinde gündem 41 madde
Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Meclisi, eylül ayı ilk toplantısında 41 maddeyi gündemine alarak ilgili komisyonlara sevk etti. Meclis binasında yapılan SBB Meclisi Eylül Ayı 1. Birleşimi 1. Oturumu’na Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlık etti. Toplantıda 37 gündem ve 4 gündem dışı madde görüşüldü. Maddelerden 40’ı oy birliğiyle, "belediye başkanına yetki verilmesi" başlıklı 8. madde ise CHP’nin itirazı sonrası oy çokluğuyla komisyona havale edildi. Görüşmelerin ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Hasan İpek, "Samsun Büyükşehir Belediyesi, Batıpark’ta 70 dönümlük deniz dolgusu yapacakmış. Bununla ilgili meclisin bilgilendirilmesini istiyoruz. Ayrıca Kurupelit Yat Limanı’nda makineler yosunları temizliyordu. Yat limanı şehrin en yoğun bölgesi. Burada da bir düzenleme olacak mı?" dedi. Başkanvekili Soğuk, soruları komisyonda yanıtlanmak üzere not aldı. Gündem maddeleri, cuma günü yapılacak oturumda karara bağlanacak.
08 Eylül 2025 Pazartesi - 16:05
İlkadım Belediyesporlu tekvandocu Türkiye şampiyonu oldu
Ankara’da düzenlenen Türkiye Minikler Tekvando Şampiyonası’nda İlkadım Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Yusuf Demir, finalde rakibini yenerek minik erkekler 50 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. 2-8 Eylül 2025 tarihleri arasında Taha Akgül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonaya 5 bin 500 sporcu katıldı. İlkadım Belediyespor adına mücadele eden Yusuf Demir, 5 Eylül’deki final müsabakasında üstün bir performans sergileyerek Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Yusuf Demir’in elde ettiği başarıyı kutlayan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "İlkadım Belediyesi Spor Kulübümüz, yetiştirdiği sporculardan başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Sporcumuz Yusuf Demir, 50 kiloda Türkiye Şampiyonu olarak bizleri gururlandırdı. Sporcumuzu, antrenörlerini ve ailesini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı. Başkan Kurnaz, spora ve sporcuya verdikleri önemin karşılığını bu tür sonuçlarla almanın mutluluk verici olduğunu vurgulayarak, farklı branşlarda da benzer başarıların geleceğine inandığını belirtti.
08 Eylül 2025 Pazartesi - 14:10
Samsun DKMP silah satacak
Samsun Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü (DKMP) tarafından yakalanan ve mülkiyeti kamuya geçen 87 adet av tüfeği, 18 Eylül 2025 tarihinde ihale yoluyla satışa çıkarılacak. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, söz konusu silahlar, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 51/k maddesi uyarınca "pazarlık usulü" ile ihaleye sunulacak. İhale, Samsun DKMP Müdürlüğü’nde teşekkül edecek komisyon huzurunda gerçekleştirilecek.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder